Iskan Akyuz Haberleri

Ev alacaklar tapuda bu farka dikkat! Yıkım kararı bile çıkabilir

Ev alacaklar dikkat! Tapuda ‘kat irtifakı’ ve ‘ kat mülkiyeti’ detayları planlarınızı değiştirebilir. Kat irtifak tapulu bir ev alıyorsanız ve iskan da yoksa birçok sorunla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Finans 2024-03-19 10:42:43

Sevinç ve hüzün gözyaşları bir arada: Ahıska Türkleri yeni yuvalarına uğurlandı

Ukrayna’daki savaş bölgesinden tahliye edilerek Elazığ’da geçici konaklama merkezine yerleştirilen Ahıska Türkleri, iskan için Bitlis’in Ahlat ilçesine uğurlandı.

Yurthaber 2024-02-20 11:52:18

Hazine arazileri için karar: Hepsi TOKİ’ye devredildi! Her yıl 20 milyon metrekare…

Hazine arazileri, yatırımların, enerji üretiminin, tarımın ve deprem sonrası kentsel dönüşümün desteklenmesi amacıyla kullanılacak. Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında belirlenen iskan alanları için Hazine mülkiyetindeki 17,2 milyon metrekare yüzölçümlü taşınmaz ile 126,5 milyon metrekare yüzölçümlü tescil harici alanın TOKİ'ye devri uygun görüldü. Bu yılın 8 ayında proje bazlı yatırımlar da dahil olmak üzere 2 milyon 69 bin metrekare taşınmaz yatırımcılara tahsis edildi.

Finans 2023-10-25 11:56:06

Ev alacaklar dikkat! 'Kredi çekilmese bile...' Uzman isim uyardı 'Artık çok daha zor' diyerek o detaya vurgu yaptı

Ev almayı düşünen vatandaşlara önemli uyarılar geldi. Gayrimenkul Uzmanı Şule Alp, güvenilir firmaların tercih edilmesinin önemine dikkat çekerek, “uzmanlık alanı inşaat olan ve bu alanda deneyimli olan firmaların tercih edilmesi önemli” dedi. Ev alırken depreme dayanıklılık ve iskan raporuna bakılması gerektiğini söyleyen Alp, "İkinci el evlerde iskan almak artık çok daha zor" ifadelerini kullandı. Alp, kredi çekilmese bile bankaların eksperinin de mutlaka kullanılması gerektiğini söyledi.

Finans 2023-06-30 10:55:53

'3 saattir inceliyorum acaba havadaydı da...' Binanın görüntüsü sosyal medyada tartışma yarattı! Griye boyanmasını istemeyince...

Adana'daki bir bina, sosyal medyada paylaşılan görüntüleriyle tartışma yarattı. Görüntüleyen kişi, "3 saattir bu binayı inceliyorum. Acaba bu bina havadaydı da gri bina bunun altına mı getirildi?" demişti. O görüntülerin ardından 12 katlı binanın iş merkezi kısmının 2 ay önce griye boyandığı, apartmandakiler istemeyince diğer kısmının boyanmadığı, bu yüzden mimarisinde bir sorun var gibi göründüğü ortaya çıktı. Mimarisinde sorun olmadığı, iskan, ruhsat ve izinlerinin tam olduğu belirtildi.

Haber 23-02-23 14:28

'Binamız sosyal medyaya düşmüş' Çok tartışılan binanın müteahhidi: Kesinlikle deprem yönetmeliğine uygun

İstanbul Çekmeköy’deki 5 katlı bir apartman sosyal medyada gündem oldu. ‘Depremde çökme riski’ dolayısıyla tartışma yaratan ve üçgen yapısıyla ince bir duvarın üstünde inşa edilmiş görüntüsü veren binanın müteahhidi konuştu. Müteahhit Eser Karataş, "Belediye tarafından iskan verilmiş bir bina, kesinlikle deprem yönetmeliğine uygun.” dedi. Aynı zamanda toprak sahibi olan apartman sakini Fikret Savaş da "Ben de burada oturuyorum. Binayla ilgili hiçbir sıkıntımız yok, memnunuz da" şeklinde konuştu.

Haber 16-02-23 11:06

İmar affı ne zaman çıkacak, çıkacak mı? İmar barışı nedir? Heyecanlandıran gelişme

İmar affı konusu gündemde yer alıyor. İmar barışının ne zaman çıkacağı merak ediliyor. 2018 yılında, 31 Aralık 2017'den önce yapılmış, ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların imar ve iskan sorununun çözülmesi amacıyla imar barışı düzenlemesi hayata geçirilmişti. Gözler yeni açıklamalara çevrildi. Peki, imar affı ne zaman çıkacak, çıkacak mı? İ

Finans 17-10-22 12:30

Türkiye’nin en büyük iskan projesinde sona gelindi! Bakan Kurum duyurdu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Artvin’in, Çoruh Nehri üzerinde yapımı tamamlanan Yusufeli Barajı'nın, sular altında kalacak Yusufeli ilçesinin yeni yerleşim yerinde yürütülen çalışmalarda sona gelindi. Yeni yerleşim yeri, 2 bin 698 konut, 321 iş yeri ve 22 arsayı kapsıyor

Finans 10-10-22 14:38

Baraj nedeniyle su altında kalacak Yusufeli ilçesi yeni yerine taşınmaya başladı

Yeni yerleşim yeri, 2 bin 698 konut, 321 iş yeri ve 22 arsayı kapsıyor - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum: - "Türkiye'nin en büyük iskan projesinde sona geldik. Baraj nedeniyle sular altında kalacak Yusufeli ilçemizi yeni yerine taşımaya başladık. Yeni Yusufeli'ni biz çok beğendik."

Yurthaber 10-10-22 14:08

İskan Kanunu Uygulama Yönetmeliği'nde değişiklik

Devlet eliyle iskan için hak sahibi olanlara, tahsis edilen taşınmazın bedelini peşin ödemeleri halinde yüzde 44 ile yüzde 65 arasında indirim uygulanacak

Yurthaber 16-09-22 19:54

İzmir'de rezerv alanındaki deprem konutlarının ilk etabı temmuzda teslim edilecek

Deprem konutları kontrol şefi Şenol Oğuz: - "Birinci etapta, iskan ve abonelik işlemlerinin tamamlanmasına müteakip temmuz ayı içerisinde vatandaşlarımızın konutlara yerleştirilmesi planlanıyor"

Yurthaber 25-06-22 12:50

İmar ve atık düzenlemeleri yürürlükte: İskan borçları…

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında imar ve atık düzenlemelerine ilişkin bir dizi yeni kararlar alındığı duyuruldu. Binalara kimlik sertifikası uygulaması kararı alınırken, İstanbul, Bursa gibi şehirler için atık sus tesisi kurma zorunluluğu getirildi. Öte yandan iskan borcu olanlar için alınan kararda borcunu peşin ödemek isteyenlere, borçlandırma bedeli üzerinden yüzde 65 indirim yapılacak.

Finans 15-06-22 08:03

“Ukraynalılar oligarkların mülklerine yerleştirilsin”

İngiltere İskan Bakanı Michael Gove'un, “Yaptırım listesindeki Rus oligarklarına ait mülklere Ukraynalı mültecilerin yerleştirilmesi için” çalıştıklarını söylemesi, ülkedeki evlerin ve malikanelerin geleceğini tartışmaya açtı

Haber 17-03-22 17:33

İngiltere'de kabine revizyonu: Eğitim, Adalet ve İskan bakanları görevden alındı, Dışişleri Bakanı Raab'a yeni görevler verildi

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, kabinede daha önceden sinyalleri verilen revizyon için düğmeye bastı, üç bakan görevinden alındı. Eleştirilerin odağındaki Dışişleri Bakanı Dominic Raab ise Adalet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak görevlendirildi.

Haber 15-09-21 17:43

İngiltere, Afgan mülteciler için iskan planı hazırlığında

İngiltere hükümeti, Taliban'ın Afganistan'ın kontrolünü ele geçirmesinin ardından, Afganların İngiltere'ye yerleştirilmesi ile ilgili bir plan açıklamaya hazırlanıyor.

Haber 17-08-21 05:11

Yusufeli yeni yerleşim yerindeki hak sahiplerinin konut ve iş yerleri kurayla belirleniyor

Artvin Valisi Yılmaz Doruk: - "Amacımız vatandaşımızın süreçten en yüksek faydayı sağlaması yönündedir. Yusufeli için en iyisini yapmak öncelikli görevimizdir" - TOKİ Finansman Dairesi Başkanı Ayhan Karaca: - "2 bin 638 hak sahipliğiyle Türkiye'nin en büyük iskan projesi sayesinde vatandaşlarımız yepyeni konutlarına kavuşmuş olacak"

Yurthaber 13-07-21 12:21

Beşiktaş Kulübü, Vodafone Park'ın iskan belgesini aldı

Beşiktaş Kulübü'nün, maçlarını oynadığı Vodafone Park'ın iskan belgesini aldığı açıklandı.

Spor 14-06-21 17:05

Aliağa’da 2020 yılında 743 konut üretildi

Türkiye’nin sanayi kenti olarak bilinen İzmir’in Aliağa ilçesinde, 2020 yılı içerisinde 743 konuta iskan izni verilirken, 235 inşaatın da yapımına başlandığı bildirildi.Aliağa ilçesi, tarihi, doğal ve kültürel zenginlikleri ile özellikle son yıllarda ilgi görüyor.

Yurthaber 11-01-21 12:13

Aliağa’da 2020 yılında 743 konut üretildi

Türkiye’nin sanayi kenti olarak bilinen İzmir’in Aliağa ilçesinde, 2020 yılı içerisinde 743 konuta iskan izni verilirken, 235 inşaatın da yapımına başlandığı bildirildi.Aliağa ilçesi, tarihi, doğal ve kültürel zenginlikleri ile özellikle son yıllarda ilgi görüyor.

Yurthaber 11-01-21 12:13

Samsunlu öğretmenden mübadil kültürüne hizmet

Samsun’da yaşayan tarih öğretmeni mübadil Muhammed Kaya, 1924’ten itibaren Türkiye’ye iskan olan mübadillerin fotoğraflarını toplayarak arşivliyorSelanik vilayeti, Drama sancağı, Sarışaban kazası, Çağlayık köyü 4.

Yurthaber 28-12-20 09:58

Ceyhan Belediyesi'ndeki rüşvet soruşturmasında eski Başkan Aydar'la birlikte 5 kişi tutuklandı

Adana'nın Ceyhan Belediyesi'nde usulsüzlük yapılarak, 'kaçak yapılara göz yumulduğu ve iskanı olmayan binalara iskan verildiği' iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınıp, adliyeye sevk edilen 17 şüpheliden aralarında eski Belediye Başkanı Kadir Aydar'ın da bulunduğu 5 şüpheli tutuklandı, bir şüpheliye ise ev hapsi verildi. 8 kişi, Cumhuriyet Savcısı tarafından salıverilirken, 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haber 24-12-20 07:21

Ceyhan’daki rüşvet operasyonunda 5 kişi tutuklandı

Adana’nın Ceyhan ilçe Belediyesi’nde “usulsüzlük yapılarak, kaçak yapılarak göz yumulduğu ve iskanı olmayan binalara iskan verildiği” iddiasıyla başlatılan soruşturmada kapsamında gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 17 kişiden aralarında görevden uzaklaştırılan eski Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın da bulunduğu 5 zanlı tutuklandı.Ceyhan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ’suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, rüşvet ve irtikap’ suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından adli sicil kaydındaki cezası nedeniyle mazbatası geçen mart ayında iptal edilen eski Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın da aralarında olduğu 23 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.5 Şubat’tan bu yana takip edilen şüphelilerin yakalanması için İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ile Ceyhan Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 19 Aralık’ta şafak vakti operasyon düzenledi.

Haber 24-12-20 03:54

Ceyhan’daki rüşvet operasyonu

Adana’nın Ceyhan İlçe Belediyesi’nde ’usulsüzlük yapılarak, kaçak yapılara göz yumulduğu ve iskanı olmayan binalara iskan verildiği’ iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 17 kişiden 8’i savcılıkça serbest bırakıldı.

Haber 23-12-20 08:28

Uyuşturucu tacirine 22 yıl hapis

Şırnak’ın Cizre ilçesinde uyuşturucu ticareti yaptığı tespit edilen ve narkotik polisleri tarafından gözaltına alınan İskan A.

Haber 19-12-20 12:22

Aydın Mimarlar Odası Başkanı Kazıcı; İskan ruhsatsız binaların kullanımı Aydın’da çok fazla

Aydın Mimarlar Odası Başkanı Cemre Şahin Kazıcı Aydın’da iskan ruhsatsız binaların kullanımının fazla olduğunu söyledi.

Yurthaber 02-12-20 10:04

Aydın Mimarlar Odası Başkanı Kazıcı; İskan ruhsatsız binaların kullanımı Aydın’da çok fazla

Aydın Mimarlar Odası Başkanı Cemre Şahin Kazıcı Aydın’da iskan ruhsatsız binaların kullanımının fazla olduğunu söyledi.

Yurthaber 02-12-20 10:04

Belediye şifrelerini ele geçiren yapı denetim firması binlerce liralık vurgun yaptı

Denizli’de, bir yapı denetim firması, iskan ruhsatını almak için belediye çalışanlarının sistem şifrelerini ele geçirdi.

Yurthaber 23-11-20 18:46

Belediye şifrelerini ele geçiren yapı denetim firması binlerce TL’lik vurgun yaptı

Denizli’de bir yapı denetim firması, iskan ruhsatını almak için belediye çalışanlarının sistem şifrelerini ele geçirdi.

Yurthaber 23-11-20 17:36

Belediye şifrelerini ele geçiren yapı denetim firması binlerce TL’lik vurgun yaptı

Denizli’de bir yapı denetim firması, iskan ruhsatını almak için belediye çalışanlarının sistem şifrelerini ele geçirdi.

Yurthaber 23-11-20 17:36

Eski Bakan Zeki Ergezen memleketi Ahlat’ta toprağa verildi

AK Parti Kurucu Üyesi, Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Bitlis Milletvekili Zeki Ergezen, memleketi Bitlis’in Ahlat ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Haber 04-10-20 14:27

Siyaset dünyasının acı kaybı: Eski Bakan Zeki Ergezen son yolculuğuna uğurlandı

AK Parti kurucularından ve eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen’in cenaze namazı Hacı Bayram-ı Veli Camii’nde kılındı.

Haber 03-10-20 15:05

Japon diplomattan Laçin’de inceleme

Laçin Belediyesi tarafından hazırlanarak Japonya Büyükelçiliği Yerel Projeler Hibe Programı sunulan Mesleki Eğitim Merkezi projesi ön değerlendirmesi kabul edildi.İlçedeki kadınların mesleki eğitimlerini geliştirmek, gelir elde etmelerine katkıda bulunmak, istihdam edilebilirliklerini artırmak, kadınların kooperatifleşmesini sağlamayı amaçlayan “Kadınlar için Mesleki Eğitim Merkezi Sağlanması Projesi” kapsamında Japon Büyükelçiliği Ekonomi Bölümünde görevli Akifumi Doma ve Yerel Projelere Hibe Programı Danışmanı Fatma İskan Laçin ilçesine geldi.İlk olarak Laçin Belediye Başkanı İdris Görükmez’i ziyaret eden Japon diplomat proje hakkında görüş alışverişinde bulundu.İlk defa uluslararası bir hibe programına başvuruda bulunduklarını belirten Laçin Belediye Başkanı İdris Görükmez, “Projenin istihdamın artırılması noktasında çok önemli bir adım.

Yurthaber 03-10-20 14:23

Japon diplomattan Laçin’de inceleme

Laçin Belediyesi tarafından hazırlanarak Japonya Büyükelçiliği Yerel Projeler Hibe Programı sunulan Mesleki Eğitim Merkezi projesi ön değerlendirmesi kabul edildi.İlçedeki kadınların mesleki eğitimlerini geliştirmek, gelir elde etmelerine katkıda bulunmak, istihdam edilebilirliklerini artırmak, kadınların kooperatifleşmesini sağlamayı amaçlayan “Kadınlar için Mesleki Eğitim Merkezi Sağlanması Projesi” kapsamında Japon Büyükelçiliği Ekonomi Bölümünde görevli Akifumi Doma ve Yerel Projelere Hibe Programı Danışmanı Fatma İskan Laçin ilçesine geldi.İlk olarak Laçin Belediye Başkanı İdris Görükmez’i ziyaret eden Japon diplomat proje hakkında görüş alışverişinde bulundu.İlk defa uluslararası bir hibe programına başvuruda bulunduklarını belirten Laçin Belediye Başkanı İdris Görükmez, “Projenin istihdamın artırılması noktasında çok önemli bir adım.

Yurthaber 03-10-20 14:23

Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen hayatını kaybetti

AK Parti'nin kurucularından eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede 71 yaşında vefat etti.

Haber 02-10-20 12:39

Köylerin iskan sorunu çözüme kavuşturuldu

Adıyaman’da DSİ tarafından yapılmakta olan Koçali Barajı dolayısıyla baraj gölü altında kalacak olan Gökçay, Çatalağaç, Doğanlı ve Bağlıca Köylerinin yerleşim ve iskan sorunu Vali Mahmut Çuhadar’ın girişimleriyle çözüme kavuşturuldu.Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Adıyaman’da 180 bin dekar araziyi sulayacak olan Koçali Barajı nedeniyle baraj havzasında kalacak olan Doğanlı, Gökçay, Çatalağaç ve Bağlıca köylerinin yer seçimi ve iskan sorununu görüşmek üzere Gökçay köyünde 4 köyün halkıyla bir araya geldi.

Yurthaber 27-09-20 14:43

İsrail'i karıştıran karar! Kısıtlamalar dönüyor, Bakan istifa etti

İsrail’de koronavirüs salgınında vaka sayılarında yaşanan artışın ardından 18 Eylül’de kısıtlamaların geri getirilmesi planlanıyor. İsrail İskan Bakanı Yaakov Litzman, kısıtlamaların geri getirilmesine tepki göstererek istifa etti.

Haber 13-09-20 21:15

Kartepe Bahçekent’in iskan sorunu çözülüyor

Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman’ın talimatıyla başlayan çalışmalar sonunda Uzunçiftlik Mahallesi’ndeki 534 dairenin iskan sorunu çözülüyor.Ataevler Mahallesi sınırları içerisinde 15 Aralık 2005 yılında yapı ruhsatı alınarak inşaatına başlanan S.S.Bahçekent Konut Yapı Kooperatifi’nde bulunan 534 dairenin yapımı bitmesine rağmen yasal mevzuat ve yüksek gerilim hattı ittifaklarından kaynaklanan sorunlardan dolayı bugüne kadar Yapı Kullanım İzin Belgesi (iskan) alamadı.

Yurthaber 04-08-20 12:55

Trump’tan Seçim Öncesi Banliyölerden Destek Alma Hamlesi

Başkan Donald Trump, yönetiminin ayrımcı ve ırkçı iskan politikalarıyla mücadele için Demokrat Başkan Barack Obama döneminde yürürlüğe giren bir uygulamayı kaldıracağını açıkladı

Haber 30-07-20 02:29

Başkan Aras, yapımı devam eden projeleri tek tek denetledi

Bodrum’da kaçak ve imara aykırı yapılaşmaya karşı seferberlik başlatan Belediye Başkanı Ahmet Aras, sabah mesaisine, Belediye Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleriyle birlikte başladı.Ortakent, Konacık, Gümbet, Akyarlar ve Yakaköy mahallelerinde denetim yapan Başkan Aras ve Yapı Kontrol ekipleri, inşaat faaliyetlerini tamamlayarak iskan aşamasına gelen ve Belediyeye yapı kullanma izin belgesi başvurusunda bulunan şantiyeleri tek tek dolaşarak incelemelerde bulundu.

Yurthaber 10-06-20 17:18

Sincan Belediyesinden akıllı belediyecilik hizmetleri

Sincan Belediyesi, “E-Eksper” ve “E-İskan” uygulamalarını www.sincan.bel.tr internet adresinden “E-Belediye Hizmetleri” altında kullanıma sundu.Sincan Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Bilgi İşlem Müdürlüğünün desteğiyle hizmet erişim alanını hızla genişletiyor.

Yurthaber 07-04-20 11:02

Manisa’da 16 bin 932 yapı sahibi imar barışı için başvurdu

31 Aralık 2017’den önce yapılmış olan yapıların imar ve iskan sorununun çözülmesi amacıyla hayata geçirilen imar barışından faydalanmak için 16 bin 932 yapı sahibinin Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne başvuruda bulunduğu açıklandı.Kamuoyunda imar barışı olarak adlandırılan 7143 sayılı vergi ve diğer bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin kanunun 18.05.2018 tarihinde resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmesinin ardından Manisa’da yaklaşık 17 bin kişinin başvuruda bulunduğu bildirildi.

Yurthaber 04-03-20 14:06

Şırnaklı aşçılardan gençlere çorba ikramı

Şırnak Profesyonel Aşçılar Derneğince Silopi ilçesinde lise öğrencilerine öğle arasında çorba ikram edildi.Şırnak Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Zeki Karaaslan, Dernek Başkan Yardımcısı İskan Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri tarafından öğle vakti Silopi Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerine çorba ikram edildi.Çorbayı alan öğrenciler mutlu olduklarını dile getirerek teşekkür etti.

Yurthaber 28-02-20 17:02

Aksaray Belediyesi’nden Gözlükuyu köyündeki çocuklara çorba ikramı

Aksaray Belediyesi Gözlükuyu köyünde yaşayan çocuklara çorba ikramında bulundu.Sosyal belediyecilik anlamında hayata geçirdiği projelerle vatandaşların gönlüne dokunan Aksaray Belediyesi Gözlükuyu İskan İlkokulunda ve Ortaokulunda öğrenim gören öğrencilerine dağıttığı sıcak çorba ile öğrencilerin içini ısıttı.

Yurthaber 18-02-20 16:22

Aksaray Belediyesi’nden Gözlükuyu köyündeki çocuklara çorba ikramı

Aksaray Belediyesi Gözlükuyu köyünde yaşayan çocuklara çorba ikramında bulundu.Sosyal belediyecilik anlamında hayata geçirdiği projelerle vatandaşların gönlüne dokunan Aksaray Belediyesi Gözlükuyu İskan İlkokulunda ve Ortaokulunda öğrenim gören öğrencilerine dağıttığı sıcak çorba ile öğrencilerin içini ısıttı.

Yurthaber 18-02-20 16:22

MÜSİAD Türk-Arap iş adamları ticari buluşmaları

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin: - "Bizim medeniyetimizde komşusu açken tok yatan bizden değildir. Veren el, alan elden üstündür. Batı medeniyeti bunu anlayamadığı, bilemediği için bir şehre 500 bin misafir nasıl gelir ve nasıl birlikte yaşanır, bunu hayal dahi edemiyorlar" - MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Çelenk: - "Biz burada Suriyeli ve Iraklı kardeşlerimizi bağrımıza bastık. İnşallah bu bölgenin yeniden yapılandırma sürecinde onlar bize ev sahipliği yapacaklar. Birlikte imar ve iskan edeceğiz"

Finans 13-01-20 20:58

Belediyeden, iskan isteyen binadaki her daireye fidan dikme zorunluluğu

ŞANLIURFA'nın merkez Haliliye Belediyesi, ilçe sınırlarında iskan başvurusu yapılan binalara daire sayısı kadar fidan dikme zorunluluğu getirdi.

Haber 11-01-20 11:15

Yıldırım, baba ocağı Refahiye’de hemşehrileriyle hasret giderdi

İskan Konutları Anahtar Teslim töreni ve bir dizi açılış için Erzincan’a önceki gün gelen eski TBMM Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, baba ocağı Refahiye’de hemşehrileriyle hasret giderdi.Erzincan’daki programların ardından baba ocağı Refahiye’nin Kayı Köyüne geçen ve bir süre burada vaktini geçiren Yıldırım, bugün sabah kahvaltı ve istişare toplantısında hemşehrileriyle biraraya geldi.Erzincan Valisi Ali Arslantaş, AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır ile Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof.

Yurthaber 25-12-19 14:02

Koçali Barajı altında kalacak köylerin iskan sorunu masaya yatırıldı

Adıyaman’da 180 bin dekar araziyi sulayacak olan Koçali Barajı nedeniyle baraj sahasında kalan köylerin yer seçimi ve iskan sorunu masaya yatırıldı.Baraj inşaatına bağlı olarak rezervuar alanının su tutmaya başlamasıyla baraj gölü altında kalacak olan merkeze bağlı Gökçay, Bağlıca, Çatalağaç ve Doğanlı köylerinin yeniden yerleşim yeri seçimi ile iskan sorunu masaya yatırıldı.Toplantıda, yeni yerleşkenin altyapı ve üstyapı sorunları, taşınacak köylerle ilgili iskan çalışmaları görüşüldü.Koçali Barajı sahasında kalan köylerin taşınması ve yürütülen çalışmaları görüşmek üzere Vali Aykut Pekmez Başkanlığında düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Mustafa Dinç, Şanlıurfa Orman Bölge Müdür Yardımcısı Cesim Karadağ, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Kadir Kandemir, Şanlıurfa Tapu Kadastro ve Mülkiyet Şube Müdürü Ayşe Ünlü, DSİ 203 Şube Müdürü Mehmet Emin Ertürk, Orman İşletme Müdürü Mehmet Harbi, Gökçay, Bağlıca, Çatalağaç ve Doğanlı köylerinin muhtarları katıldı.

Yurthaber 19-12-19 12:46