Imar Haberleri

Esasları belirlendi: İşte Afet Yeniden İmar Fonu'nun detayları

Afet bölgesi ilan edilen alanlarda, imar, altyapı ve üstyapı çalışmaları için gerekli kaynağın sağlanması ve yönetilmesi için oluşturulan Afet Yeniden İmar Fonu'nun işleyişine ilişkin esaslar belirlendi. Esaslar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Finans 02-02-2024 14:55

Binaların güçlendirilmesinde mevzuat kolaylığı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ruhsat aldıkları tarihteki imar kurallarına göre inşa edilmiş yapıların güçlendirilmesinde mevzuat kolaylığı getirdi.

Finans 20-01-2024 12:14

İmarlı arsa diye alıyorlar ama bakın ne çıkıyor! Depremden sonra orada talep patlaması... 'Prefabrik ev ya da konteyner hayaliyle geliyor ama...' Fiyatlar uçtu

Deprem felaketinin ardından beklenen olası İstanbul depremi vatandaşları tedirgin etmeye başladı. Bu nedenle arsa almak isteyen vatandaşlar yönünü Trakya'ya çevirdi. Trakya'da ise hem ev fiyatlarında hem de arazi fiyatlarında büyük artış yaşanıyor. Öte yandan bölgedeki vatandaşlar, bir arsa alıp üzerine konteyner ya da prefabrik ev koymak isteyenlere dolandırıcıların tarlaları imarlı arsa diye satmaya çalıştığını söyledi. Bununla ilgili Evrensekiz Belediyesi de bir uyarı yaptı.

Finans 15-03-2023 10:41

Bağcılar’daki 'çaresizlik' apartmanı! ‘Yıktıramıyoruz da yaptıramıyoruz da güçlendiremiyoruz da…’

İstanbul’un Bağcılar ilçesinde bulunan apartmanla ilgili şaşırtan bir gerçek ortaya çıktı. Yaptıkları bina yeşil alan kapsamına alınınca güçlendirme ya da kentsel dönüşüme girme olasılığı da ortadan kalktı. Binadan alınan karot örnekleri de riskli olduğunu gözler önüne serince apartman sakinleri çaresizce ölümlerini beklemeye başladı.

Haber 07-03-2023 08:06

Imar

İmar Hakkındaki Haberler Mynet'te. İmar Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

İzmir depreminde yıkılan Barış Sitesi'ne ilişkin 6 belediye görevlisi hakkında dava açıldı

İddianamede sitenin inşaat, yenileme ve tadilat ruhsatlarının verildiği dönemde Karşıyaka Belediyesinde görevli 6 şüphelinin, 6 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor - Sitedeki binaların statik, etriye, bina yer değiştirme ve deprem yük hesaplarının ilgili yönetmelik hükümlerine uygun yapılmadığının bilirkişi raporlarıyla tespit edildiği belirtilen iddianamede, projeyi onaylayan ve ruhsatları düzenleyen mercilerin sorumluluğu bulunduğu yer alıyor

Yurthaber 28-09-2022 12:30

AK Parti'den Ankara'daki Şirindere Vadisi'nin imara açılması teklifine tepki

ABB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Köse: - "Sayın Mansur Yavaş'ın, Şirindere Vadisi ile ilgili Büyükşehir Belediye Meclisine sunduğu teklifi, yeşil dokuyu zedeleyeceğini düşündüğümüz için reddettik"

Yurthaber 14-09-2022 14:06