Ispanya Basbakani Mariano Rajoy Haberleri

SON DAKİKA: Fenerbahçe taraftarının golcü hasreti sonunda bitiyor! Roberto Carlos'tan sonra bir ilk, imzaya geliyor

Son dakika haberleri: Fenerbahçe, teknik direktör İsmail Kartal sonrasında göreve getirilmesi beklenen Jorge Jesus'a daha güçlü bir kadro kurmak için kolları sıvadı. Bu sezonu ikinci sırada tamamlayarak Şampiyonlar Ligi ön elemesine katılmak isteyen sarı - lacivertlilerde yönetim, İspanya La Liga'da top koşturan Mariano Diaz ve Luis Suarez'i kadroya katmak için harekete geçti. Fenerbahçe, Mariano ile birlikte Roberto Carlos'tan sonra ilk kez Real Madrid'den bir transfer yapmaya hazırlanıyor.

Spor 2022-05-11 10:40:40

Katalan liderlerin davasında eski Başbakan Rajoy ifade verdi

Eski İspanya Başbakanı Mariano Rajoy: - "1 Ekim'de referandum olmadı" - "İspanya'nın ulusal birliğini ve egemenliğini tasfiye edecek bir referanduma onay vermezdim. Katalonya hükümeti yetkilileri bunun net olarak bilincindeydi" - "Yasalara uyulsaydı bugün burada olmazdık"

Haber 2019-02-27 21:19:09

Rajoy ayrılıkçı Katalanların davasında ifade verecek

Eski İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, 12 Katalan liderin yargılandığı davada 26 Şubat'ta şahit olarak ifade verecek

Haber 2019-02-19 16:42:19

Real Madrid Mariano Diaz'ı 22 milyon euroya transfer etti!

İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Real Madrid, Fransız ekiplerinden Olympique Lyon ile eski oyuncusu Mariano Diaz'ın transferi konusunda anlaştı.

Spor 2018-08-29 22:44:15

Başbakanlığı kaybeden Rajoy partisinin liderliğini bırakıyor

Eski İspanya Başbakanı Mariano Rajoy: - "PP, başka bir kişinin önderliğinde ilerlemeyi ve İspanyollara hizmet tarihini inşa etmeyi sürdürmeli" - "Bu benim, partim ve İspanya için en iyisi"

Haber 05-06-18 15:40

İspanya’nın yeni başbakanı Sanchez yemin etti

Mariano Rajoy’u Cuma günkü güven oylamasıyla alt eden Pedro Sanchez, Cumartesi günü İspanya Kralı 6’ncı Felipe’nin huzurunda ülkenin yeni başbakanı olmak için yemin etti.

Haber 02-06-18 14:36

Rajoy’u Koltuğundan Eden Güvensizlik Oylaması

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy parlamentodaki güvensizlik oylamasının aleyhine sonuçlanmasının ardından görevi bıraktı

Haber 01-06-18 19:37

İspanya'da yolsuzluk davası hükümeti düşürdü

İspanya Sosyalist İşçi Partisinin (PSOE) hükümet karşıtı verdiği gensoru kabul edildi - Önerge sahibi partinin lideri olarak Pedro Sanchez, ülkenin yeni başbakanı oldu - Başbakan Mariano Rajoy: "İspanya'yı bulduğumdam daha iyi bırakmak bir onur. Tüm İspanyollara teşekkür ederim. İyi şanslar"

Haber 01-06-18 13:07

Son dakika! İspanya Başbakanı Mariano Rajoy istifa etti

İspanya'da ana muhalefet partisinin verdiği gensorunun kabul edilmesiyle Mariano Rajoy hükümeti düşerken, ülkenin yeni başbakanı İspanya Sosyalist İşçi Partisinin (PSOE) lideri Pedro Sanchez oldu.

Haber 01-06-18 12:02

İspanya'da hükümet hakkında verilen gensoru

Bask Milliyetçi Partisinin (PNV), İspanya Sosyalist İşçi Partisinin (PSOE) verdiği gensoru önergesini destekleme kararı almasıyla, hükümetin düşmesi beklentisi oluştu - Ana muhalefet partisi PSOE lideri Pedro Sanchez: - "Sayın Rajoy, zamanınız doldu. İstifa etmeye hazır mısınız? İstifa edin ve bu gensoru burada ve hemen bitsin" - Önergeyi, PNV'nin yanı sıra sol partilerden Podemos ile bağımısızlık yanlısı Katalan partileri de destekliyor - Başbakan Mariano Rajoy, görüşmenin öğleden sonraki oturumuna katılmadı

Haber 31-05-18 18:37

İspanya'da hükümet karşıtı gensoru

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy: - "Niyetim, İspanyollar ve bu parlamento tarafından verilen yetkinin gereğini yerine getirmek"

Haber 30-05-18 18:00

İspanya Meclisi’nde Güvenoylaması

Meclisin alt kanadı Perşembe günü Başbakan Mariano Rajoy’un sosyalist lider Pedro Sanchez’le yer değiştirip değiştirmemesi konusunu ele alacak, Rajoy hakkında güven oylamasına gidecek

Haber 28-05-18 20:14

İspanya Başbakanı Rajoy: ETA propaganda yapıyor

İspanya Başbakanı Rajoy, ETA örgütünün kendisini feshini "propaganda" ve açıklamasını da "boş laf" olarak niteledi.

Haber 03-05-18 20:38

İspanya Başbakanı Rajoy'dan ETA açıklaması

İspanya Başbakanı Rajoy: - "ETA ne yaparsa yapsın, ne söylerse söylesin, cezadan muaf tutulmak için herhangi bir yasal boşluk bulamayacak"

Haber 03-05-18 17:29

Başbakan Yıldırım’dan Salih Müslim açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, eski PYD eş başkanı Salih Müslim’in Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nde (AKPM) konuşma yapmasına tepki gösterdi.Başbakan Binali Yıldırım, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Madrid’de İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ile birlikte ortak basın toplantısı yaptı.

Haber 24-04-18 19:58

Başbakan Yıldırım: “Terör örgütlerine karşı İspanya ve Türkiye çetin mücadele verdi”

Başbakan Binali Yıldırım, “Terör örgütlerine karşı İspanya ve Türkiye çetin mücadele verdi” dedi.Başbakan Binali Yıldırım, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği İspanya’da, İspanyol mevkidaşı Mariano Rajoy ile beraber basın toplantısı düzenledi.

Haber 24-04-18 19:32

Yılıdırım-Rajoy ortak basın toplantısı

İspanya Başbakanı Rajoy: - "Türkiye bizim ticaretimiz ve yatırımlarımız için önemli bir ülke. Dünyada 11. Avrupa Birliği dışında da dördüncü ticaret ortağımız" - "Savunma konularında müşterek tehditler karşısında birlikte mücadele etmemiz gerektiğinin altını çizdik" - "Suriye'nin toprak bütünlüğün yanı sıra siyasi bütünlüğü de hepimiz için çok önemli" - "(Patriot hava savunma sistemi) 2018'in sonuna kadar bir uzatma yapıldı. Sayın Başbakan İspanya'nın bir sonraki sene için pozisyonunu sordu. Bunu çok iyi bir şekilde gördüğümüzü ve buna ilişkin kararımızı en kısa sürede vereceğimizi kendisine ilettim"

Haber 24-04-18 19:00

Yıldırım-Rajoy ortak basın toplantısı

Başbakan Yıldırım: - "(AKPM'nin seçimlerin ertelenmesi çağrısı) Avrupa Konseyi kendi işine baksa iyi olur. Seçimi onlar yapmayacak, Türkiye yapacak" - "(AB üyelik süreci) Karşı karşıya bulunduğumuz sorunların aşılması için Avrupa Birliği'nin yeni bir vizyonla konuya yaklaşım göstermesinin zorunlu olduğunu düşünüyoruz ve bu konuda Birliğin gelecek vizyonunu belirlemesini ümit ediyoruz" - "İspanya, özelikle sağladığı hava savunma sistemiyle bu konuda güvenliğimize önemli bir katkı sağlıyor"

Haber 24-04-18 18:44

Başbakan Yıldırım'dan AKPM'nin talebine sert tepki: AKPM kendi işine baksa iyi olur

Başbakan Binali Yıldırım, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ile görüştü. Zirve sonrası basın toplantısında konuşan Başbakan Yıldırım, "İspanya ile ticaretimiz 15 milyar dolara yükseldi. Karşılıklı yatırımlar konusunda olumlu eğilim var" dedi. AKPM'nin seçimlerin ertelenmesi çağrısına sert tepki gösteren Başbakan Binali Yıldırım Avrupa Konseyi kendi işine baksa iyi olur. Seçimi onlar yapmayacak.' ifadelerini kullandı.

Haber 24-04-18 17:39

Türkiye ve İspanya arasında 2 anlaşma imzalandı

Başbakan Binali Yıldırım’ın Madrid temasları kapsamında İspanya ve Türkiye arasında farklı alanlarda 2 anlaşma imzalandı.Başbakan Binali Yıldırım, çeşitli temaslarda bulunmak üzere hareket ettiği İspanya’nın başkenti Madrid’de İspanyol mevkidaşı Rajoy ile baş başa görüşmeye gerçekleştirdi.Görüşmenin ardından iki ülke arasında ulaştırma ile çevre ve şehircilik alanlarında anlaşmalar imzalandı.

Haber 24-04-18 16:31

Türkiye-İspanya Hükümetlerarası 6. Zirvesi başladı

Zirve, Başbakan Yıldırım ve İspanya Başbakanı Rajoy başkanlığında yapılıyor

Haber 24-04-18 16:19

Başbakan Yıldırım, İspanya Başbakanı Rajoy ile görüştü

Başbakan Binali Yıldırım, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Madrid’de İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ile görüştü.Başbakan Binali Yıldırım, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği İspanya’nın başkenti Madrid’de İspanya Başbakanı Mariano Rajoy tarafından Moncloa Sarayı’nda resmi törenle karşılandı.

Haber 24-04-18 16:05

Başbakan Yıldırım İspanya’da

Başbakan Binali Yıldırım, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Madrid’de İspanya Başbakanı Mariano Rajoy tarafından resmi törenle karşılandı.Başbakan Binali Yıldırım, çeşitli temaslarda bulunmak üzere hareket ettiği İspanya’nın başkenti Madrid’e TUR uçağı ile TSİ 13.20’de geldi.

Haber 24-04-18 14:59

Başbakan Yıldırım İspanya'da

Yıldırım, İspanya Başbakanı Rajoy tarafından resmi törenle karşılandı

Haber 24-04-18 14:44

Başbakan Yıldırım, İspanya’ya gidecek

Başbakan Binali Yıldırım, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy’un daveti çerçevesinde, Türkiye-İspanya Hükümetlerarası VI.

Haber 22-04-18 11:17

Başbakan Yıldırım, İspanya’ya Gidecek

Başbakan Binali Yıldırım, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy’un daveti çerçevesinde, Türkiye-İspanya Hükümetlerarası VI. Zirvesi’ne katılmak üzere...

Yurthaber 22-04-18 11:06

İspanya Başbakanı Rajoy, Tunus'ta

Tunus'a 10 yıl aradan sonra resmi ziyaret gerçekleştiren ilk İspanya Başbakanı Rajoy ile mevkidaşı Şahid, kadına karşı şiddetle mücadele, güvenlik gibi sekiz farklı alanda iş birliği anlaşması imzaladı

Haber 26-02-18 21:41

İspanya'da holiganlara müdahale eden bir polis memuru öldü

Athletic Bilbao ile Spartak Moskova taraftarları arasında çıkan kavgaya müdahale sırasında bir İspanyol polisi kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti - İspanya Başbakanı Rajoy "şiddet olaylarını güçlü şekilde kınadığını" belirtti

Haber 23-02-18 02:10

İspanya'da uzaktan başkanlığa hayır

- İspanya Başbakanı Rajoy: - "(Eski Katalonya Başkanı Puigdemont'un görüntülü bağlantıyla yemin etmek istemesi) Uzaktan veya temsilciler aracılığıyla ya da başka tür bir hileyle başkan olma imkanı yok. 155. madde bir sonraki başkan görevi devralana kadar yürürlükte kalacak"

Haber 15-01-18 19:24

Katalonya’da Yeni Meclisin Toplanma Tarihi Açıklandı

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Katalan bölge meclisinin toplanma tarihini 17 Ocak olarak açıkladı. Meclis açılış oturumunda önce bir başkan seçilecek.

Haber 29-12-17 21:30

İspanya'daki Katalonya krizi

- İspanya Başbakanı Rajoy, Katalonya Özerk Yönetimi Parlamentosunu 17 Ocak'ta toplamayı planladığını açıkladı

Haber 29-12-17 20:33

Katalonya'daki seçimlerin ardından

- İspanya Başbakanı Rajoy: - "Yasalar içinde hareket etmeleri durumunda yapıcı, açık ve gerçekçi bir diyaloga hazırım" - Ayrılıkçı Katalonya Cumhuriyetçi Solu (ERC) Genel Sekreteri Rovira: - "Bu adaletsiz sürgün ve mahkumiyete son verilmeli"

Haber 22-12-17 18:03

GÜNCELLEME Katalonya'daki parlamento seçimlerini ayrılıkçılar kazandı

- Bağımsızlık yanlısı partiler 70 milletvekili sayısına ulaşarak hükümet kurma çoğunluğunu elde etti - Bağımsızlık karşıtı Vatandaşlar (C's), en çok oyu kazanıp birinci parti olsa da tek başına iktidar olamadı - Eski Katalonya Özerk Yönetimi Başkanı Puigdemont: - "Seçimleri Katalan Cumhuriyeti kazandı; İspanya devleti, Rajoy, müttefikleri kaybetti" - Vatandaşlar (C's) lideri Arrimadas: - "Ayrılıkçı güçler, asla tüm Katalonya adına konuşamazlar" SONUÇLAR GÜNCELLENDİ, AÇIKLAMALAR EKLENDİ

Haber 22-12-17 03:33

Katalonya'da seçime doğru

- Partiler seçim yasakları öncesi son mitinglerini gerçekleştirdi - İspanya Başbakanı ve Halk Partisi (PP) lideri Rajoy: - "Normalliğe, anayasaya ve mantığa dönüp dönmeyeceğimizi bu seçimler belirleyecek" - Bağımsızlık karşıtı Vatandaşlar'ın (C's) lideri Arrimadas: - "Perşembe günü bağımsızlık baskısı kabusuna son vereceğiz" - Ayrlıkçı Avrupa Demokrat Partisi (PDeCAT) lideri Puigdemont: - "Bu kez mesele seçimin kazanılması değil, mesele ülkenin ya da Rajoy'un mu kazanması" - Lideri tutuklu ola

Haber 20-12-17 00:33

İspanya'dan Brexit süreci yorumu

- İspanya Başbakanı Rajoy: - "AB Komisyonu ile Birleşik Krallık arasındaki müzakerelerin ilk aşamasında anlaşmaya varılması çok olumsuz sonuçlar doğurabilecek bir travmatik kopma riskini önledi"

Haber 08-12-17 18:21

İspanya Başbakanı referandumdan sonra ilk kez Katalonya'da

İspanyol Başbakanı Rajoy, ülkede siyasi krize neden olan Katalonya'daki bağımsızlık referandumundan sonra ilk kez bölgeyi ziyaret etti.

Haber 12-11-17 18:42

İspanya Başbakanı'ndan Katalonya yorumu: 'Ayrılıkçı kargaşaya son vereceğiz'

Barcelona'da lideri olduğu Halk Partisi'nin destekçilerine seslenen İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, tek taraflı bağımsızlık ilan eden Katalonya'nın yarattığı 'ayrılıkçı kargaşaya' son vereceğini söyleyerek Aralık'ta yapılacak erken seçim öncesi 'sessiz çoğunluğun' oyunu istedi.

Haber 12-11-17 16:50

Başbakan Yıldırım, İspanya Başbakanı Rajoy İle Telefonda Görüştü

Başbakan Binali Yıldırım, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye...

Yurthaber 02-11-17 17:24

Son dakika! Katalonya lideri Belçika'ya gitti! Sığınma teklif etmişlerdi!

Hakkında bazı suçlamalarla dava açılması riskiyle karşı karşıya kalan Katalan lider, Carles Puigdemont Belçika'nın sığınma teklifinin ertesinde Belçika'ya gitti. İspanyol hükümeti Katalanların lideri Puigdemont'un Belçika'ya gittiğini doğruladı. Seçimlere tepki olarak, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy benzeri görülmemiş anayasal yetkilerini kullanarak Katalonya'nın yönetimini görevden almış, parlamentoyu feshetmiş ve 21 Aralık için erken seçim çağrısında bulunmuştu.

Haber 30-10-17 16:37

Katalanların bağımsızlık ilanına karşı İspanya'dan son dakika karar

İspanya'nın Katalonya özerk yönetimi parlamentosu, tek taraflı bağımsızlık ilan etti. Katalan parlamentosunun bağımsızlık ilanı için yaptığı oylama yapıldı. İspanya'dan ise yanıt gecikmedi; Katalonya'yı doğrudan yönetme kararı aldı.135 kişilik parlamentoda 70 evet, 10 hayır oyu çıktı. İspanya Başbakanı Rajoy Senato'daki kritik oylama öncesi Katalonya lideri Puigdemont'u görevden almak için yetki istedi.

Haber 27-10-17 16:11

İspanya hükümeti: Katalonya ile diyalog yok

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Katalonya Özerk Yönetimi Başkanı Carles Puidemont ile müzakerelere girmeyeceğini açıkladı. Rajoy Katalan liderin önerilerini Senato'ya sunması çağrısında bulundu.

Haber 25-10-17 12:01

Katalonya lideri: Özerk yönetimin feshedilmesini kabul etmeyiz

Katalonya Özerk Yönetimi Başkanı Carles Puigdemont, İspanya hükümetinin Katalonya özerk yönetimini feshetmeye ve Katalonya'yı doğrudan yönetmeye yönelik planlarını kabul etmeyeceklerini açıkladı. Katalonya parlamentosu sözcüsü de Rajoy hükümetinin adımını fiili darbe" olarak niteledi."

Haber 22-10-17 11:36

İspanya'da gerilim tırmanıyor! 'Fiili bir darbe ilan etti'

Katalonya Meclisi Sözcüsü Carme Forcadell, İspanya'nın anayasanın 155. maddesi kapsamında Katalonya hükümetinin feshedilmesi kararını 'darbe' olarak nitelendirdi. Bir televizyon kanalı üzerinden yaptığı açıklamada Forcadell, (İspanya Başbakanı) Mariano Rajoy, demokratik olarak seçilmiş bir hükümeti devirmek için fiili bir darbe ilan etti" ifadelerini kullandı."

Haber 22-10-17 01:30

Son dakika! İspanya'dan Katalonya'nın özerkliği askıya alma kararı!

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, kabine üyeleriyle yaptığı olağanüstü toplantının ardından Katalonya'nın özerkliğinin askıya alınma kararını açıkladı. Bölgelerin özerkliklerini askıya alan ve merkezi yönetime bağlayan anayasanın 155. maddesinin işletileceğini söyleyen Rajoy, hükümetin Katalonya'da yeni bir seçim istediğini belirtti. Rajoy, Katalan hükümetinin yetkilerinin merkezi yönetime devredileceğini söyledi.

Haber 21-10-17 14:51

İspanya'da Meclis Katalonya’Nın Özerkliğini Askıya Almak Için Toplanacak

– İspanya’da Başbakan Mariano Rajoy, Katalonya bölgesi lideri Carles Puigdemont’un bağımsızlık iddiasından vazgeçmemesi üzerine cumartesi günü Anayasa’nın 155. Maddesini yürürlüğe sokarak

Yurthaber 20-10-17 12:41

Katalonya Liderinden ya Diyalog Ya Bağımsızlık Uyarısı

– Özerk Katalonya Bölgesi lideri Carles Puigdemont, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy’a, "Eğer Madrid dialoyu engellemekte ısrarcı olursa, resmi oylama yaparak bağımsızlık

Yurthaber 19-10-17 11:45

Katalanlara Verilen Süre Uzatıldı

Katalonya’da 1 Ekim’de yapılan bağımsızlık referandumunda sandıktan “evet” çıkmasının ardından İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Katalonya lideri Carles Puigdemont’tan bağımsızlıkla ilgili söylemine açıklık getirmesini istemişti. Puigdemont yanıtını beklenenden erken verdi.

Haber 16-10-17 18:00

Gözler Barcelona'da: Katalan liderin yanıtı bekleniyor

İspanya Başbakanı Rajoy, Katalan lider Puigdemont'a verdiği ültimatomun süresi yarın doluyor.

Haber 15-10-17 16:50

İspanya Katalan ayrılıkçılara beş gün süre verdi

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Katalonya lideri Carles Puigdemont'a, bağımsızlık ilan edip etmediğine açıklık getirmesi için beş gün süre verdi. Puigdemont Pazartesi bağımsızlık ilan ettiğini doğrularsa, ilanı geri çekmesi için kendisine üç gün daha süre verilecek. Aksi takdirde bölgenin özerkliği askıya alınacak.

Haber 12-10-17 02:08