Istanbul Medeniyet Universitesi Imu Haberleri

İstanbul Medeniyet Üniversitesi öğrencileri Kırşehir'deki 2 okula 7 bin 500 kitap bağışladı

İstanbul Medeniyet Üniversitesi öğrencileri, Kırşehir'deki 2 okula 7 bin 500 kitap bağışında bulundu.

Yurthaber 2023-03-14 14:36:05

Hukuk uzmanlarından, basın sektörünün dijital dünyadaki telif sorununa kanuni düzenleme çağrısı

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cahit Suluk: - "Türkiye'de telif tabanlı bir düzenleme yapılarak basın kuruluşlarına bağlantılı hak statüsü tanınmalı. Kanuni düzenleme yapılmazsa profesyonel gazetecilik kalmayacak" - Yargıtay 11. Hukuk Dairesi Üyesi Dr. Adem Aslan: - "(AA'nın düzenlediği sempozyum) Meslek birliklerinin kurulması ve kurulduğunda ortaya çıkacak sonuçlar sempozyumda ele alındı"

Yurthaber 2022-10-18 11:03:34

AA'dan Dijitalleşme Sürecinde Basında Telif Haklarının Korunması Sempozyumu

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Ateş: - "Dijitalleşme, telif hukuku alanında ve telif hukukuyla bağlantılı olan basın ve ekonominin diğer alanlarında da ciddi değişimlere yol açtı, yeni iş alanları ve iş modelleri ortaya çıktı" - İstanbul Medeniyet Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cahit Suluk: - "Paranın yüzde 90'ı şu anda dijital platformlara gidiyor, yüzde 10'u gazetelerde kalıyor. Bu artık kabul edilebilir sınırları aştı. Çok dramatik ve yıkıcı kayıplar söz konusu medyada"

Yurthaber 2022-10-14 16:31:05

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Medeniyet Üniversitesindeki kütüphane açılışında konuştu: (1)

"Bünyesindeki 1 milyon cilt basılı kitabı ve aynı anda 3 bin kişiye hizmet verecek fiziki büyüklüğüyle ülkemizin en büyük üniversite kütüphanesini açıyoruz" - "Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı tüm okullarda kütüphaneler kurulmasını sağladık. Böylece kısa sürede 57 binin üzerinde okulumuzu kütüphaneye kavuşturduk. Okullarımızdaki kütüphanelerde bulunan kitap sayısını da kısa sürede 3 kat artırarak 70 milyona çıkardık. İnşallah yıl sonuna kadar bunu 100 milyona tamamlayacağız"

Yurthaber 2022-08-12 17:15:33

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! 3 bin kişiye hizmet verecek! Türkiye'nin en büyüğü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Ziraat Bankası Kütüphanesi ve Merkezi Derslik Binası Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuşmasında, "Bünyesindeki 1 milyon cilt basılı kitabı ve aynı anda 3 bin kişiye hizmet verecek fiziki büyüklüğüyle ülkemizin en büyük üniversite kütüphanesini açıyoruz." dedi.

Haber 12-08-22 16:16

İstanbul Medeniyet Üniversitesi 3 bin kişilik modern kütüphanesine kavuşuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın açılışını yapacağı 28 bin metrekare kapalı alana sahip kütüphaneden sadece öğrenciler değil tüm İstanbullular yararlanabilecek

Yurthaber 11-08-22 16:12

Sosyal medyayı sallamıştı! Cinsiyet değiştirme iddialarına ilişkin hastaneden açıklama

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Akın'ın cinsiyet değiştirmeyle ilgili gündem olan "Binlerce erkek kız olmak için bekliyor, 2030'a kadar devam edecek" açıklamaları sonrası İstanbul'daki Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliğinden açıklama yapıldı. Başhekimlikten yapılan açıklamada, cinsiyet değiştirme ameliyatlarına ilişkin iddiaların asılsız olduğu bildirildi.

Haber 17-06-22 21:52

Binlerce kız, erkek olmak için sıra bekliyor sözleri gündeme oturmuştu! Çarpıcı iddialarla ilgili açıklama

Binlerce kadının erkek olmak için sıra beklediği iddiaları sosyal medyanın gündemine oturmuştu. İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Akın yaptığı açıklamada, Cerrahpaşa'da 4 bin kızın, Zeynep Kamil'de ise 2 bin 700 erkeğin cinsiyet değiştirmek için sıra beklediğini öne sürmüştü. Açıklamalar bir anda gündem olurken, Cerrahpaşa'dan konuya ilişkin açıklama geldi. "Cinsiyet değiştirme sırası" iddialarını yalanlayan hastane, sayıların abartılı olduğunu belirtti..

Haber 16-06-22 15:50

Sosyal medya bu sözleri konuşuyor! Prof. Dr. Ahmet Akın: 'Binlerce erkek kız olmak için bekliyor, 2030'a kadar devam edecek'

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Akın'ın bir konuşmasında yaptığı açıklamalar sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Akın, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 4 bin kızın erkek olmak, Zeynep Kamil Hastanesi'nde ise 2 bin 700 kızın erkek olmak için beklediğini ileri sürerek "Ve ben şuna eminim yüzde 99'unda hiçbir sorun yok. Yönlendirilmiş, özendirilmiş" ifadelerini kullandı.

Haber 15-06-22 11:08

Türk-Arap girişimcilik kuruluşu Core İstanbul açıldı

Kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman el-Ahmed: - "Türkiye bir medeniyet, ticaret ve sanayi merkezi. Türkiye, Arap ve Türk gençliğine yatırım yaparak, onlara sektöre hızlı bir giriş yapmalarında büyük fırsat sunuyor" - AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay: - "Türkiye şu anda 5 milyona yakın mülteciye ev sahipliği yapıyor. Bu göç dalgaları Türkiye için bir sınavdı ve başarılı oldu. Türkiye, nesiller yetiştirmeye ve insan enerjisine odaklandı"

Yurthaber 04-06-22 22:12

GRAFİKLİ - Gıda güvenliğinin bekçileri: Arılar

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fulya Özdil: - "Arıların dünya üzerinden yok olması durumunda, insanoğlu ham madde temini ve besin maddesi bulma noktasında çok büyük sıkıntı yaşayacak" - "Arılar en çok kimyasal maddelerden olumsuz etkileniyor. Bundan 2-3 yıl önce çok ciddi anlamda koloni ölümleri söz konusu oldu, bir anda bir bal arısı kolonisinin yok olduğunu, tamamen söndüğünü gördük. Kaynağı hep araştırıldı ve arıların toplu ölümlerinin kimyasal kalıntılardan olduğu görüldü"

Yurthaber 19-05-22 11:01

Kovid-19'a yakalanan gebelerde prematüre doğumlar artıyor

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Merih Çetinkaya: - "Kovid-19 olan kadınların yüzde 25'inin bebekleri prematüre olduğu gibi ciddi enfeksiyonlarla ve daha erken haftalarda dünyaya geliyor" - "Gebeler 'salgın var' diye hastaneye gitmemezlik yapmasınlar, kontrollerini zamanında yaptırsınlar, aşılarını olsunlar, sağlıklı beslenip, fiziksel aktiviteyi artırsınlar ve mutlaka izole olsunlar" - İstanbul Medeniyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahri Ovalı: - "Prematüre halk sağlığı sorunudur. Halkımızın bilinçlenmesi, gerekli önlemleri alması önemli. Bebek ne kadar küçükse gelişen problemler o kadar ağır oluyor"

Yurthaber 19-11-21 11:25

Hak-İş Genel Başkanı Arslan'dan İstanbul'un fethinin 568. yıl dönümü mesajı:

"Fethedildiği tarihten bu yana çok sayıda kültüre ev sahipliği yapan İstanbul, Fatih Sultan Mehmet'in hoşgörüsü ve adalet anlayışıyla farklı inanç ve kültürlerin bir arada barış ve mutluluk içerisinde yaşadığı bir medeniyet merkezi, örnek bir şehir haline gelmiştir" - "Fatih Sultan Mehmet'in asıl olanın şehirleri değil gönülleri fethetmek anlayışı, İstanbul şehrinin ruhuna en güzel şekilde yansımıştır"

Yurthaber 28-05-21 12:21

Afganistan'da yetimhanede başlayan hikayesini doktorlukla taçlandırmak istiyor

Ülkesinde 2 aylıkken yetim kalan ve İHH'nın yetimhanesinde TDV yetkililerinin yönlendirmesiyle Bursa'daki Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesine başlayan 19 yaşındaki öğrenci, YTB bursuyla kazandığı İstanbul Medeniyet Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitimine devam ediyor - Üniversite öğrencisi Abdulwadood Mohammadi: - "Hikayem Afganistan'da başlıyor, amcamın kızı gözlerimin önünde vefat etti. Ekonomik durumlar kötüydü, 'Keşke onu kurtarabilseydim' demiştim o zaman. Onu kurtaramadım ama hayalime kavuşmak istiyorum. Tıp fakültesini kazandığımı duyduğumda okulun etrafında koşarak tur attım" - "Tıp fakültesini bitirip doktor olduktan sonra hayalim, Afganistan'da sağlık işlerine yönelmek. İnşallah bu savaşlar biter ve Afganistan'da barış olur. Doktor olduktan sonra Afganistan'da sağlık bakanı olmak istiyorum"

Yurthaber 23-12-20 11:05

Düzce Üniversitesi Devlet Üniversiteleri arasında ilk 50’de

ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarı tarafından yayınlanan 2020-2021 Türkiye Sıralamaları’nda Düzce Üniversitesi, Devlet Üniversiteleri Sıralaması’nda yine ilk 50 içerisinde yer alma başarısı gösterdi.Makale, atıf, toplam bilimsel doküman sayısı, doktora mezun sayısı, öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı göstergelerine göre hazırlanan sıralamalarda Düzce Üniversitesi; 2006 yılından sonra kurulan üniversiteler arasında Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi’ni takiben 4.

Yurthaber 05-10-20 21:53

Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Yüksel Çelik “Aksaray Özel İdare Genel Sekreterliğine” atandı

İstanbul Sancaktepe Belediyesinde Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Yüksel Çelik, Aksaray İl özel İdaresi Genel Sekreterliği görevine atandı.1997’de Samandıra Belediyesi’nde Yazı işleri Müdürü olarak göreve başlayan daha sonra Samandıra,Yenidoğan ve Sarıgazi beldelerinin birleşmesi ile birlikte 2009 yılından itibaren Sancaktepe Belediyesi’nde sırasıyla Yazı işleri ve Destek Hizmetleri Müdürlüğü görevlerini başarıyla yürüten Çelik, ardından Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı olarak görevini sürdürüyorduKamu yönetimi mezunu olup, yüksek lisansını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde tamamlayan Yüksel Çelik, 23 yıllık belediyecilik görevinin ardından asaleten Aksaray İl Özel İdaresi Genel Sekreterlik görevine atandı.

Yurthaber 14-08-20 09:50

FSMVÜ Yazma Eserler Uygulama ve Araştırma Merkezi açıldı

FSMVÜ Yazma Eserler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Sami Arslan: - "Kısa vadeli projelerimiz arasında çalıştaylar, paneller, kitap yayınları yer alıyor. Orta vadede ise yazma eserlerle ilgili akademik bir dergi çıkarmayı hedefliyoruz. Temel amacımız da Osmanlı ilimler literatürünü ortaya koymak olacak" - İstanbul Medeniyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu: - "Yazma eserlerin içine nüfuz etmeli, kurucu unsurlarını belirlemeli ve bunları nedensel bir bağlantıyla inşa edip, dil geliştirmeliyiz. Merkezimizde metodolojiyi yani ahlakı geliştireceğiz. Ondan sonra da duymaya başlayacağız"

Yurthaber 10-03-20 15:01

‘Minik Hayatlara Dokunuyoruz’ projesi

Kilis’in Elbeyli ilçesinde Uluslararası Gönüllü Anneler Derneği (UGADER) öncülüğünde Minik Hayatlara Dokunuyoruz” projesi uygulamaya geçirildi.Uluslarararası Gönüllü Anneler Derneği Başkanı Sevda Yılmaz öncülüğünde İstanbul Medeniyet Üniversitesi Teknosağlık Öğrencileri, Kilis İl Jandarma Komutanlığı, Elbeyli Kaymakamlığı ve Elbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü‘nün katkılarıyla Elbeyli İlçesi Yenideğirmen Köyü’nde “Minik Hayatlara Dokunuyoruz” projesi kapsamında Okul Kütüphanesi’nin yenilenmesi ve öğrencilerin sağlık taraması yapılarak çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Yurthaber 17-02-20 15:16

ALKÜ İhsan Fazlıoğlu’nu ağırladı

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof.

Yurthaber 13-02-20 16:03

Avrupa'daki en eski Osmanlı temliknamesi Berlin'de ortaya çıktı

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Güler Doğan Averbek'in Berlin Devlet Kütüphanesinde yaptığı çalışmalar sırasında bulduğu 2. Murat dönemine ait berat türünde temlikname, kütüphanede düzenlenen etkinlikte sergilendi

Haber 30-01-20 11:05

Şehir ve Medeniyet Okulu’na yeni atölye

Eyüpsultan Belediyesi bünyesindeki Eyüpsultan Araştırma Merkezi (EYSAM)’ın katkılarıyla düzenlenen, 5 farklı atölyeyle eğitimlerine devam eden Şehir ve Medeniyet Okulu’nda, yeni bir atölye daha açıldı.Eğitimlerin yeni başladığı, şehri, şehirliliği ve şehir kültürünü insan, mekan, şehir ilişkisi bağlamında ele alan Şehir Kültürü Atölyesi’nde dersler, İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof.

Yurthaber 24-01-20 11:50

İstanbul Medeniyet Üniversitesi ile Hargeisa Üniversitesi arasında iş birliği

İstanbul Medeniyet Üniversitesi ile Hargeisa Üniversitesi arasında iş birliği

Haber 15-01-20 18:38

İstanbul Medeniyet Üniversitesi ile Hargeisa Üniversitesi arasında iş birliği

İstanbul Medeniyet Üniversitesi ile Hargeisa Üniversitesi arasında iş birliği

Haber 15-01-20 18:35

Prof. Dr. Özden Zeynep Oktav, İmamoğlu’na tepki

İstanbul Medeniyet Üniversitesi öğretim üyesi Prof.

Haber 15-01-20 13:53

Prof. Özden Zeynep Oktav, Ekrem İmamoğlu'na tepki gösterip unvanını sildi

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yazdığı kitaptan uyarlanan tiyatro oyununu seyretmeye giden eşi Dilek İmamoğlu hakkında açıklama yapan Ekrem İmamoğlu’nun sözlerine İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Özden Zeynep Oktav’dan tepki geldi. Oktav, İmamoğlu’nun sözlerine tepki olarak profilinde yer alan unvanı sildiğini açıkladı.

Haber 15-01-20 13:25

ABD ve İran kontrollü gerilim politikası yürütüyor

İran Araştırmaları Merkezi (İRAM) Başkan Yardımcısı Dr. Hakkı Uygur: - "İran, Trump seçimlere giderken mümkün mertebe üzerine giderek tavizler koparmaya çalışıyor diye düşünebiliriz. Çünkü Trump savaş istemediğini defaatle söyledi" - İstanbul Medeniyet Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Serhan Afacan: - "Daha önce çok daha geçerli sebeplerden dolayı sıcak çatışmaya evrilmeyen ABD ile İran arasındaki gerilim her iki ülkedeki seçimlerden dolayı kontrollü ilerleyecektir" - Tebriz Araştırmaları Enstitüsü İran Uzmanı Babek Şahit: - "Tahran yönetimi, 'Trump İran’a geniş çaplı saldırı düzenlemez, olsa olsa sadece sınırlı hava saldırısı olur' kanaatinde. Yani İran’a yakın gruplar bu taciz saldırılarına devam edecekler"

Haber 02-01-20 11:01

11. İstanbul Edebiyat Festivali başladı

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen "11. İstanbul Edebiyat Festivali"nin açılışı Kızlarağası Medresesi'ndeki etkinlikle gerçekleştirildi - TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı: - "İstanbul, medeniyet coğrafyamızın mana başkentidir. Bu mana başkentinin yetiştirdiği şair ve yazarlar da o manayı asla unutmayacak, o maneviyat çerçevesinde üretmeye devam edecek" - İTO Yönetim Kurulu üyesi Münir Üstün: - "Biz İstanbul Ticaret Odası olarak böylesi kıymetli bir organizasyonda yer almaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Bundan sonra da kalemle, kitapla, okurla ve yazarla birlikte olmaya devam edeceğiz" - İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz: - "Türkiye'de güzel şeyler oluyor her zamanın mutlaka güzel bir penceresi ve perspektifi vardır. Mesele zamanı ve anı değerlendirmek ve geleceğe yönelmektir"

Magazin 26-12-19 14:50

Yönetmen Tunç Başaran hayatını kaybetti

Yönetmen Tunç Başaran, yumuşak doku tümörü tedavisi gördüğü hastanede 81 yaşında hayatını kaybetti.Yönetmen Tunç Başaran, bir süredir tedavi gördüğü İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 81 yaşında hayatını kaybetti.

Haber 18-12-19 12:03

Ünlü yönetmen Tunç Başaran vefat etti

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde yaşayan, Yeşilçam’ın ünlü yönetmenlerinden Tunç Başaran tedavi gördüğü hastanede vefat etti.Tunç Başaran, bir süredir tedavi gördüğü İstanbul Göztepe Medeniyet Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 81 yaşında hayatını kaybetti.

Yurthaber 18-12-19 11:26

Son Dakika! Usta yönetmen Tunç Başaran hayatını kaybetti (Tunç Başaran kimdir)

Tunç Başaran, bir süredir tedavi gördüğü İstanbul Göztepe Medeniyet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 81 yaşında hayatını kaybetti. Türk sinemasında bir çok filmin yönetmeliğini üstlenen Başaran, Oscar aday adayı olduğu Uçurtmayı Vurmasınlar ve Piano Piano Bacaksız adlı filmleri ve son olarak yönetmeliğini üstlendiği Abuzer Kadayıf adlı filmiyle biliniyordu. Başaran'ın cenaze töreni ile ilgili bilginin henüz netleşmediği öğrenildi.

Magazin 18-12-19 10:55

Kanal İstanbul Boğaz'ı kazalardan kurtaracak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan: - "Kanal İstanbul Projesi'nin yapılması, İstanbul Boğazı'nın geleceği için artık zaruret halini almıştır. Kanal İstanbul, sadece bugünün değil yarının da projesidir. Kanal İstanbul, İstanbul Boğazı’nı kazalardan kurtaracak projedir" - "İstanbul'un her tarafıyla entegrasyonu sağlanmış başlı başına kendine yeten bir medeniyet projesi olacak" - "Biz bu projeye siyasi gözle bakamayız. Biz İstanbul'un geleceğini düşünmek zorundayız" - "Projeye başladığımız ilk günden bu yana da her bir eleştiri konusunu enine boyuna tartışıyoruz ve endişeye sevk edecek herhangi bir durum kalmayacak hale getirildikten sonra yola devam ediyoruz. 2011'den bu yana yaptığımız bu titiz çalışmaların sonucunda toplamda 52 kurumun olumlu görüşünü aldık"

Finans 08-12-19 11:14

SETA'da Türk-Amerikan İlişkilerini Yeniden Tanımlamak paneli

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özden Zeynep Oktav: - "İncirlik Üssü'nün varlığı konusunda her iki ülkenin izlediği yol bile Türkiye'nin Amerika için Amerika'nın Türkiye için ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. İncirlik Üssü, Türkiye ve ABD'nin ortaklaşa idare ettiği özel bir üs, özellikle DEAŞ'a karşı yürütülen terör karşıtı savaşta önemli bir üs"

Haber 19-11-19 19:55

Medeniyetler Tasavvuru Okulu’nda öncü kuşaklar yetişecek

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, İpekyolu Medeniyetleri Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesinde, Direktör Yusuf Kaplan yönetiminde gerçekleştirilecek Medeniyet Tasavvuru Okulu bugün başladı.Üniversitenin rektörü Prof.

Haber 02-11-19 16:16

Medeniyetler Tasavvuru Okulu’nda öncü kuşaklar yetişecek

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, İpekyolu Medeniyetleri Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesinde, Direktör Yusuf Kaplan yönetiminde gerçekleştirilecek Medeniyet Tasavvuru Okulu bugün başladı.Üniversitenin rektörü Prof.

Haber 02-11-19 15:59

Sürgünün 75. Yılında Ahıskalı Türkler sempozyumu

İstanbul Medeniyet Üniversitesinin düzenlediği, Ahıska Türklerinin vatanlarından sürgün edilişini konu alan "Sürgünün 75. Yılında Ahıskalı Türkler" başlıklı uluslararası sempozyum, 16-17 Kasım'da gerçekleştirilecek

Haber 31-10-19 19:01

Türk Tarih Kurumundan Heybeliada: Tarih, Medeniyet ve Adalet Paneli

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Türk Tarih Kurumu tarafından 1 Kasım’da “Heybeliada: Tarih, Medeniyet ve Adalet Paneli” düzenlenecek.Heybeliada’da bulunan Hüseyin Rahmi Gürpınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleşecek olan panelde, yüzyıllardır faal olan İstanbul Ortodoks Patrikhanesi ile 1844’te açılıp 1971’de kapatılan Heybeliada Ruhban Okulunun tarihi, faaliyetleri ve bu iki kurumun statüsüne dair uzun yıllardır süren tartışmalar ele alınacak.

Haber 30-10-19 10:44

Şehircilikte arabesk medeniyeti diyebiliriz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki: - "Dün istanbul sallandı, herkes depremi konuşuyor. Bu hareketlilik yeni değil, yüzyıllardır sürüyor. 'Kader' deyip işin içinden sıyrılamayız, inancımıza göre deriz tabii ama tedbir almalıyız, elimizden geleni yapmalıyız. Bilim, teknoloji ne diyorsa sonuna kadar takip etmeliyiz" - "Bu topraklar üzerinde bir Selçuklu medeniyeti, bir Osmanlı medeniyeti hakim oldu. O binalara bakınca bu Osmanlı tarzı, bu Selçuklu tarzı diyebiliriz. Ama şu geldiğimiz noktada bir medeniyet inşası yolunda şehircilik anlamında bir isim vermek gerekirse arabesk medeniyeti diyebiliriz"

Haber 27-09-19 17:32

Bu çağda kayıt dışı insan çalıştırmak en büyük medeniyet ayıbı

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan: - "Bu çağda kayıt dışı insan çalıştırmak en büyük medeniyet ayıbı. 1990 yılında yüzde 55'ler seviyesindeki kayıt dışı istihdam oranı, geçen süre içinde ciddi oranda azaltılmış olsa bile haziran ayı itibarıyla hala yüzde 35 düzeylerindedir" - "Kayıt dışıyla mücadelede önemli adımlar atılmış olsa da kalıcı ve yapısal çözümlere ihtiyacımız bulunmakta" - "İstanbul ölçeğinde ise kayıt dışı oranı yüzde 21 ile ülke ortalamasının altında olsa da ülke ekonomisinin yüzde 40'ını sırtlayan İstanbul'da da bu oranın en kısa sürede aşağı çekilmesi önem arz etmekte" - "Dün Silivri civarında yaşanan deprem acı gerçeği bir kere daha bizlere hatırlattı. Deprem, hem toplum hem de sanayimiz için İstanbul'daki risklerin maalesef en başında gelmeye devam ediyor"

Finans 25-09-19 16:46

İSO/Bahçıvan: Kayıt dışı insan çalıştırmak en büyük medeniyet ayıbı

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, devlet gelirlerinin azalmasına, bütçe açığının artmasına neden olan, emek yoğun başta olmak üzere tüm sektörlere zarar veren kayıt dışı istihdama dikkat çekerek “Türkiye’de kayıt dışı istihdam oranı yüzde 35.

Finans 25-09-19 16:22

2. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi başladı

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği ve Fransa merkezli Limoges Üniversitesi'nin iş birliğiyle İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen "Şehrin Dili" ana temalı 2. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi CONGIST'19'un açılışı yapıldı - Kongre Başkanı Prof. Dr. Hayati Develi: - "Arasında İstanbul, Paris, Moskova, St. Petersburg, Roma, Kiev, Artvin, Berlin, Ankara, İzmir, Torino, Madrid, Barselona, Dublin, Bursa, Edirne, Brezilya, Novi Pazar'ın da bulunduğu gibi çok geniş bir coğrafyaya dağılan 'Şehrin Dilini' konuşuyoruz" - Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı Ekrem Erdem: - "Medeniyet tahayyülleri şehirler üzerinde gerçekleşir. İslam medeniyetinin inşa ettiği şehirler çok kültürlü ve birlikte yaşama imkanı sağlayan kozmopolit şehirlerdir"

Haber 18-09-19 14:49

1071 metrekare Türk bayrağıyla fener alayı

Bitlis'in Ahlat ilçesinde, Malazgirt Zaferi'nin 948. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 1071 metrekare Türk bayrağıyla "fener alayı" düzenlendi - İstanbul Beyoğlu Belediyesi ve Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Haydar Ali Yıldız: -"Aynı toprağının çocukları olarak bu büyük medeniyet yürüyüşümüz ilelebet devam edecek. Anadolu'da tek bayrak, tek millet, tek vatan ve tek devlet olarak yolumuza hep birlikte devam edeceğiz"

Yurthaber 24-08-19 22:26

1071 metrekare Türk bayrağıyla fener alayı

Bitlis'in Ahlat ilçesinde, Malazgirt Zaferi'nin 948. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 1071 metrekare Türk bayrağıyla "fener alayı" düzenlendi - İstanbul Beyoğlu Belediyesi ve Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Haydar Ali Yıldız: -"Aynı toprağının çocukları olarak bu büyük medeniyet yürüyüşümüz ilelebet devam edecek. Anadolu'da tek bayrak, tek millet, tek vatan ve tek devlet olarak yolumuza hep birlikte devam edeceğiz"

Haber 24-08-19 22:24

Bursa Şehir Hastanesi ve İstanbul-İzmir Otoyolu Ortak Açılış Töreni

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım: - "Yol medeniyet.' diyoruz, boşuna söylenmiş laf değil. 'Gidemediğin yer senin değildir.' boşuna söylenmiş laf değil. Geçen 17 yıl içinde yolları böldük, gönülleri birleştirdik. Yollar böldük, Türkiye'yi birleştirdik"

Yurthaber 04-08-19 18:51

Bursa Şehir Hastanesi ve İstanbul-İzmir Otoyolu Ortak Açılış Töreni

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım: - "Yol medeniyet.' diyoruz, boşuna söylenmiş laf değil. 'Gidemediğin yer senin değildir.' boşuna söylenmiş laf değil. Geçen 17 yıl içinde yolları böldük, gönülleri birleştirdik. Yollar böldük, Türkiye'yi birleştirdik"

Haber 04-08-19 18:51

Gençlik ve Gönüllülük İş Birliği Protokolü imzalandı

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile İstanbul Teknik Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi arasındaki protokol imza altına alındı - Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu: "Gençler bizim en önemli varlığımız. Sadece yarınlarımızın değil, bugünlerimizin de umudu" - "Gönüllülük faaliyetlerinin tüm toplumumuzu kuşatacak bir potansiyele ve yine tüm toplumumuza hizmet edecek, dokunacak bir güce sahip olduğuna inanıyorum" - "Amacımız, kamunun tüm imkanlarını milletimiz için daha verimli kullanmak"

Yurthaber 31-07-19 13:25

Gençlik ve Gönüllülük İş Birliği Protokolü imzalandı

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile İstanbul Teknik Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi arasındaki protokol imza altına alındı - Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu: "Gençler bizim en önemli varlığımız. Sadece yarınlarımızın değil, bugünlerimizin de umudu" - "Gönüllülük faaliyetlerinin tüm toplumumuzu kuşatacak bir potansiyele ve yine tüm toplumumuza hizmet edecek, dokunacak bir güce sahip olduğuna inanıyorum" - "Amacımız, kamunun tüm imkanlarını milletimiz için daha verimli kullanmak"

Haber 31-07-19 13:25

İstanbul Medeniyet Üniversitesinden AYM'nin hak ihlali kararına tepki

İstanbul Medeniyet Üniversitesi: - "Bildiriyi ifade özgürlüğü olarak gören AYM'yi, somut durum karşısında kişi hak ve özgürlüklerinin sınırlarının neler olduğunu açıklamaya, devletin kendini koruma altına almasının sınırlarını tanımlamaya davet ediyoruz"

Haber 30-07-19 11:32

Belçika'da FETÖ'nün gerçek yüzü anlatıldı

Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü: - "Batı devletleri, bu örgütün sadece Türkiye'ye değil faaliyet gösterdiği tüm ülkelere tehdit oluşturduğunu anlamalı" - Gent Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dries Lesage: - "Darbe, demokrasiye bir saldırıydı ve ciddi bir insan hakları ihlali oluşturuyordu" - TEPAV Bölge Çalışmaları Program Danışmanı Prof. Dr. Hilmi Demir: - "FETÖ gibi kült yapılar, bulundukları toplumun tüm sinir uçlarına yayılırlar. Batılı ülkeler de bu konuda çok dikkatli olmalı ve tehlikeyi görmelidirler" - İstanbul Medeniyet Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Veysel Kurt: - "Avrupalı dostlarımızın şunu görmesi gerekiyor: Artık FETÖ, Türkiye'ye karşı kullanılabilecek güçlü bir aparat değildir"

Haber 16-07-19 22:10

İstanbul'u çok karmaşık bir marjinal gruba emanet etmek istiyorlar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: (1) - "İstanbul'u çok karmaşık bir marjinal gruba emanet etmek istiyorlar. FETÖ'nün, Kandil'in, PKK'nın, LGBT'nin, Gezi olaylarının içinde olduğu ve CHP'nin kendi içindeki bütün karmaşık yapının içinde olduğu bir gruba emanet etmek istiyorlar. İstanbul bunu kaldıramaz diye düşünüyorum ve kaldıramayacak. Ve bu grup İstanbul'u tahrip edecek" - "İstanbul sadece bizim şehrimiz değil, İstanbul medeniyet başşehri. İstanbul şu anda önemli bir sorumluluk içinde. İstanbul belki de tarihinde ilk kez böyle bir sorumlulukla karşı karşıya"

Haber 20-06-19 01:40