Insansiz Sistem Teknolojileri Haberleri

Denetimli serbestlik nedir, nasıl uygulanır? Denetimli serbestlik türleri ve şartları

Çeşitli suçlarla tutuklanan ya da çıkarıldıkları mahkemede verilen karar sonucu mahkum olan kişiler, işledikleri suça ya da farklı durumlara göre çeşitli uygulamalardan yararlanabilirler. Denetimli serbestlik adı verilen sistem de bu uygulamalar arasında yer alır ve belli başlı şartlara bağlı olarak gerçekleştirilebilir.

Haber 2024-04-23 17:36:23

Doğal taş sektörü Marble İzmir'de buluştu

Türk doğal taşının dünyaya açılan kapısı olan Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı - Marble İzmir, 29'uncu kez kapılarını açtı.

Yurthaber 2024-04-17 14:13:53

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan OVP açıklaması! 'Yakında duyuracağız' diyerek açıkladı: Ekonomi ekibimiz çalışmaları hazırladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimler sonrasında yapılan ilk kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada Parlamenter sistem tartışmalarının kapandığını ifade etti. OVP ile ilgili de konuşan Erdoğan, "Ekonomi ekibimiz çalışmaları hazırladı. Yakında duyuracağız" diye konuştu.

Haber 2024-04-16 18:50:54

Starlink nedir, Starlink ne işe yarar? Türkiye'de Starlink çalışır mı?

SpaceX adındaki uzay şirketinin kurucusu, teknolojik girişimci Elon Musk sayesinde günlük hayata birçok terim ve teknoloji girmiştir. Dünya çapında onun girişimleriyle oluşturulan sistemlerden biri de Starlink adı verilen sistem olmuştur.

Haber 2024-04-16 11:32:32

Cep telefonu kullanan herkesi ilgilendiriyor: 'Alo' derken düşündürtecek zam! Yeni ücret tarifesi belli oldu

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Mobil Haberleşme Hizmetleri Azami Ücret Tarifesini güncelledi. Cep telefonu tarifelerine yüzde 65 oranında zam yapıldı. Böylece bir 'alo' demenin maliyeti 3 lira 12 kuruşu aştı...

Finans 03-04-24 07:55

Doğu Perinçek'in seçim açıklaması gündem oldu! 'Muhtarlıklar kazandık'

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Vatan Partisi’nin şöyle bir başarısı var; bu seçimde muhtarlıklar kazandık" dedi. Açıklamasının devamında Perinçek, "Ve sistem çıkmazda olduğu için bir halk hareketi geliyor. Bu halk hareketi AK Parti ve MHP'yi terk eden halk hareketi olacaktır" dedi.

Haber 01-04-24 00:43

Bayraktar TB3 ASELFLIR-500 ile uçuş testini başarıyla tamamladı

Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 SİHA, sınıfında dünyanın en iyisi olan yerli elektro-optik sistem ASELFLIR-500 ile yaptığı ilk uçuş testini başarıyla tamamladı.

Haber 27-03-24 00:18

29’uncu Marble İzmir için geri sayım

Bu yıl 29’uncu düzenlenecek Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, 17-20 Nisan 2024 tarihleri arasında sektörü Fuar İzmir’de bir araya getirecek.

Yurthaber 26-03-24 13:25

Hitit Üniversitesi’nde fizik tedaviyi kolaylaştıran “Piezo Elektrik” ayakkabı geliştirildi

Hitit Üniversitesinde felç ya da nöropatik ağrılar nedeniyle fizik tedavi gören hastaların tedavi süreçlerini kolaylaştıran piezo elektrik (basınçla enerji üreten sistem) ayakkabı geliştirildi.

Yurthaber 21-03-24 08:17

StartGate Evreninin kapıları bir kez daha girişimcilere açılıyor

Avrupa ve Orta Doğu’nun En Büyük Dijital Oyun ve Oyun Teknolojileri Girişimcilik Merkezi StartGate, girişimcilere yönelik hazırladığı yeni programları için başvuru sürecini başlattı. Programlara dijital oyun ve oyun teknolojileri endüstrisine dahil olmak isteyen ya da bu alanda kendini ve oyunu geliştirmek isteyen tüm oyun severler başvurabiliyor.

Haber 20-03-24 15:58

İzmir'de aktarma merkezinde silahlı saldırı! 1 ölü, 2 yaralı

İzmir'de raylı sistem taşımacılığının yapıldığı aktarma merkezinin önünde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda bir hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

Haber 19-03-24 17:43

Banka, sistem arızası verdi! Duyan ATM'ye koştu: 6 saat içinde milyonlarca dolarlık para çekildi

38 milyon müşterisi olan bankada sistem arızası meydana geldi. Bunu duyanlar hemen ATM'lere koştu ve milyonlarca dolar çekildi. Para çekenlerin çoğunu öğrenciler oluştururken ATM önlerinde uzun kuyruklar oluştu. 6 saat içinde 25 binin üzerinde para transferinin gerçekleştirildiği belirtildi.

Finans 19-03-24 07:47

Arnavutköy - İstanbul Havalimanı metro hattı yarın açılıyor: Ulaşım 8 dakikaya düşüyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul'u modern raylı sistem ağlarıyla da donattıklarını belirterek, "Yarın Arnavutköy-İstanbul Havalimanı arasındaki 14 kilometrelik yeni metro hattını da hizmete açıyoruz." ifadesini kullandı. Hattın hizmete açılması ile Arnavutköy’den İstanbul Havalimanı’na ulaşım 8 dakikaya düşecek.

Finans 18-03-24 14:47

Konya Makine Teknolojileri Fuarları 8-11 Mayıs'ta düzenlenecek

Tüyap Fuarcılık Grubu tarafından bu yıl 17. kez düzenlenecek Konya Makine Teknolojileri Fuarları 8-11 Mayıs'ta Konya Ticaret Odası-Tüyap Konya Uluslararası Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Yurthaber 18-03-24 11:00

'Depremi 16 saniye öncesinden öğrenebiliyoruz' Deprem erken uyarı sistemi... Sona gelindi! '485 faydan sadece 25'i kırıldı' uyarısı: Kesip içine bakacağız

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, 3 yıl önce İzmir için başlattıkları deprem erken uyarı sistemi projesinin sonuna geldiklerini belirtti. Sözbilir, "Hem yazılı hem tasarım hem de mekanizma açısından tamamen yerli, yeni bir deprem uyarı sistemi geliştirdik. Geliştirdiğimiz sistemi önümüzdeki aydan itibaren 6 aylık bir deneme sürecine sokacağız. İzmir'de farklı lokasyonlardaki 12 istasyona yerleştireceğimiz bu sistem oluşacak depremlerle ilgili saniye saniye bize bilgi aktaracak" dedi.

Haber 16-03-24 10:33

MEB harekete geçiyor! Türkiye genelinde yeni sistem: Yaz tatili kısalacak, ders saatleri değişecek

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan devrim gibi değişiklikler geliyor. Bakan Tekin ilk ipuçlarını verirken MEB'e yakın kaynaklar yaz tatillerinin kısalacağını, ders saatlerinde ise önemli bir değişikliğe gidileceğini belirtti. Milyonlarca öğretmen ve öğrenci yeni düzenlemeyi dört gözle bekliyor. İşte detaylar...

Egitim 15-03-24 15:16

Ruslar bunu ilk kez deniyor! Savaşın gölgesinde seçim başladı: Putin'e 3 rakip çıktı, yeni sistem devreye sokuldu

Dünyanın gözü kulağı bugün Rusya'da! Ukrayna'ya açtığı savaş sonrası özellikle Avrupa'da dengeleri sarsan Rusya'da 3 gün sürecek seçim başladı. Savaşta Ukrayna'dan ilhak edilen 3 bölge ilk kez Rusya için oy kullanıyor. 112,3 milyon seçmenin kayıtlı olduğu seçimde Vladimir Putin'in 3 rakibi bulunuyor. Ancak Rusya'nın seçiminde rekabetten söz etmek pek kolay değil.

Haber 15-03-24 14:59

Zorlu Enerji Dağıtım hisselerinin tamamını sattı

Zorlu Enerji Dağıtım AŞ hisselerinin tamamını Palmet Enerji AŞ'nin yüzde 100 bağlı ortaklığı olan Gaztrak Enerji AŞ'ye devredilmesine yönelik işlemleri tamamladı. Şirketten yapılan açıklamaya göre, yenilenebilir enerji kaynaklarına odaklanarak enerji teknolojileri ve depolama alanındaki yeni yatırımlarla geleceğin enerjisini bugüne taşımayı hedefleyen Zorlu Enerji, bu pay devri ile doğalgaz dağıtım alanındaki faaliyetlerini sonlandırmış oldu.

Finans 13-03-24 15:02

MEB'den özel okullar için yeni yılda yeni karar! Resmi Gazete'de yayımlandı: Ücretsiz kontenjanlarda merkezi yerleştirme dönemi

MEB'in özel okullarla ilgili yeni uygulama kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Milli Eğitim Bakanlığı dikkat çeken yeni bir karara imza attı. MEB tarafından şehit, gazi yakını ve koruma altına alınan çocukların özel okullara ücretsiz erişimini kolaylaştırmak amacıyla gelecek eğitim öğretim yılı itibarıyla merkezi yerleştirme yapılacak. Söz konusu kararla birlikte; öğrenciler için takvim ilan edilecek ve başvurular, yaz döneminde dijital sistem üzerinden yapılacak.

Egitim 11-03-24 13:32

Sistem açığından faydalanarak 27 milyon liralık vurgun yaptılar! 12 ilde büyük operasyon

Türkiye’de faaliyet gösteren bir ödeme kuruluşunun sistemlerinde bulunan bir açıktan faydalanan dolandırıcılar, 27 milyon liralık vurgun yaptı. İstanbul merkezli 12 ilde yapılan operasyonda gözaltına alınan 32 şüphelinden 14'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. İşte detaylar...

Haber 10-03-24 13:30

Başkan Böcek’ten trafiğe yeni çözüm yolları

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adayı Muhittin Böcek, trafik sorununa yeni çözüm yolları getireceklerinin altını çizerek, "4. ve 5. etap raylı sistem projelerinin yanı sıra Meltem Bulvarı’ndan 2,5 kilometre yer altı yoluyla trafiği batıya doğru akıtarak yeni bir arter açacağız, Kepez Şehir Hastanesi’ni de raylı sistem hattına bağlayacağız" dedi.

Yurthaber 08-03-24 11:49

Bakan Uraloğlu süper hızlı tren projesini anlattı: Ankara-İstanbul arası 80 dakika olacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu katıldığı canlı yayında ulaşım projeleri hakkında açıklamalar yaptı. Hedeflerinin toplam 29 bin kilometre raylı sistem olduğunu kaydeden Bakan Uraloğlu, "Ankara ile ilgili projelerimiz de var. Havaalanı metrosu konusunda çalışıyoruz" dedi. Bakan Uraloğlu ayrıca, "Biz bir de süper hızlı tren düşünüyoruz. Ankara-İstanbul arası 80 dakika olacak" diye konuştu.

Haber 06-03-24 22:56

Şota Arveladze'den Galatasaray maçının ardından ilginç açıklama!

Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Şota Arveladze, Galatasaray’ı yenerek yarı finale çıktıkları Ziraat Türkiye Kupası maçının ardından yaptığı açıklamada, “Galatasaray’ı yendim. Şimdiki hedefim Trabzon’u yeneceğim. Sonra da finaldeki rakibimi yeneceğim. Zaten sistem öyle kuruldu. Bütün şampiyonları yeneceğim ve Şampiyonlar Ligi’ne gideceğim” dedi.

Spor 01-03-24 07:59

Adana 14. İnşaat Fuarı açıldı

Adana İnşaat, Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, İş ve İnşaat Makineleri ve IHS Fuarı, Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle açıldı.

Yurthaber 29-02-24 15:27

Sirkeci-Kazlıçeşme hattının açılışında ilk seferi Erdoğan yaptı! İmamoğlu'nu hedef aldı: Nasıl olduysa, bir yanlışlık oldu...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün hizmete alınan Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı'nda banliyö treninin ilk seferini yaptı. Erdoğan'ın açılışına katıldığı metro hattı günlük 83 sefer gerçekleştirilecek, seferler 20 dakika sürecek. Hat 15 günlüğüne ücretsiz kullanılabilecek. Erdoğan açılış törenindeki konuşmasında ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yüklenerek "bu şahıs, nasıl olduysa bir yanlışlık oldu, bu görevi devraldı. İstanbul yeniden çöp, çukur, çamur oldu" dedi.

Haber 26-02-24 13:21

Altın fiyatları alış satış makası açıldı! Bankadan kaçan altınını oraya sakladı: İslam Memiş, ‘Vatandaşı zarar ettirdi’ diyerek açıkladı

Altın ve borsadaki yükseliş hız kazanınca yatırımcılar tasarruflarını arttırdı. Hükümet yastık altındaki altınların sisteme kazandırılması için hazırlık yaparken raporda çok dikkat çeken ayrıntı göze çarptı. Tasarruf aracı tercihlerinde, yastık altı altın ve nakit son çeyrekte yüzde 26 ile birinci sırada, sistem içi altın yüzde 16 ile ikinci sırada yer aldı. Piyasa Uzmanı İslam Memiş, bankadaki altın alış satış farkının çok olduğunu, yatırımcının zarar ettiği için yastık altına yöneldi.

Finans 22-02-24 15:07

Geçen yıl uygulamaya alınmıştı! ATM'lerde yeni dönemin ilk yansıması: Mehmet Şimşek 'TAM'ı anlattı, 500 milyon dolar...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2023'te uygulamaya aldıkları TAM Projesi'nin bugün itibarıyla 5 bin 200 ATM ile Türkiye'nin 81 ilinde hizmet veren bir sistem haline geldiğini belirtti. Şimşek, sistemin benzerlerinden çok farklı olduğuna dikkati çekerek hedefleri gözler önüne serdi.

Finans 21-02-24 11:45
ATM

Windows 10 ne zaman çıktı? Windows 10’un özellikleri neler?

Bilgisayarların kullanıcılar tarafından daha konforlu kullanılabilmesi için sistem yazılımlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Bu sistem yazılımları işletim sistemi ismiyle de anılmakta ve cihazlarda bulunan birimlerin kontrol edilmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Günümüzde çeşitli nitelikleriyle öne çıkan birçok farklı işletim sistemi mevcuttur. Windows 10 da bu işletim sistemleri arasında yer almaktadır. Peki, Windows 10 ne zaman çıktı ve özellikleri neler?

Haber 19-02-24 17:56

Türkiye'den peş peşe yapay zeka hamleleri! ChatGPT'ye bir rakip daha: ASEL GPT

Dünyadaki yapay zeka teknolojileri dikkat çekerken Türkiye'de HAVELSAN'ın ardından Aselsan da yerli ve milli yapay zeka modeli geliştireceğini duyurdu. ASELSAN Teknoloji ve Strateji Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Taha Yücel, "ASELSAN Yapay Zeka Stratejisi hazırlıyoruz. ASEL GPT dediğimiz bir projeyi de hayata geçiriyoruz. Bu tür kalıcı projelerle sektörümüze yön vermeye çalışıyoruz" dedi.

Haber 18-02-24 18:08

Asgari ücret, emekli, memur zammı… Mehmet Şimşek açık açık söylemişti: Dikkat, milyonları ilgilendiriyor! Maaş hesaplamasında sistem değişiyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek geçtiğimzi dönemde memur ve emekli maaşı ile asgari ücret zammının gerçekleşen değil, hedef enflasyona göre yapılacağını duyurmuştu. Ocak 2024’te bu uygulama es geçilse de Temmuz zammı için dikkat çeken iddia Ekonomist Şenol Babuşcu’dan geldi. Babuşcu, “Seçimden sonra yapılacak yasal düzenlemelerle memur, emekli, işçi maaş artışları ve asgari üçret gelecek dönemin hedef enflasyonuna göre belirlenecek” dedi.

Finans 17-02-24 15:06

Bursa'da Yeni Nesil Araç Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi açıldı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının (BTSO) öncülük ettiği proje kapsamında kurulan "Yeni Nesil Araç Teknolojileri Sektörel Mesleki Eğitim Yetkinlik Geliştirme ve Mükemmeliyet Merkezi" hizmete girdi.

Yurthaber 16-02-24 13:49

Sivil havacılıkta değişimin sinyalleri! Türkiye için dikkat çeken açıklama: Global sertifika sistemi hayata geçirildi

Sivil Havacılık Genel Müdürü Kemal Yüksek, global bir sertifika sistemini hayata geçirdiklerini belirterek, "Bu sistem bir süre sonra Türkiye'mizi, 'Büyük Türkiye Modeli' adı altında bölgenin, daha sonra uluslararası anlamda büyük bir coğrafyanın merkezi haline getirecek." dedi.

Finans 13-02-24 14:19

Rekabet Kurulu 18 iletişim firması için para cezası istedi

Rekabeti sınırlayıcı centilmenlik anlaşmaları yaptığı tespit edilen bilgi ve iletişim teknolojileri sektöründen 18 firma hakkında idari para cezası istendi. Firma temsilcileri savunmalarını yaptı.

Finans 13-02-24 12:43

Bir şirket için daha Borsa İstanbul'da gong çaldı

Pasifik Donanım Yazılım ve Bilgi Teknolojileri AŞ (Pasifik Teknoloji) için bugün Borsa İstanbul'da tören gerçekleştirildi.

Finans 13-02-24 12:39

İstanbul Havalimanı'na yeni sistem: 3 uçak aynı anda inip kalkabilecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı'nda mevcut kaynakların etkin şekilde kullanılabilmesi amacıyla "Eş Zamanlı Bağımsız Üçlü Paralel Pist Operasyonları" uygulaması için 2022'den beri çalıştıklarını belirterek, "Uygulamayla havalimanına 3 uçağın aynı anda bağımsız üçlü iniş ve kalkış yapabilmesi sağlanacak" dedi.

Finans 10-02-24 12:49

Ödeme İste nedir, özellikleri nelerdir? Ödeme İste nasıl kullanılır?

TCMB (Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası) ve BKM (Bankalar Arası Kart Merkezi) ortaklığı ile yürütülen yeni bir sistem yürürlüğe konmuştur. Bu yeni sistem ile vatandaşların mobil bankacılıktan azami oranda yararlanmaları ve çeşitli işlemleri kısa süreler içinde ve pratik bir biçimde yapabilmeleri hedeflenmiştir.

Finans 04-02-24 05:23

Trafik sigortasında yeni dönem! 19 Ocak’ta devreye alınıyor: Trafik Teklif Platformu ile 10 dakikada poliçe teklifi

Trafik sigortası için yeni bir sistem geliştirildi. Trafik Teklif Platformu ile trafik sigortası poliçe tekliflerinde yaşanan mağduriyetlerin önüne geçilmesi amaçlanıyor. Bu sistem ile 10 dakika içinde teklif alınabilecek. SDDK tarafından yayımlanan genelge 19 Şubat’ta yürürlüğe girecek.

Finans 03-02-24 11:38

SPK'dan 2 şirketin halka arzına onay

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Pasifik Donanım ve Yazılım Bilgi Teknolojileri ve Bor Şeker'in halka arzına onay verdi.

Finans 01-02-24 07:06

Palworld nedir, sistem gereksinimleri nelerdir? Palworld kaç gb?

Palworld, piyasaya çıkmasının ardından oldukça popülerleşmiştir. Yayınlanmasının üstünden 48 saat dolmadan en yüksek oyuncu sayısına ulaşmıştır. Peki Palworld nedir, neden bu kadar insan tarafından oynanmaya başlamıştır? Sistem gereksinimleri nedir?

Haber 28-01-24 17:16

Mağdurlar farklı ama sistem aynı! Yatırımcı getirene ödeme sözü Şatafatlı hayatlarıyla gösteriş yaptılar, gurbetçilerden milyonlarca euro aldılar

Denizli’de Dubai merkezli ünlü bir finans şirketinin temsilcisi olduklarını belirten 3 kişi hakkında, yaklaşık 38 milyon avroluk dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu. Ponzi usulüyle ikinci bir Seçil Erzan vakasının 3 şüphelisi serbest bırakıldı. Şüphelilerin sosyal medyadan paylaştıkları gösterişli yaşamları ise akıllarda soru işareti bıraktı.

Haber 27-01-24 10:14

Sivas'ta açılışa hazırlanan fabrikada yılda 4 bin 500 boji üretilecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı faaliyet gösteren Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi AŞ (TÜRASAŞ) Sivas Bölge Müdürlüğü bünyesinde kurulacak boji fabrikasının gelecek ay hizmete girmesi planlanıyor.

Yurthaber 24-01-24 11:12

Dikkat çeken görüntü! Ankara ulaşımını rahatlatacak plan ve yeni raylı sistem projesi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok ile görüşmesi sonrası yaptığı resmi sosyal medya paylaşımında, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye Yüzyılı’na yakışan vazifelere imza atacağız” dedi.

Haber 24-01-24 10:55

İlk Türk astronot kimdir? Uzaya çıkan ilk Türk astronot kim oldu? Türkiye’nin ilk uzay yolcusu

Dünyanın ötesinde bulunan, hem enerji hem de maddeden oluşan sistem, uzay olarak karşımıza çıkmaktadır. Geçmişten günümüze kadar çok sayıda kişi uzay yolculuğu yapmıştır. Bu seyahatlerin bazıları askeri amaçlı, bazıları ise bilimsel amaçlı olmuştur. Son zamanlarda uzay yolculuğu ile ilgili birçok konu gündeme gelmektedir. Bu konulardan biri de ülkemizi temsil eden ve ilk uzay yolcusu olarak bilinen kişinin kim olduğudur. Peki, ilk Türk astronot kimdir, uzaya çıkan ilk Türk astronot kim oldu?

Haber 23-01-24 19:27

İzmir Şehir Hastanesi'ne nasıl gidilir? İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi nerede?

İzmir’in Bayraklı ilçesinde, gelişmiş tıp teknolojileri ile donatılmış ve gelişmiş tıbbi araçlara sahip, İzmir ve Ege Bölgesinin en kapsamlı sağlık kurumu niteliğinde hizmet veren İzmir Şehir Hastanesi hasta kabulüne başlamıştır. Peki, İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi’ne hangi güzergahtan gidilir?

Haber 21-01-24 21:02

metro durakları isimleri ve saatleri: M8 metro durakları nelerdir? M8 Bostancı-Dudullu-Parseller Metro Hattı saat kaça kadar açık?

İstanbul’un en yoğun noktalarından birinde yer aldığından M8 metrosu, İstanbul’da en çok kullanılan metrolardan bir tanesidir. M8 metrosu, Anadolu Yakası'nda, toplamda yaklaşık 1,7 milyon kişinin yaşadığı Maltepe, Kadıköy, Ataşehir ve Ümraniye ilçelerini birbirine bağlar. Bu hat ile deniz hatları ve diğer raylı sistem hatlarıyla farklı noktalarda entegrasyon sistemi bulunmaktadır. Peki, M8 metro durakları nelerdir?

Haber 21-01-24 20:57

TCDD'den metro hattına verilen hasarla ilgili açıklama

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro hattına kazık çalışması yapılırken verilen zararla ilgili olarak "Metro işletme sistemimiz her türlü dış etkene karşı kendisini korumaya alacak şekilde kurulduğu için dış etkiyi anında tespit ederek tüm trenleri korumaya almıştır. Herhangi bir sistem zararı meydana gelmemiştir" dedi.

Haber 20-01-24 17:47

'Tabiri caizse hortumlarlar' İmamoğlu'ndan çok konuşulacak sözler! 'Ekonomiyi yönetemeyenler kentsel dönüşümü de yönetemezler'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eyüpsultan'da; Yeşilpınar Evleri 2. Etap Anahtar Teslim Töreni'nde çarpıcı açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, "Sizin evinizi 1 liraya mal edeceğiz derken milletin cebinden bunun 20-30 katı çıkacak şekilde sistem yönetmeye gayret edenlerin ya da bu sistemi övenlerin yaptığı hatalardan anlıyoruz ki ekonomiyi yönetemeyenler kentsel dönüşümü de yönetemezler" dedi ve "Tabir-i caizse hortumlarlar" ifadelerini kullandı.

Haber 20-01-24 14:50

48 saate kaç oyun sığar: Gözler StartGate Global Game Jam24’te!

Avrupa ve Ortadoğu’nun en büyük Dijital Oyun ve Oyun Teknolojileri Girişimcilik Merkezi StartGate, açılışının üzerinden henüz 7 ay geçmişken küresel platformda önemli bir başarıya imza atıyor. StartGate, dünyanın en büyük oyun geliştirme etkinliği Global Game Jam’in bu yıl Türkiye’deki 12 mekânından biri olacak. 26-28 Ocak tarihleri arasında cesur oyun geliştiricilerin ve dijital hayalperestlerin ağırlanacağı StartGate Global Game Jam’24 için son başvuru tarihi 23 Ocak.

Haber 18-01-24 16:14

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, 2023 yılında ilklerin üniversitesi oldu

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, 2023 yılında üniversitelerin ilkler arasında yer aldığını anlatarak, "Uluslararası Akredite Doğal Taş Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (DAUM) Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek bu alanda uluslararası akredite olan ilk merkez oldu. Bunun yanında Yek-G Sistemini Türkiye’de uygulayan ilk üniversite olduk" dedi.

Yurthaber 18-01-24 11:47