Isa Mintas Haberleri

Kıl payı kaçırmışlardı! SGK Uzmanı İsa Karakaş'tan kritik açıklama: 1 milyondan fazla EYT'li emekli olabilir!

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, EYT düzenlemesinden en çok SSK’lı çalışanların yararlandığını belirterek, 2023 yılında emekli olan 2 milyon yüz 193 bin kişinin yaklaşık 1 milyon 925 bin SSK’lı olduğunu ifade etti. Karakaş EYT'yi kıl payı kaçıranlar için de dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Finans 2024-03-28 11:24:24

Hem ehliyetsiz, hem alkollüydü! Kızını yatağa mahkum eden sürücünün peşini bırakmıyor

İzmir'de ehliyetsiz ve alkollü sürücü İsa Eyice (28), motosikletteki Dilara Aldanoğlu'na (26) çarparak yatağa bağımlı hale gelmesine neden oldu. Eyice hakkında 4,5 yıl hapis cezası verilen karar, istinaf mahkemesine taşındı. Yasemin Aldanoğlu (48), "Kızım Dilara, 2 yıl 3 aydır yatağa mahkum. Hiçbir şekilde bizi tanımıyor. Sanığın ehliyetsiz trafiğe çıkışı, olası kasta girmeli. Ağır ceza mahkemesinde yargılanmasını istiyorum. Bu bir ilk olsun. Gencecik insanların hayatları mahvolmasın" dedi.

Haber 2024-03-28 10:59:25

Emekliye seyyanen zamda yeni kulis! SGK Uzmanı İsa Karakaş çok yakın olan o tarihi açıkladı: ‘Tamamen tersine dönebilir…’

Emekliye seyyanen zam var mı? 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? Kademeli emeklilikte son dakika gelişmeleri neler? SGK Başuzmanı İsa Karakaş Ankara’dan son kulis bilgilerini anlattı. Karakaş, seyyanen zam ile ilgili son haftaya dikkat çekerek, "Emeklilere benim öngörüm seçim gününe kadar bir düzenleme yapılabilir yönünde” dedi. 2000-2008 arası kademeli emeklilik bekleyenler için de SGK’yı işaret etti.

Finans 2024-03-16 07:58:13

Hem ehliyetsiz, hem alkollüydü! Genç kızı yatalak hale getirdi, verilen ceza isyan ettirdi

İzmir'de İsa Eyice'ye (27), ehliyetsiz ve alkollü olarak kullandığı araçla, motosiklete çarptı. Motosikletteki 2 kişiden Dilara Aldanoğlu (25), kaza sonrası yatağa bağımlı hale geldi. Genç kızı yatalak hale getiren Eyice'ye, 'Bilinçli taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına yol açma' suçundan 4,5 yıl hapis cezası verildi. Ehliyetsiz ve alkollü şekilde araç kullanırken bir insanın hayatını karartan Eyice'ye verilen ceza isyan ettirdi.

Haber 2024-03-15 10:59:15

Emeklilere seyyanen zam için SGK Uzmanı İsa Karakaş'tan çarpıcı açıklama: Anketleri işaret etti: Her an...

Emeklilerin seyyanen zam beklentisi gündemdeki yerini koruyor. Emekli maaşlarına ve ikramiyeye verilen zam emeklileri mutlu etmedi. Bayram ikramiyelerinin 3 bin TL'ye çıkarılması kararının Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından emeklilerin gözü seyyanen zamma çevrildi. Hükümet yetkililerin açıklamaları merakla takip edilirken seçim öncesi seyyanen zam gelmesi ihtimali ne?

Finans 12-03-24 10:01

Emekliye seyyanen zamda kulis bilgisini açıkladı: ‘67 teklif var’ dedi: ‘7000 lira mümkün değil’

Emekli maaşı ve bayram ikramiyelerine yapılan artış yetersiz kaldı. Milyonlarca emekli gözünü seçim öncesi yapılabilecek yeni zamlara çevrildi. En büyük beklenti ise en düşük emekli maaşı olan 10 bin TL’nin yükseltilmesi. SGK Başuzmanı İsa Karakaş Meclis’e emeklilerle ilgili 67 değişik teklifin sunulduğunu söyledi. En düşük emekli maaşının asgari ücrete eşitlenemeyeceğini en fazla 5 bin liralık seyyanen zam yapılabileceğini dile getirdi.

Finans 22-02-24 08:37

Kademeli emeklilikte müjde var mı? SGK Uzmanı EYT misali kademe kademe geliyor dedi, emeklilik düzenlemesini işaret etti!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesini (EYT) kaçıranlar için son günlerde kademeli emeklilik yasası gündemden düşmüyor. 2000- 2008 arası SGK girişi olanlar torba yasa maddelerinde erken emeklilik teklifi olup olmadığını merak ediyor.SGK Uzmanı İsa Karakaş, emeklilik sisteminde er ya da geç düzenleme yapılacağını belirtti, son gelişmeleri yorumladı.

Finans 16-02-24 07:32

Emekliye zamda ekim formülü! İşte kulislerde konuşulan rakam...

Emeklilik zamları sonrası şimdi de gözler bayram ikramiyesi ve seyyanen zamma çevrildi. Emekliler hükumetten gelecek açıklamayı dört gözle bekliyor. SGK Uzmanı İsa Karakaş emeklileri sevindirecek haberi paylaştı. Masada birçok formül yer alıyor. İşte kulislerde konuşulan o rakam...

Finans 12-02-24 21:09

3600 ek gösterge torba yasada olacak mı? 470 bin memuru ilgilendiren açıklama SGK uzmanından geldi

Meclis yeni dönem mesaisine başladı. 470 bin memurun da gözü 3600 ek gösterge için Meclis görüşmelerine çevrildi. 3600 ek gösterge için görüşmeler başladı mı, torba yasada olacak mı? SGK Uzmanı İsa Karakaş son gelişmeleri aktardı.

Finans 19-01-24 12:26

Hz. İsa figürlerinin yer aldığı deri kitabı tarihi eser diye satacaklardı, sahte çıktı

Kırıkkale’de 2 kardeşin tarihi eser diye satmaya çalıştıkları, içinde Hz. İsa’nın çarmığa gerilmiş haç figürü ile insan figürlerinin olduğu deri kitabın sahte olduğu ortaya çıktı.

Yurthaber 17-01-24 14:44

'Yılın düğünü' olarak anılıyor! Tam 9 gece 10 gün sürecek... Brunei Prensi Abdul Mateen'in dillere destan düğününde ikinci gün geride kaldı

Ekim ayında Brunei Sultanı Haji Hassanal Bolkiah, oğlu Prens Abdul Mateen ibni Hassanal Bolkiah'ın Anisha Rosnah ile nişanlandığını duyurmuştu. Prens Abdul Mateen ve Anisha Isa Kalebic'in düğün tarihi ise 7-16 Ocak 2024 olarak açıklanmıştı. Yılın düğününde ikinci gün geride kalırken gelin Anisha; ülkesinin modacılarından birinin imzasını taşıyan beyaz bir kıyafet giydi.

Trend 08-01-24 16:13

Mantar toplamaya gitti, 3 gündür haber alınamıyor!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, 3 gün önce mantar toplamaya Balan Dağı'na giden 65 yaşındaki İsa Çiftçi'den haber alınamıyor. Çiftçi için arama kurtarma çalışması başlatıldı.

Haber 02-01-24 20:20

Marmaris’te 4 gündür kayıp adam için arama çalışmaları devam ediyor

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yaşayan ve 30 Aralıkta yakınları ile mantar toplamak için Balan Dağı’na gidip kaybolan İsa Çiftçi için bölgede arama çalışmaları devam ediyor.

Yurthaber 02-01-24 12:03

Canlı yayında itiraf etti! Korkunç cinayetin nedeni ortaya çıktı

Adana'nın Kozan ilçesinde 13 Aralık’tan bu yana kayıp olarak aranan oto yedek parçası satıcısı ve 3 çocuk babası Mustafa Hakkulu’nun (31) cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. Tabancayla öldürülmüş halde bulunan Hakkulu’nun arkadaşı İsa D., katıldığı bir televizyon kanalında Hakkulu'yu öldürdüğünü itiraf edince gözaltına alındı. İsa D., Hakkulu’nun eşine ağza alınmayacak sözler sarf ettiğini, bu nedenle de dayanamayıp vurduğunu ileri sürdü. İşte detaylar...

Haber 26-12-23 12:59

Müge Anlı'da korkunç cinayet itirafı! Detaylarını anlattı 'Eşimin fotoğraflarını görünce...' Canlı yayında gözaltına alındı

Müge Anlı ile Tatlı Sert programında korkunç bir cinayet itirafı geldi. Kayıp olarak aranan Mustafa Hakkulu'nun cenazesi bulundu, arkadaşı İsa Dumlu cinayeti itiraf etti. Kan donduran itiraf sonrası stüdyo buz keserken Dumlu cinayetin detaylarını da anlattı. Dumlu, Hakkulu'nun, eşinin fotoğraflarını gördüğünü ve ağza alınmayacak şeyler söylediğini iddia ederek cinayeti bu nedenle işlediğini belirtti.

Magazin 25-12-23 15:21

Dere yatağında tabancayla vurulmuş halde bulundu! Müge Anlı'da ortalık karıştı, görüntüyü apar topar yayından aldılar

Müge Anlı, Mustafa Hakkulu'nun ölümüne ilişkin dosyayı bugün de ele aldı. Dere yatağında cansız bedeni bulunan 3 çocuk babası talihsiz adamın ensesinden silahla vurulduğu belirtildi. Canlı yayında küfürler havada uçuştu. Acılı aile isyan edip ayaklandı. O görüntüler apar topar canlı yayından alındı. Olay günü Mustafa Hakkulu’nu son gören isimlerden olan ve aynı zamanda o gün Hakkulu’na para verdiğini söyleyen İsa, cinayet itirafında bulundu.

Magazin 25-12-23 10:53

Selahattin Ekicioğlu yeniden aday gösterildi Kırşehir'de CHP teşkilatı karıştı! 80 kişi istifa etti

CHP Parti Meclisi toplantısı sonrasında 126 il ve ilçe için belediye başkan adaylarını açıkladı. CHP'nin Selahattin Ekicioğlu'nu Kırşehir'de aday göstermesine il ve ilçelerden tepkiler geldi. Kırşehir'de il, ilçe, merkez ilçe, il merkez ilçe, kadın kolları ve il disiplin kurulu yönetimi başta olmak üzere 80 kişi görevlerinden istifa etti. Görevden ayrılan İl Başkanı İsa Şahin, "Olumsuzluğa ve huzursuzluğa neden olmamak için görevimizden istifa etme kararı aldık." dedi.

Haber 22-12-23 17:01

Ne emekli maaşına ne ikramiyesine… Memur zammı beklenirken gözden kaçan ‘8077 TL’ detayı! Seyyanen zam nedeniyle yüzde 50 daha düşük aylık

Milyonlar emekli zammı ile birlikte memur maaşı zammı için Ocak ayının başında belli olacak 6 aylık enflasyon rakamlarını beklerken, yeni emekli olacak memurlar için çok kritik bir detay ortaya çıktı. Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, yeni yılda emekli olacak memurların, Temmuz ayında verilen 8 bin 77 liralık seyyanen zamdan faydalanamayacağını belirtti. Bu zammın emeklilik hesabı yapılırken dikkate alınmayacağını söyleyen uzman isim, emekli ikramiyesinde de etkisiz olacağını dile getirdi.

Finans 09-12-23 14:18

Asgari ücret ne kadar olacak? '17 bin TL civarlarına...' SGK Başuzmanı o rakamı verdi 'Yüzde 10'luk refah payı ile...' İşte tüm hesaplar

Asgari ücret ne kadar olacak? Milyonlar, açıklanacak yeni asgari ücretin ne kadar olacağını merak ediyor. Asgari ücret zammı tahminleri de yapılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu Başuzmanı İsa Karakaş, yaklaşık 7 milyondan fazla çalışanı ilgilendiren asgari ücrette muhtemel zam oranlarıyla alakalı konuştu. Karakaş "6 aylık enflasyon oranına ek yüzde 10'luk bir refah payı ile asgari ücret 17 bin TL olabilir" dedi. İşte yüzde 30, 35, 40, 45 ve 50 oranında zam olması halinde ortaya çıkacak rakamlar...

Finans 09-11-23 17:25

Çalışma saatleri kısalıyor mu? ‘45 saatten 37,5 saate insin’ önerisi: İlk adım atıldı, teklif Meclis’te

Bir süredir konuşulan haftalık 45 saatlik çalışma süresinin düşürülmesine yönelik yeni bir gelişme yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, esnek çalışma biçimlerini yaygınlaştıracaklarını açıklaması sonrasında muhalefet, Meclis’e haftalık çalışma süresini 37,5 saate düşürmek için teklif götürdü. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, ‘maalesef zor’ diyerek gerekçesini açıkladı.

Finans 09-11-23 16:03

İstanbullular dikkat! Birçok noktada araçların üzerine konuldu: Vatandaşları 'İSPARK' oyunuyla tuzağa düşürdüler

İstanbul'da birçok noktada araçların üzerine İBB ve İSPARK logoları bulunan "Park borcunuzu ödemek için QR kodu taratınız" yazılı ve 24 saat içerisinde borcun ödenmesi gerektiğini belirten etiketler yapıştırıldı. Birçok vatandaşın kredi kartından para çekildiği öğrenildi. İSPARK yaptığı açıklamada böyle bir uygulaması olmadığını ifade etti. Adli Bilişim Uzmanı İsa Altun vatandaşları uyararak "Hesaplarınız boşaltılabilir" açıklaması yaptı.

Haber 22-10-23 11:11

Polis memuru Cihat Ermiş şehit edilmişti! 'Ceco İsa Grubu'na operasyon, çarpıcı detaylar ortaya çıktı

İstanbul'da polis memuru Cihat Ermiş'in şehit edilmesiyle ilgili 'Ceco İsa Grubu' suç örgütüne operasyon düzenlendi. 9 kişi gözaltına alınırken örgütle ilgili detaylar da ortaya çıktı. Üyelerin bölgede bulunan insanlar üzerinde korku ve panik oluşturup alıkoydukları kişileri darp ederek video kaydına aldıkları ve husumetli oldukları kişilerin ev veya iş yerlerini kurşunladıkları, bu suçları işlerken daha az dikkat çektiği için çocukları kullandıkları öğrenildi.

Haber 13-10-23 10:10

TBMM'de protesto! O partiye Genel Kurul'da yer verilmedi: Meclis'in çalışmasına ara verin

TBMM'de Saadet Partili milletvekilleri, parti grupları için Genel Kurul'da yer verilmediğini belirterek, komisyon sıralarına oturdu. Milletvekillerinin protestosu nedeniyle tartışma yaşandı. Saadet Partisi Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin de Bozdağ'dan bu konuya bugün geçici bir çözüm bulmasını ya da Meclis'in çalışmalarına ara vermesini talep etti.

Haber 05-10-23 18:00

Yasak aşk dehşeti! Eşiyle ilişkisi olduğunu öğrendi, ortalığı kan gölüne çevirdi

İstanbul Bağcılar'da İslam Keleş, üvey amcası İsa Ergün'ü (45) sokak ortasında, 15 yıllık eşi Yeliz Keleş'i (32) ise evinde, 3 çocuğunun gözü önünde tabancayla vurarak öldürdü. Kan donduran vahşetin ardından ise yasak aşk iddiası çıktı. Olay sonrası polisin düzenlediği operasyonla yakalanan İslam Keleş, emniyetteki ifadesinde her şeyi itiraf etti. Keleş ifadesinde, eşi ve üvey amcasının ilişki yaşadıklarını öğrendikten sonra olayı gerçekleştirdiğini söyledi. İşte olayın detayları...

Haber 12-09-23 12:55

Memur ve memur emeklilerinin gözü orada! 'Hakem Kurulu yüzde 45’lik fark üzerinden karar vermek zorunda' Memur zam oranını belirleyecek ilk toplantı yapıldı

7. Dönem Kamu Toplu Sözleşme görüşmelerinde hükümet ve sendikalar arasında zam oranında uzlaşma sağlanamadığı için devreye giren Kamu Görevlileri Hakem Kurulu ilk toplantısını yaptı. SGK Başuzmanı İsa Karakaş da “Memur sendikaları 2024 için yüzde 70 oranında bir zamla pazarlığa oturdu. Ancak hükümetin 2024 için teklifi yüzde 25'le sınırlı kaldı. 2025 için 2 teklif arasındaki fark ise yüzde 45 oldu. Yani Hakem Kurulu bu aradaki yüzde 45’lik fark üzerinden karar vermek zorunda" açıklamasını yaptı.

Finans 26-08-23 13:27

Emeklisi, çalışanı… Önce toplu sözleşme, sonra 3600 ek gösterge! Memur maaş zammı için çifte hazırlık: 4 yıllık üniversite mezunu olanlar…

Bir yandan toplu sözleşme görüşmeleri devam ederken, bir yandan da kapsamı genişletilerek birinci derecedeki tüm memurlara 3600 ek gösterge verilmesi için çalışmalar sürüyor. Özellikle memur emekli maaşına önemli katkısı bulunan ek gösterge düzenlemesine ilişkin değerlendirmede bulunan SGK Başuzmanı İsa Karakaş, 4 yıllık üniversite mezunlarının daha avantajlı olduğunu dile getirdi. İşte detaylar…

Finans 08-08-23 10:40

Marketteki süt fiyatlarında artış olacak mı? Açıklama geldi

Süt sanayicileri ve üreticileri, Ulusal Süt Konseyince (USK) yaptığı açıklamada çiğ süt referans fiyatını 11,5 lira olarak açıkladı. Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR) Yönetim Kurulu Başkanı İsa Coşkun, "USK'nin açıkladığı 11,5 lira fiyat aslında piyasada zaten olan fiyattır" diyerek market fiyatlarında bir değişikliğe neden olmayacağını aktardı.

Finans 14-07-23 09:40

Memur, emekli, SSK'lı, Bağ-kur'lu... Herkes gözünü o saate çevirdi! Yeni detay: Tüm memurlara 5 bin veya 6 bin...

Haziran ayı enflasyon oranının belli olmasıyla beraber memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam da belli olacak. En düşük memur maaşının 22 bin liraya çıkarılacak olması diğer maaşlara yapılacak zamları da etkileyecek. Hem oransal hem seyyanen zam beklenirken Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş memur maaşlarına dikkat çekti. Oransal zammın yüzde 30, yüzde 35, yüzde 40 şeklinde olabileceği gibi daha düşük oranda da olabiliceğini belirten Karakaş, 'doğru kombinasyon' için beklentisini açıkladı.

Finans 04-07-23 16:23

Asgari ücret zammı sonrası tamamı değişiyor! Doğum, askerlik borçlanması, SGK cezaları... 1 Temmuz'u işaret etti: Elinizi çabuk tutun!

Asgari ücret zammı sonrası Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başuzmanı İsa Karakaş'tan milyonları ilgilendiren bir uyarı geldi. Hizmet borçlanmasıyla ilgili vatandaşları uyaran Karakaş, "Kesinlikle 1 Temmuz'u geçirmeyin" diye konuştu. Asgari ücretin işverene maliyeti, SGK cezaları gibi güncellenen ücretlerle ilgili de yaptığı hesaplamaları aktaran Karakaş, yüzde 34'lük artışa dikkat çekti. İşte asgari ücret zammı sonrası kalem kalem tüm detaylar...

Finans 23-06-23 08:17

Trabzon'da yorgun mermi isabet eden çocuğun tedavisi devam ediyor

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon'da, 10 Haziran'da evlerinin bahçesinde oynarken baş bölgesine yorgun mermi isabet etmesi sonucu ağır yaralanan 9 yaşındaki Kerem Can'ın babası İsa Özdemir'i ziyaret etti.

Yurthaber 15-06-23 13:44

Bir ülke bunu konuşuyor... Açlık tarikatı soruşturmasında derinleşiyor: Yeni cesetler bulundu!

Kenya, akıllara durgunluk veren bir olayla gündemde. Ülkede açlıktan ölmeleri halinde 'Hz. İsa ile tanışacakları' vaadiyle kandırılan tarikata dair devam eden soruşturma kapsamında ulaşılan ceset sayısı 303'e yükseldi. Öte yandan tarikatın lideri Paul Mackenzie, soruşturmanın başında polislere 1000 kişinin cansız bedenine ulaşacaklarını söylemişti.

Haber 14-06-23 21:53

Trabzon'da yorgun mermi isabet eden çocuğun ailesinden duyarlılık çağrısı

Trabzon'da, 10 Haziran'da evlerinin bahçesinde oynarken baş bölgesine yorgun mermi isabet etmesi sonucu ağır yaralanan 9 yaşındaki Kerem Can'ın babası İsa Özdemir, magandalığın önüne geçmek için seferber olunması gerektiğini ifade etti.

Yurthaber 12-06-23 13:37

SON DAKİKA | Memur maaşı ve emekli zammı için dikkat çeken hesaplama: SGK dengesine vurgu yaptılar: ‘Son derece farklı olarak…’

Son dakika: Emekli zammı ve memur zammı için 6 aylık enflasyon rakamları bekleyişi başladı. Temmuz zammı öncesi ipuçları gelmeye devam ederken SGK Uzmanı İsa Karakaş, en düşük memur maaşı ve emekli maaşları için tek tek hesaplama yaptı. Sadece enflasyon rakamları ve refah payı ile oranları belirlemenin sorunlara yol açabileceğini söyleyen uzman isim, SGK’nın dengesine dikkat çekerek, “Yüzde 94 zam ile en düşük memur emeklisi maaşının 15.328 lira olması gerekiyor” dedi. İşte detaylar...

Finans 07-06-23 12:40

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinde genel sekreterin de aralarında olduğu 3 yönetici görevinden uzaklaştırıldı

İçişleri Bakanlığının, "depremzedelerin seçimden hemen sonra kaldıkları otelden çıkarılmaya çalışıldığı" iddialarına yönelik Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve diğer sorumlular hakkında yürüttüğü soruşturma kapsamında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Ünsal, Genel Sekreter Yardımcısı Alpaslan Kurtoğlu ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı İsa Karadağ geçici süre görevlerinden uzaklaştırıldı.

Yurthaber 05-06-23 15:27

Mehmet Barlas neden öldü, kaç yaşında öldü? Ünlü gazeteci Mehmet Barlas kimdir? İşte ünlü gazetecinin hayatı!

Mehmet Barlas'ın ölüm haberi geçtiğimiz gün yapılan son dakika açıklaması ile duyuruldu. Sabah Gazetesi baş yazarı yaşamını yitirdi. Acı haberi İsa Tatlıcan sosyal medya hesabında yaptığı paylaşım ile verdi. Peki, Mehmet Barlas neden öldü, kaç yaşında öldü? Ünlü gazeteci Mehmet Barlas kimdir?

Haber 02-06-23 06:54

Mehmet Barlas öldü mü, neden öldü? Mehmet Barlas kimdir, kaç yaşındaydı? Acı haberi duyurdu!

Mehmet Barlas, geçtiğimiz gün (1 Haziran 2023 Perşembe) akşam saatlerinde hayata gözlerini yumdu. Sabah Gazetesi başyazarı ünlü gazetecinin ölüm haberini yine İsa Tatlıcan duyurdu. Tatlıcan, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla yaşadığı acıyı dile getirdi. Ünlü gazetecinin hayatı merak konusu oldu. Peki, Mehmet Barlas öldü mü, neden öldü? Mehmet Barlas kimdir, kaç yaşındaydı?

Haber 02-06-23 06:42

Bandırma’da yaşlı adamı darp etti, güvenlik kameralarına yansıdı

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde 17 Eylül mahallesi Hacı İsa Mescit sokakta meydana gelen olayda 86 yaşındaki yaşlı adam darp edildi.

Yurthaber 25-05-23 11:28

Gizemli tarikat üyeleri açlık orucuna zorlandı... Cesetleri ormanda bulundu! Kenya'da kan donduran olay

Kenya, akıllara durgunluk veren bir olayla gündemde. Ülkede açlıktan ölmeleri halinde 'Hz. İsa ile tanışacakları' vaadiyle kandırılan tarikata dair devam eden soruşturma kapsamında ulaşılan cansız beden sayısı 145'e yükseldi.

Haber 11-05-23 21:12

Korkunç olay! Emekli zabıtayı bıçaklayarak öldürdü

Eskişehir’in Mihalgazi ilçesinde R.A. (57), tartıştığı emekli zabıta memuru İsa Yavuz’u (63) çıkan kavgada bıçaklayıp, öldürdü. Olay sonrası R.A. gözaltına alındı.

Haber 10-05-23 15:42

Genç kızı yatalak hale getirdi, savunması 'pes' dedirtti

İzmir'de İsa Eyice (27), ehliyetsiz ve alkollü olarak kullandığı hafif ticari araç ile Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olan Dilara Aldanoğlu'nun (25) da bulunduğu motosiklete çarparak genç kızın yatağa bağımlı hale gelmesine neden oldu. Hakkında 4,5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlanan Eyice savunmasında, karşı tarafın kusurlu olduğunu düşündüğünü söyledi. İşte detaylar...

Haber 01-05-23 11:35

Kenya'da bir garip olay! Açlıktan ölürseniz Hz. İsa ile tanışacaksınız diye kandırılan 47 kişinin cansız bedenine ulaşıldı

Kenya, akıllara durgunluk veren bir olayla gündemde. Ülkede açlıktan ölmeleri halinde 'Hz. İsa ile tanışacakları' vaadiyle kandırılan tarikata dair devam eden soruşturma kapsamında ulaşılan cansız beden sayısı 47'ye yükseldi. 'Tarikat lideri' olarak bilinen ve gözaltına alınan vaiz Paul Mackenzie Nthenge'nin ise gözaltındayken yemek yemeyi veya su içmeyi reddettiği bildirildi.

Haber 24-04-23 00:21

Nisan ayında maaş bekleyen EYT'liler dikkat! Uzman isim İmkansız diyerek duyurdu... 'Ağustos' detayı dikkat çekti

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi yasalaştı. Milyonlarca EYT'li ilk maaşlarını almak için gün sayıyor. Konuyla ilgili çok sayıda bilgi kirlilğinin ortada dolaştığını belirten Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, Nisan ayında ilk emekli aylığını bekleyenlere kötü haberi verdi. 1 milyon 400 bin başvurana Nisan ayı içinde emekli maaşının bağlanmasının imkansız olduğunu belirten Karakaş'ın, 'Ağustos ayı' sözleri ise dikkat çekti.

Finans 07-04-23 16:21

Bartın'daki iğrenç olayda yeni gelişme! Cezasında indirim yapıldı, 10 ayda serbest kaldı: 'Seni ve anneni öldüreceğiz'

Bartın'da restoran sorumlusu İsa Temür, bulaşıkçı olarak çalışan M.K.'nın kızına restoranın mutfağında cinsel tacizde bulundu. Olay sonrası tutuklanan ve aldığı hapis cezası 6 yıl 3 ay düşürülen Temür, 10 ay cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakıldı. 14 yaşındaki kızın annesi, Temür'ün kendilerine tehditte bulunduğunu belirterek kızının “Seni ve anneni öldüreceğiz" dediğini aktardı.

Haber 06-04-23 10:40

'Anlatmaya gerek yok görüyorsunuz' repliğiyle hafızalara kazınmıştı! Elazığlı fenomen bu kez de...

İsa Sezeroğlu, Elazığ'da şelale videosu çekerken 'Anlatmaya gerek yok görüyorsunuz' repliği ile bir anda fenomen olmuştu. 'Anlatmaya gerek yok görüyorsunuz' videosu ile sosyal medyada ün kazanan Sezeroğlu, bu kez de karlı dağı anlattı. O anlar yine izleyenleri gülümsetti.

Haber 02-04-23 16:00

Hatay’da 67 yıllık taş ustasını deprem bile durduramadı

Hatay’ın defne ilçesinde yaşayan 77 yaşındaki taş oyma ustası İsa Kart, depremde yeğeni ve kardeşini kaybetmesine rağmen sanatını bırakmadı.

Yurthaber 20-03-23 11:09

Kılıçdaroğlu'nun seçim konuşmasına 'Yunus Emre' tepkisi! 2 seçenek sundu, telif istedi: Seçim sloganı olarak kullanamazsınız!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakının adayı olarak açıklandığı pazartesi günü gerçekleştirdiği konuşma gündemdeki yankıları sürüyor. Ancak o konuşmada Kılıçdaroğlu'nun Yunus Emre'den alıntı yaptığını söylediği sözlere senarist İsa Yıldız'dan tepki geldi. Yıldız, telif veya o sözlerin seçim sloganı olarak kullanılmamasını istiyor.

Haber 08-03-23 08:30

Deprem felaketinin ardından Brezilya'da duygulandıran görüntü! Dünyaca ünlü Kurtarıcı İsa heykeline Türk Bayrağı yansıtıldı

Büyük yıkımlara ve can kayıplarına yol açan deprem felaketinin ardından tüm dünyadan destek mesajları ve yardımlar gelmişti. Dünyanın dört bir yanından Türkiye'ye yardımlar yağarken pek çok ülke bu büyük acıdan dolayı Türkiye'nin yanında olduklarını göstermişti. Son olarak Brezilya'da duygulandıran bir görüntü kaydedildi. Kurtarıcı İsa heykeli Türkiye ve Suriye'deki depremlerde hayatını kaybedenler anısına aydınlatıldı. Heykele Türk bayrağı ve Suriye bayrağı yansıtıldığı görüldü.

Haber 17-02-23 13:57

Evcil hayvanı olanlar dikkat! Çip uygulamasında ilk cezalar kesildi

Evcil hayvanlara çip uygulamasında sürenin dolmasıyla birlikte ocak ayında çip taktırmayanlara ilk cezalar uygulandı. Ankara Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Genel Sekreteri İsa Yıldırım, "Cezaların hepsi yurt dışına çıkış veya şehirlerarası yolculuk sırasında belge istenilmesi zorunlu olduğu için uygulandı. Onun dışında bu tür hayvanların tespiti açıkçası çok zor" dedi.

Finans 02-02-23 14:00

Köylüler okulları için seferber oldu

Manisa’nın Sarıgöl ilçesi Çavuşlar Mahallesi İlk ve Orta okulu için köylüler seferber oldu. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gönderilen basketbol potalarının okulda hizmet vermesi için vefat eden İsa İğdeli’nin oğulları babalarının hayrına okul bahçesine öğrencilerin spor yapmaları için tüm masrafları üstlendi.

Yurthaber 05-01-23 13:36