Java Calistirma Haberleri

Endonezya'daki Semeru Yanardağı'nda patlama meydana geldi

Endonezya'nın Doğu Java eyaletinde yeniden harekete geçen Semeru Yanardağı’nda 16 patlama meydana geldi.

Haber 2023-04-19 18:36:39

Dünyanın en şişman çocuğu olarak ünlenmişti! 9 yaşında 200 kiloydu... Kilo verme serüvenini paylaştı

Endonezya’nın West Java bölgesinde yaşayan Aria Permana isimli bir çocuk henüz 9 yaşındayken 200 kiloydu. Sosyal medyadan görüntülerinin paylaşılması üzerine bir anda viral olan küçük çocuk ülkenin en ünlü antrenörlerinden biri olan Ade Rai’in ilgisini de çekti. Kişisel spor antrenörü Ade Rai, küçük çocuğun kilosunun yarısını kaybetmesine yardımcı olduğu yoğun programı anlattı.

Trend 2023-01-31 07:57:53

Endonezya depremle sarsıldı: 46 ölü, 700 yaralı

Endonezya'nın Batı Java eyaletindeki Ciranjang bölgesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre, hayatını kaybedenlerin sayısı 56'ya, yaralı sayısı ise 700'e yükseldi.

Haber 2022-11-21 16:39:23

Playboy kralı ilan edildi! Evlenmeden duramıyor... 88. kez nikah masasına oturmak için hazırlanıyor

Endonezya’nın Batı Java kentindeki Majalengka bölgesinde yaşayan 61 yaşındaki Kaan ismindeki adam ‘Playboy kralı’ lakabıyla kısa sürede ünlenmeyi başardı. 87 kez nikah masasına oturan adam şimdi yeni düğününün hazırlıklarına başladığını söyledi. Kaan isimli adam 86. eşiyle yeniden evlenmek istediğini dile getirdi.

Trend 2022-11-04 08:14:05

Akılalmaz olay! 11 yaşındaki çocuğu kediyle cinsel ilişkiye girmeye zorlayıp filme aldılar

Endonezya'nın Batı Java eyaletindeki Tasikmalaya kasabasında ismi açıklanmayan 11 yaşındaki çocuk, zorbaların hedefi oldu. Kediyle cinsel ilişkiye girmeye zorlanan ve o anların kaydedilmesinden sonra internette paylaşılması üzerine depresyona giren çocuk yemek yemeyi reddetti. Gıda eksikliğinden hastalanan çocuk hayatını kaybetti.

Trend 25-07-22 13:30

Endonezya'da Semeru volkanı patladı: Onlarca yaralı

Endonezya'nın Java adasındaki Semeru volkanının patlaması sonucu en az bir kişi öldü, 41 kişi de yaralandı. Volkanın etrafında yaşayan çok sayıda kişi dev kül bulutlarının yükselmeye başlamasıyla birlikte bölgeyi boşalttı.

Haber 04-12-21 19:09

Son dönemlerin popüler meyvesi! Vanilya tadında bir muz hiç yediniz?

Son günlerde özellikle sosyal medyada mavi muz akımı başladı. Paylaşımların yıldızı haline gelen mavi Java muzu, Güney Doğu Asya'da sık rastlanılan ve ünü Kuzey Avustralya'ya kadar uzanan bir meyvedir. Tadı vanilyalı dondurmaya benzetilen Java muzu, besin değeri açısından da oldukça zengindir.

Yemek 14-06-21 10:57

Endonezya’daki Merapi Yanardağı harekete geçti

Endonezya’nın Java Adası’nda bulunan Merapi Yanardağı, yeniden harekete geçerek kül ve duman püskürtmeye başladı.Endonezya’nın Java Adası’nda bulunan Merapi Yanardağı, yeniden harekete geçti.

Haber 04-04-21 10:08

Endonezya’da otobüs vadiye uçtu: 27 ölü

Endonezya’nın Sumedang kenti yakınlarında öğrencileri ve ebeveynlerini taşıyan otobüsün vadiye uçması sonucu 27 kişi hayatını kaybetti.Endonezya’nın Batı Java eyaletindeki Sumedang kenti yakınlarında geziden dönen öğrencileri ve ebeveynlerini taşıyan otobüsün sürücüsü virajlı yolda direksiyon hakimiyetini kaybederek vadiye uçtu.

Haber 11-03-21 09:50

Minecraft Java sürümü için Microsoft hesabı zorunluluğu geliyor!

Microsoft Minecraft Java sürümü için yeni bir karar aldı. Microsoft'un aldığı karara bakılırsa Minecraft Java Edition oyuncusuysanız, yakında oyuna giriş yapabilmek için bir Microsoft hesabına ihtiyacınız olacak.

Haber 23-10-20 14:37

Google ile Oracle arasındaki 'Android' davası, Yüksek Mahkemeye taşındı

ABD'li teknoloji şirketi Oracle'ın, Google aleyhine Android işletim sisteminde Java yazılım platformunun kullanılması nedeniyle açtığı fikri mülkiyet davası, Yüksek Mahkemede görülmeye başlandı.

Haber 07-10-20 10:06

Gameloft, klasik oyunlarını ücretsiz olarak yayınladı

Nokia’nın Symbian ve Java döneminde geliştirilen ve döneme damgasını vuran oyunlar bildiğiniz gibi güncel Android ve iOS cihazlarda oynanamıyor. Köklü mobil oyun geliştiricisi bugün eski oyunlarından oluşan paketini Play Store‘da ücretsiz olarak yayınladı.

Haber 18-04-20 11:39

DHA DIŞ- Endonezya’da petrol boru hattında patlama: 1 ölü

Endonezya’nın Batı Java bölgesinde, devlet petrol ve doğal gaz şirketi Pertamina’ya ait petrol boru hattında patlama meydana geldi.

Haber 22-10-19 16:58

Endonezya depreminde 4 kişi hayatını kaybetti

Endonezya’nın Başkenti Jakarta’nın Java adasında meyana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde 4 kişi hayatını kaybetti, 200 bina hasar gördü.ABD Jeoloji Araştırmaları, dün Japonya’nın Java adasının güney batı kısmının 151 metre açığında meydana gelen depremin 6,8 büyüklüğünde olduğunu açıkladı.

Haber 03-08-19 16:20

Endonezya’daki depremde 1 kişi hayatını kaybetti

Endonezya’nın Sumatra ve Java Adası açıklarında dün meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından 1 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.Endonezya’nın Sumatra ve Java Adası açıklarında dün meydana gelen depremin ardından 1 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Haber 03-08-19 10:32

Endonezya şiddetli depremle sarsıldı!

Endonezya'nın Java Adası açıklarında açıklarında 7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Haber 02-08-19 15:29

Sıradanlıktan sıkılanlara: Bu java muzun rengi mavi tadı ise dondurma gibi

Meyveseverleri bu tarafa doğru alabilir miyiz? Onlar için sürprizli bir meyve tanıtımımız olacak :) Bu muzun rengi mavi, tadı ise dondurma gibi. Evet, bu bir masal yiyeceği değil, gerçek!

Yemek 24-07-19 09:17

Bu mavi java muzun tadı vanilyalı dondurma gibi!

Yediğimiz meyvelerin ne kadar sıradan olduğunu düşündürecek ilginç bir meyve olan mavi java muzunu daha önce duydunuz mu? Duymadıysanız bu bilgiler karşısında çok şaşıracaksınız!

Trend 12-06-19 11:07

Dünyada yankı uyandıran keşif: Dinozorlar yeniden dünyaya gelebilir

Endonezya'da bulunan bir maddde, milyonlarca yıldır süre gelen tartışmayı tekrar gündeme getirdi. Bu tartışmanın başlangıç notası ise değerli taş uzmanı Brian Berger'in yaklaşık 1 yıl önce Endonezya'nın Java Adası'nda satın aldığı opal taşının fotoğrafını Instagram hesabından paylaşmasıyla oldu.

Trend 28-01-19 08:31

Endonezya’da dev piton bir evin su borusuna gizlendi

Endonezya’nın başkenti Cakarta'da bulunan Java Adası'nda bir evin su borusuna gizlenen dev piton ekiplerce çıkarıldı.

Trend 12-12-18 14:34

Erciyes Teknopark’ta Mühendis Çırak Akademisinin ikincisi başlıyor

Erciyes Teknopark ve ORAN Kalkınma Ajansı iş birliği ile teknoloji tabanlı firmaların yetişkin personel kapasitesinin arttırılması, üniversite öğrencilerinin yetiştirilerek bu firmalarda yarı zamanlı/tam zamanlı istihdamının sağlanması amacıyla düzenlenen Mühendis Çırak Akademisi’nin ikincisi başlıyor.Bu eğitim kapsamında ilk olarak bölgedeki yazılım firmalarının birçoğunun ihtiyaç duyduğu orta seviyede C# ve Java programlama konusunda eğitimler düzenlenecektir.

Yurthaber 05-12-18 11:30

Erciyes Teknopark’ta Mühendis Çırak Akademisinin ikincisi başlıyor

Erciyes Teknopark ve ORAN Kalkınma Ajansı iş birliği ile teknoloji tabanlı firmaların yetişkin personel kapasitesinin arttırılması, üniversite öğrencilerinin yetiştirilerek bu firmalarda yarı zamanlı/tam zamanlı istihdamının sağlanması amacıyla düzenlenen Mühendis Çırak Akademisi’nin ikincisi başlıyor.Bu eğitim kapsamında ilk olarak bölgedeki yazılım firmalarının birçoğunun ihtiyaç duyduğu orta seviyede C# ve Java programlama konusunda eğitimler düzenlenecektir.

Yurthaber 05-12-18 11:30

Ankara Büyükşehir Belediyesi, mülteci aileleri sosyal ve kültürel projelere dahil ediyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla ülkelerindeki zor şartlar nedeniyle Türkiye’ye sığınan mültecilerin yanında olmaya devam ediyor.Başkent Ankara’da, sosyal ve kültürel faaliyetlerden, sosyal destek yardımlarına kadar pek çok konuda projeler üreten Büyükşehir Belediyesi, Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği işbirliğiyle yürütülen “Uluslararası Mesleki Eğitim Merkezi ve Uyum Projesi” kapsamında, mülteci ailelere moral ve motivasyon desteği vermek amacıyla konser programı düzenledi.Şarkılara eşlik ettilerGıda, temizlik, ekmek, eşya, giysi ve kırtasiye yardımlarının yanı sıra verdiği meslek edindirme eğitimleriyle mültecileri topluma kazandırmaya çalışan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın konser programına götürdüğü mültecilerin keyifli bir gün geçirmelerini de sağladı.BELTEK kurslarına katılan yaklaşık 50 mülteci kursiyer çocuklarıyla birlikte Gençlik Parkı Necip Fazıl Kısakürek Tiyatro Salonu’nda düzenlenen ve Türk Halk Müziği’nden eserlerin seslendirildiği konseri büyük bir ilgiyle izledi.Türkçeyi öğrenen mülteciler zaman zaman söylenen şarkılara eşlik ederken, zaman zaman da halaylar çekerek adeta stres attılar.Mültecilerden Büyükşehir’e teşekkürSuriye’nin Halep kentinden 2 yıl önce kaçarak Ankara’ya gelen mültecilerden bazıları Başkent’te kendilerine sağlanan destekler için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığı Projeler Şube Müdürlüğü uzmanlarından Emrah Metin de bu tür etkinlilerdeki amaçlarını; “Ülkemize ve Başkentimize sığınan mültecilerin meslek edinerek, kendi hayatlarını idame ettirmelerinin yanı sıra sosyal etkinliklerle motive olmaları” sözleriyle özetledi.Büyükşehir ve BM işbirliğiBüyükşehir Belediyesi’nin, ulusal ve uluslararası pek çok platformda sürdürdüğü öncü hizmetlerden biri olan ve BM Mülteciler Yüksek Komiserliği işbirliğinde yürütülen proje faaliyetleri kapsamında, Büyükşehir Belediyesi idaresinde mesleki eğitim merkezine, pek çok ülkeden mülteciler katılıyor.Merkezde kursiyerlere, ilk 3 ay Türkçe dil kursu, sonrasında ise Aşçılık, Pastacılık, Tekstil, CNC, CMM, Hidrolik Pnömatik, Java ve Grafik Tasarım/Photoshop eğitimleri uygulamalı olarak veriliyor.

Yurthaber 21-11-18 12:30

Ankara Büyükşehir Belediyesi, mülteci aileleri sosyal ve kültürel projelere dahil ediyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla ülkelerindeki zor şartlar nedeniyle Türkiye’ye sığınan mültecilerin yanında olmaya devam ediyor.Başkent Ankara’da, sosyal ve kültürel faaliyetlerden, sosyal destek yardımlarına kadar pek çok konuda projeler üreten Büyükşehir Belediyesi, Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği işbirliğiyle yürütülen “Uluslararası Mesleki Eğitim Merkezi ve Uyum Projesi” kapsamında, mülteci ailelere moral ve motivasyon desteği vermek amacıyla konser programı düzenledi.Şarkılara eşlik ettilerGıda, temizlik, ekmek, eşya, giysi ve kırtasiye yardımlarının yanı sıra verdiği meslek edindirme eğitimleriyle mültecileri topluma kazandırmaya çalışan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın konser programına götürdüğü mültecilerin keyifli bir gün geçirmelerini de sağladı.BELTEK kurslarına katılan yaklaşık 50 mülteci kursiyer çocuklarıyla birlikte Gençlik Parkı Necip Fazıl Kısakürek Tiyatro Salonu’nda düzenlenen ve Türk Halk Müziği’nden eserlerin seslendirildiği konseri büyük bir ilgiyle izledi.Türkçeyi öğrenen mülteciler zaman zaman söylenen şarkılara eşlik ederken, zaman zaman da halaylar çekerek adeta stres attılar.Mültecilerden Büyükşehir’e teşekkürSuriye’nin Halep kentinden 2 yıl önce kaçarak Ankara’ya gelen mültecilerden bazıları Başkent’te kendilerine sağlanan destekler için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığı Projeler Şube Müdürlüğü uzmanlarından Emrah Metin de bu tür etkinlilerdeki amaçlarını; “Ülkemize ve Başkentimize sığınan mültecilerin meslek edinerek, kendi hayatlarını idame ettirmelerinin yanı sıra sosyal etkinliklerle motive olmaları” sözleriyle özetledi.Büyükşehir ve BM işbirliğiBüyükşehir Belediyesi’nin, ulusal ve uluslararası pek çok platformda sürdürdüğü öncü hizmetlerden biri olan ve BM Mülteciler Yüksek Komiserliği işbirliğinde yürütülen proje faaliyetleri kapsamında, Büyükşehir Belediyesi idaresinde mesleki eğitim merkezine, pek çok ülkeden mülteciler katılıyor.Merkezde kursiyerlere, ilk 3 ay Türkçe dil kursu, sonrasında ise Aşçılık, Pastacılık, Tekstil, CNC, CMM, Hidrolik Pnömatik, Java ve Grafik Tasarım/Photoshop eğitimleri uygulamalı olarak veriliyor.

Yurthaber 21-11-18 12:30

Endonezya yine depremle sarsıldı

Endonezya'nın Doğu Java eyaletinin kuzeydoğusunda yer alan Situbondo kenti açıklarında meydana gelen depremde 3 kişi yaşamını yitirdi.

Haber 11-10-18 07:23

Java ve Bali adalarında deprem meydana geldi (2)

Perşembe sabahı erken saatlerde Java ve Bali adalarını sallayan depremin oluşturduğu panik, halkın evlerini terk etmelerine ve sokaklara dökülmelerine yol açtı.

Haber 11-10-18 00:42

Endonezya'da 6,4 büyüklüğünde deprem

Endonezya’nın Doğu Java eyaletinin kuzeydoğusunda yer alan Situbondo kenti açıklarında 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Haber 10-10-18 23:33

Java ve Bali adalarında deprem meydana geldi

 Endonezya’nın Java ve Bali adalarında hissedilen ve büyüklüğü 6.0 olarak belirtilen bir deprem meydana geldi.

Haber 10-10-18 23:28

NEÜ ve Endonezya arasında akademik işbirliği protokolü imzalandı

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) ile Endonezya The Instıtute Pesantren Mathalıul Falah In Central Of Java arasında araştırma ve akademik etkinliklerde işbirliği yapmak amacıyla anlaşma imzalandı.Endonezya The Instıtute Pesantren Mathalıul Falah In Central Of Java Rektörü Prof.

Haber 03-04-18 13:32

Neü Ve Endonezya Arasında Akademik İşbirliği Protokolü İmzalandı

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) ile Endonezya The Instıtute Pesantren Mathalıul Falah In Central Of Java...

Yurthaber 03-04-18 13:25

Oracle, Google'a açtığı telif hakkı davasının temyizini kazandı

Google, Android işletim sisteminde Java programlama dilini kullandığı için Oracle'a tazminat ödemeye mahkum edildi

Haber 28-03-18 14:51

Endonezya’da otobüs kazası: 25 ölü, 16 yaralı

Endonezya’nın Java adasındaki Subang bölgesinde yolcu otobüsünün yoldan çıkması sonucu meydana gelen kazada 25 kişi hayatını kaybederken, 16 kişi yaralandı.Endonezya’nın Java adasındaki Subang bölgesinde 40 yerel turisti taşıyan otobüs yoldan çıktı.

Haber 10-02-18 21:02

Gençlik Merkezi’nde Bahar Dönemi için kayıtlar başlıyor

Tepebaşı Belediyesi Gençlik Merkezleri tarafından bahar döneminde gerçekleştirilecek 32 farklı kurs için kayıt işlemleri 11 Şubat Pazar günü saat 13:00’te 19 Mayıs Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilecek.Tepebaşı Belediyesi 29 Ekim ve 19 Mayıs Gençlik Merkezi’nde bahar döneminde açılacak kurslar arasında Japonca, İngilizce, Fransızca, İspanyolca, Rusça, Almanca, bağlama, gitar, temel bateri, çizim atölyesi, graffiti, öykü yazarlığı, self defans, sabun tasarımı, diksiyon, veganizm ve hayvan hakları atölyesi, işaret dili, radyo kontrollü model uçak, cam atölyesi, temel oyunculuk eğitimi, doğaçlama tiyatro, drama, temel bilgisayar programlama, web programlama, ileri seviye java programlama, temel resim eğitimi, Wing Tzun, tango, pilates fitness, ve zumba yer alıyor.15-30 yaş arasındaki gençlerin ücretsiz olarak kayıt olabileceği kurslardan toplamda bin 55 kursiyer faydalanabilecek.

Haber 09-02-18 16:09

Endonezya’da toprak kayması: 4 ölü

Endonezya’da şiddetli yağışların tetiklediği toprak kayması nedeniyle en az 4 kişi hayatını kaybetti.Endonezya’nın başkenti Cakarta ve West Java eyaletinde, şiddetli yağışların neden olduğu toprak kayması nedeniyle 4 kişinin hayatını kaybettiği, bir çok kişinin kayıp olduğu belirtildi.Cakarta’da binlerce kişi sel ve toprak kayması tehlikesi nedeniyle güvenli bölgelere tahliye edilirken, arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü ifade edildi.

Haber 06-02-18 11:23

Endonezya'da deprem! Şiddetli sarsıntı binaları salladı!

Java Adası açıklarında gerçekleşen şiddetli sarsıntı, 100 kilometre uzaklıktaki başkent Cakarta'da binaları salladı.

Haber 23-01-18 10:48

Endonezya'daki deprem

- Java Adası'nda meydana gelen 7,3 büyüklüğündeki depremde ölü sayısı ikiye yükseldi - Deprem nedeniyle 40'tan fazla ev çöktü, 65 ev hasar gördü

Haber 16-12-17 05:45

Endonezya'daki deprem

- Java adasında meydana gelen 7,3 büyüklüğündeki depremde en az 1 kişi öldü - Tsunami alarmı kaldırıldı

Haber 15-12-17 23:24

9 Saat Aralıksız Uygulamalı Eğitim

Düzce Üniversitesi Ar-Ge Topluluğu tarafından düzenlenen “Gece Gündüz JAVA” adlı Java programlama dili eğitim etkinliği,...

Yurthaber 11-03-17 11:25

Endonezyalılar şifalı olduğuna inandıkları kobra eti tüketiyor

Endonezya’da şifalı olduğuna inanılan Java kobraları, alternatif tıpta kullanılıyor.

Haber 03-02-17 13:06

2015’in en popüler programlama dilleri belli oldu

TIOBE tarafından yayınlanan yeni veriler, 2015’te en popüler programlama dilinin Java olduğunu gösterdi. Objective C ise önemli bir düşüş yaşadı.

Haber 15-01-16 09:00

Jakarta

Yükselen Ulusun Buğulu Başkenti Jakarta, Endonezya'daki Java eyaletinin kuzeybatı kıyılarında bulunan başkenti.

Trend 06-01-16 17:53

Surabaya

Bağımsız Şehir Surabaya, Java Adası'nda bulunuyor ve Endonezya'da Jakarta'dan sonra ikinci büyük kent.

Trend 06-01-16 17:50

Magelang

Borobudur'un Şöhreti Magelang, merkez Java'da bulunan (Java Tengah), aşağı yukarı Sumbing Dağı ile Merbabu Dağı arasında konumlanmış bir şehir.

Trend 06-01-16 17:37

Alıce Java Ve Veri Tabanı Geliştirme Ve Eğitim Platformu

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürü Dinçer Ateş, Alice programının 5...

Yurthaber 29-05-15 11:57

Yanan hindistan ceviziyle futbol oynuyorlar

Endonezya'nın Doğu Java eyaletinde öğrencilerin hindistan cevizini ateşe vererek oynadığı futbol görenleri şaşırtıyor.

Haber 05-05-15 11:42

’gara Java’ya Şarkı Yazdı

Antalya’nın Alanya İlçesi’nin sevilen sanatçılarından olan Fatih Gürpınar, Alanya’da halka arasında "Gara Java" olarak bilinen...

Yurthaber 08-03-15 16:24

Düşen Uçağın Kurbanları Endonezya’da

Endonezyalı yetkililer, Pazar günü Endonezya’dan Singapur’a giderken Java Denizi’ne düşen uçağın ana gövdesinin bulunduğu bölgeyi tespit ettiklerini ancak kötü hava koşullarının kurbanları enkazdan çıkarma çalışmalarını sekteye uğrattığını bildiriyor

Haber 31-12-14 14:09