Iran Fajr Uluslararasi Film Festivali Haberleri

Taksici cinayeti araç kamerasında! Öldürüp araçtan atmıştı, film gibi operasyonla yakalanmış... O anlar kamerada

İstanbul'daki taksici cinayeti dehşete düşürdü. Sarıyer'de aracı gasp edildikten sonra bıçaklanarak öldürülen ve cansız bedeni yol kenarına atılan taksici Yaşar Yanıkyürek'in katil zanlısı yakalandı. İran uyruklu Y.B.G.'nin gasp ettiği taksiyle trafikte ilerlerken sivil polisler tarafından yakalandığı ortaya çıktı. Film gibi operasyon ise saniye saniye kameraya yansıdı. Öte yandan cinayet anının da araç içi kamerasınca kaydedildiği belirlendi.

Haber 2024-04-18 16:04:15

43. İstanbul Film Festivali yarın başlıyor

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından bu yıl 43. kez düzenlenen "İstanbul Film Festivali", 17-28 Nisan'da sinemaseverlerle buluşacak.

Yurthaber 2024-04-17 08:14:26

Uzun zamandır beklenen Mevlana Mest-i Aşk filmi geliyor! Başrollerinde Boran Kuzum, Hande Erçel, Bensu Soral ve İbrahim Çelikkol var

Türk-İran ortak yapımı 'Mest-i Aşk Mevlana' filmi büyük bir merakla beklenirken 29 Mart 2024 tarihinde sinemada seyircisiyle buluşacak olan yapımın fragmanı paylaşıldı. Oyuncu kadrosunda Boran Kuzum, Hande Erçel, Bensu Soral, Halit Ergenç, Selma Ergeç ve İbrahim Çelikkol gibi isimleri bulunduran film şimdiden beğeni topladı.

Trend 2023-12-08 15:54:34

2. Kocaeli Film Festivalinde ödüller sahiplerini buldu

Kocaeli Ağaç Denizi Sanat Derneğince düzenlenen "2. Kocaeli Film Festivali"nde ödüller sahiplerini buldu.

Yurthaber 2023-11-06 07:13:04

İletişim Başkanı Altun'dan ödül töreninde Gazze açıklaması!

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, TRT World Citizen Humanitarian Film Festivali Ödül Töreni'nde konuşma yaptı. Altun yaptığı açıklamada, "Tüm insanlığın önünde büyük bir barbarlık, büyük bir gaddarlık, büyük bir zulüm yaşanıyor." sözleriyle İsrail'e tepki gösterdi.

Haber 05-11-23 22:02

Büyük Taarruz 2. Uluslararası Kısa Film Festivali Afyonkarahisar'da başladı

Büyük Taarruz 2. Uluslararası Kısa Film Festivali, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın da katıldığı törenle başladı.

Yurthaber 26-10-23 07:22

11. Uluslararası Antakya Film Festivali, üçüncü gününde etkinliklerle sürdü

Hatay'da bu yıl 11'incisi gerçekleştirilen Uluslararası Antakya Film Festivali, film gösterimleri ve etkinliklerle üçüncü gününde devam etti.

Yurthaber 16-10-23 07:47

Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Film Festivali başladı

Türkiye’nin ’ekoloji’ temalı ilk ve tek festivali ’Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali’ (BIFED) başladı.

Yurthaber 12-10-23 10:32

2. Kocaeli Film Festivali finalistleri açıklandı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü katkılarıyla 3-9 Kasım'da düzenlenecek 2. Kocaeli Film Festivali'nin "animasyon", "uzun metraj belgesel", "kısa film" ve "öğrenci filmleri" kategorilerinde finalistler ile kısa film dalında "en iyi kadın oyuncu" ve "en iyi erkek oyuncu" adayları belli oldu.

Yurthaber 06-10-23 10:11

İptal edilen Altın Portakal Film Festivali için tarih verdi! Muhittin Böcek canlı yayında duyurdu: 'Tüm Türkiye bunu görecek'

Türkiye 60. Altın Portakal Film Festivali'nin iptal edilmesini konuşuyor. Festivalde yer alan 'Kanun Hükmü' adlı belgesel film seçkisinden iki kez çıkarılması tartışmalarında beraberinde getirmişti. Festivalin iptal edildiğini duyuran Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek dün akşam katıldığı canlı yayında festivalin yeniden düzenlenmesine ilişkin ses getirecek bir açıklama yaptı.

Haber 01-10-23 09:18

Antalya Altın Portakal Film Festivali iptal edildi! Antalya Film Festivali'nde ne oldu? Festival neden iptal edildi?

Antalya Altın Portakal Film Festivali iptal edildi. İptal kararının açıklanmasının ardından 'Antalya Film Festivali'nde ne oldu?' sorusu yoğun bir şekilde araştırılıyor. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, bu yıl 60. kez düzenlenecek Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin iptal edildiğini duyurdu. Peki, Antalya Film Festivali'nde ne oldu? Festival neden iptal edildi? İşte ayrıntılar...

Magazin 29-09-23 21:41

Son dakika: Antalya Altın Portakal Film Festivali iptal edildi! Başkan Muhittin Böcek'ten açıklama

Son dakika haberi: Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, sosyal medya hesabından Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin iptal edildiğini duyurdu. Böcek, festivali özüne döndürmek ve ulusal kategoriyi festivale yeniden eklemek için çaba sarf etmiş biri olarak yaşananları kabul etmediğini belirterek " Bizim dışımızda oluşan ve oluşturulan süreç sebebi ile Festivalimizi iptal ettiğimi tüm sinemaseverlere üzülerek bildiriyorum." dedi.

Haber 29-09-23 21:10

Bakan Ersoy'dan 'Altın Portakal Film Festivali' açıklaması! Terör örgütü propagandası yapılmasına karşıyız diyerek tepki gösterdi

60’ıncı Altın Portakal Film Festivali'nden çıkartılan 'Kanun Hükmü' belgesiyle ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'dan açıklama geldi. Bakan Ersoy, "Festivalde sanatın gücü kullanılarak terör örgütü propagandası yapılmasına karşıyız" ifadelerini kullandı.

Magazin 29-09-23 10:51

Melis Sezen yazı bitiremedi! Bikinili pozlar geldi

Sadakatsiz dizisiyle yıldızı parlayan Melis Sezen, sosyal medya hesabından paylaştığı iddialı kareler ile beğeni toplamaya devam ediyor. Venedik Film Festivali pozlarıyla dikkat çeken güzel oyuncu yazı bitirmediğinin mesajını bikinili pozlarıyla verdi.

Magazin 19-09-23 08:18

Esra Bilgiç kırmızı elbisesiyle sosyal medyayı yaktı geçti

Güzel oyuncu Esra Bilgiç son yaptığı paylaşımla sosyal medyanın gündemine oturdu. Venedik Film Festivali için İtalya'da bulunan Halime Sultan rolüyle hafızalara kazınan Esra Bilgiç'in kırmızı elbisesiyle verdiği pozlar sosyal medyayı yaktı geçti.

Magazin 07-09-23 10:37

60. Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Yarışma filmleri açıklandı

Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 7-14 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 60'ıncı Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda yer alacak 10 film belli oldu.

Trend 06-09-23 15:50

Demet Özdemir, Venedik Film Festivali'nde beline kadar yırtmacıyla boy gösterdi! Pozları olay oldu

Venedik Film Festivali kapsamında bu yıl 21'incisi düzenlenen Kineo Ödül Töreni'nde "Uluslararası En İyi Oyuncu" ödülünü alan Demet Özdemir tarzıyla gündemde. Oğuzhan Koç ile boşanması sonrası sık sık gündeme gelen oyuncu beline kadar yırtmacıyla olay pozlara imza attı.

Magazin 03-09-23 09:38

Ünlü oyuncu Farah Zeynep Abdullah'a Venedik Film Festivali'nden büyük ödül!

Bu yıl 80'incisi gerçekleştirilecek olan Venedik Film Festivali bugün başlıyor. Festival, 9 Eylül Cuma günü sona erecek. Ünlü oyuncu Farah Zeynep Abdullah, Venedik Film Festivali’nde ödüle layık görüldü.

Magazin 30-08-23 23:24

2. Kaş Uluslararası Kısa Film Festivali başladı

Antalya’nın Kumluca ilçesinde, bu yıl ikincisi düzenlenen Kaş Uluslararası Kısa Film Festivali başladı.

Yurthaber 02-06-23 07:40

Safranbolu'da Açık Hava Sinema Geceleri etkinliği

UNESCO Dünya Miras Kenti Safranbolu'da, 24. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamında "Açık Hava Sinema Geceleri" etkinliği düzenlendi.

Yurthaber 02-06-23 07:25

76.Cannes Film Festivali’nin etkileri sürüyor! Festivalin ardından sosyal medyada en çok konuşulan 10 isim sıralandı

76. Cannes Film Festivali, 16-27 Mayıs 2023 tarihleri arasında Fransa'nın Cannes şehrinde gerçekleştirildi. Sinema dünyasının en prestijli film festivalleri arasında gösterilen Cannes’ın ardından yapay zeka destekli “NetBaseQuid” festivalin sonrasında sosyal medyada en çok konuşulan 10 ismi listeledi. Listede Türk sanatçı Hande Erçel yerini aldı.

Trend 01-06-23 14:23

Safranbolu’da Sinema Geceleri başlıyor

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde bu yıl 24’üncüsü düzenlenecek Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali çerçevesinde belgesel ve sinema filmlerinin gösteriminin yapılacağı "Açık Hava Sinema Geceleri" bugün başlıyor.

Yurthaber 01-06-23 14:10

Rosie Huntington-Whiteley kalçasına kadar yırtmacıyla Cannes'da! Sık sık eliyle kapattı

Rosie Huntington-Whiteley, Club Zero'nun Cannes Film Festivali galasına katılırken derin yırtmaçlı zarif siyah elbisesiyle fiziğini sergiledi. Model frikik vermemek için ise sık sık eliyle bacağını ve kalçasını kapadı.

Magazin 23-05-23 13:47

Transparan giyen Carys Zeta Douglas göğüslerini çiçek motifleriyle kapattı! Festival tarzı çok beğenildi

76. Cannes Film Festivali başladı. Catherine Zeta-Jones ve Michael Douglas çifti, Cannes Film Festivali'nin açılışına kızları Carys Zeta Douglas ile birlikte katıldı. Hollywood'un ünlü ailesi, kırmızı halının en dikkat çeken isimlerinden oldu. Ünlü çiftin kızları Carys Zeta transparan çiçek işlemeli elbisesiyle festivale damga vurdu.

Magazin 19-05-23 11:44

Tüyden kostümü festivale damga vurdu! Rus model Victoria Bonya dekoltesiyle mest etti

Bu yıl 76'ıncısı düzenlenen Cannes Film Festivali başladı. Sosyal medya paylaşımları ve açıklamalarıyla sık sık gündeme gelen ünlü model Victoria Bonya festival tarzıyla dikkat çekti. Tüyden kostüm diyen Rus model festivale hazırlık aşamasını da paylaştı.

Magazin 17-05-23 16:22

Fransız sendika tehdit etti: Cannes Film Festivali sırasında elektriği keseriz

Fransa'da yürürlüğe giren emeklilik reformuna karşı olan Genel İş Sendikasının (CGT) enerji kolunun, Cannes Film Festivali'nin elektriğini kesmekle tehdit ettiği belirtildi.

Haber 22-04-23 02:26

Ödüllere doyamadı! Nuri Bilge Ceylan Cannes Film Festivali yolcusu... Kuru Otlar Üstüne filmiyle yarışacak

Usta yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın "Kuru Otlar Üstüne" filmi 76. Cannes Film Festivali'nde yarışacak. TRT'den yapılan açıklamaya göre, 16-27 Mayıs'ta düzenlenecek festivalde, TRT ortak yapımı 3 film sinemaseverlerle buluşacak.

Trend 13-04-23 15:30

Bursa'da 2. Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali'nin açılış töreni yapıldı

Bursa'da, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu yıl 2'ncisi düzenlenen "Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali" açılış töreniyle başladı.

Haber 02-11-22 07:00

Ödül törenindeki sözleri gündem olmuştu! Milli Savunma Bakanı Akar, oyuncu Burak Haktanır ile görüştü

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Boğaziçi Film Festivali kapanış töreninde, 'Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) kimyasal silah kullandığı' iddialarına yönelik tepkisiyle gündeme gelen oyuncu Burak Haktanır ile Milli Savunma Bakanlığı'nda görüştü.

Haber 01-11-22 18:26

12. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, 18-24 Kasım'da yapılacak

Bu yıl "Eşitiz" temasıyla gerçekleştirilecek 12. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nin tanıtım toplantısı Atatürk Kültür Merkezi Yeşilçam Sineması'nda yapıldı.

Haber 01-11-22 07:25

Ödül törenine 'Şebnem Korur Fincancı' gerginliği damga vurmuştu! Burak Haktanır'dan dikkat çeken sözler: Umurumda değil

Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın TSK hakkındaki sözlerinin ardından çarpıcı gelişmelerin ardı arkası kesilmiyor. Son olarak Boğaziçi Film Festivali ödül töreninde yönetmen Özcan Alper'in aldığı ödülü Fincancı'ya ithaf etmesiyle oyuncu Burak Haktanır'ın sert çıkışı törene damgasını vurmuştu. Yaşanan bu gerginliğin ardından Haktanır yeni bir açıklama yaptı, "Oyunculuğumla alakalı olumlu, olumsuz yansımaları olur mu umurumda değil" dedi.

Haber 31-10-22 16:10

Kısa'dan Hisse Kısa Film Festivalinin jürisi açıklandı

Genç Öncüler Gençlik, Spor ve Eğitim Derneği tarafından düzenlenen "Kısa'dan Hisse Kısa Film Festivali"nin jürisi açıklandı.

Haber 31-10-22 16:08

Uluslararası Sanatçılar Platformu Derneğinden yönetmen Alper'e kınama

Uluslararası Sanatçılar Platformu Derneği (USAP) Başkanı Doç. Dr. Bünyamin Aydemir, Boğaziçi Film Festivali kapanış töreninde yönetmen Özcan Alper'in aldığı ödülü Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) iftira atan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı'ya armağan etmesini kınayan bir mesaj yayımladı.

Haber 31-10-22 14:29

Yozgat Bozok Film Festivali başladı

Yozgat Bozok Film Festivali başladı

Yurthaber 20-10-22 00:05

6. Güzel Ordu Kısa Film Festivali 21 Ekim'de başlayacak

"6. Güzel Ordu Kısa Film Festivali" 21 Ekim'de başlayacak

Yurthaber 18-10-22 20:36

İranlı yönetmen Majid Majidi, Bozok Film Festivali için Yozgat'a geldi

İranlı yönetmen Majid Majidi, "Bozok Film Festivali" için Yozgat'a geldi

Yurthaber 18-10-22 14:29

10. Antakya Uluslararası Film Festivali başladı

10. Antakya Uluslararası Film Festivali başladı

Yurthaber 14-10-22 21:52

2. Diyarbakır Kısa Film Festivalinin açılışı yapıldı

"2. Diyarbakır Kısa Film Festivali"nin açılışı yapıldı

Yurthaber 12-10-22 22:40

59. Antalya Altın Portakal Film Festivali ödül töreni, kırmızı halı geçişiyle başladı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek: - "Ödüle layık görülen sanatçılarımızı tebrik ediyorum. Önemli olan Altın Portakal'a katılmaktı" - Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jüri üyesi Ahmet Mümtaz Taylan: - "Adil olmaya çalıştık, uzun uzun tartıştık, iyi kararlar verdiğimizi düşünüyoruz"

Yurthaber 08-10-22 20:49

Antalya'da Narperi'nin Bileziği film ekibi, saçlarını keserek İranlı kadınlara destek oldu

59. Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında gösterimi yapılan "Narperi'nin Bileziği" film ekibi, İran'da "başörtüsü kurallarına uymadığı" gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra ölen 22 yaşındaki Mahsa Emini ve ülkedeki kadınların mücadelesine destek için saçlarını kesti.

Trend 06-10-22 17:57

İranlı yönetmen Majid Majidi, Bozok Film Festivaline katılacak

İranlı yönetmen Majid Majidi, "Bozok Film Festivali"ne katılacak

Yurthaber 06-10-22 10:58

2. Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivalinde Türkiye'yi temsil edecek filmler açıklandı

"2. Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali"nde Türkiye'yi temsil edecek filmler açıklandı

Yurthaber 03-10-22 10:52

1. Kocaeli Kısa Film Festivali başladı

"1. Kocaeli Kısa Film Festivali" başladı

Yurthaber 02-10-22 20:45

59. Antalya Altın Portakal Film Festivali açılış töreni kırmızı halı geçişiyle başladı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: - "Her geçen yıl uluslararası bilinirliğinin artması bizi sevindiriyor. Bu festivalin önemli bir misyonu daha var. Sanat emekçilerinin isimlerinin hatırlanmasında, gelecek nesillere aktarılmasında da önemli bir rol oynuyor" - Oyuncu Perihan Savaş: - "Bu bizim festivalimiz, 59'uncusu yapılıyor ve sinemaya çok büyük katkıları var. Daha fazla büyüyerek devam etmesini diliyorum"

Yurthaber 01-10-22 21:19

59. Antalya Altın Portakal Film Festivali başladı

Türk sineması ve televizyon dünyasının sevilen isimleri, festival ile özdeşleşen geleneksel kortejde Antalyalıları selamladı

Yurthaber 01-10-22 17:48

5. Uluslararası Kızılay Dostluk Kısa Film Festivaline başvurular başladı

"5. Uluslararası Kızılay Dostluk Kısa Film Festivali"ne başvurular başladı

Yurthaber 01-10-22 12:34

Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivalinde ödüller sahiplerini buldu

"Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali"nde ödüller sahiplerini buldu

Yurthaber 01-10-22 12:04

Türkiye'nin Oscar'ı Altın Portakal, 59. kez sinemaseverleri ağırlayacak

Antalya Altın Portakal Film Festivali, yarın sanatçıların klasik otomobillerle halkı selamladığı geleneksel kortej geçişiyle başlayacak - Sunuculuğunu Nefise Karatay ile Yekta Kopan'ın yapacağı açılış töreninde, "Onur Ödülü" oyuncular Perihan Savaş ve Erkan Can, "Yaşam Boyu Başarı Ödülü" de Zerrin Tekindor'a verilecek

Yurthaber 30-09-22 12:24

59. Antalya Altın Portakal Film Festivali, geleneksel kortejle başlayacak

59. Antalya Altın Portakal Film Festivali, geleneksel kortejle başlayacak

Yurthaber 28-09-22 16:35