İstanbulkart Haberleri

İstanbulkart’ta yeni dönem: O transferler artık ücretsiz

İstanbulkart'ta yeni dönem başladı. Mobil uygulama üzerinden başka İstanbulkartlara para transferi gerçekleştirilebilecek. Transferler için herhangi bir ücret alınmayacak.

Finans 10-03-2024 09:31

İstanbul'da ulaşımda yeni dönem! Artık minibüslerde de İstanbulkart kullanılabilecek: İşte ilk uygulanacak ilçe

İstanbulkart, pilot bölge olarak belirlenen Arnavutköy'de bazı minibüslerde kullanılmaya başlandı. Proje kapsamındaki hatlar ise, "ARN2, ARN3, ARN4, ARN5, ARN6, ARN7, ARN8, ARN9, ARN10, ARN11" olarak belirlendi.

Finans 02-03-2024 14:05

İstanbulkart bakiye yükleme işlem ücretleri değişti, işte yeni tarife

İstanbulkart yüklemelerinde, bankalar tarafından alınan komisyon ücretlerinde değişikliğe gidiliyor. Yeni tarife 15 Mart'tan itibaren geçerli olacak.

Finans 15-02-2024 12:27

İstanbulkart vizeleme işlemi nasıl yapılır? İstanbulkart vizeleme nereden yapılır, ücreti ne kadar?

İstanbul’da birçok farklı ulaşım aracı mevcuttur. Metro, vapur, tramvay, metrobüs, dolmuş, minibüs gibi çok sayıda ulaşım aracının aktif olarak hizmet verdiği şehirde, bir bölgeden başka bir yere gitmek için elektronik kart olarak da bilinen İstanbulkart kullanılır. Bu kart özellikle öğrenci ve öğretmenlere birçok farklı avantaj sağlar. Bu avantajlardan yararlanmaya devam etmek için vizeleme işlemlerinin yapılması gerekir. Peki, İstanbulkart vizeleme işlemi nasıl yapılır?

Haber 15-12-2023 12:40

İstanbulkart bakiye sorgulama nasıl yapılır? İstanbulkart kalan bakiye nereden sorgulanır?

İstanbulkart, İstanbul ili içerisinde geçerli olan ve bir yerden başka bir yere gidişlerde kullanılan bir ulaşım kartı olarak bilinir. Bu kartla otobüs, metro, metrobüs ve vapur gibi pek çok ulaşım aracını kullanılır. Bu kartı kullanırken ise kartın içerisine biletmatikler aracılığı ile ya da dolum noktaları üzerinden para yatırılır. Ayrıca çevrim içi olarak da İstanbulkart’a bakiye yüklenebilir. Peki, İstanbulkart bakiye sorgulama nasıl yapılır ve İstanbulkart kalan bakiye nereden sorgulanır?

Haber 14-12-2023 19:15

Minibüslere İstanbulkart mı geldi? Minibüslere İstanbulkart (akbil) uygulaması ne zaman başlayacak?

Minibüslere İstanbulkart uygulamasının ne zaman geleceği merak edildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Temmuz ayı toplantısında minibüsler ile ilgili alınan kararlar görüşüldü. Peki, Minibüslere İstanbulkart mı geldi? Minibüslere İstanbulkart (akbil) uygulaması ne zaman başlayacak?

Haber 30-07-2023 12:29

İstanbulkart'ta yeni dönem! Yetersiz bakiye ile ulaşım yapılabilecek

İstanbul'da milyonlarca kişinin ulaşım için kullandığı İstanbulkart'ta yeni bir dönem başlıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi toplantısında, İstanbulkart sahiplerinin eksi bakiye ile yolculuk yapabilmesi kararı alındı. İBB Meclisi ayrıca mülkiyeti belediyeye ait bazı taşınmazların satışına da onay verdi.

Haber 14-06-2023 20:43

İstanbulkart çerçeve sözleşmesi nedir? BELBİM'den İstanbulkart için çerçeve sözleşmesi açıklaması

Çerçeve sözleşmesi, BELBİM'in İstanbulkart ile ilgili yaptığı açıklama sonrası merak konusu oldu. E-posta mesajı olarak gelen Çerçeve Sözleşmesi İstanbullular tarafından kabul veya reddedilebilmektedir. Peki, İstanbulkart çerçeve sözleşmesi nedir? İşte, BELBİM'den İstanbulkart için yapılan açıklamanın detayları...

Haber 31-03-2023 11:18

İstanbulkart'ta yeni dönem! Yılbaşından itibaren değişecek: Bunu yapmayan faydalanamayacak

İstanbulkart sahipleri için 1 Ocak 2023'ten itibaren yeni dönem başlıyor. Ulaşımda kullanılan İstanbulkartların kişiselleştirilmesi uyarısı geldi. Buna göre, kişiselleştirilmeyen kartları kullananlar bundan böyle, özel aktarma, ücret iadesi ve resmi tatillerde ücretsiz seyahat gibi haklardan faydalanamayacak.

Finans 08-12-2022 09:35

Yapmayan ücret ödeyecek! Toplu taşımadan ücretsiz faydalanmak için buna dikkat! İstanbulkart kişiselleştirme nasıl yapılır?

Toplu taşımanın ücretsiz olup olmadığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na az bir zaman kala gündem oldu. Ulaşım İstanbul’un resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda ücretsiz yolculuk yapılabilmesi için İstanbulkart’ların kişiselleştirilmesi gerektiği duyuruldu. Bu işlemi gerçekleştirmeyenler ücretsiz seyahat edemeyecekler.

Finans 27-10-2022 19:21

Fırsatçılar yine boş durmuyor! Gözler önüne serildi, 2 katına satıyorlar

İstanbul'da fırsatçılar boş durmuyor. İstanbulkart biletmatiklerinin yanında bekleyen fırsatçıların daha önceden aldıkları kartları, kart alamayan yabancı turistlere daha yüksek fiyattan sattığı gözler önüne serildi.

Haber 24-10-2022 10:53

Adımları ile NFC İstanbul Kart yükleme: Telefondan NFC ile İstanbul Kart bakiye yükleme ödemesi nasıl yapılır?

İstanbul Kart yükleme için kullanılan NFC, Bluetooth ve Wi-Fi’ye nazaran daha zayıf güçlerde çalışır. Kısa mesafelerde kullanılabilir. Kablosuz paylaşım teknolojisi ile bu teknolojiye sahip cihazların Wi-Fi ya da Bluetooth’a gerek duymadan veri alışverişi yapmasını sağlamak amaçlanır. NFC ile temassız ödeme ve kartlara para yükleme işlemleri de gerçekleştirilebilir. NFC ile İstanbul Kart yükleme işlemi nasıl yapılır? Telefondan NFC ile İstanbul Kart ödeme adımları için yapılması gerekenler...

Haber 27-09-2022 14:17

Turistlere özel İstanbulkart dönemi yarından itibaren başlıyor

İstanbul'a gelen turistler için hayata geçirilen "İstanbul City Card", 6 farklı tasarımıyla hizmet verecek

Yurthaber 31-08-2022 12:00

İBB duyurdu! İstanbulkart bedellerine yüzde 100 zam

Kentteki otobüs, metro, tramvay, vapur ve metrobüs gibi ulaşım araçlarında kullanılan İstanbulkart bedellerine yüzde 100 zam geldi. Buna göre, "Anonim İstanbulkart" bedeli 50 liraya, "İndirimli Kart", "Ücretsiz Kart" ile "Mavi Kart" ücretleri de 60 liraya yükseldi. Zamlı tarife bugünden itibaren uygulamaya konulacak. Öte yandan, şubat ayında da İstanbulkart bedellerine yüzde 92'ye varan oranlarda zam yapılmıştı.

Finans 18-07-2022 14:00

İstanbulkart sahibi sığınmacı sayısı ortaya çıktı! Tevfik Göksu’ya böyle cevap verdi…

Türkiye’deki sığınmacıların sayısı ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Son olarak İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu’nun İstanbul’da 500 bin mülteci olduğunu söylemesi yeni bir tartışma başlattı. İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan ise dikkat çeken bir veri paylaşarak Belbim kayıtlarına göre 1,6 milyon yabacı uyruklunun İstanbul kart aldığını açıkladı.

Haber 21-05-2022 14:15

ING Mobil’den İstanbulkart’a bakiye yükleme kolaylığı

ING Mobil’den İstanbulkart’a bakiye yükleme kolaylığı

Yurthaber 17-05-2022 12:51

İBB'den 'kaçak İstanbulkart' videosu: 'İstanbulkart kişiye özeldir'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kaçak İstanbulkart kullanımına ilişkin uyarı içeren bir reklam paylaştı. İstanbulkart'ın kişiye özgü olduğu vurgulanan reklamda, başkalarının İstanbulkart'ının kullanılmaması çağrısı yapıldı.

Haber 20-04-2022 13:06

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan rest! 'Veto edeceğim'

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yüzde 40'lık ulaşım zammının öğrenciler için sübvanse edilmesine yönelik meclis kararını veto edeceğini açıkladı. İmamoğlu, "Biz mazot 6 lirayken 85 liraya öğrenciye sattığınız kartı 40 liraya indirdik. Mazot 20 lira olmuş, öğrenci 109 liraya çıktı, diyorsunuz ki '78 liraya sat.' Tabii ki veto edeceğim" dedi.

Haber 14-04-2022 22:24

Tevfik Göksu 'İstanbullu öğrencilerimize büyük müjde' diyerek duyurdu! İstanbul'da toplu ulaşım zammı hakkında flaş hamle

Geçtiğimiz günlerde UKOME toplantısında alınan kararla İstanbul'da toplu ulaşıma yüzde 40 zam yapılması kabul edilmişti. İBB AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, toplu ulaşım zammından öğrencilerin etkilenmemesi hedefiyle atacakları adımı açıkladı. İBB Sözcüsü Murat Ongun da Twitter hesabından öğrenci abonman fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Haber 09-04-2022 12:55

Son dakika: İstanbulKartın fiyatı 13 liradan 35 liraya çıktı! Para ödemek istemiyorsanız...

Son dakika haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun artan döviz kuru nedeniyle İstanbullulara toplu ulaşım kartıyla ilgili uyarıda bulundu. İstanbulKartın maliyetinin 13 liradan 35 liraya çıktığını belirten Ongun para ödemek istemeyen vatandaşlara İstanbulKart aplikasyonunu kullanmayı önerdi.

Haber 20-12-2021 18:26

Çalıntı İstanbulkart'la seyahat edip hırsızlık yapan şüpheli kamerada

İstanbul Kadıköy'de bir süredir binalara girerek daire önlerine bırakılmış bisiklet ve elektrikli scooterları çalan hırsızlık şüphelisi, polisi alarma geçirdi. Kullandığı İstanbulkart'ın da çalıntı olduğu tespit edilen şüpheli, yapılan takip sonucu yakalandı. Yaptığı hırsızlık anları kameraya yansıyan şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haber 28-10-2021 16:18

Kuyruk uzadıkça uzadı! Yağmur altında dakikalarca İstanbulkart için beklediler

İstanbul Ümraniye'de dün İstanbulkart başvuru merkezi önünde yüzlerce kişi yağmur altında sıra bekledi.

Haber 03-10-2021 12:07

'Yardım' adı altında HES kodu fırsatçılığı! Pes dedirten savunma: Para kazanıyorum sadece

İstanbul'da toplu ulaşımı kullanmak isteyen turistlere HES kodu yüklenmiş İstanbulkart satan ya da geçmesi için yerine turnikeye kart basan bazı kişilerin para aldığı görüldü. Kart almak isteyenlere yardım ettiğini öne süren ve turistlere yardım etmek için bu işi yaptığını iddia eden bir satıcı ise "2 lira kazanıyorum, para kazanıyorum sadece." dedi.

Haber 17-09-2021 21:41

Destek Avans başvurusu nasıl yapılır? İBB Destek Avans başvurusu ne kadar?

Ekrem İmamoğlu Twitter üzerinden paylaştığı gönderisinde dar gelirli vatandaşların bütçesini bir nebze rahatlatacak, yeni geliştirilen projeyi aktardı. Destek Avans kampanyası ile bin 200 TL'ye kadar sıfır faiz ile avans alınabiliyor. Üstelik faizsiz paranın geri ödemesi 100 TL olacak. İşte detaylar...

Finans 07-09-2021 00:15

İETT otobüsünde iğrenç olay! 'İstanbulkart' yakalattı

İstanbul'da Pendik'ten Kadıköy'e doğu giden İETT otobüsüne binen bir kişi, araçtaki kadın yolculara cinsel tacizde bulundu. Durumun fark edilmesi üzerine otobüsten inen şüpheli, 'İstanbul Kartı'ndan yola çıkılarak yakalandı.

Haber 01-07-2021 11:55

İmamoğlu yeni projeyi tanıttı: Bugünden itibaren geçerli olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'Halk Bakkal' projesini tanıttı. Uygulamanın bugünden itibaren geçerli olacağını duyuran İmamoğlu, İstanbulkartların Halk Bakkal logolu mahalle bakkallarında da kullanılabileceğini açıkladı.

Haber 11-06-2021 13:28

İBB paylaştı: İstanbulKart bastırmayan kedi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbulKart'la seyahat etmek isteyen yolcuya izin vermeyen kedi videosu paylaştı.

Haber 03-06-2021 17:12

Sağlık çalışanlarının İSPARK'ı ücretsiz kullanma süresi uzatıldı

Sağlık çalışanlarının İSPARK A.Ş.'ye ait olan otoparklardan ücretsiz yararlanması için hazırlanan teklif, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Mart ayı 3'üncü toplantısında onaylandı.

Haber 13-03-2021 02:53

65 yaş ve üstü vatandaşlara belediyeden HES kodlu kart

Başakşehir Belediyesi, teknolojiyle arası iyi olmayan 65 yaş ve üzeri Başakşehirli vatandaşlar için HES kodu kartı hazırladı. İlçedeki 10 binin üzerinde 65 yaş ve üzeri vatandaş tek tek aranarak uygulama anlatılırken talep edenlerin kartları evlerine teslim ediliyor.

Haber 06-02-2021 09:39