Istila Haberleri

Bir mahallenin kabusu oldu! Her yerden çıkıyorlar... Baş edemez duruma geldik

Hakkari Yüksekova'da bir mahalle tespih böceği istilasına uğradı. Mahalledeki hemen hemen her evde görülen tespih böcekleri, her gün kürek dolusu süpürülerek dışarı atılıyor. Vatandaşlar ise yetkilerden yardım bekliyor. Geceleri uyuyamaz hale geldiklerini söyleyen mahalle halkından Merve Soydan, "Her yerden çıkıyorlar... Baş edemez duruma geldik" dedi. Doç.Dr. Evin Polat Akköprü ise tespih böceği istilasının iklim farklılıkları ve yanlış zirai ilaçlama nedeniyle olabileceğini dile getirdi.

Haber 18-10-2023 13:06

İki malzemeyle karınca istilalarına son veriyor! Karıncalardan kurtulmak için etkili çözümü paylaştı

Karıncalar havalar ısınınca evleri, bahçeleri istila etmeye başlıyor. Gün geçtikçe artan karınca istilalarından şikayet ediyorsanız bu duruma dur demenin zamanı geldi! TikTok'ta bir uzman karıncalardan kurtulmak için bütçe dostu karışım tarifini verdi.

Kadin 27-04-2023 13:59

Marmara Denizi için korkutan açıklama! Tehlike çanları çalıyor... 'Tüm biyoçeşitliliği kaybedebiliriz'

İstilacı türlerin Doğu Akdeniz ve Ege Denizi’nde görülmeye başlamasının ardından Marmara Denizi için de endişe hakim. İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Saadet Karakulak, yaptığı açıklamada önlemlerin alınmaması durumunda Marmara Denizi’ni büyük bir tehlikenin beklediğini söyledi. Karakulak, "Ekosisteme yabancı türler girerse Marmara Denizi’ndeki tüm biyoçeşitliliği kaybedebiliriz" ifadelerini kullandı.

Haber 23-10-2022 00:18

Alanya’da 5 yıldır aslan balığı avlayarak ekosistemi korumaya çalışıyor

Gönüllü dalgıç Samet Alabacak: - "Yakın zamanda dalış yaptığım noktalarda aslan balığı popülasyonunun azaldığını gördüm"

Yurthaber 09-06-2022 12:47

Istila

Istila Hakkındaki Haberler Mynet'te. Istila Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Milyonlarca fare ülkeyi istila etti! Balıklar fareden, kuşlar fare zehrinden ölüyor

Avustralya'nın çoğunlukla Yeni Güney Galler eyaletini etkisi altına alan fare istilası, diğer canlıları da etkilemeye başladı. Balıkların içinden çıkarılan fareler, bu kez uçan kuşlara da zarar vermeye başladı. Fareler için kullanılan zehirler kuşların ölmesine yol açıyor.

Haber 05-06-2021 07:56

Korkunç istila: Leğenlerle fare boşaltıyorlar!

Avustralya'da son yılların en yoğun fare istilası yaşanıyor. İstilayla baş etmeye çalışan hükümet, 5 bin litre öldürücü etkisi en yüksek olan fere zehrinin kullanılmasını önerdi.

Haber 21-05-2021 17:46

Şam’ı çekirgeler bastı

Suriye’nin başkenti Şam’ı dün akşam çekirgeler istila etti.

Haber 25-04-2021 16:27

Lübnan çekirge sürülerinin istilası ile karşı karşıya

Lübnan’da tarlalar dün akşam saatlerinde çekirge sürülerinin saldırısına uğrarken, olay yerine teknik ekip gönderildiği açıklandı.

Haber 24-04-2021 02:08