Iranda Icme Suyu Sorunu Haberleri

Bayburt’un Kızılelma projesinde çalışmalar süratle devam ediyor

Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ve Milletvekili Prof. Dr. Orhan Ateş şehrin önemli bir sorunu olan içme suyundaki kireç problemini çözecek İçme Suyu Sertlik Giderme Tesisi’nde incelemelerde bulundular.

Yurthaber 2023-09-01 09:07:57

Çok dikkatli kullanmalıyız diyerek uyardı! Bizi ciddi bir kriz bekliyor

Kuraklık konusu gündemdeyken, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, İzmir'in su ihtiyacını karşılayan barajlardaki doluluk oranının düştüğüne dikkat çekti. Prof. Dr. Yaşar "Nisandan sonra tarım da başladığı için ciddi oranda su kullanılır. Bu dönemden sonra barajlardaki doluluk düşer. Bizi ciddi bir su krizi bekliyor. Tüm Batı Anadolu, bu sorunu yaşayacaktır. Kritik bir dönemdeyiz. Suyu çok dikkatli kullanmalıyız" dedi.

Haber 2023-04-24 16:08:04

Hatay’da içme suyuna erişimde sorun büyüyor! Belediyeden açıklama: 'Tahlil sonucu çıkana kadar kullanmayın...'

Deprem sonrasında içme suyu sorunu yaşanan Hatay için sosyal medyada bir çok çağrı yapıldı. Konuya ilişkin açıklama Hatay Büyükşehir Belediyesi'nden geldi. Açıklamada, "Hatay'ın özellikle Defne ve Antakya ilçelerinde şişe olarak ambalajlanmış içme suyuna ulaşım konusunda Belediyemize hemşehrilerimizden yoğun talep olmaktadır." denildi.

Finans 2023-03-04 12:22:50

Kolon kesme, zemin suyundan sonra şimdi de o... 'Binanın dengesini bozuyor'

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakır'da 1'i boş 7 binanın yıkılmasıyla ilgili açıklamada bulunan Dicle Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü Genel Jeoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Kavak, yıkım sebeplerinin kolon kesilmesinin yanı sıra yer altı suyu sorunu, çıkma balkonlar ve uygun malzemenin kullanılmaması olduğunu söyledi.

Haber 2023-02-22 13:56:22

Tarih kitaplarında adı geçiyor: İmparatorların ilacı! Doğal cinsel uyarıcı, libidoyu ateşler, doğurganlık sorunlarını tedavi eder...

Aloe Vera antik çağlardan beri önemli bir cinsel uyarıcı olarak kabul edilmiştir. Tarihi kayıtlara göre, Roma imparatoru Tiberius libidosunu artırmak için aloe suyu içti. Daha sonra Hint efsanelerine göre Kama Sutra'da özellikle Navajo Kızılderilileri tarafından bu bitkinin afrodizyak özelliklerinden bahsedilmiştir. Ve son olarak Ortadoğu'da doğurganlık sorunu olan kadınları tedavi etmek için bir Aloe Vera ilacı kullanılmıştır.

Haber 26-10-22 16:13

Samsun Büyükşehir Belediyesi 3,5 yılda 293 mahallenin su sorununu çözdü

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir: -"Biz göreve geldiğimizde 425 mahallenin içme suyu problemi vardı. 293 mahallede bu sorunu ortadan kaldırdık. Kalan 132 mahallemizin de su sorununu en kısa sürede çözeceğiz"

Yurthaber 09-10-22 12:17

Acıya ve kötü görünüme son! Ayağınızdaki nasırları geçirmek için…

Ayak nasırı toplumda çok sık görülmektedir. Yaşam kalitesini düşüren nasırlar ayaktayken oldukça ağrılara neden olmaktadır. Nasır sorunu için birçok yöntem denenmektedir. Denediğiniz yöntemler nasırlarınızı geçiremediyse bir de soğan suyu kürünü deneyebilirsiniz. Soğan suyu sağlığın pek çok alanında faydalı olduğu gibi nasırlar üzerinde de etkili sonuçlar verir.

Haber 29-08-22 12:04

Herkes bu durumdan şikayetçi! Mide kanseri belirtisi...

Ağır yemeklerden sonra midede yaşanan rahatsızlıklar hazımsızlığa yol açmaktadır. Toplumda sıklıkla yaşanan hazımsızlık sorunu göz ardı edilip maden suyu ile geçiştirilmeye çalışılsa da sürekli olarak yaşanıyorsa mutlaka doktora başvurmak gerekmektedir. Hazımsızlık probleminin altında yatan neden çok ciddi hastalıklar olabilir.

Haber 19-08-22 14:35

Sivilce ve cilt sorunlarını hızlıca geçiriyor! İşte lahana suyunun mucizevi faydaları

Özellikle yaz aylarının gelişiyle beraber sivilce ve cilt sorunlarına hangi yiyecek ve içeceklerin iyi geldiği merak edilmeye başladı. Başta cilt sorunu olmak üzere pek çok başka rahatsızlığa iyi gelen lahana suyu; ödeme, şişkinliğe ve kansızlığa da iyi geliyor. İşte turşu ve sarmasına alışık olduğumuz ancak suyunun her derde deva olduğu lahananın mucizevi faydaları!

Haber 20-07-22 10:11

Kilo sorunu yaşayanlar dikkat! İşte karadut suyunun 7 mucizevi faydası...

Özellikle yaz aylarında sıkça tüketilen karadut suyunun az bilinen pek çok faydası bulunuyor. Karadut suyunun içerisinde bol miktarda C, E ve K vitaminleri yer aldığı bilinmekte. Bu da söz konusu içeceği normalden çok daha değerli kılıyor. Karadut suyu kabızlık ve şişkinlik sorunu yaşayanlar için de bulunmaz bir nimet. İşte karadut suyunun 7 mucizevi faydası...

Yemek 27-03-22 21:39

Karadeniz'de düşmeyen deniz suyu sıcaklığı avcılığı olumsuz etkiliyor

Samsun Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Atıf Malkoç: - "Geçen sene avlanan hamsi 400 bin tondu. Bu yıl 200-250 bin ton civarında. Karadeniz'de balık sorunu yok, Karadeniz'deki sorun iklim sorunu" - "Deniz suyu sıcaklığı 8 derece olması gerekirken 14 derece. Balık çok çabuk denizlerimizi terk ediyor" - Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Bat: - "Denizler yavaş soğuyor veya ısınıyor. Denizlerin soğuması gecikti. Soğumadığı için denizde yaşayan canlılar adaptasyon sorunu yaşıyor. Ya adapte olacaklar bu sıcaklığa ya da göç edecekler"

Yurthaber 30-12-21 11:17

Kaymakam ile muhtar arasında güldüren Maraş otu pazarlığı

Kahramanmaraş'ın Andırın Kaymakam Vekili Cuma Emeç ile Beşbucak Mahallesi Muhtarı Halil Eskici arasında gülümseten pazarlık, kameralara yansıdı. Kaymakam Emeç, muhtardan Maraş otu kullanımını bırakması için söz istedi. Eskici de içme suyu sorunu çözülürse, otu kullanmayacağını söyledi.

Haber 13-10-21 16:25

Tercan’da alt yapı çalışmaları başladı

Havaların ısınmasıyla birlikte Erzincan’ın Tercan ilçesinde alt yapı çalışmaları kurban kesilerek başladı.Tercan Belediye Başkanı Lokman Gültekin yaptığı açıklamada; “İlçemizin en önemli sorunu olan içme suyu ve kanalizasyon hattının yenilenmesi işine çok şükür başladık.16 bin 485 km kanalizasyon, 32 bin 249 km içme suyu hattının yenilenmesini yapıyoruz.

Yurthaber 07-04-21 14:08

Çınarcık’ın suyu bir adım daha yaklaştı

Bursa’nın 2050 yılına kadar içme suyu sorunu yaşamaması için Çınarcık Barajı suyunun Bursa’ya getirilmesi için çalışma başlatan Büyükşehir Belediyesi, dev projede bir adım daha ilerledi.

Yurthaber 04-04-21 13:14

Başkan Günel, Güzelçamlı esnafı ve vatandaşlar ile bir araya geldi

Mobil Ofis Hizmet Aracı ile kenti sokak sokak dolaşan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Güzelçamlı Mahallesi’ne yaptığı ziyarette esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.Kuşadası’nın tüm mahalleleri gibi Güzelçamlı’nın da büyük bir değişim süreci yaşadığına dikkat çeken Belediye Başkanı Ömer Günel, “Aydın Büyükşehir Belediyemiz tarafından sürdürülen çalışmalar sayesinde alt yapı ve içme suyu sorunu çözülecek olan Güzelçamlı Mahallesi, tamamen sorunsuz bir bölge haline gelecek” dedi.Kuşadası’nın tüm mahallelerini belirli aralıklarla ziyaret edip yaşanan sorunları yerinde inceleyen Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Soğucak ve İkiçeşmelik mahallelerinin ardından bu kez de Güzelçamlı Mahallesi sakinleriyle buluştu.

Yurthaber 08-03-21 12:27

MUSKİ Genel Müdürlüğü’nden yeni su kaynakları sondaj çalışması

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü il genelinde içme ve kullanma suyu sorunu yaşayan bölgeler için sondaj çalışması başlattı.

Yurthaber 06-03-21 16:37

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Kampüsünün su sorunu ortadan kalkıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Manisa’nın Yunusemre ilçesinde bulunan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Kampüsü ve Yağcılar Mahallesi’ne 304 bin metreküp içme suyu sağlayacak olan Beydere Göleti’nin yüzde 43’ü tamamlandı.Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Manisa’da yapılan yatırımlarla bölgenin verimli toprakları su ile buluşurken, vatandaşlara da sağlıklı içme suyu sağlanıyor.

Yurthaber 03-03-21 09:58

Bafra ve Alaçam’ın yüksek kesimlerindeki su sorunu çözüldü

Samsun’un Bafra ilçesi ve Alaçam ilçesinin yüksek kesimlerinde yaşanan içme suyu sorunu tarihe karıştı.

Yurthaber 28-02-21 16:46

Kabızlık sorunu yaşıyorsanız eğer bunlara dikkat! Kefir ve yoğurt tüketmeden yatağa girmeyin

Kalın bağırsağınızın ana görevi, sindirim sisteminizden geçerken artık gıdalardaki suyu emmektir. Daha sonra dışkı oluşturur. Kolonun kasları sonunda atıkları elimine edilmek üzere rektumdan dışarı iter. Dışkı kolonda çok uzun süre kalırsa, geçmesi zorlaşabilir. Kötü beslenme sıklıkla kabızlığa neden olur. Stres, rutindeki değişiklikler ve kolonun kas kasılmalarını yavaşlatan durumlar da kabızlığa neden olabilir. Eğer kabızlık problemi yaşıyorsanız işte bilmeniz gerekenler.

Haber 26-02-21 13:46

SASKİ sorunu çözdü

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü’nün başlattığı yağmur suyu deşarjı altyapı yatırımı ile Canik’te yaşanan su baskınları bitiyor.Canik ilçesinin en önemli altyapı sorunlarından biri olan Belediye Evleri Kavşağı’ndaki su baskınları dönemi artık kapanıyor.

Yurthaber 23-02-21 12:52

Hakkari’de 22 hanenin su sorunu çözüldü

Hakkari Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü yıllardır içme suyu sıkıntısı yaşayan bir mahallenin su sıkıntısına son verdi.Hakkari’nin Keklikpınar Mahallesi’nde yıllardır içme suyu sıkıntısı yaşayan 22 hane, yapılan geceli gündüzlü çalışmalar sonucunda içme suyu hattına kavuştu.

Yurthaber 14-02-21 10:07

İçme suyu borusundan çıkan 30 metrelik ağaç kökleri şaşkına çevirdi

Bursa’nın İznik ilçesinde bir mahallede uzun zamandır içme suyu sorunu yaşanıyordu. İçme suyu borusunu inceleyen ekipler şoke oldu. Köydeki su sisteminin içerisinden 30 metrelik ağaç kökleri güçlükle çıkarıldı.

Haber 12-02-21 10:48

Adana’da altyapı çalışmaları

Adana Büyükşehir Belediyesi, sürekli arıza çıkaran Kıyıboyu Caddesi su isale hattındaki sorunu ile Yüreğir’in Düzce Mahallesindeki yağmur suyu isale hattı problemini çözüyor.Sürekli arıza yapan ve su kesintisine neden olan Kıyıboyu Caddesindeki su isale hattını yenileme çalışmaları sona erdi.

Yurthaber 07-02-21 12:19

BASKİ ekipleri arızalara hemen müdahale ediyor

Erdek’te içme suyu ve kanalizasyon hatlarında yaşanan su patlaklarına Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) ekipleri kısa sürede müdahale ederek sorunu çözüyor.Erdek ilçesinde, 24 saat görev başında olan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi BASKİ Genel Müdürlüğü’ne bağlı BASKİ Erdek İşletme Şefliği ekipleri özverili çalışmalarıyla göz dolduruyor.

Yurthaber 04-02-21 12:50

BASKİ ekipleri arızalara hemen müdahale ediyor

Erdek’te içme suyu ve kanalizasyon hatlarında yaşanan su patlaklarına Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) ekipleri kısa sürede müdahale ederek sorunu çözüyor.Erdek ilçesinde, 24 saat görev başında olan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi BASKİ Genel Müdürlüğü’ne bağlı BASKİ Erdek İşletme Şefliği ekipleri özverili çalışmalarıyla göz dolduruyor.

Yurthaber 04-02-21 12:50

MARSU, 5 yıldır çözülemeyen sorunu çözerek vatandaşlara nefes aldırdı

Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, 5 yıldır çözülemeyen sorunu çözerek boşa akan ve çevreye rahatsızlık veren atık suyu yer altına alıp vatandaşların rahat nefes almalarını sağladı.Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş’ın talimatları doğrultusunda MARSU, özel mülkiyet nedeniyle 5 yıldır çözülemeyen sorunu çözerek boşa akan ve çevreye rahatsızlık veren atık suyu yer altına aldı.

Yurthaber 29-01-21 16:40

DİSKİ, donan şebekelere müdahale ederek sorunu çözdü

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, yoğun kar yağışı ve aşırı soğuklardan dolayı kırsal alanın içme suyu ihtiyacını karşılayan şebekelerde meydana gelen donma ile yaşanan arızalara kısa zamanda müdahale etti.Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, kent genelinde etkili olan kar yağışının ardından içme suyu şebekelerinde meydana gelen donma ve arızalar için seferber oldu.

Yurthaber 21-01-21 16:13

Çelikhan içme suyu hattına Karmkuk suyu eklenildi

Yıllardır içme suyu sorunu çeken Adıyaman’ın Çelikhan İçme su hattına Karmkuk suyu dahil edildi.Büyük emekler ve uzun uğraşlar sonucunda yapımı tamamlanan ve Çelikhan’ın uzun yıllar boyu içme su sorununu çözecek olan Karmkuk içme suyu Çelikhan şebeke hattına eklenildi.Suyun Çelikhan içme su hattına eklenmesiyle düzenlenen törene, Çelikhan Kaymakamı Necdet Uçar, İller Bankası Gaziantep Bölge Müdürü Beyhan İnce, Çelikhan Belediye Başkanı Mustafa Bulut, il genel meclisi üyeleri, siyasi parti ve stk yöneticileri, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Yurthaber 13-01-21 15:20

50 yıllık su sorununu Büyükşehir çözdü

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde 4 kırsal mahallenin 50 yıldır süregelen içme suyu sorunu Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları ile çözüme kavuştu.Bandırma’nın Doğruca, Yeni Sığırcı, Ömerli ve Akçapınar Mahalleleri’ne içme suyu sağlayacak olan ve temeli 10 Haziran 2020 tarihinde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın katılımıyla atılan İçme Suyu Terfi İstasyonu tamamlandı.10 Haziran’da Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz tarafından temeli atılan içme suyu terfi istasyonunun 4 mahallenin içme suyu sorununu çözeceğini ifade eden Doğruca Mahallesi Muhtarı Adem Taştekin "Rabbime şükürler olsun ki terfi istasyonumuz tamamlandı ve bugün itibari ile de su verilmeye başlandı.

Yurthaber 13-01-21 15:08

Türkiye’nin İçme Suyu Sorunu Nasıl Çözülecek?

Barajlardaki doluluk oranı “alarm” verirken, uzmanlar hava tahmini raporlarında öngörülen yağışların yeterli olmayacağı uyarısında bulunuyor, uzun vadeli çözümler için çağrı yapıyor

Haber 12-01-21 19:51

Başkan Zorluoğlu: “Trabzon’un şuan için içme suyu sorunu yok; Atasu barajımızın doluluk oranı yüzde 95’in üzerinde”

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Türkiye’de özellikle büyükşehirlerde içme suyu sorununa neden olacak kuraklık ile ilgili şuan için Trabzon’u bekleyen bir içme suyu sorunu olmadığını söyledi.Şehrin içme suyu ihtiyacının karşılandığı Atasu Barajı’nda doluluk oranının yüzde 95’in üzerinde olduğunu kaydeden Başkan Zorluoğlu, “Havalar hep kurak gider ve yağış almasak bile şuan için şehir merkezimiz için bir içme suyu tehlikesi gözükmüyor.

Yurthaber 09-01-21 11:41

Artvin'de baraj suları çekildi, köy ortaya çıktı

Artvin'deki Deriner Barajı'nın suyu, yağışların azalması nedeniyle çekildi. Baraj gölü nedeniyle su altında kalan Yusufeli ilçesine bağlı Narlık köyünün eski yerleşim yeri gün yüzüne çıktı. Artvin Çoruh Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aydın Tüfekçioğlu, “Yeterli yağış gelmezse ülkemiz çok ciddi bir kulaklık sorunu ile karşı karşıya. Bu nedenle suyu çok iyi ve idareli olarak kullanmalıyız” dedi.

Haber 08-01-21 07:53

Çatak'ta havuzlarda havasız kalan 12 ton alabalık telef oldu

Van'ın Çatak ilçesinde, Orhan Mantaş'a ait 140 ton alabalığın olduğu tesiste iddiaya göre havuz sularının kesilmesiyle havasız kalan yaklaşık 12 ton alabalık telef oldu. Tesis sahibi Mantaş, hidroelektrik santralinin suyu kesmesi sonucu, balıkların havasızlıktan öldüğünü ileri sürerken, HES'ten yapılan yazılı açıklamada, konunun balık çiftliğinin iç sorunu olduğu belirtildi.

Haber 03-01-21 17:50
Van

Kuraklık nedeniyle içme suyu sorunu yaşayan köylüler, yardım istedi

Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde Yeniboyundurçak Köyü Dernek Başkanı Ertan Çoban, köylerinin içme suyu sıkıntısı yaşadığını belirterek, köylerde yaşanan su sıkıntısının giderilmesi için yetkililerden çare bulunmasını istedi.Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde Yeniboyundurçak köyünde kuraklık nedeniyle bir süredir su sıkıntısı yaşanıyor.

Yurthaber 30-12-20 10:01

Milyonluk yatırım ile Şarkışla sağlıklı suya kavuşuyor

Şarkışla ilçesine 4 yılda 150 milyon Lira yatırım yapılarak hayata geçirilen projeler kapsamında içme suyu sağlıklı hale getiriliyor.Sivas’ın Şarkışla ilçesinde son yılarda yapılan yatırımlarla altyapı sorunu çözüme kavuşturuldu.

Yurthaber 29-12-20 13:15

Diyarbakır’a su ileten çelik boru yırtıldı, DİSKİ’nin zamanında müdahalesiyle kentte su sorunu yaşanmadı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Dicle Barajından İçme Suyu Arıtma Tesisine su ileten bin 600 milimetre çaplı çelik boruda meydana gelen yırtığa anında müdahale ederek kentte su sıkıntısı yaşanmasının önüne geçti.Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, arızalara anında müdahale ederek içme suyunda oluşacak olumsuzlukların önüne geçiyor.

Yurthaber 27-12-20 16:27

Bir mahallenin daha içme suyu sorunu çözüldü

MASKİ Genel Müdürlüğü, Gördes ilçesine bağlı Şeyhyayla Mahallesinde 1 kilometrelik içme suyu terfi hattı döşeme çalışması gerçekleştirdi.

Yurthaber 20-12-20 11:26

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kırsal mahallelerin su sorununu çözüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Hani ilçesi Kuyular Mahallesinde yıllardır süregelen içme suyu sorununu çözmek için çalışma başlattı.DİSKİ, yıllardır içme suyu sorunu yaşayan Hani ilçesi Kuyular Mahallesinde çalışma başlattı.

Yurthaber 15-12-20 14:32

Başkan Işık: Lala Hüseyin Paşa’da yağmur suyu hattı problemi çözüldü

Lala Hüseyin Paşa Mahallesi’nin en büyük sorunu olan yağmur suyu hattı ve kanalizasyon hattının ayrılarak sorunun çözüldüğünü belirten Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, mahallede yapılan anket sonucunda memnuniyet oranının yüzde 77 olduğunu söyledi.Mahalle ziyaretleri kapsamında Lala Hüseyin Paşa Mahallesi’ni ziyaret eden Başkan Prof.

Yurthaber 15-12-20 13:05

İçme suyu sorunu çözülüyor

Iğdır’da yıllardır yaşanan içme suyu sorunu kalıcı çözüme kavuşuyor.İlbank ile Iğdır Belediyesi koordinasyonunda yürütülmekte olan ve şehrin tamamının içme suyu sorununun çözüme kavuşturulacağı “İçme Suyu Şebeke Hattı” inşaatı için ilk kazma vuruldu.Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, “Şehrimize ve milletimize hayırlı uğurlu olsun” denildi

Yurthaber 11-12-20 12:13

Naip’te su sorununa kalıcı çözüm

Tekirdağ Su ve Kanalizayon İdaresi (TESKİ) tarafından titizlikle yürütülen çalışmalar sonucunda Süleymanpaşa ilçesine bağlı Naip Mahallesi’nde yaşanan su sorunu kalıcı olarak çözüme kavuşturuldu.Tekirdağ’ın Süleymanpaşa İlçesine bağlı Naip Mahallesinde yapımı tamamlanan içme suyu hattı düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Yurthaber 28-11-20 09:54

Fatsa’da içme suyu sorunu çözülüyor

Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ), ilçelerde su sorunlarını çözecek yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor.OSKİ, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.

Yurthaber 27-11-20 11:58

Bodrum’da 50 haneye kesintisiz içme suyu

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri içme suyu sorunu yaşayan bölgelerin sorunlarını ortadan kaldırmaya devam ediyor.

Yurthaber 26-11-20 19:05

Tekke Barajı'yla Bolu'da içme suyu sorunu yaşanmayacak

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin: - "53 milyon metreküp su depolama kapasitesine sahip Tekke Barajı sayesinde Bolu ve ilçelerinin 2050 yılına kadar içme suyu problemi ortadan kalkacak"

Yurthaber 26-11-20 14:09

Devrekani’nin 40 yıllık içme suyu sorunu çözülüyor

Devrekani Belediyesi tarafından Kulaksızlar Barajından yerin altına döşenen borularla ilçeye kadar getirilen su sayesinde ilçenin yaklaşık 40 yıllık içme suyu sorunu çözüme kavuşturuluyor.Devrekani Belediyesi tarafından Kulaksızlar Barajından Devrekani ilçe merkezine kadar 8 bin 371 metre döşenen borular sayesinde yeni içme suyu hattı oluşturuldu.

Yurthaber 25-11-20 15:03

Yukarıyayla Mahallesi’nde içme suyu hattı özel mülkten çıkarıldı

Muğla’nın Yatağan ilçesi Yukarıyayla Mahallesinin uzun süredir su sıkıntısı yaşaması üzerine Muğla Büyükşehir Belediyesine bağlı MUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri bölgede çalışma başlattı.Çalışmalar kapsamında özel mülk içerisinden geçen içme suyu hattı kadastro yola alınırken, sürekli arızalanan içme suyu hattı da yenilenerek mahallenin su sorunu çözüldü.Hacıyakası mevkiinin alt yapı sorunu giderildiMuğla Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı MUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, 13 ilçede vatandaşların susuz kalmaması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Yurthaber 23-11-20 14:52

Tosya’da bir köyün daha içme suyu sorunu çözülüyor

Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, ilçede bir köyün daha su sorunun çözüme kavuşturulduğunu söyledi.Ortalıca Köyü Aşağı Bektaşlar Mahallesi’nin içme suyu sorunu, Tosya Kaymakamlığının 2020 yılı KÖYDES Çalışma Programı kapsamına alınarak çözüm için çalışmalara başlandı.

Yurthaber 18-11-20 17:38

Tosya Sevinçören köyünün su sorunu çözüldü

Kastamonu’nun Tosya ilçesine bağlı Sevinçören köyünün su sorunu çözüldü.Tosya ilçesine 10 kilometre uzaklıkta bulunan Sevinçören köyünün içme suyu sorunun giderilmesi için Tosya Kaymakamlığı tarafından başlatılan çalışma suyun köye getirilmesi ile sona erdi.

Yurthaber 17-11-20 12:15

Kartal Mahallesi’nin 50 yıllık su sorunu çözüldü

Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü, Bahçesaray ilçesinde yarım asırdır sıkıntı yaşayan mahallenin içme suyu sorununu çözdü.

Yurthaber 11-11-20 12:28