Istanbullular Haberleri

İstanbullular dikkat! AKOM'dan sağanak yağış uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentte yerel ve gök gürültülü sağanak geçişlerinin etkili olmasının beklendiğini duyurdu.

Haber 2024-04-17 16:33:10

Sosyal medya İstanbul'da yaşayan liseli genci konuşuyor! Eminönü'ne hayatımda ilk kez geliyorum

İstanbul'da Ramazan Bayramı nedeniyle toplu taşımanın ücretsiz olması İstanbul'un tarihi ve turistik yerlerinde yoğunluk yaşanmasına neden oldu. İstanbullular şehri gezmeye çıkarken lise öğrencisi Çağdaş Kelleci'nin "Eminönü'ne hayatımda ilk kez geliyorum. Baksana abla ya mükemmel" sözleri sosyal medyada gündem yarattı.

Trend 2024-04-13 11:49:43

Türkiye'ye Arap turist akını: Adreslerini belirlediler! Talep patlaması yaşanıyor

İstanbullular ramazan için farklı illerde tatil planı yaparken tatili mega kentte geçirmeye hazırlananların sayısı da az buz değil. Öyle ki otellerde doluluk oranları yüzde 60'ları buldu. En yoğun talep ise Orta Doğu ülkelerinden.

Haber 2024-04-05 15:55:35

Murat Kurum'dan yerel seçim sonuçlarının ardından ilk açıklama: Milletimizin verdiği mesajları değerlendirecek ve üzerimize düşeni yapacağız

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, seçim sonuçlarının ardından açıklamalar yaptı. AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ile birlikte kameralar karşısına geçen Murat Kurum "Milletimizin verdiği mesajları değerlendirecek ve üzerimize düşeni yapacağız. İstanbullular için çalışmaya devam edeceğim." ifadelerini kullandı.

Haber 2024-04-01 01:12:58

ESENYURT seçim sonuçları: Esenyurt'ta seçimi kim kazandı? AK Parti mi, CHP mi? 31 Mart yerel seçim sonuçları ve oy oranları

Esenyurt seçim sonuçları tüm oy kullanan vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İstanbullular bugün sandık başına giderek 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçti. 32 ilde bir saat erkene alınan oy verme işlemi 07.00’da başladı ve saat 17.00 itibariyle sona erdi. Peki, Esenyurt'ta seçimi kim kazandı? AK Parti mi yoksa CHP mi? İşte 31 Mart yerel seçim sonuçları ve oy oranları...

Finans 31-03-24 18:31

Canlı Beykoz ve Fatih seçim sonuçları! Artık son saatler, heyecan dorukta: Beykoz ve Fatih seçim sonuçlarını kim kazandı?

İstanbullular için beklenen gün geldi çattı. Yerel seçim süreci bitti ve sandıklar seçmenlerin önüne koyuldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçim sonuçlarıyla beraber Beykoz ve Fatih'te sonuçları da yakından takip ediliyor. Beykoz ve Fatih'te hangi adaylar seçimi kazandı? Mevcut adaylar mı yarışı önde bitirdi yoksa yeni isimler mi seçimden galip ayrıldı? İşte Beykoz ve Fatih seçim sonuçları...

Finans 31-03-24 16:23

İstanbullular dikkat! AK Parti mitingi nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatıldı

AK Parti'nin Atatürk Havalimanı'nda bugün düzenleyeceği ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı 'Yeniden Büyük İstanbul Mitingi' nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatıldı.

Haber 24-03-24 12:30

İstanbullular bu mesajı konuşuyor: 'Elazıgesob' mesajına dikkat! Sakın bunu yapmayın

Dolandırıcılar insanları tuzaklarına düşürmek için yeni yollar denemeye devam ediyor. İstanbul'da birçok vatandaşın cep telefonuna 'Elazıgesob' adıyla mesajlar gönderildi. Mesajın içeriğinde ise "Hakkınızda açılan dava detayına bakmak için uygulama linkine tıklayın" yazıyordu.

Haber 18-02-24 00:04

İstanbullular dikkat! AKOM'dan kuvvetli yağış uyarısı: Yarın öğlene kadar sürecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentin kuzey ilçelerinde şiddetli rüzgarla birlikte kuvvetli yağışın etkili olmasının beklendiğini duyurdu. Meteoroloji bugün beklenen kuvvetli yağış nedeniyle İstanbul, Bilecik, Bolu, Bursa, Kocaeli, Sakarya ve Düzce'ye sarı kodlu uyarıda bulundu. Prof. Dr. Orhan Şen de su baskınlarına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Haber 15-02-24 12:59

İstanbullular dikkat! Valilik fırtına uyarısı yaptı

İstanbul Valiliğince, yarın öğle saatlerinden itibaren etkili olması beklenen fırtınanın yol açabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Haber 19-01-24 20:52

İstanbullular dikkat! AKOM'dan kar uyarısı: Hafta sonu etkili olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), hafta sonu için kar yağışı uyarısında bulundu. AKOM'dan yapılan açıklamada, İstanbul’da bu hafta sonu Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı hava etkili olacağı belirtildi. İşte İstanbul hava durumu ile ilgili tüm detaylar...

Haber 19-01-24 10:59

Türkiye’nin uzay yolculuğu başladı: İstanbullular Taksim Meydanı’nda canlı izledi

Türkiye’nin uzay yolculuğu Alper Gezeravcı’nın da içinde yer aldığı SpaceX’e ait uzay aracının Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’nden başarıyla fırlatılması ile başladı.

Yurthaber 19-01-24 07:42

Hava sıcaklıkları sert düşüyor! Meteoroloji ve Valilik uyardı, Bakan il il açıkladı, AKOM saat verdi... İstanbullular dikkat

Haftanın son gününe yaklaşırken hava durumuyla ilgili peş peşe uyarılar geldi. Meteoroloji sıcaklıkların 10 derece düşeceğini duyurdu. Hemen ardından İstanbul Valiliği ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan yeni paylaşımlar geldi. Öte yandan AKOM kuvvetli fırtına için saat verdi. İşte herkesi ilgilendiren o saatler...

Haber 18-01-24 16:56

İstanbullular dikkat! AKOM'dan uyarı geldi: Cuma günü etkili olacak

İstanbul'da Cuma günü öğle saatlerinden itibaren şehir merkezinde karla karışık yağmur, yükseklerde ise hafif kar yağışının etkili olması bekleniyor. AKOM, vatandaşları gizli buzlanmalara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu. İşte detaylar...

Haber 11-01-24 15:15

Titreten soğuk meğer 5.200 kilometre öteden geliyormuş! İstanbullular bu haber sizi ilgilendiriyor

İstanbul'un yüksek kesimlerinde kar yağışı etkisini gösterdi. Bugün Beylikdüzü ve Büyükçekmece bölgesine sulu şekilde kar yağdı. Soğuk havanın kaynağının İstanbul'a 5.200 km uzak olduğu ifade edildi. Uzmanlar hafta sonuna dikkat çekti.

Haber 10-01-24 14:47

Bu soğuk başka soğuk diyorduk, meğer 5.200 kilometre öteden geliyormuş! İstanbullular bu haber sizi ilgilendiriyor

İstanbul'un yüksek kesimlerinde kar yağışı etkisini gösterdi. Bugün Beylikdüzü ve Büyükçekmece bölgesine sulu şekilde kar yağdı. İzlanda üzerinden gelen soğuk hava etkisini sürdürüyor. İstanbul'da yaşayan vatandaşlar hava sıcaklığının düşmesiyle 'Kar ne zaman yağacak?' sorusuna yanıt arıyor. İstanbul'a gelen soğuk hava dalgasındaki 5.200 km detayı dikkat çekti.

Haber 10-01-24 14:47

İstanbullular dikkat! AKOM'dan kar uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentte hafta boyunca görülecek yağışların şehrin kuzey ve yüksek bölgelerinde karla karışık yağmur, zaman zaman kar şeklinde etkili olmasının beklendiğini bildirdi. Öte yandan, Meteoroloji'den de denizler için fırtına uyarısı geldi. Batı Karadeniz, Marmara ve Kuzey Ege'de denizlerde fırtına bekleniyor. İşte detaylar...

Haber 08-01-24 12:50

İstanbullular dikkat! Vapur seferlerine sağanak engeli: Açıklama geldi

İstanbul bugün güne sağanak yağışla başladı. Sağanak yağış nedeniyle bazı vapur seferleri iptal edildi. Şehir Hatları AŞ'den açıklama geldi.

Haber 07-01-24 11:54

Yeni yılın ilk gününde park ve sahiller doldu taştı: 'Bugün hava çok güzel'

2024'ün ilk gününde İstanbullular park ve sahillere akın etti. Güneşli havayı değerlendiren vatandaşlardan bazıları sahilde yürüyüş yaparken, bazıları da çocuklarıyla oyun oynayarak keyifli vakit geçirdi. Kader Çal, "Hava güzel ve izinli olunca yeni yılı dışarıda kutlamak istedik" derken, Ayten Baş ise "Bugün hava çok güzel, geçen günlere göre baya iyi" diye konuştu.

Haber 01-01-24 17:31

İstanbullular dikkat! Yılbaşı için metro seferleri duyuruldu

Metro İstanbul, kentte yılbaşı gecesinde bazı metro, tramvay ve füniküler hatlarının gece saatlerinde de çalışacağını duyurdu.

Haber 28-12-23 21:45

1 günlük mesaiye denk geliyor! İstanbullular yaşamlarının 3,5 yılını trafikte tüketiyor... 36 dakikalık mesafe 80 dakikada kat edilebildi!

Dataritim Veri Araştırmaları Grubunun İstanbul trafiğini 9 yıl izleyerek oluşturduğu rapora göre, kentte geçen yıl 36 dakikalık mesafe 80 dakikada kat edilebildi. Haftada, yaklaşık 1 günlük mesai saati kadar zamanı sıkışık trafikte harcanan İstanbulluların yaşamlarının 3,5 yılı trafikte tükeniyor.

Haber 20-12-23 17:29

İlk açıklaması merak edilen İmamoğlu'ndan 'Akşener' sorusuna çok konuşulacak yanıt! Ben o defteri kapadım

Son günlerde İYİ Parti lideri Meral Akşener ile aralarındaki gerginliğin yükseldiği iddialarıyla gündemde olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu "dönemin modası" çıkışıyla dikkat çekti. İmamoğlu "Onlara bu modanın tutmadığını İstanbullular çatır çatır gösterecek" sözleriyle de yerel seçimlere yönelik mesaj verdi. Gazetecilerin Akşener'in sözlerini sorması üzerine ise İmamoğlu "Ben o defteri kapadım" dedi.

Haber 20-12-23 13:35

O ilde uyarıların ardından beklenen oldu: Her yer beyaza büründü... İstanbullular için yeni uyarı 'Akşama dışarıda kalmayın' Meteoroloji'den son dakika 16 - 20 Aralık hava durumu

Meteoroloji'nin son günlerde çok sayıda il için önemli uyarıları olmuştu. Edirne'de kar yağışı beklenirken beklenen oldu. Edirne’nin sınır bölgesine yakın olan köylerinde sabaha karşı başlayan kar yağışı etkisini sürdürürken, yüksek kesimler kısa sürede beyaza büründü. Prof. Dr. Orhan Şen ise İstanbul için tahminlerini paylaşırken "Akşama dışarıda kalmayın" dedi. İşte Meteoroloji'den son dakika 16 Aralık - 20 Aralık hava durumu...

Haber 16-12-23 12:29

İstanbullular dikkat: Birçok vapur seferi iptal edildi! Şehir Hatları AŞ: İkinci bir duyuruya kadar gerçekleşmeyecek

İstanbul'da fırtına ve sağanak vapur seferlerini de etkiledi. Birçok vapur seferi iptal edildi.

Haber 26-11-23 09:43

İstanbul'da kar yağışı ne zaman? İstanbul'a kar ne zaman yağacak, yarın kar var mı? MGM'den uyarı geldi!

İstanbul'da ne zaman kar yağacak merakla bekleniyor. Geçtiğimiz hafta sonu itibariyle başlayan soğuk hava dalgası yurt genelini esir almış durumda. Yoğun yağış ve rüzgarlı havanın ardından İstanbul'da kar yağışı beklentileri yükseliş gösterdi. İstanbullular İstanbul'a kar yağacak mı, ne zaman yağacak? İstanbul'a kar yağışı var mı? sorularına cevap arıyor. Peki, İstanbul'da kar yağışı ne zaman? İstanbul'a kar ne zaman yağacak, yarın kar var mı? Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden uyarı geldi!

Haber 25-11-23 21:16

Lapa lapa kar geliyor! İstanbullular dikkat: Saat de verildi... Hafta sonu 'bomba siklon' uyarısı

Geçtiğimiz hafta sonu neredeyse tüm Türkiye'de etkisini gösteren sağanak ve fırtına bu hafta sonu geri dönüyor. Üstelik İstanbul'da lapa lapa kar yağması bekleniyor. Bulgaristan'daki yoğun kar yağışının Türkiye'ye geleceği değerlendirilirken hem mega kent hem de Trakya bölgesi için önemli uyarı geldi. Bir başka uyarı ise cuma günü beklenen 'bomba siklon' hakkında: Sıcaklıklardaki ani düşüşe dikkat! Peki İstanbul'da kar ne zaman yağacak? 24 Kasım hava durumu nasıl? İşte hava durumundan detaylar..

Haber 24-11-23 09:07

İstanbullular dikkat! Valilikten uyarı geldi: Akşam saatlerinde...

İstanbul Valiliği, kentin Karadeniz'e bakan kıyı kesimlerinde etkili olacak rüzgarın akşam saatlerinde fırtına şeklinde eseceğinin tahmin edildiğini bildirdi.

Haber 05-11-23 13:07

İstanbullular dikkat: Bu yollar trafiğe kapalı olacak! İstanbul Maratonu için heyecan dorukta

Heyecanla beklenen İstanbul Maratonu bugün başlıyor. 45. kez gerçekleşecek maraton için İstanbul'un her iki yakasında da birçok yol trafiğe kapatıldı. Maratonun bitimine dek 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Avrasya tüneli ve maraton güzergahındaki yollar trafiğe kapalı kalacak. 

Haber 05-11-23 08:49

İstanbullular dikkat! Pazar günü bu yollar trafiğe kapatılacak

İstanbul'da pazar günü düzenlenecek 45. İstanbul Maratonu dolayısıyla bazı yollar araç trafiğine kapatılacak. Avrupa Yakası'nda saat 03.00'ten itibaren 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne çıkan tüm yollar, saat 06.00'dan itibaren ise Galata Köprüsü iki yönlü trafiğe kapatılacak. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne alternatif olarak Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim Köprüleri kullanılabilecek. İşte pazar günü İstanbul'da trafiğe kapatılacak yollar...

Haber 03-11-23 13:03

İstanbullular dikkat! AKOM’dan fırtına uyarısı geldi

İBB'den tüm İstanbulluları ilgilendiren bir uyarı geldi. AKOM’un yaptığı son değerlendirmeye göre, lodos bugün öğle saatlerinde etkisini artıracak. Sıcaklıklar 23 derece civarında seyredecek. Yarın ise lodosun şiddetlenerek fırtınaya dönüşmesi ve yer yer gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerinin yaşanması bekleniyor. İşte detaylar...

Haber 03-11-23 11:59

Kasım ayı yağmurla geldi! İstanbul Valiliği'nden 'sarı' kodlu uyarı: Yarın dikkatli olun!

Kasım ayının gelmesiyle birlikte yağışlı hava kendini göstermeye başlıyor. Yarından itibaren özellikle yurdun batı kesiminde sağanak yağışın etkili olması beklenirken İstanbullular için de 'sarı' kodlu uyarı geldi. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada "Sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgâr, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

Haber 01-11-23 16:24

İstanbullular dikkat! Birçok noktada araçların üzerine konuldu: Vatandaşları 'İSPARK' oyunuyla tuzağa düşürdüler

İstanbul'da birçok noktada araçların üzerine İBB ve İSPARK logoları bulunan "Park borcunuzu ödemek için QR kodu taratınız" yazılı ve 24 saat içerisinde borcun ödenmesi gerektiğini belirten etiketler yapıştırıldı. Birçok vatandaşın kredi kartından para çekildiği öğrenildi. İSPARK yaptığı açıklamada böyle bir uygulaması olmadığını ifade etti. Adli Bilişim Uzmanı İsa Altun vatandaşları uyararak "Hesaplarınız boşaltılabilir" açıklaması yaptı.

Haber 22-10-23 11:11

SON DAKİKA | İstanbullular dikkat! Metroda arıza, bazı seferler yapılamıyor

Son dakika haberi: Kadıköy-Sabiha Gökçen metro hattındaki arıza nedeniyle seferler bazı duraklar arasında yapılıyor.

Haber 19-10-23 07:14

İstanbullular dikkat! AKOM'dan uyarı geldi: Yağışlar bugün ve yarın devam edecek

İstanbul’da etkili olan sağanak yağışla ilgili AKOM’dan açıklama yapıldı. Açıklamada, kuvvetli sağanak yağış nedeniyle İstanbul’a 20 ile 221 kilogram arası yağış düştüğü belirtildi. Yağışın bugün akşam saatlerine kadar sürmesi bekleniyor. Yağışlı hava yarın da etkisini sürdürecek. AKOM, İstanbulluları mecbur kalmadıkça trafiğe çıkmamaları konusunda da uyardı. İşte detaylar...

Haber 01-10-23 12:45

İstanbullular akşam saatlerine dikkat! Uyarılar peş peşe geldi, önce AKOM sonra Valilik: 'Mecbur kalmadıkça trafiğe çıkmamalı'

İBB AKOM'dan yapılan uyarıda saat 18.00'dan itibaren kuvvetli yağış beklendiği belirtilirken "İstanbullular mecbur kalmadıkça trafiğe çıkmamalı" denildi. Bir uyarıda İstanbul Valiliği'nden geldi. Yapılan açıklamada "Yağışların yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75) olması beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

Haber 30-09-23 13:38

İstanbullular dikkat! Valilikten fırtına uyarısı: Akşam saatlerinde...

İstanbul Valiliği, Marmara Bölgesi'nde bu akşam fırtına etkili olacağını duyurdu. Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, vatandaşlara dikkatli ve tedbirli olmaları uyarısında bulunuldu.

Haber 25-09-23 16:59

Kira yardımı artacak, yeni evler o alanlarda verilecek: İstanbullular dikkat! Kentsel dönüşüm yasasında milyonları ilgilendiren detaylar ortaya çıktı

İstanbul'da imara kapalı alanlar üzerinde inşa edildiği tespit edilen binalarda oturanların ruhsat alamayıp kentsel dönüşüme yanaşmamasına yönelik yeni çözüm getiriliyor. Rezerv alanlardaki evler için vatandaşa düşük faiz ve uygun taksit sunulacak. Ayrıca kira yardımında artış yapılması planlanıyor. En büyük sıkıntıyı oluşturan karar aşamasında ise üçte iki çoğunluk koşulu getirilecek. İşte tüm detaylar!

Finans 24-09-23 10:05

İstanbul Valiliği'nden fırtına uyarısı! Tarih verildi, o güne kadar sürecek

İstanbullular dikkat! Valilikten yapılan açıklamada bu akşam itibaren başlayıp salı sabahına kadar sürecek doğu ve kuzeydoğu yönlerden etkisini artırması beklenen fırtına uyarısı yapıldı. Rüzgarın saatte 75 kilometreye kadar çıkması bekleniyor.

Haber 17-09-23 17:51

İstanbullular dikkat! AKOM'dan gök gürültülü sağanak yağış uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul için sağanak yağış uyarısında bulundu. AKOM'dan yapılan açıklamada, İstanbul'da hafta sonu sabah saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği bildirildi. İşte detaylar...

Haber 01-09-23 15:10

İstanbullular dikkat! Bugün bu yollar trafiğe kapalı

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101’inci yıldönümü dolayısıyla düzenlenecek genel prova için Vatan Caddesi araç trafiğine kapatıldı. Provaların saat 14.00'e kadar sürmesi bekleniyor. İşte kapatılan yollar ve alternatif güzergahlar...

Haber 27-08-23 09:35

Doluluk oranı yüzde 33'e düştü! Uyarı geldi: Banyodan 1 dakika erken çıkın

İstanbullular dikkat! Büyükşehir Belediyesi barajlardaki doluluk oranının yüzde 33'lere düşmesinin ardından vatandaşlara su tasarrufuyla ilgili uyarıda bulundu. "Banyoda geçirdiğiniz süreyi 1 dakika kısaltın" denilen uyarıda el yüz yıkarken, duş alırken, çamaşır ve bulaşık yıkarken, sebze ve meyveleri temizlerken nasıl tasarrufta bulunacağı belirtildi.

Haber 16-08-23 18:12

İstanbullular dikkat! Meteoroloji ve Valilikten sarı kodlu fırtına uyarısı

İstanbul Valiliği, kentte etkili olması beklenen kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle tedbirli olunması gerektiği uyarısında bulundu. Öte yandan, Meteoroloji Genel Müdürlüğü de İstanbul için sarı kodlu uyarı yaptı. Gece saatlerine kadar devam etmesi beklenen kuvvetli fırtınaya dikkat çekilerek, vatandaşlardan dikkatli olmaları istendi. İşte detaylar...

Haber 13-08-23 09:39

İstanbullular dikkat! İBB duyurmuştu: Bugün başladı, Galata Köprüsü'nde yoğun araç trafiği oluştu

Galata Köprüsü'nün Karaköy-Eminönü yönü, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) bakım ve onarım çalışmaları kapsamında trafiğe kapatıldı. Her iki istikametteki bakım çalışmalarının 40 günde tamamlanarak köprünün yeniden çift yönlü olarak hizmet vermesi planlanıyor. Bakım-onarım çalışması nedeniyle bölgede uzun araç kuyrukları oluştu.

Haber 13-08-23 07:12

İstanbullular dikkat! Galata Köprüsü'nde yenileme çalışmasının ilk etabı bu gece başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesince (İBB) Galata Köprüsü'nde yapılacak derz değişimi ve asfalt yenileme çalışmasının ilk etabı bu gece yarısı itibarıyla başladı. Belediyenin Fen İşleri Dairesi Başkanlığınca iki etaplı gerçekleştirilecek çalışma kapsamında, köprüdeki trafik akışı alternatif güzergahlarla yapılacak. Çalışmalar iki etap halinde 40 gün sürecek.

Haber 12-08-23 18:56

İstanbullular dikkat! 29 yıl sonra bir ilk: Pazar gecesi başlıyor, 20 gün boyunca trafiğe kapalı olacak

İstanbul'un önemli merkezlerini birbirine bağlayan Yeni Galata Köprüsü’nde 29 yıl sonra ilk bakım çalışması yapılacak. Derz değişimi ve asfalt yenilemenin yapılacağı çalışma, 2 etaplı olarak gerçekleştirilecek ve toplam 40 gün sürecek. Köprüyü olası İstanbul depremine hazırlamayı amaçlayan çalışmanın 20 günlük ilk etabı, 13 Ağustos pazar gecesi 00.00’da başlayacak. Çalışmalardan tramvay seferleri etkilenmeyecek ancak otobüs seferleri belirlenen geçici güzergâhlardan yapılacak. İşte detaylar...

Haber 11-08-23 11:10

İstanbullular dikkat! Şemsiyelerinizi hazırlayın, akşam saatlerinde bastıracak! Meteoroloji'den son dakika 10 - 14 Ağustos hava durumu

Hava durumu ile ilgili son dakika açıklamaları vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Yüksek hava sıcaklıkları ülkeyi terk etti. Meteoroloji 5 günlük hava durumu raporunu paylaştı. Öte yandan Prof. Dr. Orhan Şen, "Bugün öğleden sonra Marmara'nın doğusunda ve Karadeniz bölgesinde yağış var. Akşam ve gece saatlerinde İstanbul'un kuzeyinde, Karadeniz üzerinde şiddetli yağış görünüyor. Bu yağış, gece Kocaeli Bursa, Kefken, Karasu ve Kastamonu çevresini etkileyebilir." ifadelerini kullandı.

Haber 10-08-23 08:31

Bakanlık ansızın kapınızı çalabilir! İstanbul'a 'deprem' ayarı: O binalarda oturanları iki ihtimal bekliyor

Bakanlık harekete geçti, İstanbul'a özel deprem yasasının detayları gün yüzüne çıktı. Bakan Mehmet Özhaseki yasa için Meclis'in açılmasını beklemeden 1-2 ay içinde olağanüstü toplanılacağını belirtmişti. Yeni deprem yasasının taslağına göre İstanbullular ansızın kapılarında bakanlık yetkilileriyle karşılaşabilecek. Denetimler sıklaşacak. Binaların altında dükkan ve işyeri açılmasıyla ilgili düzenleme yapılacak. Muayene koşullarını sağlamayan binalarda oturanları ise iki ihtimal bekliyor.

Haber 08-08-23 10:05

6 Şubat sonrası akın etmişlerdi: İstanbullu depremi 5 ayda unuttu! ‘Kredi var ama veren banka bulamıyoruz…’

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat’ta yaşanan deprem sonrası İstanbullular da olası deprem riskine karşı binalarına deprem testi yapma yarışına girmişti. Ancak süreç içinde bu arayışı hız kesti. Deprem güçlendirmesi yapmak isteyenler ise bankalar ile karşı karşıya geliyor. Kanunda deprem güçlendirme kredisi desteği olmasına rağmen bankaların kredi vermediği ifade ediliyor.

Finans 19-07-23 08:06

Prof. Dr. Naci Görür, KİPTAŞ'ın haritasını canlı yayında böyle değerlendirdi! O detaya dikkat çekti... Ciddi bir eksiklik görüyorum

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından İstanbul'da deprem endişesi arttı. İstanbullular beklenen büyük İstanbul depreminin korkusuyla yaşıyor. Vatandaşlar, yaşadıkları bölgenin deprem potansiyelini ve riskini araştırırken, Prof. Dr. Naci Görür, KİPTAŞ'ın haritasını katıldığı canlı yayında değerlendirdi. Görür, bir ayrıntıya ise dikkat çekti. İşte detaylar!

Haber 16-07-23 16:18