Islamofobia Haberleri

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Yurt Dışı Sözleşmeli Din Görevlileri Hazırlık Eğitimi'nde konuştu:

"Görev yapacağınız ülkelerde İslamofobik olaylar artmaktadır. Onlara İslam'ı ve kendimizi doğru tanıtmaya çalışmalıyız. İslamofobia ve İslam düşmanlığına karşı ülkemizde kazandığınız ilmi birikimi aktarma, kültürümüzü yaşatma ve din hizmeti sunma açısından sizlere büyük görevler düşmektedir"

Yurthaber 2021-03-01 17:49:33

Erdoğan, ABD'deki Türk soydaş ve Müslüman toplumuyla buluştu

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: (2) - "Çıkarları için bölgemizi yangın yerine çevirenlerin menfaatlerini koruma uğruna terör örgütlerini tırlar dolusu silaha boğanların dökülen her damla Müslüman kanında payı olduğunu gayet iyi biliyoruz" - "Hiçkimse Batılı ülkelerde artan İslamofobia, antisemitizme, mülteci ve yabancı karşıtlığına bigane kalamaz" - "Bugün Amerika İslam Toplumu gerek siyasi, gerek ekonomik, gerek sivil inisiyatif açısından, hepsinden önemlisi ahlaki ve söylem üstünlüğü bakımından 11 Eylül öncesine göre çok daha güçlüdür" - "El Kaide, DEAŞ, Boko Haram, Eş- Şebab, FETÖ gibi katil sürülerinin eylemleri bize zarar vermesinin yanında İslam düşmanlarına da istismar zemini sunuyor" - "Bizim Müslümanlar olarak başka din mensuplarıyla bir arada, barış içinde yaşama problemimiz yoktur, hiçbir zaman da olmamıştır"

Haber 2019-09-23 02:19:09

Avrupalı Müslümanlar Girişimi Sözcüsü Veysel Filiz, İslamofobia batılı ülkelerde hazırlanan ajandanın bir parçası

Sosyal Uyum İçin Avrupalı Müslümanlar Girişimi (EMİSCO) Sözcüsü Veysel Filiz, batıda yükselen İslam karşıtlığına dikkat çekerek, "İslamofobia, Viyana’nın batısı dediğimiz ülkelerde hazırlanan oradaki aşırı sağ hareketleri birleştiren, özellikle de entelektüel kitlesiyle, medyasıyla, siyasetçisi ile organize bir şekilde gündeme getirilen ajandanın bir parçası" dedi.(EMİSCO) Sözcüsü Veysel Filiz batıda yükselen islamofobia ve Yeni Zelanda’da camilere yönelik düzenlenen terör saldırılarına ilişkin açıklamalarda bulundu.Batı’da yükselen İslam karşıtlığına dikkat çeken Veysel Filiz, "İslamofobi dediğimiz zaman İslam karşıtı, Müslüman düşmanlığı, ırkçılık penceresinden bu fenomene bakıyoruz.

Haber 2019-03-26 13:37:12

Yeni Zelanda’da vahşeti gördük

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: - "Yeni Zelanda’da hiçbir şekilde izah edemeyeceğimiz bir vahşeti gördük, yaşadık. Tüm dünya bu vahşeti yaşamış durumda. Bu, kendiliğinden olan bir şey değil. Yıllardır süre gelen bir İslamofobia –deyin adına- olmayan bir korkuyu körüklemenin sonucunda bütün dünyada yaşanılan bir sonuç"

Haber 2019-03-15 15:16:13

Diğer Haber Etiketleri

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Ümit ediyoruz İslamofobia diye olmayan bir korkunun altında kalıp ezilmezler

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yeni Zelanda’da hiçbir şey ile izah edilemeyecek bir vahşetin yaşandığını belirterek, "Yıllardır süregelen, İslamofobia deyin adını, olmayan bir korkuyu körüklemenin sonucunda bütün dünyada yaşanılan bir sonuç.

Haber 15-03-19 14:51

22. Avrasya Ekonomi Zirvesi

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: - "Bir çok gelişmekte olan ülke, demokratik standartlarını, hukuk standartlarını yükseltmek için mücadele verirken, köklü reformlar hedeflenirken, birden bire gerilemeye başladı" - "Yabancı düşmanlığı, azınlıklara karşı düşmanlığı, göçmenlere karşı düşmanlığı, bazı ülkelerde İslamofobia, bazı ülkelerde antisemitizm bütün bunları kullanarak sözüm ona çoğunluğun hissiyatına hitap ediyor. Ama bu çok tehlikeli bir ateşi körüklüyorlar" - "Bunun en güzel örneğini bugün çok tartışılan Venezuela'da görüyoruz. Dünyanın en büyük petrol, gaz, altın rezervlerine sahip olan bir ülke, bugün halkı ne kadar acı çekiyor, bütün ülkelerin adeta oyuncağı haline gelmiş, herkes bir şey söylüyor, bölünmüşlük içerisinde"

Haber 07-02-19 20:44

Manifestaciones contra el racismo estallan en todo el Reino Unido

Miles de personas se enfrentaron a temperaturas heladas para hacer un llamado sobre la islamofobia y las políticas de Donald Trump.

Haber 19-03-18 01:01

Cambrıdge Üniversitesi İslamofobia Konferansına Ev Sahipliği Yapacak

İstanbul Aydın Üniversitesi ile Cambridge Üniversitesi’nin işbirliğinde 12 Mart tarihinde gerçekleşecek olan ‘Avrupa’nın Türkiye Algısı,...

Yurthaber 06-03-15 11:16

2- Görmez: 12 Milyon Müslüman Katledildi Kimsenin Sesi Çıkmadı

- DİYANET İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Avrupa’da her 3 kişiden birinin İslamofobia olduğunu öne sürerek, Paris’te öldürülen 12

Yurthaber 13-01-15 15:42

Görmez: 12 Milyon Müslüman Katledildi Kimsenin Sesi Çıkmadı

- DİYANET İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Avrupa’da her 3 kişiden birinin İslamofobia olduğunu öne sürerek, Paris’te öldürülen 12

Yurthaber 13-01-15 15:38

Diyanet İşleri Başkanı Görmez: İslamofobia Bundan Besleniyor

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, 'Müslümanların Masumiyeti' filminin küresel bir provokasyon olduğunu belirtti. Mehmet Görmez,...

Yurthaber 17-09-12 12:54