Itc Erbil Milletvekili Aydin Maruf Haberleri

AYDIN SEÇİM SONUÇLARI: 14 Mayıs 2023 Aydın oy oranları, seçim sonuçları saat kaçta açıklanır? Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçim sonuçları

Aydın seçim sonuçları hakkında araştırmalar hız kazandı. Türkiye 14 Mayıs günü cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili seçimi için sandık başına gitti. Oy kullanan seçmenler saat 08:00 ile 17.00 arasında oy kullandılar. 2023 seçim sonuçları Mynet seçim sayfası üzerinden takip ediliyor. Peki, Aydın seçim sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Haber 2023-05-15 02:31:26

AYDIN SEÇİM SONUÇLARI 2023: 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili İstanbul seçim sonucu ve oy oranları Mynet.com'da olacak

Aydın seçim sonuçları, 14 Mayıs 2023 tarihine az bir zaman kala gündem oldu. Vatandaşlar heyecanla 14 Mayıs'taki Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerini bekliyorlar. Aydın'ın ilçeleri olan Bozdoğan, Buharkent, Çine, Didim, Germencik, İncirliova, Karacasu, Karpuzlu, Koçarlı, Köşk, Kuşadası, Kuyucak, Nazilli, Söke, Sultanhisar, Yenipazar seçim sonuçları pazar günü belli olacak. Peki, Aydın seçim sonuçları saat kaçta açıklanacak?

Haber 2023-05-11 13:35:47

Irak karıştı! Türkmen Cephesi Milletvekili Erşat Salihi: Kerkük yiğit Türkmen askerlerimizin kontrolü altında ve güvendedir

Irak’ta patlak veren şiddet olayları sonrası ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Kerkük sokakları sessizliğe büründü. Irak Meclisi Türkmen Grubu Başkanı ve Irak Türkmen Cephesi (ITC) Milletvekili Erşat Salihi ise, Türkmen askerlerinin Kerkük'te güvenliği sağladığını belirtti. Sosyal medyadan askerlerle birlikte paylaşım yapan Salihi "Bu yiğitleri gören dost sevinsin, düşman korksun. Kerkük, Kerkük Savunma Gücü’müzdeki Türkmen yiğitlerimizin kontrolü altında daha da güvendedir" dedi.

Haber 2022-08-30 00:20:23

Karacasu’ya kazandırılacak hastane projesinde çalışmalar başlıyor

Aydın’ın Karacasu ilçesinde uzun zamandır gündemde olan hastane projesi için çalışmalar kısa sürede başlıyor.AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal, AK Parti Karacasu ilçe Başkanı Fuat Meriç, AK Parti Karacasu İlçe Gençlik Kolları Başkanı Turancan Önem, Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekli, Belediye Meclis Üyeleri Memduh İlgili, Erbil Avcı önümüzdeki günlerde yapılması planlanan yeni hastane binası için incelemelerde bulundu.

Yurthaber 2021-01-07 10:10:33

Cizre TSO ve OKİD arasında ticari işbirliği protokolü imzalandı

Cizre-Irak-Erbil arasında ticaretin kabiliyetini arttırmak amacı ile işbirliği protokolü imzalandı.İki ülke arasındaki ticaretin geliştirilmesi adına düzenlenen protokol, Cizre TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sevinç, Meclis Başkanı ve Cizre İktisadi ve Kültürel Kalkınma Platformu (CİKAP) Başkanı Ömer Faruk Yıldırım ve Irak Türkmen Cephesi Milletvekili ve aynı zamandan Ortadoğu Kalkınma ve İşbirliği Derneği Başkanı İmdat Bilal arasında imzalandı.İmza töreninden sonra bir açıklama yapan Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Sevinç, protokol ile Cizre ile Erbil arasında ticaretin daha da gelişmesi ve iki şehrin ticaretten daha pay almasını sağlamak amacı ile bilgilendirme havuzu kurulacağını söyledi.

Yurthaber 16-11-20 13:24

DÜZELTME - Maruf: Bağdat'ta olumlu veya olumsuz her durum Erbil'i de etkiler başlıklı haberimizin girişinde yer alan Azınlıklardan Sorumlu ifadesi sehven kullanılmıştır. Haberimizi düzelterek yeniden yayımlıyoruz. Saygılarımızla. Maruf: Bağdat'ta ol

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Bölge Bakanı Aydın Maruf: - "Bağdat'ta olumlu veya olumsuz her durum mutlaka Erbil'i de etkiler. Neticede IKBY, Irak'ın bir bölümüdür" - "2003'ten sonra Irak'ta başa gelen hükümetler döneminde yapılan hata ve yolsuzlukların hepsi bugün Adil Abdulmehdi hükümetinin üzerine birikmiştir" - "Bağdat'ın buradaki hükümetin sesini ve problemlerini dinlemesi gerekir" - "Ankara ile Erbil arasında geçmişte olduğu gibi bugün de siyasi, diplomatik ve ekonomik ilişkiler var. Gelecekte de ilişkilerin ilerleyeceğini tahmin ediyoruz"

Haber 01-11-19 13:58

Maruf: Bağdat'ta olumlu veya olumsuz her durum Erbil'i de etkiler

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Bölge Bakanı Aydın Maruf: - "Bağdat'ta olumlu veya olumsuz her durum mutlaka Erbil'i de etkiler. Neticede IKBY, Irak'ın bir bölümüdür" - "2003'ten sonra Irak'ta başa gelen hükümetler döneminde yapılan hata ve yolsuzlukların hepsi bugün Adil Abdulmehdi hükümetinin üzerine birikmiştir" - "Bağdat'ın buradaki hükümetin sesini ve problemlerini dinlemesi gerekir" - "Ankara ile Erbil arasında geçmişte olduğu gibi bugün de siyasi, diplomatik ve ekonomik ilişkiler var. Gelecekte de ilişkilerin ilerleyeceğini tahmin ediyoruz"

Haber 01-11-19 11:04

IKBY Bölge Bakanı Aydın Maruf: Her zaman Kürt’ler, Türk’ler ve Türkmen’ler kardeş olmuştur

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Bölge Bakanı ve Irak Türkmen Cephesi’nin (ITC) IKBY Sorumlusu Aydın Maruf, "Türkiye’yi sanki Kürt’lere karşı, ya da etnik gruba karşıymış gibi gösteriyorlar, öyle bir durum yok.

Haber 26-10-19 16:42

IKBY Bölge Bakanı Aydın Maruf: Türkmen harici tüm grupların hedefi Türkmenleri asimile etmek

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Bölge Bakanı ve Irak Türkmen Cephesi’nin (ITC) IKBY Sorumlusu Aydın Maruf, “Kraliyet döneminde başlayıp Cumhuriyet dönemine kadar Irak’a gelen iktidarlar Türkmenler için karanlık ve acı bir dönem olmuştur.

Haber 25-10-19 16:52

Salihi'den ITC Erbil binasındaki korumalara yönelik saldırıya tepki

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşat Salihi: - "Buraya yapılan saldırı kesinlikle bir soru işaretidir. Buradaki hükümetten faillerin bir an önce yargı önüne çıkarılmasını talep ediyoruz"

Haber 29-09-19 14:56

Irak'ta Türkmenler diyalogla haklarını aramaktadır

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Bölge Bakanı Aydın Maruf: - "Irak'ta Türkmenler hiçbir zaman diğer gruplara haksızlık yapmadı ancak haksızlığa maruz kaldı. Türkmenler her zaman diyalogla haklarını aramaktadır" - "Türkmen haklarının verilmesi konusunda Erbil hükümeti Bağdat’ın önüne geçti. Orada bir bakanlığımız bulunuyor" - ITC Türkiye Temsilcisi Mehmet Tütüncü: - "Irak’ta kardeşlik ve dostluktan başka bir çaremiz yoktur"

Haber 27-09-19 18:47

Erbil’de ITC binasına saldırı

Irak Türkmen Cephesi Erbil İl Başkanlığı’na kimliği belirsiz kişilerce saldırı düzenlendi.Irak Türkmen Cephesi Erbil İl Başkanı Emir İzzet, gece saat 01.30 sularında kent merkezinde yer alan ITC binasına bir grup kimliği belirsiz silahlı kişilerce saldırı düzenlendiğini belirtti.

Haber 23-09-19 18:04

Başkan Çakmak’tan CHP heyetinin ziyaretiyle ilgili açıklama

CHP Adıyaman İl Başkanı Deniz Çakmak, CHP heyetinin geçtiğimiz günlerde Adıyaman’a gelerek yaptığı inceleme ve temaslarla ilgili açıklamada bulundu.CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, PM Üyeleri Erbil Aydınlık, Pınar Uzun, Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Adıyaman Milletvekili Abudrrahman Tutdere ile birlikte geçtiğimiz günlerde Adıyaman’da bir takım incelemelerde bulunmuştu.Heyet, Adıyaman Sitilce bölgesinde baraj ve çöp alanı, Yaylakonak Beldesinde ki bakır madeni sahası, Çelikhan-Adıyaman Karayolu üzerindeki bakır maden sahası, Kahta Esendere köyü HES alanı, Nemrut Dağı Milli Parkı’nda incelemede bulundu.Deniz Çakmak, heyetin ziyaretiyle ilgili olarak, “Bize gelen yoğun şikayetler üzerine öncelikli olarak Çelikhan-Adıyaman Karayolu üzerinde bulunan bakır maden ocağına gittik.

Yurthaber 14-09-19 15:00

CHP Heyeti Adıyaman’da incelemelerde bulundu

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu ile CHP PM üyeleri Pınar Uzun, Erbil Aydınlık ve CHP Adıyaman İl ve ilçe yönetimi, belediye meclis üyeleri, kadın kolları, gençlik kolları üyelerinden oluşan CHP Heyeti Adıyaman’daki doğa hakları ihlallerini incelemek üzere yerinde incelemeler yaptı.CHP heyeti ilk olarak Sitilce’de hastaneye yaklaşık 400 metre uzaklıktaki Adıyaman merkez ve merkeze bağlı köylere ait katı atıkların depolandığı alanı ziyaret etti.Şehrin kanalizasyon sularıyla alakalı açıklamalarda bulunan CHP heyeti, etrafa mikrop ve kötü koku saçıldığını, bölgede sıtma hastalığının yaygın olduğunu, 45 büyükbaş hayvanın telef olduğunu, halk sağlığını hiçe sayan politikalar ve gerekli önlemlerin alınmaması sonucu karşılaştıkları manzaranın vahim olduğunu belirttiler.Yaylakonak Beldesini ve Çelikhan’ın Pınarbaşı Beldesini ziyaret eden heyet, etkin çözümler için yerel yönetim politikaları doğrultusunda yöredeki sorunların, yaşanan sıkıntıların nasıl çözülebileceği hakkında görüş alışverişinde bulundu.Heyet daha sonra Çelikhan ve Kahta ilçelerinde bir takım yaptığı incelemelerin ardından Cendere ve Nemrut Dağı’nı da gezerek inceleme yaptı.Yapılan incelemeler sonrasında hazırlanacak olan raporların ilerleyen günlerde kamuoyla paylaşılacağı belirtildi.

Yurthaber 12-09-19 15:50

Bakan Aydın Maruf, Elazığ TSO Başkanı Arslan’la bir araya geldi

İlerleyen süreçte daha faydalı ve olumlu çalışmalar yapacaklarını belirten Irak Türkmen Cephesi Devlet Bakanı Aydın Maruf,"Hem Erbil-Ankara arasındaki ilişkiler hem de Bağdat-Ankara arasındaki idari , siyasi, diplomatik ilişkilerimiz son derece güzel.

Yurthaber 24-08-19 13:45

Milletvekili Tutdere bu kez Besni’de muhtarlarla buluştu

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere muhtar buluşmalarının dördüncüsünü Adıyaman’ın Besni ilçesinde gerçekleştirdi.Adıyaman’ın Besni ilçesinde gerçekleştirilen toplantıya Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, CHP Adıyaman İl Başkanı Deniz Çakmak, CHP Parti Meclisi Üyesi Erbil Aydınlık, CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç, CHP İl Genel Meclis Üyesi Haci Ali Öztekin, CHP Belediye Meclis Üyesi Seyit İrfan Irmak, merkez mahalle muhtarları ve köy muhtarları katıldı.Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç, amaçlarının bu memlekete, köylere, mahallelere, beldelere hizmeti en iyi şekilde getirmenin mücadelesini verdiklerini söyledi.CHP Adıyaman İl Başkanı Deniz Çakmak ise konuşmasında, " Toplantıdaki amacımız hem muhtarlarımızı tanışsın, kaynaşsın, hem de bizler tanışalım, sıkıntılarımızı dinleyelim.

Yurthaber 06-08-19 09:30

AK Parti’li Milletvekili Ağar: Büyük devletimiz, şehit diplomatımızın kanını yerde bırakmadı”

Irak’ın Erbil kentinde Türk diplomatı Osman Köse’nin şehit edilmesinin hemen ardından Milli İstihbarat Teşkilatı ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin teröristleri etkisiz hale getirdiğini belirten AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, “Saldırıyı planlayan, azmettiren hainleri büyük devletimiz etkisiz hale getirerek şehit diplomatımızın kanını yerde bırakmadı.

Haber 28-07-19 15:34

Erbil Saldırganı HDP Milletvekilinin Kardeşi Çıktı

Irak’ın Erbil kentinde Türk konsolosluk çalışanlarına yönelik saldırının faillerinden biri olan Mazlum Dağ’ın HDP Diyarbakır milletvekili Dersim Dağ’ın kardeşi olduğu ortaya çıktı

Haber 19-07-19 14:48

Erbil'de konsolosluk çalışanını şehit eden terörist HDP'li vekilin ağabeyi çıktı!

Irak'ın Erbil kentinde, Türk konsolosluk görevlisi Osman Köse'nin şehit olduğu saldırıyı düzenleyen terörist Mazlum Dağ'ın (27), HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ'ın ağabeyi olduğu ortaya çıktı.

Haber 19-07-19 13:21

Erbil saldırısının failinin kardeşlerinden biri milletvekili, ikisi terörist

Türk Başkonsolosluk görevlisinin şehit edildiği saldırıyı düzenleyenlerden biri olarak açıklanan Mazlum Dağ'ın 13 kardeşinden birinin HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ olduğu öğrenildi - Saldırganın terör örgütü PKK üyesi iki kardeşinden birinin "İsyan" kod adlı İbrahim Dağ, diğerinin "Numan" kod adlı Lütfi Dağ olduğu belirlendi - Erbil'deki saldırının faili Mazlum Dağ'ın Şubat 2015'te Habur Sınır Kapısı'ndan çıkarak terör örgütüne katıldığı tespit edildi

Yurthaber 19-07-19 13:06

Erbil saldırısının failinin kardeşlerinden biri milletvekili, ikisi terörist

Türk Başkonsolosluk görevlisinin şehit edildiği saldırıyı düzenleyenlerden biri olarak açıklanan Mazlum Dağ'ın 13 kardeşinden birinin HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ olduğu öğrenildi - Saldırganın terör örgütü PKK üyesi iki kardeşinden birinin "İsyan" kod adlı İbrahim Dağ, diğerinin "Numan" kod adlı Lütfi Dağ olduğu belirlendi - Erbil'deki saldırının faili Mazlum Dağ'ın Şubat 2015'te Habur Sınır Kapısı'ndan çıkarak terör örgütüne katıldığı tespit edildi

Haber 19-07-19 13:06

Erbil'de konsolosluk çalışanını şehit eden terörist HDP'li vekilin ağabeyi

IRAK'ın Erbil kentinde, Türk konsolosluk görevlisi Osman Köse'nin şehit olduğu saldırıyı düzenleyen terörist Mazlum Dağ'ın (27), HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ'ın ağabeyi olduğu ortaya çıktı.

Haber 19-07-19 12:48

Erbil’deki saldırının faili HDP’li milletvekilinin ağabeyi çıktı

Irak’ın Erbil kentinde geçtiğimiz gün Türk diplomatın şehit edildiği saldırının failinin HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ’ın ağabeyi olduğu ortaya çıktı.Önceki gün Irak’ın Erbil kentindeki bir lokantada silahlı saldırı gerçekleştirilmiş, olayda bir Türk diplomat şehit düşmüştü.

Haber 19-07-19 10:37

IKBY'nin Türkmen Bakanı Selim: Haince, kalleşçe bir saldırı

IRAK Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Devlet Bakanı, Türkmen Cepheli (ITC) Aydın Maruf Selim, Erbil'de, Türk diplomatın şehit edildiği saldırıyı kınadı.

Haber 18-07-19 18:01

DHA DIŞ - IKBY'nin Türkmen Bakanı Selim: Haince, kalleşçe bir saldırı

IRAK Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Devlet Bakanı, Türkmen Cepheli (ITC) Aydın Maruf Selim, Erbil'de, Türk diplomatın şehit edildiği saldırıyı kınadı.

Haber 18-07-19 18:01

IKBY'nin Türkmen Bakanı Selim: Haince, kalleşçe bir saldırı

IRAK Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Devlet Bakanı, Türkmen Cepheli (ITC) Aydın Maruf Selim, Erbil'de, Türk diplomatın şehit edildiği saldırıyı kınadı.

Haber 18-07-19 17:51

DHA YURT BÜLTENİ-17

(ÖZEL)- IKBY'NİN TÜRKMEN BAKANI SELİM: HAİNCE, KALLEŞÇE BİR SALDIRI IRAK Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) Devlet Bakanı Türkmen Cepheli (ITC) Aydın Maruf Selim, Erbil'de, Türk diplomatın şehit edildiği saldırıyı kınadı.

Haber 18-07-19 17:39

Erbil’deki Saldırının Ayrıntıları Ortaya Çıkıyor

Irak’ın Erbil kentinde Türk konsolosluk çalışanlarına yönelik saldırının ayrıntıları ortaya çıkmaya başlıyor. VOA Türkçe’ye konuşan Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Devlet Bakanı Aydın Maruf saldırının siyasi bir amaç taşıdığını savundu

Haber 18-07-19 16:52

IKBY'nin ilk ITC'li Bakanı: Türkiye ile Erbil arasında ilişkilere olumlu yansıyacak

IRAK Türkmen Cephesi (ITC) Milletvekili Aydın Maruf Selim (49), Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) devlet bakanı oldu.

Haber 13-07-19 13:13

Türk iş heyeti Irak'ta Türkmen iş adamlarıyla buluştu

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan: "Biz, deneyimlerimizi Irak halkı, IKBY ve Türkmen dostlarımızla paylaşmak istiyoruz" - ITC Erbil Milletvekili Aydın Maruf: "Hedefimiz, Irak'taki Türkmen iş adamlarıyla ana vatan Türkiye'den gelen iş adamları arasında bir ortam yaratmak ve ticari faaliyet yapmaktır"

Haber 01-07-19 19:42

TİKA’dan Irak’ta 5 bin 800 aileye gıda yardımı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Irak’ın Tuzhurmatu, Kerkük, Telafer, Musul ve Erbil vilayetlerinde toplam 5 bin 800 aileye gıda yardımında bulunuldu.Selahadin Vilayeti ITC Sorumlusu Heytem Haşim Muhtaroğlu ve TİKA Bağdat Program Koordinatörü Cüneyt Esmer’in katılımıyla Tuzhurmatu merkezde 100 aileye dağıtıldı.

Haber 27-05-19 11:56

Bakan Çavuşoğlu, Türkmen siyasilerle görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak Türkmen Cephesi (ITC) Erbil İl Başkanlığında Türkmen siyasi yetkililerle bir araya geldi.Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Basra’daki temaslarının ardından ziyaretinin bir sonraki safhasını gerçekleştirmek üzere Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ndeki (IKBY) Erbil kentine gelmişti.

Haber 29-04-19 10:57

Diyarbakır-Erbil uçak seferleri başladı

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker: "Bu sefer sadece Erbil ile Diyarbakır arasında değil, iki bölgenin sağlık, turizm, tarım, kültür ilişkilerini pozitif yönde etkileyecek bir seferdir"

Yurthaber 21-03-19 13:06

Diyarbakır-Erbil uçak seferleri başladı

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker: "Bu sefer sadece Erbil ile Diyarbakır arasında değil, iki bölgenin sağlık, turizm, tarım, kültür ilişkilerini pozitif yönde etkileyecek bir seferdir"

Haber 21-03-19 13:03

Kütahyamız, yatırımcının ilgisini çekecek en avantajlı illerimizden biridir

AK Parti Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, cesaret ve özgün ruhuyla sanat eserlerine hayat veren Kütahyalılar’ın, girişimcilik ruhuyla da kentin kalkınmasında önemli başarılara imza atacağını ve bunu gerçekleştirmek için de başta kendisi olmak üzere tüm AK Parti teşkilatlarının gönülden destek vereceğini ifade etti.Erenler, AK Parti Kütahya Belediye Başkan adayı Ahmet Sami Kutlu’ nun Börekçiler, Paşam Sultan ve Maruf Mahalle sakinlerinin bir araya geldiği Yahya Bey Konağı’ndaki ’Mahalle Buluşmaları’ etkinliğine katıldı.

Yurthaber 28-02-19 10:10

Ahmet Sami Kutlu: Çöple alakalı problemi derhal sonlandıracağız

AK Parti Kütahya Belediye Başkan adayı Ahmet Sami Kutlu, "İnşallah önümüzdeki dönemde çok hızlı bir şekilde çöp toplama ve sokaklarımızın çok daha temiz ve yaşanılır olması anlamında belediyemiz üzerine düşen görevini yapacaktır" dedi.Kutlu, AK Parti Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Muhterem Kılıç ve belediye meclis üyesi adaylarıyla birlikte, Yahya Bey Konağı’nda Börekçiler, Paşam Sultan ve Maruf mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.Kütahya’da çöplerin toplanması hususunda bir takım problemler yaşandığını ifade eden Kutlu, "Çöplerle alakalı hemen hemen her mahallemizde bir problemimiz var.

Yurthaber 28-02-19 09:55

''Kerkük, IKBY hükümetinin kurulması için pazarlık konusu yapılmamalı''

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Kerkük Milletvekili Ahmet Haydar: "Kerkük İl Meclisi oturumları il dışında yapılarak Kerkük, IKBY hükümetinin kurulması için pazarlık konusu yapılmamalı"

Haber 18-02-19 16:12

Türkmenler IKBY'de Parlamento Başkan Yardımcılığını istiyor

Irak Türkmen Cephesi Erbil Milletvekili Aydın Maruf, Parlamento Başkan Yardımcılığı görevini almakta kararlı olduklarını söyledi

Haber 07-02-19 15:35

Türkmenler Kerkük konusunda uyardı

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşed Salihi, Kerkük’te meydana gelebilecek bir kaosun felakete yol açacağı konusunda uyarıda bulundu.ITC Başkanı Erşed Salihi yaptığı yazılı açıklamada Bağdat ile Erbil arasındaki tartışmalı bölgelerin başında yer alan Kerkük kentinin siyasi ve güvenlik ile ilgili sıkıntılara maruz kaldığını belirterek, Kerkük konusunda Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ve Bağdat’ı bilgileri dışında yapılan şüpheli siyasi anlaşmalardan uzak durmaya çağırdı.Kerkük’te meydana gelebilecek bir kaosun felakete yol açacağı uyarısında bulunarak bu felaketin Irak’ın bütün kentlerini etkileyeceğini söyleyen Salihi, "Karanlık köşelerde yazılan anayasa yüzünden kurban olan Musul’dan sonra bizi ikinci kurban yapmayın.

Haber 29-01-19 23:26

Türkmenler IKBY'de Başbakan Yardımcılığı görevine talip

ITC Erbil Milletvekili Aydın Maruf: "(IKBY'de kurulacak yeni hükümette) Önemli isteklerimizden biri Başbakan Yardımcılığı görevinin Türkmenlere verilmesidir. Bunun yanında Türkmen işlerinden sorumlu bir bakanlık, heyet ya da Türkmen işlerinden sorumlu bir müsteşarlık verilmesini istiyoruz"

Haber 16-12-18 16:28

Prestij kalem üreticileri ve koleksiyonerler Penfestte bir araya geldi

"markakalem.com" tarafından gerçekleştirilen festivalde, kalem işleme ustalarının 14 bin doları bulan özel tasarımları sergileniyor - AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı: - "Özellikle hattatlarımızın duymaktan pek hoşlandıkları bir söz vardır, 'Kur'an-ı Kerim Mekke'de nazil oldu, Kahire'de okundu, İstanbul'da yazıldı.' Dolayısıyla İstanbul, hattatlarıyla, yazısıyla maruf bir şehir olmak itibarıyla böyle bir şenliği çoktan beri hak ediyordu"

Haber 02-11-18 14:15

Türkmen işlerinden sorumlu bakanlık istiyoruz

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Erbil Milletvekili Aydın Maruf, bölgede kurulacak yeni hükümette Türkmenler için ayrı bir bakanlık istediklerini söyledi

Haber 31-10-18 14:35

AK Parti'li Eker: Neçirvan Barzani Türkiye'yi ziyaret edecek

KUZEY Irak'ta temaslarda bulunan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker, eğer kendisi de kabul ederse, IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani'nin yakında Türkiye'yi ziyaret edeceğini söyledi.  Erbil kentinde temaslarda bulunan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker, dün Türkiye’nin Erbil Başkonsolosu Hakan Karaçay ve Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti ile birlikte IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani'yi ziyaret etti.

Haber 19-10-18 11:43

Türkiye tüm siyasi platformlarda Türkmenleri desteklemiştir

ITC Erbil Milletvekili Aydın Maruf: - "Türkiye geçmişte olduğu gibi gelecekte de bu desteklerini sürdürecektir" - "Türkmenler Irak'ta önemli bir faktördür. Ülkede siyasi süreçteki önemli kararlarda, hem mecliste hem de hükümette yer alması gerektiğini istiyoruz"

Haber 15-10-18 12:31

SANKO Şirketleri Yapı ve Gayrimenkul fuarlarına katıldı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi destekleriyle AKORT Fuarcılık tarafından düzenlenen; Yapı, İnşaat, Dekorasyon Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı (BUILDEAST) ile eş zamanlı olarak düzenlenen Gaziantep Emlak, Konut Projeleri ve Finansman Fuarı (GAYRİMENKUL) kapılarını ziyaretçilerine açtı.Açılış törenine Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yalçın, Şahinbey Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, GSO Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi Başkanı Gökhan Çeliktürk, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, TOBB Başkanlık Özel Müşaviri, Odalar ve Borsalar Daire Başkanı Hasan Erbay, GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, Meclis Başkanı Hilmi Teymur, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Bilikleri Koordinatör Başkanı Fikret Kileci, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Köken, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun, Erbil Ticaret Odası Başkan Yardımcısı İbrahim Muhammed Kanabi, bölge oda, borsa başkanları ile yurtdışından çok sayıda davetlinin katıldığı fuarda, SANKO Holding şirketlerinden Çimko Çimento ve Beton, MST İş Makinaları, Başak Traktör, Gaziantep YTONG ve ASCE tarafından açılan stantlar, ziyaretçilerin ilgi merkezi haline geldi.SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Çimko Çimento ve Beton Genel Müdürü Cenker Mirzaoğlu ve diğer yetkililer, katılımcı ve ziyaretçilere Çimko Çimento ve Beton, MST İş Makinaları, Başak Traktör, Gaziantep YTONG ve ASCE ürünleri ve projelerine ilişkin bilgi aktardılar.Ortadoğu Fuar Merkezi’nde 4 Ekim’de açılan ve Gaziantep, İstanbul, Ankara, Kocaeli, Bursa, Adıyaman ve Antalya’dan firmaların yer aldığı fuarlar 4 gün boyunca 10:00-19:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Yurthaber 08-10-18 23:41

GRAFİKLİ - IKBY milletvekili seçimleri yarın

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde yer alan Erbil, Süleymaniye, Duhok ve Halepçe kentlerinde 3 milyon 88 bin seçmen yarın sandık başına gidecek - Bölge sakinleri, 5 bin 933 seçim merkezinde 111 milletvekili için oy kullanabilecek - Bölgede hem askeri hem de ekonomik gücü elinde tutan KDP, KYB'nin yanı sıra muhalefet cephesindeki Goran Hareketi ile Kürdistan İslami Birlik Partisi, İslami Toplum Partisi ve Kürdistan İslami Hareket Partisi de seçimlere katılacak -Dini ve etnik azınlıklar için ayrılan 11 kotadan Türkmenler 5, Hristiyanlar ise 6 ismi meclise gönderecek

Haber 29-09-18 11:05

HDP eski milletvekili Ayhan’ın cenazesi Siverek’te

 - IRAK’ın Erbil kentinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden HDP eski milletvekili İbrahim Ayhan’ın cenazesi memleketi Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine getirildi.

Haber 24-09-18 10:37

HDP’li eski vekil Ayhan'ın cenazesi Türkiye’ye getirildi

IRAK Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki Erbil kentinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski milletvekili İbrahim Ayhan’ın cenazesi, otopsi yapılıp toprağa verilmek üzere Türkiye'ye getirildi.

Haber 24-09-18 09:25

HDP’li eski vekil İbrahim Ayhan'ın cenazesi Türkiye’ye getirildi

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki Erbil kentinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski milletvekili İbrahim Ayhan’ın cenazesi, otopsi yapılıp toprağa verilmek üzere Türkiye'ye getirildi.

Haber 24-09-18 07:09