Ittifak Protokolu Haberleri

İttifak teklifi gündem olmuştu! Ümit Özdağ Meral Akşener’i 2 büyükşehirde geçti

31 Mart 2024 Pazar günü Türkiye'de yaklaşık 61 milyon seçmen sandık başına gitti. Birçok il ve ilçede değişimler yaşanırken Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, daha önce ittifak teklif ettiği İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e 2 büyükşehirde fark attı.

Haber 2024-04-01 08:09:17

Özgür Özel, Akşener'e yüklendi: Sende olmayan vicdan ve insaf, İYİ Parti’nin iyi insanlarında var

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti ile Balıkesir’de sonuçsuz kalan ittifak görüşmeleri üzerinden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yüklenerek, "Sende olmayan vicdan ve insaf, İYİ Parti’nin iyi insanlarında var. Hepsinden vallahi de billahi de oy istiyorum" dedi. Akşener de CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e sert tepki gösterdi.

Haber 2024-03-26 22:04:37

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Yozgat mitinginde konuştu! Ortada bir matruşka ittifakı var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yozgat'ta düzenlenen AK Parti mitinginde halka seslendi. 50 bin kişinin katıldığı mitingde Erdoğan, CHP lideri Özgür Özel'e yüklendi. Erdoğan ayrıca muhalefet partileri arasındaki ittifak konusunda da "Seçmenin iradesini işporta malı gibi birilerine peşkeş çekiyorlar. Karşımızda matruşka ittifakı var." ifadelerini kullandı.

Haber 2024-03-26 16:36:36

Meral Akşener ile kurdukları ittifakın adını açıkladı! Mitingler emekli mitinglerine dönmeye başladı

CHP'nin İYİ Parti'yle ittifak girişimi neticede iki parti arasında tansiyonun zaman zaman yükseldiği bir krize dönüştü. CHP lideri Özgür Özel, Meral Akşener ile seçimde iş birliği kuramadıklarını belirtirken ses getirecek bir noktaya da değindi. İki liderin meydanlarda ortak olarak dile getirdiği 'emekliler' konusu Özel'e göre Akşener'le buluştukları ittifakı belirledi.

Haber 2024-03-18 12:29:12

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Beyoğlu'nda esnaf ziyaretinde bulundu:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Cumhur İttifakı'nın hesabi değil hasbi bir ittifak olduğunu belirterek, "Allah nazardan saklasın. Liderlerimiz, 'Biz biriz, diriyiz, iriyiz, kardeşiz, hep beraber Türkiye'yiz.' diyor ve 85 milyonu biz kucaklıyoruz. Büyük ve güçlü Türkiye için Türkiye Yüzyılı için ne yapıyoruz? Gece gündüz demeden, Allah'ın izniyle canla başla çalışıyoruz." dedi.

Yurthaber 15-03-24 07:56

Meral Danış Beştaş'tan dikkat çeken sözler! 'Biz kazanmak için yola çıktık, bizim oyumuz bize'

DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Eş Başkanı adayı Meral Danış Beştaş, 31 Mart'ta yapılacak seçimlerle ilgili açıklama yaptı. 2019'daki ittifak kararının bir defaya mahsur alındığını ifade eden Beştaş "Demokrasinin önünü açmak için karar aldık" dedi. Açıklamasının devamında Beştaş, "Biz kazanmak için yola çıktık, bizim oyumuz bize. Biz kendi oyumuzu istiyoruz. Biz bu konuda çok netiz" ifadelerini kullandı.

Haber 13-03-24 20:05

Fatih Erbakan o iddialara ateş püskürdü! 14 Mayıs'ı hatırlatarak yanıtladı: Akılla izah edilemez! Allah şifa versin

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde Cumhur İttifakı'ndan ayrılarak kendi adaylarıyla yarışacak olan Yeniden Refah Partisi'nde (YRP) Genel Başkan Fatih Erbakan, partisinden istifa eden milletvekili Suat Pamukçu'nun "FETÖ" çıkışına yanıt verdi. Açıklama karşısında çok şaşırdıklarını belirten Erbakan, "İki bakımdan Allah şifa versin diyoruz" dedi. Erbakan "Adnan Hocacılık" suçlamasını ise aldıkları ittifak kararını hatırlatarak cevapladı.

Haber 11-03-24 09:36

DEM'den İstanbul için dikkat çeken paylaşım! 'Size mecbur değiliz'

CHP ile İstanbul'da ittifak yapacağı iddia edilen DEM Parti'den dikkat çeken bir paylaşım geldi. DEM Parti İstanbul adayı Meral Danış Beştaş sosyal medya hesabından "Kendimize oy veriyoruz! Size mecbur değiliz!" yorumuyla bir video paylaştı.

Haber 11-03-24 00:01

HÜDA PAR'dan dikkat çeken ittifak çıkışı! 'Biz o defteri kapattık'

Kocaeli'de gazetecilerle bir araya gelen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Yapıcıoğlu ittifak görüşmeleriyle ilgili, "Bazı partiler, bazı yerlerde adaylarını çekip bir yerlere destek verebilirler ama HÜDA PAR açısından biz ittifak görüşmeleriyle ilgili noktayı koyduk, o defteri kapattık" dedi. İşte Yapıcıoğlu'nun o açıklamaları...

Haber 08-03-24 14:59

AK Parti'nin gündeminde CHP kazanırsa ihtimali: Yeniden Refah'a sitem etti! Zaten yüzde 50'yle alacağımız yerleri niye verelim

Yeniden Refah Partisi'nin AK Parti'nin işbirliği teklifine kapıyı kapatmasının ardından AK Partili Efkan Ala'dan sitemkar sözler geldi. "Eğer CHP kazanacaksa ittifak çatısı altında olmanın anlamı yok" diyen Genel Başkanvekili Ala, Yeniden Refah'ın seçime kendi başına girdiği yerlerde CHP'nin kazanma olasılığını artırdığına değindi. Ala'nın "Zaten yüzde 50'nin üzerinde alacağımız yerler" diyerek verdiği mesaj da dikkat çekti.

Haber 06-03-24 13:41

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken 'Zübük' göndermesi: Elinizdekini de götürür

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu'ndaki temaslarının ardından Turgut Özal Spor Salonu önünde AK Parti mitinginde konuşma yaptı. Erdoğan, CHP ve DEM Parti'nin ittifak yaptığını belirterek, "CHP'nin genel başkanı önce İstanbul'da sonra Mersin'de DEM ile demlendi" dedi. 'Zübük' göndermesiyle dikkat çeken Erdoğan, "Her kim hesapsız atıp tutuyorsa bilin ki size hiçbir şey vermeyeceği gibi elinizdekinden de götürür." ifadesini kullandı.

Haber 02-03-24 15:34

Akşener'den kararlı mesaj: 1 Nisan'dan sonra İYİ Parti iktidarının ayak sesleri konuşulacak

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin seçim beyannamesini ve belediye başkan adaylarını açıkladı. İttifak düzenine ve dayatma siyasetine karşı olduklarının altını çizen Akşener, Türkiye'de yaşanan dört temel soruna dikkat çekti. Akşener yoksulluk, sığınmacılar, deprem ve kentsel dönüşüm rantı olarak sıraladığı dört temel sorun hakkındaki çözüm önerilerini de ifade etti.

Haber 24-02-24 15:36

Optimar’ın son anketinde çok çarpıcı CHP ve DEM Parti detayı! Bu oran şaşırttı: Yüzde 58.6…

Yerel seçimler öncesinde anketler gelmeye devam ederken Optimar yaptığı son araştırmasında CHP ile DEM Parti arasındaki ‘kent uzlaşısı’ ile ilgili dikkat çeken sonuçlara ulaştı. Seçmene ‘sizce CHP ile DEM Parti arasındaki bu uzlaşı yeni bir ittifak mıdır?’ diye sorulurken ortaya çok konuşulacak sonuçlar çıktı. Peki bu uzlaşı İstanbul seçimlerini nasıl etkileyecek? Hangi partinin oyu ne kadar? İşte yerel seçimler öncesi anketlerde son durum…

Haber 24-02-24 08:27

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete sert sözler! 'İstanbul'daki komediyi görüyorsunuz, rezillik diz boyu'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimleri kapsamında partisinin Balıkesir mitinginde konuştu. CHP'ye sert sözlerle yüklenen Erdoğan, "Muhalefette rezillik diz boyu. Kim nereyi kaparsa elinde kalıyor. Milleti kandırmaya çalışıyorlar. Muhalefet partilerindeki çekişmeler ayrı facia. İstanbul’daki komediyi görüyorsunuz, kaybedeceklerini görünce sağa sola saldırıyorlar. CHP'nin ülkeyle ortak noktası kalmadı örtülü ittifak tezgahını eline yüzüne bulaştırdı" ifadelerini kullandı.

Haber 23-02-24 16:40

Fatih Erbakan canlı yayında açıkladı! AK Parti ile neden ittifak yapmadılar? 'Biz İstanbul'da iki ilçeyi istedik'

31 Mart Yerel Seçimleri'nde ittifak kararı almayan ve İstanbul'da Mehmet Altınöz'ü aday gösteren Yeniden Refah Partisi'nin Genel Başkanı Fatih Erbakan katıldığı canlı yayında çok konuşulacak açıklamalar yaptı. İstanbul'da AK Parti'yi desteklemek için iki ilçe istediklerini açıklayan Erbakan, "Bize 'İlçe adaylarımızı nasıl geri çekeriz artık açıkladık' yanıtını verdiler" şeklinde konuştu. Erbakan, "AK Parti ile ittifak kapısı hala aralık mı?" sorusuna da net yanıt verdi.

Haber 22-02-24 22:46

İstanbul adayları merakla bekliyordu! Yeniden Refah Partisi'nde Elif Erbakan iddiası

Siyasi partiler 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde aday belirleme sürecinde son dönemece girdi. Seçimlerde ittifak yapmama kararı alan Yeniden Refah Partisi'nin büyükşehirlerdeki adayları da merak konusu olmuştu. YRP'nin İstanbul adaylığı için Elif Erbakan isminin kesinleştiği ve aday tanıtım toplantısında duyurulacağı iddiası siyaset gündemini hareketlendirdi.

Haber 09-02-24 21:56

Yeniden Refah Partili Doğan Aydal'dan canlı yayında yerel seçim açıklaması: AK Parti'den Kocaeli ve Sakarya'yı istedik

Siyasi partiler 31 Mart Yerel Seçimleri için aday belirleme çalışmalarında son dönemece girdi. Seçimlere kendi adaylarıyla girme kararı alan Yeniden Refah Partisi'nin Genel Başkanvekili Prof. Dr. Doğan Aydal canlı yayında ittifak ile ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Aydal, "AK Parti'den iki büyükşehir istedik. Kocaeli ve Sakarya. Neden bunu istedik? Rahmetli Erbakan Hocamızın sanayi bölgelerine olan hassasiyetini biliyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Haber 08-02-24 22:44

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefet partilerine tepki: Bütün bu yükü Bay Kemal'in sırtına yükleyip çekildiler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman Üniversitesi Spor Salonu'nda Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni'ne katıldı. Erdoğan butona basarak kura çekimini başlattı. Erdoğan burada yaptığı açıklamada, "Yolda birbirlerini görseler selam vermeyecek olanları aynı ittifak çatısı altında birleştirdiler yine de beceremediler. Bütün bu yükü de Bay Kemal'in sırtına yükleyip çekildiler." ifadelerini kullandı.

Haber 08-02-24 14:45

Yeniden Refah'ın İstanbul adayı mesaisine Elif Erbakan iz bıraktı! AK Parti'nin teklifinden sonra yeni ittifak iddiası

Yeniden Refah Partisi'nin İstanbul adayı Ankara kulislerini salladı. Son günlerde adı sıkça geçen Elif Erbakan için Yeniden Refah Partili Doğan Aydal'ın sözleri iddiaları pekiştirdi. AK Parti'nin teklifini geri çeviren Yeniden Refah'ın ayrıca bir başka ittifakta yer alabileceği öne sürüldü. Üstelik ittifak temaslarının çoktan başladığı konuşuluyor.

Haber 05-02-24 09:39

Fatih Erbakan yerel seçim kararını açıkladı: Ankara, İstanbul ve İzmir'de kendi adaylarımızı göstereceğiz

Yeniden Refah Partisi ile AK Parti arasındaki ittifak görüşmeleri sona erdi. Bu gelişmenin ardından YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın yerel seçimler öncesi partisinin ittifak kararını bugün açıklayacağı duyurulmuştu. Erbakan merak edilen kararına ilişkin ilk kez açıklamada bulunarak, "Ankara, İstanbul ve İzmir'de kendi adaylarımızı göstereceğiz" dedi.

Haber 03-02-24 14:42

Yeniden Refah ile AK Parti ittifak yapacak mı? Gözler saat 14.00'e çevrildi

Yerel seçim çalışmaları kapsamında 5 kez bir araya gelen ancak henüz anlaşamayan AK Parti ile Yeniden Refah arasındaki düğüm bugün çözülüyor. Fatih Erbakan saat 14.00'de kameralar karşısına geçerek partisinin 31 Mart'taki politikasını duyuracak.

Haber 03-02-24 08:52

AK Parti'den YRP'ye kritik ziyaret! İstanbul ve Ankara'da aday çıkaracak mısınız? sorusuna yanıt

İttifak görüşmelerinin devam ettiği AK Parti ile Yeniden Refah Partisi arasında son görüşme dün akşam saatlerinde yapıldı. Görüşmede son rötuşların yapıldığı belirtildi. YRP Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin, gazetecilerin "İstanbul, Ankara ve İzmir'den belediye başkanı adayı çıkaracak mısınız?" sorusu üzerine genel başkanlarının kararını işaret etti.

Haber 02-02-24 07:33

Son dakika | İmamoğlu'ndan Özgür Özel'e Akşener hepsini topa tuttu! AK Parti'yle ittifak iddiası: 'Bizi engellemeye çalışan Beştepe değil Saraçhane!'

Son dakika haberi: İYİ Parti'nin seçim billboard'larına CHP'li belediyelerde izin verilmemesi Meral Akşener'i küplere bindirdi. İYİ Parti lideri, "Bu kez bizi engellemeye çalışan Beştepe değil Saraçhane!" derken esip gürledi. Akşener ayrıca Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel'e de seslenip "Buna cevap vermek zorundasınız! Bunu benim kaldırmam mümkün değil" diyerek sitem etti.

Haber 31-01-24 11:02

AK Parti ile Yeniden Refah'ın görüşmeleri tamamlandı! Karar için saat verildi

31 Mart seçimlerinde ittifak için görüşmelere devam eden Yeniden Refah Partisi ile AK Parti arasındaki görüşmeler tamamlandı. Çıkacak sonuçlar merak edilirken YRP Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, "Biz ittifak sürecinin daha fazla uzaması düşüncesinde değiliz" ifadesini kullandı. Yeni bir görüşme olmayacağını belirten Kılıç nihai kararın Fatih Erbakan tarafından cuma günü açıklanacağını belirtti.

Haber 30-01-24 17:20

Ekrem İmamoğlu'ndan Muharrem İnce'nin sert açıklamalarına yanıt: Kendisiyle biz bu tonda bu dilde ve bu kavramlarla konuşmadık

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, 31 Mart yerel seçimlerinde CHP ile iş birliği yapmayacaklarını belirterek "Bunlar her gün demleniyor, ittifak kurmam mümkün değil" demişti. İnce'nin açıklamalarına yanıt veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu "Sayın İnce'yle biz bu tonda bu dilde ve bu kavramlarla konuşmadık. Onun bana olan saygısını, hürmetini, sevgisini biliyorum. Benim de ona olan sevgi, saygı, hürmetimi o biliyor. O bakımdan bu cümleleri söylemişse niçin söyledi, bir gözden geçireceğim" dedi

Haber 26-01-24 17:33

CHP'den Muharrem İnce'ye aynı sertlikte yanıt! İnce'nin isteklerini sıralayıp tepki gösterdi: Olumlu sonuçlansa bu açıklamalar yapılmazdı

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP ile ittifak kurmayacaklarını belirterek DEM parti üzerinden eleştirilerde bulunmuştu. Bu açıklamaların ardından CHP'den jet hızıyla yanıt geldi. Parti Sözcüsü Deniz Yücel, İnce'nin müzakereler sırasında belirttiği istekleri sıralayarak, "Bugün yaptığı açıklamaların ve eleştirilerin müzakereler olumlu sonuçlansaydı asla yapılmayacağını biliyoruz." karşılığını verdi.

Haber 26-01-24 13:37

Son dakika | Muharrem İnce köprüleri attı: CHP'yle iş birliği kapısı kapandı! Bunlar her gün demleniyor, ittifak kurmam mümkün değil

Son dakika haberi: Memleket Partisi'nin merakla beklenen seçim kararını Muharrem İnce duyurdu. CHP ile uzun süredir devam eden iş birliği görüşmeleri sonuç vermedi, İnce ittifak kapısını kapattı. CHP'ye "Bunlar her gün demleniyor, ittifak kurmam mümkün değil" deyip sert eleştirilerde bulunan İnce, İBB adayıyla ilgili de açıklama yaptı. Geçtiğimiz günlerde İmamoğlu çıkışıyla dikkatleri üzerine çeken eski CHP'li Mehmet Sevigen'in Memleket Partisi'nin İBB adayı olacağı iddiasına yanıt geldi.

Haber 26-01-24 11:35

AK Parti ne teklif etti? YRP ne istedi? Masada 1 büyükşehir, 4 önemli ilçe var: Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'da

AK Parti ile Yeniden Refah Partisi arasındaki görüşmeler sekteye uğramış, seçim için ittifak görüşmelerinden netice alınamamıştı. AK Parti İstanbul ve Ankara başta olmak üzere 10 büyükşehirde destek istedi. YRP ise 'Her şey tek taraflı olmaz' diyerek kendi teklifini sundu. İstekler arasında bir büyükşehir ve 4 önemli ilçe yer aldı. Kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek. İşte detaylar...

Haber 26-01-24 07:51

AK Parti'nin üç büyükşehir teklifi ilk kez açıklandı: Yeniden Refah Partisi'nden sürpriz görüşme sonrası 'ittifak' çıkışı

Dün AK Parti ile Yeniden Refah Partisi arasında sürpriz bir görüşme yaşandı. İki parti arasındaki görüşme trafiği bir süreliğine kesintiye uğramıştı. İstanbul'da aday çıkarmaları durumunda seçim sonucuna önemli ölçüde etki etmesi beklenen YRP'nin Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz, AK Parti'den kendilerine gelen teklifi açıkladı.

Haber 23-01-24 10:36

Yeniden Refah Partisi'nden 'ittifak' açıklaması! Kulisler hareketlendi... AK Parti ne teklif edecek bunu bilmiyoruz dedi, İmamoğlu için noktayı koydu: İstemiyoruz

Yerel seçimlerde özellikle İstanbul'da AK Parti ile ittifak yapıp yapmayacağı merak konusu olan Yeniden Refah Partisi'nden (YRP) kulisleri hareketlendiren bir açıklama geldi. AK Parti heyeti ile bir araya geleceklerini duyuran YRP Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, "Ne teklif edecek bunu bilmiyoruz" dedi. Kılıç'ın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili sözleri ise dikkat çekti.

Haber 22-01-24 15:37

Gözler AK Parti'yle devam eden ittifak görüşmelerindeydi! Yeniden Refah kararını duyurdu

AK Parti ile Yeniden Refah Partisi arasında iş birliğine yönelik temas trafiği sekteye uğradı. Yeniden Refah'ın İstanbul'da AK Parti'nin adayı Murat Kurum'u destekleyip desteklemeyeceği merak edilirken sürpriz bir açıklama geldi. İki parti bir süredir özellikle İstanbul için iş birliği senaryosunu değerlendiriyordu. Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, AK Parti ile ittifak görüşmelerinin kesildiğini duyurdu.

Haber 16-01-24 16:02

CHP Bilecik'i kaybetti, yeni başkan Mustafa Sadık Kaya oldu! CHP Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın'dan açıklama geldi: 'Asıl seçim...'

Bilecik'te bugün gerçekleştirilen Bilecik Belediye Başkanlığı seçimlerinde ittifak ortağı İYİ Parti'nin desteğini alamayan CHP, belediyeyi kaybetti. Yapılan oylamada eski İYİ Partili Belediye Meclisi üyesi Mustafa Sadık Kaya, belediye başkanlığına getirildi. CHP Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın'dan konuyla ilgili açıklama geldi. Günaydın, 'Asıl seçim tüm Bilecik’li seçmenlerin katılımıyla 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak.' ifadelerini kullandı.

Haber 13-01-24 17:54

Murat Kurum sonrası Hüda Par kararını verdi! İstanbul, Ankara ve İzmir'de aday çıkartacaklar mı? Dikkat çeken yerel seçim kararı

Cumhur İttifakı ve AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Murat Kurum'u ilan etmesinin ardından gözler ittifaktaki partilere çevrildi. İttifak ortaklarından Yeniden Refah Partisi üç büyükşehir için henüz kararını açıklamazken, Hüda Par için dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Hüda Par'ın yerel seçimlerde İstanbul, Ankara ve İzmir için kararını verdiği belirtildi.

Haber 10-01-24 16:05

AK Parti randevu talep etti, yarın görüşme yapılacak! Yeniden Refah Partisi'nden yerel seçim için çarpıcı ittifak mesajı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, AK Parti ile yerel seçim için ittifak görüşmelerine ilişkin açıklamada bulundu. Kılıç, “AK Parti heyetinin Yeniden Refah Partisi heyetinden randevu talebi genel merkezimize ulaştı. Yarın buna ilişkin akşam saatlerinde görüşme yapılacak. Kapı kapanmış değil" dedi. Kılıç, AK Parti'nin teklif paketinin değerlendirilmesi neticesinde iş birliği durumunun netleşeceğini belirtti. İşte detaylar...

Haber 04-01-24 17:45

HÜDA PAR'ın yerel seçim kararı belli oldu: Birkaç seçim bölgesi dışında...

Türkiye 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere doğru yaklaşırken; Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) kararını açıkladı. Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin, yaptığı açıklamada "Birkaç seçim bölgesinde ittifak adaylarını destekleme, diğer yerlerde ise seçimlere kendi logomuzla ve adaylarımızla katılma kararı almış bulunuyoruz." dedi.

Haber 03-01-24 14:52

Yeniden Refah Partisi'nden AK Parti'ye 3 il şartı! Suat Kılıç duyurdu... Yerel seçimde işbirliği için ön görüşme yapıldı

Seçimlere doğru geri sayım sürerken Yeniden Refah Partisi'nden (YRP) dikkat çeken 'ittifak' çıkışı geldi. Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, AK Parti ve Yeniden Refah Partisi heyetlerinin, yerel seçimlerde İstanbul, Ankara ve İzmir'de işbirliği için ön görüşmeyi yaptığını söyledi. Kılıç, 81 ilde aday çıkarma konusunda ise kapının henüz kapanmadığının altını çizdi.

Haber 26-12-23 17:16

CHP lideri Özgür Özel'den Meral Akşener'in 'savaş ilanı' sözlerine yanıt: İYİ Parti'nin üyesi iyi insanlara söylüyorum, herkesle barış ilan ediyoruz

CHP ile yerel seçimlerde ittifak yapmayacağını ilan eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "savaş ilanı" sözleri gündem olmuştu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Akşener'in sözlerinin hatırlatılması üzerine dikkat çeken bir açıklama yaptı. Özel "Muhalafete muhafelet yapmayız. İYİ Parti'ye ve İYİ Parti'nin üyesi iyi insanlara şunu söylüyorum. Biz Hacıbektaş'tan Türkiye'deki herkesle barış ilan ediyoruz" dedi.

Haber 22-12-23 18:48

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'ndan 'ittifak' açıklaması: 'Henüz sonuçlanmadı'

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerle ilgili ittifak görüşmelerinin sürdüğünü belirtti. Yapıcıoğlu açıklamasının devamında "İttifaklarla ilgili basında farklı farklı haberler görüyoruz. Bizden veya yetkili bir arkadaşımızdan duymadığınız hiçbir şeye itibar etmeyiniz. İttifakla ilgili görüşmelerimiz var, fakat bu henüz sonuçlanmadı" dedi.

Haber 21-12-23 06:49

SON DAKİKA | Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan'dan 'ittifak görüşmeleri' açıklaması Ankara, İstanbul ve İzmir için talep oldu

Son dakika haberi: Türkiye adım adım yerel seçimlere doğru yaklaşıyor. Siyasi partiler de seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Son olarak Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ittifak görüşmelerine dair açıklama yaptı. Erbakan, Ankara, İstanbul ve İzmir için talep olduğunu, bununla ilgili istişareleri yaptıklarını söyledi.

Haber 20-12-23 12:09

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Fatih Erbakan o illerin ismini bir bir sıraladı! Cumhur'da ittifak tablosu netleşiyor: İstanbul, Ankara, İzmir...

Cumhur İttifakı'nda ittifak mesaisi son günlerde hareketlendi. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan önce HÜDA Par lideri Yapıcıoğlu, ardından Yeniden Refah lideri Fatih Erbakan ile sürpriz görüşmeler gerçekleştirmişti. AK Parti, MHP ile 30 büyükşehirde ortak aday gösterme kararı alırken Fatih Erbakan'ın açıkladığı iller de ittifak tablosunu şekillendirdi.

Haber 18-12-23 15:33

SON DAKİKA | İYİ Parti'de kriz büyüyor! Genel başkan yardımcısı Ahmet Zeki Üçok, Akşener tarafından görevden alındı

Son dakika haberine göre İYİ Parti genel başkan yardımcısı Ahmet Zeki Üçok, Meral Akşener tarafından görevden alındı. Ahmet Zeki Üçok, yerel seçimlerde CHP ile ittifak yapılmasını savunuyordu. Ahmet Zeki Üçok'un parti içinde anketleri değerlendirirken 'CHP ile ittifak yapmazsak birçok şehir AK Parti'ye geçer' fikrini savunduğu ifade edilmişti.

Haber 14-12-23 13:04

Muharrem İnce'yi baba ocağına tekrar davet edecek mi? CHP lideri Özgür Özel canlı yayında yanıtladı!

CHP lideri Özgür Özel canlı yayında, Muharrem İnce ile ilgili sorulara yanıt verdi. Memleket Partisi ile ittifak konusu gündemde olan Özel, "İnce'yi baba ocağına tekrar davet edecek mi?" sorusuna "Kim kendini bu eve ait hissediyorsa bu evin kapısı açık" diyerek yanıt verdi. İnce'nin İzmir'den aday olup olmayacağı yönündeki soruya ise Özel, "Ben bir partinin genel başkanına başka bir partinin genel başkanının belediye başkanlığı teklif etmesini saygısızlık olarak görürüm" yanıtını verdi.

Haber 12-12-23 20:31

SON DAKİKA | Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Fatih Erbakan arasında sürpriz görüşme

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ı kabul etti. Erbakan, görüşme sonrası yaptığı açıklamada "Yeniden Refah Partisinin Ankara ve İstanbul’da belediye başkanı aday çıkarmamasını ve AK Parti ile bir ittifak olabilir mi?" sorusuna yanıt verdi.

Haber 12-12-23 16:36

Yerel seçim maratonu... ÖZEL | AK Parti'nin 'aday' planı belli oldu, ilk sırada onlar var! İYİ Parti'nin kararı, Sancaklı istifası...

Türkiye, Mayıs'taki genel seçimin ardından şimdi de yerel seçim maratonuna girdi. CHP'deki genel başkanlık yarışını Özgür Özel'in kazanması, Ekrem İmamoğlu'nun süreçten güçlenerek çıkması, İYİ Parti'nin CHP ile ittifak yapmayı reddetmesi gibi birçok faktör seçimi oldukça ilginç hale getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli, Cumhur İttifakı adaylarını belirlemek için görüşmelerini sürdürüyor.

Haber 12-12-23 11:12

Yerel seçim startı verildi... ÖZEL | AK Parti'nin 'aday' planı belli oldu, ilk sırada onlar var! İYİ Parti'nin kararı, Sancaklı istifası...

Türkiye, Mayıs'taki genel seçimin ardından şimdi de yerel seçim iklimine girdi. CHP'deki genel başkanlık yarışını Özgür Özel'in kazanması, Ekrem İmamoğlu'nun süreçten güçlenerek çıkması, İYİ Parti'nin CHP ile ittifak yapmayı reddetmesi gibi birçok faktör seçimi oldukça ilginç hale getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli, Cumhur İttifakı adaylarını belirlemek için görüşmelerini sürdürüyor.

Haber 12-12-23 10:36

Yerel seçim startı verildi... AK Parti'nin 'aday' planı belli oldu, ilk sırada onlar var! İYİ Parti'nin kararı, Sancaklı istifası...

Türkiye, Mayıs'taki genel seçimin ardından şimdi de yerel seçim iklimine girdi. CHP'deki genel başkanlık yarışını Özgür Özel'in kazanması, Ekrem İmamoğlu'nun süreçten güçlenerek çıkması, İYİ Parti'nin CHP ile ittifak yapmayı reddetmesi gibi birçok faktör seçimi oldukça ilginç hale getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli, Cumhur İttifakı adaylarını belirlemek için görüşmelerini sürdürüyor.

Haber 12-12-23 10:31

Kulisleri hareketlendiren gelişme! Dikkat çeken iddia: İşte Meral Akşener'in Ankara kararı

Yerel seçimlere adım adım gidilirken siyasiler ve partilerden gelen açıklamalar yakından takip ediliyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP ile ittifak için işaret ettiği GİK toplantısından çıkarken “Ankara’yı tekrar oylayacağım” dediği iddia edildi. Kulislere göre parti kurmayları, partinin Ankara’da Mansur Yavaş’ın karşısına güçlü bir aday çıkarmakta zorlandığını aktardı.

Haber 12-12-23 08:29

O il MHP'ye bırakıldı! AK Parti'den 'Başak Demirtaş ve Ahmet Türk' yorumu... İYİ Parti'nin kararı lehimize

Cumhur İttifakı'nda seçime yönelik iş birliği çalışmaları meyvelerini vermeye başladı. Çalışmalar kapsamında seçime ayrı ve birlikte girilecek yerler giderek netleşiyor. AK Partili kaynaklar 20'den fazla ilde ittifak ortağı iki partinin ayrı adaylar göstereceğini dile getirdi. İYİ Parti'nin CHP'ye ret kararını değerlendiren partililer ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) için HEDEP'in Ahmet Türk veya Başak Demirtaş'ı aday gösterme olasılığına ilişkin de önemli bir yorum yaptı.

Haber 08-12-23 08:42

Ümit Özdağ'dan Meral Akşener'e yerel seçim için ittifak çağrısı: 'Minimum yüzde 20 oy'

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e seçim iş birliği çağrısında bulunduklarını belirtti. Özdağ, "Böyle bir iş birliğinin oy potansiyelinin minimum yüzde 20, belki de ötesinde olduğunu ifade ettik. Sokaklar, caddeler ve meydan anketleri bunu gösteriyor. Sayın Akşener'in deneyimli bir siyasetçi olarak bu konuda doğru adımı atarak Zafer Partisi'nin uzatmış olduğu eli geri çevirmeyeceğini düşünüyoruz" dedi.

Haber 07-12-23 16:59