Isid Karsiti Koalisyon Haberleri

Son dakika: İran'dan Irak'ın Erbil kentine gece yarısı füze ve İHA saldırısı! Mossad'ın ana casusluk karargahını imha ettik

Son dakika haberi: İran, Irak'ın Erbil kentine gece saatlerinde füze ve İHA saldırısı düzenledi. ABD'nin Erbil Başkonsolosluğu ve Uluslararası Havalimanı yakınlarında bulunan ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon üssü olmak üzere çok sayıda bölgede patlama sesleri duyuldu. Devrim Muhafızları Ordusu, terörist grupların ve casusların karargahlarına balistik füzelerle saldırıları kapsamında, Erbil'deki Mossad'ın ana casusluk karargahını imha ettiklerini duyurdu. ABD'den de ilk açıklama geldi.

Haber 2024-01-16 00:48:58

Biden'dan operasyon sinyali! Mektup yazdı: 'ABD daha ileri adımlar atmaya hazırdır'

Irak ve Suriye'de ABD üslerine saldırıların artması sonrasında ABD Başkanı Joe Biden harekete geçti. Kongreye bir mektup yazan Biden, "ABD, daha fazla tehdit ya da saldırı olması durumunda gerekli ve uygun şekilde daha ileri adımlar atmaya hazırdır" dedi. İsrail'in 7 Ekim'de Gazze Şeridi'ne saldırılarının başlamasının ardından Irak ve Suriye'de ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin bulunduğu üslere yönelik saldırılar artmaya başlamıştı.

Haber 2023-12-28 06:47:08

İsrailli aşırı sağcı Bakan Ben Gvir’den Netanyahu hükümetini devirme tehdidi

Aşırı sağcı İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, hükümetin Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılara devam etmemesi halinde Başbakan Binyamin Netanyahu liderliğindeki koalisyon hükümetini dağıtmakla tehdit etti.

Haber 2023-11-29 00:49:11

Hollandalılar sandık başına gitti! Dilan Yeşilgöz ülkenin yeni başbakanı olabilir

Hollandalılar genel seçimler için sandık başına gitti. Ülkede yapılan seçim anketlerine göre 4 siyasi partinin seçimleri başa baş götürmesi ve haftalarca sürecek görüşmelerin ardından koalisyon hükümetinin kurulması bekleniyor. Mevcut Başbakan Mark Rutte'nin istifasının ardından Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi'nin (VVD) genel başkanlığına seçilen Ankara doğumlu Dilan Yeşilgöz Zegerius ise ülkenin yeni başbakanı olabilir.

Haber 2023-11-22 21:28:14

Pentagon açıkladı: Irak ve Suriye'deki ABD ve koalisyon güçlerine son 7 günde 13 saldırı yapıldı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), 17 Ekim'den bu yana ABD ve koalisyon güçlerine Irak'ta 10, Suriye'de de 3 olmak üzere toplam 13 ayrı saldırı yapıldığını açıkladı. Pentagon sözcüsü, ABD'nin bölgedeki çıkarlarını ve personelini savunmak için meşru müdafaa hakkını kullanarak saldırılara cevap vermeye hazır olduğunu kaydetti.

Haber 25-10-23 00:35

CENTCOM duyurdu: Irak'taki ABD ve koalisyon güçlerine 24 saatte 3 İHA saldırısı

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Irak’taki ABD ve koalisyon güçleri yakınlarına son 24 saat içinde 3 insansız hava aracı (İHA) saldırısı yapıldığını ve bir saldırıda koalisyon güçlerinin hafif yaralandığını bildirdi.

Haber 19-10-23 01:33

İspanya'da sandıktan hükümeti kuracak sonuç çıkmadı

İspanya'da anket sonuçlarına göre Halk Partisi seçimleri kazandı. Ancak seçimlerden ne mevcut iktidardaki sol koalisyon ne de muhalefetteki sağ partiler meclis çoğunluğunu yakaladı.

Haber 24-07-23 01:19

Son dakika: Hollanda Başbakanı Mark Rutte koalisyon hükümetinin istifa ettiğini açıkladı

Son dakika haberi: Hollanda Başbakanı Mark Rutte, dört partiden oluşan koalisyon hükümetinin göçmen politikalarına ilişkin müzakerelerde anlaşmaya varamaması nedeniyle istifa ettiğini açıkladı. Hükümetin düşmesinin hiçbir zaman iyi bir şey olmadığını ve süreci tamamlayamadıkları için üzgün olduğunu anlatan Rutte, "Bazen anlaşmaya ulaşmak Hollanda gibi koalisyon ülkelerinde imkansız oluyor." diye konuştu.

Haber 07-07-23 23:49

Seçimden birinci çıktı, koalisyona sıcak bakmadı! Yunanistan'da seçim heyecanı: Miçotakis 2. turun sinyalini verdi

Türkiye'deki seçim heyecanı sürerken komşu Yunanistan da dün sandık başına gitti. Resmi olmayan sonuçlara göre, Başbakan Kiryakos Miçotakis'in partisi Yeni Demokrasi yüzde 40'ı aştı ancak tek başına iktidar olmaya yetecek oyu alamadı. Miçotakis'in koalisyon fikrine sıcak bakmayıp "güçlü iktidar" vurgusu yapmasıyla Yunanistan'da 2. tur seçime kesin gözüyle bakılıyor.

Haber 22-05-23 13:17

Devlet Bahçeli'den 'parlamenter sistem' çıkışı! 'Memleketi felakete sürükler'

MHP lideri Devlet Bahçeli, Hatay'da açıklamalarda bulundu. Bahçeli, Hatay'da yaptığı konuşmasında, "Eğer ülke çok partili koalisyonlarla yönetilmiş olsaydı, yani 76 yıl içinde 17 yıl koalisyon kurulsa, bir o kadar da hükümetler yıkılmış olsaydı, böyle büyük bir felaketin altından kalkmak mümkün değildi. Parlamenter sisteme dönüş, memleketi felakete sürükleyiştir" dedi. İşte Bahçeli'nin dikkat çeken o sözleri...

Haber 21-05-23 16:00

Bakan Varank, Togg ile geldiği Yalova'da konuştu:

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "14 Mayıs'ta biz evelallah eski Türkiye kalıntılarını, bu koalisyon meraklılarını tarihin çöplüğüne gönderirsek Türkiye çok farklı bir yüzyıla uyanacak." dedi.

Yurthaber 09-05-23 07:42

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Şimdi 9'lu bir koalisyon masası var' dedi ve ekledi: Bir gece yarısı yayınladığı videoyla...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki günlük aranın ardından bugün Atatürk Havalimanı'nda Teknofest'te açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millet İttifakı'na ve Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sert sözler söyledi. "Şimdi 9'lu bir koalisyon masası var" diyen Erdoğan "9'lu koalisyonun adayı bir gece yarısı yayınladığı videoyla ipe sapa gelmez şeyler söylüyor. Kendisine verilen talimatları ifşa etmeye başladı" açıklamasını yaptı.

Haber 29-04-23 13:36

Son 2 yılda 5 kez sandığa gitmişlerdi... Bulgaristan'da seçim sonuçları belli oldu!

Bulgaristan'da dün düzenlenen erken seçimde, Bulgaristan'ın Avrupalı Geleceği için Vatandaşlar Girişimi (GERB) ile Demokratik Güçler Birliği (SDS) partilerinden oluşan ittifak oyların yüzde 26,54'ünü alarak seçimi birinci sırada tamamlarken, seçimde hiçbir partinin mecliste çoğunluğu sağlayamaması nedeniyle koalisyon hükümeti için görüşmelerin başlaması bekleniyor.

Haber 03-04-23 18:46

SON DAKİKA | Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan '14 Mayıs' mesajı! Karşımızda bir ittifak değil, kavga, ayak oyunu ve pazarlık üzerine kurulu bir koalisyon yapısı var

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. AK Parti il başkanları toplantısında konuşan Erdoğan, 14 Mayıs'ta gerçekleşecek seçimlere ilişkin dikkat çeken ifadeler kullandı. "Zafere ulaşacağımızdan şüphemiz yok" diyen Erdoğan "Karşımızda tamamen kavga, ayak oyunu ve pazarlık üzerine kurulu bir koalisyon yapısı var" şeklinde konuştu.

Haber 11-03-23 14:17

Bosna Hersek'te yeni hükümet 115 günün ardından kuruldu

Bosna Hersek'te 2 Ekim 2022'de yapılan genel seçimin ardından 115 gün sonra Sosyal Demokrat Parti öncülüğünde bir araya gelen ittifak, Sırp ve Hırvat partileri ile koalisyon yaparak hükümeti kurdu.

Haber 25-01-23 19:54

Bosna Hersek'te hükumet kurma yolunda ilk adım!

Bosna Hersek'te hükumet kurmanın yolunu açan koalisyon anlaşması imzalandı. "Sekizli" ittifak arasında imzalanan anlaşma sonrasında Bosna Hersek'te en kısa sürede hükûmetin kurulacağı ifade edildi.

Haber 16-12-22 00:57

SON DAKİKA | Esat-Erdoğan görüşmesi ne zaman olacak? Bakan Akar yanıt verdi

Son dakika: Milli Savunma Bakanı (MSB) Hulusi Akar, Pençe Kılıç Harekatı'nda 326 terörist etkisiz hale getirildiğini açıkladı. "ABD gözlem noktasını vurduğu" iddiasıyla ilgili "Bizim koalisyon güçlerine veya sivillere zarar vermemiz söz konusu bile olamaz" dedi. Bir gazetecinin "Suriye'de liderler düzeyinde bir görüşme ne zaman gerçekleşir" sorusu üzerine Akar, "Gelişmeleri yakından takip ediyoruz" yanını verdi.

Haber 25-11-22 10:16

Adalet Bakanı Bozdağ, AK Parti Bursa İl Başkanlığı'nı ziyaret etti: (1)

"(Altılı masa) Yeniden koalisyon görüntüsüyle, daha seçime gitmeden bakanlıkları, bürokratları, cumhurbaşkanı yardımcılarını taksim eden bir anlayışla, parsel parsel memleketin yönetimini, imkanlarını şimdiden taksim edeceğiz diyen bir anlayışla karşı karşıyayız. Kimsenin buna hakkı yoktur"

Yurthaber 03-10-22 18:25

Ülke çalkalanıyor! İtalya'daki hükümet krizinde çarpıcı 'Rusya' iddiası

İtalya’daki hükümet krizinde ülkeyi çalkalayan bir gelişme yaşandı. Ülkede Draghi liderliğindeki koalisyon hükümeti 21 Temmuz’da çökmüş, sonrasında Cumhurbaşkanı Mattarella parlamentoyu feshetmiş ve 25 Eylül’de erken seçim yapılmasına karar verilmişti. Yaşanan hükümet krizinde Matteo Salvini ile Rusya arasında bağ olduğu iddia edildi. Hükümetin dağılmasından 2 ay önce Rusya’nın Roma Büyükelçiliğinden bir yetkilinin koalisyon ortağı partiden bir yetkiliyle çekilme konusunu konuştuğu öne sürüldü.

Haber 28-07-22 20:15

Son Dakika: İtalya Başbakanı Mario Draghi'den flaş istifa kararı!

Son dakika haberi: İtalya Başbakanı Mario Draghi, koalisyon ortağı 3 partinin parlamentoda hükümetine destek vermemesinin ardından istifa kararı aldığını açıkladı. Draghi, istifa kararını sunmak üzere Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella'ya gitti.

Haber 21-07-22 10:32

Şinzo Abe suikasti sonrası yapılan seçimlerden Abe'nin partisi oylarını artırdı

Koalisyon hükümetinin en önemli bileşenlerinden olan ve eski başbakan Şinzo Abe'nin partisi Liberal Demokrat Parti, Abe suikastinden iki gün sonra yapılan seçimlerde sandalye sayısını artırdı. Böylece Japonya'nın muhafazakar koalisyon hükümeti, parlamentonun üst kanadındaki desteğini güçlendirmiş oldu.

Haber 11-07-22 06:30

Hollanda'da iyileşme umudu olmayan 12 yaşın altındaki çocuklara ötenazi uygulanması gündemde

Hollanda hükümeti, iyileşme umudu olmayan ve dayanılmaz acı çeken 1-12 yaş arası çocuklara ölüm hakkı (ötanazi) tanımaya hazırlanıyor. Sağlık Bakanı Ernst Kuipers, koalisyon ortakları arasında uzun süreden beri tartışılan konu ile ilgili olarak bir yasa tasarısı hazırladı. Lahey'den Yusuf Özkan'ın haberi.

Haber 28-06-22 13:52

Ukrayna'ya silah yollama kararı İtalya'da krize neden oldu: Dışişleri Bakanı, partisinden ayrıldı

İtalya'da hükümetin Ukrayna'ya silah desteği siyasi depreme yol açtı. Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio, hükümetin silah yardımına karşı çıkan partisi 5 Yıldız Hareketi'nden ayrıldı. Parlamentoda en fazla sandalyeye sahip olan 5 Yıldız Hareketi'ndeki bölünme, koalisyon hükümetinin geleceğini de tartışmaya açtı.

Haber 22-06-22 04:07

Son dakika: İsrail'de sular durulmuyor: Son 3 yılda 5'inci kez erken seçim!

İsrail’de koalisyon hükümetinin Başbakanı Naftali Bennett ve Dışişleri Bakanı Yair Lapid yaptıkları ortak açıklamada, önümüzdeki hafta meclisi feshetme ve erken seçime gitme konusunda anlaştıklarını bildirdi. İsrail, son 3 yılda 5’inci kez seçime gitmiş olacak.

Haber 20-06-22 19:06

Fransa'da parlamento seçiminin ikinci turu bugün

Fransa'da 577 milletvekilinin yer aldığı Ulusal Meclis için ikinci tur seçimler bugün düzenleniyor. Seçimde öne çıkan iki ittifaktan sol ve yeşil koalisyon, Cumhurbaşkanı Macron'un ittifakının parlamentoda çoğunluğu elde etmesini engelleyebilir.

Haber 19-06-22 11:32

İspanya'dan gıda israfı kararı! 500 bin euroya kadar ceza kesilecek

İspanya'da sol koalisyon hükümeti, ülkedeki gıda israfını önlemek amacıyla bir dizi kararlar aldı. Önlemlere uymayanlara 500 bin euroya kadar para cezası verilmesini öngören yasa tasarısı kabul edildi.

Haber 07-06-22 19:25

Alman hükümeti ile Hristiyan Birlik, orduya 100 milyar euroluk ek fonda uzlaştı

Almanya’da koalisyon ortakları ile muhalefetteki Hristiyan Birlik, orduya 100 milyar euroluk ek fon sağlanmasında uzlaşma sağladı.

Haber 30-05-22 10:42

Koalisyon hükûmeti ne demek? Koalisyon hükûmeti birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler iki farklı kelimenin bazen değişime uğrayarak, bazense olduğu gibi bırakılarak bir arada kullanılmasıyla meydana gelir. Kelimelerin birleşimi yeni anlamlar ortaya çıkarır. Farklı anlamlarla değerlendirilen kelimeler, dilimizi daha da zenginleştirerek Türkçe dilini konuşan kişilerin kendisini ifade etmesinde büyük kolaylık sağlar. Koalisyon hükûmeti birleşik kelimesi de aynı kurallar uygulanarak TDK sözlükteki yerini almıştır. Koalisyon hükûmeti birleşik kelimesi ne demektir?

Egitim 17-05-22 23:55

Koalisyon ne demek? Koalisyon kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkiye Türkçesi oğuz dil koluna ait olan bir dildir. Aslında Oğuz kolunun Batı Oğuz alt kolunda yer almaktadır. Bu kategoride yer alan Osmanlıcanın bir devamıdır. Türkiye Türkçesi, bu uzantıların sahip olduğu tarihsel gelişim nedeniyle farklı diller ile kelime alışverişi yapmış ve zenginleşmiştir. Koalisyon kelimesi, Türkçenin zengin kelime hazinesinde bulunur. Koalisyon nedir, TDK sözlükte ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 23:55

Lübnan seçimlerinde ilk sonuçlara göre Hizbullah ve müttefikleri oy kaybetti

Lübnan'da Pazar günü yapılan seçimlerde ilk sonuçlara göre koalisyon ortakları büyük oranda oy kaybetti. Hizbullah'ın en önemli rakiplerinden, Suudi Arabistan destekli Hristiyan Lübnan Gücü Partisi, parlamentoda beş sandalye daha kazandı.

Haber 17-05-22 04:49

“IŞİD küresel tehdit olmayı sürdürüyor”

Irak ve Suriye'nin önemli bölgelerindeki savaşçı sayısı azalmış olsa da koalisyon üyeleri, IŞİD’in itibarının ve ideolojisinin yandaşlarını birarada tutmaya ve büyümesini desteklemeye devam ettiğini söylüyor

Haber 13-05-22 14:43

Ersin Tatar, Üstel'i görevlendirmişti! KKTC'de hükümet bilmecesi sona erdi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Ulusal Birlik Partisi (UBP), Demokrat Parti (DP) ve Yeniden Doğuş Partisinden (YDP) oluşan koalisyon hükümeti, İçişleri Bakanı ve UBP Girne Milletvekili Ünal Üstel başkanlığında kuruldu.

Haber 12-05-22 17:35

SON DAKİKA | KKTC'de Ersin Tatar, hükümetin istifasını kabul etti

Son dakika haberine göre KKTC'de Başbakan Faiz Sucuoğlu ile Maliye Bakanı Sunat Atun'un karşı karşıya gelmesi sonrasında Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, üçlü koalisyon hükümetinin istifasını kabul etti. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 20-04-22 16:19

Alman meclisi aşı zorunluluğuna hayır dedi

Alman meclisinde yapılan oylamada koalisyon partilerinden vekillerin hazırladığı ve 60 yaş üzerine aşı zorunluluğunu öngören tasarının yanı sıra muhalefetin sunduğu önergeler de reddedildi.

Haber 07-04-22 15:54

Macaristan: Seçimi kazanan Orban'dan AB'ye mesaj

Macaristan'daki genel seçimi Başbakan Orban liderliğindeki koalisyon kazandı.

Haber 04-04-22 08:33

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası askeri harcamaları artırma planı İtalya'da siyasi krize neden oldu

Rusya'nın Ukrayna işgalinin ardından savunma harcamalarını artırma planları İtalya hükümetinde krize yol açtı. İktidardaki geniş katılımlı koalisyon hükümetinde yer alan ve parlamentoda en fazla sandalyeye sahip olan 5 Yıldız Hareketi, askeri harcamaların artırılmasına karşı çıktı.

Haber 30-03-22 14:05

Siyasete döneceği konuşulan Tansu Çiller’den bomba açıklama! ‘40 milyar dolarlık…’

Siyaset kulislerinde son günlerde parti kurarak yeniden sahalara döneceği konuşulan Tansu Çiller’den son dakika açıklamaları geldi. Çiller yaptığı açıklamada koalisyon döneminde yaşadıklarını anlatarak çok ilginç bilgiler paylaştı. Çiller açıklamasında “40 milyar dolar kazandıracak özelleştirmenin önü kesildi. Dönemin Dışişleri Bakanı Mümtaz Soysal ve 92 vekilin AYM'ye başvurusu sonucu özelleştirme durduruldu” ifadelerini kullandı.

Finans 16-03-22 11:06

KKTC'de koalisyon konusunda mutabakata varıldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) "UBP-DP-YDP koalisyon hükümeti" konusunda mutabakata varıldı.

Haber 18-02-22 21:25

İrlanda ve İskoçya'da yüksek enflasyon yüzünden halka destek dağıtılacak

İrlanda'da koalisyon hükümeti, geçim giderlerinin giderek yükselmesinin ardından 500 milyon euro ek yardım paketi açıkladı. Muhalefet ise paketin sembolik kaldığı yönünde hükümeti eleştirdi. İskoçya'da da enerji ve geçim masraflarına destek olarak 150'şer pound verilecek.

Haber 11-02-22 13:23

Davutoğlu'ndan dikkat çeken ittifak açıklaması: Artık işin özünü konuşmamız gerekiyor

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Habertürk TV'de Fatih Altaylı'nın sunumuyla yayınlanan Teke Tek programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türk siyasetindeki koalisyon dönemlerini hatırlatan Davutoğlu, "CHP-MSP, DYP-SHP koalisyon tecrübesine sahip olduk. İttifaklar siyaseti olumsuz etkiledi. Artık işin özünü konuşmamız gerekiyor. İşin özü; siyaseti nasıl yapılandıracağız, demokratik anayasayı nasıl inşa edeceğiz?" ifadelerini kullandı.

Haber 01-02-22 22:01

İtalya'daki seçimlerde çıkmaz devam ediyor! Daha önce 1971'de yaşanmıştı

İtalya’da cumhurbaşkanlığı seçimleri devam ederken çıkmaz sürüyor. Seçimlerde 7’nci turda da adaylardan hiçbiri seçilmek için gerekli oy sayısına ulaşamadı. Benzer bir olay 1971 yılında da yaşanmıştı. 1971 yılındaki en uzun süren cumhurbaşkanlığı seçiminde Giovanni Leone, 23 turun ardından seçimi kazanmıştı. Öte yandan koalisyon hükümetini oluşturan 6 parti ise mevcut Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella’nın ikinci dönemde de görev almasını istedi.

Haber 29-01-22 21:28

Yemen'deki bir gözaltı merkezine yönelik hava bombardımanında onlarca kişi hayatını kaybetti

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin düzenlediği hava bombardımanı sonrası büyük oranda yıkılan cezaevinin enkazında kurtarma çalışmaları sürüyor. Şu ana kadar 70'in üzerinde cansız beden yıkıntıların arasından çıkarıldı.

Haber 21-01-22 20:40

Almanya'da aşı zorunluluğu tartışılıyor

Omicron varyantının hızla yayıldığı Almanya'da koalisyon ortağı Sosyal Demokrat Parti ile Yeşiller, aşı zorunluluğu kararının hızlı bir şekilde alınması yönündeki beklentileri frenledi.

Haber 09-01-22 14:59

Japon tarzı 'yeni kapitalizmde' ekonomik büyüme ve adil gelir dağılımı mümkün mü?

Japonya'da 31 Ekim'de yapılan genel seçimleri ülkeyi yıllardır yöneten Liberal Demokrat Parti ve onun koalisyon ortağı kazandı. Muhafazakar eğilimli yeni başbakan Fumio Kişida, yıllardır süregelen ekonomik zorlukların üzerine koronavirüs salgınının vurduğu orta sınıfın giderek artan genel memnuniyetsizliğini giderecek bir çözümü olduğunu söylüyor. Tokyo'dan Ilgın Yorulmaz aktarıyor.

Haber 05-01-22 06:36

Steinmeier ikinci Cumhurbaşkanlığı dönemine hazırlanıyor

Almanya'da koalisyon hükümetindeki üç partinin de desteğini alan Frank-Walter Steinmeier, Almanya Cumhurbaşkanlığı görevindeki ikinci dönemine hazırlanıyor.

Haber 04-01-22 21:51

Almanya Başbakanı Putin'le Görüşmeye Hazırlanıyor

Başbakan Olaf Scholz önümüzdeki birkaç hafta içinde Rusya Lideri Vladimir Putin’le biraraya gelmeyi hedefliyor. Bu esnada Almanya'daki koalisyon hükümetinde Rusya politikası konusundaki fikir ayrılıkları da dikkat çekiyor

Haber 04-01-22 13:44

Yeni Hollanda hükümetinde 2 Türkiye kökenli kadın bakan

Hollanda'da Başbakan Mark Rutte başkanlığında oluşturulan 4 partili koalisyon hükümetinde Türkiye kökenli 2 kadın bakan görev yapacak.

Haber 03-01-22 03:16
yen

Japon tarzı 'yeni kapitalizmde' ekonomik büyüme ve adil gelir dağılımı mümkün mü?

Japonya'da 31 Ekim'de yapılan genel seçimleri ülkeyi yıllardır yöneten Liberal Demokrat Parti ve onun koalisyon ortağı kazandı. Muhafazakar eğilimli yeni başbakan Fumio Kişida, yıllardır süregelen ekonomik zorlukların üzerine koronavirüs salgınının vurduğu orta sınıfın giderek artan genel memnuniyetsizliğini giderecek bir çözümü olduğunu söylüyor. Tokyo'dan Ilgın Yorulmaz aktarıyor.

Haber 15-12-21 16:40

Hollanda'da seçimlerden dokuz ay sonra koalisyon hükümeti için anlaşma sağlandı

Hollanda'da 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana en uzun süre devam eden koalisyon arayışları, seçimlerden 271 gün sonra anlaşmayla sonuçlandı.

Haber 14-12-21 05:21