Ishal Haberleri

Uzman isim uyardı: Alerjik çocuklar, polenlerin yoğun olduğu saatlerde dışarıya çıkmamalı

Polenlerin ve alerjenlerin yoğun olduğu bir dönem olan ilkbahar, alerjik çocuklarda rahatsız edici semptomlara neden olabiliyor. Genellikle hapşırma, burun akıntısı, gözde sulanma, kaşıntı gibi belirtilerle ortaya çıkan alerjiyi önlemenin yolunun alerjenlerden kaçınmak olduğunu söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Uzm. Dr. Belgin Özbek dikkat çeken uyarılarda bulundu.

Kadin 22-04-2024 15:51

Bu mevsimlerde artış gösteriyor! Çocuklarda o hastalığa dikkat

Çocuklarda ishalin en sık nedeninin virüsler olduğunu belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Nazlı Karakullukçu Çebi, geçiş mevsimlerinde daha fazla dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Kadin 19-04-2024 12:36

Uzman isim üstüne basa basa uyardı! “Erken teşhis için endoskopi şart”

Endoskopi ve kolonoskopi gibi işlemlerin erken teşhis ve bazen de tedavi için kullanıldığına dikkati çeken Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Esin Korkut “Erken teşhis amaçlı endoskopi ve kolonoskopi yapılması önerilir. Kolonoskopi, kolon kanseri tanısında en güvenilir yöntemdir. Ayrıca polip ve benzeri kanser öncesi lezyonların saptanıp alınmasını sağlayarak hastaları kanserden korur. Kolon kanserinden korunmak için 45 yaşını aşmış herkese kolonoskopi önerilir” dedi.

Kadin 16-04-2024 15:55

Son günlerde şikayetleri artan ishale karşı çok etkili tarif! 1900'lerde yüz binlerce bebeğin hayatını kurtardı

Pek çok kişinin korkulu rüyalarından biri olan ishal günlük hayatınızı olumsuz etkiliyor ve vücudunuzun dengesini bozuyor. 1900'lü yılların başında on binlerce bebeğin hayatını kurtaran Ersnt Moro, bebeklere kendi tarifine göre pişirilmiş havuç çorbası vermeyi önerdi. Moro çorbası olarak bilinen bu tarif ishal sorununu bıçak gibi kesiyor.

Haber 19-01-2024 17:32

Diğer Haber Etiketleri

barcelona bebeklerde alerji bebeklerde alerji belirtileri bebeklerde diş çıkarma belirtileri bebeklerde diş gelişimi bebeklerde diş ne zaman çıkar bebeklerde ishal bebeklerde ishal nasıl geçer bebeklerde ishale ne iyi gelir belirti Doktor elma sirkesi tarifi deprem a vitamini anne sütü armut balık domates elma havuç kimyon lahana muz nar polen sakız somon süt yoğurt kolesterol şeker bebek güneş çarpması iştahsızlık kabartma tozu Omicron son dakika Kefir kaşıntı su hastalık uyku probiyotik biberon Bakteri Karaciğer‎ Mide‎ Pankreas‎ Göz Aşı Ağrı Ardahan Çay mantar sindirim sistemi sigara kahve kış yaz Solucan hastane baharat sinek uçak çocuk fare öğrenci tuvalet antibiyotik yan etki ağrı kesici kahvaltı tedavi koronavirüs (Covid-19) a vitamin eksikliği alerji alzheimer anal fissür basur baş ağrısı böcek sokması bulantı crohn hastalığı dış kulak iltihabı diyabet enfeksiyon gastrit grip hpv (genital siğil) iç kulak iltihabı idrar yolu enfeksiyonu kabızlık kalp krizi kanser karın ağrısı kolera kolon kanseri kusma mantar zehirlenmesi Meme kanseri mide asidi mide bulantısı mide üşütmesi mide yanması ödem parazit tansiyon tifo travma ülser verem virüs yemek borusu yorgunluk zehirlenme Amerika Brezilya İspanya Fahrettin Koca alara alerji belirtileri covid covid 19 aşı crohn hastalığı nedir çeyrek çoçuklarda idrar yolu enfeksiyonu belirtileri çoçuklarda idrar yolu enfeksiyonu ne iyi gelir cilt ciltte kızarıklık cips delta bağırsak böbrekler fayda faydaları endoskopi enerji enfeksiyon hastalıkları fasulye gaz gebelikte ishal guarana hamile hamilelikte ishal ibrahim saraçoğlu idrar yapamama idrar yolu enfeksiyonu antibiyotik idrar yolu enfeksiyonu belirtileri idrar yolu enfeksiyonu belirtileri nelerdir? idrar yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir idrarda bakteri ilik iltihap hemoroid hijyen anne anomali araştırma ebeveyn karaciğer nakli karın ağrısı ishal ishal belirtileri ishal corona belirtisi mi ishal için ne iyi gelir ishal kaç gün sürer ishal nasıl geçer ishale ne iyi gelir ishali ne geçirir iştahsızlık neden olur iştahsızlık nedenleri kaka kalın bağırsak yiyecek yara yaşlı kefirin faydaları mon moro ne işe yarar korona koronavirüs ligi mantar zehirlenmesi belirtileri refleks risk sahra şifa salgın popo portakal suyu porto taht küçük bebekler kimyon faydaları kolon kanseri belirtileri kolonoskopi pankreas kanseri pankreas kanseri belirtileri pankreas kanseri nedir ölüm uzman ibrahim saraçoğlu kürleri füme balık gastroenterit probiyotik besinler maçın zehirli mantar zehirli mantarlar varyant vatandaş viral enfeksiyon xavi ishali bıçak gibi keser omega3 içeren yiyecekler bebeklerde ilk diş çıkarma kaç gün sürer yeşil ishal vf yeşil kaka neden olur dışkıda mukus kortikosteroid sümük 5 yaş ayaklar alerjik kaşıntı kortikosteroidler ishal çeşitleri pankreasın görevi

Ishal

Ishal Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Ishal Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Şampiyonlar Ligi'nde görülmemiş olay! Barcelona'nın yıldızı Lamine yamal maç sırasında ishal oldu, maçı terk etti geri dönmedi!

Şampiyonlar Ligi ikinci hafta mücadelesinde Barcelona deplasmanda Porto'ya konuk olurken, mücadelenin 71. dakikasında tuvalete gitmek için izin isteyen genç yıldız Yamal geri dönmedi. İşte detaylar...

Spor 05-10-2023 07:30

Pilot ishal olan yolcuyu “biyolojik tehlike” olarak gördü! Beklenmedik bir iniş yapmak zorunda kaldı

Amerika Birleşik Devletleri’nin Georgia eyaletinin Atlanta şehrinden İspanya’nın Barselona şehrine doğru hareket eden bir uçak bir yolcunun ishal olmasının pilot tarafından 'biyolojik tehlike' olarak ilan edilmesinin ardından havada geri dönmek ve beklenmedik bir iniş yapmak zorunda kaldı. Yolcular durumu büyük bir şaşkınlıkla karşıladı.

Trend 05-09-2023 14:57

Antibiyotik ishal yapar mı? Antibiyotiğe bağlı ishal ne kadar sürer?

Antibiyotikler tıbbi dünyada enfeksiyonlarla mücadelede hayati öneme sahip ilaçlardır. Bakteriyel enfeksiyonların tedavisinde oldukça etkili olan bu ilaçlar hastalıkların hızlıca iyileşmesine katkı sağlayarak sağlığımızı korur. Ancak antibiyotiklerin bazı yan etkileri bulunur. Bunlardan biri antibiyotik kullanımına bağlı olarak ortaya çıkabilen ishaldir.Antibiyotiklere bağlı ishal,tedavinin sürecinde hastalar arasında oldukça yaygın bir durumdur ve hastaların endişe duyduğu bir yan etkidir.

Haber 31-07-2023 23:06

Emziren anne ne yerse bebek ishal olur? Bebek ishal olunca emziren anne ne yemeli?

Bebeklerin sağlığı ve refahı tüm annelerin en öncelikli endişeleri arasında gelir. Emziren anneler bebeklerine sağlıklı bir şekilde besin aktarımı sağlamak için kendilerine büyük bir sorumluluk yüklenirler. Ancak bazen beklemediğimiz durumlarla karşılaşabilirler bunlardan biri de bebeklerde ishaldir. İshal sulu dışkı ve sık dışkılama şeklinde kendini gösterir ve bebeğin vücudundaki su ve elektrolit dengesini etkileyerek hassas sistemlerini olumsuz yönde etkileyebilir.

Haber 31-07-2023 23:06

İshal nasıl geçer? İshali ne keser, ishale iyi gelen yiyecekler nelerdir?

İshal sindirim sisteminin sık ve sulu dışkılama ile karakterize olan bir durumdur. Bu rahatsızlık bağırsaklardaki sindirim sistemi sürecinin normalden daha hızlı bir şekilde gerçekleştiği durumlarda ortaya çıkar. İshal genellikle bir semptom olarak başka bir sağlık sorununun belirtisi olabilir veya bazı durumlarda kendiliğinden ortaya çıkabilir. Genellikle sıvı ve sık dışkılama, karın krampları, mide bulantısı ve bazen ateş gibi belirtilerle kendini gösterir.

Haber 14-06-2023 12:43

İshale ne iyi gelir, nasıl geçer? İshali ne keser?

İshal sindirim sisteminin normalden daha sık ve sulu dışkılama ile karakterize olan bir durumdur. Çoğu insan hayatlarının belirli bir noktasında ishal deneyimlemiştir. İshal sindirim sistemindeki normal işleyişi bozan bir dizi faktörden kaynaklanabilir. Bunlar arasında viral veya bakteriyel enfeksiyonlar, parazitler, gıda zehirlenmesi, alerjik reaksiyonlar, ilaçlar, stres veya sindirim sistemi hastalıkları bulunabilir.

Haber 30-05-2023 22:56

Bebeklerde iştahsızlık neden olur, nasıl giderilir? Bebekler diş çıkarırken yemek yemez mi?

Bebeklerin sağlıklı büyümesi için yeterli beslenmeye ihtiyaçları vardır. Ancak bazen bebekler yeterli miktarda beslenmeyi reddeder ve iştahsızlık sorunu yaşayabilirler. Bebeklerde iştahsızlık ebeveynlerin endişelenmesine ve bebeğin sağlığı için kaygı duymasına neden olabilir. İştahsızlık çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir ve ebeveynlerin nedenini belirlemesi ve uygun şekilde müdahale etmesi önemlidir. Bebekler diş çıkarırken yemek yemez mi?

Kadin 30-03-2023 17:28

Bebeklerde diş çıkartma huzursuzluğu ne kadar sürer? Bebeklerde diş çıkarmaya ne iyi gelir?

Bebeklerin diş çıkartma süreci hem bebekler hem de ebeveynleri için oldukça zorlu bir dönem olabilir. Bu süreç genellikle bebeklerin 6-12 ay arası olduğu dönemde başlar ve 2-3 yaşlarına kadar devam edebilir. Diş çıkarma süreci her bebek için farklı olabilir ve bazı bebeklerde ağrılı ve sancılı bir süreç olabilirken bazı bebeklerde dişler neredeyse fark edilmeden çıkabilir. Bebeklerde diş çıkarmaya ne iyi gelir?

Kadin 30-03-2023 17:27

Bebeklerde alerji belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir? Bebeklerde besin alerjisi nasıl anlaşılır?

Bebeklerin hayatları boyunca karşılaşabilecekleri birçok farklı alerjen vardır ve bazı bebekler bu alerjenlere karşı hassas olabilirler. Alerjiler bebeklerde sıkça görülen bir durumdur ve bu durum ebeveynlerin endişe ettiği bir konudur. Bebeklerin alerjik reaksiyonlar göstermesinin birçok nedeni olabilir ve bu nedenlerin belirlenmesi doğru tedavinin uygulanması açısından son derece önemlidir. Bebeklerde besin alerjisi nasıl anlaşılır?

Kadin 30-03-2023 17:27

Bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu belirtileri nelerdir? Bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu nasıl geçer?

Bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu yaygın bir sağlık sorunudur ve ciddi sonuçlar doğurabilir. İdrar yolu enfeksiyonları idrar yollarının enfeksiyonla enfekte olması sonucu meydana gelir. Bebeklerde bu enfeksiyonlar genellikle bakterilerin neden olduğu bir enfeksiyon türüdür. Bebeklerin idrar yolu enfeksiyonlarına yatkın olmalarının birçok nedeni vardır ancak bu durum önlenebilir ve tedavi edilebilir. Bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu nasıl geçer?

Kadin 30-03-2023 17:25

Bebeklerde yeşil kaka nedir, neden olur? Bebeğin kakası sarıdan yeşile döndü, ne yapmalıyım?

Bebeklerin dışkıları, bebeğin sağlığı hakkında önemli ipuçları verir ve bu nedenle anne babaların bu konuda bilgi sahibi olması gerekir. Yeşil kaka ise özellikle yeni doğan bebeklerde oldukça sık görülen bir durumdur ve anne babaların endişelenmesine neden olabilir. Yeşil kaka görüldüğünde ebeveynler genellikle bebeklerinin sağlığı hakkında endişe ederler. Ancak genellikle bu durumun nedeni önemsizdir ve bebeklerin normal gelişim sürecinde ortaya çıkan bir durumdur.

Kadin 30-03-2023 17:21

Bebeklerde ishal en fazla kaç gün sürer, neden olur, nasıl anlaşılır? Bebeklerde ishale ve kusmaya ne iyi gelir, nasıl geçer?

İshal bebeklerde, çocuklarda ve yetişkin kişilerde görülen önemli bir sağlık problemidir. İshal ile birlikte çoğunlukla kusma durumu da yaşanır. Dışkılamanın yumuşaması ve sulu hâle gelmesi ishal olarak tanımlanır. İshal olunduğunda dışkılama sayısında da artış gözlemlenir. İshal ve kusma durumu yaşandığında doktora gidilmesi önerilir. Bebeklerin hayat kalitesini etkileyen ishal en fazla kaç gün sürer?

Kadin 24-03-2023 17:20

Bebeklerde diş çıkarma belirtileri nelerdir? Bebeklerde diş çıkarma sırası nasıl olur?

Bebeklerde diş çıkarma hem bebek hem de ebeveynler açısından zor bir dönemdir. Dişlerin diş etlerinden ilk çıktığı zamanlar bebeklere acı verebilir. Diş eti içerisinde gelişimini tamamlayan süt dişlerinin çıkışı her bebekte aynı olmayabilir. Diş çıkarma süreci bebekten bebeğe farklılık gösterir. Peki, bebeklerde diş çıkarma belirtileri nelerdir, diş çıkarma sırası nasıldır?

Kadin 24-03-2023 16:52

İskenderun'da ishal salgını iddiası gündem olmuştu! Bakan Koca'dan açıklama geldi: 'Salgın olduğuna işaret eden hiç bir bulgu saptanmamıştır'

İskenderun'da ishal salgını ile ilgili ortaya atılan iddialara Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yanıt verdi. İddiaların asılsız olduğunu belirten Koca, "Salgın olduğuna işaret eden hiç bir bulgu saptanmamıştır." ifadelerini kullandı.

Haber 19-03-2023 00:38

Gebelikte ishal neden olur? İshal hamilelik belirtisi mi, hamilelikte ishal nasıl geçer?

Hamilelikte kişiler hormonal değişimlere bağlı olarak mide bulantısı, baş dönmesi, ishal, kabızlık gibi problemlerle karşı karşıya kalabilir. Bu durumlar anne adaylarının zor günler geçirmesine sebep olabilir. Kişiden kişiye değişiklik gösterebilen bu belirtiler kısa süreli olabileceği gibi uzun süreli de olabilir. Bu süreçte anne adayı yediklerine, içtiklerine ve yaşam tarzına oldukça fazla dikkat etmelidir. Peki, kişinin ishal olması bir hamilelik belirtisi mi?

Kadin 07-03-2023 17:56

Hamilelikte ishal olunur mu, neden ishal olunur? Gebelikte ishale ne iyi gelir, ishali ne keser?

Gebelik dönemi kadın vücudunda ciddi değişimlerin yaşandığı bir süreçtir. Fiziksel ve psikolojik farklılıklar hamilelik sürecinde baş gösterir. Vücuttaki sistemler de bu değişimlerden nasibini alırlar. Sindirim sistemi ve boşaltım sistemi daha çok ya da daha az çalışabilir. Bu durumda gebede ishal ve kabızlık gibi sorunlara yol açabilir. Gebelerde sıklıkla görülebilen bu sorunlar hafife alınmamalıdır. Hamilelikte ishal neden olunur?

Kadin 03-03-2023 17:14

Artan enfeksiyonlara dikkat! Organ kaybına ve ölüme yol açabilir

Deprem bölgesindeki yetersiz kaynaklar birçok hastalığın oluşmasına zemin oluşturuyor. Depremzedelerin ciddi enfeksiyon risklerine karşı korunması gerekiyor. Uzmanlar giderek artan enfeksiyon vakalarına karşı uyararak alınması gereken önlemleri paylaşıyor.

Haber 17-02-2023 11:20

Artan enfeksiyonlara karşı tuvalette alınacak önemli önlem! Deprem bölgeleri enfeksiyon riski altında

Kahramanmaraş merkezli depremde 10 il büyük hasar aldı. Bu hasar alan şehirlerde depremzedelerin enfeksiyon ve bulaşıcı hastalıklara yakalanma riski oluştu. Deprem bölgesindeki yetersiz kaynakların enfeksiyona yol açtığı belirtilerek sahra tuvaleti gibi alınabilecek önlemler paylaşıldı.

Haber 16-02-2023 10:08

Travmaya bağlı karın ağrısı ve baş dönmesine dikkat! İki haftadan uzun sürüyorsa...

Depremin ardından depremi yaşayan ve bu görüntülere maruz kalan çocuklar çeşitli travmalar yaşayabiliyorlar. Depremden en çok etkilenen kişilerin çocuklar olduğu biliniyor. Uzmanlar depremden sonra çocuklarda görülebilecek karın ağrısı ve baş dönmesine karşı uyarılarda bulunuyor.

Haber 14-02-2023 14:37

Sakın bu şekilde içmeyin! Ölümcül hastalık riski giderek artıyor! Acilen önlem alınmalı

Depremin ardından vatandaşlar hem sağlık hem de psikolojik açıdan oldukça zorluk yaşıyorlar. Uzmanlar deprem alanlarında görülen yetersiz hijyen nedeniyle birçok salgın hastalığın yayılmaya başlayabileceğini belirtiyor. Giderek artan ishal vakalarında alınması gereken önlem paylaşıldı.

Haber 14-02-2023 10:02

Bebeğinizin sağlığı için tercih edebileceğiniz en iyi cam biberonlar

Bebeğinizi kucağınıza almak için gün sayıyorsanız ya da hâlihazırda anne veya babaysanız bebeğinizi en iyi şekilde beslemenin alternatif yollarını arıyor olabilirsiniz. Öyleyse doğru yerdesiniz! Biberon, bebeklerin emme refleksine en uygun beslenme aracı. Peki, bebeğinizin sağlığı için tercih edebileceğiniz en iyi biberon modellerini incelemek ister misiniz? İşte, bebeğini plastikten uzak tutmak isteyenler için seçtiğimiz biberon modelleri!

Kadin 19-01-2023 15:27

Yıllardır şifa kaynağı olarak kullanılıyor! Doğal ağrı kesicinin faydaları saymakla bitmiyor

Günlük hayatta yediğimiz gıdaların dışında kalan bazı yiyecekler oldukça ilgi çekici ve faydalı olabiliyor. Guarana bitkisinin faydaları da duyanların dudağını uçuklatıyor. Ancak bazı durumlarda çok riskli sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Guarananın faydaları ve zararları hiç bilinmiyor.

Haber 15-01-2023 15:06

Yemeden önce tekrar düşünün! Bağırsakları mahvediyor: Bağırsak sağlığı için uzak durmanız gereken yiyecekler

Yediğimiz yiyecekler organlarımızda çeşitli problemlere sebep olabiliyor. Mide ve bağırsak yenilen yiyeceklerden en çok etkilen organlar arasında bulunuyor. Dayanılmaz ağrılara ve tuvalet alışkanlıklarının değişmesine yol açan bağırsak problemlerini daha kötü hale getiren yiyecekler bulunuyor. Bağırsak sorunları yaşayan kişilerin aşağıdaki yiyecekleri yemeden önce tekrar düşünmesi gerekiyor.

Haber 19-12-2022 10:04

Her bulduğunuz mantarı yemeyin! Önce kontrol edin: Öldürüyor

Yağışların artmasıyla birlikte doğada mantarlar çoğalıyor ve toplanan mantarların tüketiminde bu dönemde artış yaşanıyor. Güzel görünümü ve rengine aldanılarak tüketilen mantarlar zehirlenmeye yol açabiliyor, özellikle karaciğer ile böbrek yetmezliğine ve bununla birlikte hayati risklere neden olabiliyor. Mantar tüketiminden sonra bulantı, kusma, ishal, ateş ve giderek artan bilinç kaybı gibi belirtiler yaşandığında zaman kaybedilmeden müdahale edilmesi gerekiyor.

Haber 25-11-2022 10:57

Yenildiği an karaciğeri mahvediyor: Önemsiz görmeyin! Ölümcül sonuçları var

Yediğimiz yiyecekler sağlığımız için çok riskli durumlara neden olabiliyor. Yüksek D vitamini içerdiği ve oldukça faydalı olduğu bilinen mantarın karaciğerinizi mahvedebileceğini duymuş muydunuz? Uzmanlar bu yıl ağır ilerleyen mantar zehirlenmelerinin ölümcül etkileri olabileceğini belirtiyor.

Haber 09-11-2022 11:13

Ardahan'da 8 üniversite öğrencisi mide bulantısı ve kusma şikayetiyle hastaneye başvurdu

Ardahan'da 8 üniversite öğrencisinin gıda zehirlemesi şüphesiyle hastaneye başvurduğu bildirildi.

Yurthaber 07-11-2022 07:25

Tuvalete yakın olun ve bunları asla yemeyin! İshalde dikkat edilmesi gerekenler

İshal hiç eğlenceli değildir, özellikle de banyoya yakın değilseniz. İshal olduğunda akışı yavaşlatmak için ne yapabilirsiniz? Zarar veren yiyecekler var mı? Uzmanlar, beslenmenin bazen çözüm olabileceğini söylüyor ama her zaman değil. Diyare olarak da bilinen ishal, genelde kısa ömürlüdür. Dikkat edildiği taktirde birkaç gün içinde kendiliğinden geçecektir. Kronik ishal ise daha sıkıntılı sonuçlar doğurabilir.

Haber 27-10-2022 22:50

Çok önemli bir nedeni var: Kaşıntı bir türlü durmuyorsa...

Anal kaşıntı veya pruritis ani, hijyen, beslenme alışkanlıkları veya altta yatan bir tıbbi durumdan kaynaklanabilen, sosyal açıdan biraz garip olsa bile yaygın bir sağlık sorunudur. Anal kaşıntı, diğer adıyla pruritus ani, çok yaygındır. İshal, cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar veya parazitler gibi çeşitli nedenler yüzünden kaşınabilir. Kokulu mendil kullanarak temizlemek veya tuvalet kağıdıyla agresif bir şekilde silmek anal kaşıntıya neden olabilir.

Haber 25-10-2022 18:27

Dikkat! Belirtisi değişti: Covid enfeksiyonu ilk darbeyi tuvaletten vuruyor

Covid-19 2019 yılından beri tüm dünyayı etkilemeye devam ediyor. Milyonlarca kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Covid-19 birçok olumsuz duruma yol açıyor. Koronavirüse yakalanan kişilerin bu virüsü ilk günlerde fark edip izole olmaları toplum sağlığı için büyük önem taşıyor. Uzmanlar Delta ve Omicron varyantlarının belirtileri hakkında uyarıyor.

Haber 23-10-2022 10:51

İshale ne iyi gelir? İshali ne keser, evde doğal ve bitkisel tedavi ile nasıl geçer?

İshal, normalden biraz daha sık, sulu ve gevşek dışkının olduğu bağırsak hareketlerine denilir. Çeşitli nedenlere bağlı olarak zaman zaman görülebilir. Hafif seyrettiği durumlarda evde basit çözüm yöntemleriyle ishal için doğal tedavi yöntemleri denenebilir. Farklı belirtilerin eşlik ettiği ve uzun süreli rahatsızlık durumlarında ise vakit kaybetmeden hekime başvurmak gerekir. Çocuklarda ve yetişkinlerde görülen ishale ne iyi gelir? İshale iyi gelen yiyecekler nelerdir?

Haber 19-10-2022 23:04

Bugüne kadar çöpe attığınız için üzüleceksiniz! Asıl şifası kabuğunda saklı

Yediğimiz meyvelerin kabuklarını soyduktan sonra çöpe atıyoruz. Ancak bu konuda yanlış yapıyor olabiliriz. Bazı meyveler var ki kabukları şifa dağıtıyor. Vücudu çeşitli hastalıklardan koruyor. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, nar kabuğunda saklı olan faydaları belirterek bu kabukları çöpe atmamanız gerektiğini vurguladı.

Haber 19-10-2022 08:50

Omega-3 kaynağı balık mevsimi geldi: Faydaları olduğu kadar zararı da var! Bu şekilde yemek zehirlenmelere neden oluyor

Her sene taze balık mevsimi heyecanla bekleniyor. Kokusuna rağmen oldukça sevilen balıklar sağlık için önemli bir yer taşıyor. Uzmanlar zengin omega-3 kaynağı balıkların düzenli olarak tüketilmesi gerektiğini belirtiyor. Ancak balığı nasıl yediğiniz sağlığınız için belirleyici etkenler arasında bulunuyor. Füme balıklar sağlık için büyük risk oluşturuyor.

Haber 09-10-2022 11:56

Vücudu baştan aşağıya yeniliyor: Hastalıkları söküp atıyor! Kefirin şaşırtan faydaları

Doğal ürünler tüketmeyi seven kişilerin sıklıkla yediği kefirin sağlık için çok etkili faydaları bulunuyor. Genellikle yoğurtla karıştırılan bu şifa kaynağı yoğurttan daha faydalı görülüyor. Aklınıza gelecek olan birçok hastalığa çözüm olan kefirin faydalarını merak ediyorsanız bu haberi okuyabilirsiniz.

Haber 30-09-2022 11:31

Bu yiyecekleri aç karnına sofranızdan uzak tutun! Yaşanılan tüm problemlerin nedeni

Kahvaltı hayatımızda çok büyük öneme sahip. Güne daha sağlıklı ve zinde başlamamıza yarayan kahvaltıda yediklerimiz tüm günümüzü etkileyebiliyor. Sağlıklı olduğunu düşünerek yediklerimiz mide ve bağırsak problemleri yaşamamıza neden olabiliyor. İşte aç karnına asla yenmemesi gereken yiyecekler...

Haber 20-09-2022 09:10

Çocukken antibiyotik kullandıysanız dikkat! Bu hastalıklara yakalanma riskiniz daha yüksek

Uzmanlar antibiyotik kullanımları hakkında uyarılarda bulunuyor. Antibiyotik kullanımı son yıllarda azalsa da önceki yıllarda oldukça fazla kullanılıyordu. Yapılan araştırmalar çocukken antibiyotik kullananların çeşitli hastalıkları geçirme riskinin daha yüksek olduğunu buldu.

Haber 11-09-2022 12:16

Belirtilere dikkat edin! En tehlikeli kanser türlerinden: Sinsice ilerleyerek hayatınızı riske atıyor

Çağımızın en tehlikeli hastalıklarından olan kanseri erken teşhis etmek hayati önem taşımaktadır. Erken teşhis ve doğru tedavi ile kanseri iyileştirmek mümkündür. Tehlikeli kanser türleri arasında yer alan pankreas kanserinin belirtileri en sık rastlanan rahatsızlıklardan olduğu için teşhis etmesi zordur. Ancak bu belirtiler hakkında bilinçli olunması pankreas kanserinin erken teşhis edilmesini sağlamaktadır.

Haber 26-08-2022 09:17

Başka durumlarla karıştırmayın: Crohn hastalığı çok tehlikeli! Crohn hastalığı belirtileri nelerdir?

Karın ağrısı ve ishal birçok hastalığın yaygın belirtileri arasında bulunuyor. Genellikle üşütmeden dolayı olduğu düşünülen bu rahatsızlıklar ciddi hastalıkların habercisi olabiliyor. Crohn hastalığının yaygın belirtileri arasında da karın ağrısı ve ishal şikayetleri bulunuyor. Bu durumları sık sık yaşıyorsanız mutlaka doktora görünmeniz gerekiyor.

Haber 24-08-2022 09:23

Önemsiz demeyin! Kolon kanserinin en yaygın belirtisi

Kabızlık veya ishal en sık görülen tuvalet sorunları arasında bulunuyor. Genellikle yenilen yiyeceklerden kaynaklandığı düşünülen bu sorunlar sürekli olarak tekrar ediyorsa altında yatan nedeni araştırmak gerekiyor. Oldukça tehlikeli olan kolon kanserinin belirtileri arasında dışkılamada kabızlık ve ishal gibi değişiklikler yer alıyor. Kolon kanseri belirtileri nelerdir?

Haber 21-08-2022 08:55

Mutlaka deneyin! İkisini karıştırsanız...

Kimyon yemeklere yoğun bir tat veren baharatlar arasında yer alıyor. Kimyon sadece yemeklere tat vermesiyle değil faydalarıyla da biliniyor. Saymakla bitmeyen faydası bulunan kimyonu yoğurtla karıştırıp yiyince etkilerini çok daha arttırabileceğinizi biliyor muydunuz? Yoğurt ve kimyon karışımının faydaları ve sağlığa etkileri için bu haberi okuyabilirsiniz.

Haber 16-08-2022 15:00

Yazın 3 kat artıyor! Yaz ishaline karşı dikkatli olun

Sıcakta bozulan gıdalar, kirli suların içilmesi ve bu sularla yıkanmış meyve ile sebzelerin tüketilmesi, mikroplu havuz ile deniz suyunun yutulması… Yaz aylarında en sık bu etkenlerin yol açtığı ishaller bugünlerde kış aylarına göre 3 kat daha fazla yaşanıyor!

Haber 05-08-2022 12:54

Uzmanı uyardı! Yazın çocuklarda sıklıkla görülen hastalıklar...

Yazın çocuklarda sıklıkla görülen hastalıklar olabiliyor. Özellikle bunaltıcı sıcakların etkisini gösterdiği bu dönemde çocuklar serinlemek için havuza veya denize giriyor. Ancak dikkati elden bırakmamak şart. Çünkü bazı durumlarda çocuklarda idrar yolu enfeksiyonları veya kulak iltihabı görülebiliyor. Ayrıca, ishal, sıcak çarpması ve döküntülere karşı da ailelerin dikkatli olması gerekiyor.

Haber 24-07-2022 17:12

Bu kuralların her biri çok önemli: Yaz aylarında çocukları bekleyen 5 tehlike!

Deniz ve havuzda yüzüyor, park veya sahillerde gönüllerince koşuşturuyorlar… Çocuklar tüm yıl özlemle bekledikleri yaz aylarının keyfini bolca çıkarmaya devam ediyor. Ancak sıcak yaz günlerinde ebeveynler olarak bazı kurallara uymamız çok önemli, aksi halde güneş çarpmasından besin zehirlenmelerine ve böcek ısırıklarına kadar pek çok sorun çocukların sağlığını tehdit edebiliyor. Hava sıcaklıklarının tehlikeli şekilde arttığı günlerde çocukları güneşe çıkarmaktan kaçınmalıyız.

Haber 20-07-2022 06:53

Sofranızdan eksik etmeyin: Kabızlık ve ishal için etkili çözüm

Sağlık için beslenme düzenine dikkat etmek gerekiyor. Uzmanlar daha sağlıklı olmak adına her gün meyve ve sebze tüketmeniz gerektiğini belirtiyor. Birçok sağlık sorununu doğru gıdaları yiyerek çözebilirsiniz. Kabızlık, ishal gibi oldukça rahatsız eden bağırsak sorunlarını elma yiyerek giderebilirsiniz. Elmanın sağlık üzerindeki etkileri saymakla bitmiyor.

Haber 23-06-2022 10:33

İshal ve kusma şikayetleri arttı! Sıcak havalarda dikkat etmeniz gerekenler

Havaların ısınmasıyla birlikte çocukların ishal ve kusma şikayetleriyle hastaneye başvuru oranında artış yaşandı. Türkiye’nin en sıcak illerinden olan Adana’da hava sıcaklıkları mevsim normalleri üzerinde seyretmeye başladı. Son 1 haftada termometreler öğle saatlerinde 40 derecenin altına düşmezken bozulmuş gıda tüketimi başta olmak üzere birçok nedenden ötürü çocukların ishal ve kusma şikayetleriyle hastaneye başvuru oranında artış yaşandı.

Haber 03-06-2022 12:36

Oldukça rahatsız edici! Kaşıntınızın altında yatan neden…

Anal kaşıntılar sıklıkla karşılaşılan durumlar arasında yer alıyor. Özellikle toplum içerisinde kaşınıldığında rahatsız edici görüntülere sebep olan bu durumun altında yatan birçok neden bulunuyor. Anal kaşıntıların genellikle rahatsız iç çamaşırlardan kaynaklandığı düşünülse de altında yatan neden ciddi bir hastalık olabilir.

Haber 28-05-2022 10:06