Iran Muhalefeti Iran Direnisi Ulusal Konseyi Haberleri

Astana'da kritik toplantı: Türkiye mesajını bir kez daha yineledi! Dışişleri'nden açıklama geldi

Türkiye, Rusya, Suriye ve İran arasında 'Suriye' konulu toplantı Kazakistan'ın başkenti Astana'da gerçekleşti. Toplantıda Türkiye-Suriye ilişkileri ele alındı. Türkiye ayrıca komşu ülkelerin ulusal güvenliğini tehdit eden ayrılıkçı gündemlere karşı mücadele kararlığını yineledi.

Haber 2023-06-21 14:27:43

ABD'den Rusya ve İran ile ilgili kritik iddia! Moskova yakınlarındaki İHA tesisinin uydu görüntülerini paylaştılar

ABD'den İran ve Rusya ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, İran'ın Moskova'nın doğusundaki bir bölgede insansız hava aracı (İHA) tesisi kurması için Rusya'ya yardım ettiğini açıkladı. Kirby, Moskova yakınlarındaki kritik öneme sahip İHA tesisinin ABD uyduları tarafından uzaydan çekilmiş görüntülerini de paylaştı.

Haber 2023-06-09 20:14:51

İran'dan tehdit gibi açıklama: ABD'yi sorumlu tutarız

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani, İsrail'in ülkesine yönelik herhangi bir eyleminde "İran'a karşı İsrail'e hareket özgürlüğü tanıyacağını" duyuran ABD'nin sorumlu tutulacağını söyledi.

Haber 2023-05-06 00:17:31

Suriye'de ABD-İran gerilimi tırmanıyor! Derhal karşılık verilecek

Gece saatlerinde Suriye'deki ABD üslerine ve İran destekli gruplara yönelik düzenlenen peş peşe saldırılar sonrası İran'dan gerilimi yükseltecek yeni bir açıklama geldi. İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sözcüsü Keyvan Hüsrevi, Suriye'deki İran bağlantılı askeri üslere gerçekleştirilen saldırılara derhal yanıt verileceğini söyledi. İşte haberin detayları...

Haber 2023-03-25 19:16:25

Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi 7. Toplantısı'nın ardından ortak bildiri yayımlandı:

"Taraflar, ortak sınırları boyunca terör örgütlerinin ve organize suç şebekelerinin varlığını ve faaliyetlerini önlemek için karşılıklı olarak kararlaştırılacak mevcut ve daha fazla ikili mekanizmalardan tam olarak yararlanacaklarına dair kararlılıklarını da vurgulamışlardır" - "Taraflar, Ukrayna'daki savaşın olumsuz sonuçları hakkındaki endişelerini ifade ederken, müzakereler sonucunda elde edilebilecek bir çözümün gerekliliğini ve aciliyetini ve ortaya çıkan küresel gıda krizi dahil, ancak bununla sınırlı olmamak üzere, krizin insani yansımalarının ele alınmasına yönelik ortak çabaların önemini vurgulamışlardır" - "Taraflar, Suriye'nin toprak bütünlüğüne, siyasi birliğine ve ulusal egemenliğine olan bağlılıklarını vurgularken, Suriye halkının acılarını hafifletmenin tek yolunun siyasi bir çözümden geçtiğini ve Astana anlaşmalarının uygulanmasının önemini bildirmişlerdir"

Yurthaber 19-07-22 22:09

İran'dan Türkiye ve Suudi Arabistan'a çağrı

İran Dış Politikalar Stratejik Konseyi Başkanı Kemal Harazi, Türkiye ve Suudi Arabistan'ın katılımıyla bölgedeki sorunların çözümü için diyalog çağrısı yaptı.

Haber 17-07-22 21:07

Cumhurbaşkanı Erdoğan İran'a gidecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran'ın başkenti Tahran'da 19 Temmuz'da düzenlenecek Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Yedinci Toplantısı'na katılacak - Cumhurbaşkanı Erdoğan aynı gün Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de katılımıyla İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ev sahipliğinde Tahran'da düzenlenecek Astana formatında Yedinci Üçlü Zirve Toplantısı'na iştirak edecek

Yurthaber 17-07-22 18:01

Dolar için iki ülke harekete geçti! ‘Yakında’ diyerek duyurdular

İran ve Rusya’nın doları ticari işlemlerden çıkarmayı planladığı öğrenildi. Konuya ilişkin ilk açıklama ise İran Merkez Bankası Başkanı Salihabadi’den geldi. Salihabadi, "Ulusal para birimlerinin kullanılması, Rus yetkililerle yapılan görüşmelerde önemli istişare eksenlerinden biriydi ve yakında varılan anlaşmaların uygulanmasını göreceğiz” dedi.

Finans 10-07-22 11:04

Irak Meclisinde İran’ın Desteklediği Partiler Güçlendi

Irak parlamentosunda, Şii din adamı Mukteda es-Sadr'a sadık bir grubun yerini alarak İran destekli muhalefeti güçlendirecek yeni milletvekileri yemin etti

Haber 23-06-22 19:23

BAE Ulusal Güvenlik Danışmanı Tahran'da: 'İran'la kardeşçe ilişkiler geliştirmek önceliklerimizden biri'

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Ulusal Güvenlik Danışmanı Şeyh Tahnoun bin Zayed Al Nahyan, İran'da temaslarda bulunuyor. Al Nahyan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Ulusal Güvenlik Konseyi Sekreteri Ali Şamkani ile görüştü. İran medyası Al Nahyan'ın Reisi ile görüşmesi sırasında, "iki ülkenin sıcak ve kardeşçe ilişkiler geliştirmesinin, BAE'nin önceliklerinden biri olduğunu" söylediğini bildirdi.

Haber 06-12-21 16:06

İran'dan ABD'ye Nükleer Anlaşma Uyarısı

İran Anayasal Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı tarafından yapılan açıklamada, Biden yönetiminden ABD’nin bir daha anlaşmadan çekilmeyeceğine dair garanti vermesi istendi

Haber 03-11-21 12:42

“Biden’ın G-20 Gündemi Enerji, İran ve Tedarik Zinciri”

Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, ABD Başkanı Biden’ın G-20 zirvesinde İran, tedarik zinciri ve enerji fiyatlarına odaklanacağını söyledi

Haber 26-10-21 21:10

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile telefonda görüşme yaptı. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Boşnak Üyesi Caferoviç ile de telefonda görüştü.

Haber 21-07-21 20:50

Ahmedinejat Yeniden İran Cumhurbaşkanı Adayı

18 Haziran'da yapılacak seçimlere Ahmedinejat ve diğer adayların katılımı konusunda Hamaney'in başkanlığını yaptığı Devrim Muhafızları Konseyi karar verecek

Haber 12-05-21 16:26

İran'da koronavirüsü yok eden sprey geliştirildi

İran Koronavirüs ile Mücadele Konseyi Başkanı Ali Rıza Reisi, İran’ın Covid-19’a karşı “COVİD” isimli sprey geliştirdiğini açıkladı.

Haber 30-04-21 08:11

Sanofi Pasteur Türkiye ile Birgi Mefar Grup iş birliği 10. yılını kutluyor

Sanofi Pasteur Türkiye ile Birgi Mefar Grup arasındaki teknoloji transferi sayesinde 2011 yılından bu yana 60 milyon dozun üzerinde aşı üretimi Türkiye'de gerçekleştirildi - 22 milyon çocuk, bu aşılar sayesinde ulusal aşı takviminin kapsamındaki hastalıklara karşı korundu - Sanofi Pasteur Türkiye Levant ve İran Genel Müdürü Karine Labaky: - "Sanofi Pasteur, Türkiye'de aşı üretimine yatırım yapan ilk şirkettir ve Türkiye, bu tür teknoloji transferine sahip ilk Sanofi ülkesidir. Sanofi Pasteur ve Birgi Mefar Grup iş birliği ile 10 yılda 63 milyon doz aşının üretimini Türkiye'de gerçekleştirmiş olmanın gururunu paylaşıyoruz" - Birgi Mefar Grup CEO'su Faik Somer: - "Birgi Mefar Grup üretim tesislerinde, Sanofi Pasteur'ün teknoloji transferi sayesinde Sanofi Pasteur için ürettiğimiz 63 milyon doz aşının yanı sıra diğer kurumlar için de aşı üretiminin yolu açılmış oldu ve 10 yılda 130 milyon dozdan fazla aşı üretimi gerçekleştirdik"

Yurthaber 08-04-21 12:35

‘Dünyanın Merkezi’ Sivrihisar’da Sosyal Hayata Uyum Projesi

Uluslararası Kamu Belediye ve Sivil Toplum Kuruluşları Proje Destekleme Derneği (PRODER) tarafından başvurulan ve Türkiye Ulusal Ajansı-Avrupa Dayanışma Programı tarafından kabul edilen Mülteci Gençlerin Sosyal Hayata Uyumu ve Katılımı Projesi kapsamında Sivrihisar Belediyesi’ne bir ziyaret düzenlendi.Belediye bünyesinde bulunan Seramik, Ebru, Cam Sanatları ve Dollart Bebek atölyelerinde Azerbaycan, İran, Afganistan, İtalya, Hırvatistan, Belçika, Romanya ve Yemen’den gelen genç katılımcılar ile yerli genç gönüllüler sosyalleşmek ve uyum sağlamak üzere etkinliklere katıldılar.

Yurthaber 03-03-21 12:57

Yemen’deki çatışmalarda 50 Husi milisi öldürüldü

Yemen’de Ulusal Ordu ve İran tarafından desteklenen Husiler arasındaki çatışmalarda aralarında özel kuvvetler komutanının da bulunduğu yaklaşık 50 Husi milisinin öldürüldüğü açıklandı.Yemen’in doğusunda yer alan Marib kentindeki çeşitli cephelerde, Ulusal Ordu ve İran tarafından desteklenen Husiler arasındaki çatışmalar devam ediyor.

Haber 27-02-21 22:27

Komşuda korkutan gelişme! İran'da koronavirüsün yeni varyantının ortaya çıktığı iddia edildi

İran Meclis Başkan Yardımcısı ve Koronayla Ulusal Mücadele Kurulu Üyesi Kadızade Haşimi, başkent Tahran yakınlarındaki Kazvin eyaletinde yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) İran varyantının ortaya çıktığına dair kanıtlar olduğunu söyledi.

Haber 27-02-21 17:41

Kemer’de İran - Türkiye Turizm İşbirliği forumu çalışmaları

Avrupa Türk İşadamları İşbirliği Konseyi (ATİK) Başkanı Aziz Şahin, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’na nezaket ziyaretinde bulundu.Avrupa Türk İşadamları İşbirliği Konseyi Başkanı Aziz Şahin, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’na nezaket ziyaretinde bulundu.

Yurthaber 08-01-21 17:54

Eski İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Molaverdi’ye hapis cezası

İran Cumhurbaşkanlığının eski Kadın ve Aileden Sorumlu Yardımcısı Shahindokht Molaverdi, ulusal güvenliği bozmak amacıyla gizli belgeleri paylaştığı ve İran İslam Cumhuriyeti aleyhinde faaliyet yürüttüğü gerekçesiyle 2 yıl 6 ay hapse mahkum edildi.İran’ın başkenti Tahran’da Devrim Mahkemesi 15.

Haber 05-12-20 18:04

Trump’tan İran’a Yönelik Ulusal Acil Durumu Uzatma Kararı

Trump’ın uzatmaya karar verdiği 1979 tarihli İran’a yönelik ulusal acil durum ilanıyla ABD’de İran hükümetine ait malvarlıkları dondurulmuştu

Haber 12-11-20 20:59

ABD, İran Petrol Bakanı ve bakanlığını yaptırım listesine aldı

ABD yönetimi, İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü'ne finansal destek sağladıkları gerekçesiyle aralarında İran Petrol Bakanlığı, İran Ulusal Petrol Şirketi (NIOC) ve İran Ulusal Tanker Şirketi (NITC) ile İran Petrol Bakanı Bijan Zanganeh'in de bulunduğu yetkilileri yaptırım listesine ekledi.

Haber 26-10-20 22:31

Beyaz Saray'dan şoke eden iddia! 'Çin de ABD seçimlerine müdahale etmeye çalıştı'

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien, İran ve Rusya'nın yanı sıra Çin ve başka birkaç ülkenin de ABD'de 3 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerine müdahale etmeye çalıştığını tespit ettiklerini açıkladı.

Haber 22-10-20 20:40

İran ve Rusya ABD Seçimlerine Saldırdı

Ulusal İstihbarat Başkanı John Ratcliffe, "Bazı seçmen kayıt verilerinin İran tarafından ele geçirildiğini doğruladık" dedi, seçimlere müdahale edenlere "bedel ödetileceği" sözü verdi

Haber 22-10-20 18:20

(Özel) İran’dan Van’a 25 milyon TL’lik yatırım

İran Nanoteknoloji İnovasyon Konseyi tarafından Van’da 25 milyon TL’lik yatırım yapılacağı belirtildi.İran Nanoteknoloji İnovasyon Konseyinin Van’da hayata geçireceği 25 milyon TL’lik yatırımın tanıtım toplantısı yapıldı.

Yurthaber 22-10-20 11:55

FBI: İran ve Rusya ABD'li seçmen bilgilerini elde etti, İran tehditkar e-maillar gönderiyor

ABD istihbarat yetkilileri, 3 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri öncesi İran ve Rusya'nın bazı ABD'li seçmenlerin iletişim bilgilerini elde ettiklerini açıkladı. Ulusal İstihbarat Direktörü John Ratcliffe, İran'dan ABD'deki Demokrat seçmenlere tehditkar e-maillar gönderildiğini belirtti.

Haber 22-10-20 05:50

Guterres İran Yaptırımları İçin Güvenlik Konseyi’nden İşaret Bekliyor

BM Genel Sekreteri Guterres, kaldırılan yaptırımların yeniden uygulanıp-uygulanmayacağı konusu Güvenlik Konseyi tarafından açıklığa kavuşturulana kadar, BM’nin herhangi bir adım atmayacağını açıkladı

Haber 21-09-20 19:25

İran'dan Trump'ın tehdidine Saddam'lı yanıt

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani, ABD Başkanı Donald Trump'ın "1000 kat daha büyük bir saldırıyla karşılık verilecek" tehdidine "Vatan evlatlarının kanının dökülmesinde rolü olanlar Saddam gibi mezarlığa gönderilecek" cevabını verdi.

Haber 16-09-20 19:31

Türkiye-İran İşbirliği Konseyi Toplantısı Başladı

Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin 6. Toplantısı video konferans yöntemiyle yapılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konseyin açılış konuşmasını yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgın nedeniyle toplantının yüz yüze yapılamamasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi

Haber 08-09-20 15:19

BM Güvenlik Konseyi ABD’nin İran Başvurusunu Reddetti

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Amerika’nın gündeme getirdiği İran’a yönelik uluslararası yaptırımların yeniden devreye sokulması girişimine Konsey’in 15 üyesinin destek vermediğini açıkladı

Haber 26-08-20 19:14

BMGK, ABD'nin İran tasarısını reddetti

BM Güvenlik Konseyi, ABD’nin İran’a yönelik silah ambargosunun uzatılmasına yönelik karar tasarısını reddetti.

Haber 15-08-20 12:52

İran, ABD Ulusal Güvenlik Konseyi'nin eski üyesini yaptırım listesine aldı

İran, ABD Ulusal Güvenlik Konseyi'nin eski üyesini yaptırım listesine aldı

Yurthaber 02-08-20 20:57

İran'dan ilginç açıklama: Nedenini açıklayamayacağımız unsurlardan kaynaklı

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Mücteba Zünnur, İsfahan'ın Natanz kentindeki nükleer tesiste meydana gelen patlamanın içerideki unsurlardan kaynaklandığını ancak nedenini şu anda açıklayamayacaklarını söyledi.

Haber 31-07-20 16:25

İran’dan ABD’ye tehdit: Daha ağır intikam yolda

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani, ABD’nin Bağdat’ta düzenlediği saldırı sonucu öldürülen Kasım Süleymani’ye karşılık ABD’den alacakları intikamın çok daha ağır olacağını ifade etti.

Haber 22-07-20 21:34

ABD'nin yaptırım planına karşı İran'dan flaş hamle

İran, kendisine yönelik Birleşmiş Milletler (BM) yaptırımlarını geri getirmeye ilişkin plan hazırladığı belirtilen ABD yönetimine karşı Rusya ve BM Güvenlik Konseyi geçici üyesi Güney Afrika'dan destek istedi.

Haber 28-04-20 16:08

İran-Türkiye Arasındaki Doğal Gaz Akışı Kesildi

İran Ulusal Gaz Şirketi yetkilisi Mehdi Cemşidi-Dana, devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, İran’dan Türkiye’ye doğal gaz akışının kesildiğini söyledi

Haber 27-04-20 14:46

İran-Türkiye Arasındaki Doğal Gaz Akışı Kesildi

İran Ulusal Gaz Şirketi yetkilisi Mehdi Cemşidi-Dana, devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, İran’dan Türkiye’ye doğal gaz akışının kesildiğini söyledi

Haber 27-04-20 14:46

İranlı vekil Berzeger: Ülkede kaynağı belli olmayan bir virüs var

İran Meclisi Milletvekili ve Meclis Ulusal Güvenlik ve Dış Politikalar Komisyonu Üyesi Şehruz Berzeger, ülkede iki tür virüs olduğunu belirterek "Biri Çin'in Vuhan kentinde görülen, diğeri ise menşei belli olmayan bir virüs. Tahminim bu ikinci virüs, ABD'nin İran'da yaydığı biyo-terörizm virüsü olabilir." dedi.

Haber 09-03-20 16:38

Tahran'ın yüzde 40'ı koronavirüse yakalanabilir

İran Ulusal Grip Komitesi Üyesi Mesud Merdani, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) 20 Mart'a kadar başkent Tahran'da yaşayanların yüzde 40'ına bulaşabileceğini söyledi.

Haber 06-03-20 14:17

İran'da bir devlet yetkilisi daha koronavirüse yakalandı

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politikalar Komisyonu Başkanı Mücteba Zünnur, yeni tip koronavirüse yakalandığını açıkladı.

Haber 27-02-20 12:08

Kars UMKE 10 ekiple Van’da

Türkiye’nin İran sınırında meydana gelen deprem nedeniyle Van’ın Başkale ilçesinde hasar gören evlerin bulunduğu mahallelerde çadırların kurulumu devam ediyor.Kars’ta Van’a giden Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ekibinin kurduğu çadırda depremzede aile geceyi geçirdi.

Yurthaber 24-02-20 10:25

Ruhani:'Beyaz Saray'daki Teröristlerin İran'ı İzole Etmesine İzin Vermeyin'

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, yaptığı açıklamada İran halkına birlik olmaları ve Amerika Başkanı Donald Trump’ın ulusal birliklerini önlemek adına yaptığı maksimum baskıya izin vermemeleri çağrısı yaptı

Haber 27-01-20 12:16

ABD’den İran Bağlantılı Yeni Yaptırımlar

ABD, İran Ulusal Petrol Şirketi'nin milyonlarca dolarlık ihracat yapmasına yardımcı olan altı firmayı, ABD yaptırımlarını ihlal ettikleri gerekçesiyle yaptırım listesine aldı

Finans 23-01-20 22:48

İran - Türkiye Teknoloji İş Forumu

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Prof. Dr. Sorena Sattari: - "İran biyoteknoloji, nanoteknoloji, kök hücre ve sağlık üzerine yapılan tüm endüstriyel cihazlarda çok büyük bir gelişme yaşadı" - "İran'da ilaçların yüzde 98'i yapılıyor ama çok ciddi şekilde ihracat yapma durumundalar. Türk firmalarının huzurunda olmaktan dolayı mutluyuz" - Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Türkiye - İran İş Konseyi Başkanı Osman Aksoy: - "Türkiye - İran ticareti hacmi 2018 yılında 9,5 milyar dolar seviyesine indi"

Finans 22-01-20 14:19

Ukrayna, 19 Ocak’a kadar cenazelerin teslim edileceğini duyurdu

Ukrayna ve Güvenlik Savunma Konseyi, İran hükümetinin 19 Ocak’a kadar uçak kazasında hayatını kaybedenlerin cenazelerini teslim edeceğini açıkladı.Ukrayna Güvenlik ve Savunma Konseyi Milli Güvenlik Uzmanı Oleg Kornienko tarafından yapılan açıklamada, "Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımızın henüz hepsinin kimlik tespiti yapılamadı.

Haber 15-01-20 20:19

Irak Başbakanı Abdulmehdi, Kürt yetkililerle siyasi krizi görüşmek üzere Erbil’de

Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi, Irak’taki siyasi kriz ve ABD ile İran arasında artan gerilimi görüşmek üzere Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) başkenti Erbil’e geldi.Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi ve Maliye Bakanı Fuat Hüseyin, İçişleri Bakanı Muhammet Ali el-Hekim, Planlama Bakanı Nuri el-Dilemi ve Ulusal İstihbarat Başkanı Mustafa el-Kazimi’den oluşan heyeti ile birlikte Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) başkenti Erbil’e gitti.

Haber 11-01-20 13:04

İranlı milletvekilleri Ukrayna uçağının düşürülmesinden sorumlu yetkililerden hesap sorulmasını istedi

Şiraz milletvekili Behram Parsayi: - "Cumhurbaşkanı Ruhani açıklama yayımlamak yerine ilgili yetkilileri görevden almalıdır" - İran meclisi Dış Politika ve Ulusal Güvenlik Komisyonu Üyesi Ali Necefi: - "İlgili yetkililerin görevden alınması ve cezalandırılması, atılması gereken en hafif adım olacaktır" - İran Yargı Erki Başkanı İbrahim Reisi, Silahlı Kuvvetler Yargı Kurumuna delillerin toplanarak gerekli soruşturmanın süratle başlatılması talimatını verdi

Haber 11-01-20 12:06

Ruhani: ABD bölgeyi anlamıyor

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ile telefonda görüşen İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani “Washington’ın ‘hatalı ve zararlı’ hesaplamaları İran ve bölgeyi anlamamasından kaynaklanıyor” dedi.

Haber 10-01-20 11:31