İngilizce Haberleri

Vantrilok öğretmen, kukla gösterisi ve müzik eşliğinde çocuklara İngilizceyi sevdiriyor

Kocaeli'de vantrilok İngilizce öğretmeni Onur Şeyhoğlu, derslerinde kuklalarıyla ve müzik aletleri eşliğinde söylediği yabancı şarkılarla dil eğitimini renklendiriyor.

Yurthaber 21-03-2024 12:30

Diyarbakır Anneleri kitabı 20 ülkeye gönderilecek

Terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan çocukları için HDP il binası önünde eylem yapan Diyarbakır annelerinin mücadelesi kitaplaştırıldı.

Yurthaber 23-02-2024 14:37

ÖSYM'den yeni sınav: e-TEP! Elektronik İngilizce Yeterlilik Testi için pilot uygulama Ankara'da yapıldı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, yeni sınav hazırlığında sona geldi. Uluslararası alanda geçerliliği hedeflenen "Elektronik İngilizce Yeterlilik Testi"nin (e-TEP) pilot uygulaması Ankara'da gerçekleştirildi. 4 saat süren sınavın ilk bölümünde adayların İngilizce okuma ve dinleme, ikinci bölümde ise İngilizce yazma ve konuşma becerileri ölçüldü.

Egitim 10-08-2023 16:38

Essay nasıl yazılır? İngilizce makale (essay) yazarken nelere dikkat etmek gerekir?

Bir soruyu cevaplamak veya belirli bir konuyu ele almak için yazılan essay, temelde üç ayrı bölümden oluşur. Dolayısıyla bu yazı türünün özelliklerinin yakından tanınması amacıyla temel bölümleri, oluşturulma amacı ve içerdiği yaygın olarak kullanılan kalıplar öğrenilmelidir. Ardından essay yazım aşamaları takip edilerek belli bir konuya yönelik olan İngilizce makaleler hazırlanabilir.

Egitim 03-06-2023 16:26

Çocuklar yabancı dili neden yetişkinlerden hızlı öğrenir? En iyi yabancı dil öğrenme yaş aralığı hangisidir?

Çocuğunuzun yabancı dil öğrenmesini istiyor ama bunu, yaşı küçük olduğu için erteliyor musunuz? Öyleyse hata yaptığınızı söyleyebiliriz. Çocuklar, yetişkinlere kıyasla yabancı dili daha çabuk öğrenebilirler. Yani aslında çocukluk yılları, yabancı dil eğitimi almanın en verimli dönemdir. Gelin, bu konuyu daha yakından ele alalım!

Haber 01-03-2023 17:54

Matematik ve İngilizceyi yapay zekalı uygulamayla öğretmeyi hedefliyorlar

Öğrencilerinin matematik ve İngilizce öğrenmede zorlanmasından yola çıkan Ersin Çine ve takımı, yapay zekayla çalışan "Dersilyon" adlı uygulamalarıyla, öğrenmenin önündeki zorluğu oyunla aşmayı amaçlıyor - Ersin Çine: "Uygulamayı en yakın zamanda bütün mobil uygulama marketlerinde paylaşmayı hedefliyoruz. Matematik, kodlama ve İngilizce başta olmak üzere, zamanla diğer dersleri de ekleyerek insanlara tamamen ücretsiz ve reklamsız bir deneyim sunmayı amaçlıyoruz"

Yurthaber 14-09-2022 12:14

İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunları ne iş yapar? İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümü mezunları iş imkanları nelerdir?

Üniversitelerde dil alanında en çok tercih edilen bölümlerden birisi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümüdür. Mezunlarına yazarlıktan çevirmenliğe, tercümanlıktan yöneticiliğe kadar pek çok farklı iş kapısı açar. Peki, İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunlarının özel sektörde iş olanakları nelerdir?

Egitim 09-09-2022 16:41

İngilizce Öğretmenliği mezunları ne iş yapar? İngilizce Öğretmenliği Bölümü mezunları iş imkanları nelerdir?

Dil alanında en çok talep gören bölümlerden olan İngilizce Öğretmenliği bölümüdür. Lisans dönemi boyunca İngilizceye hem yazılı hem de sözlü bir şekilde hâkim olurlar. Aynı zamanda öğretmenlik mesleğine dair dersler almaktadırlar. Peki, İngilizce Öğretmenliği Bölümü nedir? İngilizce Öğretmenliği mezunları iş imkânları nelerdir?

Egitim 09-09-2022 16:40

Antalya'da turizm bölgesinde yabancı dil bilmeyen taksici kalmayacak

Antalya Valisi Ersin Yazıcı: - "Yabancı dil büyük bir problem. Turizm hareketliliği azaldığında merkez, Kemer, Serik, Manavgat, Alanya gibi turizmin yoğun olduğu yerlerde belli saatlerde pratik ve iletişim kurabilecek düzeyde İngilizce eğitimi vereceğiz" - Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan: - "Yabancı dil sertifikası olmayanın direksiyona oturmasını istemiyoruz. Kış döneminde 5-6 aylık süre içinde yaklaşık 5 bin kişiye eğitim vermeyi planlıyoruz"

Yurthaber 04-09-2022 11:08

Azmiyle 3 yabancı dil öğrenen Seda hastalığına rağmen hayata sımsıkı tutunuyor

SMA tip 2 hastası Seda Karakaya: - "Benim dış görünüşüm sadece bir kabuk. Çünkü benim içimde çok farklı bir dünya var. O dünyanın içerisinde artık kelimeler yetmemeye başladı, o yüzden farklı dilleri öğrendim"

Yurthaber 19-08-2022 12:07

Eskişehir'de öğrenciler yaz okulunda pratik yaparak İngilizcelerini geliştiriyor

İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde hayata geçirilen ve havalimanı, otel, market gibi sembolik alanlar kurulan "Eskişehir İngilizce Yaşam Merkezi"nden bu yaz 800 öğrencinin faydalanması hedefleniyor - Temel Eğitimden Sorumlu Şube Müdürü Ayben Çimen: - "Çocukların yaz okulunu sadece bina içinde geçirmeden, günlük yaşamda İngilizceyi konuşup kendini ifade edebilmesini amaçlıyoruz"

Yurthaber 10-08-2022 12:08

Batı Dilleri mezunları ne iş yapar? Batı Dilleri bölümü mezunları nerelerde çalışır, iş imkanları nelerdir?

Batı Dilleri, gelecek vadeden ve mezunlarına geniş bir çalışma imkânı sağlayan bölümler arasındadır. Dört yıl eğitim aldıktan sonra çalışma hayatına adım atan Batı Dilleri bölümü mezunları için iş imkanları nelerdir? Farklı diller ve dillerin ait olduğu kültürlerle ilgili eğitim alan Batı Dilleri mezunları, tercümanlık, öğretmenlik ya da özel sektörde farklı alanlarda çalışma imkanı bulabilirler. Batı Dilleri mezunu ne iş yapar?

Egitim 15-07-2022 14:16

Matematik ve İngilizce yaz okulu programına uygun etkinlikler erişime açıldı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: - "Dergideki tüm uygulamalar öğrencilerin matematik okuryazarlığını güçlendirmek, matematiği sevdirerek günlük yaşam becerileriyle ilişkilendirilmesini sağlamak, verileri okuyarak analitik düşünmeye sevk etmek amacıyla başlattığımız 'Matematik Seferberliği' çalışmalarını destekler nitelikte hazırlandı" - "Öğrenciler etkinliklerle farklı ülkeler, kültürler, değerler ve yaşam tarzları hakkında fikir edinecek ve bu konuda İngilizce konuşma becerilerini geliştirecek"

Yurthaber 04-07-2022 12:07

LGS İngilizce soruları yayımlandı mı? 2022 LGS İngilizce cevap anahtarı yayımlandı mı?

İki oturumda gerçekleştirilen LGS (Liselere Geçiş Sistemi) sınavının ilk oturumu 09.30'da, ikinci oturumu ise 11.30'da yapıldı. Heyecanlı binlerce öğrenci, soruları doğru yanıtlamak için sıralarda ter döktü. Peki LGS İngilizce soruları yayımlandı mı? 2022 LGS İngilizce cevap anahtarı yayımlandı mı? İşte konuya ilişkin merak edilenler...

Haber 05-06-2022 23:34

e-YDS sınav sonuçları açıklandı mı 2022? e-YDS 2022/3 İngilizce sonuçları nasıl sorgulanır?

e-YDS sınav sonuçları açıklandı mı 2022? sorusunun yanıtı vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nın (ÖSYM) sosyal medya hesabından beklenen açıklama geldi. Peki e-YDS sınav sonuçları açıklandı mı? e-YDS 2022/3 İngilizce sonuçları nasıl sorgulanır? İşte ÖSYM son dakika açıklaması ve sınava ilişkin detaylar...

Haber 19-03-2022 19:12

Batmanlı çocuklar İngilizceyi eğlenerek öğreniyor

Batman Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından 7-13 yaş arası öğrencilere yönelik drama tekniği ile eğitim verilen İngilizce kursu açıldı - Rektör Prof. Dr. İdris Demir: - "Çocuklar oyun ile büyür. Sadece kitap üzerinden değil, oyun oynayarak ve birbirleriyle etkileşimde bulunarak öğrenmelerinin önünü açmaya çalışıyoruz"

Yurthaber 02-03-2022 11:01

2022 e-YDS sonuçları sorgulama ekranı! ÖSYM İngilizce e YDS 2022/2 sınav sonuçları nasıl sorgulanır?

e-YDS sınav sonuçları ÖSYM tarafından yapılan açıklamalar sonrası yayınlandı. 19 Şubat 2022 tarihinde uygulanmış olan 2022-Elektronik Yabancı Dil Sınavının (e-YDS 2022/2 İngilizce) değerlendirme işlemleri sona erdi. Peki ÖSYM İngilizce e YDS 2022/2 sınav sonuçları nasıl sorgulanır? İşte 2022 e-YDS sonuçları sorgulama ekranı!

Haber 19-02-2022 23:28

İngilizce öğrenmek isteyenlerin ufkunu açacak taktikler ve ürünler

Günümüz dünyasının en çok konuşulan dili, İngilizce. Eğitimden iş dünyasına her yerde karşımıza çıkan İngilizce için artık "küresel dil" ifadesini kullanıyoruz. Bu nedenle İngilizce öğrenmek bir zorunluluk haline geldi. İşte, ufkunuzu açacak en iyi İngilizce öğrenme taktikleri.

Haber 13-11-2021 22:20

Gizemli kadın herkesi şaşkına çevirdi! Hırvatistan'da bulundu, profesör gibi İngilizce konuşuyor

Hırvatistan'da adı, kimliği ve yaşı bilinmeyen bir kadını Krk Adası'nda bir kayaya tutunmuş halde bulan polis memurları, 'gizemli' kadının kim olduğunu araştırıyor. Adını bile bilmeyen kadının mükemmel bir şekilde ingilizce bildiği kaydedilirken, raporlara, kadının İngilizce'yi bir profesör gibi konuştuğu kaydedildi.

Haber 22-09-2021 14:48

Global Call ne demek? Global Call ne anlama geliyor?

Türkiye'de yaşanan orman yangınları sonrası sosyal medyada kullanılan Global Call paylaşımlarının anlamı merak ediliyor. Global Call kelimesinin Türkçe çevirisi vatandaşlar tarafından araştırma konusu oldu. Peki Global Call ne demek? Global Call nedir ve çevirisi ne anlama geliyor? İşte ayrıntılar...

Haber 02-08-2021 02:27

Help Turkey ne demek? Help Turkey nedir ve çevirisi ne anlama geliyor?

Türkiye'deki orman yangınları sonrası sosyal medyada kullanılan Help Turkey etiketinin anlamı merak ediliyor. Help Turkey kelimesinin Türkçe çevirisi vatandaşlar tarafından araştırma konusu oldu. Peki Help Turkey ne demek? Help Turkey nedir ve çevirisi ne anlama geliyor? İşte ayrıntılar...

Haber 02-08-2021 02:04

8 dile tercüme edilmişti! Sabıka kaydına e-Devlet'ten 850 bin erişim!

Adalet Bakanlığı yargı hizmetlerinde dijital dönüşüm çalışmaları kapsamında uygulamayı hayata geçirdi. Bu uygulama ile 850 binden fazla kişi, e-Devlet üzerinden 8 dile tercüme edilen sabıka kaydına ulaştı. Uygulamanın başlangıcından bu yana en fazla İngilizceye çevrilen sabıka kaydı alındı.

Haber 22-07-2021 16:45

Öğrenciler teknolojiyle eğlenerek İngilizce öğrenme ile ilgili ön yargısını yendi

Öğrenciler teknolojiyle eğlenerek İngilizce öğrenme ile ilgili ön yargısını yendi

Yurthaber 14-06-2021 12:38

Nusret Gökçe takipçilerine sordu: İngilizcem nasıl?

'Salt Bae' hareketiyle dünya çapında şöhrete kavuşan işletmeci Nusret Gökçe, sosyal medya hesabı üzerinden Hollywood'un kendisi için önemini anlattı. Sonra da takipçilerine "İngilizcem nasıl?" diye sordu.

Magazin 02-06-2021 21:22

Konuşulan dil düşünce yapısını nasıl etkiler?

Ana dil dışında başka bir dil biliyorsanız ve bunu kullanıyorsanız kendinizi farklı hissetmeniz oldukça normaldir. Hatta çoğu kişi önce ana dilinde düşünür ve sonrasında yeni bir dile çeviri yapmayı tercih eder. Çünkü dil ve kültür sadece kişiliği değil aynı zamanda düşünme biçimini de etkiler.

Trend 25-05-2021 09:22

Fransızlar, ‘Bir konuya Fransız kalınca’ ne diyorlar? İşte ülkelere göre ‘Fransız kalmak’ deyiminin karşılığı

‘Fransız kalmak’ deyimi ülkemizde sıklıkla kullanılan kalıplardan biri olarak karşımıza çıkıyor. “Anlatılan bir konuyu anlayamamak, herhangi bir konudan uzak kalmak” anlamında kullanılan bu deyim diğer ülkelerde farklılık gösteriyor. Mesela Fransız halkının, bu durumda hangi millete atıfta bulunduğunu hiç merak ettiniz mi?

Trend 10-05-2021 14:22

Pin-up kızı ne demek? Pin-up modası nedir? İşte tarihi

Pin-up kızı ve pin-up modası, moda ile yakından ilgilenenlerin bildiği terimlerdendir. Pin-up ilk başta İngilizce’ye 1941’de girmiş olmasına karşın terimin kökeni 1890'lara dayanır. Türkçe’de pin up, raptiyelemek veya iğnelemektir…

Kadin 28-04-2021 16:35

Paskalya Bayramı mesajları ve sözleri | İngilizce ve Türkçe Paskalya Bayramı resimli mesajları

Hristiyanlık aleminin en önemli dini günlerinden biri olan Paskalya Bayramı bu yıl 4 Nisan Pazar gününe denk düşüyor. Bu yıl koronavirüs nedeni ile bir araya gelinemeyecek olan Paskalya gününde Hristiyanlar resimli Paskalya mesajlarını araştırıyor. İşte, İngilizce ve Türkçe Paskalya Bayramı resimli mesajları

Haber 04-04-2021 00:29

e-YDS ne zaman? İşte e-YDS sınav tarihi

Adayların heyecanla beklediği sınavlardan biri de uzaktan dijital olarak yapılan e-YDS sınavı. ÖSYM'nin duyurusuyla birlikte e-YDS sınavının sonuncusu geçtiğimiz günlerde 27 Şubat 2021 tarihinde yapılmış ve aynı gün açıklanmıştı. Yabancı dil sınavına girmek isteyen adaylar e-YDS ne zaman sorusunun cevabını arıyor. Peki e-YDS ne zaman olacak? İşte e-YDS sınav tarihi...

Haber 19-03-2021 11:50

Bakan Pekcan'dan Dış Ticaret Meslek Liseleri öğrencilerine burs müjdesi!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Dış Ticaret Meslek Liseleri Projesi kapsamında öğrencilere, staj, burs ve diğer istihdamı kolaylaştırıcı imkanlar sağlanmasını hedefliyoruz." dedi.

Finans 16-03-2021 12:15

Bilgisayarda soru işareti nasıl yapılır? Klavyeleriniz hazırsa cevaplıyoruz!

Noktalama işareti günlük hayatımızın olmazsa olmazı. Tabii ki soru işareti (?) de öyle. Bilgisayarda soru işareti yapmak ise bir kağıda soru işareti çizmek kadar basit. Klavyeleriniz hazırsa az sonra yazacaklarımızı dikkatle okuyun; İşte ''bilgisayarda soru işareti nasıl yapılır?'' sorusunun cevabı!

Haber 15-02-2021 18:04

Facebook'tan 100 dil arasında doğrudan çeviri yapabilen yapay zeka!

Facebook, 100 dil çifti arasında doğrudan çeviri yapan, açık kaynaklı yapay zekasını duyurdu. Facebook'un ara katman olarak İngilizce'yi kullanmadığını söylediği çeviri yapabilen ilk yapay zeka, daha doğru sonuçlar sunmayı amaçlıyor.

Haber 20-10-2020 10:20

Şevval Şahin’den eleştirilere yanıt

Miss Turkey 2018 birincisi Şevval Şahin, cümle kurarken yarı Türkçe, yarı İngilizce konuşmasıyla eleştiri almasının ardından açıklama yaptı.

Magazin 10-10-2020 14:39

Lise öğrencileri yaptıkları resimlerle sağlık çalışanlarına teşekkür etti

Lise öğrencileri yaptıkları resimlerle sağlık çalışanlarına teşekkür etti

Yurthaber 01-05-2020 12:04

Lise öğrencileri yaptıkları resimlerle sağlık çalışanlarına teşekkür etti

Lise öğrencileri yaptıkları resimlerle sağlık çalışanlarına teşekkür etti

Yurthaber 01-05-2020 12:04

Bir nesle televizyondan İngilizce öğreten Zülal Hoca, Redbull’a konuştu

Türk televizyon tarihinin unutulmazlarından TRT’nin İngilizce öğretmeni Zülal Balpınar, RedBull.com’un röportaj serisi ‘Şimdi Neredeler’in konuğu oldu. 80’ler TRT’sinin İngilizce öğretmeni Prof. Dr. Zülal Balpınar, kahküllü saçları ve fiyonklu bluzuyla hafızalara kazınmış, İngilizce’yi kitlelere sevdirmeyi başarmıştı. Zülal öğretmenin hikayesinin tamamına [buraya](https://www.redbull.com/tr-tr/simdi-neredeler-zulal-balpinar) tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Trend 16-03-2020 11:52

Ağrı'daki lisede haftanın bir günü sadece İngilizce konuşuluyor

Ağrı'da 496 öğrencisi bulunan Türk Telekom Ağrı Sosyal Bilimler Lisesinde, öğrencilerin yabancı dil öğrenmesi için başlatılan uygulama kapsamında her hafta cuma günü tüm öğrenci ve öğretmenler sadece İngilizce konuşarak iletişim kuruyor - Lise müdürü Kürşat Akdeniz: - "Dil eğitimi vermemize rağmen çocuklar konuşmada zaman zaman sıkıntı yaşamaktaydı. Biz de çocukların konuşma kabiliyetlerini geliştirmek adına cuma günlerini okulumuzda İngilizce günü ilan ettik" - Öğrencilerden Havva Saltan: - "Okula geldiğimizde hiçbirimiz İngilizce konuşamıyorduk ve konuşulanlardan anlamıyorduk. Okul müdürümüz ve öğretmenlerimizin desteğiyle her geçen gün adım adım İngilizce öğrenmeye başladık"

Haber 09-01-2020 11:36

İngilizceyi yemek yaparak öğreniyorlar

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Yatılı Bölge Ortaokulunda "İngilizce Yemek Programı" projesi başlatıldı

Magazin 26-12-2019 14:30

3,5 yaşındaki Deniz Eymen kendi kendine İngilizce öğrendi

Ankara'da yaşayan ve henüz üç buçuk yaşında olan minik Deniz Eymen Özkök, kendi kendine İngilizce konuşmayı öğrendi. Eymen’in annesi ve babası bu durum karşısında oldukça şaşkın olduklarını ifade etti.

Trend 14-12-2019 23:11

Mobil uygulama ve web destekli metotlarla öğrencilerine 6 yabancı dili sevdirdi

Eskişehir'de okulunda farklı ve yenilikçi yöntemler kullanarak öğrencilerini küçük yaşlarda İngilizcenin yanı sıra Sırpça, Arapça, Portekizce, İspanyolca ve İtalyanca ile tanıştıran öğretmen Selda Kul Baştürk, bu çalışmalarıyla Milli Eğitim Bakanlığınca 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında Ankara'da ağırlanacak eğitimcilerden biri oldu - Mehmet Gedik Ortaokulu İngilizce öğretmeni Baştürk: - "Derslerde farklı web araçlarını kullanarak öğrencilerin kağıt, kalem, kitap ve defter dışında çeşitli eğitim materyalleriyle tanışmasını sağlıyorum. Mobil uygulama kullanmalarını da destekliyorum"

Haber 20-11-2019 11:09

Ağrılı öğrenciler İngilizce sokağında pratik yapıyor

Güzel Sanatlar Erol Parlak Lisesi İngilizce öğretmeni Sabriye Akman, okulun koridorunda oluşturduğu "İngilizce sokağı" ile öğrencilerin yabancı dillerini pratik yaparak öğrenmelerine imkan sunuyor - Temsili otel, hastane, banka, kütüphane ve havalimanının bulunduğu sokakta zaman geçiren öğrenciler, birbirleriyle kurdukları diyaloglarla İngilizceyi daha iyi seviyede öğrenme fırsatı buluyor - İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin: - "Çocukların günlük yaşamda karşılaşabileceği tüm ortamlar aslında burada oluşturulmuş. Çocuklar İngilizce konuşarak hem kendilerini geliştiriyorlar hem de pratik yapıyorlar"

Yurthaber 02-11-2019 11:24

Ağrılı öğrenciler İngilizce sokağında pratik yapıyor

Güzel Sanatlar Erol Parlak Lisesi İngilizce öğretmeni Sabriye Akman, okulun koridorunda oluşturduğu "İngilizce sokağı" ile öğrencilerin yabancı dillerini pratik yaparak öğrenmelerine imkan sunuyor - Temsili otel, hastane, banka, kütüphane ve havalimanının bulunduğu sokakta zaman geçiren öğrenciler, birbirleriyle kurdukları diyaloglarla İngilizceyi daha iyi seviyede öğrenme fırsatı buluyor - İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin: - "Çocukların günlük yaşamda karşılaşabileceği tüm ortamlar aslında burada oluşturulmuş. Çocuklar İngilizce konuşarak hem kendilerini geliştiriyorlar hem de pratik yapıyorlar"

Haber 02-11-2019 11:24

Otizmli genç mücadeleci ruhuyla örnek oluyor

İzmir'de, bilgisayar programcılığı bölümünü bitiren, müzik ve resimle ilgilenen otizmli 24 yaşındaki İzzet Alp İncekara, bir kafede garson olarak çalışıp ekmeğini kazanıyor - İzzet Alp İncekara: - "Artık iş yerine kendim gitmeye başladım. Evde yalnız kalıyorum. Tüm arkadaşlarıma örnek oluyorum. Meclis'e gittim, başarımın sırrını anlattım" - Anne Fatma İncekara: - "Bazen 'Rüya mı görüyorum' dediğim zamanlar oluyor. Oğlumun durumunu anlatırken sevinç gözyaşları döküyorum. Bir anne için en büyük mutluluk evladıdır. Evlat nefestir, o varsa nefes alabiliyorum"

Yurthaber 09-10-2019 11:41

Otizmli genç mücadeleci ruhuyla örnek oluyor

İzmir'de, bilgisayar programcılığı bölümünü bitiren, müzik ve resimle ilgilenen otizmli 24 yaşındaki İzzet Alp İncekara, bir kafede garson olarak çalışıp ekmeğini kazanıyor - İzzet Alp İncekara: - "Artık iş yerine kendim gitmeye başladım. Evde yalnız kalıyorum. Tüm arkadaşlarıma örnek oluyorum. Meclis'e gittim, başarımın sırrını anlattım" - Anne Fatma İncekara: - "Bazen 'Rüya mı görüyorum' dediğim zamanlar oluyor. Oğlumun durumunu anlatırken sevinç gözyaşları döküyorum. Bir anne için en büyük mutluluk evladıdır. Evlat nefestir, o varsa nefes alabiliyorum"

Haber 09-10-2019 11:38

Love Live! School Idol Festival All Stars, ingilizce çıkışına kavuşuyor

Mobil oyun Love Live! School Idol Festival All Stars, artık sadece Japonya’da sınırlı kalmayacak. Oyun; Çince, İngilizce, Korece ve Tayca çıkışına hazırlanıyor.

Trend 24-09-2019 20:23

'İngilizce yalnızca bir Çin lehçesi'

Avrupa'nın 15. yüzyıldan önce bir tarihi olmadığına inanan bir grup Çinli akademisyen, İngiliz dilinin Mandarin Çincesinin uzantısı olduğunu iddia etti.

Trend 11-09-2019 15:22

7'den 70'e İngilizce kursuna gidiyorlar

Kars'ın Akyaka ilçesindeki köyde, Atatürk Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Ömer Aykut'un "Yeter ki toplum öğrensin" sloganıyla açtığı ve köyde oturan 7'den 70'e neredeyse herkesin katıldığı İngilizce kursunda renkli anlar yaşanıyor - İngilizce kursunu başlatan Ömer Aykut: - "İlk zamanlarda kursta çocuk grubuna İngilizce öğretirken yetişkinlerden de talep oldu. Yaşlı kadınlardan müthiş ilgi oldu ve 'Öğrenmenin yaşı olmaz' diyerek kursa başlamak istediler" - Köylülerden 71 yaşındaki Kızbez Yıldız: - "Buraya İngilizceyi öğrenmek için geldim. Bir dil bir insandır. İstiyorum ki köyümüzde İngilizce öğrenmeye kalmasın. Öğrenmenin yaşı yok, herkes gelip bir şeyler öğrensin, bilmenin zararı olmaz"

Yurthaber 29-08-2019 11:15

7'den 70'e İngilizce kursuna gidiyorlar

Kars'ın Akyaka ilçesindeki köyde, Atatürk Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Ömer Aykut'un "Yeter ki toplum öğrensin" sloganıyla açtığı ve köyde oturan 7'den 70'e neredeyse herkesin katıldığı İngilizce kursunda renkli anlar yaşanıyor - İngilizce kursunu başlatan Ömer Aykut: - "İlk zamanlarda kursta çocuk grubuna İngilizce öğretirken yetişkinlerden de talep oldu. Yaşlı kadınlardan müthiş ilgi oldu ve 'Öğrenmenin yaşı olmaz' diyerek kursa başlamak istediler" - Köylülerden 71 yaşındaki Kızbez Yıldız: - "Buraya İngilizceyi öğrenmek için geldim. Bir dil bir insandır. İstiyorum ki köyümüzde İngilizce öğrenmeye kalmasın. Öğrenmenin yaşı yok, herkes gelip bir şeyler öğrensin, bilmenin zararı olmaz"

Haber 29-08-2019 11:15

Japonca oyunları İngilizce’ye çeviriyor

Emülatör canavarı Retroarch, güncellemeler ile retro oyunculara yenilikler sunmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan 1.7.8 güncellemesi ile uygulamaya CD-Rom üzerinden okuma yapma, Android telefonlarda dokunmatik destekleme ve en dikkat çekeni ise yapay zeka özellikleri eklendi.

Trend 29-08-2019 10:20