Istisnai Vatandaslik Haberleri

Cumhurbaşkanı Yardımcısı'nın enflasyon açıklamasında 'istisna' detayı: Kademeli olarak...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, son 5 ayın zirvesine çıkan ocak ayı enflasyon rakamlarına ilişkin olarak, "Aylık bazda enflasyonda düşüşler başlamıştı, ocak ayında istisnai bir durum oldu" yorumunu yaptı. Yılmaz, önümüzdeki aylarda enflasyonda kademeli olarak düşüşlerin görüleceğini söyledi.

Finans 2024-02-08 16:11:52

Haluk Bayraktar'a bir ödül daha! O ülkenin en üst seviye ulusal nişanı verildi

Baykar'ın Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Burkina Faso'nun barış, güvenlik ve terörle mücadele faaliyetlerine yönelik üstün ve istisnai katkılarından dolayı Burkina Faso Cumhurbaşkanı İbrahim Traore'nin talimatıyla ülkenin en üst seviye ulusal nişanı olan Ordre de L'etalon Officier madalyasına layık görüldü. Bayraktar daha önce Ukrayna ve Azerbaycan'dan da devlet nişanıyla ödüllendirilmişti.

Haber 2023-04-25 20:47:35

SGK özel hastane masraflarını karşılar mı? Özel hastanelerde SGK fark ücreti nasıl belirlenir, özel hastanede SGK neleri karşılar?

2013 yılından beri SGK’li olan herkesin tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırabilme hakkı vardır. Bu sigorta ile özel hastanelerde ücret için fark ödemeden istediği zaman tedavi olabilirler. Bu durum dışında SGK’nin özel hastane masraflarını karşılayıp karşılamadığı merak edilir. SGK’nin özel hastane masraflarını karşıladığı bazı istisnai durumlar olsa da tamamlayıcı sağlık sigortası olmayan kişiler için özel hastanedeki fark kişinin kendine aittir. Peki, özel hastanede SGK neleri karşılar?

Haber 2023-02-02 16:13:28

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Kıdem tazminatı ile ilgili flaş detay: İstifa etseniz bile...

Milyonlarca çalışanı doğrudan ilgilendiren kıdem tazminatı hakkı ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Kıdem tazminatı, çalışanlara belli bir dönem çalıştıktan sonra işçiye verilen tazminat tutarıdır. Kıdem tazminatı almak için belli şartlar var. Bu şartların yerine getirilmesi lazımdır. Ancak kıdem tazminatı alabilmek birçok çalışanın bilmediği bazı istisnai durumlarda var. Kıdem tazminatı şartları neler? İşte kıdem tazminatı şartları ve bilmeniz gerekenler…

Finans 2022-07-26 11:45:38

Merkez Bankası'ndan kredi kararı! Dolar ve Türk Lirası detayı dikkat çekti

Türk lirası cinsinden ticari nitelikteki nakdi kredilere yüzde 10 düzeyinde uygulanan zorunlu karşılık oranı yüzde 20’ye yükseltildi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından alınan kararda Türk Lirası ve dolar cinsinden mevduatlara dikkat çekildi. Öte yandan Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre menkul kıymet tesisine tabi yükümlülük tutarının hesaplanması, menkul kıymet tesis oranı, süresi, yaptırım uygulanması ve istisnai haller gibi detaylar yer aldı.

Finans 10-06-22 07:14

İstisnai ne demek? İstisnai kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Günlük hayatta okuduğumuz veya duyduğumuz; bir şekilde maruz kaldığımız tüm sözcüklerin anlamlarının en doğru halini bilmek imkansıza yakındır. Çoğu sözcüğün anlamı tümcenin kullanıldığı bağlamdan anlaşılabilir olsa da azımsanmayacak bir yüzdesinin bağlamdan çıkarılması pek olası değildir. Bunun nedeni olarak sözcüklerin anlamlarının nedensiz olması, yani kavram ya da anlam ile bunu işaret eden biçim, ses dizisi arasındaki ilişkinin arasında bir bağlantı bulunmuyor olması gösterilebilir. Peki, Istisnai ne demek? Istisnai kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 18-05-22 20:51

İstisnai Türk vatandaşlığı için satın alınacak gayrimenkul değeri 400 bin dolara yükseltildi

Yönetmeliğe göre en az 500 bin dolar veya karşılığı dövizi belirlenen fonlarda tutma ve 3 yıl sistemde kalma şartıyla bireysel emeklilik sistemine yatıranlar da istisnai Türk vatandaşlığı için başvuru yapabilecek

Yurthaber 13-05-22 09:11

Erken emeklilikte ‘Nisan 1981’ detayı! İşte en çok merak edilen 8 soru ve cevabı…

Milyonlarca çalışan erken emekli olmanın formüllerini arıyor. Yasalara göre bir çalışanın emeklilik hakkı kazanabilmesi için yıl, yaş ve prim şartı bulunuyor. Ancak sağlık, doğum, askerlik, gibi bazı durumlar çalışanlara erken emeklilik imkânı sunuyor. Sigortalılık başlangıç yaşı 18 olsa da bu yaştan önceki çalışmalar için de istisnai durumlar söz konusu. Erken emeklilik için Nisan 1981 tarihi ise kritik tarih olarak karşımıza çıkıyor.

Finans 13-05-22 08:42

TABİP-SEN'den 14-16 Mart'ta iş bırakma eylemi

TABİP-SEN, 14-16 Mart tarihlerinde iş bırakma eylemi gerçekleştirileceğini duyurdu. TABİP-SEN'den yapılan açıklamada "Hakkımızı aramak adına, bizler için çok önemli bir gün olan “14 Mart Tıbbiyeliler Günü”nü kutlamayıp özlük haklarımızın kaybı, bir türlü çözüme kavuşmayan şiddet ve malpraktis olayları ve daha bekleyen dağ gibi sorunlarımız nedeniyle -acil vb. istisnai hizmetler harici- üç gün boyunca iş bırakıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Haber 13-03-22 20:43

Son Dakika: Araç sahipleri dikkat! Yargıtaydan emsal emniyet şeridi ihlali kararı

Son dakika haberi: Yargıtay 7. Ceza Dairesi, jant kapağı düşmek üzere olduğu için aracını emniyet şeridine çeken ve 1,5 dakika burada bekleyen sürücüye kesilen para cezasını iptal etti. Dairenin kararında, araçtaki durumun, "istisnai olarak sayılan emniyet şeridini kullanma hallerinden biri olan arıza hali" olduğuna işaret edildi. İşte son dakika haberinin detayları!

Haber 04-01-22 11:28

Delhi'de hava kirliliği: Hindistan'ın başkentinde, artan hava kirliliği nedeniyle okullar süresiz kapatıldı

Hindistan hükümeti, başkent Delhi'de artan hava kirliliği nedeniyle okulları ve üniversiteleri süresiz olarak kapattı. İnşaatlar 21 Kasım'a kadar durduruldu, sadece istisnai olarak ulaşım ve savunmayla ilgili projelerin devam etmesine izin verildi.

Haber 17-11-21 13:31

Memur'a ek iş müjdesi! O sektörler memurların yüzünü güldürdü

Ülkemizde devlet memurlarının ek iş yapması ne yazık ki yasalar ile sınırlandırılıyor. Fakat bazı istisnai durumlar yasaların çizdiği çerçeveden çıkmadan ek iş yaparak, para kazanmalarına engel değil. Devlet memurlarına ilişkin 657 sayılı kanunda, memurların ek iş olarak çalışacağı yerlerde sosyal güvenlik anlaşması ile çalışamayacağını belirtiyor.

Finans 02-07-21 16:05

İşçi çıkarma yasağı ne zaman kalkacak? 2021 işten çıkarma yasağı uzatılacak mı? İşte son gelişmeler...

Geçtiğimiz seneden bu yana devam eden pandemi sürecinde işten çıkarma yasağı uygulamasına devam ediliyordu. Pandemiyle beraber hayatımıza giren bu fesih yasağı geçtiğimiz sene ilk defa uygulanmıştı. İstisnai durumlar dışında işten çıkarma yapılamayan uygulamanın bitiş tarihi merak ediliyor. Peki işçi çıkarma yasağı ne zaman kalkacak? 2021 işten çıkarma yasağı uzatılacak mı? İşte son gelişmeler...

Haber 10-06-21 15:18

AK Parti'den Meclis'e 20 maddelik yeni kanun teklifi

AK Parti, 'Askeri Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Yasa Teklifi'ni TBMM Başkanlığı'na sundu. Teklif, askeri suçlara ilişkin davalara bakacak mahkemeler ile askeri suçların soruşturması ve kovuşturmasında uygulanacak istisnai hükümler ile soruşturma ve kovuşturma mercilerinin yeniden düzenlenmesini öngörüyor. Teklifin yasalaşması halinde asker kişiler, suçüstü halinde, görevli kolluk kuvvetleri tarafından yakalanabilecek.

Haber 26-05-21 16:16

İlginç Japon geleneği! Neden Japon öğrenciler okula girerken ayakkabılarını çıkartıyor?

Türkiye’de yazılı olmayan görgü kurallarından biri de evlere girerken ayakkabının çıkartılmasıdır. Bazı istisnai durumlar dışında Türkiye’de misafirliğe girerken yanında terlik götürmek veya ev sahibinin terlik vermesi bilinen bir görgü temsilidir. Ancak bu durum sadece Türkiye’ye özgü değildir. Hatta Japonya’da bu kültürün önemli bir yeri vardır.

Trend 03-05-21 10:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İnsan Hakları Eylem Planı'nı açıkladı: (3)

"İnsan Hakları Eylem Planı ile sadece ifade vermek için mesai saati dışında yakalayıp gözaltına alma, otelde gecenin bir yarısı bulup gözaltına alma gibi uygulamalara son veriyoruz" - "Katalog suçlarda 'somut delile dayanma şartı' getirerek, tutuklamanın istisnai bir koruma tedbiri olduğuna ilişkin ilkeyi tahkim ediyoruz" - "Adli kontrol tedbirlerini de tutuklamada olduğu gibi üst süreye bağlıyoruz" - "İfade alma işlemleri artık 7 gün 24 saat yapılabilecek" - "İşkence iddialarıyla ilgili disiplin soruşturmalarında zaman aşımını kaldırıyoruz" - "Görevinin gereklerine aykırı hareket etmek suretiyle bir hak ihlaline sebebiyet veren kamu görevlileri hakkında rücu ve disiplin işlemlerinin etkinliğini artırıyoruz" - "Kadına karşı şiddet suçlarını etkin şekilde soruşturmak amacıyla kurulan özel soruşturma bürolarını ülke genelinde yaygınlaştırıyoruz" - "Eşe karşı işlenen suçlarla ilgili öngörülen ağırlaştırıcı sebebi, boşanmış eşi de kapsayacak şekilde genişletiyoruz" - "Tek taraflı ısrarlı takip fiillerini ayrı bir suç olarak düzenliyoruz. Şiddet mağduru kadınlara avukat görevlendirilmesini sağlıyoruz" - "İletişimin tespiti ve dinlenmesi şeklindeki koruma tedbiriyle elde edilen kayıtların, beraat kararı halinde yok edilmesini sağlıyoruz" - "Kişisel verilerin işlenmesinde özel hayatın korunmasını sağlamak için, Kişisel Verileri Koruma Kanunu'nu, Avrupa Birliği standartları ile uyumlu hale getiriyoruz" - "Acele kamulaştırmaya ilişkin hükümleri de içerecek şekilde, kamulaştırmayla ilgili tüm mevzuatı yeniden ele alıyoruz. Kamulaştırmasız el atmaya karşı valilikler nezdinde idari bir başvuru yolu getiriyor, bu hususta kusuru bulunan kamu görevlilerine de idari yaptırım yolunu açıyoruz" - "İcra takibi ve yargılama süreçlerinden kaynaklı mağduriyetlerin önüne geçmek için, İcra ve İflas Kanunu ile ilgili yönetmeliği, mülkiyet hakkının en geniş şekilde korunmasını sağlayacak şekilde yeniden düzenliyoruz" - "İdari yargıda mülkiyet hakkını etkileyen hususların ivedi yargılama usulüyle hızlı biçimde çözümüne imkan sağlıyoruz" - "Kamu idarelerinin taraf olduğu aynı nitelikteki uyuşmazlıklarda 'pilot dava' usulü getiriyoruz" - "İdarenin, haklı olduğu belli olan vatandaşa 'git davanı aç, kazan öyle gel' şeklinde özetleyebileceğimiz tavrına son veriyoruz" - "Tapu siciline idareler tarafından konulan kamusal kısıtlamaları da elektronik ortamda malik ve ilgililerin erişimine açıyoruz" - "Çocukların fiziki ve ruhi gelişimlerinin desteklenmesi için onların dijital riskler, siber zorbalık ve internet bağımlılığından korunmasına yönelik çalışmaları en üst seviyeye çıkarıyoruz" - "Çocuk mahkemelerini çocuk dostu olacak şekilde tasarlıyor, duruşmalara hakim, savcı ve avukatların cübbesiz katılımına imkan sağlıyoruz" - "Engelli bireylerin üst kademe kamu yöneticiliği ile mesleklerine uygun kamu görevlerinde istihdamını zorlaştıran hükümleri tespit edip kaldırıyoruz" - "Özel infaz usullerinin kapsamını genişletmeye devam ederek, ağır hasta, yaşlı veya engelli hükümlülerin cezalarının konutlarında infazının imkanlarını artırıyoruz"

Yurthaber 02-03-21 15:51

Başkan Kassanov : 2020 yılında binlerce Ahıskalı Türk vatandaşı oldu

Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov yeni yıl dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında binlerce Ahıska Türk’ünün istisnai vatandaşlık hakkından yararlandığını belirtti.Başkan Kassanov, 2021 yılının dostluk, barış ve kardeşlik getirmesini dilediği mesajında, "Yeni yılın, 76 yıldır dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan aziz Ahıskalı Türk milletimize, barış, sorunlarının çözülmesine, mutlu bir hayatın başlangıcına vesile olmasını dilerim" dedi.2020 yılının korona virüs (Covid-19) salgını gölgesinde geçmesine rağmen DATÜB olarak faaliyetlerine ara vermeden devam ettiklerini kaydeden Kassanov, biz yine DATÜB olarak faaliyetlerimize ara vermeden, var gücümüzle devam etme kararlılığı gösterdik.

Yurthaber 03-01-21 16:16

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünden cezaevlerindeki aramalara ilişkin açıklama:

"Ceza infaz kurumlarında detaylı arama istisnai bir uygulama olup gerek uluslararası örgütlerin kabul ettiği, gerekse birçok ülkenin uyguladığı bir tedbir işlemidir. Ülkemizde de mahremiyete ve insan haysiyetine saygı çerçevesinde yukarıda belirtilen sıkı şekil kurallarına uyularak yerine getirilmektedir"

Yurthaber 21-12-20 19:41

Pfizer Aşısının Acil Kullanım Başvurusunu Bugün Yapıyor

Aşının son test aşaması tamamlanmadan istisnai durumlarda acil olarak kullanılmasını onaylama yetkisi Amerika'da Gıda ve İlaç Dairesi’nin elinde

Haber 20-11-20 17:14

Aliağaspor’dan TFF’ye çağrı

Bölgesel Amatör Lig’de sezon hazırlıklarını tüm hızıyla sürdüren Aliağaspor’da Başkan Kamil Önal, amatör liglerin başlatılması konusunda Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) çağrıda bulundu.Aliağaspor’un sosyal medya hesapları üzerinden kamuoyu ile paylaşılan açıklamada, bir lig için istisnai kararın kabul edilemeyeceği, alın teri dökülen, emek harcanarak para kazanılan her işin kutsal olduğu vurgusu yapıldı.Amatör futbola ve futbolculara sahip çıkılması gerektiğinin de altının çizildiği açıklamada, Aliağaspor Başkanı Kamil Önal, “Dünyanın her yerinde tüm ligler oynanıyorken, ülkemizde de durdurulan ligler tamamlanmış ve şimdi de başlamışken tek bir lig için istisnai karar kabul edilemez.

Yurthaber 18-09-20 11:35

Yarasaların bağışıklık sistemi koronavirüsü nasıl alt ediyor?

Biliminsanları, altı yarasa türünün genetik kodlarını çözdü. Bu kodlar, yarasaları ölümcül virüslere karşı koruyan "istisnai bağışıklık sistemlerine" yönelik genetik ipuçlarını içeriyor. Bu ipuçları gelecekte insanların da işine yarayabilir.

Haber 01-09-20 14:04

Elazığ’da bir köy Covid-19 nedeniyle karantinaya alındı

Elazığ’ın Kovancılar ilçesine bağlı Okçular köyü Korona virüs (Covid-19) nedeniyle 14 gün karantinaya alındığı bildirildi.İlçe Hıfzıssıhha Meclisi tarafından alınan kararla ilgili Kovancılar Kaymakamlığından yapılan açıklamada," İlçemize bağlı Okçular Köyünde ikamet eden kişilerde Korona virüs teşhisli vakaların artış göstermesi nedeniyle, hastalığın yayılmasını engellemek ve kamu sağlığını korumak amacıyla söz konusu köyün 28.08.2020 saat 16:00 itibariyle 14 gün süre ile karantina altına alınmasına, bu süre içinde köyde yeni bir vaka tespit edilmemesi halinde karantinanın sona erdirilmesine, istisnai durumlar dışında evden dışarı çıkılmamasına, tüm güvenlik ve sağlık tedbirlerinin ilgili birimlerce azami derecede alınmasına karar verilmiştir"denildi.

Yurthaber 28-08-20 18:39

Koronavirüs: Yarasaların bağışıklık sistemi virüsü nasıl alt ediyor?

Biliminsanları, altı yarasa türünün genetik kodlarını çözdü. Bu kodlar, yarasaları ölümcül virüslere karşı koruyan "istisnai bağışıklık sistemlerine" yönelik genetik ipuçlarını içeriyor. Bu ipuçları gelecekte insanların da işine yarayabilir.

Haber 12-08-20 12:46

Önlemlerin gölgesinde en sakin hac!

Kutsal topraklardaki hacı adayları, bu yıl yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle alınan istisnai önlemlerin gölgesinde ilk tavaflarını yapmaya başladı.

Haber 30-07-20 12:01

Yarasalar virüsten neden etkilenmiyor?

Biliminsanları, altı yarasa türünün genetik kodlarını çözdü. Bu kodlar, yarasaları ölümcül virüslere karşı koruyan "istisnai bağışıklık sistemlerine" yönelik genetik ipuçlarını içeriyor. Bu ipuçları gelecekte insanların da işine yarayabilir.

Haber 23-07-20 08:38

4000 TL maaş garantisi! Boy ve kilo ölçümü olumlu sonuçlanan gardiyan oluyor

İnfaz ve koruma memuru, halk arasında gardiyan olarak bilinir. 657 sayılı Devlet Memurları kanununa bağlı şekilde çalışan gardiyanlar, denetimli serbestlik şubelerinde, cezaevlerinde görev yaparlar. Gardiyanlar istisnai olarak da adliyelerde görev alabilirler. Gardiyan alımı nasıl yapılır, gardiyan ne iş yapar? İşte tüm ayrıntılar...

Finans 29-05-20 12:01

Emniyet Genel Müdürü Aktaş: Milletimiz çok büyük bir hassasiyetle alınan tedbirlere uyuyor

"Bundan önceki dönemlerde de yine alınan bütün önlemlere büyük bir hassasiyetle milletimiz uydu. Tabii uymayanlar da oldu, çok istisnai de olsa onlarla ilgili de gerekli işlemler yürütüldü"

Yurthaber 24-05-20 16:15

Geçici vergi beyannameleri 28 Mayıs’a ertelendi

Korona virüs tedbirleri kapsamında uygulanacak olan 16-19 Mayıs arasındaki sokağa çıkma kısıtlaması nedeni ile, 18 Mayıs’ta ibraz edilmesi gereken geçici vergi beyannamelerinin süresi Kayseri Valiliği’nin aldığı karar ile 28 Mayıs’a ertelendi.Sokağa çıkma kısıtlaması ile ilgili Kayseri Valiliği tarafından yapılan düzenlemelerde şu ifadelere yer verildi:“Bulaşın yayılım hızının düşürülmesine olan etkisinin en üst noktaya taşınabilmesi amacıyla, ilimizde 15-19 Mayıs 2020 tarihlerinde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin 12.05.2020 tarihli ve 7887 sayılı İçişleri Bakanlığı Genelgesi doğrultusunda 5442 sayılı İl İdaresi Kanunun 11/C maddesi gereğince istisnai durumlar belirlenmek suretiyle ilimiz sınırları içinde bulunan tüm vatandaşlarımızın sokağa çıkmalarını kısıtlayan 12.05.2020 tarih ve 8715 sayılı Valiliğimiz Genel Emrine istinaden 12.05.2020 tarih ve 2020/44 sayılı Kararımız alınmıştır.

Yurthaber 14-05-20 10:49

Geçici vergi beyannameleri 28 Mayıs’a ertelendi

Korona virüs tedbirleri kapsamında uygulanacak olan 16-19 Mayıs arasındaki sokağa çıkma kısıtlaması nedeni ile, 18 Mayıs’ta ibraz edilmesi gereken geçici vergi beyannamelerinin süresi Kayseri Valiliği’nin aldığı karar ile 28 Mayıs’a ertelendi.Sokağa çıkma kısıtlaması ile ilgili Kayseri Valiliği tarafından yapılan düzenlemelerde şu ifadelere yer verildi:“Bulaşın yayılım hızının düşürülmesine olan etkisinin en üst noktaya taşınabilmesi amacıyla, ilimizde 15-19 Mayıs 2020 tarihlerinde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin 12.05.2020 tarihli ve 7887 sayılı İçişleri Bakanlığı Genelgesi doğrultusunda 5442 sayılı İl İdaresi Kanunun 11/C maddesi gereğince istisnai durumlar belirlenmek suretiyle ilimiz sınırları içinde bulunan tüm vatandaşlarımızın sokağa çıkmalarını kısıtlayan 12.05.2020 tarih ve 8715 sayılı Valiliğimiz Genel Emrine istinaden 12.05.2020 tarih ve 2020/44 sayılı Kararımız alınmıştır.

Yurthaber 14-05-20 10:49

Bartın‘da bin 428 kişi seyahat izin belgesi aldı

Bartın’da iller arası seyahatlerinin kısıtlandığı günden bu yana bin 952 kişi seyahat izni talebinde bulunurken, bin 428 kişiye izin verildi.Koronavirüs tedbirleri kapsamında istisnai durumlarda şehirlerarası seyahat etmesi zorunlu vatandaşların taleplerinin değerlendirildiği Bartın Şehirlerarası Otobüs terminalinde Seyahat İzin Kurulu hizmet vermeye devam ediyor.Bu kapsamda Bartın Valisi Sinan Güner, Seyahat İzin Kurulu üyeleri ve çalışanlarıyla bir araya gelerek değerlendirme toplantısı yaptı.

Yurthaber 04-05-20 13:28

Yaş beklemeden emekli olmak mümkün! Pek çok vatandaş bu haktan haberdar değil!

Her vatandaş; yaş, yıl ve prim gününü doldurduğu vakitte emekli olmaya hak kazanır. Emeklilik için tanınan şartlar her kesimde aynı olmamakla birlikte; bazı istisnai durumlarda vatandaşlara erken emeklilik fırsatı tanınır. Bireylere eşit haklar tanınması prensibine sahip Türkiye Cumhuriyeti, bu anlamda engellilere de erken emeklilik imkanı sağlıyor.

Finans 09-04-20 17:07

Doğalgazda kıyasen fatura istisnai durumlarda düzenlenecek

Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR) Başkanı Yaşar Arslan, doğalgazda kıyasen fatura düzenlemesinin karantina bölgeleri veya sosyal izolasyonun sağlanamayacağı bazı istisnai durumlarda geçerli olacağını belirterek, "Bunun dışındaki abonelerin sayaç okuma ve faturalandırma süreçlerinde bir değişiklik olmayacak." ifadesini kullandı

Finans 09-04-20 09:32

İşten ayrılanlar dikkat! İşte tazminat hakkınız ile alakalı tüm detaylar!

Kişinin isteği olmaksızın kendi kusuru dışında işten çıkarılması durumunda işveren tazminat ödemek zorundadır. Kişinin kendi isteğiyle işten ayrılması halinde işveren tazminat ödemek zorunda değildir. Ancak yeni uygulanmaya başlayan sistemle birlikte çalışanlar, bazı istisnai durumlarda istifa etmelerine rağmen tazminat alabilir. Peki iş yerinden tazminat alma şartları nelerdir?

Finans 08-04-20 15:09

Kastamonu’da 4 köy daha karantinaya alındı

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde korona virüs tedbirleri kapsamında 4 köy daha karantinaya alındı.Tosya ilçesinde Yağcılar Köyü Göl Mahallesi’nden sonra dün akşam saatlerinden itibaren de Kargın Köyünün tamamı, Karabey Köyü Devrez Mahallesi ve Ortalıca Köyü Aşağı Arpalık mevkii, İlçe Hıfzıssıhha Kurulur kararıyla karantina altına alındı.Karantinaya alınan köylerin giriş çıkışını kapatan jandarma ekipleri, köye gelen görevli araçları hem köye girerken hem de köyden çıkarken kontrol ediyor.Ayrıca, yine kurul kararı gereği, köylerden ilçe merkezine, ilçe merkezinden de köylere giriş çıkışlar istisnai durumlar hariç durduruldu.

Yurthaber 06-04-20 16:10

Mardin’e giriş çıkışlarda sıkı tedbir

Büyükşehirlere giriş ve çıkışların 15 gün süreyle durdurulması kararının yürürlüğe girmesiyle birlikte Mardin’ine giriş ve çıkışlarda yol kontrolleri sıkılaştırıldı.Korona virüs tedbirleri kapsamında büyükşehirlere giriş ve çıkışların seyahat belgesi ve istisnai durumlar haricinde durdurulmasına yönelik kararın ardından Mardin’in giriş ve çıkışlarında polis geçişlere izin vermedi.

Yurthaber 05-04-20 12:21

Vali Yerlikaya, İstanbul’a giriş çıkışlara izin verilecek istisnaları açıkladı

İçişleri Bakanlığı'nın genelgesine göre, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında 30 büyükşehir ile Zonguldak'a araç giriş çıkış yasağı başladı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter’dan yaptığı paylaşımla İstanbul’a giriş çıkışlara izin verilecek istisnai durumları madde madde açıkladı.

Haber 03-04-20 23:53

THY: Tüm ödemeleri durdurduğumuz haberleri gerçeği yansıtmamaktadır

Türk Hava Yolları(THY), şirketin tüm ödemeleri durdurduğu yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını duyurdu. Bu istisnai zamanlarda bazı tedarikçilerine ödemelerde geçici bir süre erteleme ya da vadeyi uzatma talebi ilettiklerine açıklamasında vurgu yapan THY’nin açıklamasında, “Ancak, bazı medya organlarının bu talebimizi çarpıtarak, Türk Hava Yolları’nın tüm ödemelerini durdurduğu yönünde haber yaptıklarını üzüntüyle gözlemliyoruz” ifadeleri dikkat çekti.

Finans 23-03-20 21:15

Sinop’ta yerel gazeteler bir araya geldi

Sinop’ta yayın yapan medya sahipleri oluşturdukları platformla bir araya geldi.Yerel gazete sahipleri platformu gazetelerin sorunlarını ele aldıkları toplantıda bir hukukçu ile çalışmak üzere vekaletlerini vererek ilanlar konusunda tam yetkili kıldılar.Tüm gazetelerin ortaklaşa aldığı karar doğrultusunda istisnai durumlarda yapılması gereken pazarlık usulü ve doğrudan teminleri inceleyecek olan avukat gerekli gördüğü durumlarda mahkeme açma suç duyurusunda bulunmak üzere yetkilendirildi.

Yurthaber 02-03-20 13:52

Ozan Ceyhun atamasının tartışmaları sürüyor

Ozan Ceyhun'un Viyana Büyükelçiliğine atanmasının ardından TBMM'ye araştırma önergesi veren CHP, Dışişleri Bakanlığı'nda giderek artan istisnai atamaların tartışılmasını istedi.

Haber 28-02-20 17:12

Tayvan, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle Çin'den adaya girişleri durdurdu

Tayvan, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle Çin'den iş gezisi ve birkaç istisnai durum haricinde adaya girişleri durdurdu.

Haber 26-01-20 14:29

Düşünce İklimi etkinliğinde Mehmet Akif Ersoy konuşuldu

Edebiyat ve tarih araştırmacısı Prof. Dr. İsmail Kara: - "Mehmet Akif Ersoy istisnai bir sanatkardır, istisnai bir şair, istisnai bir mütefekkir ve bir mücadele adamıdır, ahlaki bir kişiliktir"

Magazin 31-12-19 23:40

Avusturya'da Tanzimat'tan Cumhuriyet'e Türkiye konferansı

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı: - "Türklerin bir istisnai rolü var İslam dünyasında, değişme olarak adlandırılan olayı anlıyorlar"

Magazin 27-11-19 02:14

TMO'nun yüksek fiyatı çiftçiyi buğdaya döndürdü

TUSAF Başkanı Eren Günhan Ulusoy: - (TMO'nun bu yıl buğday alım fiyatını 2018'e göre yüzde 29 artırması) Buğdaydan kaçışı durdurdu ve bir kısım çiftçinin tekrar buğdaya dönmesini sağladı" - "Ekim alanlarında buğdaya geçen yıldan daha fazla yöneliş olduğunu görüyoruz" - "Türkiye'nin tamamında buğday ekim süreci henüz tamamlanmadı. Yüzde 65-70 düzeyindeyiz. Ekim alanındaki artış yüzde 5'ten aşağı olmaz. Bu çok önemli ve istisnai bir rakam. Sektörde değişim oranı yüzde 2-3'tür" - "2019 için un ihracatından beklentimiz 1 milyar doların üzerinde"

Finans 11-11-19 10:58

Nobel Edebiyat Ödülü Handke ve Tokarczuk’un oldu

Nobel Edebiyat Komitesi bu yıl istisnai olarak iki ödül verdi.

Haber 10-10-19 17:20

Avukat Ali Kızılay: “Yargı reformları iyi fakat uygulamada yetersiz”

30 Mayıs 2019 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan yeni yargı reformu paketi ile ilgili bilgiler veren Avukat Ali Kızılay, “Yargı reformları iyi fakat uygulamada yetersiz” dedi.Son 17 yıl içerisinde 4 kere yargı reformu yapıldığını söyleyen Ali Kızılay, tutuklamanın istisnai ve tutuksuz yargılanmanın asıl karar olmasına karşı ülkemizde bunun tam tersi olduğunu belirtti.

Yurthaber 06-09-19 16:15

Dernek ve vakıfların sığır eti ithalatı için istisnai düzenleme

Dernek ve vakıflar tarafından ticari amaç güdülmeksizin ithal edilecek sığır cinsi hayvanlara ait etlerin ithalatındaki kuralların Tarım ve Orman Bakanlığınca belirlenebilmesine yönelik istisnai düzenleme yapıldı

Finans 10-08-19 11:47

Başkan Ali Çetinbaş: Bayramlar; dargınların barışarak hasretle kucaklaştığı istisnai günlerdir

AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, bayramların; dargınların barışarak hasretle kucaklaştığı istisnai günler olduğunu ifade etti.Kurban Bayramı sebebiyle bir kutlama mesajı yayınlayan Başkan Çetinbaş,"Yüreklerimizde kurulan gönül köprüleriyle uzağı yakın eden bayramlar, dostluğu, barışı, huzuru, geleceği, hüznümüzü, mutluluğumuzu paylaştığımız birlik ve beraberliğimizi artıran kardeşliğimizin en sıcak haliyle hissedilmesini sağlayan mübarek ve mukaddes günlerdir.

Yurthaber 09-08-19 11:15

CHP'den belediye başkanları için kanun teklifi

CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Engin Özkoç ve Özgür Özel, "belediye başkanlarına yönetim kurullarında aldıkları görevler nedeniyle herhangi bir ödeme yapılmaması ve akrabalarının belediye şirketleri ile istisnai memuriyet kadrolarına atanamamasını" öngören kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

Haber 01-08-19 12:14

CHP'den belediye başkanları için kanun teklifi

CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Engin Özkoç ve Özgür Özel, "belediye başkanlarına yönetim kurullarında aldıkları görevler nedeniyle herhangi bir ödeme yapılmaması ve akrabalarının belediye şirketleri ile istisnai memuriyet kadrolarına atanamamasını" öngören kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu

Haber 01-08-19 12:10