Irkçılık Haberleri

Üniversite yurdunda yaşanan ırkçı ifadeler gündem oldu! Detayları bilirkişi raporunda çıktı: Kürt olduğu yetmezmiş gibi bir de alevi...

Koç Üniversitesi yurdunda yaşanan dehşete düşüren ırkçılık olayında bilirkişi raporundaki ifadelere ulaşıldı. Kemerle dövdükleri F.B.'yi aşağılayıcı cümleler kullanan saldırganların yaptıkları konuşmada, "Kürt olduğu yetmezmiş gibi. Adam bir de Alevi ya" ifadelerini kullandıkları tespit edildi.

Haber 05-01-2024 11:07

Tesla'ya 'ırkçılık davası' şoku! İş yerinde gamalı haç ve Ku Klux Klan çizimlerinin olduğu iddia ediliyor!

Elon Musk'ın sahibi olduğu Tesla şirketine "siyahi işçilere iş yerinde ırkçılık yapıldığı" iddiasıyla dava açıldı. Dava dilekçesinde "gamalı haç" ve "Ku Klux Klan (KKK)" gibi ırkçı çizimlerin iş yerinin çeşitli bölgelerinde görüldüğü de kaydedilirken, siyahi çalışanların, söz konusu ırkçılık nedeniyle şikayette bulunmalarının ardından işten çıkartıldığı öğrenildi.

Haber 29-09-2023 15:22

Lincoln Henrique ve eşi Adriana Müller, kendilerine yapılan ırkçı söylemlere dava açtı!

Lincoln Henrique ve eşi Adriana Müller, sosyal medyadan ırkçı söylem yapan şahıs hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Spor 31-07-2023 12:10

Solingen faciasında hayatını kaybedenler Amasya'daki kabirleri başında anıldı

Almanya'nın Solingen kentinde 1993'te ırkçıların kundakladığı evde yaşamını yitiren Genç ailesinin 5 üyesi, katliamın 30. yılında Amasya'nın Taşova ilçesindeki mezarları başında anıldı.

Yurthaber 29-05-2023 15:35

Dünyaca ünlü futbolcu, takım arkadaşına ırkçılık yapan taraftarı yumrukla bayılttı!

Hollanda Ligi Eredivisie'nin 34. ve son haftasında Twente ile Ajax karşı karşıya geldi. De Grolsch Veste'de oynanan müsabaka, Twente'nin 3-1'lik üstünlüğüyle sonuçlandı. Bu skorla birlikte Ajax, sezonı 69 puanla 3. sırada tamamladı. Karşılaşmanın ardından yaşanan olay ise sosyal medyada geniş yer buldu. Ajax'ın genç futbolcusu Brian Brobbey'e ırkçı hareketlerde bulunan bir taraftar, hiç beklemediği bir reaksiyonla karşı karşıya kaldı. İşte detaylar...

Spor 29-05-2023 10:05

İspanya'da ırkçı eylemler devam ediyor! Atletico Madridli 4 taraftar yakalandı

İspanya'da 26 Ocak tarihinde Real Madrid ile Atletico Madrid arasında oynanan Kral Kupası maçı öncesi Madrid'deki bir köprüye "Madrid, Real'den nefret ediyor" yazılı bir pankart asıp, üzerine Vinicius forması giydirilen şişme bir bebeği köprüden sarkıtan 4 kişi yakalandı.

Spor 23-05-2023 13:58

Skandal sonrası La Liga'dan açıklama geldi! O sözler tepki topladı...

Geçen hafta Barcelona'nın şampiyonluğunu ilan ettiği La Liga'da ligde kalma mücadelesi veren Valencia, sahasında Real Madrid'e karşı önemli bir galibiyet aldı. Real Madrid'in Brezilyalı futbolcusu Vinicius Junior, Valencia tribünlerinden bir taraftarın kendisine ırkçı hakaret ettiği gerekçesiyle oyunu durdurdu. Konuyla ilgili La Liga Başkanı Tebas'tan açıklama geldi.

Spor 22-05-2023 19:52

Yine La Liga, yine skandal! ''Tüm stat Vinicius'a maymun diye bağırdı''

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 35. haftasında Real Madrid, deplasmanda Valencia'ya 1-0 yenildi. Valencia tribünlerinden bir taraftarı kendisine ırkçı söylemde bulunmakla suçlayan Vinicius Junior, 10 dakika oyunu durdurdu.

Spor 22-05-2023 07:47

İtalya futbolunda skandal! Samuel Umtiti'ye yapılan ırkçılık sonrası hakemden anons geldi! Gözyaşları...

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Lecce'de forma giyen Samuel Umtiti ve Lameck Banda, ırkçı tezahüratların hedefi oldu. Umtiti sahadan gözyaşlarıyla ayrılırken, hakem Livio Marinelli tezahüratların son bulmaması halinde maçı tatil edeceğini anons ettirdi. İşte detaylar...

Spor 05-01-2023 15:29

Sosyal medyadan tepki çeken görüntüler! Siyahi çocuğu tekme tokat havuzdan attılar... “Sadece beyazlar girebilir”

Sosyal medyada paylaşılan görüntüler bir anda tepkilere neden oldu. Güney Afrika’da çekildiği iddia edilen görüntülerde havuzda oynayan siyahi çocuklara yönelik yapıla şiddet büyük tepki çekti. İki adamın havuzun sadece kendilerine ait olduğunu söyleyerek siyahi çocukları tekme tokat havuzdan atması kullanıcılardan tepki topladı.

Trend 27-12-2022 11:38

AİHM, Almanya'nın polis teşkilatında ırkçılıkla ilgili soruşturmadan kaçtığına hükmetti

AİHM, Almanya'nın polis teşkilatında ırkçılıkla ilgili soruşturmadan kaçtığına hükmetti

Yurthaber 19-10-2022 21:56

Sonunda bunu da yaptılar! Brezilyalı yıldız Richarlison'a ırkçı saldırı! Fransa'da muz attılar...

Liglere verilen milli ara sonrasında Brezilya ile Tunus, hazırlık maçında karşı karşıya geldi. Parc des Princes Stadı'nda oynanan ve Brezilya'nın 5-1'lik üstünlüğüyle sonuçlanan maça çirkin bir olay damgasını vurdu. Brezilyalı Richarlison, takımının ikinci golünü attıktan sonra kutlama yaparken kendisine tribünlerden muz atıldı.

Spor 28-09-2022 11:54

Son dakika: 'Maymunluğu bırak!' Dünya, Real Madrid'in yıldızı Vinicius Junior'a yapılan ırkçılık skandalını konuşuyor!

Son dakika haberleri: Dünya futbolu ırkçılık skandalıyla çalkalanıyor! Real Madrid'in dünyaca ünlü yıldızı Vinicius Junior'un attığı gollerden sonra yaptığı dans figürleri İspanya'da olay oldu. El Chiringuito'da menajer Pedro Bravo'nun Brezilyalı futbolcunun dansına yönelik yaptığı ırkçı yorumlar sonrasında ülke adeta karıştı. Vinicius'a birçok futbolcudan destek geldi.

Spor 17-09-2022 17:28

Büyük şok! Acun Ilıcalı'nın takımına soruşturma başlatıldı iddiası!

Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Hull City, bu hafta karşılaştığı Sheffield United maçında yapılan tezahüratlar nedeniyle soruşturma altına alınıyor. Taraftarların ırkçı ve taciz içeren tezahüratlarda bulunduğu iddiasının ardından İngiltere Federasyonu harekete geçti.

Spor 05-09-2022 11:22

Fransa’da yapılan sosyal deneyle plajlardaki ırkçılık kameralara yansıdı

Fransa’da yapılan sosyal deneyle plajlardaki ırkçılık kameralara yansıdı

Yurthaber 09-08-2022 17:06

Metroda çirkin saldırıya uğrayan siyahi yolcu Bakan Soylu'yla görüşmesini anlattı: Ülke zaten bizim ülkemiz

İstanbul'da, Yenikapı-Hacıosman metrosunda siyahi bir aile, yaşlı bir yolcu tarafından çirkin sözlere maruz kalmıştı. O anların videosunun sosyal medyaya düşmesiyle çok sayıda kullanıcı tepkisini dile getirmişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu mağdur aileyi evinde ziyaret etti. Senegalli oldukları belirlenen Baye Daouda Diagne, Soylu'nun ziyaretinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Ülke zaten bizim ülkemiz, bizim ekmeğimiz burada, her şeyimiz burada." ifadelerini kullandı.

Haber 11-07-2022 18:29

Metrodaki görüntüler sosyal medyada tepki çekmişti! Siyahi aileye ırkçı söylemde bulunan yolcu yakalandı

İstanbul Yenikapı-Hacıosman metrosunda siyahi bir aileye ırkçı ifadelerde bulunan yaşlı bir adamın videosu izleyenlerin tepkisini çekmişti. Videonun yayılmasından sonra harekete geçen ekipler, siyahi aileye çirkin ifadeler kullanan yolcuyu gözaltına aldı.

Haber 09-07-2022 19:39

Süpermarkette vahşete imza atmıştı! ABD'yi sarsan ırkçı saldırıda şok iddia

ABD dün New York'Un Buffalo kentindeki bir süpermarkette gerçekleşen ırkçı saldırıyla sarsıldı. Olayın perde arkası aydınlatılmaya çalışılırken 10 kişinin ölümüne yol açan saldırıyı düzenleyen ve sosyal medyadan canlı olarak paylaşan 18 yaşındaki Payton Gendron ile ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Savcı John Flynn, Gendron'ın marketten ayrılmaya çalışmasının nedenini daha fazla siyahi öldürme amacı olduğunu ileri sürdü.

Haber 16-05-2022 21:48

CHP İzmir il binasına gamalı haç ve ırkçılık yazıları! Soruşturma başlatıldı

İzmir'in Konak ilçesinde CHP il binasına kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kalemle 'Kahrolsun HDP, PKK', 'CHP Atatürk'ün partisi değil' ve 'Irkçılık yaşatır' yazıldı ve gamalı haç çizildi. İl Başkanı Deniz Yücel, konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Haber 02-01-2022 18:39

Şok olay! Irkçılık maçı tatil ettirdi

Almanya 3. Ligi'nde MSV Duisburg ile Osnabrück arasında oynanan karşılaşma, deplasman ekibinde forma giyen Aaron Opoku’ya tribünlerden yapılan ırkçı tezahüratlar nedeniyle tatil edildi.

Spor 20-12-2021 10:10

Alman polisinin ırkçı yazışmaları ortaya çıktı: Dün bir Türk'ü tekmeledim

Almanya’nın Köln kentinde şiddet sonucu 1 kişinin ölümüne sebebiyet verdiklerinden şüphelenilen polis memurlarının cep telefonlarından çıkan yazışmalarda, “Dün bir Türk’ü tekmeledim, yarın size ağzının, yüzünün fotoğraflarını gönderirim" şeklinde ifadeler yer aldığı ortaya çıktı.

Haber 26-11-2021 00:23

Sosyal medyadan yapılan ırkçılığa hapis cezası

İngiltere Championship ekiplerinden West Bromwich Albion'un kadrosunda yer alan Romaine Sawyers'a sosyal medyadan ırkçı saldırıda bulunan bir taraftara, iki ay hapis cezası verildi.

Spor 30-09-2021 19:18

Her şeyi kendisi tasarlamış! Provokasyon planını polisler bozdu

Mersin’de evinin kapısına ırkçı söylemler yazıldığı iddia edilen kişinin, iltica talebinin kabul olabileceği düşüncesiyle olayı kendisinin gerçekleştirdiği ortaya çıktı. İşlemlerinin ardından ’halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçlamasıyla adliyeye sevk edilen şüpheli tutuklandı.

Haber 14-09-2021 21:26

Twitter'dan Euro 2020'deki ırkçı paylaşımlar için açıklama

Sosyal medya platformu Twitter, İngiltere'nin İtalya'ya penaltılarda kaybettiği EURO 2020 finalinin ardından Twitter'daki ırkçı paylaşımların büyük çoğunluğunun İngiltere'deki kullanıcılar tarafından yapıldığını duyurdu.

Haber 10-08-2021 18:00

Griezmann ve Dembele'den ırkçılık skandalı

Fransa Milli Takımı'ndan Antoine Griezmann ve Ousmane Dembele'nin 2019'da kaldıkları bir oteldeki Asyalı çalışanlarla alay ettiği görüntüler yayımlandı. Görüntülere sosyal medyada tepki yağdı.

Spor 05-07-2021 17:43

Şezlong kavgası kanlı bitti! Irkçılık yapıldı iddiası: Şişeyi fırlatan biz olsaydık tutuklanmıştık

İspanya'nın Marbella şehrinde bulunan Nikki Beach'te 'ırkçı' saldırıya uğradığını söyleyen Rojeen Imanzadeh, kafasına şampanya şişesiyle vurulduğunu söyledi. Kanlar içinde kalan ve yaşadığı durumu ağlayarak anlatan kadına dikiş atılırken, yanında bulunan arkadaşları, ''Şişeyi fırlatan biz olsaydık tutuklanmıştık'' şeklinde konuştular.

Haber 26-06-2021 07:41

İtalya'da eski futbolcu ırkçılık nedeniyle intihar etti

Etiyopya kökenli İtalyan eski futbolcu Seid Visin, sürekli ırkçı tacize maruz kaldığı gerekçesiyle intihar etti.

Spor 05-06-2021 17:45

3 Mayıs Türkçülük Günü nedir? Türkçülük Günü ile ilgili mesajlar ve sözler

Türkçülük Günü’nün temeli 3 Mayıs 1944 tarihine dayanıyor. Hüseyin Nihal Atsız ve Sabahattin Ali davasının ardından 3 Mayıs 1944 "Ankara Nümayişi"ni anmak amacıyla, ilk defa 3 Mayıs 1945 tarihinde 10 mahkum tarafından kutlanmıştır. Bu tarihten sonra daha sonraki senelerde de 3 Mayıs tarihini anma amacıyla kutlanmaya devam edilmiştir. Daha sonra bu tarih 3 Mayıs Türkçülük Günü olarak anılmaya başlanmıştır.

Haber 03-05-2021 09:21

ABD'de çevrimiçi toplantıda siyahi doktora ırkçılık

ABD’de şehir komisyonu üyesi Tony Collins, katıldığı video konferans sırasında siyahi doktorun ünvanını kullanmayı reddetmesinin ardından komisyondan ihraç edildi.

Haber 27-04-2021 11:47

ABD'de 17 yaşındaki siyahi, polis tarafından öldürülmüştü! Görüntüleri ortaya çıktı

ABD’nin Tennessee eyaletinde geçen hafta okulun tuvaletinde polis tarafından gözaltına alındığı sırada hayatını kaybeden 17 yaşındaki siyahi gencin öldürüldüğü anlara ilişkin görüntü paylaşıldı.

Haber 22-04-2021 18:33

Sharon Johal dört yıl boyunca ırkçılığa uğradığını itiraf etti

Hint asıllı oyuncu Sharon Johal, başrolünü üstlendiği Neighbours (Komşular) dizisinin setinde dört yıl boyunca ayrımcılığa ve ırkçılığa uğradığını söyledi. Rol aldığı diziden ani bir kararla ayrılan ünlü oyuncu, set içerisinden kendisinden “Siyah olan veya öteki” diyerek bahsedildiğini iddia etti.

Trend 15-04-2021 11:48

Rangers - Slavia Prag maçındaki ırkçılığa UEFA'dan ağır ceza

UEFA, Rangers maçında Glen Kamara'ya ırkçılık yaptığına karar verilen Slavia Prag'dan Ondrej Kudela'ya 10 maç ceza verdi.

Spor 14-04-2021 18:02

Fransa'da başörtülü gazeteciye 'ırkçı' ölüm tehdidi

Fransa'da Müslüman toplumun haklarını savunmasıyla tanınan başörtülü gazeteci Nadiya Lazzouni, ölümle tehdit edildi.

Haber 08-04-2021 22:42

UEFA, Slavia Praglı Kudela'yı ''ırkçı söylem'' iddiasıyla yargılayacak

UEFA, Rangers'ta forma giyen Glen Kamara'ya yönelik ırkçı sözler sarf ettiği öne sürülen Slavia Praglı oyuncu Ondrej Kudela'nın yargılanacağını duyurdu.

Spor 06-04-2021 23:00

Valencia, Diakhaby'nin ırkçı saldırıya maruz kaldığını söylemesinin ardından soyunma odasına gitti!

Cadiz-Valencia maçının 25. dakikasında, Mouctar Diakhaby'nin ırkçı saldırıya uğradığını ifade etmesinin ardından Valencialı oyuncular soyunma odasına gitti.

Spor 04-04-2021 20:47

2'inci Kraliçe Elizabeth, Harry ve Meghan'ın ırkçılık suçlaması sonrası ilk kez görüldü

Prens Harry ve Meghan Markle'ın, Amerikalı ünlü televizyon sunucusu Oprah Winfrey'e verdikleri röportajın ardından Kraliçe 2'inci II. Elizabeth ilk kez törende görüntülendi.

Haber 31-03-2021 18:32

Lucescu'ya ırkçı tepki! Çingeneleri istemiyoruz

Dinamo Kiev Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Ukrayna'da ırkçı tepkilerle karşı karşıya.

Spor 21-03-2021 18:55

ABD Başkanı Biden’dan 'ırkçılığa sessiz kalmayın' çağrısı

ABD Başkanı Joe Biden, Georgia eyaletindeki Atlanta kentinde masaj salonlarına düzenlenen ve 6’sı Asya kökenli 8 kişinin hayatını kaybettiği saldırının gerçekleştiği kentte yaptığı açıklamada, Amerikalılara ırkçılığa karşı sessiz kalmama çağrısında bulundu.

Haber 20-03-2021 17:05

Rangers - Slavia Prag maçında ırkçılık iddiası

Rangers'ın orta saha oyuncusu Glen Kamara, Steven Gerrard'a Slavia Prag maçında ırkçılığa maruz kaldığını söyledi.

Spor 19-03-2021 11:59

Minneapolis kenti, George Floyd’un ailesine 27 milyon dolar ödeyecek

ABD'nin Minnesota eyaletinde, gözaltına alınması sırasında hayatını kaybeden siyahi George Floyd'un ölümüne sebep olan 4 polis memuru aleyhinde açılan davada, Floyd'un ailesine 27 milyon dolar tazminat ödenmesine karar verildi.

Haber 12-03-2021 23:35

George Floyd cinayetinde yeni gelişme

ABD'de siyahi George Floyd'u gözaltına alırken diziyle boynuna bastırarak ölümüne neden olan polis memuru Derek Chauvin hakkında, daha önce düşürülen "3. dereceden cinayet" suçlaması tekrar yöneltildi.

Haber 11-03-2021 21:45

Prens William: Kraliyet ailesi ırkçı değil!

'Britanya kraliyet ailesinde son 85 yılın en büyük krizi' diye nitelenen Prens Harry ile eşi Meghan Markle'ın bir röportajda aileye yönelttiği ırkçılık suçlamalarına ağabey William'dan yanıt geldi.

Haber 11-03-2021 15:03

Facebook, ırkçılıkla savaşmayı kamuya açık bir şekilde taahhüt etti

Ancak işe alım uygulamalarına yansımayan bazı endişeler var. Reuters kaynakları, ABD Eşit İstihdam Fırsatı Komisyonu’nun (EEOC) Facebook’un işe alma ve iş promosyonlarındaki olası “sistemik” ırkçılığı araştırdığını söylüyor.

Haber 09-03-2021 09:13

İsveç'te gizli ırkçılığa tavır

İsveç'te 15 Eylül'de yapılacak seçimlere hazırlanan Sosyal Demokrat Parti, dağıttığı broşürlerde "gizli ırkçılığı" kınadı.

Haber 27-08-2002 13:57