Insan Haberleri

Aydın'da göçmen kaçakçılığı yaptıkları öne sürülen 3 kişi tutuklandı

Aydın'ın Didim ilçesinde göçmen kaçakçılığı yaptıkları öne sürülen 3 şüpheli tutuklandı.

Yurthaber 18-10-2023 14:55

İnsan popülasyonuyla ilgili çarpıcı araştırma! 120 bin yıllık kriz: İnsanlık neredeyse yok olmuş

Çin'de yapılan bir araştırma insan nüfusuyla çarpıcı bir gerçeği gözler önüne serdi. Geliştirilen yeni bir bilgisayar modeliyle yapılan araştırma, yaklaşık 930 bin yıl önce yaşanmaya başlayan 'ciddi popülasyon krizinin' küresel nüfusu neredeyse yok ettiğini ortaya koydu. 120 bin yıl süren kriz nedeniyle küresel insan nüfusunun yaklaşık 1280 üreyebilen bireye düştüğü ortaya çıktı.

Haber 06-09-2023 19:02

Bağ yolundan dönerken insan kemikleri buldular! Yağışlarla toprak aşınmıştı... Kafatası dahil birçok kemik parçası çıkarıldı

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde bağ yolunda insan kemikleri bulundu. Erkeğe ait olduğu değerlendirilen kemikler, kimlik tespiti için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Haber 27-06-2023 15:40

Bilim adamları uyardı! Köpek gribi insanlar için büyük risk oluşturuyor

Pandemiden beri ortaya çıkan birçok hastalık sağlık için büyük riskler oluşturuyor. Bilim adamları yeni salgın tehlikesi oluşturabilecek köpek gribinin mutasyona uğramış kuş gribi salgınıyla benzer özellikler taşıdığını söylerken köpek gribi belirtileri hakkında uyarılarda bulundu.

Haber 26-04-2023 09:09

Büyük beden kadın bikini giyerek vücudunu sevdiğini paylaştı! Şişmanım ve mutluyum

Sosyal medyada büyük beden kadınlara yapılan güzellik dayatmaları rahatsız edici boyutlara gelebiliyor. Vücudunu özgürce paylaşmak isteyen kadınlar bu eleştirilere karşı gelerek diğer kadınlara destek oluyor. Bikini giyerek yaptığı paylaşıma gelen yorumlara cevap veren kadın büyük ses uyandırdı.

Kadin 03-04-2023 11:00

Türkiye'yi derinden sarsan depremler listesi! Türkiye'nin en büyük depremleri

Kahramanmaraş depreminin ardından Türkiye'nin önceki yıllarda yaşamış olduğu depremler sıklıkla aratılıyor. Yaşanan büyük depremlerin şiddeti ve bu depremlerdeki kayıp sayısı merak ediliyor. Türkiye'nin en büyük depremleri denildiğinde akla aşağıdaki depremler geliyor...

Haber 08-02-2023 17:14

Korona bitmeden yeni kâbus başladı! Kolera nedeniyle ölüm sayısı giderek artıyor

Koronanın hayatımıza girmesiyle birlikte tüm dünya Maymun çiçeği, Strep A gibi birçok hastalıkla savaşmaya başladı. Son günlerde giderek artan kolera salgını nedeniyle binlerce kişinin hayatını kaybetmesi tedirginliğe yol açtı. Malavi'de uzmanlar kolera salgını hakkında uyarılarda bulundu.

Haber 26-01-2023 09:03

Sırrı çözüldü: Sağlıklı ve uzun yaşayan insanların yüzde 70'inde bulunan ortak özellikler

İnsan yaşamını daha uzun ve sağlıklı yapmanın çözümleri binlerce yıldır araştırılıyor. Uzun yaşayan kişilerle sık sık röportajlar yapılıyor. Bu röportajlarda daha uzun yaşama dair ipucu verecek hayat alışkanlıkları öğrenilmeye çalışılıyor. Uzmanlar yaptıkları çalışmalarda uzun ve sağlıklı yaşayan kişilerin yüzde 70'inde aynı ortak özellikler olduğunu buldu.

Haber 17-12-2022 09:16

'3000 yılında insan' modeli olay yarattı! O detay şaşkına çevirdi: Telefonu elinizden hemen bırakacaksınız

İnsanoğlu binlerce yıldır bu gezegende yaşıyor. Ancak bugünkü biz ile binlerce yıl önceki bizin aynı olduğu söylenemez. Çünkü zaman geçti ve zaman geçtikçe de insanoğlu değişti ve gelişti. Vücudumuz da bu değişimlerden nasibini aldı. Bu, 3000 yılında da vücudumuzun değişebileceği anlamına geliyor. Peki 3000'li yıllarda biz nasıl görüneceğiz? Uzmanlar, 3000 yılında nasıl görünebileceğimizi düşündü. Araştırma kapsamında oluşturulan modelde yer alan detay ise elinize telefon almayı bıraktıracak!

Haber 04-11-2022 17:31

İnsan eş anlamlısı nedir? İnsan kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

İnsan bir toplumda ve belirli kültür içerisinde yaşayan, duygu, düşünce ve iletişim yeteneği olan, kainatı tümüyle kavrayabilen, keşifleri sonucu bunları biçimlendirebilen canlıdır. Dilimize Arapçadan geçen insan kelimesiyle aynı anlama gelen birden fazla kelime vardır. Peki, insan kelimesinin eş anlamı nedir?

Egitim 26-09-2022 17:42

Erkek eş anlamlısı nedir? Erkek kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Eski Türkçeden günümüze pek çok kelime varlığını korumuştur. Bu kelimelerin hâlâ kullanılıyor oluşu dilimizi zenginleştirmektedir. Bu eski kelimelerden birisi de erkektir. Türkçenin eski dönemlerinden beri dilimizde olan erkek kelimesi güncelliğini korur. Peki, erkek kelimesinin eş anlamı nedir?

Egitim 09-09-2022 15:38