İnek Haberleri

İnek kavgası can aldı! 70 yaşındaki adamı döverek öldürdüler

Muş'ta evine giren ineklere tepki gösteren Ömer Y. (70), çıkan kavgada dövülerek öldürüldü. Korkunç olayla ilgili biri amca oğlu 2 şüpheli, gözaltına alındı. İşte detaylar...

Haber 15-04-2024 09:59

Karabük'te dere yatağına düşen gebe inek iş makinesiyle kurtarıldı

Karabük'ün Ovacık ilçesinde dere yatağına düşen gebe inek, iş makinesi yardımıyla bulunduğu yerden çıkarıldı.

Yurthaber 05-04-2024 11:35

Kayseri'de 15 metrelik kuyuya düşen ineği itfaiye ekipleri kurtardı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, Yahyalı ilçesinde 15 metrelik kuyuya düşen ineği 3 saat süren çalışma sonucu kurtardı.

Yurthaber 26-03-2024 15:23

Sinop'ta yaşlı adamın çalınan ineği jandarma ekiplerince Kastamonu'na bulundu

Sinop'un Saraydüzü ilçesinde 78 yaşındaki Satılmış Aydemir'in ahırından çalınan inek, jandarma ekiplerince Kastamonu'da bulunarak sahibine teslim edildi.

Yurthaber 08-03-2024 10:03

İneklerine 'Dilber' şarkısı dinletti, süt verimini artırdı: Onların stresini alıyorum

“İnci Taneleri” dizisi gündem olurken, Dilber dansı ve şarkısı büyük ilgi gördü. Erzincan’da ise besici Baki Kaya ineklerine ‘Dilber’ şarkısını dinleterek süt verimini artırdığını belirtti. “Müzik ruhun gıdası, hayvanlarıma da iyi geliyor" diyen Kaya, "Her sabah güne müzikle başlayıp, ineklerime de dinletip onların stresini alıyorum" ifadesini kullandı. Kaya, "Stres olmadığı zaman süt verimleri artıyor. Ankara havası, ‘Dilber’ akımı yapıyoruz. Bazen de türkü dinletip şiir okuyorum” diye konuştu.

Haber 04-02-2024 17:51

Karabük'te dere yatağına düşen inek vinçle kurtarıldı

Karabük'te yaklaşık 50 metrelik yamaçtan dere yatağına düşen inek vinçle kurtarıldı.

Yurthaber 01-02-2024 08:21

Ülkeyi harekete geçiren skandal olay! Ahıra girip inekle cinsel ilişkiye girmeye çalışan adamı diğer inekler ezdi... Üzgünüm diyerek kendisini savundu

İngiltere'nin Sorset bölgesindeki bir çiftlikte yaşanan olaya ülke basınında geniş yankı uyandırdı. 25 yaşındaki Liam Brown isimli bir adam ahıra girerek bir inekle cinsel ilişki yaşamak istedi. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde Brown'un eylemine diğer hayvanlar tepki gösterdi. Brown ahırda bulunan diğer inekler tarafından ezilirken yaralandı ve tecavüz eylemi nedeniyle tutuklandı.

Trend 16-12-2023 08:47

Karabük'te su kanalına düşen ineği AFAD ve itfaiye ekipleri kurtardı

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde su kanalına düşen inek, AFAD ve itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Yurthaber 17-11-2023 07:21

Erzincan'da gübre yığınına batan inek itfaiye ekiplerince kurtarıldı

Erzincan'da hayvan gübresinin bulunduğu alanda mahsur kalan inek, itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Yurthaber 10-11-2023 07:41

Sıcaktan bunalan inekler soluğu orada alıyor: Günde 2 kez filan girip çıkıyorlar

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde son günlerde 40 dereceyi bulan sıcaklar vatandaşları bunaltırken, merada otlayan hayvanları da olumsuz etkiledi. Orjan sahillerinde inek otlatan bir vatandaş, "Hayvanlar da insanlar gibi bunalıyor" diyerek sıcaktan bunalan ineklerin günde iki kez denize girdiklerini söyledi.

Haber 23-07-2023 15:12

İneğine 'Selfie çekelim' diye seslendi... Sosyal medya onları konuşuyor! İzleyenleri hem şaşırttı hem gülümsetti 'Her çağırdığımda geliyor'

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde bir kişinin ineğiyle çekip sosyal medyada paylaştığı video çok sayıda kullanıcı tarafından paylaşıldı ve izlendi. Görüntülerde ineğine "Selfie çekinelim" diye seslenen genç kızın yanına hızla ineğinin geldiği o anlar izleyenleri hem şaşırttı hem de gülümsetti. Genç kız, videonun bu kadar izlenileceğini ve beğenileceğini düşünmediğini söyledi.

Haber 19-07-2023 17:44

Skandal görüntüler! İneğe tecavüz ederken saniye saniye güvenlik kamerasıyla yakalandı

Hindistan’ın Warda bölgesinde bir güvenlik kamerası aracılığıyla kaydedilen görüntülerde bir adamın sokak ortasında ineğe tecavüz ettiği anlar yer aldı. Söz konusu görüntüler ülkede infial yaratırken dünya da bu görüntüleri konuştu. 65 yaşındaki adamın tutuklandığı ifade edildi.

Trend 18-07-2023 11:02

Kurban Bayramı'nda kaçan inek, 22 gün sonra yakalandı

Elazığ’da Kurban Bayramının birinci gününde kesilmek için alınan inek, bayram günü sahibinin elinden kaçtı. Kurbanlık inek, Elazığ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü kurban yakalama timleri tarafından tam 22 gün sonra yakalandı. İşte detaylar...

Haber 17-07-2023 11:10

Hayvan bakıcısından büyük vurgun! 28 ineği çalıp 3.5 milyon liraya sattı

Denizli’de akıllara durgunluk veren bir hırsızlık olayı yaşandı. Çiftlik sahibinin uzaklaşmasını fırsat bilen çalışan, arkadaşıyla iş birliği yaparak araç kiralayıp bakımını üstlendiği 28 ineği çaldı. Hayvanları 3,5 milyon liraya başkasına satan bakıcının Kurban Bayramı öncesine denk getirdiği vurgun planını JASAT dedektifleri bozdu. İşte detaylar...

Haber 25-06-2023 11:00

İnek dışkısından sanat eserleri yaratıyor! Bir gören bir daha bakıyor... Kullandığı malzemeye inanamayacaksınız

45 yaşındaki Alman sanatçı Werner Härtl, inek dışkısından yarattığı resimlerle viral olmayı başardı. Sanat eserlerinde inek gübresi kullanarak manzara resimleri yaratan Härtl, “Tablolara tamamen kuruduğunda kötü kokmuyor. Sanatımı yaratmak için sadece inek gübresi kullanıyorum” dedi.

Trend 20-06-2023 14:58

Görüntüler sosyal medyada gündem olmuştu! Tepki çeken olayda yeni gelişme

Mersin'de, ineğe içki şişesinde sıvı verdiği görüntüleri sosyal medya hesabında paylaşan çiftlik çalışanı Bülent Demirbilek, 'Uyuşturucu madde bulundurmak' suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezasıyla arandığı belirlenip gözaltına alınarak tutuklandı. Bülent Demirbilek'e ayrıca görüntüler üzerine, 'Hayvanları Koruma Kanunu' kapsamında 4 bin 554 lira idari para cezası kesildi. İşte detaylar...

Haber 20-06-2023 11:59

Sosyal medyayı ayağa kaldıran görüntü! İneğe içki içirdiği öne sürüldü, gerçek bambaşka çıktı

Mersin'in Tarsus ilçesinde bir çiftlik çalışanının yaptığı paylaşım sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Kurban Bayramı öncesi ineğe içki şişesi içerisinde sıvı verip görüntüleri 'İçerim kime ne, sarhoşum sana ne' sözlerinin geçtiği şarkıyla paylaşan çiftlik çalışanı büyük tepki çekti. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı incelemede, şişede verilen sıvının ilaç olduğu tespit edildi. Yeni bir video çeken çalışan, yanlış anlaşıldığını söyledi. İşte detaylar...

Haber 19-06-2023 17:59

Mardin’de ineğin ölüme gitme anı kameraya yansıdı

Mardin’de kopan elektrik iletgenine doğru yürüyen inek, elektrik çarpması sonucu olay yerinde telef olurken, o anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Haber 27-05-2023 11:18

Erzincan'da deredeki balçığa batan ineği itfaiye ekipleri kurtardı

Erzincan'da dere içerisinde bulunan balçık alanda mahsur kalan ineği, itfaiye ekipleri kurtardı.

Yurthaber 16-05-2023 07:37

Henüz 11 yaşındaydı! Gölete giren ineği kurtarmak isterken canından oldu

Ağrı’nın Tutak ilçesinde yürek yakan bir olay yaşandı. Gölete giren ineği kurtarmak isteyen Enes Balçok (11), suya düşerek hayatını kaybetti. Suyu tahliye eden ekipler, yaklaşık 4 saatlik bir çalışmanın ardından Balçok’un cansız bedenine ulaştı. İşte detaylar...

Haber 01-05-2023 17:50

Hemen 'inek' diye damgayı vuruyorlar Bakan Akar 'Bundan vazgeçmek gerek' diyerek öğrencilere seslendi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kayseri'de öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerden eğitim hayatlarında başarılı olmalarını, kitap okumalarını ve çok çalışmalarını isteyen Bakan Akar, "Derslerini çalışan, kitabını okuyan, kimseye zararı olmayanlara hemen 'inek' diye damgayı vuruyorlar. Bundan vazgeçmek gerek" ifadelerini kullandı.

Haber 01-05-2023 10:29

İnek kaç ayda doğurur, kaç saatte doğum yapar? İneklerde gebelik süresi nedir?

İnekler hem etinden hem de sütünden faydalanılan, hayvanlık ve süt ürünleri açısından çok büyük bir önem taşıyan hayvanlardır. Hayvancılıkla uğraşan kişiler, profesyonel olarak inek üretimi ve bakımı yaparlar. Dünyada pek çok inek türü bulunsa da doğum şekilleri ortak zamanlarda olduğu bilinir. Bu hayvanların önemi çok fazla olduğundan gebelikle ilgili bilgilerin bilinmesi, gebelik boyunca sağlıklı bir bakımdan geçmeleri için önemlidir. Peki, ineklerde gebelik süresi nedir?

Haber 10-04-2023 15:05

Saatlerce bekledi! Başından ayrılmadı... Diğerleri gitti, bu burada kaldı

Arnavutköy’de hayvanlarını otlaması için çayırlık araziye çıkartan yaşlı kadının bir ineği sulama kanalına düştü. İneği düştüğü yerden itfaiye ekipleri çıkarırken, yaşlı kadın saatlerce hayvanının başından ayrılmadı. Yaşadıklarını anlatan kadın, “Bu hayvan benim otlatmak için buraya getirmiştim. Ben düştüğünü gördüm, diğer hayvanlarım gitti, bu burada kaldı" dedi.

Haber 31-03-2023 12:33

Depremde mahsur kalan inek 300 saat sonra kurtarıldı

Muş Valiliği ekiplerinin Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesindeki enkazlarda yaptığı arama- kurtarma çalışmaları sırasında depremden 300 saat sonra bir inek sağ olarak çıkarıldı.

Haber 18-02-2023 19:36

Niğde'de sahibinden kaçan inek baraj gölünde telef oldu

Niğde'de sahibinin elinden kaçarak baraj gölüne giren inek telef oldu.

Yurthaber 18-01-2023 12:04

Sosyal medyada gündem olan görüntüler! Polislerden kaçan zanlıyı 'inekler' yakaladı

Kaçan bir zanlının inekler tarafından tarladan kovalanarak doğruca bekleyen polis memurlarının kollarına atıldığı anı yakalayan kamera görüntüleri, sosyal medyada viral oldu. İngiltere'nin Güney Batı bölgesinde yer alan Devon bölgesinde yaşanan olay Ulusal Hava Polis Teşkilatındaki personelin, zanlının izini sürmeye çalıştığı esnada kameralara yakalandı.

Trend 08-12-2022 18:25

Karabük'te çay kenarına düşen inek iş makinesi yardımıyla kurtarıldı

Karabük'te çay kenarına düşen inek, köylülerin yaklaşık 2 saatlik çalışmasıyla kurtarıldı.

Yurthaber 05-12-2022 08:37

Ordu'da dere yatağına düşen inek kurtarıldı

Ordu'nun Gölköy ilçesinde düştüğü dere yatağında çamura saplanan inek kurtarıldı.

Yurthaber 15-11-2022 14:43

Giresun'da uçuruma düşen inek kurtarıldı

Giresun'da uçuruma düşen inek, AKUT ekibi tarafından kurtarıldı.

Haber 31-10-2022 12:20

Bilimsel olarak kanıtlandı: İnek sümüğünün akla zarar faydası! Cinsel hastalıklar, AIDS, uçuk...

Bilim insanları yaptıkları bir araştırmadan ilginç sonuçlar elde etti. İnek sümüğünden yapılan madeni yağın AIDS ve uçukları önleyebileceğini söylüyor. Araştırmacılar, inek mukusu ile yapılan 'umut verici' bir kayganlaştırıcının yalnızca HIV ve uçuklara karşı koruma sağlamayacağını, aynı zamanda cinsel hastalıklarla bulaşan enfeksiyonların yayılmasını da yavaşlatabileceğini öne sürüyorlar.

Haber 18-10-2022 22:33

Kırklareli'nde çamura saplanan ineği AFAD ekipleri kurtardı

Kırklareli'nde çamura saplanan ineği AFAD ekipleri kurtardı

Yurthaber 11-10-2022 15:03

Amasya'da kuyuya düşen inek iş makinesiyle kurtarıldı

Amasya'da kuyuya düşen inek iş makinesiyle kurtarıldı

Yurthaber 03-10-2022 16:11

Ardahan'da biri gübre diğeri foseptik çukuruna düşen inek ile köpek kurtarıldı

Ardahan'da biri gübre diğeri foseptik çukuruna düşen inek ile köpek kurtarıldı

Yurthaber 22-09-2022 16:22

Mersin'deki orman yangınında gebe inek Sarıkızı komandolar kurtardı

Dumanların arasından çıkarılan ineğin sahibi Kamil Bulut: - "Devletimizden, askerimizden ve milletimizden Allah razı olsun. Kurtulduğu için tabii ki mutluyum. O benim bir tanem"

Yurthaber 08-09-2022 11:04

Hakkari'de ineği telef olan kadına iki inek hediye edildi

Hakkari'de ineği telef olan kadına iki inek hediye edildi

Yurthaber 05-09-2022 15:31

Sinop'ta otomobilin ineklere çarpması sonucu bir kişi yaralandı

Sinop'ta otomobilin ineklere çarpması sonucu bir kişi yaralandı

Yurthaber 05-09-2022 11:14

Son kez görebilmek için saatlerce yürüdü! Gördüğü manzara karşısında hüngür hüngür ağladı

Hakkari'de yaşayan 65 yaşındaki 6 çocuk annesi Nafiye Bilican, dağdan düşerek telef olan tek geçim kaynağı ineğinin başında saatlerce hüngür hüngür ağladı. Bilican, "Sadece onu son bir kez daha görmek için 1 kilometrelik yolu 4 saat boyunca torunumun desteğiyle geldim. Gördüğüm manzara karşısında gözyaşlarımı tutamadım" dedi.

Haber 02-09-2022 10:49

Samsun’da otomobilin çarptığı gebe inek telef oldu

Kaza yerinde telef olan ineğin cenini ise yola savruldu

Yurthaber 28-08-2022 21:36

Siirt'te obruğa düşen inek ekipler tarafından kurtarıldı

Siirt'te obruğa düşen inek ekipler tarafından kurtarıldı

Yurthaber 28-08-2022 11:16

Erzincan'da nehirdeki çamura batan iki ineği AFAD kurtardı

Erzincan'da nehirdeki çamura batan iki ineği AFAD kurtardı

Yurthaber 23-08-2022 16:04

Görenler şaşkına döndü! Ümraniyespor Galatasaray maçında oyunculardan önce inekler sahaya girdi

Son dakika... Rezerv Lig karşılaşmasında Ümraniyespor sahasında Galatasaray ile karşı karşıya geldi. Sarı-Kırmızılılar rakibini 9-0 gibi farklı bir skorla mağlup etmeyi başarırken mücadele öncesi objektiflere yansıyan görüntü herkesi şaşırttı. Futbolcuların sahaya girdiği esnada Ümraniye Tesisleri'nde ineklerin otladığı görüldü. İşte detaylar...

Spor 20-08-2022 21:14

Ardahan'da bataklığa saplanan inek için ekipler seferber oldu

Ardahan'da bataklığa saplanan inek için ekipler seferber oldu

Yurthaber 19-08-2022 17:40

Devlet desteğiyle tesis kuran çiftçi, günlük 6 ton süt üretiyor

GAP Süt Sığırcılığı Projesi kapsamında aldığı hibe destekle girişimci olan Hüseyin Özdemirler: - "2011 yılında 300 inekle başladık, şu an 500 hayvanımız var. Bu işi yapabilmek için önce sevmek lazım, sevmeden bu işi yapamazsın"

Yurthaber 17-08-2022 11:55

Tokat'ta balçığa saplanan ineği itfaiye ekipleri kurtardı

Tokat'ta balçığa saplanan ineği itfaiye ekipleri kurtardı

Yurthaber 14-08-2022 18:37

Antalya'da 15 gün önce doğan üçüz buzağılar, biberonla besleniyor

Hayvancılıkla uğraşan Yaşar Öz: - "İlk kez üçüz buzağı gördüğümüz için şaşkın ve sevinçliyiz"

Yurthaber 14-08-2022 16:04

Üçüz buzağılar Çıtlak, Pamuk ve Boncuka küpeleri takıldı

Üçüz buzağılar "Çıtlak", "Pamuk" ve "Boncuk"a küpeleri takıldı

Yurthaber 10-08-2022 14:48

Bayburt'ta elektrik direğinin demirleri arasına sıkışan inek kurtarıldı

Bayburt'ta elektrik direğinin demirleri arasına sıkışan inek kurtarıldı

Yurthaber 10-08-2022 13:44

Osmaniye'de sulama kanalına düşen inek, kepçe yardımıyla kurtarıldı

Osmaniye'de sulama kanalına düşen inek, kepçe yardımıyla kurtarıldı

Yurthaber 08-08-2022 14:17

Muğla itfaiyesinden hayvan kurtarma mesaisi

Çukurda mahsur kalan bir inekle ayağına ip dolanan martı ekiplerce kurtarıldı

Yurthaber 27-07-2022 12:12