Jerusalem Est Haberleri

SON DAKİKA | 51. madde detayı! Dünya basını Türkiye'nin operasyonunu konuşuyor: İngiltere, ABD, İsrail, Katar, Yunanistan...

Son dakika haberi: Irak ve Suriye’nin kuzeyinde bulunan terör hedefleri Pençe Kılıç Hava Harekâtı'yla bombalandı. Terör saldırılarında üs olarak kullanıldığı belirlenen hedeflerin tam isabetle vurulması dünya basınında geniş yer buldu. İngiliz The Guardian ve Independent gazeteleri, ABD merkezli Bloomberg ile ABC News, Al Jazeera, İsrail merkezli Jerusalem Post ve Yunan Skai operasyonu 'son dakika' olarak geçerken, harekatın BM'nin 51. maddesi çerçevesinde gerçekleştirildiğinin altı çizildi.

Haber 2022-11-20 11:11:04

Jerusalem Quartet, İstanbul'da ilk kez konser verdi

Jerusalem Quartet, İstanbul'da ilk kez konser verdi

Yurthaber 2022-09-14 11:26:05
crr

Jerusalem Quartet 13 Eylül'de CRR'de sahneye çıkacak

Jerusalem Quartet 13 Eylül'de CRR'de sahneye çıkacak

Yurthaber 2022-09-07 13:56:05

İsrail gazetesinden Türkiye'ye karşı algı operasyonu! Taliban'ın burka kararı haberinde Türk bayraklı fotoğraf...

Türkiye'ye karşı algı operasyonu yapan İsrail gazetesi The Jerusalem Post'un haberinde kullandığı görsel tepki çekti. The Jerusalem Post'un Afganistan'da kontrolü elinde bulunduran Taliban'ın burka kararını duyurduğu haberinde Türk bayraklı görsele yer vermesi "Uluslararası basın yine Türkiye'ye karşı algı operasyonu yapıyor" şeklinde yorumlara neden oldu.

Haber 2022-05-09 08:23:07

NASA'nın 2018 AH adlı asteroid hakkında uyarıda bulunduğu iddiası

İsrail gazetesi The Jerusalem Post'ta yayınlanan "Hiroşima'ya bırakılan atom bombasından 800 kat daha güçlü asteroit Dünya'ya yaklaşıyor" haberi sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Bazı medya kaynaklarında da "NASA'nın asteroidin Dünya'ya çarpacağı uyarısında bulunduğu" bilgisinin yer alması panik yarattı. Kısa sürede Türkiye’de de trend haline gelen haberin doğru olmadığı ve NASA’nın bu yönde bir duyuru yapmadığı ortaya çıktı.

Haber 29-11-21 14:46

Beitar Jerusalem: Neden bir Arap yatırımcı İsrail'in 'en ırkçı kulübüne' para akıtıyor?

Birleşik Arap Emirliklerini (BAE) yöneten hanedanın bir üyesi Şeyh Hamad bin Halifa El Nahyan, taraftarları Arap karşıtlığıyla tanınan İsrail takımı Beitar Jerusalem'in yüzde 50 hissesini satın aldı. Takım şimdiye dek hiç Arap oyuncuya yer vermedi. Anlaşma, İsrail ve BAE'nin diplomatik ilişki kurmaya karar vermesinden sonra yapılan iş anlaşmalarından en tartışmalı olanı.

Haber 10-12-20 14:14

İsrail medyası: Olası bir çatışma çıkarsa Türkiye kazanır

İsrail medyasından Jerusalem Post, Doğu Akdeniz’de Türkiye ile Yunanistan arasında olası bir çatışmayı Türkiye’nin kazanacağını belirtti.

Haber 28-08-20 11:14

Samsunspor’da Plumain’den 3 yıllık imza

TFF 1’inci Lig’de mücadele edecek olan Yılport Samsunspor, İsrail’in Beitar Jerusalem takımında oynayan Fransız hücum oyuncusu Ange-Freddy Plumain ile 3 yıllık anlaşma sağladı.

Spor 18-08-20 23:27

Samsunspor, Freddy Plumain ile anlaştı

TFF 1'inci Lig ekiplerinden Yılport Samsunspor, İsrail'in Beitar Jerusalem takımında oynayan Fransız hücum oyuncusu Ange-Freddy Plumain ile prensipte anlaşma sağladı.

Spor 16-08-20 17:26

Türkiye'den Fransa'ya Tıbbi Malzeme Yardımı

Corona virüsüyle mücadelede tıbbi malzeme eksiği yaşayan pek çok ülkeye yardım gönderen Türkiye, Fransa'nın Orne ve Büyük Doğu (Grand Est) bölgelerine de 20'şer bin maske ve koruyucu önlük gönderdi. Orne Senatörü Nathali Goulet, ''Türkiye'nin bir dostu olarak şu an çok mutluyum'' dedi

Haber 30-04-20 17:59

Şair-Yazar Abdulvehap Ballı’nın yeni kitabı “Kudüs” çıktı!

Şair-yazar Abdulvehap Ballı’nın yeni kitabı Arşın Arza En Yakın Olduğu Şehir “Kudüs” yayımlandı.Duvarda Asılı Düşler, Koşu Bittikten Sonra da Koşan Atlı “Sezai Karakoç” ve Aliya kitaplarıyla tanınan Abdulvehap Ballı’nın son kitabı raflardaki yerini aldı.Yahudilerin Yeruşalem, Batılıların Jerusalem, Müslümanların Darüsselam olarak andıkları Kudüs’ün bütün dinlerde esenlik yurdu ve barış şehri olarak bilindiğini anlatan kitap, okuyucuyu kutsal imgesi üzerinden bir yolculuğa davet ediyor.

Yurthaber 22-11-19 11:02

ANALİZ - Barış Pınarı'nın ortaya çıkardığı gerçekler

Terör örgütü PYD’nin sahadaki ve masadaki anlamlı varlığı, Türkiye’nin PKK karşıtı politikaları ve bunları uygulama kabiliyetiyle ortadan kalktığında, ABD’nin rakip güçleri Suriye sahasında ve Orta Doğu’da etkili olmaktan caydırmayı amaç edinen mimarisi tamamen çöktü - Parlatılan PYD kuşak devlet projesi ihtimalinin tamamen ortadan kaldırılmasının, sadece 15 günde, Ankara’nın iki mutabakatıyla gerçekleşmesinin, PYD projesine şimdiye kadar doğrudan veya dolaylı destek veren tüm tarafları paniğe sevk ettiği de bir gerçek - ABD caydırıcılığı o kadar sert biçimde sınandı ve başarısız oldu ki bugün çok sesi çıkan lobi etkisi dışında, PYD/PKK gibi sahada/masada varlığı tehlikeye girmiş bir aktörü bile tam kontrol edemiyor - Hâlet-i ruhiyeyi en güzel biçimde Jerusalem Post özetliyor: “Altı yıllık Amerikan destekli PYD mevzilenmesi altı günde iflas etti” ve Suriye’deki mücadelenin kaybedeni PYD oldu - Bugünkü Suriye oyununda, Ankara’nın diplomatik-askeri hamleleri sonunda, Suriye’de kaybeden yalnızca PYD değil. Söz konusu terörist örgütün destekçileri olan ABD, Fransa ve İsrail de artık kaybedenler arasında yer alıyor

Haber 04-11-19 12:04

Basketbol: FIBA Erkekler Şampiyonlar Ligi

Teksüt Bandırma: 69 - Hapoel Bank Yahav Jerusalem: 73

Yurthaber 16-10-19 22:51

Netanyahu kendisini eleştirenleri susturmaya çalışıyor

The Jerusalem Post gazetesi Editörü Yaakov Katz: - "İsrail lideri, gazetecinin ailesine saldıracak kadar düşük bir seviyeye nasıl geldi? Çok yazık. Bu açılan dava, eleştirenleri susturma çabasıdır" - Muhalefetteki Siyonist Birlik Bloku lideri Tzipi Livni: - "Netanyahu'nun olayla ilgili tutumu ve gazetecinin kardeşine atıfta bulunması, çok utanç verici. Hayatlarımız ve geleceğimizle ilgili kararlar alan kişi, bu"

Haber 25-12-18 14:39

Natalie Portman: ‘İsrail ulus devlet yasası’ yanlış ve ırkçı

İsrail kökenli Amerikalı oyuncu Natalie Portman, İsrail’in bir Yahudi Ulus Devleti olarak kabul edilmesini onaylayan yasanın yanlış ve ırkçı olduğunu söyledi İsrail’de yayınlanan The Jerusalem Post gazetesinin haberine göre, Portman Londra’da Arapça yayımlanan al-Quds al-Arabi gazetesine röportaj verdi.

Haber 13-12-18 12:52

DHA DIŞ - Natalie Portman: ‘İsrail ulus devlet yasası’ yanlış ve ırkçı

İsrail kökenli Amerikalı oyuncu Natalie Portman, İsrail’in bir Yahudi Ulus Devleti olarak kabul edilmesini onaylayan yasanın yanlış ve ırkçı olduğunu söyledi İsrail’de yayınlanan The Jerusalem Post gazetesinin haberine göre, Portman Londra’da Arapça yayımlanan al-Quds al-Arabi gazetesine röportaj verdi.

Haber 13-12-18 12:51

Sanayi ve ihracat sorunları yuvarlak masaya yatırıldı

Sanayi ve ihracat sorunları Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde düzenlenen yuvarlak masa toplantısında konuşuldu.Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası, Dünya Gazetesi ve Euler Hermes Sigorta Firması tarafından organize edilen yuvarlak masa toplantısına Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Metin Taşdelen, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Meclis Başkanı Erdim Noyan, Çorlu TSO Meclis Üyeleri Mehmet Manav, Ramazan Dumru, Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ ve Haber Müdürü Ece Ceyhun, Euler-Hermes Sigorta’nın Genel Müdürü Özlem Özüner, Pazarlama, Dağıtım Kanalları ve Ticari Tahsis Genel Müdür Yardımcısı Ömer Gürcan Köseoğlu, Direkt Satış Kanalı Müdürü Berna Aktuvar ile Migiboy Tekstil A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Canpolat, Lila Kağıt Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Celal Öğücü, EST Panel Şirket Sahibi Nüvit Kırçuval, Else Elektrik Seyfettin Koçak, Bilkont Tekstil Ramazan Dumru, Polifarma Yetkilisi Vildan Kumrulu, Semilyon Ev Aletleri Erkan Toprak, UPR Tekstil Mehmet Elverdi, Pektaş Tekstil Nejla Pektaş, Alfa Kutu Altan Çinoğlu ve Devrim Matbaa Ambalaj Genel Müdürü Özgür Eski ve Çorlu TSO Genel Sekreteri İbrahim Karağöz katıldı.Toplantıda ara eleman sorunları, Çerkezköy ve Çorlu’dan başlangıçla dünya ve Türkiye ekonomisi ile güvenli ticareti ve diğer sektörlerle ilgili çözüm önerileri de gündeme getirildi.

Yurthaber 07-12-18 14:40

İsrail erken seçime gidiyor!

İsrail'in Jerusalem Post gazetesi, ülkede erken seçime gidileceğini duyurdu.

Haber 16-11-18 15:57

Kudüs'ün dramı bu kez de notalarla anlatılacak

ABD'nin İsrail'in başkenti ilan ettiği Kudüs'te Büyükelçilik binasını açacağı bugün AK Parti Milletvekili Aziz Babuşcu'nun girişimiyle dünyanın dikkatini bu meseleye çekmek amacıyla İngilizce olarak hazırlanan "Don't Cry Jerusalem" adlı şarkı, sosyal paylaşım sitelerinde yayımlanmaya başlandı - Kudüs sorununu bir kez de müzik aracılığıyla anlatmayı hedefleyen şarkı, Türkçe, Arapça, Farsça ve Urduca alt yazılı klibiyle dünyanın dikkatini bu kente çekmeyi amaçlıyor - AK Parti İstanbul Milletvekili Aziz Babuşcu: - "Herkes bilmelidir ki Kudüs İslam'ın mübarek bir beldesidir, Müslümanların sevdası, ortak kaderi, derdidir" - "Büyükelçiliğin açılma programı gerçekleşirken, biz de dünyaya Kudüs'ün asla teslim olmayacağını, bir gün mutlaka Müslümanların dirileceğini, Kudüs'e sahip çıkacağını, Kudüs'ün ağlamaması gerektiğini şarkımızla haykırmış olacağız"

Haber 14-05-18 11:16

İsrail'den flaş açıklama! 'Saldırılara yeniden başladık'

İsrail Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot, "The Jerusalem Post" gazetesine verdiği demeçte, geçen ay bir İsrail savaş uçağının düşürülmesinin ardından Suriye bölgelerini yeniden hedef almaya başladıklarını belirtti. Eisenkot, İsrail'in Gazze sınırına askeri sevkıyat yaptığını ve bölgede 100 keskin nişancı konuşlandırıldığını söyledi.

Haber 28-03-18 18:01

Turquie: Un taux de chômage de 10,4% en décembre 2017 (Lead)

À noter que le taux de chômage des jeunes âgés entre 15 et 24 ans a été de 19,2%, largement supérieur à celui de l'ensemble de la population active (de 15 à 64 ans), qui est de 10,6%

Haber 15-03-18 11:06

Afrin'de son durum! 3 köy daha YPG'den temizlendi!

Afrin'le ilgili son dakika gelişmesi... The Jerusalem Post'un İngiltere merkezli bir haber ajansının bölgeyi izleyen bir görevlisine dayandırdığı haberine göre, Esad rejimi güçleri bugün Afrin'e girdiği ileri sürüldü. Esad milislerinin, YPG'li teröristlerin elindeki el-Halak, Bani Zaid ve Bustan el-Basha mahallelerine girdiği iddia edildi. Öte yandan, Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nın 34. gününde, üç köy daha terörden temizlendi.

Haber 22-02-18 12:12

Eurocup: Hapoel Jerusalem: 81 - Galatasaray Odeabank: 91

Galatasaray Odeabank, EuroCup B Grubu beşinci maçında deplasmanda İsrail temsilcisi Hapoel Jerusalem’i 91-81 mağlup etti.Pais...

Yurthaber 09-11-17 00:26

İran Genelkurmay Başkanı: İsrail'in kalan 25 yıllık ömrünü daha da kısaltırız

Jerusalem Post'un İran basınına dayanarak verdiği habere göre, Musavi, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun ABD Başkanı Donald Trump'la dün New York'ta yaptığı görüşmeden hemen önce "Siyonist rejimi, İran islam Cumhuriyeti'ne karşı aptalca bir şeye kalkışmaması için uyarıyoruz. Böyle bir adımda Tel Aviv ve Hayfa'yı yerle bir ederiz" dedi.

Haber 19-09-17 14:54

İsrail'de iki bakandan 'Türkiye' anlaşmasına veto

İsrail gazetesi Jerusalem Post'un haberine göre, İsrailli iki bakan Naftali Bennett ve Ayelet Shaked, Türkiye ile yapılan anlaşmayı veto etmeyi planlıyor.

Haber 28-06-16 12:27

JPost yazarı: İsrail'le anlaşma Erdoğan için zafer

İsrail'de yayınlanan Jerusalem Post gazetesi yazarı Ariel Ben Solomon, Türkiye'yle varılan anlaşmada kazananların Türkiye ve Hamas olduğunu söyledi ve anlaşmayı "Erdoğan için zafer" diye tanımladı.

Haber 27-06-16 13:15

İsrail Basını Anlaşmaya Tepkili

Pazar günü Roma’da sonuçlandıran Türkiye-İsrail mutabakatı, İsrail basınında rahatsızlık oluşturdu.Bugün Jerusalem Post gazetesinde Ariel Ben...

Yurthaber 27-06-16 11:50

(özel Haber) ’on Est Tous Paris’ İsimli Virüs Tüm Hızıyla Yayılıyor

Sakarya Sarraf Kuyumcu ve Mücevherciler Derneği Başkanı Serkan Serbes, esnafı ve vatandaşları bilgisayar ortamından yayılan...

Yurthaber 11-01-16 11:44

Eurocup

Eurocup 3. hafta mücadelesinde Galatasaray Odeabank, Abdi İpekçi Arena’da İsrail Ekibi Hapoel Jerusalem ile karşılaştı....

Yurthaber 28-10-15 23:51

Fransız Gazetecilerden Doğan’a Ziyaret

Doğal afetler ve deprem ile ilgili çekimler yapmak için İzmit’e gelen Fransa’nın Elle Est Pas...

Yurthaber 10-07-14 10:47

Jerusalem Post: Türk demokrasisi ciddi bir darboğaz içinde

Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesi beklentilerinin dile getirildiği İsrail'de "İsrail nasıl bir Türkiye ile yeniden ahbap olacak? sorusu da soruluyor.

Haber 06-04-14 11:04

Banvit, İsrail Temsilcisi Hapoel Jerusalem İle Karşılaşacak

Eurocup 2. Tur son karşılaşmasında Banvit, kendi evinde İsrail temsilcisi Hapoel Jerusalem ile karşılaşacak.Eurocup M...

Yurthaber 17-02-14 13:29

Pınar Karşıyaka'nın Rakibi İsrail'den

İZMİR (AA) - Basketbol ULEB Avrupa Kupası E Grubu'nda liderliğini sürdüren Pınar Karşıyaka, gruptaki 5. maçında yarın İsrail'den Hapoel Jerusalem

Yurthaber 12-11-13 10:01

İsrail'den 'Ankara için büyükelçi' açıklaması

Jerusalem Post gazetesi, İsrail'in Ankara'ya büyükelçi olarak Rafi Schutz'un ismini belirlediği yönündeki haberler ile ilgili olarak bir yazı yazdı.

Haber 06-11-13 12:39

Bangura, 1 Yıllığına Beitar’da

Bursaspor'un Sierra Leoneli futbolcusu İbrahim Teteh Bangura, 1 yıllığına İsrail’in Beitar Jerusalem Kulübü’ne kiralandı. Yeşil-beyazlı...

Yurthaber 22-08-13 15:48

Beitar Jerusalem, Bursaspor'dan Bangura'yı Kiraladı

Spor Toto Süper Lig'deki yabancı sınırlaması nedeniyle Bursaspor'da kadroya giremeyen Sierra Leoneli futbolcu İbrahim Teteh Bangura, İsrail'in Beitar Jerusalem takımıyla bir yıllığına

Yurthaber 22-08-13 15:02

Bangura, İsrail’e Kiralandı

Bursaspor’un Sierra Leoneli oyuncusu Teteh Bangura'nın, İsrail'in Beitar Jerusalem FC takımına 1 yıllığına kiralandığı öğrenildi....

Yurthaber 20-08-13 17:09

İşte İsrail'in önerdiği tazminat

Jerusalem Post, Türk ile İsrailli yetkilerin arasında Ankara’da yapılan görüşmelerde...

Haber 23-04-13 12:11

'Türkiye, bize bir özür borçlu'

Jerusalem Post, 1942 yılında Karadeniz"de batan "Struma" gemisi olayını, "Türkiye, "Struma' İçin Bize Bir Özür Borçlu" başlıklı bir makale irdeledi.

Haber 04-04-13 14:47

Türkiye'nin algısı gerçeklere pek uymuyor

Jerusalem Post, Netanyanu-Erdoğan görüşmesinin ardından Ankara tarafından özür ve Gazze ablukası konularında yapılan açıklamaların "gerçeğe tam uymadığı"nı öne sürdü.

Haber 25-03-13 10:51

'İsrail Ankara'ya mesajlar gönderiyor'

Jerusalem Post, İsrail hükümet yetkililerine atfen "İsrail, son iki hafta Ankara'ya, Türkiye ile çok gergin ilişkide "daha olumlu bir dinamiği' yaratmak istediği yönündeki mesajları gönderiyor" dedi.

Haber 25-02-13 11:58

İsrail basınından ilginç Türkiye yorumu

Jerusalem Post, başyazısında Batı'nın Türk siyasi liderliği konusunda kendi kendini aldatmaktan vazgeçmesi gerektiğini öne sürdü.

Haber 06-02-13 14:12

'Türkiye yeniden Batı'nın yörüngesine girdi'

Jerusalem Post, Türkiye'nin, İsrail'in bazı NATO faaliyetlerine izin vermesini "Türkiye, yeniden Batı'nın yörüngesine girdi" sözleriyle yorumladı.

Haber 03-01-13 13:52

MİT soruşturması İsrail'de kaygı yarattı

Jerusalem Post gazetesi, MİT raporunda yer alan "Mavi Marmara baskınında 5 Türk vatandaşının rol aldığı" iddiası konusunda "Türkiye'deki Yahudi toplumu acı çekebilir" yorumunu yaptı.

Haber 19-12-12 13:22

Jerusalem Post'ta Amerika ve Türkiye analizi

İsrail gazetesi 40 yıldır ilk defa Amerika Başkanı'nın favori Ortadoğu müttefikinin İsrail olmadığını yazdı..

Haber 09-01-12 15:18

JPost: “İsrail bir şırdaşı da kaybedebilir”

Jerusalem Post gazetesi, İsrail’in Türkiye ile krizin beklenenler ötesi sonuçlarının olabileceğini savundu.

Haber 05-09-11 14:25

Lieberman:“Erdoğan, barışma kapısını kapattı”

Jerusalem Post’daki habere göre, İsrail’in şahin Dışişleri Bakanı Lieberman, Başbakan Erdoğan’ın barışma niyetinin olmadığını, “İsrail’i küçük düşürmek” istediğini iddia etti.

Haber 10-07-11 12:33