Italya Disisleri Bakani Angelino Alfano Haberleri

ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması

İtalya Dışişleri Bakanlığı: - "Bakan Alfano, bugün Gazze Şeridi'nde Filistinli göstericiler ile İsrail güvenlik güçleri arasındaki şiddetli çatışmaların ardından meydana gelen ölüm ve yaralanmalara ilişkin endişe ve derin üzüntülerini vurgulamaktadır" - "Müdahil olan tüm taraflara daha fazla kan dökülmesini önlemek adına mümkün olan her şeyi yapmaları çağrısında bulunuyoruz"

Haber 2018-05-14 23:19:11

İtalya'dan Gazze açıklaması

Dışişleri Bakanı Alfano: "Gazze'deki şiddet içeren çatışmalara ilişkin endişe ve taziyelerimi iletiyorum" - "İtalya şiddeti kınıyor, dahil olan bütün taraflara gerilimin azaltılması ile İsrailli ve Filistinlilerin bir arada barış ve güven içinde yaşayabileceği acil siyasi çözüm çağrısında bulunuyor"

Haber 2018-03-31 20:26:16

Lübnan Güvenlik Güçlerine Uluslararası Destek Toplantısı

İtalya Dışişleri Bakanı Alfano: - "Ordu ve iç güvenlik güçlerinin kapasitesi ile devlet kurumlarının güçlendirilmesi Lübnan'ın bölgesel krizlerden korunması açısından çok önemli" - Toplantının ardından yayımlanan ortak bildiriden: - "(Toplantıda) Lübnan'ın Ortadoğu'yu istikrarsızlaştıran krizlerden korunması gerektiği yönündeki çağrılar yinelenerek, bölge ülkeleri ve organizasyonlara, Lübnan'ın egemenlik ve bütünlüğüne saygı çerçevesinde siyasi, sosyal ekonomik ve finansal istikrar ile güvenliğinin sağlanması için çalışılması çağrısında bulunuldu"

Haber 2018-03-16 00:59:14

İtalya, Esed rejiminin Doğu Guta'ya saldırılarını kınadı

İtalya Dışişleri Bakanı Alfano: - "Rejimin savunmasız insanlara ve sivil ​altyapıya yönelik rastgele bombalamalarını kesinlikle kınıyorum" - Bakanlığın açıklamasından: - "Son birkaç günde bölgede artan rastgele bombalamalarda yüzlerce insan hayatını kaybetti. Doğu Guta, Astana anlaşmalarında ilan edilen gerginliği azaltma bölgeleri arasında yer alıyor. Bombalamaların haricinde, rejim güçlerinin yeni kimyasal silah kullanımı iddialarının yer aldığı endişe verici haberler de geliyor"

Haber 2018-02-09 03:04:12

“Ortak Amaç İçin Paylaşılan Sorumluluk: Dayanışma ve Güvenlik” konferansı

İtalya Dışişleri Bakanı Alfano: - "İtalya, Afrika Fonu’na 2018-2019 dönemi için 80 milyon avro daha verecek. Bu fon, özellikle yeni nesli hedefleyen ekonomik ve sosyal kalkınma projelerinde kullanılacak" - "2016-2017 yıllarında Akdeniz'deki göç akışlarına bakıldığında, yaklaşık yüzde 34 düşüş görüyoruz. Bu veri başardıklarımızın çok net resmini ortaya koyuyor" - "Son dönemde artan popülizm, göç meselesini istismar ederek korku yaymayı amaçlıyor. Irkçılığa ve bu tür bir popülizme karşı çıkmalıyız" - "Nijer'e askeri misyon, Nijer hükümetinin isteği halinde ve Nijer'in egemenliğine saygı çerçevesinde gönderilecektir"

Haber 06-02-18 16:58

İtalya’nın AGİT Dönem Başkanlığı

- İtalya Dışişleri Bakanı Alfano: - "İtalya’nın AGİT Dönem Başkanlığı sloganını 'diyalog, aidiyet ve sorumluluk' olarak belirledik"

Haber 11-01-18 19:12

İtalya Dışişleri Bakanı Alfano, Libya'da

- İtalya Dışişleri Bakanı Alfano, UMH Başkanlık Konseyi Başkanı Serrac ile görüştü

Haber 23-12-17 16:57

MED 2017 Akdeniz Diyalogları Forumu

- İtalya Dışişleri Bakanı Alfano: - "Suriye rejiminin acımasız eylemleri barış ihtimalini uzun ve karmaşık hale getirdi. İtalya olarak Birleşmiş Milletler öncülüğündeki siyasi çözüm sürecini destekliyoruz" - Lübnan Cumhurbaşkanı Avn: - "Sünnilerle Şiiler arasında felaket yaratacak savaş tehlikesi konusunda birkaç uyarıda bulundum. Doğu için hazırlanan bu planın gerçekleşmesi halinde yalnızca bizim için değil, aynı zamanda Avrupa için korkutucu sonuçları olabilir"

Haber 30-11-17 19:42

10. Türkİtalyan Forumu

- İtalya Dışişleri Bakanı Alfano: - "(Darbe girişimi sırasında) O an, Türkiye'nin egemenliğini savundum. Gerçekten de bunun bir demokratik süreç olmadığını, buna karşı olduğumu söyledim"

Haber 23-11-17 17:54

Türkiye’de gözaltında tutulan gazeteci Gabriele Del Grande sınır dışı edildi

İtalya Dışişleri Bakanı Angelino Alfano, Hatay'da 9 Nisan'da gözaltına alınan gazeteci ve belgeselci Gabriele Del Grande'nin serbest bırakıldığını duyurdu. Bakan Alfano, bu sabah sosyal medya hesabından paylaştığı iletilerde, 14 gündür Muğla Geri Gönderme Merkezi'nde tutulan ve Salı akşamından beri de açlık grevinde olan Gabriele Del Grande'nin özgürlüğüne kavuşmasına ilişkin açıklama yaptı.

Haber 24-04-17 10:27

Avrupalı bakanlar: Türkiye şu anda üye olamaz

Lüksemburg ve İtalya dışişleri bakanları Jean Asselborn ve Angelino Alfano, referandumun ardından şu anda Türkiye'nin AB üyesi olmasına karşı olduğunu söyledi.

Haber 18-04-17 21:57

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu İtalyan Mevkidaşı İle Görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu İtalya Dışişleri Bakanı Angelino Alfano’yla telefon görüşmesi gerçekleştirdi.Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından alınan...

Yurthaber 17-12-16 20:51

Dha Ankara - Çavuşoğlu'ndan İtalyan Mevkidaşı Alfano'ya Tebrik Telefonu

 DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün İtalya Dışişleri Bakanı Angelino Alfano'yu arayarak, Alfano'ya dışişleri bakanlığı görevine atanmasından dolayı tebrik etti. Diplomatik

Yurthaber 17-12-16 19:45

Çavuşoğlu'ndan İtalyan Mevkidaşı Alfano'ya Tebrik Telefonu

- DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün İtalya Dışişleri Bakanı Angelino Alfano'yu arayarak, Alfano'ya dışişleri bakanlığı görevine atanmasından dolayı tebrik etti.

Yurthaber 17-12-16 19:45

İtalyan Bakan: Türkiye kapıları açarsa Avrupa için yıkıcı olur

İtalya İçişleri Bakanı Alfano, Türkiye ve AB arasında sığınmacılara ilişkin imzalanan anlaşmanın geri çekilmesi, Türkiye'nin kapıları açması halinde bunun Avrupa için yıkıcı olacağını söyledi

Haber 08-08-16 19:01

İtalyan bakan: Taşıyıcı annelik cinsel suçtur

İtalya İçişleri Bakanı Alfano, taşıyıcı annelik yönteminin cinsel suç sayılması ve bu yöntemle çocuk sahibi olan ebeveynlerin de hapis cezasına çarptırılması gerektiğini söyledi. Bakan eşcinsel çiftlerin ebeveyn olmaması gerektiği görüşünde.

Haber 07-01-16 06:15

İtalya İçişleri Bakanı Alfano: Schengen’i askıya almadık

İtalya’nın Slovenya sınırında kontrol yoğunlaştırıldı.

Haber 05-01-16 22:27

İtalya'dan Türkiye'ye göçmen gemisi teşekkürü

İtalya İçişleri Bakanı Angelino Alfano, göçmen gemilerinin durdurulması çalışmaları için Türkiye'ye teşekkür etti. Alfano yapılan ortak çalışmayı "mükemmel" diye niteledi.

Haber 13-03-15 16:15

İtalyan bakandan Türkiye’ye teşekkür

İtalya İçişleri Bakanı Angelino Alfano, Türk hükümetinin göçmen dolu gemilerin İtalya'ya gelişlerinin önlenmesi hususunda durumu iyileştirdiğini belirterek Türkiye'ye teşekkür etti.

Haber 12-03-15 22:34

İtalya’da IŞİD endişesi

İtalya İçişleri Bakanı Angelino Alfano, ülkesinin ve başkent Roma'nın, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) ilk hedefleri arasında olduğunu söyledi.

Haber 09-09-14 20:23

İtalya: Göçmen kurtarma operasyonlarına son verebiliriz

İtalya İçişleri Bakanı Angelino Alfano, Kuzey Afrika'dan mülteci akınıyla baş edemediklerini belirterek Avrupa Birliği'nin yardım etmemesi halinde, Akdeniz'de savaş gemileriyle mültecileri kurtarma operasyonlarına son verebileceklerini söyledi.

Haber 17-06-14 08:30