Istib Haberleri

Ucuz et için formülü açıkladılar: Sanayide büyükbaş, evlerde küçükbaş…

Et fiyatlarında düşüş için formüller aranırken bir masada toplanan sektör temsilcilerinden çözüm önerileri geldi. İSTİB Başkanı Ali Kopuz, “Sanayide büyük başın, evlerde ise besin değeri de yüksek olan küçükbaş etinin tüketilmesinin yaygınlaştırılması lazım. Buradaki en önemli nokta, mera sistemi sayesinde yapılan üretimin maliyeti düşük olacağı için fiyatların dengelenmesine yapacağı katkıdır” dedi. Et ve Süt Kurumu Genel Müdür Vekili Mustafa Kayhan ise, yeni bir sistemin sinyallerini verdi.

Finans 2022-08-26 11:56:02

İstanbul Ticaret Borsası 97 yaşında

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz, "İstanbul Ticaret Borsası asırlık hizmet maratonunu, çağa ayak uydurarak sürdürüyor." ifadelerini kullandı.

Finans 2021-10-19 11:12:21

İstanbul Ticaret Borsası'ndan 104 emekli amiralin açıklamasına tepki

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz, 104 emekli amiralin açıklamasına ilişkin, "Bu hukuk dışı ve sorumsuz bildirinin kesinlikle küçümsenmemesi, açılan soruşturmanın en kısa zamanda tamamlanması ve sorumluların en ağır biçimde cezalandırılması Türkiye demokrasisinin sağlığı için kaçınılmaz gerekliliktedir." ifadesini kullandı.

Finans 2021-04-04 17:05:06

İSTİB Başkanı Kopuz'dan marka açıklaması

İstanbul Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz: - "Türkiye fındık ve incir gibi dünyanın en büyük üreticisi olduğu ürünlerde de zeytin ve zeytinyağı gibi mükemmel kalitedeki ürünlerde de yeterince katma değer elde edememekten sürekli şikayet eder. Bu sorunu çözmenin en doğru yolu Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin vurguladığı gibi marka olmaktan geçer."

Finans 2020-01-30 19:06:05

İSTİB Başkanı Ali Kopuz: 2020 yılını küçükbaş hayvancılık yılı ilan ediyoruz

"Bizim otlaklarımızın tamamı küçük baş hayvancılığın artması için müsait durumdadır. 11 ay hiç yem yedirmeden kuzuyu besleyebileceğiniz alanlar var" - "2020 yılında da eğer besilik hayvan ihtiyacımız olursa dışarıdan temin edebiliriz. Ahırlarımızın dolması ve iç piyasanın dengelenmesi için besilik hayvan ithalatında bir mahsur görmüyorum" - "Tarımsal destekler artık istismar edilemeyecek. Çünkü artık yerinde kontrol ediliyor ve işin erbabı olanların bu destekleri kullanması sağlanıyor. Desteklerin yüzde 99’nun gerçek üreticiye ulaşacağını düşünüyorum" - "Asgari ücretin 2 bin 324 lira olduğu bir dönemde 5-6 bin liraya çalıştıracak çoban bulamıyor insanlar"

Finans 26-01-20 11:49

İSTİB ocak ayı meclis toplantısı

İstanbul Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz: - "Bizim üreticimiz, o yıl az ekilen bir ürünün fiyatı yükseldiğinde ertesi yıl hesapsızca o ürüne yönelir ve ürün bolluğu dolayısıyla fiyatlar düşer. Çiftçi, fiyat düştükten sonra ertesi yıl ürünü ekmekten kaçınır. Bu da fiyatların tekrar yükselmesine yol açar. Nihayetinde bu kısır döngü bir türlü kırılamaz. Yıllardır ürün ve üretim planlamasının önemini vurgulamamızın nedeni, bu kısır döngünün kırılması içindir" - "Doğru ürün planlaması ile ne fiyat dalgalanmaları yaşarız ne de ithalat yapmak zorunda kalırız" - "İhracat odaklı büyüme stratejimiz doğrultusunda uyguladığımız politikaların sonuçları, potansiyeli büyük bir ülke olduğumuzu bir kez daha gösterdi"

Finans 09-01-20 16:53

İSTİB: “Türk tarımının geleceği ortak akılla belirlendi”

İstanbul Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz: -"Tarım ve Orman Bakanlığı, 2019 yılında 16 milyar 974 milyon lira olan tarımsal destekleri, 2020'de yüzde 29,4 artırarak 21 milyar 968 milyon lira gibi rekor bir seviyeye çıkarıldı" -"2020'de de girdi maliyetlerinden doğacak dezavantajların devlet eliyle giderilmesinin üreticiye yardımcı olmaya devam edeceğini umuyorum" -"Zeytin üreticilerimizin talepleri doğrultusunda uzun zamandır TOBB olarak takipçisi olduğumuz dane zeytin, ilk defa destek kapsamına alındı. Kilogram başına 15 kuruş destek ödemesi yapılacak"

Finans 31-12-19 17:13

İstanbul Ticaret Borsası bütçe meclisi yapıldı

İSTİB Başkanı Ali Kopuz: - "Biz her zaman bütçemizin şeffaf ve denetlenebilir olmasına özen gösteriyoruz. Tıpkı geçtiğimiz yıl olduğu gibi 2020 yılında da, hangi kalemlerde ne kadar gelir beklediğimizi ve bu geliri nerelere harcayacağımızı, açık ve net şekilde sunduk"

Finans 26-12-19 16:03

İSTİB'den gençlere tarıma yönelin çağrısı

İSTİB Başkanı Ali Kopuz: - "(Uzman Eller projesi) Gençleri kırsalda üretim yapmaya yönlendiren bu tip projeler çok önemli. Gençler, hem kendilerinin hem ülkenin refahı için tarıma yönelmeli" - "Tarım, en az savunma kadar stratejik ve önemli bir sektördür. Bu nedenle böyle bir projenin başlatılmasını memnuniyetle karşılıyoruz"

Finans 25-12-19 15:02

İSTİB aralık ayı meclis toplantısı

İstanbul Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz: - "Faizin ve enflasyonun gerilemesi yatırımların da istihdamın da yükselmesi demek. Yatırım ve istihdam artınca doğal olarak üretim artar, ihracat artar, zenginlik artar. Bu gelişmeler, iş dünyasının 2020 yılı ile ilgili umudunu artırıyor" - "Türkiye Ürün İhtisas Borsası'nda artık ikinci aşamaya geçmek üzereyiz. Ticaret borsacılığında yeni bir dönem başlıyor. Bu yeni dönemin başarılı olması için İSTİB olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız"

Finans 13-12-19 09:19

İSTİB Başkanı Ali Kopuz, büyüme rakamlarını değerlendirdi:

"2019'u büyüme ile kapatacağımız anlaşılıyor. 2020 ise daha iyi olacak inşallah"

Finans 02-12-19 11:50

İSTİB'den Tarım Orman Şurası değerlendirmesi

İSTİB Başkanı Ali Kopuz: - "Şura'da Türk tarımının sorunlarını çözecek bütüncül bir eylem planı ortaya konuldu. Bundan sonra yapılması gereken bu kararların hayata geçirilmesi ve uygulanması.”

Finans 22-11-19 17:00

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

İSTİB Başkanı Ali Kopuz: - "Türkiye Cumhuriyeti, milli mücadelenin temelleri üstünde yükselmiştir. Milli mücadele Türk milletinin Anadolu'daki varoluş mücadelesiydi"

Finans 28-10-19 11:03

İSTİB 95 yaşında

İSTİB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz: - "İstanbul Ticaret Borsası, 2023 hedeflerine ulaşmak adına her türlü kaynağını seferber etmiş durumda. Devraldığımız bayrağı daha da yukarı taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz, çalışacağız"

Finans 19-10-19 11:13

Ekonomik saldırıların ABD’ye de bir bedeli var

İSTİB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz: -"Ekonomik saldırıların ABD'ye bir bedeli var. Türkiye’nin doğrudan sınır güvenliğini tehdit eden terör örgütlerine harekat yapmak için, o terör unsurlarını besleyenlerden izin alması da, onların tehditlerine boyun eğmesi de düşünülemezdi"

Finans 10-10-19 18:02

Hükümetimize güveniyoruz, YEP'i destekliyoruz

İSTİB Başkanı Ali Kopuz: - "Hükümetimize güveniyoruz ve 2020-2022 döneminde uygulanacak YEP'i destekliyoruz" - "Geçtiğimiz yıl boyunca yapılanların ve elde edilen kazanımların tehlikeye atılmaması için uyumlu ve ayağı yere basan hedefler belirlenmesi takdire şayandır. Vergi politikalarıyla ilgili açıklamaları ise özellikle önemsiyoruz"

Finans 30-09-19 14:23

İş dünyası büyüme rakamlarını değerlendirdi

İTO Başkanı Şekib Avdagiç: - "Daralmanın büyümeye dönüşeceği eşiğe gelmiş bulunuyoruz. İbre dördüncü çeyrek için pozitif büyümeyi gösteriyor" - İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan: - "GSYH verileri, bu yıla girerken arzu ettiğimiz beklentilerimizin aksine, ekonomimizdeki pozitif büyümenin biraz daha gecikeceğini ortaya koymaktadır" - İSTİB Başkanı Ali Kopuz: - "Tahminlerden daha iyi bir performans göstererek yüzde 1,5 daralma gerçekleşti. GSYH, önceki çeyreğe göre yüzde 1,2 arttı. Yaşadığımız sarsıntının son artçılarını geride bırakıyoruz"

Finans 02-09-19 13:44

Lisanslı depo sayısı iki katından fazla arttı

İSTİB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz: - "2017'den bugüne lisanslı depo sayısı iki katından fazla artarak 80 sayısına ulaştı. 83 lisanslı depo da onay bekliyor. Yani süratle büyüyen bir yapıdan bahsediyoruz. Biz yatırımcı olarak bu sistemde yerimizi vakit kaybetmeden almalıyız"

Finans 08-08-19 16:51

On Birinci Kalkınma Planı güçlü bir pusula

İSTİB Başkanı Ali Kopuz: - "On Birinci Kalkınma Planı doğru hedefleri olan güçlü bir pusula. Planda ekonomi bir bütün olarak ele alınırken, odakta sanayi sektörünün olması, yerli üretimi artıracak ve sanayileşmeyi hızlandırılacaktır"

Finans 19-07-19 15:03

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

TÜRKONFED: - "Bu niteliklerden vazgeçmeyeceğini belirterek, 15 Temmuz’da hayatı pahasına ortaya koyan şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor; gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz" - İSTİB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz: - "15 Temmuz hem Türkiye siyaseti, hem de Türkiye ekonomisi için tarihi bir stres testi oldu. Milletin dirayetiyle bu test başarıyla geçildi"

Finans 15-07-19 13:53

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

İSTİB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz: - "15 Temmuz gecesi yaşananlar, Türkiye tarihinin tüm darbelerine milletin verdiği cevaptır. 15 Temmuz, Türkiye tarihinin en önemli günlerinden biridir"

Haber 14-07-19 10:52

Kadim Tohumlar gen kaynağı olma yolunda

İSTİB depolarında bulunan ve 50 yılı aşkın geçmişe sahip tohumlar üzerinde devam eden bilimsel çalışmalarda genetik inceleme aşamasına gelindi - İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz: - "Gelinen noktada tohumlarımızın gen kaynağı olarak kullanılabilmesi konusunda ümitlerimiz arttı"

Haber 26-06-19 13:52

Yargı Reformu Strateji Belgesi

İSTİB Başkanı Ali Kopuz: - "Hukuk sistemimizin gelişmesi iş dünyasının öncelikli beklentilerinden biriydi. Bunun ele alınması memnuniyet verici"

Finans 30-05-19 16:48

İstanbul'un fethinin 566. yıl dönümü

İSTİB Başkanı Ali Kopuz: - "İstanbul'un fethinin arkasında sarsılmaz bir iman ile muazzam bir taktiksel deha bulunmaktadır"

Finans 29-05-19 11:15

İSTİB mayıs ayı meclis toplantısı

İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz: - "Yüksek katılımlı ve herkesin içine sinecek bir seçim yaşanmasını temenni ediyorum. Seçimlerden sonra Türkiye’yi başta ekonomi olmak üzere her alanda daha ileriye taşıyacağımız uzun bir dönem olacak. İş dünyası olarak bu fırsatı çok iyi değerlendireceğimize olan inancım tam"

Finans 09-05-19 19:12

Reformlar birçok soruna merhem olacak

İSTİB Başkanı Ali Kopuz: - "(Yeni Ekonomi Programı Yapısal Dönüşüm Adımları) Özellikle tarım sektörüyle ilgili reformlar çok önemli. Bence bütün bu hamleler sadece gıda enflasyonunu frenlemekle kalmayacak, Türk tarımının yıllardır kangren olmuş birçok sorununa da merhem olacak nitelikte"

Finans 11-04-19 16:36

İş dünyası yeni reform paketini memnuniyetle karşıladı

İTO Başkanı Şekib Avdagiç: - "Reform paketi, ekonomi yönetiminin Türkiye’nin değişim ve dönüşüm sürecini, reformist bir akılla yönetmek istediğini açıkça ortaya koyuyor." -İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan: -"Yapısal Dönüşüm Adımları, hep savunduğumuz Türkiye’nin artık üretim ekonomisine yönelik yeni adımlar atması açısından bize umut vermiştir" -TİM Başkanı İsmail Gülle: -"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin dinamik, hızlı ve nokta atışı politika üretebiliyor" - İSTİB Başkanı Ali Kopuz: -"Her başlığı bir devrim niteliğindeki açıklama iş dünyamızın beklentilerinin üzerindedir" -ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın: -"Açıklanan yeni yapısal dönüşüm adımları sayesinde topyekun kalkınma yolunda yeni bir rota belirlenmiş oldu"

Yurthaber 10-04-19 14:43

İş dünyası yeni reform paketini memnuniyetle karşıladı

İTO Başkanı Şekib Avdagiç: - "Reform paketi, ekonomi yönetiminin Türkiye’nin değişim ve dönüşüm sürecini, reformist bir akılla yönetmek istediğini açıkça ortaya koyuyor." -İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan: -"Yapısal Dönüşüm Adımları, hep savunduğumuz Türkiye’nin artık üretim ekonomisine yönelik yeni adımlar atması açısından bize umut vermiştir" -TİM Başkanı İsmail Gülle: -"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin dinamik, hızlı ve nokta atışı politika üretebiliyor" - İSTİB Başkanı Ali Kopuz: -"Her başlığı bir devrim niteliğindeki açıklama iş dünyamızın beklentilerinin üzerindedir" -ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın: -"Açıklanan yeni yapısal dönüşüm adımları sayesinde topyekun kalkınma yolunda yeni bir rota belirlenmiş oldu"

Finans 10-04-19 14:43

2019 yerel seçim sonuçları

İSTİB Başkanı Ali Kopuz: - "2023 hedeflerine ulaşmak için üzerimize düşen görevi yapmalıyız"

Finans 31-03-19 23:55

KDV ve ÖTV indirimlerinin sürmesi üretimimiz için açık teşviktir

İTO Başkanı Şekib Avdagiç: - "Bu kararla iç talepte oluşabilecek dalgalanmalar bertaraf edildi. İndirimin sürmesi, üretimimiz için açık teşviktir" - İSTİB Başkanı Ali Kopuz: - "Piyasalara olumlu bir hava getiren KDV ve ÖTV indirimlerinin uzatılmasının olumlu gidişatı pekiştireceğine ve çeşitlendirilmesinin diğer sektörlere de hareket getireceğine inanıyoruz"

Haber 21-03-19 11:52

Kısa süre sonra artan istihdam rakamlarını konuşuyor olacağız

İSTİB Başkanı Ali Kopuz: - "İstihdamın artması için gereken her kolaylık yapıldı, bilgi her yere ulaşır hale getirildi" -"Sonuna kadar var gücümüzle çalışacağız. Kısa bir süre sonra da artan istihdam rakamlarını konuşuyor olacağız"

Haber 14-03-19 17:51

KOBİ Değer Kredisi paketini heyecanla karşıladık

İSTİB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz: - "KOBİ Değer Kredisi paketinin ticaretin çarklarının takılmadan dönmesini sağlayacağına inanıyoruz" - "Ekonomik saldırı altında olduğumuz bu olağanüstü dönemde ticaretin çarklarının takılmadan dönmesini sağlayacağına inandığımız bu paketi iş dünyası olarak heyecanla karşıladık"

Haber 10-01-19 16:52

İlk 100 günlük performanstaki başarı ikincisi için umut veriyor

İSTİB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz: - "Cumhurbaşkanımızın bugün açıkladığı İkinci 100 Günlük Eylem Planı ile hedef ve stratejilerimizin daha da geliştirilerek hizmetimize sunulduğunu görüyoruz" - "İlk 100 günlük eylem planında yakalanan yüzde 97'lik gerçekleşme performansı, İkinci 100 günlük plan için de hepimize umut veriyor"

Finans 13-12-18 17:54

Türkiye 223 farklı ülkeye ihracat yapmayı başardı

İSTİB Başkan Yardımcısı İlhan Koyunseven: - "(Ekim ayında) kurun da etkisiyle tüm zamanların en yüksek aylık hasılatını elde ederek, Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık" - "Küresel ticaret savaşı yüzünden, bütün dünyanın tetikte beklediği bir dönemde Türkiye, 223 farklı ülkeye ihracat yapmayı başardı"

Finans 08-11-18 17:39

İSTİB'den Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'na destek

İSTİB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz: - "Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından hazırlanan ve Bakanımız Sayın Berat Albayrak'ın liderliğinde başlatılan Enflasyonla Mücadele Programı'nı son derece önemli buluyor ve destekliyoruz. Zira enflasyonla mücadeleyi ne tek başına kamu ne de tek başına özel sektör yapabilir. Sorumluluk ve görev hepimizindir" - "İnanıyorum ki, İstanbul olarak gereken fedakarlığı gösterip ülkemiz ve milletimiz için başlatılan bu iktisadi mücadelede en ön cephede yer alacağız"

Finans 23-10-18 11:18

İstanbul Ticaret Borsası 94 yaşında

İSTİB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz: - "İSTİB; Cumhuriyet tarihi boyunca her zaman diliminde tüccarın yanında ve ticaretin içinde oldu"

Haber 19-10-18 15:56

Alınan tedbirler ekonomik saldırıları püskürtecek

İSTİB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz: - "Hükümet ekonomik sorunları çözmek için çalışıyor, alınan tedbirlerle çözüm yolunda kararlılıkla ilerliyor. Alınan bu tedbirlerin ekonomik saldırıları adım adım püskürteceğine inanıyorum" - "Önceki büyüme tahminlerinin Yeni Ekonomi Programı çerçevesinde gerçekçi bir zemine çekilmesi bir olumsuzluk değildir. Aksine dengeli büyüme konusundaki kararlılığın neticesidir"

Finans 11-10-18 17:00

Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'nın yankıları

ASKON Genel Başkanı Hasan Ali Cesur: - "Toplumun tüm kesimleri, bilinçli bir şekilde topyekun bu kampanyaya destek vermelidir" - İSTİB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz: - "Türkiye olarak ortaya konulan enflasyonla mücadele hedefinde kenetlenerek netice alacağımızdan en ufak bir tereddüdüm yoktur"

Finans 09-10-18 16:32

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

İSTİB Başkanı Ali Kopuz: - “15 Temmuz gecesi Türkiye tarihinin en önemli kırılma noktalarından biridir. O gece millet hâkimiyetin kayıtsız şartsız kendisinde olduğunu gösterdi”

Finans 14-07-18 17:27

Ülkemizin kavuştuğu kazanımların devam edecek

İSTİB Yönetim Kurulu Başkanı Kopuz: - "Yapılan dev yatırımlarla ülkemizin kavuştuğu kazanımların ve dış politikadaki dik duruşun gelecek yıllarda da devam edecek olmasını büyük bir sevinçle karşılıyoruz"

Finans 24-06-18 22:44

Türkiye tüm saldırılara rağmen büyümeye devam edecektir

İSTİB Yönetim Kurulu Başkanı Kopuz: - "Türkiye her şeye rağmen, tüm saldırılara ve üstümüzde oynanan oyunlara rağmen, büyümeye devam ediyor ve edecektir"

Finans 11-06-18 13:47

İSTİB Meclis Toplantısı

İSTİB Yönetim Kurulu Başkanı Kopuz: - "24 Haziran’da yapılacak seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olarak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı destekliyorum. Türk iş alemi ve halkımızın da oyunu istikrardan yana kullanacağına inanıyorum" - "2018 ilk çeyrek büyümesinin her şeye rağmen yüzde 7’yi aşacağını düşünüyorum”

Finans 07-06-18 16:46

İsrail'in Gazze'de yaptığı katliama tepkiler

İSTİB Başkanı Kopuz: - "Sivil ve silahsız insanlara gerçek mermiyle müdahale edilmesi ve onlarcasının öldürülüp binlercesinin yaralanması sadece alçaklıkla açıklanabilir" - "Bu alçaklığı İsrail Başbakanı 'meşru müdafaa' olarak nitelendirmiş. Bu olsa olsa alçaklıktır, insanlık suçudur, katliamdır"

Haber 15-05-18 12:25

Konut kredisi faizlerindeki düşüşün ekonomiyi canlandıracağına inanıyorum

İSTİB Yönetim Kurulu Başkanı Kopuz: - "Başbakanımız Binali Yıldırım Bey, konut kredilerinde faiz oranlarının da yüzde 1’e çekileceğini söyledi. Nitekim bugün Ziraat Bankası yüzde 0,98 faiz ile konut kredisi vereceğini açıkladı. Bütün bunlarla beraber ekonomimizde bir canlanma olacağına inanıyorum" - "(Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi) İnşallah bu sistem ile bürokratik oligarşi son bulacaktır. Daha hızlı ve etkin karar alan bir devlet yapısı iş dünyasının yıllardır beklediği bir durumdu"

Finans 10-05-18 17:20

S&P'nin kararı skandallar içeriyor, acilen incelenmeli

ASKON Genel Başkanı Cesur: - "S&P'nin bildirisi tam anlamıyla skandallar içeriyor ve bu karar acil incelenmeli" - "Pazartesi günü öğleden sonra Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi günü yüzde 3,10'luk düşüşle kapatmıştı. Özellikle pazartesi günü görülen bu ani hareketlenmenin S&P'nin açıklamasından kısa bir süre önce yaşanması dikkat edilmesi ve incelenmesi gereken bir tutum. S&P raporunun bu bağlamda sızdırıldığı kanaati içerisindeyiz. Bu bir skandaldır" - İSTİB Başkanı Kopuz: - "Ne milletimiz bunlara prim verir ne de yabancı yatırımcı bunların sözü ile bu ülkeden kaçar. Artık herkesin, bunların iç yüzünün farkında olduğuna inanıyorum. Türkiye her türlü kötü senaryo ile başa çıkabilecek kudrette"

Finans 02-05-18 15:58

En doğru karar bir an önce milli iradeye başvurmaktır

İSTİB Başkanı Kopuz: - "Kalıcı istikrar için en doğru karar bir an önce milli iradeye başvurmaktır" - "Birileri tarafından sürekli ortaya atılan erken seçim dedikoduları, siyasetin ve dolayısı ile ülkemizin önünü görmesinde önemli bir engel teşkil ediyordu. Bir yandan Suriye’de verdiğimiz cesur mücadeleyi sürdürürken, bir yandan da ekonomik açıdan saldırı altında olduğumuz bir dönemde alınacak kararların seçim spekülasyonlarından arındırılması ve seçimin gündem olmaktan çıkarılması en doğru hamledir" - İHKİB Başkanı Gültepe: - "Referandumla onaylanan yeni yönetim sistemine geçişin öne alınmasının, Türkiye’nin faydasına olacağına inanıyorum"

Finans 18-04-18 17:26

İSTİB üyelerinden Nefes Kredisi'ne büyük ilgi

İSTİB Başkanı Kopuz: - "Nefes Kredisi'ne borsa üyeleri tarafından büyük ilgi gösteriliyor" - "TOBB ve TOBB çatısı altındaki 365 oda ve borsanın katkılarıyla gerçekleştirilen bu kampanya ile piyasa faizlerinin düşmesine katkı sağlayabileceğimize inanıyorum"

Haber 03-04-18 15:33

İSTİB Başkanı Kopuz:

"(Büyüme rakamları) Özel sektörün ve kamunun tüketim talebi el ele verince, devlet milleti ile bir olunca ortaya böyle güçlü bir veri çıktı"

Haber 29-03-18 18:58

Yeni hayvancılık destekleri Türkiye hayvancılığının kaderini değiştirebilir

İSTİB Yönetim Kurulu Başkanı Kopuz: - "Yeni hayvancılık destekleri Türkiye hayvancılığının kaderini değiştirebilir" - "Tek haneli işsizlik rakamlarına gittikçe yaklaşıyoruz"

Haber 08-02-18 16:55