Insülin Direnci Haberleri

İnsülin direnci olan kişiler nasıl zayıflar? İnsülin direnci olan kişiler ne yememeli?

İnsülin direnci, günümüzde giderek yaygınlaşan bir sağlık sorunu haline gelmiştir. Bu durum, vücudun hücrelerinin insüline olan tepkisinin azalması sonucu kan şekerinin normalden daha zor kontrol edildiği bir durumu ifade eder. İnsülin direnci genellikle obezite, hareketsiz yaşam tarzı ve genetik faktörlerle ilişkilidir. Ancak, doğru beslenme stratejileri ile insülin direnci yönetilebilir ve sağlıklı bir yaşam tarzına adım atılabilir.

Haber 31-10-2023 23:39

Sonuçlar inanılmaz: Patates masum çıktı! İnsülin direnci iyileşti, kilo verme hızlandı

Bilim adamları, patateslerin kilo vermenize yardımcı olabileceğini ve diyabet riskini artırmayabileceğini öne sürüyor. ABD'li araştırmacılara göre uygun şekilde pişirilmiş patates yiyenler daha çabuk tok kalacak ve bu nedenle yemek yedikten sonra daha kalorili yiyecekler tüketmekten uzak duracak. Yapılan insanlı çalışmada patates ağırlıklı diyet yapanlar, baklagil ağırlıklı diyet yapanlardan daha çok kilo verdi.

Haber 30-11-2022 09:20

İnsülin direncine karşı kritik kurallar

Son yılların en popüler tıbbi terimlerinden olan insülin direnci, vücuttaki şekeri düzenleyen insülin hormonunun görevini yerine getirmekte güçlük çekmesi olarak tanımlanıyor. Ailesinde diyabet hastalığı sık görülenlerde, gebelikte kan şekeri yüksek olan kadınlarda, dört kilogramın üzerinde bebek doğuran kadınlarda, bel çevresi 80cm’nin üzerinde olan kadınlar ile 90 cm’nin üzerinde olan erkeklerde insülin direnci oluşuyor.

Haber 26-07-2022 10:09

Kovid-19 aşısından sonra sıra ona geldi! Bakan Koca duyurdu: Türkiye'de üretilecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada insülinin Türkiye'de üretilmesi için harekete geçildiğini duyurdu. Bakan Koca Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun firmalara çağrıda bulunduğunu da duyurdu.

Haber 13-04-2022 23:19

Insülin Direnci

İnsülin Direnci Hakkındaki Haberler Mynet'te. İnsülin Direnci Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Sağlık Bakanlığından yerli insülin hamlesi! Milyarlarca dolar Türkiye'de kalacak

Diyabet hastaları için hayati öneme sahip olan insülinin yerli üretimi için Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) ekonomik açıdan da milyonlarca liranın yurt içinde kalmasını sağlayacak yerli insülin üretimi için firmalara çağrıda bulundu.

Haber 13-04-2022 15:11

Şeker korkulu rüyanız olmasın! Şekeri düşüren besinler var mı? Şekeri hangi besinler düşürür? Şekeri düşüren besinler nelerdir?

Şekeri düşüren besinler, şeker hastalarının en çok araştırdığı konuların başında gelmektedir. Şekeri, doktor kontrolünde düşüren ilaçlar olabildiği gibi bazı besinlerde düşürebilir. Kimyasal ilaç almaktan bıkanlar için şekeri düşüren besinler adlı bu haberimizi hazırladık. Şeker artık korkulu rüyanız olmasın ne olur ne olmaz diye, aklınızın bir köşesinde bu besinlerin de şekeri düşürdüğünü bilin. İşte şekeri düşüren besinler!

Haber 22-03-2022 16:54

İnsülin direncinde etkili 5 doğal öneri

İnsülin, pankreas adındaki organın, beta hücrelerinden salgılanan bir hormondur. Karbonhidrat içeren bir öğün yediğimizde kandaki şekerin kandan ayrılarak hücre içine girmesini sağlar. Böylelikle kandaki şeker düzeyinin de normal sınırlarda olması sağlanmış olur.

Haber 04-03-2022 11:52

İnsülin direnci nedir, nasıl oluşur? İnsülin direnci nasıl anlaşılır? İnsülin direnci olanlar nasıl beslenmeli

İnsülin pankreastaki beta hücrelerinden salgılanan ve vücudumuzda karbonhidrat metabolizmasının düzenlenmesinde rol alan bir hormondur. İnsan vücudu için temel enerji kaynağı olan glikozun (şeker) hücrelere girmesini sağlar. Genel bir ifade ile insülin direnci ise “vücudun ürettiği insülini kullanamaması” olarak tanımlanabilir.

Haber 02-03-2022 15:36

3 kişiden 1’inde risk var: İnsülin direnci nedir? İnsülin direnci olduğu nasıl anlaşılır, nelere dikkat etmeliyiz?

İnsülin direncinde hücre-reseptör defektine bağlı olarak pankreasın ürettiği insülinin kullanımında ortaya çıkan sorunlar nedeniyle glukoz hücre içine emilip enerji olarak kullanılamaz (kanda şeker yüksek olmasına rağmen hücre içi hipoglisemi yani şeker düşüklüğü vardır!). Periferik dokularda (özellikle kas ve yağ dokusunda) insülinin etkisi yetersiz olduğundan glukoz tutulumu azalmıştır.

Haber 16-02-2022 10:13

Sürekli acıkmaya yol açan 8 hata! Hiç doymuyorum diyorsanız...

Günlük yaşantımızı derinden etkileyen ve beslenme alışkanlıklarımızı değiştiren Covid-19 pandemisine bir de kış mevsimine has etkenler eklendi. Havaların soğumasıyla açık havaya çıkma isteğinin azalması, hareketsizlik ve oturarak çalışmak gibi nedenler insülin metabolizmasını bozarken, pek çok kişide sık yeme isteğini pompalıyor.

Haber 26-12-2021 16:26

Açken neden sinirli oluruz?

Açlık esnasında yaşanan sinirlilik durumu çoğu kişinin başına gelmiştir. Peki bu neden kaynaklanır? Açken sinirli olma nedeninin reaktif hipoglisemi sorununu işaret edebileceğini söyleyen Diyetisyen Aysima Duygu Aksoy, sorunun aşılması için beslenmede nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı.

Haber 16-11-2021 10:15

Obeziteye neden oluyor! İnsülin direncinin önüne geçmek için 7 önlem

İnsülin direnci, tüm dünya ve ülkemizde giderek artan obezitenin nedenlerinden biri olarak öne çıkıyor. İnsülin direnci tablosunda, vücutta fazlası depolanan ve kullanılamayan glukoz, kilo alımını ve iç organlardaki yağlanmayı hızlandırırken; bir yandan da yüksek düzeylerde salgılanarak pankreası yoruyor ve diyabet gelişimine zemin hazırlıyor. 

Haber 08-07-2021 17:52

Şeker uyarısı: Koronavirüs pandemisinde değişen alışkanlıklar hastalığı tetikliyor

Koronavirüs pandemisi nedeniyle fiziksel aktivitelerin kısıtlanması ve evde geçirilen vaktin artmasıyla değişen mutfak alışkanlıkları, stresin de etkisiyle insülin direncini artırdı. Konu ile ilgili bilgi veren İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Irmak Üstün, Covid-19 vakalarındaki artış sürerken, yaşanan süreç nedeniyle evden çalışma düzenine geçen kişilere insülin direnci ile ilgili uyarılarda bulundu.

Haber 07-04-2021 12:03

Karaciğer yağlanması nedenleri arasında mutasyonlu gen de var! Artık zayıfları da etkiliyor

Genelde obezite ile ilişkili olduğu düşünülen karaciğer yağlanmasının artık zayıfları da etkilediğini söyleyen Prof. Dr. Onur Yaprak, toplumun yüzde 25'inde görülen bu rahatsızlığın karaciğer kanserine yol açabildiğini söyledi. Karaciğer yağlanması nedenleri arasında insülin direnci ve kas kaybının yanı sıra mutasyona uğrayan genlerin de sebep olduğunu söyleyen Yaprak, karaciğer yağlanması tedavisinde sağlıklı beslenmenin önemine vurgu yaptı.

Haber 25-03-2021 10:02

Asitli içecek hangi hastalıklara neden oluyor?

Aşırı tüketilen asitli ve gazlı içeceklerin reflü, karaciğer yağlanması, insülin direnci ve diyabet görülme sıklığını artırdığını söyleyen Prof. Dr. Vedat Göral, son zamanlarda hızla artış gösteren bu hastalıkların kontrol altına alınabilmesi için tüketilen içeceklere de dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. İşte detaylar...

Haber 14-03-2021 11:44

İnsülin direnci belirtilerinden biri de yedikten sonra acıkmak

Yemek yedikten sonra çabuk acıkma, doygunluk hissinin geç oluşması, tatlı yeme isteğinin sık olması, ellerde soğukluk ve titremelerin insülin direnci belirtileri olduğunu söyleyen Diyetisyen Ayşe Duran, diyabet hastalığının önlenmesi için erken önlem almanın önemine değindi.

Haber 17-02-2021 17:54

İnsülin direnciyle savaşta baş düşmanınız kilo!

İnsülin direncinin baş düşmanının kilo olduğuna dikkat çeken Acıbadem Eskişehir Hastanesinde İç Hastalıkları Uzmanı Burcu Aydemir Efelerli, insülin direnci konusunda bazı uyarılarda bulundu.

Haber 23-03-2020 10:41

Uzmanlar uyarıyor: Yemekten 2 saat sonra acıkıyorsanız dikkat

Günümüzde hızla artan fast food tarzı beslenme, reaktif hipoglisemi adıyla bilinen bir çeşit şeker düşüklüğü durumuna yol açıyor. Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Karakaş, "Özellikle yemeklerden 2 saat sonra ortaya çıkan yeniden acıkma hissi, tireme, fenalık geçirme gibi durumlar şeker düşüklüğünün habercisi olabilir” dedi.

Yemek 06-12-2019 14:00

İnsülin direnci nedir? İnsülin direnci belirtileri nelerdir? İnsülin direnci tedavisi nasıl olur?

Günümüzde çok sık karşılaşılan insülin direncinin tanısının zamanında konulup tedavi edilmemesi durumunda pek çok farklı rahatsızlığa da zemin hazırlıyor. Peki insülin direnci nedir? Ne gibi belirtiler verir? Tedavisi gecikirse hangi rahatsızlıkları tetikler? Tüm bunların cevabını İç Hastalıkları ve İmmünoterapi Uzmanı Dr. Ülkü Görmez anlattı.

Trend 30-09-2019 10:37

Hareketsiz yaşam diyabete neden oluyor!

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Nesriye Demirel, diyabetin insülin hormonunun yokluğu, eksikliği ya da etkisizliği sonucunda meydana geldiğini söyledi.

Trend 14-05-2019 11:22

İnsülin direnci ne demek? İnsülin direnci neden düşer? İnsülin direncini dengede tutmanın yolları nelerdir?

Yemek yedikten sonra halsiz hissediyor ve hemen uyumak istiyorsanız insülin direncinizi ölçtürmeniz gerekiyor. Özellikle uzun saatler aç kalmak ve ara öğünleri atlamak vücudu açlık stresine sokuyor ve karbonhidrat ağırlıklı beslenmeye yönlendiriyor. Karbonhidrat ağırlıklı beslenme ise kanda insülin yükselişine neden olarak çeşitli şikayetlerin yaşanmasına yol açıyor.

Trend 18-04-2019 12:56

Yanlış çalışan bağışıklık sistemi obeziteyi tetikliyor

Bağışıklık sisteminin yanlış çalışması başta insulin direnci olmak üzere, tiroid sorunları, gıda duyarlılıkları, mide ve bağırsak sorunları gibi pek çok sorunu beraberinde getiriyor. Tüm bu etkenler kilo alımını tetiklediği gibi sağlığı da olumsuz etkiliyor. Uzmanlar ise bağışıklık sistemini bozan etkenlerin tespit edilerek onarılması durumunda kilo sorunun da ortadan kalkabileceğini ifade ediyor.

Trend 28-02-2019 15:02

İnsülin direnci nedir? İnsülin direnci nasıl dengelenir? İnsülin direncini dengeleyen besinler nelerdir? İnsülin direncini dengelemek hastalıklardan koruyor

Havaların soğumasıyla birlikte kapıyı çalan hastalıklardan korunmak için vitamin açısından zengin beslenmenin önemini herkes bilmekte. Ancak hastalıklardan korunma konusunda dikkat edilmesi gereken başka bir önemli nokta daha mevcut. O da insülin direnci. İnsülin direncinizi dengede tutarak hastalıklardan korunabileceğinizin altını çizen sağlık uzmanları, insülin direncini denelemek için ne yapılması gerekir sorusunu cevapladı.

Haber 14-01-2019 15:02

Diyabet hastalarına müjde! İnsülin iğnesi tarih oluyor

Diyabet hastalarını en çok zorlayan durumlardan biri olan insülin iğnesi gelişen teknolojiyle birlikte tarih olacak gibi görünüyor. Bunun ilk örneğini de Acıbadem Kadıköy Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Özlem Sezgin Meriçliler anlattı. İnsülin iğnesi kullanmak zorunda kalan diyabet hastaları için diyabette çığır açan 6 yeni yöntemden bahseden Uzman Dr. Meriçliler, solunum yoluyla insülin almanın artık mümkün olduğunu söyledi.

Haber 12-11-2018 10:01

İnsülin direnci neden olur? İnsülin direnci beslenme sebebiyle mi ortaya çıkar? İnsülin direnci belirtileri nelerdir?

Yeme alışkanlıkları yüzünden ortaya çıkan insülin direnci pek çok hastalığa sebep olmaktadır. İnsülin direnci tedavisinde yaşam tarzının değişiminin büyük rol oynadığını söyleyen Memorial Bahçelievler Hastanesi İç Hastalıkları Bölümü’nden Uz. Dr. Aytaç Karadağ, insülin direnci dengelendiğinde yaşam kalitesinin ciddi oranda arttığının altını çizdi. Peki insülin direnci tedavisinde nelere dikkat etmeli? İnsülin direnci neden olur? İnsülin direnci belirtileri nelerdir beslenmenin rolü nedir?

Haber 05-11-2018 12:13

İnsülin direnciniz varsa bu vitamin sizde eksik olabilir

‘Canım sürekli tatlı çekiyor, iştahımı durduramıyorum, diyette yapsam kilo veremiyorum, yemek yedikten sonra uykum geliyor, sürekli yorgun ve enerjisizim‘ bu cümleler size yabancı gelmiyorsa insulin direnciniz olabilir. Diyetisyen Fulya Bozdemir bu hafta insülin direncini ele aldı.

Kadin 13-08-2018 08:37

Yüksek yoğunluklu egzersiz, çocuklarda obeziteyi azaltıyor

Yeni bir araştırma, yüksek yoğunluklu egzersizin, çocuklarda obeziteyi azaltığını ortaya koydu. Çocuklarda insülin direnci problemini ortadan kaldırmak için fiziksel aktivite düzeyinin arttırılması yeterli.

Haber 12-03-2018 17:46

Artık gençleri bile tehdit ediyor! İşte insülin direncini kırmanın 6 formülü

Sık sık tatlı yeme ihtiyacı hissediyor musunuz? Az yemenize rağmen bir türlü kilo veremiyor musunuz? Yemek yedikten sonra aniden uyku mu bastırıyor? Geceleri kendinizi buzdolabının önünde mi buluyorsunuz? Dikkatli olun, bu yakınmalarınızın nedeni; diyabet, kalp damar ile hipertansiyon hastalıklarına yol açabilen ve son yıllarda artık gençleri bile tehdit eden insülin direnci olabilir!

Haber 05-04-2017 15:31

İki yılda 70 kilo verdi, Twitter fenomeni oldu

145 kilogram ağırlığında olan 24 yaşındaki Gül Baykan, hekim kontrolünde yaptığı diyetle 75 kilograma inme başarısını paylaştığı sosyal medyada 23 bin takipçiye sahip.

Haber 15-12-2016 19:45