Ispat Haberleri

Depremde yerle bir olmuştu! Yıllar sonra ortaya çıkan detay: Binaya asılan afiş ağızları açık bıraktı

6 Şubat depremlerinde yıkılan binaların bazılarıyla ilgili çıkan detaylar ağızları açık bırakmaya devame ediyor. Adıyaman'da yıkılan Zümrüt Apartmanı da bunlardan biri oldu. 37 kişiye mezar olan apartmanın müteahhitinin 2010 yılında binaya afiş asarak binanın sağlamlığını ispat etmeye çalıştığı belirlendi.

Haber 2024-03-16 14:49:57

Angola'da büyücü olmadıklarını ispat etmek için bitkisel sıvı içen 50 kişi öldü!

Angola'da daha önce yaşanmamış bir olay yaşandı. Büyücülük yapmadıklarını kanıtlamak için ocak ve şubat aylarında bitkisel bir sıvı içen 50 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Haber 2024-03-15 00:22:52

Alper Gezeravcı kimdir? Alper Gezeravcı nereli?

Çok sayıda yazılı mecrada ve basılı yayın sektöründe Alper Gezeravcı ismi ile karşılaşılmaktadır. Bu ismin bu kadar sık gündeme gelmesinin altında yatan sebeplerin başında uzay yolculuğu konusu gelmektedir. Gök cismi olarak tabir edilen cisimlerin arasında bulunan, boşluk olduğu tahmin edilen, ancak bu konuda net bir ispat taşımayan genişlik, uzay olarak ifade edilir. Uzay konusu denildiğinde ise ilk akla gelen isimlerden biri Alper Gezeravcı’dır. Peki, Alper Gezeravcı kimdir ve nerelidir?

Haber 2024-01-23 19:25:40

Gupse Özay'ın Lohusa filminin galası yapıldı! Lohusa filmi ne zaman vizyona girecek?

Deliha, Eltilerin Savaşı ve Görümce filmleriyle komedi dalındaki rüştünü ispat eden Gupse Özay yeni filmi 'Lohusa' ile hayranlarıyla buluşmak için gün sayıyor. Yönetmen koltuğunda Kıvanç Baruönü'nün oturduğu ve senaryosunu Gupse Özay'ın yazdığı Lohusa filminin galası tamamlandı. Filmin 19 Ocak 2024 tarihinde vizyona girmesi bekleniyor.

Trend 2024-01-17 15:38:41

Alkollü araç kullanırken yakalandı, savunması 'yok artık' dedirtti! 'İspat et arabayı sürdüğümü'

Erzurum'da trafik polislerinin uygulama yaptığını gören sürücü, kamyoneti durdurarak yolcu koltuğuna geçip oturdu. 0,96 promil alkollü olduğu belirlenen sürücü, "Kardeşim sen benim arabayı sürdüğümü gördün mü? İspat et benim arabayı sürdüğümü" diyerek polislere itiraz etti. Daha önce 2 kez alkollü olarak araç kullanmaktan hakkında işlem yapılan sürücüye 25 bin 954 TL para cezası kesilerek, sürücü belgesine de 2030 yılına kadar el konuldu. İşte detaylar...

Haber 11-01-24 10:30

Nişanlısı ve kuzenini aynı yatakta yakaladı! İhaneti diğer aile üyelerine sosyal medyadan canlı yayınla gösterdi... Görüntüler gündem yarattı

Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan ismi açıklanmayan bir adam nişanlısının kuzeniyle ilişki olduğunu fark edince şaşkına döndü. Yasak aşkı ispat etmek isteyen adam nişanlısı ve kuzenini aynı yatakta yakalayınca o anları canlı yayınla diğer aile üyelerine gösterdi. Olaya sosyal medyada gündem yaratmayı başardı.

Trend 15-11-23 08:43

'Otur oturduğun yerde' Zeydan Karalar'dan çok sert çıkış! Belediye meclis toplantısında gergin anlar 'İspat edin istifa edelim'

Adana'da Kasım ayı belediye meclis toplantısında gergin anlar yaşandı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, AK Partili meclis üyesinin "CHP cami kapattı" demesi üzerine sinirlenerek sert çıkıştı. O anlarda Karalar, "Öyle bir şey yok. O tam bir yalan" dedikten sonra tartışma devam edince Karalar, "Burası Seyhan meclisi değil, otur oturduğun yerde" dedi. "Gel oturt haydi" şeklinde bir cevapla karşılaşan Karalar "Ben gelirdim ama belediye başkanı olduğum için gelemem" şeklinde konuştu.

Haber 09-11-23 16:21

İspat nasıl yazılır? İspat mı isbat mı, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Yazılı metinlerde genelde yanlış olarak kullanıldığı görülen ispat sözcüğü Arapçadan Türkçeye ödünçlenmiştir. Yani bu sözcüğün Türkçeye ödünçlenirken ne gibi değişikliklere uğradığının öğrenilmesi önem arz eder. Çünkü ispat kelimesinin doğru yazılışına yönelik olarak yapılan hatalar genelde bu sözcüğün içerdiği seslerle ilişkilidir. Bu bağlamda ispat kelimesinin yaygın olarak rastlanan hatalı kullanımları ile TDK tarafından onaylanan doğru yazılışının belirtilmesi gerekir.

Egitim 29-08-23 19:54

Tanju Özcan'dan CHP'nin 'saray' sözlerine zehir zemberek yanıt: Faik Öztrak için ağır ifadeler kullandı! 'İspat edersen kendimi yakarım'

CHP'de değişim isteyen ve yönetime isyan eden partililer ile genel merkez arasındaki çatlak büyüyor. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın Ankara'daki CHP Genel Merkezi'ne yürüyüş başlatmasıyla tartışmalar alevlendi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Saray, Bolu Belediye Başkanı'nı destekliyor, iplerin de kimin elinde olduğunu açıklıyor" dedi. Bu sözlere zehir zemberek yanıt veren Özcan, "Sarayla ile benim herhangi bir irtibatımı ortaya koyarsan kendimi Kızılay Meydanı’nda yakarım" dedi.

Haber 07-07-23 16:48

Yaşına kimse inanmıyor! 14 yaşında gözüküyor ama 35 yaşında... “Doğum belgemi yanımda taşımak zorundayım”

35 yaşındaki Denis Vashurin olduğundan daha genç göründüğü için gerçek yaşına kimsenin inanmadığını söyledi. Bir yetişkin olduğunu ispat etmek için doğum belgesini her zaman yanında taşımak zorunda kaldığını dile getiren Vashurin, “14 yaşında olduğumu söylüyorlar. Öyle görünüyormuşum ama gerçek yaşım 35. Bu benim için sorun oluyor” dedi.

Trend 22-06-23 12:43

Beden pozitifliğini savunan fenomen Isabella Morris, “Kadın vücudu değişti” diyerek bikinisiyle meydan okudu

Instagram’da “fitness4lazgirls” kullanıcı adıyla paylaşım yapan Isabella Morris isimli fenomen beden pozitifliğini savunan gönderileri sayesinde ünlendi. Kadınların kendi bedenlerinde güzel olduğunu savunan ve kusursuz güzellik kalıplarını reddeden Morris, selülitin normal olduğunu ispat etmek için bikinisiyle çekilen pozlarıyla meydan okudu.

Trend 24-05-23 14:37

Sosyal medyada çok konuşulan iddia! 2047 yılından geldiğini söyledi... Genç haliyle yüzleşti

Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan Mike Williams isimli bir zaman yolcusu olduğunu iddia ederek 2047 yılından geldiğini söyledi. Sosyal medyada gündem yaratan görüntülerde Williams kendisinin genç haliyle yüzleştiği anları paylaştı. İkili farklı zaman dilimlerinden gelen aynı kişiler olduğunu ispat etmek için bileklerindeki dövmeleri gösterdi. Görüntüler sosyal medyada gündem yaratırken çoğu kişi duruma inanmadıklarını belirtti.

Trend 23-05-23 14:36

Arkadaşı dedektif gibi izini sürdü! Arabasının camına taş atılan kadın yol kenarında ölü bulundu

Amerika Birleşik Devletleri’nin Colorado eyaletinde yaşanan bir olay ülke basınında geniş yankı uyandırdı. 20 yaşındaki Alexa Bartell isimli bir kadın arkadaşıyla telefonda konuştuğu sırada arabasının ön camına ispat eden büyük bir taş parçası nedeniyle hayatını kaybetti. Telefonda konuştuğu arkadaşının cep telefonu sinyalini takip etmesi sonucunda Bartell’in yol kenarında cansız bedeni bulundu.

Trend 22-04-23 08:43

Yıllar önce Şenol İpek ile cinsel ilişki yaşamadığını ispat etmek istemişti! Şebnem Schaefer'a yıllar sonra gelen bekaret raporu sorusu

Şenol İpek ile birlikte olduğu dönemde bekaret raporu alarak gündeme gelen ve bir döneme damga vuran Şebnem Schaefer Gökay Kalaycıoğlu ile 360 Derece programına konuk oldu. Şebnem Schaefer konuya dair yıllar sonra açıklama yaparak "Bazı şeylerin olması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Magazin 16-04-23 15:42

Akılalmaz görüntüler! Kızını öldürdüğü iddia edildi... Cansız bedenini yere yatırarak üzerinden böyle atladı

Kızının ölümünde rol oynadığından şüphelenilen Nijeryalı bir kadın, cezalandırılmamak için masumiyetini kanıtlamak zorunda kaldı. Çevresindeki kalabalığın ısrarı üzerine anne suçsuz olduğunu ispat etmek için kızının cansız bedeninin üzerinden atladı. O anlar saniye saniye çevredekilerin cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Trend 06-04-23 07:52

Mesleği şaşkına çevirdi! Kadın sıvacıyı bir gören bir daha baktı... “Yeteneklerimden şüphe duyuyorlardı”

İngiltere’de erkeklerin egemen olduğu inşaat sektöründe sıvacı olarak çalıştığını ifade ederek kısa sürede sosyal medyanın dikkatini çeken Madi Forrest, kadınlara dair geliştirilen toplumsal önyargılara meydan okudu. Sıva yapmaya gittiği inşaatlardan iş başındayken paylaşımlar yapan Forrest, “Yeteneklerimden şüphe duyuyorlardı onlara kendimi ispat ettim” dedi.

Trend 30-03-23 09:55

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan canlı yayında altılı masaya sert tepki! Bunların keyfini bozduk diyerek açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ortak yayınında gazetecilerin sorularını cevaplayarak gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, altılı masaya tepki göstererek seçim tarihi açıklanınca masadakilerin keyfinin kaçtığını söyledi. Erdoğan ayrıca, bir vatandaşın kendisine verdiği 1946 yılına ait ekmek karnesini canlı yayında gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "CHP dönemini tanımak için ekmek kartına bakacaksın. Bundan daha güzel ispat olmaz." dedi.

Haber 01-02-23 21:13

Çalışan herkesi ilgilendiriyor! Sicil raporuna 'yalan söyler, iftira atar' yazıldı: Anayasa Mahkemesi karara 'dur' dedi! Eğer ispat edilmezse...

Anayasa Mahkemesi, kamu görevlisi olan bir kişinin sicil raporuna yazılan, "Müstakil idarecilik yapması uygun değildir. Temsil yeteneği yoktur. Yalan söyler, iftira atar." şeklindeki ifadeler nedeniyle yapılan başvuruda, kişinin maddi ve manevi varlığını koruma hakkının ihlal edildiğine karar verdi.

Finans 25-01-23 14:01

Aldatılan kadın gizli kayıtla… Tazminat bekliyordu! Boşanma aşamasındaki çiftler dikkat: Yargıtay son noktayı koydu

Boşanma davalarında çiftlerin anlaşması mümkün olmayan hallerde haklı olduklarını ispatlamak için farklı yöntemler denediği biliniyor. Bunlardan biri de örneğin, aldatılan kadının bunu ispat etmek için eşiyle telefon konuşmasını gizlice kayıt altına alması. Mahkemenin kadını haklı bulduğu ve eşi tazminata mahkum ettiği bir davada Yargıtay'dan emsal nitelikte karar geldi. Buna göre habersiz ve izinsiz yapılan kayıtlar kanıt sayılamıyor. Üstelik kaydı yapan kişinin suç işlemiş sayılması da mümkün.

Haber 18-01-23 11:22

'Beni aradın' düellosunda son perde! Bakan Soylu'nun açıklamaları sonrası İmamoğlu'ndan yanıt: İstifanı bekliyorum Bakan Bey

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasındaki gerilim sürüyor. Son olarak Bakan Soylu'nun 'İmamoğlu saygılarını sunarak beni aradı' sözleri gündem olmuştu. İmamoğlu ise söz konusu arama iddialarını yalanlamıştı. Bu kez iki isim arasında iddia yalanlama gerilimi yaşandı. İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İddianı ispat edemiyorsan, yapman gereken belli. İstifanı bekliyorum Bakan Bey" ifadelerini kullandı.

Haber 29-12-22 23:12

Yolsuzluk iddiaları sonrası Bakan Varank'tan sert sözler! 'İspat etmeyen namerttir'

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yolsuzluk iddialarına yanıt verdi. Bakan Varank, "17 Yıldır fiilen siyasetin içindeyim. Benimle ilgili en ufak yolsuzluk bulamayanlar akrabalarım üzerinden bana iftira atmaya çalışıyorlar. Ortada bir yolsuzluk usulsüzlük varsa ispat etmeyen namerttir." ifadelerini kullandı.

Haber 11-12-22 18:54

Ekrem İmamoğlu'ndan Bakan Soylu'ya sert yanıt! 'Böyle İçişleri Bakanı olur mu ya!'

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarına yanıt vererek "Söylediği söz için iki sene önce demiştim; 'Lafa bakarım laf mı, diye adama bakarım adam mı diye...' Bunu ispat edercesine her gün konuşan bir insandan bahsediyor, yalanına, iftirasına devam ediyor" dedi.

Haber 26-11-22 14:17

Bayraktar TB2 SİHA'ya komşu talip oldu! Savunma Bakanı Stoyanov iddiaları doğruladı

Birçok coğrafyada başarısını ispat eden yerli ve milli Bayraktar TB2 SİHA'lara yeni bir talip çıktı. Halihazırda Ukrayna, Katar, Azerbaycan, Polonya ve bazı Afrika ülkelerine ihraç edilen Bayraktar TB2'lerle Bulgaristan'ın ilgilendiği bildirildi. Söz konusu iddiaları Bulgaristan Savunma Bakanı Dimitar Stoyanov da doğruladı. İşte haberin detayları...

Haber 25-11-22 21:10

Çıktısını alıp evinizin duvarına asın! Bir kaşığı kansere neden oluyor, damarları tıkıyor, hormonları altüst ediyor

Besin değeri düşük olan abur cubur gıdalar enfes bir tada sahip olsa da kanser için büyük bir risk faktörü teşkil eder ve uzun vadede sağlığınız için birçok açıdan ciddi zararları olabilir. Cips gibi, şekerlemeler gibi yiyeceklerin dışında sağlıklı diye tercih edilen meyve ve sebzeler, konserve gıdalar ve bazı içecekler de bu listeye dahil. Genel olarak dikkatsiz bir şekilde satın alıp tükettiğimiz çoğu ürünün sağlığımıza zararlı olduğu ispat edildi.

Haber 19-11-22 07:00

Bütçe görüşmelerinde tansiyon yükseldi! Bakan Soylu ve CHP milletvekilleri arasında gergin anlar

İçişleri Bakanlığının 2023 yılı bütçesi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülürken gergin anlar yaşandı. CHP'li milletvekillerinin eleştirilerine yanıt veren Bakan Soylu, "Kara parayı aklayan da uyuşturucu ticaretini yapan da bunu ispat etmeyen Kılıçdaroğlu da şerefsizdir." dedi. CHP'li vekiller, Soylu'dan sözlerini geri almasını isterken Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz'a da tepki göstererek kürsüye gelip oylamaya engel olmaya çalıştı. Tartışmalar sırasında birleşime 4 kez ara verildi.

Haber 19-11-22 01:09

Ten rengi bikinisiyle sosyal medyayı salladı! Görenler anlam veremedi

Eski Geordie Star’ın yıldızı Vicky Pattison sosyal medyadan adeta yazın daha bitmediğini ispat edercesine bir paylaşım yaptı. Yunanistan’ın Mikanos Adası’nda ten rengi bikinisiyle paylaşım yapan Pattison’u gören takipçileri bir daha baktı. Sosyal medya kullanıcıları bikini rengi nedeniyle büyük bir şaşkınlık yaşarken “Üzerinde bikini var mı?” yorumunu yapmaktan geri duramadı.

Trend 05-10-22 10:31

İspat eş anlamlısı nedir? İspatın eş anlamlısı kelime ve cümle içinde örnek kullanımı

Dünya dilleri içerisinde Türkçe zengin bir dildir. Özellikle başka dillerle etkileşime girerek lügatine yeni kelimeler eklemesi zenginliğini daha çok artırmıştır. Arapça kökenli kelime ispat da Türkçeyle Arapçanın etkileşimi sonucunda giren kelimeler arasında yer alır. Tanık ve delil göstererek bir durumun doğruluğunu reddedilemeyecek şekilde ortaya koymak anlamında kullanılan ispat kelimesinin eş anlamlısı olan sözcük nedir, cümle içerisinde nasıl kullanılır?

Egitim 03-10-22 15:31

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı Açılış Töreni'nde konuştu: (1)

"Muhalefet inşaatı başlamış metro hatlarına hafriyat dökerken biz bakanlığımız ve belediyelerimiz vasıtasıyla vatandaşlarımızı en hızlı, en güvenli, ekonomik ulaşım ağı olan raylı sistemlere kavuşturmaya devam ediyoruz" - "Birileri bizim yaptığımız bu raylı sistemleri ne yapmak istiyor, sahiplenmek istiyor. Bunların kimler olduğunu anlıyorsunuz değil mi? Ama bunlara en güzel dersi inşallah haziranda vermeye var mıyız? Öyleyse gece gündüz çalışmaya var mıyız? Karşımdaki bu muhteşem katılım zaten bunu ispat ediyor" - "CHP demek çöp demektir, CHP demek çukur demektir, CHP demek çamur demektir. Ve biz dert yükü, mutsuz bir İstanbul devraldık. Fatih'in emanetine asla yakışmayan bu kötü tablo karşısında 'Bismillah' deyip hemen hareket geçtik"

Yurthaber 02-10-22 17:40

Instagram’da telefon numarasını gizleme ve silme nasıl yapılır? İşlem adımları ile Instagram'da telefon kodu kaldırma

İlk Instagram hesabını oluşturanlar, gerçek kişi olduklarını ispat etmek için kişisel bilgilerini paylaşmak durumunda kalır. Fakat bu kullanıcılara tedirginlik yaşatır ve ilk olarak Instagram'da telefon numarası gizleme ve silme yöntemlerini araştırırlar. Instagram'da telefon numarası gizleme ve kaldırma için basit adımlar mevcuttur. Kullanıcıların sorun yaşamadan duruma müdahale etmesini sağlayan Instagram'da kişisel bilgileri kaldırma nasıl yapılır?

Haber 24-09-22 18:58

Osmanlı'nın ilk fethettiği kalede Orhan Gazi'nin sikkesi bulundu

Eskişehir'de süren kazının başkanı Dr. Öğretim Üyesi Hasan Yılmazyaşar: - "Bizim için bu yıl sevindirici olan sonuçlardan birisi ilk defa Karacahisar Kalesi'nde Orhan Gazi'nin sikkesinin varlığının tespit edilmesi" - "Osman Gazi döneminden itibaren burada yoğun bir iskanın olduğunu biliyoruz. Tarihsel kaynaklar bunu söylüyor fakat bunun arkeolojik olarak da bir şekilde ispat edilmesi gerekiyordu. O anlamda Orhan Gazi'nin bu sikkesi bizim için son derece önemli"

Yurthaber 14-09-22 11:04

Tüm çalışan ve işverenleri ilgilendiren ‘yıllık izin’ kararı: İş kanununa ‘aykırı’ bulundu

Yıllık izinlerle ilgili son dakika kararı! Çalışan milyonlara güzel haber geldi. Yargıtay'ın emsal kararıyla birlikte mazeret izninin yıllık izinlerden düşülemeyeceğini hükmetti. Bu durumun iş kanununa aykırı olduğu belirtildi. Yargıtay’ın açıklamasında gerekçe olarak, “İşçinin yıllık izinlerini kullandığını veya kullandırılmayan izin ücretlerinin ödendiğini işveren yazılı delil ile ispat etmek zorundadır" denildi.

Finans 10-09-22 11:44

Kanıtlandı! Otomobillerdeki fiziksel tuşlar, dokunmatik ekranları yendi

İsveç merkezli bir dergi, arabalardaki fiziksel tuşların dokunmatik ekranlardan daha iyi olup olmadığını öğrenmek istedi. Yapılan deney sonucunda, fiziksel tuşları olan bir arabanın testteki diğer tüm modern arabaları geride bıraktığı ortaya çıktı. Böylece herkesin düşündüğü ancak ispat edemediği şey bilimle desteklendi.

Haber 19-08-22 09:42

Erkek arkadaşının AIDS olduğunu öğrenen kadın aşkını ispat etmek için sevgilisinin kanını kendisine enjekte etti

Hindistan’ın kuzeydoğusundaki Assam bölgesinde yaşayan 15 yaşındaki genç bir kız, erkek arkadaşının HIV pozitif olduğunu öğrendi. Sevgilisine olan aşkını ispat etmek isteyen genç kız, erkek arkadaşından aldığı kanı kendisine enjekte etti. Olay ülkede gündem olurken genç kız tıbbi gözetim altında tutuluyor.

Trend 18-08-22 14:23

Yukatel Kayserispor-İstanbulspor maçının ardından

Yukatel Kayserispor Teknik Direktörü Çağdaş Atan: - "Bugün ilk defa oyuncularıma da söyledim, önemli olan bu 3 puanı alıp, geçen haftanın üzerine bir rahatlamaktı" - İstanbulspor Teknik Sorumlusu Mehmet Hüseyin Dalgıç: - "Bu ligde bu kadronun çok işi yapabileceğini bugün burada ispat etmiş bulunuyoruz"

Yurthaber 13-08-22 22:25

Alkol denetiminde 123 promil alkollü çıkmıştı! Mahkeme kararıyla cezadan kurtuldu...

Antalya’da polis ekiplerinin denetlemesine yakalanan Eyüp Ensar Yıldırım, üflediği alkometre sonrası 123 promil alkollü olduğunu görmüş ve hayatının şokunu yaşamıştı. Yıldırım'ın ehliyetine el konulmuş ve para cezası kesilmişti. Alkollü olmadığını ispat eden Yıldırım mahkeme kararıyla ehliyetine tekrar kavuştu.

Haber 12-08-22 23:26

Son dakika spor haberi: Tümer Metin'den Arda Güler tepkisi! Herkese çok doluyum

Son dakika spor haberi... Spor Toto Süper Lig'de sezonu Ümraniyespor karşısında açacak olan Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Slovacko'yu 3-0 mağlup ederek moral depolamıştı. Karşılaşmada oyun 77. dakikada dahil olan Arda Güler nedeniyle Portekizli çalıştırıcı Jorge Jesus'a tepki sesleri yükselirken, Tümer Metin de yaptığı değerlendirmede Arda Güler'e ayrı bir parantez açarak, "Arda Güler'in kendini ispat derdi olmamalı, bu konuda herkese çok doluyum" ifadelerini kullandı.

Spor 08-08-22 10:22

'İspat edersen istifaya hazırım' demişti! Bakan Varank'tan Ümit Özdağ'a çağrı: 'Yalanını ya ispat et ya da itiraf et, yoksa...'

Geçtiğimiz günlerde Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın yeğenleri hakkında ortaya attığı iddia ile başlayan polemik devam ediyor. Özdağ'a sert tepki göstererek iddiaları yalan olarak nitelendiren Bakan Varank, "Yalanını ispat edersen istifa etmeye hazırım, edemezsen sen partinden ve vekillikten istifa edecek misin alçak müfteri!" ifadelerini kullanmıştı. Bakan Varank son olarak Özdağ'a "karakter yoksunu" diyerek çağrıda bulundu.

Haber 01-08-22 15:28

53 yaşındaki Andrea Sunshine’in yaşına kimse inanamadı! Çıplak küvet pozu mest etti

Londra’da yaşayan 53 yaşındaki model Andrea Sunshine, 134 bin sosyal medya takipçisine yaşın sadece bir sayı olduğunu ispat etti. Genç kızlara taş çıkartan fiziğini sergileyen Sunshine, tamamen çıplak bir şekilde küvetin içinden çekilen bir pozunu paylaştı. Sunshine’in pozu sosyal medyanın gündemine oturdu.

Trend 30-07-22 14:24

Ümit Özdağ'ın sözlerine Bakan Varank'tan sert tepki! Bu ahlaksız provokatör...

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın "Mustafa Varank'ın yeğenleri olumsuz işlere karıştı ve adli mercilerce tespit edildi" şeklindeki açıklamalarının ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan sert tepki geldi. Twitter hesabından paylaşım yapan Bakan Varank, "Bu ahlaksız provokatör de bana bulaşmaya çalışmış." ifadelerini kullanarak "Bu yalanını ispat edersen ben istifa etmeye hazırım, edemezsen sen partinden ve vekillikten istifa edecek misin?" dedi.

Haber 28-07-22 23:40

Bakan Varank, TEKNOFEST Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması'na katılan araçları inceledi:

"Bugün Türkiye, insansız hava araçlarında dünyanın konuştuğu bir ülke konumuna geldiyse bunun sebebi aslında insansız hava araçlarının içerisinde kullandığımız otonom teknolojilerdir. Araçlarımız dünyadaki en başarılı otonom yazılımlara, bilgisayarlara sahip" - "Şu anda otomotiv endüstrisi başta olmak üzere otonom teknolojiler, tüm sanayiyi dönüştürme kabiliyetine sahip. Buradaki gençlerimiz de böyle önemli bir işte kendilerini yetiştirip, burada yarışarak aslında geleceğin en başarılı mühendisleri, teknisyenleri, otonom tasarımcıları olacaklarını ispat etmiş oluyorlar"

Yurthaber 26-07-22 15:50

Dodurga Belediye Başkanı Kaşıkcı, mazbatasını aldı

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu: - "En doğru anket, milletin iradesinin ortaya konulduğu ankettir. İşte o anket de pazar günü, 3 Temmuz'da Dodurga'da yapıldı ve milli irade tecelli etti" - "Yüzde 87 gibi açık ara bir rekorla bütün umudun, geleceğin, Türkiye'nin büyük ve güçlü Türkiye olarak dünya milletler ailesinde gerçekten yerini en güzel şekilde alacağı gerçeğinin adresinin AK Parti ve Cumhur İttifakı olduğunu bir kez daha bu seçimler ispat etmiştir"

Yurthaber 06-07-22 17:16

Yeşilay Genel Başkanı Öztürk uyuşturucu konusunda ailelere çağrıda bulundu:

"Merak, özenti, kendini ispat etme, aile sevgisinden yoksun olma, boşlukta olma gençlerimizi uyuşturucuya itebiliyor. Ailelerimizden isteğimiz çocuklarıyla yakından ilgilensinler, onlarla iletişim kursunlar"

Yurthaber 25-06-22 12:31

16 yaşındaki İkra cinayetinde, müebbet ve beraat kararlarına onama

Kayseri'de 16 yaşındaki İkra Nur Türksoy'un av tüfeğiyle vurularak ölmesiyle ilgili davada tutuklu Berat A.'nın müebbet hapsine ve tutuksuz Osman Ç.'nin beraatine ilişkin karar, Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi'nce onandı. İspat bakımından da değerlendirmenin yerinde olduğunun bildirildiği incelemede, yapılan başvuruların esastan reddine karar verildi. Karar, oy çokluğu ile alındı ayrıca temyiz yolunun açık olduğu belirtildi.

Haber 23-06-22 17:29

Milyonlarca kredi kartı kullanıcısını ilgilendiriyor! Flaş aidat kararı: Banka ispat edemedi

Milyonlarla kredi kartı kullanıcısını ilgilendiren emsal bir karar verildi. Kahramanmaraş'ta, 5 yıl boyunca kendisinden aidat kesilen Ahmet Babaoğlu, ücreti iadesi için Tüketici Hakem Heyetine başvurdu. Heyet, tüketiciyi haklı bulurken, banka ise bu karara itiraz etti. İlerleyen süreçte bilirkişi raporu isteyen mahkemeden emsal niteliğinde bir karar geldi.

Finans 17-06-22 08:15

MAKÜ'de mezuniyet sevinci

Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz: - "Dün kendi kişiliğini kazanmaya çalışan bir üniversite iken, bugün akademik rüştünü ispat etmiş yetkin bir üniversiteyiz"

Yurthaber 17-06-22 00:26

Geri itmeyi inkar eden Yunan vekiller, Bakan Soylu'nun videoyla ispat önerisiyle sustu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: - "Geri gönderme ve geri itme meselelerinde bizim hazırladığımız yüzlerce videodan 11 tanesi var. Eğer Ege'de biz Yunanistan'la komşu değilsek, Sırbistan veya Arnavutluk'la komşuysak siz haklısınız. O sahil güvenlik botları sizin bayrağınızla sizin insanlarınız tarafından değil de sizin gemileriniz başkaları tarafından o öldürme işlerini gerçekleştiriyorsa siz haklısınız" - ''Eğer isterseniz şurada videolar var. Bir daha söz alırsanız, ben hiç konuşmayacağım, bu videoları göstereceğim'' - "Frontex güvenilir bir kurum değildir. Frontex'in dünyada derhal kapatılması gerekir. Avrupalıların yapması gereken ilk iş Frontex'i kapatmaktır. Başardık, Frontex'in yaptığı insanlık dışı davranışlardan sonra Frontex'in başkanı alındı. Dünyada ilk dile getirenlerden biri benim"

Yurthaber 15-06-22 20:53

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, Marmaris'te basın toplantısı düzenledi:

"Mesele Ankara, İstanbul, Adana ve Mersin'i almak değildi aslında. En önemli başarımız bunları sandıkta yenebileceğimizi ispat etmekti"

Yurthaber 15-06-22 18:19

İspat ne demek? İspat kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türk Dil Kurumu, Türkçe dilini geliştirmek ve bu dil üzerine incelemeler yapmak üzere kurulmuştur. Yabancı kelimelerin Türkçeleştirilmesi için çalışmalar yapan TDK, aynı zamanda kelimelerin kökeni ve anlamı üzerine de incelemelerini sürdürmektedir. Merak edilen kelimelerin anlamında bu nedenle TDK açıklamaları izlenmektedir. Yaygın olarak araştırılan Ispat kelimesi ne anlama gelir? TDK’ya göre Ispat ne demektir?

Egitim 18-05-22 20:09

Rüşdünü ispat etmek ne demek? Rüşdünü ispat etmek TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik fiiller ve deyimler tek bir kelimeden oluşabilecekleri gibi iki ayrı kelimeden de oluşabilirler. Hatta kimi zaman ikiden daha fazla kelime içeren sözcük öbekleri halinde görülürler. Bu ifadeler, tıpkı atasözleri gibi kısa, açıklayıcı sözlerdir. Ancak atasözleri gibi net olmayıp mecaz içerebilirler. Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller, anlatımı güçlendiren ve dili zenginleştiren araçlardır. Rüşdünü ispat etmek ifadesi de bu zenginliklerden biridir. Rüşdünü ispat etmek ne demektir?

Egitim 17-05-22 19:15