Ilica Termal Haberleri

Yalova’da orman yangını

Yalova’nın Termal ilçesinde orman yangını meydana geldi.

Yurthaber 2024-04-17 13:53:31

Yalova'da çıkan orman yangını kontrol altına alındı

Yalova'nın Termal ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

Yurthaber 2024-04-17 07:57:09

Yalova'da orman yangını! 3 saatte söndürüldü, 2 şüpheli gözaltında

Yalova'nın Termal ilçesinde bulunan ormanlık alanda yangın çıktı. Çevre il ve ilçelerden sevk edilen itfaiye ekiplerinin yaklaşık 3 saat süren çalışmalarının ardından alevler söndürülürken, yangının çıkış anında bölgede görülen 2 kişi gözaltına alındı.

Haber 2024-04-17 06:35:33

Tokat’ta 2 bin yıllık termal su, kurulan merkezle romatizma hastalarına şifa dağıtacak

Tokat ve çevresine modern ve kapsamlı bir sağlık hizmeti sunmak amacıyla inşa edilen Sulusaray Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, yakın bir zamanda kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Yurthaber 2024-04-03 11:58:57

'Kazı yapılırken bir anda topraktan fışkırdı' Akın akın geliyorlar! Şifa bulanlar var 'Ücretsiz olmasından çok memnunuz'

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Uludağ'ın eteklerinde maden suyu kazısında bulunan termal su halkın ilgisini çekti. 15 yıldır durmadan akan kaplıca suyu nedeniyle alan adeta bir Pamukkale'ye dönüştü. Binlerce kişi ücretsiz termal ve çamur için farklı şehirlerden bölgeye akın ediyor.

Haber 06-03-24 12:05

'Mehdiyim' diyerek termal otelde harem kurdu! Değnekli işkenceyle 'Günahlarınızdan arınıyorsunuz' dedi... Eski müriti itiraf etti: 6 kız çocuğunu evlendirdi

Atv'de yayımlanan Esra Erol'da programında Türkiye'nin konuştuğu 'sözde hoca' skandalında yeni detaylar ortaya çıktı. Çanakkale'nin Bayramiç bölgesindeki 300 kişinin kaldığı termal otelden gerçekleştirilen yayında kendisini mehdi olarak tanıtan Mustafa Çabuk'a dair ilginç iddialar ortaya çıktı. Sözde hocanın 'Günahlarınızdan arınıyorsunuz' diyerek müritlerine değnekle vurduğu görüntüler herkesi şoke etti. Eskiden bir termal otelde kaldığını belirten bir kişi ise örgüt içi evliliklere dikkat çekt

Trend 15-02-24 08:48

Mehdiyim dedi genç kızlarla termal otelde harem kurdu! 'Biz savaş çıkartacağız' Dikkat! Bu adam Adnan Oktar'ın yolunda

Atv'de yayımlanan Esra Erol'da programında yine tüm Türkiye'yi şaşırtan bir olay gündeme geldi. Kendisini 'Mehdiyim' diyerek tanıtan Mustafa Çabuk isimli sözde hoca, genç kızlarla termal otelde harem kurdu. Kızının kandırıldığını söyleyen Fatma Hanım, kızını aradıklarında 'Ben halifemin yanındayım. Siz bizim yanımıza gelin' yanıtı aldıklarını söyledi. Söz konusu iddialar bir anda gündem yaratırken, Çabuk'un yaptıkları Adnan Oktar'ı hatırlattı. İşte tüm detaylar...

Magazin 13-02-24 14:57

Maç sonunda ortalık bir anda karıştı

Bölgesel Amatör Lig (BAL) mücadelesinde Bolvadin Termal ile 1969 Bilecik Spor Kulübü karşı karşıya geldi.

Yurthaber 12-02-24 11:43

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi İsrail ordusuna termal içlik gönderildiğini yalanladı

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada, "Sosyal medyada paylaşılan bazı görüntülerle ilgili 'Türkiye’den İsrail ordusuna termal içlikler gönderildi' iddiası doğru değildir" denildi.

Haber 04-12-23 11:57

Afyonkarahisar'da termal oteller ara tatile dolu girecek

Türkiye'nin önemli termal merkezlerinden Afyonkarahisar'daki oteller, ara tatilde yüksek doluluk oranıyla sektöre katkı sağlayacak.

Yurthaber 09-11-23 11:12

Yalova’da villa inşaatı kazısında bulunan küp mezarda kazı çalışmaları başladı

Yalova’nın Termal ilçesi Akköy’de villa inşaatı çalışma kazısında bulunan ve Roma dönemine ait olduğu düşünülen küp mezarda Yalova Müze Müdürlüğü kurtarma kazısı çalışması başlattı.

Yurthaber 27-10-23 14:40

Balıkesir’de termalzedeler dernek çatısı altında bir araya geldi

Gömeç ilçesinde, 10 yıl önce ‘Torununuzun torununa kalacak, ucuza almak için temelden girin’ sloganı ile satışa çıkan termal tesislerinden devre mülk satın alan vatandaşlar, mağduriyetlerini gidermek için dernek çatısı altında bir araya geldi.

Yurthaber 23-10-23 08:36

Beyaz cennet Pamukkale’de sonbahar yoğunluğu

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan, termal suları ve tarihi zenginliğiyle her yıl milyonlarca kişiyi ağırlayan Pamukkale’de sonbahar yoğunluğu yaşanıyor.

Yurthaber 12-10-23 11:29

Edremit Körfezi'ndeki zeytin bahçeleri komandolara emanet

Jandarma tarafından hasat sezonunda zeytin hırsızlıklarının önüne geçebilmek amacıyla kontrol noktaları oluşturuldu, zırhlı araçlar ile termal kameralar konuşlandırıldı

Yurthaber 12-10-23 10:00

BN Hotel Thermal & Wellness’ın yeni pazarlama direktörü belli oldu

Türkiye termal turizm sektörüne ‘lifestyle thermal’ konseptini kazandıran BN Hotel Thermal & Wellness’ın yeni Satış ve Pazarlama Direktörü Alexandra Şencan oldu. Sektörde uluslararası arenada edindiği 17 yıllık tecrübeyi BN Hotel’e aktaracak olan Alexandra Şencan, özellikle otelin ve bölgenin termal değerinin Avrupa, Orta Doğu ve Bağımsız Devletler Topluluğu bünyesindeki ülkelere tanıtılması konusunda çalışmalarını yoğunlaştıracak.

Haber 05-10-23 09:42

Tarlada film sahnelerini andıran kovalamaca! O anlar anbean kaydedildi...

Tekirdağ’ın Saray ve Ergene ilçesinde düzenlenen kaçak göçmen operasyonunda 122 kaçak göçmen yakalandı. Operasyonda termal kameralı İHA da kullanıldı. Jandarmanın operasyonu dron kamerası tarafından anbean kayıt altına alındı.

Haber 27-09-23 12:32

Erzurum'da 70 derece termal su için sondaj çalışması başlatıldı

Şifalı termal kaplıcalarıyla her yıl yerli ve yabancı turistleri ağırlayan Aziziye ilçesindeki Ilıca'da, seracılıktan ısınmaya kadar birçok alanda kullanılması için 70 derece ve üzerinde sıcak su elde etmek hedefiyle sondaj çalışmaları başlatıldı.

Yurthaber 19-09-23 15:27

Siirt'te fıstık hırsızlığına karşı denetimler artırıldı

Siirt'te jandarma ekipleri fıstık hırsızlığına karşı termal kameralı dronla denetim yapıyor.

Yurthaber 25-08-23 14:35

Kadıköy-Beşiktaş vapurunda korku dolu anlar! Denize atladı, termal kamerayla tespit edildi

İstanbul'da Kadıköy-Beşiktaş seferini yapan vapurda korku dolu anlar yaşandı. Bir anda denize atlayan yolcu, ekipleri alarma geçirdi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen iki sahil güvenlik botu, termal kamerayla denize atlayan yolcunun yerini tespit etti. Yapılan müdahaleyle 36 yaşındaki yolcu, kurtarılarak Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne sevk edildi.

Haber 21-07-23 09:10

'Menzil kaygısına' son: Elektrikli otomobiller için termal pelerin geliştirildi

Bilim insanları, elektrikli otomobiller için araçları yazın serin, kışın sıcak tutarak bataryaların daha uzun süre dayanmasını sağlayan bir termal pelerin geliştirdi. Pelerinin bunu dışarıdan herhangi bir enerji girdisine ihtiyaç duymadan yapabildiği belirtildi.

Haber 12-07-23 10:33

O ilçe bayram tatilinde 500 bin kişiyi ağırlamaya hazırlanıyor

9 günlük Kurban Bayramı tatiline sayılı günler kala Balıkesir’in Edremit ilçesi denizi, termal tesisleri ve Kazdağları ile yerli turistlerin büyük ilgisini çekiyor.

Yurthaber 16-06-23 12:28

Terliyor, titriyor ve nefes alıyor... Bilim insanlarına göre bir ilk!

Nefes alıyor, terliyor ve titriyor"... İddialara göre bilim insanları böylesine ilginç bir robotun 'inşasına' imza attı! Çünkü bilim insanları, farklı sıcaklıklarla başa çıkmak ve uyum sağlamak üzere tasarlanmış ilk "nefes alan, terleyen, titreyen" robotu inşa ettiklerini söylüyorlar. Isıya duyarlı "termal manken"in adı ise ANDI olarak geçiyor ve oldukça dikkat çekecek gibi görünüyor.

Haber 09-06-23 18:51

Türkiye’nin akın ettiği hastane! 2 bin kişi bekliyor, 1 yıl sonraya sıra veriliyor

Bolu'da, kaplıca ve termal su kaynaklarının bulunduğu Karacasu beldesindeki İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Türkiye’nin dört bir yanından fiziksel hastalığı bulunanları ağırlıyor. Doğal kaplıca suyunun kullanıldığı ve termal otel konforundaki hastanede tedavi ve rehabilitasyon için yaklaşık 2 bin kişi sıra bekliyor. Önceliğin felçli hastalara verildiği hastanede, fizik tedavi gerektiren daha küçük tedaviler için en az 1 yıl sonrasına sıra veriliyor.

Haber 21-05-23 20:55

Başiskele, termal turizmin merkezi olacak

Kocaeli’de sağlık turizmine önemli katkı sağlayacak Başiskele Termal Tesisinde çalışmalar devam ediyor.

Yurthaber 01-05-23 10:16

Çorum'daki kaplıcada 12 yıl önce kesilen termal su yeniden akmaya başladı

Çorum'un Mecitözü ilçesindeki Beke Kaplıcası'nda yaklaşık 12 yıl önce kesilen termal suyun yeniden akmaya başladığı belirlendi.

Yurthaber 20-04-23 12:14

Trakya'da leylek yuvalarının bahar bakımı termal kameralı dronla yapılıyor

Trakya Elektrik Dağıtım AŞ (TREDAŞ) göçle bölgeye gelen leyleklerin yuvalarının bahar bakımlarını "termal kameralı dron" yardımıyla gerçekleştiriyor.

Yurthaber 18-04-23 10:39

İzmir'de termal çadırda kenevir yetiştiren şüpheli gözaltına alındı

İzmir'in Karabağlar ilçesinde evine termal çadır kurup hazırladığı düzenekle kenevir yetiştiren şüpheli gözaltına alındı.

Yurthaber 28-03-23 11:04

Afyonkarahisar'da bir kadını bıçakla öldüren zanlı, Isparta'da yakalandı

Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde, termal tesiste bir kadını bıçakla öldürdüğü öne sürülen şüpheli, Isparta'da gözaltına alındı.

Yurthaber 14-03-23 15:28

Termal tesiste vahşet! Genç kadını defalarca bıçaklayarak katletti

Afyonkarahisar'da dehşete düşüren bir cinayet olayı yaşandı. K.Ç., birlikte yaşadığı Ebru Tekin'i (31) termal tesiste bıçaklayarak öldürdü. K.Ç. daha sonra Isparta'da polise teslim oldu. İşte korkunç olayın detayları...

Haber 14-03-23 15:05

Germencik’te depremzede çocuklar için oyun parkı kuruldu

Germencik Belediyesi, ilçede bulunan termal otelde konaklayan depremzede çocukların sosyalleşmelerine katkıda bulunmak, moral ve motivasyonlarını güçlendirmek için oyun parkı kurdu.

Yurthaber 08-03-23 15:06

Adıyaman'da bina güvenliği termal ve gece görüşlü donanıma sahip jandarmaya emanet

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Adıyaman'da sahiplerinin girmediği binalar, jandarma ekiplerince gece görüşlü kameralarla denetleniyor.

Yurthaber 08-03-23 14:31

Peru’da kuryenin çantasından çıkan mumya şaşkına çevirdi! “600-800 yaşında”

Peru’nun Puno bölgesindeki bir arkeolojik kazı alanında sergilediği davranışlarla dikkat çeken ve daha önce kuryelik yaptığı belirtilen bir gencin termal çantasında yapılan aramada mumya bulundu. Polis, genci ve yanındaki 2 arkadaşını gözaltına alırken, çantada taşınan mumyayı ise Kültür Bakanlığına teslim etti.

Trend 01-03-23 11:43

Kış ayları için en iyi termal yün içlik markaları ve çeşitleri

Soğuk havalarda vücudunuzu koruma altına alarak kış mevsimini rahatlıkla atlatabilirsiniz. Termal veya yünlü içliklerin sıcak tutan yapıları sayesinde dışarıdan gelen soğuk havadan korunmak mümkün oluyor. Böylece kış mevsimi boyunca hasta olmaktan korkmadan istediğiniz her yere gidebiliyorsunuz. Kar kış dinlemeden gezmenin tadını çıkarabileceğiniz en kaliteli içlikleri sizler için listeledik. Gelin inceleyelim!

Haber 28-02-23 10:44

Ekipler ses duydu! Hatay'daki Uğur apartmanında yeni mucize umudu

Kahramanmaraş'taki depremler 11 ili etkiledi. Depremlerin etkilediği Hatay'da 228 saat sonra anne ve 2 çocuğunun sağ çıkarıldığı Uğur apartmanının enkazında iki kişinin sesi duyuldu. Termal kamera ile hayatta olduğu belirlenen 2 kişinin bulunduğu bölgenin tespit edilmesi için çalışmalar sürdürülüyor.

Haber 15-02-23 20:39

'1 kişiden ses geldi, 2 kişiden ısı alındı!' Enkaz altındaki Christian Atsu'nun yakınları, umutlu bekleyişini sürdürüyor!

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6'lık iki büyük depremden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay'da arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Atakaş Hatayspor'un Ganalı oyuncusu Christian Atsu'nun da yaşadığı rezidansın enkazında yürütülen çalışmaları futbolcunun yakınları da izliyor. Ayrıca enkazdaki bir kişiden ses geldiği ve iki kişinin de ısısının termal kamerayla tespit edildiği belirtildi. Ancak kişilerin kimliğine henüz ulaşılamadı.

Spor 13-02-23 19:20

Termal kamerada tespit edildi, umutları yeşertti! Enkazdan 122 saat sonra kurtarıldı... AFAD açıkladı: Deprem felaketinde bilanço ağırlaşıyor

Haftanın ilk saatlerinde gerçekleşen felaketlerde 120 saatten fazla süre geride kaldı. Kahramanmaraş'ta 9 saat arayla meydana gelip 10 ilimizi etkileyen depremlerde hala mucize haberleri gelirken bilanço da gitgide ağırlaşıyor. Depremler sonucu can kaybı 20 bin 665, yaralı sayısı ise 80 bin 88 oldu. Müteahhidi yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalanan, Hatay'daki Rönesans Rezidans'ta yaşam belirtileri umutları yeşertti. Kahramanmaraş'ta ise 70 yaşındaki bir kadın 122 saat sonra sağ çıkarıldı.

Haber 11-02-23 07:33

Termal kamerada ısı alınmıştı! Lise öğrencisi Palmiye Sitesi enkazından 119 saat sonra sağ kurtarıldı! İlk sorusu Bugün günlerden ne? oldu

Kahramanmaraş'taki depremin ardından aralıksız süren kurtarma çalışmalarından yeni haber gece saatlerinde geldi. UMKE, AFAD, Rus ve Kırgız arama kurtarma ekiplerinin termal kamerayla Palmiye Sitesi’nde yaptıkları çalışmada 17 derece ısı ölçüldü. Zamana karşı yarışan ekipler, saatler süren çabaların ardından lise öğrencisi Kamil Can Ağdaş'ı 119 saat sonra sağ olarak kurtardı. Gencin ilk sorusu “Bugün günlerden ne?” ilk isteği ise “su” oldu.

Haber 11-02-23 03:17

Bilgisayarınızın ısınmasını önleyerek ömrünü uzatacak en iyi termal pedler

Bilgisayarların ömrünü uzatmak için birçok yol olsa da en etkili yöntemler arasında parçaların ısınmasını önlemek var. Bunun için etkili bir fan sistemi ve kaliteli bir termal ped kullanmak gerek. Bilgisayarınızın eskisinden çok daha hızlı ve verimli çalışmasını sağlayacak termal ped modellerini incelemek için okumaya devam edin.

Haber 30-01-23 17:03

NASA ve DARPA, oldukça farklı bir 'nükleer' adımı attı! Testlerine başlanacak

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) ile Savunma İleri Araştırma Projeleri Ajansı (DARPA) dün, gelecekteki insanlı Mars seyahatleri için ‘nükleer termal roket motoru’ testlerine başlayacağını duyurdu. Amacın uzayın derinliklerine insanlı seyahati hızlandırmak olduğu ifade edildi.

Haber 25-01-23 15:34

Kütahya ve Balıkesir'deki termal tesisler yarıyıl tatilini hareketli geçirecek

Türkiye'nin önemli termal turizm merkezlerinden Kütahya ve Balıkesir'deki tesisler, okulların yarıyıl tatili dolayısıyla oluşacak yoğunluk öncesi hazırlıklarını tamamladı.

Yurthaber 20-01-23 10:16

Bilgisayarınızın ısınmasını önleyecek en iyi termal macun önerileri

Bilgisayarların normalin üzerinde ısınması, pek çok kullanıcının başına gelen teknik sorunlardan biri. Peki ama bu ısınma neden kaynaklanıyor? Çalışırken büyük rahatsızlık veren, bilgisayarlar için orta ve uzun vadede daha büyük sorunlara neden olabilecek ısınma probleminin temel kaynağı yetersiz soğutma. Eğer siz de bilgisayarınızın aşırı ısınmasından şikayetçiyseniz öncelikle bu konuda yalnız olmadığınızı söyleyelim. İşte soğutma için kullanabileceğiniz bazı termal macunlar!

Haber 18-01-23 14:51

Pek çok alanda kullanabileceğiniz en iyi termal kameralar

Termal kameralar, kamplarda güvenlik amaçlı kullanılabileceği gibi profesyonel işler için de tercih edilebiliyor. Termal kameraları kullanarak profesyonel kamp deneyimleri yaşayabilir, ev ve iş yerinizde güvenliği sağlayabilir veya tamirat tadilat işlerinizi halledebilirsiniz. Pek çok farklı alanda yararlanabileceğiniz termal kameralar, zorlu işleri çok daha pratik biçimde halletmenize katkı sağlar. Gelin en iyi termal kamera modellerini birlikte inceleyelim.

Haber 17-01-23 15:26

Korkunç şüphe... 5 ay önce kaybolmuştu! 'Yasak aşk' detayı dikkat çekti

Denizli'de evli ve 1 çocuk annesi Mine K. ile eşi M.K. yasak aşk iddiası yüzünden tartıştı. Tartışma sonrası Mine K. kayıplara karıştı. Ekipler, yaklaşık 5 aydır kendisinden haber alınamayan Mine K.'nın öldürülmüş olabileceği iddiası üzerine, kocası M.K.'nın çalıştığı otelin kanalizasyonu ve bölgedeki termal su kuyularında arama çalışması başlattı. İşte olayın detayları...

Haber 17-01-23 14:05

Dünyada sadece iki örneği var; Biri İngiltere'de, diğeri Yozgat'ta! 'Herkes görsün ve bilsin'

Dünyada sadece iki örneği olan ve biri İngiltere'nin Baht şehrinde, diğeri de Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde bulunan Roma döneminden kalma Basilica Therma Roma Hamamı, bilimsel çevrelerce dünyanın en eski termal tedavi merkezi olarak kabul ediliyor. "Kral Kızı" adıyla da bilinen ve tarihi 2 bin yıl öncesine dayanan hamamın ülke turizmine kazandırılması ve ziyarete açılması amacıyla başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Haber 09-01-23 17:01

Belinizi hem toparlayacak hem de sıcak tutacak en iyi bel korseleri

Yaz, kış demeden her mevsim incecik bir bele sahip olmayı kim istemez ki? Bu harika görünümün garantisini veren bel korseleri; karın bölgesini daha ince göstermekle kalmıyor, aynı zamanda soğuktan da koruyor. Sıkılaştırıcı ve termal özelliklere sahip olan en iyi bel korsesi modelleriyle hayalini kurduğunuz o kusursuz forma kavuşabilirsiniz. Belinizi çok iyi şekilde toparlayacak ve daha fit görünmenizi sağlayacak birbirinden kullanışlı bel korsesi modellerini incelemeye var mısınız?

Haber 06-01-23 16:39

TOKİ duyurdu: 51 ilde tam 510 arsa! KDV’den muaf olacak…

TOKİ İstanbul, Ankara ve İzmir dahil 51 şehir için yeni bir duyuru yayımladı. Buna göre 51 ilde 510 arsa açık artırma yöntemi ile satılacak. Arsalar için açık artırma, 21-23 Aralık'ta yapılacak. Konut, ticaret, sanayi, turizm tesis alanı, akaryakıt istasyonu, günübirlik tesis, oto galericiler sitesi, termal turizm, depolama alanı, kırsal yerleşim ve plansız niteliğindeki arsalara yüzde 25 peşinat, 48 ay vadeyle sahip olunabilecek.

Finans 03-12-22 11:23

Soğuk kış havalarında ayağınızı sıcacık tutacak en iyi termal çorap önerileri

Yumuşacık ve kaliteli termal çorap arayanlar, doğru yerdesiniz! Soğuk kış günlerinin gelmesiyle ayaklarınızı sıcacık tutacak, en şık termal çorapları giymek elbette sizin de hakkınız. Eğer hem evde hem dışarıda tercih edebileceğiniz termal çorapları keşfetmek istiyorsanız gelin, en güzel seçenekleri beraber inceleyelim!

Haber 28-11-22 17:54

KUDAKA'dan Erzurum'da termal turizme 2 milyon 196 bin lira destek

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansının (KUDAKA) "2022 Yılı Sektörel Yenilikçilik ve İstihdam Finansman Desteği Programı" kapsamında termal turizm alanında yatırım yapacak firmaya 2 milyon 196 bin lira destek sağlandı.

Yurthaber 18-11-22 14:50

Termal sularda şifa arayan engelli aileleri, Karahayıt’ta konaklama desteği istiyor

Denizli’de Pamukkale’nin dünyaca ünlü termal sularında şifa arayan engelli aileleri, tesislerin bulunduğu Karahayıt Mahallesi’nde konaklama konusunda destek bekliyor.

Yurthaber 14-11-22 11:16