Iliskileri Kesme Haberleri

Onu kulağı kesik halde gören herkes aynı soruyu sordu! Teröristin merak uyandıran görüntüsü: Hem utanç verici hem aşağılayıcı

Dünyanın konuştuğu teröristlerden birinin mahkemeye kulağının kesik halde çıkması dikkatlerden kaçmadı. Rusya'nın başkenti Moskova'da dehşet saçan teröristin kulağının kesik olmasının nedeni merak uyandırdı. Kesik kulağın ilginç perde arkası ortaya çıktı. Rus askeri uzman, "Onlar için anlamı çok büyük" diyerek kulak kesme yönteminin ayrıntılarını açıkladı.

Haber 2024-03-26 16:15:06

Trabzon Hasır Bileziği otomobil fiyatına yükseldi: Kuyumcular gram altın tahminini paylaştı! Kesme altın uyarısı

Merdiven altı diye tabir edilen yerlerden ucuz diye tercih edilerek alınan kesme altının, daha sonra bozdurmak istendiğinde sıkıntı oluşturabileceğine dikkat çeken kuyumcular, gram altın alırken mutlaka sertifikalı olması uyarısında bulundu. Atının gram fiyatının her geçen gün artması nedeniyle dünyaca üne sahip coğrafi işaretli Trabzon Hasır Bileziği de neredeyse otomobil fiyatı ulaştı. Kalınlığına göre 500 bin liraya bile fiyat yükselebiliyor.

Finans 2024-03-12 10:13:57

Dede çorbası (Kesme hamur çorbası) tarifi: Dede çorbası (kesme hamur çorbası) nasıl yapılır?

Bursa yöresinde yapılan dede çorbası (Kesme hamur çorbası) zaman içinde tüm ülkeye yayılmış ve mutfaklardaki yerini almıştır. Bu lezzet hem malzemeleri hem de yapılış adımları ile son derece pratik bir o kadar da lezzetli bir çorbadır.

Yemek 2024-03-10 14:31:11

Kesme muhallebi tarifi: Kesme muhallebi nasıl yapılır?

Türk mutfağına has sütlü tatlılardan biri olan muhallebinin türlü türlü malzemeler ve teknikler kullanılarak yapılanları vardır. Farklı bir muhallebi tarifi arıyorsanız ve yemek davetlerinizde ya da tatlı krizlerinizde hızlıca yapabileceğiniz bir tatlı tarifi istiyorsanız kesme muhallebi tarifimize mutlaka göz atmalısınız.

Yemek 2024-03-07 23:29:56

Ayşeler nasıl yazılır? Ayşeler mi Ayşe'ler mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Bir sözcük özel isim olduğu zaman ilk harfi her zaman büyük olacak şekilde yazılır. Ancak bu, özel adlara getirilen her bir ekin kesme işaretiyle ayrılarak yazılması gerektiğini göstermez. Bu da Ayşeler TDK onaylı yazılışının çok sayıda kişi tarafından sorgulanmasına yol açar. Ayşe kelimesinin sonuna getirilen -ler ekinin kesme işareti ile ayrılıp ayrılmadığı ise bu ek türünün ne olduğunun açıklanmasıyla birlikte cevabı ortaya çıkarılabilen konulardandır.

Egitim 29-02-24 19:31

Avrupalı nasıl yazılır? Avrupalı mı Avrupa'lı mı, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

İsim ya da sıfat olarak kullanılabilen Avrupalı kelimesinin kökünde Avrupa sözcüğü yer alır. Avrupalı sözcüğü, Avrupa kelimesine getirilen -lı eki ile oluşturulmuştur. Bu bilgi Avrupalı kelimesinin doğru yazılışının açıklanmasını kolaylaştırır bir bilgidir. Avrupa sözcüğüne getirilen eklerin bir kısmı kesme işareti ile ayrılmazken bir kısmı ayrı olarak yazılır. Dolayısıyla TDK Yazım Kılavuzu’nun kesme işaretiyle ilgili olan kategorisindeki bilgiler çerçevesinde Avrupalı yazılışı açıklanmalıdır.

Egitim 25-02-24 11:18

Ankara'da nasıl yazılır? Ankara'da mı Ankarada mı, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Ankara sözcüğü Türkiye’nin İç Anadolu Bölgesi’nde yer alan ve aynı zamanda ülkemizin başkenti olan şehri temsil eder. Bu nedenle Ankara sözcüğünün özel adlar kategorisinde yer aldığı söylenebilir. Buna bağlı olarak Ankara sözcüğüne getirilen eklerin ayrı mı bitişik mi yazılması gerektiği sıklıkla araştırılır. Kesme işaretinin hangi durumlarda kullanıldığı öğrenildiği takdirde ise özel adlara getirilen eklerin nasıl yazıldığı kısa sürede keşfedilecektir.

Egitim 17-02-24 05:54

Ahmetler nasıl yazılır? Ahmetler mi Ahmet'ler mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Bir kelimeye çoğulluk anlamı katan -ler, -lar eki, günlük yaşamda neredeyse her bir bağlamda kullanılır. Dolayısıyla bu ekin kendinden önce gelen sözcüğe bitişik olarak mı yoksa kesme işaretiyle ayrılarak mı yazıldığının bilinmesi mühimdir. Bu bağlamda Ahmetler kelimesinin TDK onaylı olan yazılışı üzerinden çeşitli bilgiler aktarılabilir. Böylece özel isimlere eklenen çoğul ekinin doğru kullanımı tek bir örnek üzerinden bile kolaylıkla açıklanabilecektir.

Egitim 12-02-24 20:20

Antalya’dan Sevgililer Günü için dünyaya Türkiye nüfusu kadar çiçek

Türkiye’nin kesme çiçek ihracatında yüzde 90’la başı çeken Antalya’da, Sevgililer Günü’nden 1 ay önce başlayan hareketlilik rakamlara yansıdı.

Yurthaber 12-02-24 13:45

‘Darphane’nin ürettiği sarrafiyede işçilik var’ dedi: İslam Memiş’ten çeyrek altın uyarısı! ‘1 gram altın yasaklanacak mı, garantisi yok…’

Altın fiyatları yükselişini yavaş adımlarla gerçekleştirirken, Piyasa Uzmanı İslam Memiş’ten dikkat çeken bir uyarı geldi. Her düşüşün bir alım fırsatı olduğunu söyleyen uzman, gram altın fiyatı tahminini açıkladı. Darphane’nin ürettiği çeyrek altın için 70 liralık işçilik olduğunu dile getiren Memiş, “Yarın 1 gram altınlar yasaklanacak mı? Bu soru işareti. Altın almak isteyenler çeyrek altın, yarım altın, cumhuriyet altın değil de kesme altını tercih etmelerini önerebilirim” dedi.

Finans 10-02-24 12:16

Kesik penis çetesinin sonu geldi! 'Hadım etme' görüntülerini çekerek internet sitesi üzerinden satıyorlardı

İngiltere'nin Londra şehrinin kuzeyindeki Tottenham'da aşırı vücut modifikasyonu çetesi çökertildi. Bacak, kol gibi uzuv kesme, penis ve meme ucu çıkartma gibi cerrahi işlemleri kayıt altına alarak kurdukları bir web sitesi üzerinden satışa sunan çete çökertildi. Çete üyeleri çıkartıldıkları mahkemede görüntülerde kurbanların işlemler için istekli olduğunu söyleyerek kendilerini savundu.

Trend 16-01-24 13:03

Altın birikimi olanlar dikkat! Kuyumculardan yeni karar, artık bu altını satın almayacaklar

Türkiye'de geçen yıl yatırımcısına yüzde 78 kazanç sağlayan altın için kuyumcular önemli bir karar aldı. Kuyumcular dolandırıcılık riskini önlemek için kesme altını satın almayacaklar.

Finans 09-01-24 07:34

Şoke eden görüntüler...Sosyal medyada gündem olan yeni akım akıllara durgunluk verdi: Yaşadıklarına kendileri de inanamadı

'Kınayla ruj yapma', 'Alt kirpik kesme' ve 'Fondöten akımı'... Sosyal medyada her gün yeni bir akım trend oluyor. Bu kez de 'Karnel kapatıcı' akımı trend oldu. Yani demir kaşıkta kaynamış fondöten uygulaması. Sosyal medyada akıma uyup video çekenlerin görüntüleri şoke etti. Uzmanlar bu akımın yanlış olduğu ve cilde zarar vereceği konusunda uyardı. Dermatoloji Uzmanı Şule Güngör, "Bu kesinlikle yanlış bir akım" dedi.

Magazin 06-01-24 09:37

'Osaka'daki ailem de...' Türkiye'de yaşayan Japon fenomen 7.4'lük depremin ardından paylaştı! 'Neredeyse tüm Japonya sallandı'

Japonya'da yaşanan 7.4 büyüklüğündeki depremin ardından tsunami uyarısı yapıldı. Çok sayıda artçı sarsıntının devam ettiği ülkeden gelen ilk görüntüler dehşete düşürürken Türkiye'de yaşayan Japon fenomen Yoshi Enomoto da paylaşımlarda bulundu. Yoshi, son paylaşımında "Japonya'da hala büyük depremler devam ediyor. Ev yıkılma ve elektrik kesme haberleri var. Neredeyse tüm Japonya sallandı. Osaka'daki ailem de büyük sallama hissetti" dedi.

Haber 01-01-24 11:47

‘Ucuz altın aldım’ diye seviniyorlar ama… Uzmanlardan ‘kesme altın’ uyarısı: Bin liralık, 5 bin liralık…

Altın fiyatlarında yaşanan artış vatandaşın altın alırken farklı yollara başvurmasına da neden oluyor. Uzmanlar, ‘ucuz altın aldım' diye sevinen, sonrasında mağdur olan vatandaşların dikkat etmesi gereken noktalara dikkat çekti. Özellikle bin liralık, 5 bin liralık altın almak isteyenler bu yönteme başvuruyorlar. İşte altın alırken dikkat edilmesi gerekenler...

Finans 09-12-23 12:14

Zonguldak'taki 4 günlük elektrik kesintisi gündem olmuştu! '20 milyon TL borç krizi' iddiası

Dört gün boyunca elektriklerin kesildiği Zonguldak'ta belediye ile enerji tedarik şirketi EnerjiSa arasında 20 milyon TL'lik borç kavgasının yaşandığı iddiası gündem oldu. İddialara göre kentin büyük bölümüne su veren barajın su pompasına sağlanan elektrikten dolayı belediyenin EnerjiSa’ya borcu 20 milyon TL’ye ulaştı. Şirket, barajın elektriğini kesme noktasına gelince, bu kez belediye şehir merkezindeki elektrik hatlarının yer altına alınması için yürütülecek kazı taleplerine izin vermedi.

Haber 23-11-23 22:56

MasterChef KESME ÇORBASI nasıl yapılır, malzemeleri ne? Erzurum'un meşhur kesme çorbası tarifi

Kesme çorbası tarifi, MasterChef All Star programında yapılmasının ardından merak konusu oldu. Doğu Ekspresi'nin geçtiği illere özgü yemeklerin yapılması istenen yarışmada Erzurum yöresinden kesme çorbası tarifi yapıldı. Peki, kesme çorbası nasıl yapılır, malzemeleri ne? İşte leziz kesme çorbası tarifi ve püf noktaları...

Yemek 14-11-23 22:37

İstanbul'da nasıl yazılır? İstanbul'da ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Dünyadaki en zengin kelime hazinesine sahip olan dillerden biri de Türkçedir. Bu zenginliğin kaynağı yabancı dillerden gelen birçok kelimenin zamanla Türkçeleşmiş olması, birleşik türde kelimelerin varlığı ve Türkçe bir kelimenin birden fazla anlama karşılık gelmesi olabilir. En çok yazım hatası da bu tür kelimelerin yazımlarında yapılır. Yazım hatalarının sık görüldüğü konulardan biri de kesme işaretinin kullanımıdır.

Egitim 13-11-23 23:39

Ne gram altın ne çeyrek altın! Çoğu kimse bunu bilmiyor: Kuyumcular en çok kâr ettiren altını açıkladı

Altın fiyatları bir geri iki ileri hareket ederek yükselmeye devam ediyor. Özellikle yurt içinde gram altın fiyatı 2000 TL’ye yaklaşırken, çeyrek altın fiyatı ise 3000 TL’yi aştı. Altın alım-satım makası da açılınca kuyumculardan yatırımcıya kritik bir öneri geldi. Çoğu kimsenin bilmediği 24 ayar kesme altın ile yatırımcıların daha fazla kazanması mümkün. İşte detaylar…

Finans 09-11-23 09:25

Her mutfakta olması gereken pratik ve kullanışlı en iyi kesme tahtaları

Mutfakta kullandığınız eski kesme tahtalarınızı yenileme vakti gelmiş olabilir! Eskimiş ve yıpranmış tahtalar hem hijyen açısından risk oluşturuyor hem kullanım açısından zorluk yaratabiliyor. Eğer bu dertlerden sıkıldıysanız en iyi ve en kaliteli kesme tahtalarını burada bulabilirsiniz. Haydi seçenekleri birlikte değerlendirelim.

Haber 26-10-23 17:07

Sahte belge, naylon fatura kesme... Dilan Polat'ın şirketleri hakkında hazırlanan MASAK raporunun detayları

Lüks yaşantısını herkesin önünde yaşayarak tanınan Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın vergi kaçırdığı iddiaları sonrası MASAK harekete geçti. Dilan Polat'ın sahibi olduğu üç şirketin naylon faturalar keserek vergi kaçırma amacı güttüğü iddia edildi. İşte Sabah'ta yer alan MASAK raporunun detayları...

Magazin 12-10-23 07:38

Şanlıurfa'da üzüm geleneksel yöntemlerle çeşitli ürünlere dönüştürülüyor

Türkiye'nin önemli tarım kentlerinden Şanlıurfa'da bağ bozumunda toplanan üzümler, asırlardır geleneksel yöntemlerle pestil, kesme, pekmez ve cevizli sucuğa dönüştürülüyor.

Yurthaber 20-09-23 10:07

Aracını ekspertize soktu, mermi şoku yaşadı! Tavanda iki tane olunca usta şüphelendi...

Satmak istediği aracını ekspertize sokan adam, hayatının şokunu yaşadı. Aracı inceleyen usta, tavandaki 'balık sırtı' aksesuarının iki tane olmasından şüphelendi. Tavanı aralayan usta, gördüğü mermiyle şaşkına döndü. "Kesme ekleme arabalar, iki parça hatta üç parça arabalar gördüm, kilometre düşürüp dolandırmaya çalışanı gördüm ama mermi çıkanı ilk defa görüyorum" diye konuştu.

Haber 20-09-23 08:46

Soğan tarlasına gitmişti! Acı son...

Çorum’un Alaca ilçesinde soğan kesme makinesinin altında kalan çocuktan acı haber geldi. Soğan kesme makinesinin altında kalan çocuk hayatını kaybetti. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Haber 11-09-23 19:42

İzmirli nasıl yazılır? İzmirli ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

İzmirli kelimesi genelde bu ilde yaşayan veya doğup büyüyen kişiler için kullanılırken İzmir sözcüğüne -li ekinin getirilmesiyle oluşturulmuştur. Bu ipucu dikkate alındığında ise İzmirli sözcüğünün nasıl yazılması gerektiği hakkında fikir yürütülebilir. TDK Yazım Kuralları Kılavuzu kapsamında kesme işaretinin kullanımına yönelik olan bilgiler mevcuttur. İncelenen bu bilgiler doğrultusunda İzmirli sözcüğünün yazılı dildeki doğru kullanımı kolaylıkla açıklanabilir.

Egitim 30-08-23 12:07

Kurtuluş Savaşı’nda nasıl yazılır? Kurtuluş Savaşı’nda ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Yazım kuralları arasında yer alan en önemli konu başlıklarından biri kesme işareti ile ayrılan sözcüklerdir. Dilimiz sözcük yönünden çok zengin bir dil olarak karşımıza çıkar. Haliyle gün içerisinde çok sayıda sözcük kullanılır ve duyarız. Ancak çoğu kelimenin yazımında sıklıkla yanlışlık yaparız. Özellikle Kurtuluş Savaşı gibi tarihi olayları simgeleyen özel isimlerde yaygın olarak yanlış yazım görülür. Peki, Kurtuluş Savaşı’nda nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 28-08-23 19:26

Sultan Abdülhamit Han’ın eseri ağır tonaj tehdidi altında

Sivas’ın Kangal ilçesinde Sultan Abdülhamit Han tarafından eski Sivas-Malatya yol güzergâhında, Mancılık Deresi üzerinde, kesme taştan inşa edilmiş ve iki kemer gözlü tarihi köprü yüksek tonaj tehdidi altında.

Yurthaber 23-08-23 10:15

Türkiye'nin nasıl yazılır, Türkiye'nin yazımı nasıl olmalıdır? Türkiye'nin ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Dünyanın en zengin kelime hazinesine sahip olan dillerinden biri de Türkçedir. Ancak Türkçe kelimelerin ya da farklı dillerden gelip zaman içinde Türkçeleşmiş olan kelimelerin yazımında ya da telaffuzunda sık olarak hata yapılır. Özellikle kelimelerin ek almaları söz konusu olduğunda hataya düşülür. Bu hataların önüne geçebilmek için Türkçe Yazım ve Telaffuz Kuralları geliştirilmiştir. Peki, Türkiye'nin kesme işaretiyle ayrılarak mı yazılır?

Egitim 16-08-23 11:06

Erzincan'da yol kesme ve bombalı eyleme katılan teröriste müebbet ve 327 yıl hapis

Erzincan'da terör örgütü PKK'nın 8 yıl önce Kemah ilçesindeki yol kesme eylemi ve sivil vatandaşların şehit edilmesi olayının yanı sıra bombalı eyleme katıldığı öne sürülen terörist Fatma İlçin, 2 kez müebbet ile 327 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Yurthaber 28-07-23 14:46

17 yaşındaki Emre'nin feci ölümü! Cam kesme makinesine kolunu kaptırdı

Isparta’nın Yalvaç ilçesinde 17 yaşındaki Emre Günel, edinilen bilgiye göre çalıştığı sırada kolunu cam kesme makinesine kaptırdı. Günel, hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Haber 16-07-23 17:59

KURBAN ETİ NASIL SAKLANIR? Kurban eti kaç saat dinlendirilir, ne zaman buzluğa konur? İşte püf noktaları

Kurban eti nasıl saklanır merak ediliyor. Kurban bayramının ikinci gününde kurban kesme ibadetini yerine getiren vatandaşlar kalan etlerini nasıl muhafaza edeceklerini araştırıyorlar. Etin bozulmasını önlemek için doğru saklanması çok önemli. Ayrıca kesim sonrası etin bakteri ile enfekte olmaması için doğru şekilde saklanması gerekli. Peki, Kurban eti kaç saat dinlendirilir, ne zaman buzluğa konur? İşte tüm merak edilenler...

Haber 29-06-23 15:43

Kurban eti nasıl dağıtılır, nasıl pay edilir? Kurban eti dağıtırken dikkat edilmesi gereken şeyler ne? Diyanet açıkladı

Kurban eti nasıl dağıtılır, nasıl pay edilir gibi soruların yanıtları merak ediliyor. Kurban kesme ibadetini yerine getiren tüm müslümanlar eti nasıl pay etmesi gerektiğini araştırıyor. Paylaşma ve dayanışmanın arttığı Kurban Bayramı'nda kurban etinin kurban kesemeyen yoksullara dağıtılmasını, bir bölümünün akraba, tanıdık ve komşularla paylaşılması Diyanet tarafından açıklandı. İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Haber 29-06-23 14:41

Kurban kesim vakti ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Kurban Bayramı'nın 2.,3., 4 gününde kurban kesilir mi? Diyanet açıkladı

Kurban Bayramı'nda kurban kesme ibadetini yerine getirecek olan vatandaşlar kurban kesim vakitlerini araştırıyorlar. Bu kapsamda Kurban kesim vakti ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Kurban Bayramı'nın 2.,3., 4 gününde kurban kesilir mi? gibi soruların yanıtları merak ediliyor. Kurban kesim vakti, bayram namazı kılınan yerlerde bayram namazı kılındıktan sonra başlamış olur. Peki, ne zaman son bulur? İşte Diyanet'e göre kurban kesim vakitleri...

Haber 28-06-23 00:42

AYDIN BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTA KILINACAK? Aydın bayram namazı saati

Aydın bayram namazı saati 2023 yılında da yoğun ilgi görüyor. İslam dininde iki dini bayram bulunuyor. Birincisi on bir ayın sultanı ramazan ayının ardından başlayan Ramazan Bayramı, ikincisi ise kurban kesme ibadetinin yerine getirildiği Kurban Bayramı. Kurban Bayramı'nın birinci günü kılınacak olan bayram namazı saati hakkında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklama yapıldı. Buna göre Aydın'da bayram namazı saat 06.22'de kılınacak.

Haber 28-06-23 00:12

TEKİRDAĞ BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTA KILINACAK? 2023 Tekirdağ bayram namazı saati

Tekirdağ bayram namazı saati 2023 yılında da yoğun ilgi görüyor. İslam dininde iki dini bayram bulunuyor. Birincisi on bir ayın sultanı ramazan ayının ardından başlayan Ramazan Bayramı, ikincisi ise kurban kesme ibadetinin yerine getirildiği Kurban Bayramı. Kurban Bayramı'nın birinci günü kılınacak olan bayram namazı saati hakkında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklama yapıldı. Buna göre Tekirdağ'da bayram namazı saat 06.16'da kılınacak.

Haber 28-06-23 00:08

MERSİN BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTA KILINACAK? Mersin bayram namazı saati

Mersin bayram namazı saati 2023 yılında da yoğun ilgi görüyor. İslam dininde iki dini bayram bulunuyor. Birincisi on bir ayın sultanı ramazan ayının ardından başlayan Ramazan Bayramı, ikincisi ise kurban kesme ibadetinin yerine getirildiği Kurban Bayramı. Kurban Bayramı'nın birinci günü kılınacak olan bayram namazı saati hakkında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklama yapıldı. Buna göre Mersin'de bayram namazı saat 05.58'de kılınacak.

Haber 28-06-23 00:06

KOCAELİ BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTA? Diyanet 2023 Kocaeli bayram namazı saati

Kocaeli bayram namazı saati 2023 yılında da yoğun ilgi görüyor. İslam dininde iki dini bayram bulunuyor. Birincisi on bir ayın sultanı ramazan ayının ardından başlayan Ramazan Bayramı, ikincisi ise kurban kesme ibadetinin yerine getirildiği Kurban Bayramı. Kurban Bayramı'nın birinci günü kılınacak olan bayram namazı saati hakkında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklama yapıldı. Buna göre Kocaeli'de bayram namazı saat 06.07'de kılınacak.

Haber 28-06-23 00:04

İSTANBUL BAYRAM NAMAZI 2023 SAAT KAÇTA? Diyanet İstanbul Kurban Bayramı namazı saati

İstanbul bayram namazı saati 2023 yılında da yoğun ilgi görüyor. İslam dininde iki dini bayram bulunuyor. Birincisi on bir ayın sultanı ramazan ayının ardından başlayan Ramazan Bayramı, ikincisi ise kurban kesme ibadetinin yerine getirildiği Kurban Bayramı. Kurban Bayramı'nın birinci günü kılınacak olan bayram namazı saati hakkında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklama yapıldı. Buna göre İstanbul'da bayram namazı saat 06.10'da kılınacak.

Haber 28-06-23 00:03

KAYSERİ BAYRAM NAMAZI SAATİ 2023: Kayseri bayram namazı saat kaçta kılınacak? Diyanet açıkladı

Kayseri bayram namazı saati 2023 yılında da yoğun ilgi görüyor. İslam dininde iki dini bayram bulunuyor. Birincisi on bir ayın sultanı ramazan ayının ardından başlayan Ramazan Bayramı, ikincisi ise kurban kesme ibadetinin yerine getirildiği Kurban Bayramı. Kurban Bayramı'nın birinci günü kılınacak olan bayram namazı saati hakkında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklama yapıldı. Buna göre Kayseri'de bayram namazı saat 05.50'de kılınacak.

Finans 27-06-23 23:55

Adana’da organize suç örgütüne şafak baskını: Çok sayıda gözaltı var

Adana’da, adam yaralama, silahlı saldırı düzenleme, silah zoruyla haraç kesme ve silah ticareti gibi suçları gerçekleştirdiği belirlenen organize suç örgütüne şafak vakti operasyon düzelendi.

Yurthaber 20-06-23 08:08

Sokakta kolu kelepçeli dolaşan kadın polisi alarma geçirdi! Gerçek sonradan anlaşıldı

Antalya’da kolunda kelepçe ile dolaşan Necla Ö. (30) isimli kadını görenler durumdan şüphelenerek polise ihbarda bulundu. Olay yerine gelen polis ekipleri, Genel Bilgi Toplama (GBT) sisteminden yaptıkları sorgulamada herhangi bir suç unsuru bulunmadığını belirledi. Necla Ö.'nün çocuklar ile oynadığı sırada takıldığını söylediği kelepçe, yüzük kesme aparatıyla çıkartıldı. Necla Ö., ifadesine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü. İşte detaylar...

Haber 11-06-23 15:28

Kurban vekaleti nasıl verilir ve alınır? Vekaletle kurban kesim bedeli ne kadar, kaç TL? Diyanet duyurdu

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla beraber kurban kesimine ilişkin bazı detaylar merak edildi. Müslüman vatandaşların heyecanla beklediği mübarek Kurban Bayramı'nda İslam dininin farzı yerine getirilecek. Kurban kesimine ya da kurban alımına gidemeyecek Müslüman vatandaşlar kurban vekaleti alma ve verme şartlarını araştırıyorlar. Diyanet İşleri Başkanlığı 2023 vekaletle kurban kesme bedelini açıkladı. Peki, Kurban vekaleti nasıl verilir ve alınır? Vekaletle kurban kesim bedeli ne kadar, kaç TL?

Haber 02-06-23 20:28

Müdürlüğüne nasıl yazılır? Müdürlüğüne ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe kelime dağarcığı en zengin ve literatürü en geniş diller arasında yer alan bir dildir. Telaffuzların ve yazımların doğru olması için belirlenmiş birçok kural vardır. Bu kurallardan bazıları, noktalama işaretlerinin kullanımı ile ilgilidir. Kesme işareti de en sık hatalı olarak kullanılan işaretlerden biridir. Kurumlarla ile ilgili hataya düşülen ifadelerden biri de müdürlük kelimesidir. Bu kelimenin alacağı eklerin kesme işaret ile ayrılıp ayrılmayacağı sık sık karıştırılır.

Egitim 26-05-23 16:30

Boğaz kesme cinayetinde tutuklu sayısı ikiye çıktı

Adana’da bir şahsın hurma bahçesinde boğazı kesilerek öldürülmüş halde bulunması olayında bir kişi daha tutuklandı.

Yurthaber 23-05-23 09:56

A101'den genç kızlar için çeyiz alışverişi fırsatı: Airfryer 2.199.00 TL, dikey süpürge 699.00 TL! 18 Mayıs 2023 A101 aktüel ürünleri

A101 aktüel ürünler kataloğu yayımlandı. 18 Mayıs itibarıyla raflarda cam su ısıtıcı, halı yıkama makinesi, tost makinesi, saç kesme makinesi, tencere, termos, dolap içi düzenleyici raf gibi çok sayıda ürün yer alacak. 18 Mayıs'ta Airfryer 2.199.00 TL, dikey süpürge 699.00 TL'ye satışa sunulacak. A101 aktüel ürünler kataloğu merak konusu oldu. İşte, 18 Mayıs 2023 A101 aktüel ürünler kataloğu...

Finans 16-05-23 14:16

Düğün konvoyunun önünü kestiler, iskambil oynayıp bahşiş aldılar

Rize’de 4 arkadaş düğün konvoyunun önünü kesme amaçlı iskambil oynayarak damattan bahşiş aldı.

Yurthaber 25-04-23 08:27

Dünyayı ayağa kaldıran görüntüler! ‘Kafa kesme’ videosuna tepkiler gecikmedi... “Korkunç bir görüntü”

Rus ordusunun Ukraynalı bir askerin kafasını kestiği iddia edilen görüntüler kısa sürede dünya basınında gündem yarattı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rus askerlerinin Ukraynalı esir askerin kafasını kestiği iddialarına tepki gösterdi. Rusya lideri Putin'in sözcüsü Dimitri Peskov aracılığıyla Rusya’da görüntülere sessiz kalmadı.

Trend 13-04-23 11:11

'Hizbullahçıyız' deyip 'kafa kesme' tehdidinde bulundu! Skandal ifadeleri sosyal medyada gündem oldu, CHP harekete geçti

Batman'da yapılan bir sokak röportajında "Hizbullahçı" olduğunu belirten kişinin skandal ifadeleri büyük tepki topladı. "Cihada hazır olduklarını" söyleyen kişi Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce gibi isimler hakkında kan donduran sözler kullanıp "Erdoğan'a dokunsalar kafalarını keseceğiz" dedi. Söz konusu kişiyle ilgili CHP'den bir hamle geldi.

Haber 29-03-23 15:14

İngilizcenin nasıl yazılır, İngilizcenin yazımı nasıl olmalıdır? İngilizcenin ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Kelimelerin yazılışı sırasında ekler yaygın olarak yanlış yazılır. Sözcüklerin sonuna gelen ekler özel isimlerde bazı durumlarda kesme işareti ile ayrılırken bazı durumlarda ise kesme işaretine gerek yoktur. Yaygın olarak karıştırılan bu durum pek çok kişiyi çelişkide bırakır. Özel isimlerde kullanılan eklerin yazımı sıklıkla araştırılır. Peki, İngilizcenin nasıl yazılır, yazımı nasıl olmalıdır?

Egitim 21-03-23 17:12