Ilk Yardım Haberleri

Zehirlenerek hayatını kaybeden yılanı ilk yardım yaparak kurtardı! Zehri emerek çıkarttı... Dakikalarca uğraştı

Atul Sharma isimli bir polis memuru Hindistan'ın Narmadapuram kentindeki bir evde böcek ilacıyla zehirlenen ve hareketsiz bir şekilde yatan yılan buldu. Polis memuru hareketsiz halde yatan yılana suni teneffüs yaparak onu hayata geri döndürdü.

Trend 27-10-2023 08:27

İlk yardım nasıl yazılır, ilk yardım yazımı nasıl olmalıdır? İlk yardım ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Günlük konuşma dilinde kullanılan sözcüklerin yazımında çok sık hata yapılır. Buna sebep olan etkenlerin başında kullanılan sözcüklerin okundukları gibi yazılmalarıdır. Sözcüklerin yazımında hataya düşmemek için yazım kılavuzlarına bakılması son derece önemlidir. Bu yazım kılavuzları kelimelerin nasıl yazıldığına dair bilgi verir. Dilimizde yazım hatası yapılan sözcüklerden biri de ilk yardım kelimesidir. Peki, ilk yardım nasıl yazılır, ayrı mı yoksa birleşik mi yazılır?

Egitim 25-05-2023 09:27

Ambulans sirenleri deprem bölgesindeki doktorları motive etmiş

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeye giden ilk ekipte yer alan doktor Murat Kar, Elbistan'da görev yaptığı hastanenin yakınlarında ambulans sireninin çalmasına ilk kez bu kadar sevindiğini söyledi.

Yurthaber 03-03-2023 14:09

AFAD’dan SAHRA Derneği üyelerine ilkyardım eğitimi

Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) İlkyardım Birimi tarafından SAHRA Derneği üyelerine ilkyardım eğitimi verildi. AFAD ekipleri ilk yardım eğitimlerine devam ediyor.

Haber 31-10-2022 14:59

Ilk Yardım

İlk Yardım Hakkındaki Haberler Mynet'te. İlk Yardım Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Öğretmenler ilk yardım eğitimiyle hayat kurtarıyor

Malatya'daki Milli Eğitim Müdürlüğü İlk Yardım Eğitim Merkezi'nde 3 yılda 3 bin 500 öğretmen eğitim aldı - Merkez Müdürü İlhan Çınar: - "Amacımız, daha güvenli okullar oluşturmak için bütün öğretmenlerimizin bu eğitimi almasını sağlamak"

Yurthaber 25-09-2022 12:02

Faraşin Yaylası'ndaki göçerlere sağlık taraması ve ilk yardım eğitimi

Kilometrelerce yol katederek Şırnak, Hakkari ve Van üçgenindeki Faraşin Yaylası'na ulaşan doktor ve hemşireler göçerlere sağlık hizmeti sundu, ilk yardım konusunda maket bebek üzerinde uygulamalı bilgilendirme yaptı - Dr. Engin İldeniz: - "Burada solunum yolu kapanması veya cisim kaçması durumunda bir saniyenin bile çok önemi var. Verdiğimiz eğitimlerle bir insanın hayatının kurtarılmasına vesile olabileceksek ne mutlu"

Yurthaber 27-06-2022 11:03

Öğretmenler, aldıkları ilk yardım eğitimi sayesinde hayat kurtarıyor

Gaziantep'teki Milli Eğitim Müdürlüğü İlk Yardım Eğitim Merkezi'nde 2021-2022 eğitim öğretim dönemi başından bu yana 3 bin 574 öğretmen eğitimi aldı

Yurthaber 20-06-2022 12:04

Atatürk Üniversitesi akademisyenleri ile çalışanlarına ilk yardım eğitimi

Acil Tıp Uzmanı Doç. Dr. Atıf Bayramoğlu: - "Kalp ritim bozukluğu, yetişkin insanlarda ölümün en sık sebebidir. Ne kadar sık diye soracak olursanız, yüzde 85 kadar, yani 10 kişiden 8 ya da 9 kişi bu şekilde ölüyor ve buna müdahale edebiliriz"

Yurthaber 16-06-2022 17:09

Tesadüfen geçtiği olay yerinde kazazedenin hayatını kurtardı

Kadıköy'de geçirdiği trafik kazasında motosikletin altında kalarak dili boğazına kaçan ve solunumu duran sürücüyü gören trafik polisi, kazazedenin dilini kalem yardımıyla çıkartarak yeniden nefes almasını sağladı - Polis memuru Necati Özgür Dalakçı: - "Bizler, bu konuda emniyet teşkilatı olarak ilk yardım ve müdahale eğitimleri alıyoruz ve bu eğitimler her yıl güncelleniyor"

Yurthaber 12-05-2022 11:07

Kayseri'de yabancı uyruklu öğrencilere ilk yardım eğitimi

Kayseri'de yabancı uyruklu öğrencilere ilk yardım eğitimi

Yurthaber 11-04-2022 10:08

Bu müdahale hayat kurtarıyor! Boğaza kaçan…

Bazen yemek yerken alınan gıdalar, yabancı cisimler soluk borusuna kaçabiliyor. Özellikle çocuklarda bu durum çok daha sık yaşanıyor. Yiyeceklerin ve yabancı cisimlerin soluk veya yemek borusuna kaçması çok ciddi sorunlar yaratıyor. Böyle durumlarda bilinçli müdahale hayat kurtarıyor. Bu müdahaleleri öğrenmek için detaylar…

Haber 10-02-2022 10:55

Gaziantep'te korku dolu anlar! Soluk borusuna süt kaçan bebek ölümden döndü

Gaziantep'te, polis merkezinde annesi emzirirken boğulma tehlikesi geçiren 7 aylık bebek, polislerin müdahalesiyle kurtarıldı. Bebeğin ölümden döndüğü anlar, güvenlik kamerasına yansıdı.

Haber 15-10-2021 16:49

Türk Kızılay, Dünya İlkyardım Günü'nü İlkyardım kahramanı ol temasıyla kutlayacak

Türk Kızılay, Dünya İlkyardım Günü'nü "İlkyardım kahramanı ol" temasıyla kutlayacak

Yurthaber 10-09-2021 11:06

Adana'da polisin ilk yardım müdahalesi hayat kurtardı

Caddede yürüdüğü sırada baygınlık geçirip dili boğazına kaçan kadın, devriye görevi yapan polis ekiplerinin müdahalesiyle hayata tutundu

Yurthaber 17-07-2021 05:33

Elektrik çarpmasında ilk yardım yaparken bu hataya düşmeyin!

Elektrik çarpması evde ve dışarda yaşanabilecek kazalar olduğundan her zaman elektrik çarpmasına karşı alınabilecek önlemleri göz önünde bulundurarak hareket etmek gerekir. Elektrik çarpmalarından korunmak için dışarıda ve evde uymamız gereken bazı kurallar vardır. Ancak bunlara rağmen elektrik çarpması yaşanırsa ilk yardım ile ilgili bilgi sahibi olmak gerekebilir. Elektrik çarpmasında ilk yardım kurallarındaki en önemli nokta ise kişinin, kazazedeye kendini koruyarak müdahale etmesidir.

Haber 08-07-2021 08:33

Lokanta sahibinin 'Heimlich' manevrasıyla küçük çocuğu kurtarma anı kamerada

Aksaray'da bir lokantada annesiyle yemek yerken boğazına ekmek takılan 2 yaşındaki çocuk, ilk yardım eğitimi alan lokanta sahibinin uyguladığı 'Heimlich' manevrası yöntemiyle kurtarıldı. Lokanta sahibinin küçük çocuğu kurtardığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Haber 29-06-2021 14:10

İşletme sahibinin 'Heimlich' manevrası bilmesi çocuğun hayatını kurtardı

İzmir'in Karabağlar ilçesindeki bir pizzacıda annesiyle pizza yerken nefes borusuna pizza kaçan çocuk, ilk yardım eğitimi alan işletme sahibi Serhat Pirim'in (35) uyguladığı 'Heimlich' manevrası yöntemiyle kurtarıldı. O anlar, güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Haber 09-06-2021 21:01

Güneş çarpmasında ilk yardım nasıl yapılmalı?

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte sıcaklıklara bağlı rahatsızlıklar kendini göstermeye başladı. Sokakta, plajda sıkça yaşanılan güneş çarpması da bunlardan biridir. Peki güneş çarpmasını engellemek için neler yapılmalı, sorun yaşayan kişiye nasıl yaklaşılmalı?

Kadin 21-05-2021 11:24

Yaralanma ve yanıklarda doğru müdahale nasıl olmalıdır?

Ne kadar dikkatli olursak olalım kazaların yaşanmasına engel olamıyoruz. İş yerinde, yolda, evde veya herhangi bir yerde başımıza gelen kazaların, sonrasında bırakacağı hasarları en aza indirmek için doğru müdahalede bulunmak gerekiyor. Öğreneceğimiz birkaç temel ilk yardım bilgisi ile yaralanma ve yanıklara doğru şekilde yaklaşmak mümkün olabiliyor.

Haber 20-04-2021 13:12

Restoranda nefes borusuna et parçası kaçan çocuk işletmeci tarafından kurtarıldı

Kars'taki restoranda yaşanan olay, güvenlik kamerasına da yansıdı - İşletmeci Fatih Konak: - "Bütün işletmeler ilk yardım müdahalesine önem göstermeli. İlk yardım her zaman hayat kurtarır, kendimiz de gördük ve yaşadık"

Yurthaber 29-03-2021 14:06

Afetlerin ilkyardım melekleri: UMKE gönüllüsü kadınlar

İzmir'de Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi'ndeki hemşire, acil tıp teknisyeni ve paramediklerden oluşan kadın gönüllüler, hasta kurtarma, yangın, kaza, deprem ile meydana gelebilecek diğer afetlere hazır olabilmek için zorlu eğitimlere katılıyor - Paramedik Ebru Aydın: - "(İzmir depremi) Günlerce uykusuz şekilde her gün 1-2 saat dinlenmeyle çalıştık. Çok zordu ama kurtardığımız canlar bizi motive ediyordu" - Gülşah Nayman Korkmaz: - "Kurtardığımız canlar oldu ama kurtaramadıklarımız da maalesef çoktu. Görev aldığım saatlerde Emrah Apartmanı'nda kuzenim ve eşini kaybettim. Yaşadığım en acı şey de buydu"

Yurthaber 07-03-2021 11:24

Burun kanaması sırasında asla çocuğunuzun başını arkaya doğru eğmeyin!

Sağlık görevlisi ve iki çocuk annesi Nikki, burun kanaması varsa çocuğunuzun başını arkaya eğmeyin diyerek uyarılarda bulundu. Başı arkaya doğru yaslamak, mide bulantısına sonrasında ise kusmaya neden olabilir.

Haber 04-03-2021 15:12

Yanıklarda ilk yardım nasıl yapılmalı? Yararlı diye yoğurt sürülüyor ama dikkat!

Herhangi bir yanık durumunda mümkün olan en kısa sürede uygun ilk yardım kuralları uygulanmalıdır. Bu, cildinize verilen hasar miktarını sınırlayacaktır. Yanık, cildin tüm katmanlarına nüfuz edebilir. Bu yüzden ilk yardımı bilmek çok önemlidir. Yanık durumunda önce ne yapmalıyız, yanıklara yoğurt, bal sürülür mü, hangi yanıklarda hastaneye gidilmeli? İşte tüm bu soruların cevapları haberimizde.

Haber 02-03-2021 11:05

Yılan sokmasına karşı nasıl müdahale edilir? Hayat kurtaran en önemli şey...

İster yılanlardan korkuyor olun, ister "onları rahatsız etmezsem beni rahatsız etmezler" tavrını uygulayın mutlaka yılan sokmalarına karşı ilk yardımı bilmek önemlidir. Zehirli bir yılan tarafından ısırıldıysanız, hareket etmemek hayatınızı kurtarabilir. Peki yılan sokmalarına karşı başka neler yapılabilir?

Haber 16-02-2021 12:04

Kalbi duranlara suni teneffüssüz kalp masajı

Kalbi duranlara kalp masajı yapılırken suni teneffüs uygulanmamasının daha iyi olduğu bildirildi.

Haber 17-03-2007 02:00

Bilinçsiz müdahale ölümle sonuçlanıyor

Kaza geçiren kişilere ilk yardımın bilinçli yapılması hayati önem taşırken, önemli noktalara dikkat edilmemesi durumunda bu ilk yardım faciayla sonuçlanabiliyor.

Haber 02-01-2006 14:10

Trafik kazasında ilk yardım

Formula 1 Yarışları'nı özellikle süratli araba kullananlar dört gözle bekliyor. Profesyonel yarışlarda, hızlı olmak gerekiyor. Ancak günlük yaşantıda aşırı hızın büyük bir tehlike yarattığı akıllardan çıkarılmamalı.

Haber 18-08-2005 09:11

Yaz aksilikleri için ilkyardım bilgileri

Yaz mevsiminde, hiç umulmadık durumlarda bayılma, burkulma-kırılma, boğulma tehlikesi, yanıklar ve arı sokması gibi vakalarla karşılaşmak mümkün. Bu tür olaylarda ilkyardım kurallarına uyularak yapılacak bir müdahale hayat kurtarıcı olabileceği gibi bilgisizce yapılacak işler, hastayı veya kazaya uğrayanı daha kötü duruma düşürebiliyor.

Haber 23-05-2005 13:10

Türk insanı ilkyardımı bilmiyor

Trafik kazalarının ölümle sonuçlanma oranları ile ilgili yapılan araştırmalar ilginç bir sonucu ortaya çıkarıyor. Trafik kazalarına kurban verdiğimiz yüzlerce kişiden pek azı olay yerinde yaşamını yitiriyor. Yüzde 80 gibi büyük bir orandaki ölümler ise, yaralının bilinçsizce araçtan çıkarılması ve karga tulumba hastaneye taşınması sırasında oluşuyor.

Haber 30-11-1999 00:00

Yaz aksilikleri için ilkyardım eğitimi

Yaz mevsiminde, hiç umulmadık durumlarda bayılma, burkulma-kırılma, boğulma tehlikesi, yanıklar ve arı sokması gibi vakalarla karşılaşmak mümkün. Bu tür olaylarda ilk yardım kurallarına uyularak yapılacak bir müdahale hayat kurtarıcı olabileceği gibi bilgisizce yapılacak işler, hastayı veya kazaya uğrayanı daha kötü duruma düşürebiliyor.

Haber 30-11-1999 00:00

Nasuh Mahruki'den ilk yardım önerileri

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Başkanı Nasuh Mahruki, suda boğulma olaylarında ilkyardımın önemini vurgulayarak, "Suda boğulmakta olan kişiye ilk önce can yeleği, can simidi gibi batmaz bir cisim veya yüzme aracı atılması gerekiyor. Bunlar yoksa uzun bir sopa, kayık küreği gibi araçlarla da yardım edilebilir" dedi.

Haber 30-11-1999 00:00

Boğulma ve böcek sokma uyarısı

Yazın sıcakların artmasıyla birlikte halsiz ve yorgun oluruz. Çok terleriz, böceklerle boğuşuruz, serinlemek için girdiğimiz deniz ve havuzlarda boğulma tehlikesiyle karşı karşıya kalırız. Tüm bu tehlikelerine karşı herkesin en sevdiği mevsimlerden biri olan yazı bu yıl sağlıklı geçirmeye ne dersiniz?

Haber 30-11-1999 00:00

Soğuktan etkilenenlere ilk yardım

Samsun'da dün gece başlayan kar yağışı ve aşırı soğuk hayatı olumsuz etkilerken, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yıldız Pekşen, vücut ısısının düşmesi ve donma tehlikeleri gibi lokal soğuk yaralanmalarına karşı vatandaşları uyardı.

Haber 30-11-1999 00:00