Irak Sam Islam Devleti Haberleri

MİT’ten PKK’ya nokta operasyon! İslam Cehanfer etkisiz hale getirildi…

Son dakika haberi… MİT, terör örgütü PKK/KCK'nın sözde sorumlularından İslam Cehanfer'i, Türkiye sınırına yaklaşık 200 kilometre uzaklıktaki, Irak Süleymaniye Pencevin kırsalında etkisiz hale getirdi

Haber 2024-01-03 10:45:41

Hazar Devleti özellikleri nedir? Hazar Devleti hakkında bilgiler nelerdir, nerede kuruldu, kurucusu kimdir?

Hazar Devleti Karadeniz’in kuzeyinden Doğu Avrupa’ya kadar uzanan Tüm Kafkasya Bölgesini egemenliği altına almış ve İslam ve Gök Tanrı inancının dışında sadece Museviliği benimsemiş tek Türk Devleti olma özelliğini taşır. ‘Hazar’ın sözcük anlamı ‘Kaz’ kökünden gelir. Kaz ; ‘kezen-gezen yiğit kişi’ demektir. Kazer zamanla, Hazer ve sonrasında ‘Hazar’ ismine dönüşmüştür. Hazar Devleti'nin özellikleri nedir?

Egitim 2023-05-08 10:03:28

Kemal Kılıçdaroğlu büyükelçiler iftarında konuştu: Orta Doğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı kurmaya karar verdik

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi'nin İslam ülkelerinin büyükelçilerine verdiği iftar yemeğinde açıklamalar yaptı. "Bizim bir hedefimiz var, Orta Doğu için" diyen Kılıçdaroğlu, "Orta Doğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı kurmaya karar verdik. Türkiye, İran, Irak ve Suriye; ne için bir araya gelmiyoruz? Orta Doğu'da olanlar karşısında neden birbirimize farklı bakıyoruz? Pek ala sorun çözülebilir." ifadelerini kullandı.

Haber 2023-04-10 21:47:51

Mısır'da kurulan ilk Türk devleti hangisidir? Mısır'da kurulan ilk Türk İslam devleti nedir, özellikleri nelerdir?

Mısır bölgesi geniş kıta sahanlığı ve tarıma elverişli toprakları sayesinde birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Hz. Ömer döneminde İslam Devleti sınırlarına dâhil edilen Mısır bölgesinde merkezi hükümet tarafından atanan valiler arasında Türklerde bulunuyordu. Atanan valilerin bağımsızlıklarını ilan etmeleri neticesinde Mısır'da Türk devletleri kurulmuştur. Kurulan devletler yaklaşık 1000 yıl bölgede hüküm sürmüştür. Peki, Mısır'da kurulan Türk devletleri nelerdir?

Egitim 2023-03-10 16:46:44

Ülkelerden İstanbul'daki patlamayla ilgili taziye mesajları geldi

Azerbaycan, Pakistan, Ukrayna, ABD, Hollanda, İngiltere, Almanya, İtalya, Avusturya, Çekya, Fransa, Yunanistan, İsveç, Cezayir, Kuveyt, Katar, Filistin, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Lübnan, İsrail, Irak, Mısır, Ürdün, Suudi Arabistan, İslam İşbirliği Teşkilatı, Körfez İşbirliği Konseyi, Hamas, Filistin Alimler Birliği, NATO, Avrupa Konseyi ve Türkiye'deki yabancı ülke temsilcilikleri, 6 kişinin yaşamını yitirdiği ve 2'si ağır 81 kişinin yaralandığı patlamaya ilişkin taziye mesajı yayımladı.

Haber 13-11-22 19:55

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Evrensel Aşura Matem Merasiminde konuştu:

"Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurucusu olduğu Türkiye Cumhuriyeti'mizin demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti kimliğinin tüm İslam dünyasına rehber olacağına inanıyorum. Cumhuriyet'imizin demokrasi ile taçlanacak ikinci yüzyılının Kerbela'da halen akmaya devam eden kanın durmasına çok önemli katkılar sunacağını görüyorum" - "Bizim için tek bir kriter olmalıdır, o da adalet. İslam dünyasının ve tüm dünyanın temel problemlerine adalet penceresinden bakabilmeliyiz"

Yurthaber 08-08-22 14:51

Suriye Demokratik Güçleri, IŞİD'in saldırdığı hapishanede kontrolü ele geçirdiğini duyurdu

Kürtlerin önderliğindeki Suriye Demokratik Güçleri, geçen hafta Suriye'nin kuzeydoğusunda Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından ele geçirilen bir hapishanenin tam kontrolünü yeniden sağladıklarını açıkladı.

Haber 26-01-22 18:13

MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak kuzeyi Hakurk bölgesinde teröristlerle girilen çatışmada yaralanarak hastaneye kaldırılan Piyade Sözleşmeli Er İslam Çiftçi'nin yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğunu duyurdu.

Haber 31-10-21 16:46

Afganistan'da Taliban'ın iktidara gelmesi Pakistan'ın aşiretler bölgesindeki güvenliği nasıl etkiledi?

Afganistan'da Taliban, iktidara geldikleri günden bu yana Pakistan'ın aşiretler bölgesindeki halkı da tehdit ediyordu. Irak Şam İslam Devleti'nin Horasan Vilayeti kolu olarak bilinen IŞİD-H grubu bölgedeki saldırılarını da arttırdı. Bölge halkı korku içinde yaşıyor. BBC Urdu Servisi'nden Abid Hussain'in haberi.

Haber 14-10-21 14:54

Yeni Zelanda, Türkiye'de IŞİD üyeliği şüphesiyle tutulan vatandaşını ve iki çocuğunu geri almaya karar verdi

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, Türkiye'de Şubat ayında yakalanan ve Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile bağlantılı olduğundan şüphelenilen bir vatandaşı ile iki çocuğunu ülkeye geri almaya karar verdiklerini açıkladı.

Haber 12-09-21 13:53

2015 Paris saldırıları davası başladı, zanlı Abdeslam kendisini 'IŞİD'in askeriyim' diye tanıttı

Fransa'nın başkenti Paris'te 13 Kasım 2015'te düzenlenen ve 130 kişinin hayatını kaybettiği saldırılara ilişkin tarihi dava bugün başladı. Saldırıların yaşayan tek zanlısı Salah Abdeslam duruşmada kendisini "Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) askeri diye tanıttı.

Haber 08-09-21 18:47

Afganistan: ABD, IŞİD-K grubuna İHA saldırısı düzenlediğini, örgütün planlayıcılarından birinin öldürüldüğünü açıkladı

ABD, Irak Şam İslam Devleti'nin Horasan kolu olarak bilinen IŞİD-K grubuna Afganistan'ın doğusunda insansız hava aracı saldırısı düzenlediğini ve örgütün saldırıları planlayan bir üyesinin öldürüldüğüne inandıklarını açıkladı. Perşembe günü Kabil Havalimanı'na düzenlenen saldırıyı IŞİD-K üstlenmişti.

Haber 28-08-21 11:38

Yeni Zelanda, Türkiye'de IŞİD üyeliği şüphesiyle tutulan vatandaşını ve iki çocuğunu geri almaya karar verdi

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, Türkiye'de Şubat ayında yakalanan ve Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile bağlantılı olduğundan şüphelenilen bir vatandaşı ile iki çocuğunu ülkeye geri almaya karar verdiklerini açıkladı.

Haber 20-08-21 06:43

IŞİD gelini hakkında mahkemeden karar!

Yüksek Mahkeme, 2015'te Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne katılmak için Suriye'ye giden Şamima Begüm'ün ülkeye dönemeyeceğine hükmetti. Mahkeme'nin kararı oybirliğiyle aldığı açıklandı.

Haber 26-02-21 14:19

IŞİD'in yeni lideri: Halifeliği olmayan 'halife'

Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) yeni lideri iki yıldır iktidarda olsa da hakkında bilinenler sınırlı. BBC Arapça Servisi'nin muhabiri Feras Kilani, haftalarca Irak'ta IŞİD'in son liderinin hayatını araştırdı.

Haber 16-02-21 21:16

Metin Kaplan beraat etti

Anadolu Federe İslam Devleti-İslami Cemaatler ve Cemiyetler lideri olduğu öne sürülen Metin Kaplan "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçundan yeniden yargılandığı davada beraat etti.Anadolu Federe İslam Devleti/İslami Cemaat ve Cemiyetler Birliği (AFİD/İCCB) yöneticisi olduğu iddiasıyla "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçundan yeniden yargılaması yapılan Metin Kaplan beraat etti.İstanbul 14.

Haber 16-02-21 13:20

Kayseri’de DEAŞ üyesi 3 kişi yakalandı

Kayseri İl Jandarma Komutanlığı’nca yapılan çalışmalarda DEAŞ Terör Örgütü olduğu tespit edilen yabancı uyruklu 3 kişi gözaltına alındı.Edinilen bilgiye göre İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce; Irak ve Şam İslam Devleti (DEAŞ ) Silahlı Terör Örgütü yapılanmasına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında, Melikgazi İlçesinde 2 farklı adrese yapılan eş zamanlı operasyonda terör örgütü üyesi olduğu tespit edilen Suriye uyruklu M.E.M., M.Y.

Haber 23-12-20 15:22

Hollanda, Irak'ta bombaladığı Havice kasabasını yeniden inşa edecek

Hollanda, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile mücadele amacıyla 2015 yılında oluşturulan uluslararası koalisyonun F-16 uçaklarıyla bombalanan Irak'ın Kerkük kenti yakınlarındaki Havice kasabasını yeniden inşa edecek.

Haber 16-12-20 14:28

Kayseri’de DEAŞ operasyonu

Kayseri İl Jandarma Komutanlığı’nda DEAŞ Terör Örgütü’ne yönelik düzenlenen operasyonda terör örgütü üyesi olduğu belirlenen 3 kişi yakalandı.Edinilen bilgiye göre, Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve Kayseri İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce; Irak ve Şam İslam Devleti (DEAŞ) Silahlı Terör Örgütü yapılanmasına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında, Melikgazi ilçesinde 3 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Yurthaber 25-11-20 12:00

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: CHP yöneticileri, Kapalı Maraş'ın açılması konusunda Türkiye'nin tezlerini değil, Yunanistan'ın tezlerini savunuyor. Libya'da 'Türkiye ambargoyu deliyor' diyorlar. Türkiye'nin Libya'daki mazlumlara yardım etmesi karşısında 'a

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: "CHP yöneticileri, Kapalı Maraş'ın açılması konusunda Türkiye'nin tezlerini değil, Yunanistan'ın tezlerini savunuyor. Libya'da 'Türkiye ambargoyu deliyor' diyorlar. Türkiye'nin Libya'daki mazlumlara yardım etmesi karşısında 'ambargoyu deliyor' diye kara propaganda yapan Fransa'nın tezlerine destek veriyorlar. Ne utanç verici. 'Sınırımızda, Suriye ve Irak sınırında PKK/PYD'ye terör devleti kurdurmayız' diyoruz, 'askerimiz onun için orada, vatan savunması için şehit oluyor, gazi oluyor' diyoruz, askeri çekmemizi istiyorlar. Biz Suriye'den askeri çektiğimiz zaman terör devleti kurulacak. Buna müsaade etmemizi istiyorlar. Asla müsaade etmeyeceğiz, asla izin vermeyeceğiz."

Yurthaber 22-11-20 14:10

IKBY'den Fransa'ya destek ziyareti!

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Meclisi'nden bir heyet, İslam karşıtı açıklamaları nedeniyle İslam dünyasının tepki gösterdiği Fransa'nın Erbil Başkonsolosluğu'na "destek" ziyaretinde bulundu. İki gün önce de, IKBY Fransa Temsilciliği, İslam karşıtı açıklamaları nedeniyle İslam dünyasının tepki gösterdiği Fransa'ya destek mesajını sosyal medya üzerinden gelen tepkilerin ardından silmişti.

Haber 29-10-20 15:50

Fransa’nın Bağdat Büyükelçiliği binası önünde protesto

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un İslam karşıtı açıklamaları Irak’ın başkenti Bağdat’ta protesto edilirken, Fransa Dışişleri Bakanlığı aralarında Irak olmak üzere 4 Müslüman ülkesindeki vatandaşlarını dikkatli olmaya çağırdı.Irak’ın başkenti Bağdat’ın merkezinde yer alan Fransa Büyükelçiliği önünde toplanan kalabalık grup Fransa aleyhine sloganlar attı.

Haber 27-10-20 15:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Kayseri 7. Olağan İl Kongresi'nde konuştu: (2)

"Suriye'nin Irak sınırı tarafında yeni bir terör oluşumu gayretlerine hız verildiğini görüyoruz, orada bir terör devleti kurma gayreti var. Türkiye, sınırlarının dibinde böyle bir terör bataklığı, böyle bir terör devleti kurulmasına asla izin vermeyecektir. Ne gerekiyorsa onu yapacak ve bu terör bataklığını kurutacağız" - "Karadeniz'de bulduğumuz, bugünün değeriyle 80 milyar dolara tekabül eden 405 milyar metreküplük doğal gaz kaynağı, Akdeniz'deki sondajlarımızla ilgili ümitlerimizi artırmıştır" - "(Fransa) Azerbaycan'daki felaketlerin, işgallerin arkasında bunlar var" - "Macron'un zihinsel noktada bir tedaviye ihtiyacı var. İnanç hürriyetinden, inanç özgürlüğünden anlamayan, kendi ülkesinde yaşayan milyonlarca farklı inanç mensubu insanlara bu şekilde davranan bir devlet başkanına başka ne denilebilir, öncelikle akli noktadan kontrol" - "İki devlet bir millet olduğumuz Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarını özgürleştirme mücadelesine her türlü desteği vermeye devam edeceğiz"

Yurthaber 24-10-20 15:35

IŞİD Afganistan'da cezaevine saldırdı: 29 kişi öldü, 300'den fazla mahkum kaçtı

Afganistan'da Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) bir cezaevine düzenlediği saldırıda çıkan çatışmalarda aralarında güvenlik güçlerinin de olduğu en az 29 kişi öldü. Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar vilayetinin Celalabad kentindeki cezaevine yönelik saldırı sırasında kaçan 300'den fazla mahkumun ise halen yakalanamadığı açıklandı.

Haber 03-08-20 19:50

ANALİZ - Yüzyılın Anlaşması mı, Yüzyılın İhaneti mi?

ABD Başkanı Trump'ın açıkladığı sözde barış planı tüm hükümleri ABD ile İsrail arasında kararlaştırılan bir metindir ve Filistinlilerin de bu “teslim anlaşması”nı bütünüyle kabul etmeleri beklenmektedir - Planın yaslandığı temel mantıksal çerçeve, İsrail’in ilhak etmek amacıyla göz koyduğu Filistin topraklarını bütünüyle bu ülkeye peşkeş çekmek; İsrail’in bir “Yahudi devleti” olarak elde etmek istediği tüm imtiyazları tanımaktır - “Arap” olan Filistin halkının yine “Arap parası” ile “siyasî bir varlık olarak” yok edilmeye çalışılması, kuşku yok ki, Körfez bölgesindeki Arap yönetimlerinin “utanç” hanesine yazılacak affedilmez bir cürüm olacaktır - Mevcut durumda Filistin’e somut bir destek vermeksizin sadece söylem düzeyinde İsrail’i ve ABD’yi kınamak ya da müzakere yoluyla erişilecek iki-devletli çözüm formülünü tekrarlamak, sadece ve sadece bariz bir samimiyetsizliğin ve Filistinlileri kendi makûs talihlerine terk etmişliğin bir işareti sayılabilir - Filistin sorununa âşinâ olanların bilmeleri beklenebilecek bir gerçek vardır ki, o da, bu sorunu çözmek için küresel sistem içinde bugün öne çıkmış olan hiçbir güçlü devletin elini taşın altına sokmayacağıdır. Nitekim Yüzyılın İhaneti’ne Avrupa kıtasından, Rusya, Çin ve Hindistan’dan gelen tepkiler, bunların plana açıkça karşı çıkmaktan uzak durduğunu gösteriyor - İslam dünyası özgürleştikçe Filistin de İsrail’e karşı yeni mevziler kazanacak, Filistin’de kazanılacak yeni mevziler İslam dünyasına hem İsrail’e karşı hem de diğer “yıkıcı” uluslararası güçlere karşı yeni hamleler yapması için gerekli özgüveni ve hareket kabiliyetini verecektir

Haber 31-01-20 11:55

Destici, BBP'nin kuruluşunun 27. yıl dönümü programında konuştu:

"Duvarlarla çevrili alanın dışındaki tarihi Kudüs'ün dış mahallelerinde Filistin devleti kurulabilir denilmesini Filistinlilere ve İslam dünyasına hakaret olarak algılıyoruz ve reddediyoruz" - "Filistin topraklarının bir kısmının para karşılığı bırakılmasını teklif etmek ahlaksızlıktan başka bir şey değildir" - "Bundan tam 27 yıl önce güçlünün haklı değil, haklının güçlü olması gerektiğini en gür seda ile haykıran ve 'hakikatin hatırına' siyaset üretmeye çabalayan bir lider etrafında bir araya geldik"

Haber 29-01-20 14:58

Destici, BBP'nin kuruluşunun 27. yıl dönümü programında konuştu:

"Duvarlarla çevrili alanın dışındaki tarihi Kudüs'ün dış mahallelerinde Filistin devleti kurulabilir denilmesini Filistinlilere ve İslam dünyasına hakaret olarak algılıyoruz ve reddediyoruz" - "Filistin topraklarının bir kısmının para karşılığı bırakılmasını teklif etmek ahlaksızlıktan başka bir şey değildir" - "Bundan tam 27 yıl önce güçlünün haklı değil, haklının güçlü olması gerektiğini en gür seda ile haykıran ve 'hakikatin hatırına' siyaset üretmeye çabalayan bir lider etrafında bir araya geldik"

Haber 29-01-20 14:57

Hamaney'den ABD'nin itibarını ve süper gücünü hedef aldık açıklaması

"ABD, Suriye, Irak, Lübnan ve Afganistan'da direniş güçleri tarafından darbe alıyor ancak verilen bu güçlü cevap, ABD'nin itibarına yapılmıştır, ne yaparsa yapsın bundan kurtulamaz" - "Biz uçak hadisesine ne kadar üzüldüysek düşman da o kadar sevindi. Düşman, İslam nizamının, silahlı kuvvetlerinin ve Devrim Muhafızlarının sorgulanmasını sağlayacak bir argüman elde etti. İran güçlü olmalıdır. İran'ın önündeki en önemli yol güçlenmesidir" - "Müzakere masasında oturanlar ile Süleymani'nin öldürülmesine ortaklık edenler aynı kişilerdir. Sadece elbise değiştiriyorlar. Bunlar güvenilecek kişiler değildir. Müzakereden korktuğumuz yok ama ABD ile olmayacak"

Haber 17-01-20 13:24

Bursa Büyükşehir Belediyesi CHP’li Aydın’ın iddialarını yalanladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın’ın ASSAM Derneğine belediye tarafından destek verildiği iddialarının gerçek dışı olduğunu açıkladı.TBMM’de gündem dışı söz alan CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, kısa adı ASSAM olan Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırma Merkezi Derneği tarafından 20 Aralık tarihinde İstanbul’da düzenlenen İslam Birliği Kongresi’nde Türkiye’de şeriat devleti kurulması çağrısında bulunulduğunu belirtti.

Haber 14-01-20 23:43

Irak Başbakanı Abdulmehdi: Saldırı, Irak ve bölgede yıkıcı bir savaşın fitilini ateşlemiştir

"Iraklı ve kardeş ülkelerden (İran) askeri liderlerin, Irak topraklarında tasfiye edilmesi ülkemizin egemenliğine yönelik ihlaldir" - "Resmi görev yapan Iraklı askeri liderin suikastı Irak halkı, devleti ve hükümetine karşı düşmanlıktır"

Haber 03-01-20 11:10

Arap gazetecilerden Türkiye'nin yerli otomobiline övgü

Katar El-Arab gazetesi üst yöneticisi (CEO) Cabir el-Harmi: - "Arap dünyası Türkiye'ye saldırmak yerine onunla ittifak kurmalı ve deneyimlerinden faydalanmalı" - Iraklı gazeteci Amir el-Kubeysi: - "Zorlukların üstesinden gelen güçlü Türkiye devleti ve halkını tebrik ediyoruz. Bir İslam ülkesi için bu çok sevindirici bir haber. Otomobil çıkar çıkmaz alacağız" - Ezher Üniversitesi Öğrenci Birliği Başkanı ve gazeteci-yazar Ahmed el-Bakari: - "Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli otomobil tanıtımı yaparken, (Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah) Sisi ise ordu komutanlarıyla domates ve biber çiftliğinin tanıtımını yapıyordu"

Haber 30-12-19 15:04

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu: “Afganistan, halkı ve devleti ile bizim kardeşimizdir”

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Afganistan İslam Cumhuriyeti’nin Bişkek Büyükelçisi Mohammed İsa Mesbah’ı Külliye’deki ofisinde kabul etti.

Haber 02-12-19 16:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan 6’ncı Din Şurası’nda konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Açık ve net söylüyorum; Alman devleti Ali’siz Aleviliğe çok ciddi bedeller ödemek suretiyle İslam dünyasında özellikle de ülkemizde bir bölünmenin tohumlarını ekmek istiyor” dedi.Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6.

Haber 28-11-19 16:29

Uluslararası 2011 Sonrası Irak” Sempozyumu

Duhok Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Najm Aldeen Mohiuddin Al-Rekany: - "Hukuk devleti ve vatandaşlık temeline dayalı bir devlet yapısı ortaya konulmalı. Peki Irak bunu yapabildi mi? Bunu zaman gösterecek" - Mohammed Boudiaf Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Nour Eddine Felak: - "Siyasi söylem ülke bütünlüğü çerçevesinde olmalı, grupların birbirlerine üstünlüğü amaçlanmamalı. Bu da gerçek bir demokrasiyle olur ve bunu da sandık ortaya çıkarır"

Haber 19-11-19 19:33

BBP Doğu Türkistan’ın yanında

BBP Genel Başkan Yardımcısı Yeminli Mali Müşavir Ekrem Alfatlı, "Tüm varlığımızla Doğu Türkistan’ın yanındayız" dedi.BBP Genel Başkan Yardımcısı Alfatlı Doğu Türkistan’ın kuruluşunun yıl dönümü münasebetiyle bir açıklama yaptı.12 Kasım 1933 tarihinde Doğu Türkistan İslam Cumhuriyeti adı altında bağımsızlığını ilan ettiğini hatırlatan Alfatlı, kurulduğu günden bu yana Çin Devleti tarafından, Doğu Türkistan’da Türkler’e akla hayale gelmedik zulümler, işkenceler yapıldığını söyledi.Son dönemlerde Çin Devleti’nin, Doğu Türkistanlı Türklerden yetişmiş olan aydın kesimindeki din alimi, araştırmacı, eğitimci, gazeteci ve yazarları hedefe alarak onları hapse attığını anlatan Alfatlı, "Bu konuda en hassas davranan BBPdir.

Haber 14-11-19 10:50

İran Devrim Muhafızları, ABD’nin son yaptırımlarını kınayan bildiri yayınladı

İran Devrim Muhafızları, ABD tarafından İran Silahlı Kuvvetleri ve Genelkurmay Başkanın aralarından bulunduğu 8 İranlı yetkiliye yönelik aldığı son yaptırım kararını kınayan bildiri yayınladı.ABD’nin İran’a yönelik aldığı son yaptırım kararının ABD için yenilgi anlamı taşıdığının belirtildiği bildiride İran Silahlı Kuvvetleri ve Genelkurmay Başkanını da kapsayan yaptırım kararının tahrik edici olduğu belirtildi.Devrim Muhafızları tarafından yayınlanan bildiride ABD terör devleti ile mücadelenin daha büyük bir direnç ile devam edeceği bildirilirken, "Düşmanların İran milletine yönelik tuzak ve oyunlarını bozan ve büyük şeytan karşısında İslam Devrimini koruyan İran Silahlı Kuvvetleri ve askeri yetkililerine ABD tarafından yaptırım uygulanması sadece İran milleti için değil İslam ümmeti için bir iftihardır" ifadeleri yer aldı.ABD’nin aldığı son yaptırım kararının İran karşısında yenilgi anlamı taşıdığının belirtildiği bildiride yaptırımın ABD karşısında İran’ın direncini artırdığı vurgulandı.İran Silahlı Kuvvetlerine yönelik alınan yaptırım kararının tahrik edici olduğu kaydedilen Devrim Muhafızlarının bildirisinde, "İran Silahlı Kuvvetleri ABD karşısında mücadelede kendi senaryolarını hayata geçirme ve ABD teröristleri ile mücadelede daha istekli ve güçlü olmuştur" denildi.

Haber 08-11-19 14:23

Türkiye, Bağdadi'nin ablasını Suriye'de yakaladığını duyurdu

Irak Şam İslam Devleti'nin ABD operasyonunda ölen eski lideri Ebu Bekir el Bağdadi'nin ablası Rasmiya Awad, Türk güvenlik güçleri tarafından Suriye'nin Azez kentinde yakalandı. Türk yetkililer, 65 yaşındaki Rasmiya Awad'dan istihbarat edinmeyi umuyor.

Haber 06-11-19 10:35

Türkiye, Bağdadi'nin ablasını Suriye'de yakaladığını duyurdu

Irak Şam İslam Devleti'nin ABD operasyonunda ölen eski lideri Ebu Bekir el Bağdadi'nin ablası Rasmiya Awad, Türk güvenlik güçleri tarafından Suriye'nin Azez kentinde yakalandı. Türk yetkililer, 65 yaşındaki Rasmiya Awad'dan istihbarat edinmeyi umuyor.

Haber 06-11-19 10:35

Türkiye, Bağdadi'nin ablasını Suriye'de yakaladığını duyurdu

Irak Şam İslam Devleti'nin ABD operasyonunda ölen eski lideri Ebu Bekir el Bağdadi'nin ablası Rasmiya Awad, Türk güvenlik güçleri tarafından Suriye'nin Azez kentinde yakalandı. Türk yetkililer, 65 yaşındaki Rasmiya Awad'dan istihbarat edinmeyi umuyor.

Haber 06-11-19 10:25

Türkiye, Bağdadi'nin ablasını Suriye'de yakaladığını duyurdu

Irak Şam İslam Devleti'nin ABD operasyonunda ölen eski lideri Ebu Bekir el Bağdadi'nin ablası Rasmiya Awad, Türk güvenlik güçleri tarafından Suriye'nin Azez kentinde yakalandı. Türk yetkililer, 65 yaşındaki Rasmiya Awad'dan istihbarat edinmeyi umuyor.

Haber 06-11-19 10:25

Türkiye, Bağdadi'nin ablasını Suriye'de yakaladığını duyurdu

Irak Şam İslam Devleti'nin ABD operasyonunda ölen eski lideri Ebu Bekir el Bağdadi'nin ablası Rasmiya Awad, Türk güvenlik güçleri tarafından Suriye'nin Azez kentinde yakalandı. Türk yetkililer, 65 yaşındaki Rasmiya Awad'dan istihbarat edinmeyi umuyor.

Haber 06-11-19 10:25

Türkiye, Bağdadi'nin ablasını Suriye'de yakaladığını duyurdu

Irak Şam İslam Devleti'nin ABD operasyonunda ölen eski lideri Ebu Bekir el Bağdadi'nin ablası Rasmiya Awad, Türk güvenlik güçleri tarafından Suriye'nin Azez kentinde yakalandı. Türk yetkililer, 65 yaşındaki Rasmiya Awad'dan istihbarat edinmeyi umuyor.

Haber 06-11-19 10:21

Türkiye, Bağdadi'nin ablasını Suriye'de yakaladığını duyurdu

Irak Şam İslam Devleti'nin ABD operasyonunda ölen eski lideri Ebu Bekir el Bağdadi'nin ablası Rasmiya Awad, Türk güvenlik güçleri tarafından Suriye'nin Azez kentinde yakalandı. Türk yetkililer, 65 yaşındaki Rasmiya Awad'dan istihbarat edinmeyi umuyor.

Haber 06-11-19 10:18

Türkiye, Bağdadi'nin ablasını Suriye'de yakaladığını duyurdu

Irak Şam İslam Devleti'nin ABD operasyonunda ölen eski lideri Ebu Bekir el Bağdadi'nin ablası Rasmiya Awad, Türk güvenlik güçleri tarafından Suriye'nin Azez kentinde yakalandı. Türk yetkililer, 65 yaşındaki Rasmiya Awad'dan istihbarat edinmeyi umuyor.

Haber 06-11-19 10:17

Türkiye, Bağdadi'nin ablasını Suriye'de yakaladığını duyurdu

Irak Şam İslam Devleti'nin ABD operasyonunda ölen eski lideri Ebu Bekir el Bağdadi'nin ablası Rasmiya Awad, Türk güvenlik güçleri tarafından Suriye'nin Azez kentinde yakalandı. Türk yetkililer, 65 yaşındaki Rasmiya Awad'dan istihbarat edinmeyi umuyor.

Haber 06-11-19 10:15

Türkiye, Bağdadi'nin ablasını Suriye'de yakaladığını duyurdu

Irak Şam İslam Devleti'nin ABD operasyonunda ölen eski lideri Ebu Bekir el Bağdadi'nin ablası Rasmiya Awad, Türk güvenlik güçleri tarafından Suriye'nin Azez kentinde yakalandı. Türk yetkililer, 65 yaşındaki Rasmiya Awad'dan istihbarat edinmeyi umuyor.

Haber 06-11-19 10:14

Iraklı gençlerin sorunlarının çözümü için proje üretiyoruz

Irak Gençlik ve Spor Bakanı Ahmed el-Ubeydi: - "Iraklı gençlerin acil sorunlarının çözümü noktasında bakanlık ve başbakanlık düzeyinde bir proje üzerine çalışıyoruz" - "Gençlerin ekonomiye katılımlarını sağlayacak bu proje dünyada devrim mahiyetinde olacak. Irak'tan sonra dünya genelinde de bir model olacaktır. Gençlerimizin dünya ekonomisine yön verecek şekilde bir ekonomi icra etmesini sağlayacağız" - "İslam ülkeleri gençleri arasında diyaloğun geliştirilmesi çalışmalarının istenilen seviyede olmadığı kanaatindeyim" - "Türkiye, Mısır ve Tunus, İslam dünyasında denge ülkeler. Bu 3 istikrarlı ülke özellikle eğitim, kültür, medeniyet bilgi ve tecrübesiyle bu tip çalışmaların merkezi ve ihracatçısı olmalı" - "Dünya genelinde gençler arasında bir hareketlilik olduğunu gözlüyoruz. Bu kesinlikle gözardı edilmemeli. Bu hareketleri doğru bir şekilde rayına sokmak zorundayız. Dolayısıyla bu hareketleri gerçekçi projeler inşa ederek pozitif bir sonuca evirebiliriz" - "Türkiye Irak'tan, Irak Türkiye'den vazgeçemez. Vazgeçmek her iki ülke için sorunların artmasına neden olur. Bence iş birliği artmaktadır. Çözülmesi gereken bazı sorunlar vardı. Bunlar aşıldı ve ilişkiler yoluna sokuldu"

Haber 30-10-19 11:18

El Bağdadi: Halifelik hayalinden hayalete

Ebubekir El Bağdadi, “Irak Şam İslam Devleti”ni isyancı bir gruptan küresel bir terör örgütüne dönüştürdü.

Haber 28-10-19 18:53

Dünyanın gündemine oturan operasyonda perde arkası!

ABD Başkanı Donald Trump'ın Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün lideri Ebubekir el Bağdadi'nin öldürüldüğünü açıklaması ABD basında geniş yer buluyor.

Haber 28-10-19 09:21