Irak Basbakani Haydar El Ibadi Haberleri

Şırnaklı kadınlar amigurumi tekniği ile Zin bebek yapıyor

Cizre ilçesindeki Yafes Aile Destek Merkezi'nin Koordinatörü Hayriye Gönül Yalazan: - "Kadınlarımız bununla iyi bir gelir de elde ediyor. Yurt dışından Irak, İran ve Almanya'dan bile sipariş aldık" - Kursiyer Gülizar Çetin: - "El emeğimizi sattığımızda çok mutlu oluyoruz"

Yurthaber 2022-06-19 11:02:33

Bakan Muş, Irak Ticaret Bakanı Ala el-Cuburi ile görüştü

Bakan Muş, Irak Ticaret Bakanı Ala el-Cuburi ile görüştü

Yurthaber 2022-06-11 13:40:07

Uluslararası İş Forumu 2. Türk-Arap İş Zirvesi Gaziantep'te başladı

Irak Ticaret Bakanı Ala el-Cuburi: - "(Gaziantep-Bağdat uçak seferlerinin başlaması) Bu adım gelecek adına da ciddi adımların temelini oluşturuyor" - MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı: - "Türkiye ekonomisinin özellikle hizmet ihracatının artması ile ihracatının 2023 yılında 300 milyar dolar, hatta bunun da üstüne çıkabileceğini öngörüyoruz"

Yurthaber 2022-06-11 13:34:05

Sosyal medyada tanışıp eve çağırdılar! Bağrışmaları duyan polisi aradı, çatıda yakalandılar

Kütahya'da iki Suriyeli, sosyal medyada tanıştıkları Irak uyruklu Hüseyin Hasan M.’yi evlendirme vaadiyle çağırdıkları evde, el ve ayaklarını plastik kelepçeyle bağlayıp, dövdükten sonra paraları ile cep telefonlarını gasp etti. Şüpheliler, polisten saklandıkları çatıda yakalanırken elleri ve ayakları bağlanarak, dövülen Hüseyin Hasan M. ise tedavi için hastaneye kaldırıldı.

Haber 2021-12-16 14:49:46

Eski Yugoslavya göçmeni atalarının mesleği el yapımı ayakkabıcılığı yaşatıyorlar

Üsküp'te yemeni, çarık ve mest üretirken 1955'te İnegöl'e göç eden Arnavut asıllı 3 kardeşten en küçüğünün Türkiye'ye taşıdığı meslek, babadan oğullarına geçti - Baba mirası mesleği sürdüren kardeşlerden Sezai İleri: - "Bursa, Eskişehir, Kütahya, Bilecik, Afyonkarahisar gibi yerlere ürün veriyoruz. İstanbul'a, yurt dışında İsrail, Filistin, Irak gibi ülkelere gönderdiğimiz de oldu"

Yurthaber 26-11-21 11:37

Irak'ta ordu sokağa indi, güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarıldı! Kazımi: Suikast girişiminin arkasında kimlerin olduğunu biliyorum

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi’ye yönelik başarısız suikast girişiminin ardından ordu sokağa indi. Başkentte güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi, kendisine yönelik suikast girişiminin arkasında kimlerin olduğunu bildiğini açıkladı.

Haber 08-11-21 08:10

Irak Başbakanı drone saldırısından kurtuldu

Irak Başbakanı Mustafa El Kazımi konutunu hedef alan silahlı insansız hava aracı (SİHA) saldırısından kurtuldu.

Haber 07-11-21 12:10

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi’nin evi silahlı drone ile vuruldu

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi’nin konutunun silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile saldırıya uğradığı, Kazımi'nin olaydan yara almadan kurtulduğu bildirildi.

Haber 07-11-21 03:47

TBMM'deki tezkere oylamasıyla ilgili dikkat çeken detay

TBMM Genel Kurulu'nda Irak ve Suriye tezkeresinin oylanma anıyla ilgili ilginç bir detay ortaya çıktı. TBMM Genel Kurulu'nda 1998'den beri kullanılan elektronik oylama ve yoklama sistemi, yeni yasama yılı öncesinde tamamen yenilenmişti. Ancak oylamanın eski sistem el kaldırma usulü ile gerçekleştirilmesi dikkat çekti.

Haber 26-10-21 18:53

ABD'nin Suriye’deki üssüne drone saldırısı

ABD kuvvetlerinin konuşlu olduğu Suriye'nin Irak sınırındaki El Tanıf üssüne drone ile saldırı düzenlediği bildirildi. Yetkili, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığının (CENTCOM) konuya ilişkin açıklama yapacağını aktardı.

Haber 21-10-21 02:30

Irak: IŞİD'in 'mali işler sorumlusu' Sami Casim'i yurt dışında yakaladık

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi, IŞİD'in eski lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin yardımcısı ve örgütün "mali işler sorumlusu" olarak bilinen Sami Casim'in yakalandığını duyurdu. Mustafa el-Kazımi, Twitter hesabında, istihbarat birimlerinin Casim'i ülke dışında gerçekleştirilen bir operasyonda ele geçirdiğini açıkladı. El-Kazımi, Casim'in hangi ülkede yakalandığını söylemedi.

Haber 12-10-21 01:38

Irak Seçimleri Demokrasiyi Test Ediyor

Irak’ta Pazar günü yapılan genel seçimlerin ilk sonuçlarına göre İran ve ABD gibi yabancı ülkelerin işgaline karşı çıkan popülist Şii lider Mukteda El Sadr’ın partisi birinci sırada. Sadr Hareketi’nin sözcüsü ve yetkililere göre parti, meclisteki koltuk sayısını arttırdı

Haber 11-10-21 21:48

Biden ve Kazımi Beyaz Saray'da Biraraya Geliyor

Başkan Joe Biden ve Irak Başbakanı Mustafa El Kazımi'nin bugün yapacakları görüşmede, 2021 yılı sonuna kadar ABD'nin Irak'taki muharebe misyonunun resmi olarak sonlandırılması için bir anlaşmaya varması öngörülüyor

Haber 26-07-21 16:29

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyondan Peşmerge'ye askeri yardım! Törenle teslim edildi

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon Peşmerge'ye askeri yardımda bulundu. Askeri yardımın, Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi'nin "terör örgütü DEAŞ ile mücadele için ABD'li askerlerin Irak'taki varlığına ihtiyaç kalmadığını" söylemesinin ardından gelmesi dikkati çekti.

Haber 26-07-21 15:36

Karate temel teknikleri nelerdir, nasıl yapılır?

Silahsız savaş sanatı olarak bilinen karatenin nasıl yapıldığını bilmek için öncelikle karate temel teknikleri ile ilgili bilgi sahibi olmak gerekir. Karate, tüm bedenin silah olarak kullanılmasını sağlar. El ve ayakla yapılan atak tekniklerinin yanı sıra dairesel, duruş ve blok tekniklerini de kapsayan karate çalışma yöntemleri de farklı gruplar arasında toplanır. İşte Karate Antrenörü Haydar Güner'in anlatımıyla karatenin nasıl yapıldığını ile ilgili tüm detaylar...

Trend 07-06-21 08:06

Irak Sağlık Bakanı el-Timimi hastane yangını sonrası istifa etti

Irak Sağlık Bakanı Hasan el-Timimi’nin, Covid-19 hastalarının bulunduğu hastanede çıkan yangının ardından istifa etti. Yangında 82 kişi hayatını kaybetmiş, 110 kişi ise yaralanmıştı.

Haber 04-05-21 20:56

Terörizmle Mücadele ve Bölgesel Bağlantılılığın Güçlendirilmesi 4. Parlamento Başkanları Konferansı

Çin Halk Cumhuriyeti Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkanı Li Zhanshu: - "Uluslararası sorunları birlikte aşabiliriz. Ekonomik kalkınmayı beraber sağlayacağız. Aynı eksendeki stratejiler olarak çalışmaya devam edeceğiz. Bir arada çalışarak, teröre karşı da aynı şekilde mücadele edeceğiz" - Irak Temsilciler Meclisi Güvenlik ve Savunma Komitesi Başkanı Muhammad Ridha Al Haidar: - "DEAŞ gibi bir terör belasıyla nasıl beraberce baş edebildiysek, el ele vererek yine koronavirüsü de yenebiliriz" - Afganistan Senato Başkan Yardımcısı Muhammed Akbar Stanikzai: - "Ülkeler kendi güvenlikleri için el ele, omuz omuza hareket etmeli, iş birliği içinde kaynakları, imkan ve kabiliyetleri paylaşmalı"

Yurthaber 25-03-21 18:41

Papa Şii Lider El Sistani ile Görüştü

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francis, Irak ziyaretini sürdürüyor. Papa bugün Iraklı Şii lider Ayetullah Ali El Sistani ile bir araya geldi. Tarihi görüşme, Şii liderin kutsal Necef kentindeki evinde gerçekleşti.

Haber 06-03-21 17:40

Papa Francis Irak Cumhurbaşkanı Berham Salih'le Görüştü

Ziyareti kapsamında dört kente gidecek olan Papa, ilk kez de Şii bir liderle görüşecek. Papa ile Iraklı Şii lider Ayetullah Ali El Sistani arasındaki görüşme Necef’te yapılacak

Haber 05-03-21 17:05

Erbil Saldırısını Üstlenen Şii Grup Hakkında Ne Biliniyor?

Erbil saldırısını üstlenen Şii grubu Saraya Evliya El Dam ilk olarak, 2020’nin Ağustos ayı sonunda Bağdat'ın kuzeyindeki Taci Kampı’ndan çekilen ABD güçlerine karşı iki ayrı saldırı düzenledikleri iddiasıyla Irak yerel haberlerinde yer aldı

Haber 17-02-21 19:05

Mehmetçik kendileri için yün çorap ören asırlık çınar Zeliha nineye el dokuması seccade gönderdi

Yalova'da 100'ü aşkın yaşına rağmen salgın döneminde ördüğü 115 çift yün çorabı gönderdiği Irak sınır hattında görev yapan Mehmetçik'ten seccade ve mektup alan Zeliha Barlas, kendisine hitaben yazılan mektup okunurken duygu dolu anlar yaşadı - Mehmetçik'in mektubundan: - "Allah sizin gibi büyüklerimizi başımızdan eksik etmesin. Sizler var oldukça bizler, her daim bu vatanın yılmaz bekçileri olmaya devam edeceğiz. Örmüş olduğunuz çoraplarla attığımız her adımda minnet ve dualarımızla sizi hatırlayacağız"

Yurthaber 04-02-21 10:02

Irak’ta IŞİD'li üst düzey komutan öldürüldü

Irak Başbakanı El Kazımi, IŞİD'in Irak'taki lideri olduğunu iddia eden Ebu Yaser El İsavi’nin istihbarat operasyonuyla öldürüldüğünü açıkladı.

Haber 28-01-21 22:13

Terör örgütü DEAŞ'ın sözde Irak Valisi Ebu Yaser el-İsavi öldürüldü

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi, terör örgütü DEAŞ’ın sözde Irak Valisi Ebu Yaser el-İsavi’nin öldürüldüğünü duyurdu.

Haber 28-01-21 20:12

Terör örgütü DEAŞ’ın sözde Irak Valisi öldürüldü

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi, terör örgütü DEAŞ’ın sözde Irak Valisi Ebu Yaser el-İsavi’nin öldürüldüğünü duyurdu.Irak’ta terör örgütü DEAŞ’a yönelik operasyonlar devam ediyor.

Haber 28-01-21 20:08

Irak İçişleri Bakanlığı: “Bağdat saldırısının arkasında DEAŞ var”

Irak Dışişleri Bakanlığı, başkent Bağdat’ta meydana gelen ve 32 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırının terör örgütü DEAŞ tarafından gerçekleştirildiğini bildirdi.Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tümgeneral Halid el-Mahna yaptığı açıklamada, 32 kişinin ölümü ve 110 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan başkent Bağdat’taki terör saldırısından önce istihbarat bilgisi aldıklarını belirterek, saldırıyı üstlenen olmamasına rağmen saldırının terör örgütü DEAŞ tarafından düzenlendiğini açıkladı.

Haber 21-01-21 22:09

ABD Iraklı Milis Liderini Kara Listeye Aldı

ABD Maliye Bakanlığı, Irak Halk Seferberlik Komitesi'nin (Haşdi Şabi) başkanı Falih El Fayyad'ın kara listeye alındığını kaydetti

Haber 08-01-21 22:27

Irak’ta orduya ait kontrol noktasına saldırı: 1 ölü, 6 yaralı

Irak’ın Diyala ilinde Irak ordusuna ait kontrol noktasına düzenlenen silahlı saldırıda 1 askerin hayatını kaybettiği, 6 askerin de yaralandığı bildirildi.Irak güvenlik kaynakları, Diyala iline bağlı Hanekin ilçesinin kuzeyinde yer alan el-Halvan kontrol noktasına silahlı saldırı gerçekleştirildiğini bildirdi.

Haber 02-01-21 23:29

Bağdat’ta 2 milletvekili arasında silahlı çatışma çıktı

Irak’ın başkenti Bağdat’ta Irak Meclisi’nden 2 milletvekili arasında sokak ortasında silahlı çatışma çıktı.Irak’ın başkenti Bağdat’ın kuzeyindeki Ebu Gureyb bölgesinde Irak Meclisi milletvekillerinden Talal el-Zubai ile Kerim Ebu Sode’nin korumaları arasında silahlı çatışma çıktı.

Haber 12-12-20 21:10

Koalisyon güçleri konvoyu Irak’tan Suriye’ye geçti

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait bir askeri konvoy dün akşam saatlerinde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nden (IKBY) Suriye’nin kuzeydoğu bölgesine geçti.Irak - Suriye arasındaki el-Velid Sınır Kapısından bir kaynak, ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon güçlerine ait ve askeri malzeme ile lojistik destek taşıyan 40 araçlık konvoyun söz konusu sınır kapısından Suriye’nin kuzeydoğu bölgesine geçtiğini bildirdi.

Haber 04-12-20 11:36

İran Devrim Muhafızları komutanlarından Müslüm Şahdan’ın öldürüldüğü iddia edildi

İran Devrim Muhafızları komutanlarından Müslüm Şahdan’ın Irak-Suriye sınırında İnsansız Hava Aracı (İHA) tarafından vurularak öldürüldüğü iddia edildi.Irak basınında yer alan habere göre, İran Devrim Muhafızları komutanlarından Müslüm Şahdan’ı taşıyan aracın dün akşam Suriye’den Irak’a geçtiği sırada el-Kaim bölgesinde aidiyeti belli olmayan insansız hava aracı (İHA) tarafından vurulduğu ifade edildi.

Haber 30-11-20 22:18

Bağdat’taki Yeşil Bölge’ye roketli saldırı : 1 ölü, 5 yaralı

Irak’ın başkenti Bağdat’taki korunaklı Yeşil Bölge’yi hedef alan roketli saldırıda bir çocuğun hayatını kaybettiği ve 5 kişinin de yaralandığı bildirildi.Irak Başbakanlığına bağlı Medya Güvenlik Ağı tarafından yapılan açıklamada, hükümet konakları ve ABD Bağdat Büyükelçiliği binasının yer aldığı Yeşil Bölge’ye 7 adet katyuşa roketi düştüğü aktarıldı.Roketlerin 4’nün Yeşil Bölge’ye ve diğerlerinin Bağdat’taki Tıp Hastanesi ile el-Zevra Bahçesi yakınlarına düştüğü belirtilen açıklamada, saldırı sonucu bir çocuğun hayatını kaybettiği 5 kişinin de yaralandığı duyuruldu.Kendilerine Irak Direniş adı veren grup Ekim ayının 10’nunda ABD askerlerinin ülkeden çekilmesi için saldırılarına ara verdiğini duyurmuştu.

Haber 18-11-20 00:34

Irak’ta 1 protestocu ve 1 aktivist öldürüldü

Irak’ın güneyindeki Basra kentinde dün güvenlik güçleri tarafından öldürülen protestocu toprağa verilirken, Bağdat’ta ise protestoları destekleyen bir aktivist kimliği belirsiz silahlı kişiler tarafından öldürüldü.Irak’ın Basra kentinde dün gerçekleştirilen hükümet karşıtı protestolarda çıkan şiddet olaylarında 1 kişi hayatını kaybetti ve 7 kişi de yaralandı.Güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Ömer Fazıl’ın bu sabah toprağa verilmesinin ardından açıklama yapan Irak Başbakanı Askeri Sözcüsü Yahya Resul, katilin yakalandığını ve ağır şekilde cezalandırılacağını söyledi.Öte yandan, başkent Bağdat’ta ise hükümet karıştı protestolara destek veren emekli albay Gazi el-Timimi kimliği belirsiz silahlı kişiler tarafından düzenlenen saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Haber 07-11-20 13:39

Saddam’ın Yardımcısı el-Duri öldü

Irak’ın devrik lideri Saddam Hüseyin’in Yardımcısı İzzet İbrahim el-Duri’nin öldüğü açıklandı.ABD’nin Irak’ı 2003’te işgal etmesinin ardından yasaklanan Saddam Hüseyin’in partisi Baas tarafından yapılan açıklamada, Irak hükumeti ve ABD tarafından aranan Saddam’ın Yardımcısı İzzet el-Duri’nin öldüğü belirtildi.

Haber 26-10-20 11:05

Kerkük’te DEAŞ saldırısı: 4 ölü, 3 yaralı

Irak’ın Kerkük kentinde terör örgütü DEAŞ’ın düzenlediği silahlı saldırıda 4 polis hayatını kaybetti, 3 polis de yaralandı.Irak’ın Kerkük kentinin güneybatısında yer alan El-Havice ilçesine bağlı Nikar köyünde Irak Federal polisine terör örgütü DEAŞ tarafından silahlı saldırı düzenlendi.

Haber 05-10-20 23:54

Irak Başbakanı Kazımi: 2 bin 500 ABD askeri ülkeden çekildi

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi, ABD'nin Irak'ta bulunan güçlerinden 2 bin 500 askerini geri çektiğini söyledi.

Haber 04-10-20 01:11

Irak’ın Musul kentinde patlama: 2 yaralı

Irak’ın kuzeyindeki Musul kentinde Irak ordusunun hedef alındığı patlamada 2 askerin yaralandığı bildirildi.Musul’daki güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre Musul’un güneyinde bulunan el-Şora bölgesinde Irak ordusuna ait askeri araca bombalı saldırı düzenlendi.

Haber 29-08-20 16:04

İkinci el araba fiyatları ne zaman düşer? Sıfır araçlar ne zaman gelecek? Toyota Türkiye CEO’su açıkladı!

İkinci el araba fiyatları üzerindeki artış bir süredir gözleri sıfır otomobil piyasasına çeviriyor. Sıfır araç artışının ikinci el piyasasında durulma yatacağı düşünüldüğünden herkes ikinci el araba fiyatları ne zaman düşer ve sıfır araçlar ne zaman gelecek sorularına yanıt arıyor. Konuyla ilgili açıklamalar yapan Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt, ikinci dalga olmazsa Ekim-Kasım aylarında talebe yetişmeye başlanacağını belirtti.

Finans 04-08-20 10:42

Bağdat’ta koalisyon güçlerine ait askeri üsse roketli saldırı

Irak’ın başkenti Bağdat’ın kuzeyinde koalisyon güçlerinin yer aldığı askeri üsse roketli saldırı düzenlendi. El-Taci askeri üssüne düzenlenen roketli saldırıya ilişkin Irak Savunma Bakanlığı bir açıklama yaptı.

Haber 27-07-20 22:22

Irak’ta sağlık Acarsan’a emanet

Acarsan, Irak’ta inşa ettiği 11 hastaneden 5.’sini Irak Başbakanı Kazımi’nin de katıldığı törenle hizmete açtı.Acarsan Holding tarafından Irak’ın Kerbela şehrinde yapımı tamamlanan İmam Hasan el-Mucteba Hastanesi’nin açılışı, Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi’nin katılımıyla gerçekleştirildi.

Yurthaber 17-07-20 10:31

Adana'dan Orta Doğu ve Afrika'ya el işlemeli klasik mobilya ihracatı

Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Tunç: - "Irak, Filistin, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Nijerya ve Tanzanya gibi ülkelere ürünlerimizi gönderiyoruz. Orta Doğu, Afrika ve Avrupa ülkelerinde 20 ülkeyle temas halindeyiz"

Yurthaber 16-06-20 11:03

MSB duyurdu: Terör örgütüne ait çok sayıda mühimmat ele geçirildi

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Irak kuzeyi Metina bölgesindeki arama tarama faaliyetlerinde, terör örgütü PKK’ya ait 53 mayın, 1 savunma el bombası, 2 uçaksavar mühimmatı, 1 adet T-40 mühimmatı, 1 havan aydınlatma mühimmatı ve 1 adet RPG-7 roketi ele geçirilerek imha edildi" denildi.

Haber 01-06-20 16:16

Alkollü sürücü denetleme yapan trafik polisine çarpıp kaçtı

İstanbul'da sokağa çıkma kısıtlamasının kalkmasına iki saat kala Bayrampaşa Sebze ve Meyve Hali önünde denetleme yapan trafik polisine otomobilliyle çarpan Haydar Ö. olay yerinden kaçtı. Polis tarafından yakalanan Haydar Ö.'nün ehliyetine alkollü olduğu gerekçesiyle el konulurken, makas atmaktan ve sokağa çıkma kısıtlamasının sürdüğü saatlerde izinsiz dışarı çıkmaktan para cezası kesildi. Sürücünün polise çarpma anları ise saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.

Haber 27-05-20 07:12

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi ile telefonda görüştü

Haber 15-05-20 22:32

Eskişehir Türk Ocağı 12 bin ihtiyaç sahibi muhaciri bu Ramazan’da da unutmadı

İhtiyaç sahibi vatandaşları ve muhacirleri bu sene de unutmayan Türk Ocağı, Ramazan öncesi gıda paketi dağıtmaya devam ediyor.Eskişehir Türk Ocağı; beş seneden beridir her türlü ihtiyaçlarını karşıladığı Irak / Telaferli bin 200 Türkmen ailenin yanı sıra son 2 senedir de Afganistan’dan El-Kaide ve İşid belasından kaçarak 800 Özbek Türkü aileyi bu sene de hiç unutmadı.

Yurthaber 22-04-20 10:32

ABD'den Suriye'de flaş hamle! El-Kaim askeri üssünü Irak'a devrettiler

ABD’nin Irak’ın Suriye sınırında yer alan el-Kaim askeri üssünü Irak ordusuna devrettiği bildirildi.

Haber 18-03-20 03:26

Devlet, şehitlerimizin emaneti olan ailelerinin yanındadır

Şehit Selman Çelik, şehit Semih Akyıldız, şehit Alaattin Özdemir, şehit Yaşar Çakır ile şehit Veysel Temel’in babaları, Kütahya Valisi Ömer Toraman’ı ziyaret etti.Vali Toraman, 2017 yılında Suriye’nin El Bab bölgesinde terör örgütü DEAŞ’ın döşediği el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Uzman Onbaşı Selman Çelik’in babası Süleyman Çelik, 2017 yılında Hakkari’de şehit düşen Deniz Piyade Sözleşmeli Er Semih Akyıldız’ın babası Ahmet Akyıldız, 2019 yılında şehit düşen polis memuru Alaattin Özdemir’in babası Sabahattin Özdemir, 2019’da Irak´ın kuzeyinde sürdürülen operasyonlarda çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Yaşar Çakır’ın babası Kadir Çakır ile 2018 yılında Afrin’de gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı’nda teröristlerce tuzaklanan patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Veysel Temel’in babası İbrahim Temel’i makamında ağırladı.Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Vali Toraman, devletin şehitlerimizin emaneti olan ailelerinin daima yanında olduğunu söyledi.Ziyarette şehit Selman Çelik’in babası Süleyman Çelik, Vali Toraman’a hediye takdim etti.

Yurthaber 05-03-20 18:43

ANALİZ - Irak'ta Sadr'ın riskli siyasi manevraları

Irak'taki hükümet karşıtı gösterilerden desteğini çeken Şii lider Mukteda Sadr'ın manevraları, Irak'taki siyasi süreçleri yönetme sürecinde kendi metodlarını dayatmak istediğinin göstergesi - Kasım Süleymani ile el-Mühendis'in ölümlerinin ardından Irak ve Orta Doğu genelinde manevra gücü zayıflayan İran, kitleleri harekete geçirme gücü olan Sadr'la yakınlaşarak Irak'ta siyasi derinlik kazanmayı hedefliyor - Ancak çok yakın döneme kadar farklı taraflarda yer alan ve sadece ABD karşıtlığı çerçevesinde birleşen bu iki cenahın, uzun dönemli bir ittifak kurmalarının önünde ciddi handikaplar var - Sadr'ın, sempatizanlarına sokaklardan çekilin çağrısına, kendisine yakın isimlerin tepkisi, Sadr Hareketi’nin eskisi kadar homojen olmadığını, siyasi çıkarlar, ABD karşıtlığı ve halk yanlılığı arasında çatlaklar oluştuğunu gösterdi

Haber 27-01-20 16:27

Müminlerin emiri: Hazreti Ali

Hazreti Muhammed'e ilk iman edenlerden, İslam'ın dördüncü halifesi Hazreti Ali, 1359 yıl önce bugün Necef'te şehit edildi - Hazreti Peygamber'in kızı Fatıma ile evli olan Hazreti Ali, savaşlardaki kahramanlıklarının yanı sıra ilmi ile de ön planda oldu - Kur'an, hadis ve özellikle fıkıh alanındaki bilgileriyle otorite olarak kabul edilen Hazreti Ali, Kur'an ve Sünnet'e tam anlamıyla bağlı, dünya işlerden uzak kalmayı dileyen, Cemel, Sıffin, Nehrevan gibi olay ve savaşlar sonunda göz yaşı döküp muhaliflerinin iman ve hidayetleri için dua edecek kadar hassas ve takva sahibiydi - Hazreti Ali'nin, kendisine Hazreti Peygamber tarafından verilen "Ebu Türab" dışında "el-Murtaza", "Allah'ın aslanı" ile zulüm ve haksızlıklar karşısında geri atmaması sebebiyle "Haydar-ı Kerrar" gibi lakapları vardı. Ayrıca halifeliği sebebiyle 'Emir'ül Müminin' sıfatı bulunur

Haber 26-01-20 11:03

Irak: Corona virüsü yok

Irak Sağlık Bakanlığı, son dönemde dünyaya korku saçan ve Çin’de yayılan tehlikeli Corona virüsü vakasının Irak’ta bulunmadığını açıkladı.Irak Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Seyf el-Bedir yaptığı açıklamada Irak’ta hiçbir Corona virüsüne rastlanmadığını belirterek Çin başta olmak üzere ülkeye giren bütün kişilerin sınır kapıları ve havalimanlarında sağlık kontrollerinden geçtiklerini söyledi.Son dönemde Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı dehşete düşüren virüsün Irak’ta bulunmadığını aktaran el-Bedir, “Havalimanı ve sınır kapılarıyla koordinasyon içerisinde bulunuyoruz.

Haber 23-01-20 16:29