Julian Assange Haberleri

İngiltere Julian Assange’ın ABD’ye İadesini Onayladı

WikiLeaks adlı “gizli istihbarat haberleri” sitesinden yayınladığı dosyalar nedeniyle ABD’nin peşine düştüğü Julian Assange’ın iade emri, İngiltere İçişleri Bakanı Priti Patel tarafından imzalandı

Haber 17-06-2022 20:47

İngiltere'den Julian Assange kararı! İçişleri Bakanı Priti Patel onayladı: WikiLeaks kara bir gün” dedi

İngiltere hükümetinden WikiLeaks’ın kurucusu Julian Assange hakkında karar çıktı. İngiltere İçişleri Bakanı Priti Patel, Assange ABD’ye iade edilmesini öngören kararı onayladı. WikiLeaks aracılığıyla 2010 yılında çok sayıda gizli ABD askeri kayıtları ve diplomatik yazışmaları yayınlamak ve bu şekilde bazı kişilerin hayatını tehlikeye atmakla suçlanan Julian Assange, İngiltere'ye teslim edilmeden önce 7 yıl boyunca İngiltere’deki Ekvador büyükelçiliğindeki bir odada yaşamak zorunda kalmıştı.

Haber 17-06-2022 14:48

Julian Assange için bakanlık önünde eylem! ABD'ye iade etmeyin

İnsan hakları ve basın özgürlüğü savunucuları, İngiltere İçişleri Bakanı Priti Patel'den WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange'ın ABD'ye iadesini durdurmasını istedi. İçişleri Bakanlığı önünde yapılan gösteride "Assange'ı serbest bırakın", "İadeye hayır" sloganları atıldı.

Haber 17-05-2022 22:34

Son dakika: WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange için flaş karar!

Son dakika haberi: WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange'la ilgili kritik bir gelişme yaşandı. İngiltere mahkemesi Julian Assange’ın ABD'ye iade edilmesine karar verdi.

Haber 20-04-2022 13:13

Julian Assange

Julian Assange Hakkındaki Haberler Mynet'te. Julian Assange Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange hapishanede evlendi

WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange hapishanede evlendi. Stella Moris'le evlenen Assange'ın nikah törenine 4 kişi katıldı. Assange ve Moris'in, Assange'ın Ekvador'un Londra Büyükelçiliğine sığındığı dönemde dünyaya gelen 2 ve 4 yaşlarında iki çocuğa sahip olduğu biliniyor.

Haber 23-03-2022 20:00

Julian Assange, ABD'ye iadesinin engellenmesi talebiyle İngiltere Temyiz Mahkemesi'ne başvuru hakkı kazandı

Karar, Assange'ın Temyiz Mahkemesi'ne dilekçe verebilmesi hakkına kavuşması ve iade sürecinin şimdilik durması anlamına geliyor. Ancak Temyiz Mahkemesi'nin Assange'ın itirazını görüşeceğinin garantisi yok.

Haber 24-01-2022 16:03

İngiltere'den Assange kararı! Temyiz başvurusu kabul edildi

Son dakika haberine göre, İngiltere'de Yüksek Mahkeme, WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange'ın ABD'ye iade edilemeyeceği yönündeki karara ilişkin temyiz başvurusunu kabul etti. Avustralyalı bilgisayar programcısı ve WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange, 2010’da, ABD’nin askeri sırlarını da içeren çok sayıda gizli belgeyi yayımlamıştı.

Haber 10-12-2021 13:45

Yıllar sonra ortaya çıktı! ABD'nin 2017'de Assange'ı kaçırmayı planladığı iddia edildi

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatının (CIA), 2017'de Londra'da Ekvador Büyükelçiliğinee sığınan WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange'ı kaçırma veya suikast düzenleme planlarını Beyaz Saray'a sunduğu öne sürüldü.

Haber 28-09-2021 08:56