It Hackathon Haberleri

Teknoloji etkinliği IT Forum CxO Kocaeli'de başladı

Türksat AŞ'nin iletişim desteği verdiği teknoloji etkinliği "IT Forum CxO", Kocaeli'de başladı.

Yurthaber 2024-03-07 13:41:19

Her şey mücevherlerini göstermek içindi! Bella Thorne ceketinin içine hiçbir şey giymeyip şekilden şekle girdi

"Shake It Up" dizisiyle şöhrete kavuşan 24 yaşındaki Bella Thorne sosyal medyanın en çok konuşulan ünlüleri arasında yer alıyor. Thorne bu sefer mücevher markası için mavi bir ceket giyip içine hiçbir şey giymeden poz verdi. Pozları çok konuşuldu.

Magazin 2024-01-29 15:30:51

File elbise giyip sütyensiz hallerini paylaştı! Hiç giymeseydin dedirtti

"Shake It Up" dizisiyle şöhreti yakalayan 24 yaşındaki Bella Thorne sosyal medyanın en çok konuşulan ünlüleri arasında yer alıyor. Ünlü isim file elbise giyip sütyensiz poz verdiği bir videoyu sosyal medya hesabından paylaştı.

Magazin 2024-01-10 08:41:30

Bella Thorne aksesuarları için soyundu! Pozları sosyal medyayı salladı

"Shake It Up" dizisiyle şöhrete kavuşan 24 yaşındaki Bella Thorne sosyal medyanın en çok konuşulan ünlüleri arasında yer alıyor. Thorne bu sefer mücevher markası için üstsüz poz verdi.

Magazin 2023-12-14 09:59:49

Akrilik boya nedir? Akrilik boya nasıl kullanılır?

Son yıllarda sıkça karşılaşılan kavramlardan biri olan “kendin yap (DIY – Do It Yourself)” dünya genelinde etkili bir akım haline gelmiştir. Bu akım kapsamında kullanılan bazı malzemeler ve ürünler de akım kadar popüler olmuştur. Akrilik boya da bu akımda kullanılan gözde malzemeler arasında yer alır. Bu boya türünün bazı özellikleri tercih nedeni olmuştur. Birçok alanda kullanımı olan bu boya, son zamanların en gözde boyalarındandır.

Haber 15-09-23 16:48

Turkey has a Web Portal that Finances Itself

Emre Kurttepeli founded Mynet.com in 1999 with an investment of 1 trillion Turkish Liras. At that time, most people thought that it was very risky. I performed one of the first interviews which were done with him. The father of Emre Kurttepeli is the founder of Ipragaz and a real entrepreneur. Mynet continued to function until today despite the crisis and the interruption with the development of the internet. When most of the companies went bankrupt, it succeeded in operating more. I asked Kurtt

Finans 06-07-23 12:37

Became Leader with his own job Mynet

His family did not approve him to be busy with internet work which they consider as a waste of time. It became an internet company which started just with a small step after long years, and has a 3-5 million e-mail subscriptions and has the biggest share with %30 on online advertisement market which reaches to 30-40 million dollars.

Finans 06-07-23 12:35

Emre Kurttepeli participated in the GDOL Digital TalkFest 2012 as a panelist

All actors of the online world who spend most of their lives online in the digital world, where all of the power balances in the physical world are interchanging constantly and where the differences become equal, are meeting at one single common point for whatever the reason it is; all of them are online because of some reason, somewhere, in some way.

Finans 06-07-23 12:29

Emre Kurttepeli attended as panelist to Contemporary Istanbul Fair Panel: Art, Entrepreneurship and Angel Investing

As the world is getting digitalised rapidly, creative industry is also getting its share.. We are living in a screen age so it is not a surprise that new media art is rising. The form of artworks are changing, keeping pace with digitalisation.

Finans 06-07-23 11:08

Kurttepeli, Made the Opening Speech of the Demo Day

The startup acceleration program: Boost The Future, carried out in cooperation with Endeavor Turkey and Akbank, gave its fourth term graduates. The program took place on Wednesday, February 23, open to the public and online. The Demo Day was concluded with the investor presentations of the startups. The program continued under the name Start-Up Campus for three years: this year, it was renewed with enhanced content and mentor network, and renamed Boost the Future.

Finans 06-07-23 10:36

Bella Thorne banyodan paylaştı! Havluyla sadece ön tarafını kapattı

"Shake It Up" dizisiyle şöhrete kavuşan Bella Thorne iddialı pozlarına yenisini ekledi. Thorne bir ayna selfiesi yaparak havluyla sadece ön kısmını kapamayı tercih etti. Oyuncu ve şarkıcının bu pozları yine hayranlarını şaşırtmadı ve eleştiri aldı.

Magazin 23-05-23 15:50

Cricut, Akasya AVM’de ziyaretçilerini ağırlayacak

Türkiye distribütörlüğünü Penta Teknoloji’nin üstlendiği ve “kendin yap” (Do It Yourself) projeleri alanında önemli teknoloji üreticilerinden biri olan Cricut, Akasya AVM’de kurulacak olan standında teknoloji severlerle buluşacak.

Haber 28-04-23 21:07

Yapay zeka ile insan it dalaşına girdi! Kazanan ise...

Görünüşe göre bilgisayarlar artık insanları sadece satrançta yenmiyor. Çünkü yeni bir habere göre, Çinli askeri araştırmacılar ilk kez yapay zeka destekli bir savaş pilotunun gerçek hayatta, yakın mesafeli bir it dalaşında insanları geride bıraktığını iddia etti. Araştırmacılar, yapay zekanın yarışmayı şaşırtıcı derecede kısa bir süre olan 90 saniyede kazandığını da söylüyorlar.

Haber 08-03-23 11:31

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan mesajı: Eğer rahat durmazlarsa gereğini yaparız

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mardin'de düzenlenen "Türkiye Yüzyılı-Değerlerin Yüzyılı" programına katıldı. Geçtiğimiz haftalarda test edilen Tayfun füzesinin Yunanistan'da korkuya neden olduğunu ifade eden Erdoğan, "Ege'de bazı çılgınlıklar yaptılar. Bizimkiler de gerekeni yaptı. Yapma işte rahat dur. Bizimle uğraşma. Bizim sizinle Ege'de dalaşma diye bir şeyimiz yok. Buna geçmişte hep 'it dalaşı' derlerdi. Arkadaşlara dedim ki bu ifade çok çirkin. Eğer rahat durmazlarsa gereğini yaparsınız." dedi.

Haber 18-12-22 21:00

Igudesman & Joo, Play It Again performansıyla başkentte sahne alacak

Igudesman & Joo, "Play It Again" performansıyla başkentte sahne alacak

Yurthaber 20-10-22 11:34

CHP'li Öztunç'tan AK Partili Güvenç'in 'it, kopuk' sözlerine tepki: Mikrop saçan konuşmandan sonra seni...

Seçimin yaklaşmasıyla siyasetin dili daha da sertleşiyor. Son olarak AK Parti Milletvekili Celaletin Güvenç'in Kahramanmaraş'ta kullandığı ifadelere CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç'tan sert bir karşılık geldi. Öztunç ayrıca AK Partili vekili alkışlayan Kahramanmaraş Valisi'ne tepki gösterdi.

Haber 26-09-22 16:30

STREAM It Up! projesi ile öğrencilere yapay zeka eğitimi verilecek

STREAM It Up! projesi ile öğrencilere yapay zeka eğitimi verilecek

Yurthaber 02-09-22 12:46

Avalanche teknolojisi ile hayata geçirilecek Akbank ReFi Hackathon için başvurular açıldı

Akbank Bireysel Bankacılık ve Dijital Çözümler Genel Müdür Yardımcısı Burcu Civelek Yüce: - "Hackathon’un yaratıcı gücüne inanıyoruz. 'Akbank ReFi Hackathon', Web3 dönüşümü ile etki ekosistemi üzerinden insanın ve dünyanın onarım sürecine katkıda bulunan yeni bir ekonomi tasarlayacak tüm inovatif fikirlere açık"

Yurthaber 13-08-22 12:03

Pitbull saldırısında yaralanmıştı! Şiddet görüntüleri hakkında babadan açıklama: Oyun oynuyorlar

Türkiye'ye adını Gaziantep'teki Pitbull saldırısı sonrası duyuran minik Asiye bu kez sosyal medyaya yansıyan görüntülerle gündeme geldi. Tepki çeken görüntüler sonrası konuşan baba Hüseyin A., eşi ile kızının oyun oynadığını, bu videoların bilinçli olarak yayınlandığını, suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Söz konusu görüntülerde anne Zeynep A.'nın Asiye'ye "Otur" ya da "Dilini çıkar, it gibi yiyeceğini önüne koyacağım'' dediği duyulmuştu.

Haber 04-08-22 11:19

Cüneyt Özdemir'den Aleyna Tilki'ye şaşırtan sözler! Barış ilan ettiler: Bir dünya starını yakından tanıdım

Genç şarkıcı Aleyna Tilki'nin geçtiğimiz haftalarda yayınladığı Take It Or Leave It şarkısı ve klibi çokça konuşulmuştu. Tilki, klipte yer alan açık sahneler sebebiyle Erol Köse ve Cüneyt Özdemir gibi isimlerden de tepki almış ve Özdemir ile girdiği laf dalaşıyla gündeme gelmişti. Ünlü gazeteci Cüneyt Özdemir ile Aleyna Tilki, aylar sonra barışarak bir araya geldi. Özdemir'in Tilki hakkındaki açıklamaları ise şaşırttı.

Magazin 06-07-22 16:45

TOGG, yerli otomobilin üretimi için eleman arıyor! İşte şartları

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) inşası devam eden Gemlik'teki fabrikasındaki çalışmalar sona yaklaşırken, üretimde görev alacak çalışanlar için yeni ilanlar verdi. Aranan pozisyonlar şöyle, VR Modeler, iç iletişim uzmanı, kullanıcı deneyimleri tasarım uzmanı, yazılım mühendisi, dijital cüzdan ve ödeme sistemleri uzmanı, pazar analisti, güvenlik uzmanı, soğutma sistemleri uzmanı, dış ticaret uzmanı ve IT uzmanı.

Finans 22-06-22 16:16

GUHEM'de yapılan Space Hackathon yarışması sona erdi

GUHEM'de yapılan "Space Hackathon" yarışması sona erdi

Yurthaber 12-06-22 16:45

GUHEM'de Space Hackathon Yarışması 9 Haziran'da başlayacak

GUHEM'de "Space Hackathon Yarışması" 9 Haziran'da başlayacak

Yurthaber 04-06-22 11:02

Post-it ne demek? Post-it kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

İletişime esnasında kullanılan kelimeler bazen az duyulmuş ve anlamı bilinmeyen kelimeler olabilir. Bu tür durumlarla TDK sözlük başta olmak üzere çeşitli kaynaklarda bilinmeyen kelimelerin anlamları araştırılır. Post-it kelimesi de ilk defa duyanlar ya da bilgisini pekiştirmek isteyenler için anlamını araştırma ihtiyacını doğurabilir. Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğünde yer alan Post-it kelimesi ne demektir?

Egitim 23-05-22 23:27

İt dalaşı ne demek? İt dalaşı birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Günlük yaşamda kullanılan kelimelerden bazılarının anlamına tam olarak hakim olunmayabilir. Özellikle birleşik kelimeler için bu durum sıkça söz konusu olur. İki farklı kelimenin bir araya gelmesiyle başka bir anlam elde edilmesini sağlayan birleşik kelimeler, Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından incelenerek analiz edilir ve bu incelemeler çeşitli kaynaklarda yayımlanır. TDK sözlükte yer alan It dalaşı birleşik kelimesi de bunlardan biridir. It dalaşı ne demektir?

Egitim 23-05-22 20:39

İt üzümü ne demek? İt üzümü birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler yardımcı fiillerle, sıfat fiillerle ya da zaman kipleriyle oluşturulabilir. Aynı zamanda bir araya gelirken dilbilgisi kurallarına uygun olacak şekilde değişimler de geçirebilirler. Bu durumlar, birleşik kelimelerin en ince detayına kadar ele alınarak süzgeçten geçirilmesine neden olur. Her biri ayrı ayrı analiz edilen birleşik kelimeler arasında It üzümü birleşik kelimesi de bulunur. It üzümü birleşik kelimesi ne demektir?

Egitim 18-05-22 20:55

İt kopuk ne demek? İt kopuk birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

İki farklı kelimenin bir araya gelmesiyle bambaşka bir anlama bürünen birleşik kelimeler, günlük konuşma dilinde basit kelimeler kadar sık kullanılırlar. Günlük yaşantıda, internette zaman geçirirken, televizyon izlerken ya da farklı aktiviteler esnasında birleşik sözcükler ile karşılaşmak mümkündür. Bu birleşik kelimelerden bazılarının anlamı bilinirken bazılarının anlamını öğrenmek için TDK sözlüğe başvurma ihtiyacı duyulabilir. It kopuk ne demek, TDK sözlükte ne anlama gelir? It kopuk TDK sözlük anlamı ve örnek cümleler…

Egitim 18-05-22 20:55

İt hıyarı ne demek? İt hıyarı birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler, anlam kayması veya tür kayması yoluyla ortaya çıkabilirler. Anlam kayması ile oluşan birleşik kelimelerin içerisindeki sözcükler gerçek anlamlarını yitirirken, tür kayması ile oluşan birleşik kelimelerin içerisindeki sözcüklerin türü değişir. Birleşik kelimeler bu sayede yeni sözcüklere dönüşür ve yeni anlamlara sahip olurlar. It hıyarı birleşik kelimesi de bunlardan bir tanesidir. It hıyarı ne anlama gelir?

Egitim 18-05-22 20:54

İt elli ne demek? İt elli birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Günlük yaşamda kullanılan kelimelerden bazılarının anlamına tam olarak hakim olunmayabilir. Özellikle birleşik kelimeler için bu durum sıkça söz konusu olur. İki farklı kelimenin bir araya gelmesiyle başka bir anlam elde edilmesini sağlayan birleşik kelimeler, Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından incelenerek analiz edilir ve bu incelemeler çeşitli kaynaklarda yayımlanır. TDK sözlükte yer alan It elli birleşik kelimesi de bunlardan biridir. It elli ne demektir?

Egitim 18-05-22 20:54

İt canlı ne demek? İt canlı birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe kelimeler arasında kökenleri ve anlamları ile dikkat çeken kelimeler bulunur. Türk Dil Kurumu, kökeni ayırt edilmeksizin Türkçede kullanılan farklı anlamlara sahip sözcükleri inceleme altına almaktadır. Dilimizin geliştirilmesi için sürdürülen bu çalışmalara birleşik kelimeler de dahildir. Yapılan bu incelemelerden bir tanesi de It canlı birleşik kelimesi ile ilgilidir. It canlı ne demektir?

Egitim 18-05-22 20:53

İt ne demek? İt kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türk Dil Kurumu, Türkçe dilini geliştirmek ve bu dil üzerine incelemeler yapmak üzere kurulmuştur. Yabancı kelimelerin Türkçeleştirilmesi için çalışmalar yapan TDK, aynı zamanda kelimelerin kökeni ve anlamı üzerine de incelemelerini sürdürmektedir. Merak edilen kelimelerin anlamında bu nedenle TDK açıklamaları izlenmektedir. Yaygın olarak araştırılan It kelimesi ne anlama gelir? TDK’ya göre It ne demektir?

Egitim 18-05-22 20:53

İt iti ısırmaz ne demek? İt iti ısırmaz TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik fiiller ve deyimler tek bir kelimeden oluşabilecekleri gibi iki ayrı kelimeden de oluşabilirler. Hatta kimi zaman ikiden daha fazla kelime içeren sözcük öbekleri halinde görülürler. Bu ifadeler, tıpkı atasözleri gibi kısa, açıklayıcı sözlerdir. Ancak atasözleri gibi net olmayıp mecaz içerebilirler. Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller, anlatımı güçlendiren ve dili zenginleştiren araçlardır. It iti ısırmaz ifadesi de bu zenginliklerden biridir. It iti ısırmaz ne demektir?

Egitim 17-05-22 18:45

İt sürü, para kazan ne demek? İt sürü, para kazan TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik fiiller yapı bakımından çeşitlilik gösterir. Türkçede bolca bulunan bu ifadeler, kelime grubu olarak kullanılan deyimlerde de görülür. Sözcük öbeği olarak karşılaşılan pek çok deyim, birleşik fiillerden oluşur. Atasözleri ise, cümle halindeki deyimlerle benzerlik gösterse bile, yol gösterici özelliğiyle ayrışırlar. Tüm bu dil hazinelerinin hiçbirinin söyleyeni belli değildir. It sürü, para kazan ifadesi de bunlardan biridir. It sürü, para kazan ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 18:45

İt ulur, birbirini bulur ne demek? İt ulur, birbirini bulur TDK sözlük anlamı nedir?

Atasözleri ve deyimler, belirli durumları çarpıcı bir şekilde ifade eden kalıplaşmış sözlerdir. Birleşik fiiller de yeni bir anlam kazanarak kalıplaşmış bir ifade sunarlar. Ancak bu sözler geçmiş zamanlarda ortaya çıktığı için günümüzde bazılarını anlamak zordur. Bazıları ise ilk duyulduğu andan itibaren anlamını ortaya serer. Kalıplaşmış ifadelerden biri olan It ulur, birbirini bulur ne demektir? It ulur, birbirini bulur, TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 17-05-22 18:45

İt ölüsü gibi ne demek? İt ölüsü gibi TDK sözlük anlamı nedir?

Deyimler, cümle veya söz öbeği olarak bulunabilirler. Deyimler, tıpkı atasözleri ve birleşik fiiller gibi kalıplaşmış ifadelerdir. Eski zamanlardan günümüze kadar gelmişlerdir ve söyleyeni belli değildir. Atasözlerinin ve birleşik fiillerin de oluşma zamanı bilinmez. TDK; deyimler, atasözleri ve birleşik fiilleri sözlükler yardımıyla listeler. Böylelikle bilinmeyen sözleri bulmak kolaylaşır. It ölüsü gibi ifadesi de yaygın olarak kullanılan ve anlamı araştırılan sözlerden biridir. TDK sözlüğe göre It ölüsü gibi ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 18:45

İt kağnı gölgesinde yürür de kendi gölgesi sanırmış ne demek? İt kağnı gölgesinde yürür de kendi gölgesi sanırmış TDK sözlük anlamı nedir?

Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller birbirlerine benzese de aralarında kullanım ve oluşum farkları bulunur. Bunların hepsi kalıplaşmış ifadelerdir, ancak atasözleri bir yargı içerirken deyimler ve birleşik fiiller belirli durumları ve şeyleri ifade eder. Türkçe, bu ifadeler sayesinde zenginleşmiştir ve Türk tarihinden gelen bu sözleri kullanarak kuvvetli bir anlatıma kavuşur. It kağnı gölgesinde yürür de kendi gölgesi sanırmış ifadesi de, Türkçede bulunan öz anlatımlardan biridir. It kağnı gölgesinde yürür de kendi gölgesi sanırmış TDK sözlükte ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 18:45

İt ürür, kervan yürür ne demek? İt ürür, kervan yürür TDK sözlük anlamı nedir?

Atasözleri, belirli durumları açıklayan kısa ve net ifadelerdir. Deyimler, atasözleri gibi belirli durumları açıklamak için kullanılır. Birleşik fiiller ise iki farklı sözcüğün birleşerek yeni bir anlam kazanmasıdır. Genellikle bir ifadenin özüne vurgu yapan bu araçlar, dillerin en önemli parçalarındandır. It ürür, kervan yürür sözü de bu parçalardan biridir. Türk dilinde yer alan önemli bir ifade olan It ürür, kervan yürür ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 18:45

İt izi at izine karışmak ne demek? İt izi at izine karışmak TDK sözlük anlamı nedir?

Atasözleri ve deyimler, belirli durumları çarpıcı bir şekilde ifade eden kalıplaşmış sözlerdir. Birleşik fiiller de yeni bir anlam kazanarak kalıplaşmış bir ifade sunarlar. Ancak bu sözler geçmiş zamanlarda ortaya çıktığı için günümüzde bazılarını anlamak zordur. Bazıları ise ilk duyulduğu andan itibaren anlamını ortaya serer. Kalıplaşmış ifadelerden biri olan It izi at izine karışmak ne demektir? It izi at izine karışmak, TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 17-05-22 18:45

İt sürüsü kadar ne demek? İt sürüsü kadar TDK sözlük anlamı nedir?

Atasözleri ve deyimler, belirli durumları çarpıcı bir şekilde ifade eden kalıplaşmış sözlerdir. Birleşik fiiller de yeni bir anlam kazanarak kalıplaşmış bir ifade sunarlar. Ancak bu sözler geçmiş zamanlarda ortaya çıktığı için günümüzde bazılarını anlamak zordur. Bazıları ise ilk duyulduğu andan itibaren anlamını ortaya serer. Kalıplaşmış ifadelerden biri olan It sürüsü kadar ne demektir? It sürüsü kadar, TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 17-05-22 18:45

İt gibi çalışmak ne demek? İt gibi çalışmak TDK sözlük anlamı nedir?

Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller birbirlerine benzese de aralarında kullanım ve oluşum farkları bulunur. Bunların hepsi kalıplaşmış ifadelerdir, ancak atasözleri bir yargı içerirken deyimler ve birleşik fiiller belirli durumları ve şeyleri ifade eder. Türkçe, bu ifadeler sayesinde zenginleşmiştir ve Türk tarihinden gelen bu sözleri kullanarak kuvvetli bir anlatıma kavuşur. It gibi çalışmak ifadesi de, Türkçede bulunan öz anlatımlardan biridir. It gibi çalışmak TDK sözlükte ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 18:45

İt ite (buyurur), it de kuyruğuna ne demek? İt ite (buyurur), it de kuyruğuna TDK sözlük anlamı nedir?

Deyimler, cümle veya söz öbeği olarak bulunabilirler. Deyimler, tıpkı atasözleri ve birleşik fiiller gibi kalıplaşmış ifadelerdir. Eski zamanlardan günümüze kadar gelmişlerdir ve söyleyeni belli değildir. Atasözlerinin ve birleşik fiillerin de oluşma zamanı bilinmez. TDK; deyimler, atasözleri ve birleşik fiilleri sözlükler yardımıyla listeler. Böylelikle bilinmeyen sözleri bulmak kolaylaşır. It ite (buyurur), it de kuyruğuna ifadesi de yaygın olarak kullanılan ve anlamı araştırılan sözlerden biridir. TDK sözlüğe göre It ite (buyurur), it de kuyruğuna ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 18:45

İt derisinden post olmaz ne demek? İt derisinden post olmaz TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik fiiller ve deyimler tek bir kelimeden oluşabilecekleri gibi iki ayrı kelimeden de oluşabilirler. Hatta kimi zaman ikiden daha fazla kelime içeren sözcük öbekleri halinde görülürler. Bu ifadeler, tıpkı atasözleri gibi kısa, açıklayıcı sözlerdir. Ancak atasözleri gibi net olmayıp mecaz içerebilirler. Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller, anlatımı güçlendiren ve dili zenginleştiren araçlardır. It derisinden post olmaz ifadesi de bu zenginliklerden biridir. It derisinden post olmaz ne demektir?

Egitim 17-05-22 18:45

İt dişi domuz derisi ne demek? İt dişi domuz derisi TDK sözlük anlamı nedir?

Diller uzun bir tarihe sahip, yaşayan yapılardır. Türkçe dili de uzun bir tarihe ve kökene sahiptir. Bu tarihin izlerini taşıyan, önemli kişilerin deyişlerini barındıran kalıplaşmış sözler barındırır. Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller, bazı şeyleri açıklamak için ortaya çıkmış kalıplaşmış sözlerdir. Türk tarihinden izler taşıyan bu sözlerden biri de It dişi domuz derisi ifadesidir. It dişi domuz derisi TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 17-05-22 18:45

İt değmekle deniz pis olmaz ne demek? İt değmekle deniz pis olmaz TDK sözlük anlamı nedir?

Atasözleri, belirli durumları açıklayan kısa ve net ifadelerdir. Deyimler, atasözleri gibi belirli durumları açıklamak için kullanılır. Birleşik fiiller ise iki farklı sözcüğün birleşerek yeni bir anlam kazanmasıdır. Genellikle bir ifadenin özüne vurgu yapan bu araçlar, dillerin en önemli parçalarındandır. It değmekle deniz pis olmaz sözü de bu parçalardan biridir. Türk dilinde yer alan önemli bir ifade olan It değmekle deniz pis olmaz ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 18:45

İt ağzını kemik tutar ne demek? İt ağzını kemik tutar TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik fiiller yapı bakımından çeşitlilik gösterir. Türkçede bolca bulunan bu ifadeler, kelime grubu olarak kullanılan deyimlerde de görülür. Sözcük öbeği olarak karşılaşılan pek çok deyim, birleşik fiillerden oluşur. Atasözleri ise, cümle halindeki deyimlerle benzerlik gösterse bile, yol gösterici özelliğiyle ayrışırlar. Tüm bu dil hazinelerinin hiçbirinin söyleyeni belli değildir. It ağzını kemik tutar ifadesi de bunlardan biridir. It ağzını kemik tutar ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 18:45

Karnı tok it gölgede yatar ne demek? Karnı tok it gölgede yatar TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik fiiller ve deyimler tek bir kelimeden oluşabilecekleri gibi iki ayrı kelimeden de oluşabilirler. Hatta kimi zaman ikiden daha fazla kelime içeren sözcük öbekleri halinde görülürler. Bu ifadeler, tıpkı atasözleri gibi kısa, açıklayıcı sözlerdir. Ancak atasözleri gibi net olmayıp mecaz içerebilirler. Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller, anlatımı güçlendiren ve dili zenginleştiren araçlardır. Karnı tok it gölgede yatar ifadesi de bu zenginliklerden biridir. Karnı tok it gölgede yatar ne demektir?

Egitim 17-05-22 18:37

Isıracak it (veya köpek) dişini (veya dişlerini) göstermez ne demek? Isıracak it (veya köpek) dişini (veya dişlerini) göstermez TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik fiiller yapı bakımından çeşitlilik gösterir. Türkçede bolca bulunan bu ifadeler, kelime grubu olarak kullanılan deyimlerde de görülür. Sözcük öbeği olarak karşılaşılan pek çok deyim, birleşik fiillerden oluşur. Atasözleri ise, cümle halindeki deyimlerle benzerlik gösterse bile, yol gösterici özelliğiyle ayrışırlar. Tüm bu dil hazinelerinin hiçbirinin söyleyeni belli değildir. ısıracak it (veya köpek) dişini (veya dişlerini) göstermez ifadesi de bunlardan biridir. ısıracak it (veya köpek) dişini (veya dişlerini) göstermez ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 18:34

Issız eve it buyruk ne demek? Issız eve it buyruk TDK sözlük anlamı nedir?

Atasözleri, belirli durumları açıklayan kısa ve net ifadelerdir. Deyimler, atasözleri gibi belirli durumları açıklamak için kullanılır. Birleşik fiiller ise iki farklı sözcüğün birleşerek yeni bir anlam kazanmasıdır. Genellikle bir ifadenin özüne vurgu yapan bu araçlar, dillerin en önemli parçalarındandır. ıssız eve it buyruk sözü de bu parçalardan biridir. Türk dilinde yer alan önemli bir ifade olan ıssız eve it buyruk ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 18:28

At yedi günde, it yediği günde ne demek? At yedi günde, it yediği günde TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik fiiller, en az iki sözcüğün birleşerek oluşturduğu eylemlerdir. Bazı deyimler de birleşik fiiller yardımıyla oluşmuştur. Sözcük öbeği olan bu deyimlerin aksine bir de cümle halindeki deyimler vardır. Cümle halindeki deyimler atasözleriyle benzerdir ancak atasözlerinin aksine öğüt vermezler. Deyimler, atasözleri ve birleşik fiiller, dildeki anlatımı kuvvetlendiren sözlerdir. Bu sözlerden biri de At yedi günde, it yediği günde şeklindedir. At yedi günde, it yediği günde TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 17-05-22 17:42