Işkembe Haberleri

İsyan ettiren reklam: 5 kilo sucuk 750 lira! 'Bu fiyata işkembe bile yok'

İnternette 5 kilosu 750 liraya satılan sucuk reklamı isyan ettirdi. Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, reklama tepki gösterdi. Yardımcı, "5 kilogram sucuğun 750 lira olması demek, kilosu 150 lira demek. 150 liraya işkembe yok. İnternet sahtekarlığı bu" dedi. İşte detaylar...

Haber 10-03-2024 11:25

Türkiye'nin en sevilen çorbası açıklandı! Hem ‘en sevilen’ hem de ‘asla yemem’ denilen çorba oldu

Areda Piar araştırma şirketinin Türkiye genelinde bin 100 kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği çorba araştırmasına göre; kelle paça katılımcıların yüzde 24,4 ile hem en sevdiği çorba olurken hem de yüzde 17,7 ile asla yemem denilen çorbalar arasında ilk sırada yer aldı. Kelle paça, kesinlikle çorbacıya gidilip içilir denilen çorbalar kategorisinde de yüzde 47 ile birinciliği üstlendi. Çorbacıya gidilen zaman diliminde ise katılımcıların tercihi yüzde 29,6 ile gece oldu.

Yemek 03-02-2024 07:25

Yiyenin müptelası olduğu kelle paça çorbası nasıl yapılır? Zuhal Topal'la Yemekteyiz kelle paça tarifi

Bugün Zuhal Topal'la Yemekteyiz'de kelle paça çorbası yapıldı. Programla birlikte işkembe severler kelle paça çorbası tarifini araştırmaya başladılar. Sevenin tam sevdiği sevmeyenin ise tam sevmediği gibi bir özelliği olan kelle paça çorbasının tarifini sizler için hazırladık. Peki yiyenin müptelası olduğu kelle paça çorbası nasıl yapılır? İşte Zuhal Topal'la Yemekteyiz kelle paça tarifi ve malzemeleri...

Yemek 28-03-2023 17:02

Mide bulandıran görüntüler sosyal medyayı ayağa kaldırmıştı! Ankara'da 'kurtlanan işkembe' iddiasına işletmeden yanıt geldi

Sosyal medyada hızla yayılan ve büyük tepkilere yol açan 'kurtlanmış işkembe' görüntüleri ortalığı karıştırdı. Ankara'nın Çubuk ilçesindeki bir mezbahada çekilen görüntülerde kurtlanan işkembelerin kimyasallarla yıkanarak yeniden piyasaya sürüldüğü iddia edildi. İşletmeden yapılan açıklamada olayın ağustosta meydana geldiği belirtilirken "Tesise bozuk ürünler de gelebiliyor. Biz bu ürünleri tutanak karşılığında imha ediyoruz" dendi.

Haber 19-11-2022 18:00

Doğal antibiyotik olarak görülüyor: Vücudu zırh gibi koruyor! Kaşık kaşık yiyin

Kış aylarında artan grip ve nezleler yaşam kalitemizin düşmesine sebep oluyor. Grip ve nezlelerin yanı sıra Covid-19'da hayatımızda riskli durumlar oluşturuyor. Tüm hastalıklardan korunmak için sağlıklı beslenmeye ve bağışıklığı güçlü tutmaya ihtiyaç duyuluyor. Her hafta içeceğiniz bir çorba doğal antibiyotik etkisi taşıyor.

Haber 13-11-2022 10:32

MasterChef işkembe nasıl yapılır? İşte lokanta usulü işkembe çorbası tarifi!

MasterChef işkembe nasıl yapılır? MasterChef Türkiye'nin yeni bölümünde Masterclass'ta Danilo şef İtalya'nın sokak lezzetlerinin yapımını yarışmacılara gösterdi. Ardından yarışmacılardan işkembe tarifi yapılması istendi. İşkembe tarifi seyirciler tarafından merak edildi. İşkembe çorbasını denemek isteyenler bu tarifi internette sorguluyor. Peki, işkembe çorbası nasıl yapılır? İşte lokanta usulü işkembe çorbası tarifi!

Yemek 24-09-2022 13:47

Şifa dağıtıyor: Terbiyeli işkembe çorbası tarifi! İşkembe çorbası nasıl yapılır? Hangi malzemeler kullanılır? Faydaları nelerdir?

Hastalık çorbaları denilince ilk akla gelenler arasında işkembe çorbası yer alıyor. İşkembe çorbası oldukça lezzetli olsa da kötü kokusu ve yapımının zor olduğu düşünülerek evde yapmaktan uzak duruluyor. Ancak işkembe çorbasını çok kolay bir şekilde evde yapabilmeniz mümkün. Evde işkembe çorbası nasıl yapılır diye merak ediyorsanız bu tarifi okuyabilirsiniz.

Yemek 18-08-2022 09:36

İşkembeli nohut nasıl yapılır? İşkembeli nohut malzemeleri neler?

İşkembeli nohut esnaf lokantalarının menüsünde yer alır. Sakatat severlerin tercih ettiği İşkembeli nohutu yapmak için gerekli olan malzemelerin bir kısmı 900 gram işkembe, 3 su bardağı haşlanmış nohut ve 1-2 adet soğandır. İşkembeli nohut yapılışının püf noktasını da haberimizde bulabilirsiniz. İşte detaylar...

Yemek 24-08-2021 22:08

COVİD'in ilacı! Önceden bir hafta alıcı bulamazdı, şimdi 3 günde bitiyor

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanvekili Osman Yardımcı, pandemi döneminde en çok sakatat ürünlerinin satıldığını açıkladı. Kelle, işkembe, paça gibi ürünlerde talep patlaması olduğunu aktaran Yardımcı, “Eskiden işkembe bir haftada satılırdı, şimdi 10 işkembe, 3 günde bitiyor" dedi.

Yemek 01-04-2021 11:15

İşkembe: Faydaları nelerdir?

Anadolu coğrafyasının en sevilen yiyeceklerinden biri olan işkembe, genelde çorba olarak servis edilir.

Haber 24-06-2020 10:43

Bitkiler sağlıklı yaşlanmayı destekliyor

İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Hakan Terekeci, dengeli beslenme, düzenli spor, iyi ve kaliteli uykunun sağlıklı yaşlanmayı getirdiğini belirterek, bazı bitkisel desteklerin de yarar sağlayabileceğini söyledi.

Yemek 09-05-2019 16:03

Zararlı sanıyorduk! Sağlığımız için öyle bir faydası çıktı ki...

Bu zamana kadar sağlıksız olarak bildiğimiz sakatatları sizler için araştırdık ve aslında bu 'sağlıksız' tanımlamasının ön yargıdan ibaret olduğunu gördük. İçerdikleri birçok vitamin ve mineraller sayesinde vücudumuzu baştan aşağı yenileyebiliyorlar ancak bunun hijyenik koşullarda hazırlamak ve kontrollü tüketim yapmak şart!

Yemek 03-05-2019 11:48

Hep zararlı bildik yanıldık! Sakatat yemenin sağlığımıza kattığı faydalar

Birçok kişi sakatat tüketimine karşı ön yargılı olsa da aslında onlar birer sağlık deposu! Hijyenik koşullarda hazırlandığında vücudumuz için olan faydaları gerçekten bir harika. Uzun bir süre sakatatları zararlı bilip uzak duranlar için gerçek vitamin ve mineral kaynaklarının faydalarını araştırdık, buyursunlar.

Yemek 20-12-2018 15:43

Faydaları saymakla bitmez! Çocukların beyin gelişimi için haftada bir şart!

Tarihi Osmanlı'ya dayanan işkembe Türkiye başta olmak üzere Bulgaristan, Romanya gibi birçok Balkan ülkelerinde de tüketilir. Besin değeri açısından son derece yüksek olan işkembenin faydaları da say say bitmiyor.

Yemek 16-08-2018 18:56

İşkembenin Faydaları Nelerdir?

İşkembe kültürümüzle özdeşleşmiş yemeklerden biridir.

Yemek 03-04-2016 17:25