Japon Gazetesi Haberleri

Kılıçdaroğlu ve Dündar arasındaki kavgaya Müjdat Gezen de dahil oldu! Birinci derece tanık olarak...

Sözcü Gazetesi yazarı, gazeteci Uğur Dündar ile eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki polemik sürüyor. Son olarak polemiğe usta oyuncu Müjdat Gezen de girdi. Gezen, Kılıçdaroğlu'nun Tarık Akan ve Uğur Dündar ile arasında geçtiğini öne sürdüğü diyaloğun tamamen yalan olduğunu belirtti.

Magazin 2024-04-16 09:15:15

The New York Times gram altın için manşetten duyurdu! 200 milyon dolarlık gram altın külçeleri… (16 Nisan Salı güncel çeyrek altın fiyatları)

Orta Doğu’da yaşanan gelişmeler ve Fed faiz beklentileri altın fiyatları üzerinde etkili oluyor. Bu kapsamda ons altın fiyatı için artık 2500 dolar beklentileri rahatça dile getiriliyor. Yurt içinde gram altın fiyatları da yükselişini sürdürüyor. Risk ortamında güvenli liman altına sığınanlar sadece Türkler olmadı. ABD’lilerin de her ay 200 milyon değerinde gram altın aldığı öğrenildi. Haberi The New York Times gazetesi manşetten duyurdu. İşte detaylar...

Finans 2024-04-16 07:41:49

Kırşehir'deki Japon Bahçesi bayram tatilinde 14 bin kişiyi ağırladı

Kırşehir'in Kaman ilçesindeki Kalehöyük Arkeoloji Müzesi yerleşkesinde bulunan Japon Bahçesi'ni 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde 14 bin kişi ziyaret etti.

Yurthaber 2024-04-15 13:50:37

Uluslararası Ankara Müzik Festivali'nde Japon grup WA-League gösteri yapacak

38. Uluslararası Ankara Müzik Festivali kapsamında Japon grup WA-League yarın MEB Şura Salonunda sahne alacak.

Yurthaber 2024-04-04 11:30:45

Arda Turan, birlikte oynadığı en iyi 11'i açıkladı! Türkiye'den hiçbir futbolcuya yer vermedi...

Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan İspanya'nın en önde gelen gazetesi Marca'ya konuştu. Futbolculuk döneminde oynadığı en iyi 11'i açıklayan Arda Turan, Türkiye'den hiçbir isme yer vermedi.

Spor 30-03-24 15:33

Arda Turan'dan İspanyol basınına özel açıklamalar! ''Hayalim Türkiye'nin kaderini değiştirmek''

Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan İspanya'nın en önde gelen gazetesi Marca'ya konuştu. Eyüpspor'un son durumunu değerlendiren Arda Turan'ın açıklamaları sosyal medyada gündem oldu.

Spor 29-03-24 21:57

Başka bahara kaldı! Süper Mario'nun yeni animasyon filmi 2026'da vizyona girecek

Popüler video oyun karakteri Süper Mario'nun yeni animasyon filminin 2026 yılında vizyona gireceği bildirildi. Japon konsol ve oyun üreticisi Nintendo Direktörü Miyamoto Şigeru, "Mario'nun dünyasını daha da genişletmeyi düşünüyoruz" dedi.

Trend 12-03-24 15:46

Çanakkale depremini önceden tahmin etti! Japon uzmandan korkutan yeni uyarı 'Her an olabilir! Artık...'

Çanakkale’de meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki deprem bölgede endişeye yol açtı. Çanakkale'deki 4,9'luk depremi daha önceden tahmin ettiğini iddia eden Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Marmara Bölgesi için “Her an deprem olabilir. Artık hazır olunsun” şeklinde uyarıda bulundu.

Haber 06-03-24 11:02

Malatya'nın ilk renkli gazetesi 28 Şubat'ta siyah-beyaz basıldı

Malatya'da yerel olarak yayımlanan kentin ilk renkli gazetesi Sonsöz Gazetesi, 28 Şubat "postmodern darbesi"ni unutturmamak ve protesto etmek amacıyla siyah-beyaz basıldı.

Yurthaber 28-02-24 12:23

1 Nisan sonrası için korkuttu! 2024 maaş zamlarıyla ilgili olay iddia: Asgari ücretli, çiftçi, esnaf... Artık unutun!

Yerel seçim sonrası ekonominin durumu, dolar tahminleri ve enflasyonun ne olacağı şimdiden merak edilirken Ekonomi Gazetesi yazarı Dr. Şeref Oğuz'dan herkesi endişelendirecek açıklamalar geldi. 1 Nisan sonrası 'vergi alarmları'nın çalmasıyla enteresan bir uyanış yaşayacağımızı belirten Oğuz, "Asgari ücretli, enflasyonun üzerinde maaş zamlarını unutsun. Çiftçi, destekleri unutsun. Sanayici de teşvikleri unutsun. Yani herkesin kendi yağıyla kavrulacağı bir 2024 yılı olacak." diye konuştu.

Finans 21-02-24 13:56

7 üzeri deprem beklenen ilçe ve illeri sıraladı: Sabahki sarsıntı asıl korkulması gereken değilmiş! Büyük yıkım yaşanacak

Bugün İstanbul'da da hissedilen Bursa - Gemlik merkezli tedirgin eden depremin ardından Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, 7 üzeri deprem uyarısıyla tehlikenin büyüklüğüne dikkat çekti. Sabahki depremi kastederek "Bunlar korkulacak şiddette değil ama diğerlerinin habercisi" diyen Moriwaki, "büyük deprem" beklenen illeri açıkladı.

Haber 19-02-24 14:38

Yılın değil, asrın transferi! Real Madrid, Mbappe ile 5 yıllık sözleşme imzaladı!

Fransız devi PSG, Kylian Mbappe'yi ikna edemedi. Sözleşmesinin son 6 ayına girilen Fransız oyuncu tercihini Real Madrid'den yana kullandı ve İspanyol deviyle 5 yıllık sözleşme imzaladı. Yaşanan bu sürpriz transfer gelişmesini İspanyol gazetesi MARCA duyurdu.

Spor 19-02-24 09:37

Dünyanın en sıra dışı uzay araçlarından! Aynı zamanda bir ilk: Proje başkanı, o detayı Bizi hayrete düşürdü diyerek paylaştı

Japon bilim insanları, dünyanın en sıra dışı uzay araçlarından birini, keresteden yapılmış küçük bir uydu geliştirdi. Japonya tarafından fırlatılacak olan dünyanın ilk ahşap uydusu aynı zamanda da çevre dostu. LignoSat sondası, zararlı alüminyum parçacıklarıyla mücadele etmek için tasarlandı. Yani uydu, uzay kirliliğiyle mücadele için de önemli bir adım olacak. Proje başkanı Koji Murata, "Ahşabın bu koşullara dayanma kabiliyeti bizi hayrete düşürdü" dedi.

Haber 18-02-24 14:59

Vücudunu saran elbisesiyle verdiği poz İran'da sansürlenince Ronaldo'nun sevgilisi gündem oldu

İran'ın en muhafazakar gazetesi olan Hamshahri, Cristiano Ronaldo'nun ailesiyle çekilmiş bir fotoğrafını yayınlarken, kız arkadaşı Georgina Rodriguez'in kıvrımlı kalçasını fotoşopla keserek paylaşım yaptı. Rodriguez'in o fotoğrafı sosyal medyada gündem oldu.

Magazin 16-02-24 16:56

Castella (sünger kek) tarifi: Castella nasıl yapılır?

Dünyanın farklı ülkelerinden gelen ve Türk mutfaklarında da yer edinen birçok lezzet vardır. Bunlardan biri de halk arasında sünger kek olarak da isimlendirilen Castella’dır. Yapımı son derece kolay olan ve kolay bulunan malzemelerden yapılan bu kek, genelde Japon cheescake ile karıştırılsa da yapımı çok daha kolaydır.

Yemek 08-02-24 02:26

Kimisi 'yapay zeka' kimisi ise 'gerçek' dedi! İkiz kardeşlerin güzelliği görenleri büyüledi... Sosyal medya onları konuşuyor

İkiz kardeşler "Morikaze Hana" ve "Hiiragi Kiki" sosyal medyanın gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Japon fenomenler güzellikleri sayesinde tüm dünyaya yayılan geniş bir hayran kitlesine ulaşırken 'yapay zeka' tartışmalarını da bir kez daha alevlendirdi.

Trend 02-02-24 10:14

Japon deprem uzmanından Türkiye açıklaması! Akdeniz, Ege, Marmara hepsini tek tek saydı; tsunami yüksekliği…

Türkiye deprem korkusu ile yaşarken uzmanlardan gelen son dakika açıklamaları ile ilgili haberler de gündem yaratmaya devam ediyor. Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki Kayseri’de katıldığı bir panelde dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Moriwaki açıklamasınra “Akdeniz, Ege ve Marmara'da genel olarak 1-3 metre yüksekliğinde tsunami meydana gelebilir” dedi. Kuzey Anadolu fay hattının geçtiği ülkeleri ise tek tek saydı. İşte detaylar…

Haber 02-02-24 07:42

Japon deprem uzmanı Yoshinori, Kayseri 1. Deprem Farkındalık Paneline katıldı

Yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, "Kayseri 1. Deprem Farkındalık Paneli"ne katıldı.

Yurthaber 02-02-24 07:05

Japon sosyal medya fenomeninin restorandaki hareketi viral oldu! Sadece 4 saniyelik görüntü milyonlarca izlenmeye ulaştı

Japon YouTuber Macca'nın Tayvan'da bir restoranda yemek yerken bluzunu yukarı kaldırarak göğüslerini gösterdiği yaklaşık 4 saniyelik bir video kısa sürede milyonlarca izlenmeye ulaştı. Fenomen ismin restoranda bulunan diğer müşterilere aldırış etmeden yaptığı hareketi sosyal medya kullanıcılarının ilgisini çekmeyi başardı.

Trend 01-02-24 13:40

Emekli maaş zammında yeni iddia! Canlı yayında en düşük emekli maaşı için rakam ve tarih verdi, '2 TL' detayı dikkat çekti

Milyonlarca emekli ek zamda son gelişmeleri takip etmeye devam ediyor. Emeklilerin beklediği ek zam Meclis'ten geçti, karar Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından hesaplara yatacak. Maaşlar hesaba henüz yatmazken emekliler için yeni bir zam iddiası daha ortaya atıldı. Ekonomi Gazetesi Yayın Kurulu Başkanı Şeref Oğuz, canlı yayında en düşük emekli maaşı için rakam verdi, 15 Mart'ı işaret etti.

Finans 31-01-24 09:24

Havadayken gövdesinden parça kopan Alaska Havayollarına ait uçakla ilgili iddia gündem oldu! Fabrikadan cıvatalarından bazıları eksik halde çıktı

ABD'de Alaska Havayollarına ait bir 'Boeing' marka yolcu uçağının gövdesinden bir parçanın kopması havada büyük paniğe yol açmıştı. Dünyada gündem olan olayın yankıları sürerken çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. The Wall Street Journal (WSJ) gazetesi söz konusu uçağın fabrikadan bazı cıvataları olmadan çıktığını ileri sürdü.

Haber 29-01-24 18:28

Samsun'un nabzını tutan platform: Haber Gazetesi

Haber Gazetesi, Samsun'un nabzını tutan ve doğru haber kaynağı olarak öne çıkan bir online haber platformudur. Samsun Haberleri kategorisindeki geniş içeriği ile Samsun Haber denildiğinde akla ilk gelen isimlerden biridir. Samsun'da yaşanan güncel olaylar, siyasi gelişmeler, kültürel etkinlikler ve daha birçok konuda en güvenilir bilgileri sizlere sunarak, şehrinizi yakından takip etmenize olanak tanır.

Haber 29-01-24 13:10

Asya'da tansiyon tavan yaptı: Su altı nükleer silah denemesi sonrası Kuzey Kore'den yeni hamle!

Güney Kore ve Kuzey Kore'nin arasındaki tansiyon giderek artıyor. Yine bu ay içerisinde su altı nükleer silah sistemini deneyen Kuzey Kore'den yeni hamle geldi. Güney Kore, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne doğru seyir füzesi fırlattığını açıkladı.

Haber 28-01-24 11:19

Fatih Terim'in ünü ABD'ye kadar yayıldı! ''İmparator''

Panathinaikos teknik direktörü Fatih Terim'in performansı Amerika'ya kadar ulaştı. ABD'nin köklü gazetesi Washington Post, Fatih Terim hakkında bir makale yayınladı.

Spor 26-01-24 19:34

Emekli maaş zammında yeni iddia! Canlı yayında seçimleri hatırlattı, tarih verdi! Mart ayında herkese 4 bin TL zam yapılacak!

Milyonlarca emeklinin beklediği ek zam Meclis'ten geçti, Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından maaşlara yansıması bekleniyor. Emekliler ek zamma kavuşmadan yeni bir ek zam geleceği iddiaları da devam ediyor. Karar Gazetesi Yazarı İbrahim Kahveci, SGK Uzmanı Özgür Erdursun'un yeni ek zam iddiasını hatırlatarak, seçim öncesini işaret etti. Kahveci, "Mart ayında herkese 4 bin TL zam yapılacak!" dedi.

Finans 26-01-24 09:41

Ermeni gazetesinden Atatürk ve Erdoğan hakkında skandal ifadeler!

Ermeni gazetesi The Armenian Weekly'de yer alan bir haberde Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki ifadeler büyük tepki topladı. Skandal ifadelerin sahibi Stepan Piligian, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı 'ırkçı ve fırsatçı' olarak nitelerken, Atatürk için ise 'acımasız Kemal' ifadelerini kullandı.

Haber 18-01-24 11:53

The New York Times'tan çarpıcı iddia! CIA yeni görev gücü kurdu, hedeflerinde...

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken ABD merkezli The New York Times gazetesi çarpıcı bir iddia ortaya attı. Gazete, CIA tarafından Hamas’ın Gazze’deki üst düzey isimlerinin yerinin tespit edilmesi amacıyla yeni bir görev gücü kurulduğunu, toplanan bilgilerin İsrail’e iletildiğini iddia etti.

Haber 13-01-24 18:24

İskenderun gazetesi 77 yıldır yayın hayatını aile üyelerinin çalışmasıyla sürdürüyor

Hatay'ın İskenderun ilçesinde, 1947 yılında faaliyetine başlayan İskenderun gazetesi, 77 yıldır okurlarıyla buluşuyor.

Yurthaber 10-01-24 11:26

Japon deprem uzmanından rahatlatan açıklama: O bölgeyi işaret etti! Büyük deprem beklenmiyor

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerden sonra Kuzey Anadolu fay hattında büyük bir deprem beklenmediğini belirtti. Moriwaki ayrıca 2-3 katlı yatay mimari uyarısında da bulundu.

Trend 07-01-24 16:35

Jeffrey Epstein'in cinsel istismar, pedofili ve fuhuş sarmalında isimler ifşa oldu! Listede yok yok

ABD'de kız çocuklarına yönelik cinsel istismar, pedofili ve fuhuş ağı oluşturan milyarder Jeffrey Epstein, hapishanede ölü bulunmuştu. Wall Street Journal gazetesi, Epstein'le bağlantılı olan isimlere dair bir liste yayınladı. Listedeki dünyaca ünlü isimlerden bazıları şaşırtıcı. Epstein'in dava dosyasıyla bağlantılı ve aralarında eski ABD Başkanı Bill Clinton, Microsoft kurucusu Bill Gates'in de bulunduğu birçok kişinin isimleri ifşa edildi! İşte davaya konu listedeki isimler!

Trend 04-01-24 13:34

Ünlü Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, 'Deprem açısından güvenli bölge' deyip uyardı: 'Yanlış yaparsa binlerce kişi ölür'

Ünlü Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, Akdeniz bölgesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Moriwaki, Antalya-Alanya bölgesinde deprem riskinin az olduğunu, Alanya’nın deprem açısından güvenli bölge olduğunu söyledi.

Haber 03-01-24 18:32

Son Dakika | Tokyo'da 2 uçak pistte çarpıştı! A350 Airbus yolcu uçağı alev alev yandı... O anlar böyle görüntülendi: Yüzlerce yolcu taşıyordu

Son dakika: Dün 7,5 şiddetindeki depremle sarsılan Japonya'da bugün de bir facia yaşandı. Japonya'nın başkenti Tokyo'daki Haneda Havalimanı'nda pistteki iki uçak çarpıştı. Kazaya karışan A350 Airbus yolcu uçağında yangın çıktı. Yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Japon yayın kuruluşu NHK, yanan uçaktaki yaklaşık 379 yolcu ve mürettebatın tahliye edildiğini açıkladı. Kaza anına ve sonrasına ait görüntüler dehşete düşürürken, hava trafiğindeki yoğunluk da radara yansıdı.

Haber 02-01-24 13:30

Depremden hemen önce uyarıyor! Japon fenomen Yoshi'nin paylaştığı video gündem oldu: Türkiye'de de kullanılsın!

Deprem ülkesi olan Japonya 7,6'lık sarsıntıyla gündeme geldi. Söz konusu depremin ardından şu ana kadar 24 kişinin hayatını kaybettiği öğrenilirken, Japon sosyal medya fenomeni Yoshi Enomoto'nun paylaştığı görüntü gündem oldu. Depremden kısa bir süre önce gelen bir uyarı sistemini gösteren bir videoyu paylaşan Yoshi, Japonya'da kullanılan bu sistemin Türkiye'de de olması gerektiğini söyledi.

Trend 02-01-24 08:23

Japonya depremi sonra gündem yine olası Marmara depremi! Japon uzman en kötü senaryoyu açıkladı: O 3 ilçe sular altında kalabilir

Japonya yeni yıla 7.6'lık depremle girdi. Ülke tsunami felaketi yaşarken kamuoyu yine olası Marmara depremi ihtimali üzerinde yoğunlaştı. Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki deprem sonrası katıldığı canlı yayında İstanbul için en kötü senaryoyu açıkladı. İsim isim sayan Moriwaki, "Bu ilçeler suyun içinde kalabilir" dedi.

Haber 01-01-24 16:44

'Osaka'daki ailem de...' Türkiye'de yaşayan Japon fenomen 7.4'lük depremin ardından paylaştı! 'Neredeyse tüm Japonya sallandı'

Japonya'da yaşanan 7.4 büyüklüğündeki depremin ardından tsunami uyarısı yapıldı. Çok sayıda artçı sarsıntının devam ettiği ülkeden gelen ilk görüntüler dehşete düşürürken Türkiye'de yaşayan Japon fenomen Yoshi Enomoto da paylaşımlarda bulundu. Yoshi, son paylaşımında "Japonya'da hala büyük depremler devam ediyor. Ev yıkılma ve elektrik kesme haberleri var. Neredeyse tüm Japonya sallandı. Osaka'daki ailem de büyük sallama hissetti" dedi.

Haber 01-01-24 11:47

'Domino taşı gibi' Korkutan sözler! Japon uzman Gemlik depremini işaret ederek açıkladı 'Halen orada...'

Deprem bir Türkiye gerçeği ancak özellikle 6 Şubat depremlerinin ardından vatandaşın daha yoğun şekilde gündeminde. Uzmanların açıklamaları dikkatle takip edilirken Japon deprem uzmanından korkutan sözler geldi. Yoshinori Moriwaki, 3 hafta önce Gemlik Körfezi'nde olan 5.1'lik depremin Marmara fay hattını rahatlatmadığını söyledi. Türkiye'de en büyük depremin 1939'da Erzincan'daki 7.9'luk deprem olduğunu söyleyen Moriwaki, Türkiye'deki depremlerin domino taşı gibi sıra sıra gittiğini belirtti.

Haber 27-12-23 15:29

MasterChef'te ilk finalist kim oldu? 25 Aralık 2023 MasterChef All Star ilk ceketi kim aldı? Büyük finale adım adım!

MasterChef'te ilk ceketi kazanan isim araştırılmaya başladı. MasterChef All Star 2023 sezonunda büyük finale adım adım yaklaşılıyor. 25 Aralık akşamı MasterChef'in yeni bölümüne Michelin yıldızlı Japon Şef Yoshuzumi Nagaya konuk oldu. Son 7'ye kalan yarışmacılar Esra, Hasan, Barbaros, Tahsin, Eren, Sergen ve Kıvanç oldu. Peki, MasterChef 25 Aralık'ta ilk ceketi kim kazandı? İşte ceketin sahibi ilk finalist isim...

Magazin 26-12-23 23:56

Japon deprem uzmanı İzmir Karşıyaka'daki riske dikkati çekti

Yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, İzmir Karşıyaka'daki deprem riskine dikkati çekti.

Yurthaber 18-12-23 11:04

Bölgede tansiyon yükseldi! Kuzey Kore'den yeni hamle: 73 dakika havada kaldı

Kuzey Kore'den bölgede tansiyonu yükseltecek yeni hamleler geldi. Pyongyang yönetimi peş peşe iki füze fırlattı. Japon Denizi istikametine doğru fırlatılan kıtalararası balistik füzenin 73 dakika havada kaldığı belirtildi.

Haber 18-12-23 09:57

Ogün Samast isim değişikliğinden vazgeçti! 'Herkes öğrendi bir anlamı kalmadı', talep ettiği isim...

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i öldüren Ogün Samast, tahliye edilmişti. Tahliye haberi gündemden düşmezken Samast'ın isim değişikliği için mahkemeye başvurduğu açıklanmıştı. Haberin basına yansıması sonrasında Samast değişiklikten vazgeçti. Samast’ın avukatı Raşit Hodo "Gizlilik kararı olmasına rağmen basın bir şekilde dosyaya ulaştı ve açıklaması yapıldı. Bu saatten sonra isim değişikliğinin de bir anlamı kalmadı" dedi.

Haber 14-12-23 11:04

Japon deprem uzmanından İstanbul için 'yumuşak zemin' uyarısı! Riskli ilçeleri tek tek açıkladı

6 Şubat'ta yıkıcı depremin etkisini hala yaşayan Türkiye'de yeni bir felaketin yaşanmaması için uzmanlardan gelen uyarılar sürüyor. Daha önce de Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki deprem riskleri için yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki'den bu defa İstanbul'daki bazı yerleşim yerleri için "yumuşak zemin" uyarısı geldi. Moriwaki, İstanbul'da zemini yumuşak olan bölgeleri de tek tek sıraladı.

Haber 13-12-23 22:07

Japon deprem uzmanı özellikle o ilin ismini verdi! 'Deprem olmaz deniliyordu, artık olur'

6 Şubat'ta yıkıcı depremin etkisini hala yaşayan Türkiye'de yeni bir felaketin yaşanmaması için deprem uzmanları peş peşe uyarlılar yayınlıyor. Son olarak Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki bir ile dikkat çekti. 'Orada deprem olmaz diyorlardı, artık olur' diyen Moriwaki, Ahmet Mete Işıkara'nın da efsane sözünü hatırlattı.

Haber 08-12-23 19:05

3 gün önce Bursa'yı uyarmıştı! Mudanya'daki deprem sonrası 'Büyük İstanbul depreminin habercisi olacak' diyerek açıkladı, 'tehlikeli' illeri tek tek işaretledi

Dün Mudanya'da 3 dakika arayla yaşanan 5.1 ve 4.5 büyüklüğündeki depremelerin ardından beklenen İstanbul depremiyle ilgili açıklama geldi. Japon deprem uzmanı Moriwaki "Depremlerin sık sık, haftada 1, günde bir veya gün içerisinde bir kaç kez görmeye başladığımız zaman büyük depremin habercisi diyebiliriz" derken, Türkiye'nin her yerinde kırılmaların başladığını söyledi. 3 gün önce Bursa civarı için deprem uyarısında bulunan Moriwaki, tek tek illeri işaretleyerek 'tehlikeli' demişti.

Haber 05-12-23 15:00

Hrant Dink cinayeti tetikçisi Ogün Samast yarın hakim karşısına çıkacak

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinin tetikçisi Ogün Samast'ın, FETÖ kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan dava kapsamında yarın yargılanmasına başlanacak.

Yurthaber 05-12-23 13:39

Japon deprem uzmanı, 4 bölgeye dikkat çekerek uyardı! Olası İstanbul depremiyle ilgili en kötü senaryoyu da açıkladı: Hazır olmak lazım

Sıklıkla Türkiye'nin bir deprem bölgesi olduğunu hatırlatan uzmanlardan gelen uyarılar sürüyor. Son olarak Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, önemli uyarılarda bulunan isim oldu. Moriwaki, katıldığı yayında hangi illerde büyük deprem beklediği konusuna değindi. Türkiye'de 4 bölgeye dikkat çeken Moriwaki, olası İstanbul depremiyle ilgili de en kötü senaryoyu açıklayıp "Bunun için hazır olmak lazım" dedi!

Haber 01-12-23 17:47

MİT TIR'ları davasında Erdem Gül hakkında dikkat çeken karar! Tek bir cümle söyledi: 'Gazetecilik suç değildir'

MİT TIR'ları görüntülerinin yayınlanmasına ilişkin Adalar Belediye Başkanı ve eski Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül hakkındaki davada, savcı mütalaasını açıkladı. Savcı, Erdem Gül'ün "Terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan 3 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Duruşma çıkışında basın mensuplarının soruları üzerine Erdem Gül, "Bir tek kelime söyleyeceğim gazetecilik suç değildir" dedi. İşte detaylar...

Haber 30-11-23 14:59

Japon Deprem Bilimci Moriwaki, Erzincan’da deprem eğitimi verdi

Japon Deprem Bilimci Yoshinori Moriwaki, Erzincan’da deprem eğitimi verdi.

Yurthaber 30-11-23 08:31

'Tehlikede' dedi, deprem için illeri tek tek uyardı: İstanbul, İzmir, Bingöl, Muş, Bitlis, Van... Japon uzman korkuttu: Hazır olun!

Türkiye, 6 Şubat'taki depremlerin yaralarını sarmaya çalışırken, bir yandan da kentsel dönüşüm süreçleri devam ediyor. Her fırsatta Türkiye'nin bir deprem bölgesi olduğunu hatırlatan uzmanlardan yeni uyarılar da geliyor. Son olarak Japon deprem uzmanı Yüksek İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki; Marmara Bölgesi ve İzmir ile Doğu Anadolu Bölgesi'ni işaret etti: "Tehlikeli! Hazır olmak lazım"

Trend 29-11-23 13:04

O arızalar görüldü! Toyota 580 binden fazla aracını geri çağırdı

Japon otomobil devi Toyota, Mayıs 2015-Mart 2023 döneminde üretilen araçlarında park frenindeki montaj hatası ve ön camda su sızdırma sorunu nedeniyle 580 binden fazla aracını geri çağırdı.

Haber 23-11-23 09:15