Internet Subesi Haberleri

Türkiye'de internet hızına şikayet yüzde 615 arttı! Cayma bedeli isyan ettirdi, kullanıcılar o soruna veryansın etti

Türkiye'deki internet kullanıcıları internet hızından, cayma bedelinden, bağlantı kopmalarından ve benzeri sorunlardan bezmiş durumda. Öyle ki söz konusu sorunlarla ilgili şikayetler geçen yıla oranla yüzde 615 arttı. Şikayetvar'da isyan eden internet kullanıcıları taahhüt bitiminde yüzde 300'ü geçen zamlara, 144p çözünürlükte video izleyememeye ve benzeri sorunlara isyan etti.

Haber 2024-03-15 10:36:27

İftara ne kadar kaldığı nasıl ve nereden öğrenilir?

Oruç tutma zamanı tan yerinin ağarması (fecr-i sadık) ile başlar ve güneşin batmasına kadar devam eder. Oruca başlamaya imsak, orucu açmaya ise iftar denilmektedir. Ramazan ayının gelişi, imsakiyelerin de evlerde yerini alması anlamına gelir. Oruç tutan Müslümanlar için mutlaka gerekli bir materyal olan imsakiye, günümüzde internet ve çeşitli dijital cihazlar vasıtasıyla takip edilebilir. Peki, iftara ne kadar kaldığı nasıl ve nereden öğrenilir?

Haber 2024-03-15 02:28:34

Para saadet getiriyormuş! Dünyanın en mutlu ülkeleri belli oldu… Bu kez açıklama rakamlarla IMF’den geldi, Türkiye'nin sırası...

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) internet sitesinde 2023 Mutluluk Raporu'na dayandırılan 'Para Mutluluğu Satın Alır Mı' isimli bir rapor yayımlandı. 137 ülke arasında Türkiye 106. Sırada yer aldı. Mutluluk listesinde genellikle gelişmiş ülkelerin üst sıralarda olduğu ancak istisnaların da bulunduğu gözlemlendi.

Finans 2024-03-12 15:13:11
IMF

Raspberries'in solisti Eric Carmen yaşamını yitirdi!

ABD'li müzik grubu 'Raspberries'in solisti Eric Carmen, 74 yaşında hayatını kaybetti. Acı haberi eşi Amy Carmen, şarkıcının internet sitesinden duyurdu.

Magazin 2024-03-12 14:22:23

İsyan ettiren reklam: 5 kilo sucuk 750 lira! 'Bu fiyata işkembe bile yok'

İnternette 5 kilosu 750 liraya satılan sucuk reklamı isyan ettirdi. Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, reklama tepki gösterdi. Yardımcı, "5 kilogram sucuğun 750 lira olması demek, kilosu 150 lira demek. 150 liraya işkembe yok. İnternet sahtekarlığı bu" dedi. İşte detaylar...

Haber 10-03-24 11:25

Edirne'de sahte internet sitelerinden 5 ayda 193 kişiyi dolandıran 12 şüpheli tutuklandı

Edirne'de sahte alışveriş ve araç kiralama siteleri üzerinden 5 ayda 193 kişiyi 8 milyon lira dolandırdığı gerekçesiyle gözaltına alınan 16 şüpheliden 12'si tutuklandı.

Yurthaber 08-03-24 14:55

Düzenli olarak çöp kutularını karıştırıyor! Buldukları şaşkına çevirdi... Hepsini internetten satıyor

İngiltere'de yaşayan bir kadın, mağazaların arkasındaki çöp kutularını karıştırdıktan sonra bulduğu ilginç eşyaları ve ürünleri sosyal medya hesabından paylaştı. Kadının paylaşımları büyük ilgi görürken genç kadının bulduğu pahaca birbirinden değerli ürünleri internet sitesi üzerinden satıyor. Genç kadının sosyal medyadaki paylaşımlarına çok sayıda yorum gelirken bazıları bunu denemeyi düşündüğünü belirtti. Bazıları ise dükkanların bu ürünleri çöpe atmak yerine neden bağışlamadığını sorguladı.

Kadin 08-03-24 11:23

Gizlice görüntülerini çekmiş! İnternetten tanışıp kandırdığı çocuklara cinsel istismar ve şantaj

Adana’nın Feke ilçesinde, internet üzerinden tanıştığı çocuklara cinsel istismarda bulunurken gizli görüntülerini çekip, daha sonra tehdit ederek şantaj yaptığı öne sürülen şüpheli, sevk edildiği adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haber 06-03-24 17:30

YSK, kesinleşen aday listelerini yayımladı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne ilişkin kesinleşen aday listelerini internet sitesinde yayımladı.

Haber 06-03-24 06:10

Fitre (Fıtır sadakası) nedir, nasıl ve ne zaman verilir? Fitre (Fıtır sadakası) miktarı nasıl belirlenir?

11 ayın sultanı olarak bilinen Ramazan her yıl farklı günlere denk gelebilir. Ramazan ayı, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmî internet sitesinde de yayınlanan tarihler arasında yaşanır ve bu ayda oruç tutmak İslam’ın şartlarından biridir. Ramazan ile birlikte birçok terim, adet ve gelenek de günlük hayatın parçası hâline gelir. Peki, fitre (Fıtır sadakası) nedir, nasıl ve ne zaman verilir, miktarı nasıl belirlenir?

Haber 05-03-24 00:25

Boğdu, parçaladı, derin dondurucuya koydu... İnternet arama geçmişi kan dondurdu! 'Kemik kaç derecede kül olur?'

Bayrampaşa’da Hakan Öztürk, Muhammed Nuh Kasadar'ı boğarak öldürüp, cesedini parçalayarak derin dondurucuya koydu. Hakim karşısına çıkan sanık Öztürk, ‘’Herhangi bir savunma yapmayacağım, aslında savunma yapmayacağım’’ dedi. Öte yandan sanığın cep telefonunda cinayeti gerçekleştirmeden 10 gün önce "Kemik ateşte yanar mı? Kemik kaç derecede kül olur? aramaları yaptığı belirlendi. Ayrıca telefonundan çocukların müstehcen görüntüleri çıktı. İşte kan donduran vahşetin detayları...

Haber 04-03-24 16:59

Mardin’de polis ekipleri dolandırıcılığa karşı vatandaşları bilgilendirdi

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde polis ekipleri, telefon ve internet dolandırıcılığına karşı vatandaşları bilgilendirdi.

Yurthaber 04-03-24 11:44

Otomatik fatura talimatı verenler dikkat! Kredi kartı ile ödemede faiz yükseldi: Bankalar güncelleme yaptı, 500 liralık faiz ödeyebilirsiniz…

Bankaların faturalar için aldığı otomatik ödeme talimatı faizi katlandı. Faiz oranı banka banka değişse de yüzde 2,49'dan başlayıp yüzde 4,42'ye kadar yükseldiği görüldü. Yeni oranlar mesajlarla ve internet sitelerinden duyuruldu. Yapılan hesaplamaya göre tüm ailenin faturaları otomatik ödeme talimatına verildiğinde aylık 400-500 liralık faiz ücretleri ile karşı karşıya kalındığı ifade ediliyor.

Finans 04-03-24 08:09

Tablet sipariş etti, kargo paketini açtığında hayatının şokunu yaşadı: Zoruma gitti

Gaziosmanpaşa’da bedensel engelli Sibel Zengin, tablet almak için uzun süredir para biriktiriyordu. Zengin, biriktirdiği parayla internet sitesi üzerinden 20 bin lira değerinde tablet sipariş etti. Zengin, kargo paketini açtığında ise hayatının şokunu yaşadı. Zengin'in sipariş ettiği tablet yerine kutudan çıkan 'pes' dedirtti! Hayal kırıklığına uğradığını söyleyen Sibel Zengin, "Mağdur oldum, bu resmen insanları dolandırmak. 20 bin lira verdim. Birazcık zoruma gitti, üzüldüm." diye konuştu.

Finans 03-03-24 11:17

İnternet üzerinden ürün satma yöntemiyle dolandırıcılık yapan 3 kişi yakalandı

Samsun’da internet üzerinden ürün satma yöntemiyle dolandırılan vatandaşların polise şikayeti üzerine 3 kişi, Ankara ve Mersin’de yakalandı.

Yurthaber 01-03-24 14:16

Sevgilisinin kendisini aldatıp aldatmadığını küçük bir internet ayarıyla kontrol etti! 'Tesadüfen buldum' dedi... Sosyal medyada gündem yarattı

Bir TikTok kullanıcısı sosyal medyadan yaptığı paylaşımında evdeki Wi-Fi ayarlarını karıştırarak öğrendiği bir durumu hayranlarıyla paylaştı. TikTok kullanıcısı, sevgilisinin internet kullanımına ve çevrimiçi ilgi alanlarına ışık tutacak bir teknoloji hilesini paylaştı.

Trend 01-03-24 08:56

Günlük kazançları 200 bin lira! Çok çarpıcı detaylar ortaya çıktı: 80 milyon kişinin bilgilerini 1 liradan satmış

İstanbul’da sahte cinsel içerikli ilaçları internet üzerinden satışa çıkarıp, sipariş veren kişileri telefonla arayarak 'Kargonuzu teslim almadığınız için hakkınızda icra takibi başlatıldı' mesajıyla yüzlerce kişiyi dolandıran 82 kişilik şebeke çökertildi. Şebekenin günde ortalama bin kişiyi dolandırarak 200 bin lira kazanç elde ettiği, şebeke lideri Abdullah Çoşkun Çelebioğlu’nun 80 milyon kişinin bilgilerine sahip olduğu ve bu bilgileri 1 liradan başka dolandırıcılara sattığı tespit edildi.

Haber 29-02-24 16:20

‘Anucur Çetesi’ üyelerinden internet kafeye silahlı saldırı

Kağıthane’de 1 polisin şehit edildiği, 1 polisin yaralandığı operasyonda adı geçen ‘Anucur Çetesi’ üyelerinin Kağıthane’de bir internet kafeye silahlı saldırı ve Sarıyer’de polis denetim noktasında durdurulan araçtan kaçan şahıslar olduğu tespit edildi.

Yurthaber 29-02-24 13:30

Maskara siparişi yüzünden hayatları alt üst oldu! 'Zor uyuyorum! Saçlarıma aklar düştü'

Kocaeli'de ortağıyla birlikte internet üzerinden kozmetik ürün satışı yapan Emin Kırdudu, iletişime geçtiği firmadan 120 bin TL değerinde 800 maskara sipariş etti. Hem ürünleri hem de parasını geri alamayan genç, "Geceleri zor uyuyorum. Çok kısa sürede saçlarıma aklar düştü. Bu insanlar yüzünden, yaşadığım stres yüzünden hayattan soğudum" dedi.

Haber 28-02-24 11:09

İhbar ve şikayet yağdı! Bakan Şimşek duyurdu: 1212 site için harekete geçildi...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yasa dışı kumarla mücadele kapsamında 1212 site için su duyurusunda bulunduklarını belirterek, "1212 internet sitesinin kurucuları ve yetkilileri ile bu siteler için para transferine aracılık yapan ve suça iştirak eden şüphelilerin cezalandırılması için haklarında kamu davası açılmasını talep ettik" açıklamasını yaptı.

Finans 28-02-24 10:10

Seçil Erzan’ın arama geçmişi şoke etti! 'Nasıl intihar edilir? Suçlu iade etmeyen ülkeler...'

"Yüksek karlı gizli fon" vaadiyle dolandırıcılık davasında yeni bilirkişi raporu çıktı. Raporda Seçil Erzan'ın 15 Mart ve 7 Nisan 2023 tarihleri arasındaki internet arama geçmişine de yer verildi. Erzan'ın, "Hangi ilaç öldürür?", "Suçlu iade etmeyen ülkeler", "İntihar çeşitleri", "Fare zehri insanı kaç saatte öldürür?", "Nasıl intihar edilir?", "Kendini asma", Bilekleri kesmek" ifadeleriyle aramalar yaptığı tespit edildi. İşte o rapordaki tüm çarpıcı detaylar...

Haber 26-02-24 15:16

Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu'dan mal varlığı açıklaması! Ne zaman istiyorsanız, o zaman açıklarız

Ankara'nın Belediye Başkanı Mansur Yavaş internet sitesinden eşinin ve kendisinin mal varlığını geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. Yavaş'tan sonra Ak Parti İstanbul Belediye Başkan adayı Murat Kurum ve İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da mal varlıklarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Haber 22-02-24 18:30

Sözleri dikkat çekmişti! Mansur Yavaş mal varlığını açıkladı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Belediye başkan adayları mal beyanlarını açıklayacak. Görevi devraldığında serveti neymiş, şimdi serveti ne olmuş bunları açıklayacaklar" demişti. Yavaş kendi internet sitesinden kendisinin ve eşinin mal varlığını açıkladı.

Haber 21-02-24 20:53

Şeytani ikiz saldırısı! Kafe ve restoranlarda bunu yaparken dikkat 'Banka hesap bilgileriniz çalınabilir, eviniz soyulabilir, çocuğunuz kaçırılabilir'

Kafelerde, restoranlarda ve otellerde ücretsiz şifresiz internet ağları oldukça yaygınlaşmış durumda. Ancak bu wi-fi ağları siber korsanların da gündeminde ve ciddi riskler barındırıyor. Tehlike saçan yeni yöntemin adı ise 'şeytani ikiz saldırısı'. Uzmanlar; o ağların hacker'lar tarafından taklit edilerek kurbanlarının o ağlara bağlanmasını beklediğini, sonrasında da tüm bilgilerin ele geçirildiğini söylüyor. Uzmanlar çarpıcı uyarılar yaparken alınabilecek önlemleri de açıkladı.

Finans 21-02-24 10:38

İngiliz basını yazdı! İşte Putin'in 'Barbie' lakablı yeni sevgilisi Ekaterina Katya Mizulina... Aralarında 32 yıllık yaş farkı var

İngiliz basını Rusya Devlet Başkanu Vladimir Putin'in Rusya Güvenli İnternet Birliği’nin 39 yaşındaki başkanı Ekaterina ‘Katya’ Mizulina ile aşk yaşadığını iddia etti. Rus insan hakları savunucusu Olga Romanova, Ukrayna'nın Channel 24 kanalına yaptığı açıklamada, "Katya Mizulina tamamen Putin'in zevkine uygun" diyerek iddiaları dillendiren ilk isimlerden biri oldu.

Trend 21-02-24 08:39

Yer: Antalya! 'Aynı odada iki erkek kalamaz' diyerek rezervasyonları iptal edildi

Antalya'da tatil yapmak isteyen iki erkek arkadaş hayatının şoklarını yaşadı. İnternet üzerinden rezervasyon yapan iki erkek, teyit etmek için oteli aradıklarında 'Aynı odada iki erkek kalamaz' yanıtıyla karşılaştı ve rezervasyonları iptal edildi. Konu yargıya taşınırken, otele para cezası kesildi.

Haber 20-02-24 22:24

YouTube Shorts nedir, nasıl kullanılır? YouTube Shorts ne işe yarar?

Günümüzde birçok internet kullanıcısının yaygın olarak kullandığı çok sayıda sosyal medya platformu vardır. Bu sosyal platformlarından biri gerek video paylaşma gerekse içerik üretme bakımından oldukça popüler olan YouTube platformudur. Bu platformun kullanıcılara sunduğu birçok farklı özellik de mevcuttur. O özelliklerden biri de YouTube Shorts'tur. Peki, YouTube Shorts nedir, nasıl kullanılır ve ne işe yarar?

Haber 19-02-24 18:01

Öğrenci kredisi borcunu 3 yılda ilginç bir yöntemle ödedi! Mevcut işinden bile istifa etti 'Tam zamanlı işimden daha fazlasını kazandım'

ABD'de yaşayan genç bir kadın; üniversiteden mezun olduktan sonra alanında iş bulmakta zorlandı. Bir hastanede vardiyalı iş bulan genç kadın, bu süre zarfında ikinci el eşya ve kıyafetler satın alıp onları internet üzerinden satmaya başladı. Bu sayede okurken aldığı, 80 bin dolarlık öğrenci kredisi borcunu 3 yıl içinde ödeyebildi. Öyle ki elde ettiği kazanç mevcut işinden çok daha fazla olunca işinden istifa bile etti. İşte genç kadının çarpıcı öyküsü...

Kadin 19-02-24 11:57

Ünlü spor spikeri Laura Woods, kadın takipçisi tarafından iki yıl boyunca taciz edildiğini söyleyip iğrenç detayları paylaştı...

Ünlü spor sunucusu Laura Woods, iki yıla aşkın süreçte internet üzerinden taciz edildiği ve ölüm tehditleri aldığını itiraf etmişti. Kendisini tacizde bulunan kadın takipçisinin hapse atılmasının ardından derin bir nefes alan Laura Woods detayları paylaştı.

Spor 19-02-24 09:16

Aidat nasıl yazılır? Aidat mı ayidat mı, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Kişiler gündelik hayatta çok fazla kullandıkları sözcüklerin bile doğru yazılışı konusunda tereddüt yaşayabilir. Kelimelerin doğru yazılışları ve Türkçe kuralları konusunda birincil kaynak olan Türk Dil Kurumu devreye girer. Türkçenin korunması ve zenginleşmesi için TDK yazım kılavuzları internet ortamında yayımlanmıştır. Böylelikle sözcüklerin anlamları, doğru yazılışları kolaylıkla öğrenilebilir. Türkçe ağız yapısına aykırı olduğundan dolayı yazım hatası yapılan sözcüklerden biri de aidattır.

Egitim 16-02-24 02:36

Şöyle ki nasıl yazılır? Şöyle ki ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türk dili, kelime haznesi bakımından oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Bu nedenle pek çok farklı türde kelime ve dil ögesi bulunur. Türkçede bulunan kelimelerin ve eklerin yazım biçimleri dil bilgisi kuralları etrafında belirlenir. İnternet ortamında binlerce sözcüğün doğru yazım biçimi araştırılır. En çok merak edilen ise –ki ekinin kullanım şeklidir. Hem yapım eki hem bağlaç hem de ilgi zamiri olarak kullanılan -ki yazımı sıklıkla karıştırılır. Peki şöyle ki nasıl yazılır?

Egitim 16-02-24 02:33

Üniforma nasıl yazılır? Üniforma mı ünüforma mı, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Bireyler günlük yaşamda sıklıkla kullandıkları sözcüklerin nasıl yazıldığı konusunda kafa karışıklığı yaşayabilir. Kelimelerin doğru yazılışları ve Türkçe dil bilgisi konusunda birincil kaynak olan Türk Dil Kurumu dikkate alınmalıdır. Türkçenin korunması ve gelişmesi için TDK yazım sözlükleri internet ortamında yayımlanmıştır. Bu sayede kelimelerin doğru yazım şekilleri kolaylıkla öğrenilebilir. Telaffuzu esnasındaki farklılıklardan dolayı yazım hatası yapılan sözcüklerden biri ise üniformadır.

Egitim 16-02-24 02:30

Çikolata nasıl yazılır? Çikolata mı çukolata mı, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

İnsanlar günlük hayatta sıklıkla duyduğu sözcüklerin nasıl yazıldığı konusunda tereddüt yaşayabilir. Bu noktada sözcüklerin doğru yazılışları ve Türkçe dil bilgisi konusunda birincil kaynak olan Türk Dil Kurumu devreye girer. TDK yazım kılavuzlarını internet ortamında yayımlamıştır. Bu sayede sözcüklerin doğru yazım şekilleri kolaylıkla öğrenilebilir. Telaffuzu sırasındaki hatalardan dolayı yazım hatası yapılan sözcüklerden biri de çikolatadır. Peki çikolata nasıl yazılır?

Egitim 16-02-24 02:25

Çamaşırhane nasıl yazılır? Çamaşırhane mi çamaşırane mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Kişiler günlük hayatta çok fazla kullandığı sözcüklerin bile doğru yazım şekilleri konusunda tereddüt yaşayabilir. Bu durumda Türkçedeki sözcüklerin doğru yazılışları ve Türkçe dil bilgisi kuralları konusunda birincil kaynak olan Türk Dil Kurumu sorgulanır. Türkçenin korunması ve gelişmesi için TDK, yazım kılavuzlarını internet sitesinde paylaşmıştır. Böylelikle kelimelerin anlamları ve doğru yazım şekilleri sorgulanabilir. Telaffuzu sebebiyle yanlış yazılan sözcüklerden biri de çamaşırhanedir.

Egitim 16-02-24 02:22

Zürafa nasıl yazılır? Zürafa mı zurafa mı, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Birçok kişi günlük hayatta çok fazla kullandığı sözcüklerin nasıl yazılacağı noktasında kafa karışıklığı yaşar. Sözcüklerin doğru yazılışları ve Türkçe dil bilgisi kuralları konusunda yetkili merci Türk Dil Kurumudur. Türkçe dil bilgisi kurallarının daha iyi öğrenilebilmesi için TDK, Türkçe yazım kılavuzlarını internet sitesinde yayımlamıştır. Bu sayede her vatandaş dil bilgisi kuralları ve yazım şekillerini kolaylıkla öğrenebilir. Peki zürafa nasıl yazılır?

Egitim 16-02-24 02:21

Umre ziyareti vaadiyle 21 milyon lira vurgun yapan şüpheli yakalandı

Bağcılar’da seyahat acentesi adı altında internet üzerinden umre ziyareti vaadiyle ilan vererek vatandaşları dolandıran şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Yurthaber 14-02-24 13:04

Çalıntı telefon satmaya çalışırken sivil polislere yakalandı!

İzmir'in Konak ilçesinde, internet kafeden çaldığı cep telefonunu, sivil polislere satmaya çalışan M.S., suçüstü yakalandı. Polis ekiplerince suçüstü yakalanan M.S., gözaltına alındı.

Haber 14-02-24 00:38

Facebook, Instagram ve diğerleri… Sosyal medyada hakarete af yok! Günlüğü 100 lira olacak, ceza yasası yolda: 5 yıl detayı

Sosyal medyadaki hakaret olayları bir kez daha mercek altında. İnternet ortamında edilen hakaret cezasız kalmayacak. Sürecin hızlanması için de yeni uygulama yürürlüğe girecek. Suç tespit edildiği takdirde para cezası uygulanacak. Günlüğü 100 liradan 10 bin 500 lira ceza belirlenecek. Süreç nasıl işleyecek? İşte haberin detayları...

Finans 13-02-24 11:19

Facebook, Instagram ve diğerleri… Sosyal medyada hakarete af yok! Günlüğü 100 lira ceza için yasa yolda: 5 yıl detayı

Sosyal medyadaki hakaret olayları bir kez daha mercek altında. İnternet ortamında edilen hakaret cezasız kalmayacak. Sürecin hızlanması için de yeni uygulama yürürlüğe girecek. Suç tespit edildiği takdirde para cezası uygulanacak. Günlüğü 100 liradan 10 bin 500 lira ceza belirlenecek. Süreç nasıl işleyecek? İşte detaylar…

Finans 13-02-24 11:19

Mynet’in de listede olduğu Türkiye'nin en çok para kazanan 100 internet şirketi belli oldu!

Gelirlerinin tamamını internetten elde eden Türkiye'nin en büyük şirketleri belli oldu. açıklandı. Fast Company tarafından açıklanan listede Mynet de yer alırken; zirvede Trendyol ve Nesine yer aldı. Sürpriz şirketlerin de yer aldığı 100 şirket arasında, oyun şirketlerinin ağırlığı da dikkati çekti.

Finans 11-02-24 13:55

Mobil imza nedir? Mobil imza nasıl alınır?

Her geçen gün biraz daha gelişen ve günlük hayatın her yerine girmeyi başaran teknoloji sayesinde birçok özel ve resmî işlem internet üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. Yapılan işlemlerin takibi ya da çeşitli belgelerin talebi için ıslak imza yerine geçen bir mobil imza sistemi geliştirilmiş ve birçok resmî daire ile ilgili işlemler de resmîlik kazanan mobil imzalar ile yapılabilir hâle getirilmiştir.

Haber 05-02-24 19:53

Tapu randevusu nasıl alınır? E-devletten tapu randevusu alınır mı?

Günümüzde, özellikle de son yıllarda birçok resmî işlem de internet üzerinden yapılabilmektedir. Kişiye özel e-Devlet şifresi ve kimlik numarası ile giriş yapılabilen e-Devlet sistemi üzerinden resmî birçok talep gerçekleştirilebilmektedir. Her geçen gün dijital ortamda yapılan işlem sayısı ise daha da artmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nde yapılacak birçok işlem de dijital ortamda yapılabilir hâle gelmiştir.

Haber 05-02-24 18:51

Adıma kargo var mı, adıma kargo olup olmadığını nasıl öğrenirim? İsimden kargo sorgulama

Kişiler kendilerine kargo gönderilip gönderilmediğini, isimlerine bir gönderim olup olmadığını sorgulamak ya da gönderdikleri kargoların hangi aşamada olduğunu takip etmek isteyebilirler. Farklı gönderim merkezleri ve firmaların kendilerine ait resmî internet sitelerinde ya da mobil uygulamalarında ilgili menüler altında bilgiler bulunur. Bu bilgiler ışığında kişinin adına bir kargo olup olmadığı kontrol edilebilmektedir.

Haber 05-02-24 18:14

Cinsel ilişki vaadiyle kandırdılar, kabusu yaşattılar!

Denizli'de internet siteleri üzerinden tanıştıkları 4 erkeği, farklı tarihlerde eşcinsel ilişki vaadiyle kiraladıkları apart dairelere çağırıp biber gazı sıkarak cep telefonları ile toplam 90 bin lirayı gasbedip kaçan 2 şüpheli, yakalanıp tutuklandı.

Haber 05-02-24 16:30

Banka SIM kart blokesi nedir? Banka SIM kart blokesi neden konulur, kaldırılır mı?

Açılımı Subscriber Identity Module olan SIM kart, telefonların çalışması ve çeşitli internet işlemlerinin yapılması için son derece önemli ve gerekli bir karttır. Çeşitli durumlara bağlı olarak bloke edilebilir ve blokenin kaldırılması için birden farklı yöntem bulunur. Banka SIM Kart blokeleri genel olarak güvenlik amacı ile yapılır ve blokeyi kaldırmak bilinenden çok daha kolay bir işlemdir.

Finans 04-02-24 03:01

Dijital sağlık sigortası nedir, neleri kapsar? Dijital sağlık sigortasının normal sağlık sigortasından farkı nedir?

Teknolojinin gelişimi ve hem internetin hem de teknolojinin resmî kurum ve kuruluşlar da dahil olmak üzere günlük yaşamın her yerinde kullanımı, çeşitli uygulamaları da beraberinde getirmektedir. Günümüzde birçok resmî işlem de internet üzerinden ya da uygulamalar aracılığı ile dijital olarak yapılabilmektedir. Dijital Sağlık Sigortası da teknolojinin geldiği son noktaya bağlı olarak ortaya çıkmıştır.

Haber 03-02-24 20:20

Sibergöz-18 operasyonu kapsamında yakalanan zanlılardan 12'si tutuklandı

İzmir merkezli 9 ilde araç kiralama şirketlerine ait internet sitelerinin sahtelerini oluşturmak suretiyle haksız kazanç sağlayanlara yönelik düzenlenen Sibergöz-18 operasyonunda gözaltına alınan şüphelilerden 12'si tutuklandı.

Yurthaber 31-01-24 07:52

Herkes bu durumu yaşıyor! ’Dünyada 10 yıl içinde en ciddi hastalıklardan biri olacak' diyerek uyardı

İnternet bağımlılığı, bireyin internet kullanımını kontrol etme güçlüğü çektiği durumu ifade eder. Aşırı internet kullanımına duyulan isteğin belirgin olması, çevrimiçi geçirilen zamanın farkına varılamaması, internetten uzak kalındığında ortaya çıkan sinirlenme gibi belirtileri vardır. İnternet bağımlılığı hakkında uyarılarda bulunan Psikiyatri Uzmanı Dr. Mehmet Çevik, “Dünyamızda gelecek 10 yıl içerisinde en ciddi hastalıklardan biri internet bağımlılığı olarak görülüyor” dedi.

Haber 31-01-24 07:39

Sakarya'da dolandırıcılık operasyonunda yakalanan 4 zanlı tutuklandı

Sakarya'da internet sitesi üzerinden araç satışı yaparken karşılıksız çek senetlerle 18 kişiyi 17 milyon lira dolandırdıkları tespit edilen 4 zanlı tutuklandı.

Yurthaber 30-01-24 11:56