Islam Toplumu Milli Gorus Igmg Haberleri

Trabzon'da Kudüs Gecesi programı düzenlendi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) Genel Başkanı Salih Turhan, "Biz Filistin'deki kardeşlerimizin yanındayız ve siyonist İsrail'in farkındayız demek adına bu mücadeleleri, bu çalışmaları bırakmayacağız. İslam devletlerinden bu konuyla ilgili adım atmalarını ve İsrail'le bütün ilişkilerin kesilmesini istiyoruz." dedi.

Yurthaber 2023-11-09 07:18:48

Bunun adı cinayet karantinası! Korkunç iddialar var: Kapıları kilitleyip zincirle bağladılar!

Koronavirüs karantinası bahanesiyle Çin tarafından Doğu Türkistan’da uygulanan sokağa çıkma yasağı ile halkın açlıktan ölüme terk edilmesini protesto eden Uygurlar, İslam dünyasına seslenerek kendilerine sahip çıkılması çağrısında bulundu. Doğu Türkistan Milli Meclis Başkanı Seyit Tümtürk “Dünya Sağlık Örgütü Çin’in virüsü bahane ederek bir milleti topyekûn katletmesine göz mü yumacak?” diye sordu.

Haber 2022-09-13 07:46:37

Kadın Güreş Milli Takımı'nın Azerbaycan ve Kazakistan ile ortak kampı sürüyor

Milli takım antrenörü Efraim Kahraman: "İslam Oyunları genç sporcularımıza fırsat verdiğimiz bir turnuva olacak"

Yurthaber 2022-07-30 13:33:06

İslam Sancak kimdir? Piyade Uzman Çavuş İslam Sancak neden şehit oldu? Nereli ve kaç yaşındaydı?

İslam Sancak; Irak'ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit Operasyonunda şehit düştü. Günün ilk saatlerinde Milli Savunma Bakanlığı'ndan konuya ilişkin açıklamada bulunuldu. Vatandaşlar internette araştırma yapmayı sürdürüyor. Peki İslam Sancak kimdir? Piyade Uzman Çavuş İslam Sancak neden şehit oldu? Nereli ve kaç yaşındaydı? İşte detaylar...

Haber 2022-05-30 10:09:50

Ahmet Önder'in hedefi 2024 Paris Olimpiyatları

Milli cimnastikçi Ahmet Önder: ''Paris Olimpiyatları'nda başarılı olacağıma inanıyorum'' - "Önümüzde bir Türkiye Şampiyonası var. Şampiyonadan sonra sezonu açıyoruz. Akdeniz Oyunları, Dünya ve Avrupa Şampiyonası, İslam Oyunları. Hem ülkemiz hem de bizim adımıza çok önemli yarışmalarımız var"

Yurthaber 15-04-22 11:13

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Saraylar İslam Medeniyetleri Müzesi'nin açılışında konuştu: (1)

"İstanbul'un tarihi, coğrafi ve kültürel yapısını yansıtan, şehrimize çok yakışan bu müzenin ziyaretçileri, medeniyetleri inşa eden asli gücün ilim ve hikmet olduğunu fark edeceklerdir" - "İslam medeniyetini yok sayarak dünya tarihi yazmanın ve bilimde bugünkü seviyeye nasıl gelindiğini kavramanın imkansızlığı müzemizde sergilenen eserler sayesinde bir kez daha anlaşılacaktır"

Yurthaber 08-04-22 16:30

Balayını erteleyip milli takım kampına katıldılar

Milli atlet Özlem Kaya Alici: - "Yeni evliyiz gönül isterdi ki balayımızı başka bir yerde geçirelim fakat önceliğimiz Türk sporunun başarısı olduğu için balayımızı erteleyip kampa geldik. Hedeflerimiz var, onları gerçekleştirmek fedakarlık yapmak gerekiyor" - Milli antrenör Yusuf Alici: - "Önümüzde Avrupa şampiyonası, Akdeniz Oyunları, İslam Oyunları ve uluslararası müsabakalar var. Müsabakalardan en iyi sonuçlarla dönmek için elimizden gelen en iyisini yapmaya çalışıyoruz"

Yurthaber 10-02-22 12:46

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye-İsrail ilişkileri bölgemizin istikrarı ve güvenliği bakımından hayatidir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Yahudi Toplumu ve İslam Ülkeleri Hahamlar İttifakı Üyelerini Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul etti. Erdoğan, kabuldeki konuşmasına, "Türkiye-İsrail ilişkileri bölgemizin istikrarı ve güvenliği bakımından hayatidir" dedi.

Haber 23-12-21 06:35

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail ile normalleşme açıklaması

Türk Yahudi Toplumu ve İslam Ülkeleri Hahamlar İttifakı Üyeleri'yle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İsrail’in barış çabaları bağlamında samimi ve yapıcı bir tutum sergilemesi hiç kuşkusuz normalleşme sürecine katkıda bulunacaktır. Kudüs’te tüm inanç gruplarının hassasiyetlerini gözetecek bir çözüm bulunacağına inanıyorum. Türkiye-İsrail ilişkileri bölgemizin istikrarı ve güvenliği bakımından hayatidir" dedi.

Haber 23-12-21 00:27

MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak kuzeyi Hakurk bölgesinde teröristlerle girilen çatışmada yaralanarak hastaneye kaldırılan Piyade Sözleşmeli Er İslam Çiftçi'nin yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğunu duyurdu.

Haber 31-10-21 16:46

MİT ve jandarmadan ortak operasyon! İslam Biliz yakalandı

İçişleri Bakanlığı'nın Terörden Arananlar Listesi'nde gri kategoride yer alan PKK'lı terörist İslam Biliz, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı (MİT) ve jandarmanın ortak operasyonuyla Türkiye-İran sınırında yakalandı.

Haber 18-06-21 17:23

Hatay’da TÜRKSOY Mesire Alanı hizmete girdi

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Türki Cumhuriyetlerini simgeleyen TÜRKSOY Mesire Alanı’nın açılışı Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin mehter takımı eşliğinde gerçekleşti.TÜRKSOY Mesire Alanı’nın açılışına, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düşen Kaseinov, Azerbaycan Büyükelçisi Hazar İbrahim, Kırgızistan Büyükelçisi Kurbaniçbek Ömüraliyev, Özbekistan Büyükelçisi İslam Kerimov, Türkmenistan Büyükelçisi İşankule Amaliyev ve Kazakistan Büyükelçisi Abzal Spanbekuly katıldı.Açılış saygı duruşu ve akabinde Türkiye, Azerbaycan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Kazakistan’ın milli marşlarının söylenmesiyle başladı.Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, yaptığı konuşmada, “Ülkemizle birlikte 5 Türk Cumhuriyetlerinin isimlerini birleştiği, 7 bin metre kare üzerine yaptığımız TÜRKSOY Mesire Alanının açılışını gerçekleştireceğiz.

Yurthaber 03-04-21 10:48

Okulun dahil olduğu projeler değerlendirildi

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği arasında imzalanan "Mesleki Eğitim işbirliği" protokolü çerçevesinde, Kütahya’da proje okul olarak eğitim veren Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yürütme Kurulu aylık toplantısı gerçekleştirildi.Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Mesleki ve Teknik Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü İslam Aktepe, KÜTSO adına Emin Yüce, Mustafa Aktaş ve Salih Nafi Alıç, KÜTBO adına ise Yasemin Yol, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Hasan Düzgün katıldı.Toplantıda, KÜTSO MTAL’nin çalışmaları ve okulun ileriye yönelik gelişim süreci ele alındı.

Yurthaber 27-03-21 11:21

MMO Kayseri Şube Başkanı Varol, İstiklal Marşı, dik duruşumuzu yansıtan eşsiz bir eserdir

MMO Kayseri Şube Başkanı Süleyman Varol, İstiklal Marşı’nın kabulünün yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, "İstiklal Marşı; Türk milletinin mücadeleci ruhunu, bağımsızlık aşkını, sömürgeci güçlere karşı dik duruşunu yansıtan eşsiz bir eserdir" ifadesinde bulundu.MMO Kayseri Şube Başkanı Süleyman Varol, "Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, bu toplumu her şeyi ile tanıyan, tanıtan; milli ve manevi değerlerimizi duyan ve duymamızı sağlayan bir şairdir.

Yurthaber 11-03-21 12:07

Kütahya’da Mesleki Eğitimde 1000 Okul” Projesi

Kütahya’da "Mesleki Eğitimde 1000 Okul” Projesi kapsamında Meslek Liseleri sanatsal etkinliklerde buluşacak.Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamında, Meslek Liselerinde eğitim gören öğrencilerin, kendi bölgelerindeki Güzel Sanatlar Liseleri öğrencileri tarafından, öğretmenleri rehberliğinde, sanatsal bilgi ve deneyim aktarılması boyutunda yapılacak iki aylık çevrim içi (online) etkinlik çalışmasıyla sanatsal üretim yapacak hale getirilmeleri, ortaya çıkacak ürünlerin online platformlarda sergilenmesi, derecelendirilmesi ve ödüllendirilmesini içeren "1000 Meslek Lisesi Sanatsal Etkinliklerde Buluşuyor" etkinliği için Kütahya’da da çalışma başlatıldı.Bakanlık tarafından hazırlanan etkinlik uygulama esaslarında yer alan "İl MEM Etkinlik Düzenleme Kurulu" ve "İl MEM Etkinlik Seçici Kurulu" oluşturulması gerektiği için, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki ve Teknik Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü İslam Aktepe başkanlığında 5 Okul Müdürüyle "İl MEM Etkinlik Düzenleme Kurulu" ve 3 resim öğretmeni ile 3 müzik öğretmeninden oluşan "İl MEM Etkinlik Seçici Kurulu" oluşturuldu.Oluşturulan kurullarda yer alan idareci ve öğretmenlerle Şube Müdürü İslam Aktepe başkanlığında İl Milli Eğitim MüdürlüğüMaarif Salonu’nda yapılan toplantıda, etkinlikle ilgili ileriki süreçte yapılması gereken iş ve işlemler görüşüldü.

Yurthaber 03-03-21 12:23

Fransa’da cami inşaatına çirkin saldırı

Fransa’nın Strasbourg şehrindeki Fransa İslam Toplumu Milli Görüş tarafından inşa edilen Eyyüp Sultan Ulu Cami’nin yapım alanına ırkçı saldırı gerçekleştirerek, "İslam’a Hayır, ülkenize dönün" yazıları yazıldı. Saldırıyı şok edici ve şiddetli barbar bir eylem olarak nitelendiren Fransa İslam Toplumu Milli Görüş, daha önce de tehdit edildiklerini ve yetkililere bildirdiklerini fakat hiçbir sonuç alınamadığını açıkladı.

Haber 23-02-21 18:16

Fransa’da cami inşaatına çirkin saldırı

Fransa’da Eyyüb Sultan Ulu Cami’nin inşaatına ırkçı saldırı düzenlendi.Fransa’nın Strasbourg şehrindeki Fransa İslam Toplumu Milli Görüş tarafından inşa edilen Eyyüp Sultan Ulu Cami’nin yapım alanına ırkçı saldırı gerçekleştirerek, "İslam’a Hayır, ülkenize dönün" yazıları yazıldı.

Haber 23-02-21 18:12

KÜTSO MTAL Yürütme Kurulu Toplantısı yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği arasında imzalanan "Mesleki Eğitim işbirliği" protokolü çerçevesinde Kütahya’da proje okul olarak eğitim veren "KÜTSO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yürütme Kurulu" toplantısı gerçekleştirildi.Toplantıya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hakan Gölpınar, Şube Müdürü İslam Aktepe, KÜTSO adına Emin Yüce, Mustafa Aktaş ve Salih Nafi Alıç ve KÜTBO adına Yasemin Yol katıldılar.Toplantıda, Kütahya’da mesleki eğitimin geleceği, KÜTSO MTAL’nin çalışmaları ve okulun ileriye yönelik gelişim süreci ele alındı.

Yurthaber 22-02-21 11:52

Uluslararası Anadolu imam hatip liseleri için 15 Mart'a kadar başvuru yapılabilecek

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğiyle Uluslararası Anadolu imam hatip liselerinde okumak isteyen yabancı uyruklu öğrencilere yönelik 27 dilde ilana çıkıldı - Akademik başarı ve dini bilgi yönünden yazılı ve sözlü sınava tabi tutulacak adaylar, 15 Mart'a kadar "https://diyanetburslari.tdv.org" adresinden başvurabilecek - Genel Müdür Nazif Yılmaz: - "Bu projeyi farklı kültür, dil, ırk ve renklerin bir arada uzlaşı içerisinde İslam kardeşliğini tattığı bir medeniyet projesi olarak değerlendiriyoruz"

Yurthaber 12-02-21 14:11

Uluslararası Anadolu imam hatip liseleri için 15 Mart'a kadar başvuru yapılabilecek

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğiyle Uluslararası Anadolu imam hatip liselerinde okumak isteyen yabancı uyruklu öğrencilere yönelik 27 dilde ilana çıkıldı - Akademik başarı ve dini bilgi yönünden yazılı ve sözlü sınava tabi tutulacak adaylar, 15 Mart'a kadar "https://diyanetburslari.tdv.org" adresinden başvurabilecek - Genel Müdür Nazif Yılmaz: - "Bu projeyi farklı kültür, dil, ırk ve renklerin bir arada uzlaşı içerisinde İslam kardeşliğini tattığı bir medeniyet projesi olarak değerlendiriyoruz"

Yurthaber 12-02-21 14:11

Manisa’da STK’lardan İstanbul Sözleşmesine tepki

Manisa Sivil dayanışma Platformu (MASİDAP) İstanbul Sözleşmesine tepki gösterdi.Manisa’da 54 sivil toplum kuruluşundan oluşan Manisa Sivil Dayanışma Platformu (MASİDAP) adına dönem sözcüsü olarak açıklama yapan Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner, "Aileyi dinamitleyen bu kirli anlayış 3 Kasım 1839 tarihinden başlayıp 17 şubat 1926’da İsviçre’nin katolik laik kanunlarını alıp İslam aile hukuku mecelleyi çöpe atarak devam etmiş, 1985’te CEDAW ile başlayan aile yıkım projesi ile zirve yapmıştır, 2011’de imzalanan ve 10 şubat 2012’de Bakanlar Kurulunca onaylanan İstanbul Sözleşmesi ile daha da gelişerek nesilleri yıkım projesine dönüşmüştür" dedi.Bugün Boğaziçi Üniversitesinde sapkınca eylemler yapan ve kutsallarımızı ayaklar altına alan gençlerin başka ülkelerde yetişmediğini vurgulayan Öner açıklamalarına şu şekilde devam etti:"Bu gençler İstanbul Sözleşmesinin dayattığı normlara göre, Milli Eğitim Bakanlığının her seviyesinde tavizsiz uygulanan Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine uygun müfredatı ile büyüdü.

Yurthaber 10-02-21 23:12

Müdür Başyiğit, yeni inşa edilen okulda incelemelerde bulundu

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, TOKİ tarafından yeni inşa edilen Halime Erkan İlk ve Ortaokulu binasında incelemelerde bulundu.İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Şube Müdürleri İslam Aktepe ve Mustafa Topuz, TOKİ 4.

Yurthaber 09-02-21 11:46

MTTB’den Boğaziçi eylemcilerine tepki

Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Malatya İl Başkanı Mehmet Sağdıç, İstanbul Boğaziçi Üniversitesinde bazı grupların gerçekleştirdiği eylemlere ilişkin, “Bugün görünüyor ki İslam düşmanları, milletimizi maşalarıyla yıldırmaya çalışmaktadır” dedi.Sabah namazında Kernek Karagözlüler Camisinde buluşan MTBB üyeleri, namaz çıkışında İstanbul Boğaziçi Üniversitesi’nde devam eden eylemlere ilişkin basın açıklaması düzenledi.

Yurthaber 05-02-21 13:57

Öğretmenlere başarı belgesi

Kütahya’da ulusal araştırmalara yönelik çalışmalara katkı sunan İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ölçme Değerlendirme Merkezi’nde görevli öğretmenlere başarı belgesi verildi.İl Ölçme Değerlendirme Merkezinde görevli Koordinatör İslam Aktepe ile öğretmenler yaptıkları katkılardan ve başarılı çalışmalarından dolayı "Başarı Belgesi" ile taltif edildi.İl Milli Eğitim Müdürlüğü Beylerbeyi Konferans Salonunda yapılan törende, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit tarafından başarı belgeleri sahiplerine verildi.Müdür Hasan Başyiğit, yaptıkları çalışmalardan ve katkılarından dolayı Ölçme Değerlendirme Merkezlerinde koordinatörlük görevini yürüten Şube Müdürü İslam Aktepe’ye ve öğretmenlere teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından ulusal ve uluslararası izleme araştırmaları yürütülmektedir.

Yurthaber 22-01-21 11:09

Aydemir: ‘Arvasi, milli vicdan ve haysiyet ufkudur’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, mütefekkir Seyyid Ahmet Arvasi’nin hakla vuslatının 32’inci yıldönümü dolayısıyla bir anma mesajı paylaştı.Arvasi’yi Rahmet Ve Şükranla AnıyoruzMilletvekili Aydemir, ‘Hayatı hakkı tefekkür, hakka teslim, hakla tespit ve hakta karar ile bezeli; milli şuur dehası, Türk İslam ülküsüne sadakat abidesi, milli ve manevi değerlere vefa timsali olmakla tarif bulan mütefekkir Seyyid Ahmed Arvasi’yi hakka vuslatının 82’inci yılında, ufkuna bağlılık, istikametinde yoldaşlık ahdiyle; rahmet, şükran ve minnetle anıyoruz.

Yurthaber 31-12-20 12:34

Müdür Başyiğit,” Meslek Lisemiz en kısa sürede hizmet vermeye başlayacaktır”

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, TOBB tarafından yaptırılan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi inşaatında incelemelerde bulundu.İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hakan Gölpınar, Mesleki ve Teknik Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü İslam Aktepe, 1.

Yurthaber 29-12-20 11:41

Kursiyerlere ustalık ve kalfalık belgeleri verildi

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanlığı arasında yapılan protokol kapsamında gerçekleştirilen kurslar sonucunda ustalık ve kalfalık belgesi almaya hak kazanan kursiyerlere belgeleri teslim edildi.Mesleki Eğitim Merkezindeki programa İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Kütahya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı İbrahim Yiğit, Kütahya Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Bayram Akkaya, Mesleki ve Teknik Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü İslam Aktepe, oda temsilcileri, Mesleki Eğitim Merkezi idarecileri ve kursiyerler katıldı.Törende yaptığı konuşmada ustalık ve kalfalık belgesi alan kursiyerleri tebrik eden İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, yapılan protokolün önemine değindi.Başyiğit, Mesleki Eğitim Merkezinin bu belgelere sahip olmak vatandaşlar için bir fırsat olduğunu, tüm vatandaşların bu fırsattan istifade edebileceğini vurgulayarak, çalışmalarından dolayı oda temsilcilerine ve okul idaresine teşekkür etti.

Yurthaber 10-12-20 10:45

Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı

Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, "Dünya Engelliler Günü" dolayısıyla bir mesaj yayımladı.Engelliliğin yalnızca engellilerin karşı karşıya bulunduğu bir sağlık sorunu değil, sosyal boyutlarıyla toplumu yakından ilgilendiren bir konu olduğunu aktaran Kaygusuz, mesajında şunları kaydetti:“3 Aralık, Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul edilmiştir.

Yurthaber 03-12-20 13:14

Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı

Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, "Dünya Engelliler Günü" dolayısıyla bir mesaj yayımladı.Engelliliğin yalnızca engellilerin karşı karşıya bulunduğu bir sağlık sorunu değil, sosyal boyutlarıyla toplumu yakından ilgilendiren bir konu olduğunu aktaran Kaygusuz, mesajında şunları kaydetti:“3 Aralık, Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul edilmiştir.

Yurthaber 03-12-20 13:14

Kütahya’da eTwinning ödül töreni

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğünce eTwinning ödül töreni gerçekleştirildi.İl Milli Eğitim Müdürlüğü Beylerbeyi Toplantı Salonundaki eTwinning ödül töreninde kalite etiketi alan öğretmen ve idarecilerin ödülleri İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muhsin Kaymak, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Hüseyin Hakan Durum, İrfan Kanık, İslam Aktepe, Rıdvan Acar ve Zeki Atik tarafından takdim edildi.İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit törende yaptığı konuşmada, içinde bulundukları zorlu süreçte değerli çalışmaları yapan öğretmenleri tebrik etti ve başarılarının devamını diledi.eTwinning faaliyeti hakkında İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada,” eTwinning faaliyeti, Avrupa’da 34 ülkedeki Eğitim Bakanlığı ile oluşturulmuş "Avrupa Okul Ağı"na bağlı "Merkezi Destek Servisi" tarafından koordine edilmektedir.

Yurthaber 27-11-20 10:26

Ardahan Memur-Sen’den Macron açıklaması

Memur-Sen Ardahan İl Başkanlığı üyeleri, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, İslam peygamberi Hazreti Muhammed’i hedef alan karikatürleri savunması ve İslam karşıtı açıklamalarını kınadı.Kaptanpaşa Mahallesinde Milli Egemenlik Pakındaki Atatürk anıtı önünde toplanan grup, küstahlığı protesto ediyoruz pankartı açarak ve sloganlar atarak Macron’u protesto etti.Burada grubu temsilen basın açıklaması yapan Memmur-Sen Ardahan Temsilcisi Erdinç Çakmak, ırkçılığın Avrupa’nın aklını esir aldığını söyledi.

Yurthaber 27-10-20 14:35

Paul Pogba milli takımı bıraktı iddialarını yalanladı

Fransız futbolcu Paul Pogba'nın Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslam karşıtı açıklamaları üzerine milli takımı bıraktığı iddia edildi. Pogba, söz konusu iddiayı, Instagram'dan yaptığı paylaşımla yalanladı.

Spor 26-10-20 11:16

Kayseri Kentsel Dönüşüm Anahtar Teslim Töreni

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: - "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, teşvikiyle, desteğiyle yüzde 70'lere varan millilik ve yerlilik oranının siz değerli Kayserili hemşehrilerimin de özel sektörüne katkılarıyla çok daha yüksek seviyelere çıkacağına bütün kalbim ile inanıyorum. İslam düşmanlığının, Türk düşmanlığının, ırkçılığın bu kadar arttığı bu dönemde güçlü olmak mecburiyetimiz var. Bunun dışında savunma sanayinin ne kadar önemli olduğunu söylemeye gerek yok" - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu: - "26 olan havalimanı sayımızı 56'ya yükselterek havayolunu halkın yolu yapmıştık. 20 milyon yolculukları 210 milyonlara çıkardığımız havayolunda da inşallah Kayseri'ye yakışır bir havaalanı terminalinin ihalesini yaptık. Yakında bir zamanda yer tespiti yapıp inşaatına başlayacağız. 37 bin 500 metrekarelik bir yeni havalimanı terminaliyle inşallah Kayserilileri buluşturacağız"

Yurthaber 24-10-20 16:28

Kütahya’da 9 okul Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi’ne seçildi

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi’ne seçilen 9 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin müdürüyle toplantı gerçekleştirdi.Okullar arası başarı farkını azaltmak için atılan adımlardan birisini oluşturan projeyle ilgili MEB Bakan Yardımcısı Mahmut Özer başkanlığında video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantı sonrasında İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, projeye Kütahya’dan seçilen 9 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin müdürüyle toplantı gerçekleştirdi.Mesleki ve Teknik Eğitim Şube Müdürü İslam Aktepe’nin de katıldığı toplantıda projeyle ilgili Bakanlık tarafından bildirilen hususlar görüşüldü.

Yurthaber 19-10-20 17:02

Yerli ve milli uçan araba Tusi test sürüşlerine başladı

Adını 13. Yüzyılın önemli İslam bilim insanlarından biri olan Nasirüddin Tusi’den alan ve İstanbul Gelişim Üniversitesi Mekatronik Bölümü tarafından geliştirilen yerli uçan araba “Tusi” test sürüşlerine başladı.

Haber 19-10-20 09:55

Sinan İslam Yılmaz, kendi markası ile dünyaya açılmaya hazırlanıyor

Türkiye’nin ilk ve tek Grantmaster ünvanının sahibi olan dünyaca ünlü güzellik uzmanı Sinan İslam Yılmaz, kendi markası ile dünyaya açılmaya hazırlanıyor.Yerli ve milli marka ile Türkiye’yi uluslararası arenada temsil edeceğini belirten Yılmaz, “Güzellik ürünlerimizi üreteceğimiz bir fabrika kurmak için çalışmalarımız devam ediyor.

Yurthaber 01-10-20 10:21

Özcan’dan Kurban Bayramı mesajı

Malatya Ticaret Borsası (MTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan, Kurban Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.Bayramların gönüller arası sevgi köprüleri oluşturan, yardımlaşma ve dayanışma hissiyatını pekiştiren müstesna günler olduğunu belirten Başkan Özcan, “İslam dünyası olarak, milli ve manevi duyguların doruğa çıktığı bir Kurban Bayramı’na daha ulaşmanın sevincini ve heyecanını yaşıyoruz.

Yurthaber 30-07-20 18:23

Belediye İş Sendikası Başkanı Karaca’nın, Kurban Bayramı mesajı

Belediye İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Yusuf Karaca, mesajında İslam âleminin, İşçi ve emekçi halkımızın Kurban Bayramı’nı kutladı.Karaca Mesajında; Toplumsal yaşamın önemli günlerinden olan bir bayramı daha huzur ve güven içerisinde karşılamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Karaca, devamında şu ifadelere yer verdi;“Bayramlar insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştığı, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği, sevginin, paylaşmanın, dayanışmanın, yeniden kucaklaşmanın, duygu birliğinin en üst noktaya çıktığı günlerdir.Dayanışmayı ve yardımlaşmayı güçlendiren, sıkıntı ve kaygılardan uzaklaştıran, ortak duygularda buluşturan bayramlar, huzur ve coşku kaynağıdır.

Yurthaber 30-07-20 11:52

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar’ın Kurban Bayramı mesajı

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Kurban Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.Vali Mahmut Çuhadar, yardımlaşma ve dayanışma duygularının zirveye ulaşarak, ebedi kardeşliğimizi tebrikler ve tekbirlerle yeniden ihya edeceğimiz bir Kurban Bayramı’na daha ulaşmanın mutluluğunu ve sevincinin yaşandığını söyledi.Vali Çuhadar, “Paylaşma ve yardımlaşma ruhunun ortaya konulduğu, dini ve milli duygularımızın zirveye çıktığı bu mübarek Kurban Bayramında, sevginin, rahmetin, bolluk ve bereketin hâkim olduğu bir havayı hep birlikte teneffüs etmeyi umut ediyorum.Bu bakımdan Bayramın manevi ikliminin tüm gönüllere, hanelere, şehrimize, ülkemize ve İslam dünyasına huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum.Bayramlar birlik ve beraberlik duygularının yoğunlaştığı, dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulduğu; birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin daha da arttığı; sevgi, saygı, paylaşma ve dayanışmanın hakim olduğu mübarek günlerdir.Mübarek Ramazan Bayramı ile birlikte Kurban Bayramını da bu yıl tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip korona virüs salgını gölgesinde buruk bir şekilde kutluyoruz.

Yurthaber 29-07-20 12:16

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar’ın Kurban Bayramı mesajı

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Kurban Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.Vali Mahmut Çuhadar, yardımlaşma ve dayanışma duygularının zirveye ulaşarak, ebedi kardeşliğimizi tebrikler ve tekbirlerle yeniden ihya edeceğimiz bir Kurban Bayramı’na daha ulaşmanın mutluluğunu ve sevincinin yaşandığını söyledi.Vali Çuhadar, “Paylaşma ve yardımlaşma ruhunun ortaya konulduğu, dini ve milli duygularımızın zirveye çıktığı bu mübarek Kurban Bayramında, sevginin, rahmetin, bolluk ve bereketin hâkim olduğu bir havayı hep birlikte teneffüs etmeyi umut ediyorum.Bu bakımdan Bayramın manevi ikliminin tüm gönüllere, hanelere, şehrimize, ülkemize ve İslam dünyasına huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum.Bayramlar birlik ve beraberlik duygularının yoğunlaştığı, dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulduğu; birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin daha da arttığı; sevgi, saygı, paylaşma ve dayanışmanın hakim olduğu mübarek günlerdir.Mübarek Ramazan Bayramı ile birlikte Kurban Bayramını da bu yıl tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip korona virüs salgını gölgesinde buruk bir şekilde kutluyoruz.

Yurthaber 29-07-20 12:16

Karabacak: “Tüm olumsuzluklara rağmen Ramazan Bayramına ulaştık”

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak, Ramazan Bayramının İslam alemine huzur ve bereket getirmesini, bu bereketin tüm dünyaya yayılması temennisinde bulundu.KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “İslam alemi olarak bereketin, bolluğun ve paylaşımın yoğun şekilde yaşandığı, Allah’a kulluk etmenin şuurunu derinden hissettiğimiz milli birlik ve beraberliğimizin zirveye çıktığı, başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennem azabından kurtuluş olan mübarek Ramazan ayını idrak etmenin ve Ramazan Bayramına ulaşmanın heyecanını ve mutluluğunu bir kez daha yaşıyoruz.

Yurthaber 22-05-20 10:51

Milli Dayanışma Kampanyasına destek için Türkiye turuna çıktı

DSP'nin 2010'daki kongresinde genel başkan adayı olan Özavcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı Milli Dayanışma Kampanyasına destek için çıktığı Türkiye turunda Bilecik'e ulaştı - Özavcı: - "Cumhurbaşkanımız İslam bilinci ile hareket etmektedir, bunun için tüm dünyaya elini uzatmıştır"

Yurthaber 06-05-20 12:18

Başkan Fadıloğlu’nun Berat Kandili mesajı

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yayımladığı mesajda tüm İslam aleminin Berat Kandilini kutladı.Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Berat Kandili dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:“Milli ve manevi değerlerini her zaman ön planda tutan milletimizin gönlünde ayrı bir yeri olan kandil geceleri; insanları birbirlerine yaklaştıran, kaynaştıran, hoşgörü, kardeşlik ve dayanışma duygularının ön plana çıktığı, dini duyguların yoğunlaştığı, ilahi rahmetin, bereketin dolup taştığı, merhamet ve hayır duygularının artarak gönüllerin huzurla dolduğu önemli bir zaman dilimidir.Berat; kırılan kalpleri onarma, dargınlık duvarlarını yıkma, kin, nefret ve intikam duygularını aşma günüdür.

Yurthaber 06-04-20 16:29

Okul tatili uzayacak mı? Bakan Selçuk açıkladı

Son dakika haberine göre Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk "Okul tatili uzayacak mı?" sorusuyla ilgili "Sağlık Bakanı ile sürekli temas halindeyiz. Bu hafta itibariyle bir görüşmemiz olacak. Bu görüşme sonrasında toplumu bilgilendirmemiz olacak." açıklamasını yaptı.

Haber 21-03-20 14:18

‘Etkili Öğretmen Olmak’ konulu konferans düzenlendi

Bartın Üniversitesi’nde gerçekleştirilen konferansta Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu tarafından ‘Etkili Öğretmen Olmak’ konusunda bilgiler verildi.Bartın Üniversitesi Türk İslam Medeniyeti Araştırmalar Kulübü tarafından gerçekleştirilen konferans yoğun ilgi gördü.

Yurthaber 11-03-20 13:59

Fatma Kılıç, Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı

Hak Sen Konfederasyonu Kadın Komisyonu Erzurum İl Başkanı Fatma Kılıç, 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.Bir insanı dünyaya getiren, onu yaşama hazırlayan, insan olmayı öğreten kadınlarımızın toplumu oluşturan ailenin temel taşı olduğunu belirten Fatma Kılıç, “Dünyaya getirdiği çocuğun birey olarak milli, manevi ve insani değerleri kazanmasında, topluma yararlı bir birey olarak yetişmesinde birinci derece rol almaktadır.Zekası, zarafeti, çalışkanlığı ve azmi ile tarihten günümüze kadar varlıklarını ve desteklerini hayatımızın her alanında hissettiğimiz, hayatımıza değer katan kadınlarımızın, başta ekonomik, sosyal, siyasal ve sendikal alanlar olmak üzere hayatın her alanında fırsat eşitliğinden yararlanması gerekmektedir” dedi.Ülkemizdeki insan hakları ve demokrasinin gelişmesi, cinsiyet ayrımcılığının ortadan kaldırılması, kadına yönelik şiddettin engellenmesinin de ancak kadınların hak ettikleri değeri kazanmasıyla mümkün olacağını dile getiren Kılıç açıklamasında şunları kaydetti;“Sevgiyle kuşatılmış daha güzel ve yaşanılır bir dünya özlemiyle mücadele eden ve bu mücadelede yaşamını yitiren tüm emekçi kadınlarımızı sevgi ve şükran duygularımızla anıyor, demokratik, laik kadın-erkek eşitliğinin esas olduğu ve şiddetin son bulduğu bir Türkiye ve Dünya dileğiyle yaşamımızın her alanında varlıklarıyla onurlandığımız bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgiyi ve şefkati bizlere karşılık beklemeden veren tüm kadınlarımıza saygılarımızı sunuyor, bu anlamlı günlerini kutluyoruz.”

Yurthaber 07-03-20 12:55

Marmaris’te kadına yönelik şiddetle mücadele toplantısı yapıldı

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Bakanlığının birlikte çalışması sonucunda hazırlanan 2019-2020 yılları Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planının Uygulanmasını ve Kadına Yönelik Şiddet için alınması gereken diğer tedbirlerin görüşüldüğü 05 Mart 2020 Perşembe günü saat 10: 30 da Marmaris Öğretmenevinde toplantı yapıldı.Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge doğrultusunda Kaymakam Ertuğ Şevket Aksoy başkanlığında, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda bir toplantı gerçekleştirildi.Toplantı öncesinde Valilik İl Yazı İşleri Müdürlüğünce yapılan sunumda, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda ilgili kurumların yapacağı çalışmaları içeren konular maddeler halinde katılımcılara aktarıldı.Gerçekleştirilen toplantıda, aile içi ve kadına yönelik şiddetin toplumun en önemli sorunlarından biri olduğu ve bunun önüne geçilmesine yönelik çözüm planları konuşuldu.Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy ‘’ kadınlar toplumumuzun mihenk taşıdır, her türlü şiddete karşıyız kadınların korunmasına yönelik çalışmalar da toplumu bilinçlendirmek adına her türlü çalışma da bulunacağız’’dedi.Kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda yükümlülüğü bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşları ile bu alanda görev alan kamu görevlilerinin sorumluluklarını gecikmeksizin yerine getirmeleri ve bu konuda topyekûn mücadele edilmesi gerekliliğinin önemine vurgu yapıldı.

Yurthaber 06-03-20 18:51

“40 Hadisle Değerlerimiz” resim sergisi açıldı

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “40 Hadisle Değerlerimiz” resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi.Aydın İl Milli eğitim Müdürlüğü tarafından öğrencilere İslam dininin temel kaynaklarından olan toplumsal yaşamın temelini oluşturan peygamberimiz Hz.

Yurthaber 27-02-20 12:35

Erbaş: “FETÖ ve DEAŞ, din istismarının en canlı örnekleridir”

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 15 Temmuz’da gerçek yüzü ortaya çıkan FETÖ ve emperyal güçlerin güdümünde olan DEAŞ’ın din istismarının en canlı örnekleri olduklarını söylediDiyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İstanbul’da Milli Savunma Üniversitesi’nde (MSÜ) ‘Din İstismarı’ konulu konferans verdi.MSÜ Konferans Salonu’nda, Kurmay Eğitimi alan subaylar ile üniversitenin idari ve akademik kadrosuna hitap eden Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Allah’ın insanı ulvi bir gaye ile en güzel şekilde yarattığını ve Peygamberler aracılığıyla gönderdiği vahiyle iyilik, doğruluk ve güzel ahlak istikametinde insanlığa yol gösterdiğini söyledi.Başkan Erbaş, ilk insan ve ilk Peygamber Hazreti Adem’den beri Allah’ın gönderdiği vahiy yolunun ortak adının İslam olduğunu ifade ederek, “İslam; akıl sahiplerini kendi hür iradeleriyle en iyiye, en doğruya ve en güzele ulaştıran ilahî ilkeler bütünüdür.

Haber 21-01-20 10:59