Kabileler Haberleri

Kabileler arasında gerçekleşen mızraklı savaşın görüntüleri gündem oldu! Çağlar öncesine ait gibi

Endonezya'nın Batı Papua bölgesinde iki kabile arasında çıkan ve yıllar önce bir belgeselcinin kaydettiği mızraklı savaşın görüntüleri yayınlandı. Kabile üyelerinin ilkel yöntemlerle birbirlerine saldırdığı anların yer aldığı video gündem oldu. Sosyal medyada video için "Çağlar öncesine ait gibi" yorumları da yapıldı.

Trend 2024-01-20 23:33:23

Son dakika | Erdoğan'ın 'konservatuvar ve teknopark sözleri dikkat çekti! Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri sahiplerini buldu

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan kültür-sanat alanındaki üretim seviyesiyle ilgili mesajlar verdi. Konservatuarlar ile teknoparkları karşılaştıran Erdoğan, konuya 'ideolojik kabileler' çıkışıyla dikkat çekti. Erdoğan ayrıca Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri sahiplerini de bir bir takdim etti.

Haber 2023-12-20 15:23:26

Huneyn Savaşı hangi tarihte, kaç yılında olmuştur? Huneyn savaşı özeti ve sonuçları nelerdir?

İslam tarihinde pek çok olay yaşanmıştır ve bu olaylar dinin yayılması bakımından çok önemlidir. Bu olaylardan biri de Huneyn Savaşı’dır. Mekke’nin Müslümanlar tarafından fethedilmesinden kısa bir süre sonra Huneyn Savaşı gerçekleşmiştir. Bu savaşın tarafları Müslümanlar ile Havazin ve Sakif kabileleridir. Mekke fethedildikten sonra sıranın kendilerine geldiğini düşünen bu kabileler, Müslümanların üzerine bir saldırı gerçekleştirmiş ve Huneyn Savaşı yaşanmıştır. Peki bu savaş ne zaman olmuştur?

Egitim 2023-04-10 14:33:39

Arazi anlaşmazlığı çatışmaya dönüştü! Kabileler savaşında 31 kişi hayatını kaybetti

Sudan’ın Mavi Nil eyaletinde 2 kabilenin arazi anlaşmazlığı nedeniyle bu hafta başından beri sürdürdüğü çatışmalarda en az 31 kişi hayatını kaybetti, 39 kişi de yaralandı.

Haber 2022-07-16 17:05:08

Kabileler arası arazi savaşı: En az 125 kişi öldü, 50 bin kişi evini terk etti

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA), Sudan'ın Batı Darfur bölgesinde iki kabile arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle başlayan çatışmalar sonucu şu ana dek en az 125 kişinin öldüğünü, yaklaşık 50 bin kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığını açıkladı.

Haber 14-06-22 22:15

Himba kabilesi yaşam tarzıyla şaşırtmaya devam ediyor! Kadınları tamamen çıplak geziyor

Dünya üzerinde tamamen izole bir şekilde yaşayarak modern dünyanın dinamiklerinden uzakta pek çok kabile bulunuyor. Kendilerine özel gelenekleri ve yaşam tarzlarını devam ettiren kabileler herkesi şaşırtmaya devam ediyor. Bu kabilelerden biri de Namibya’da göçebe bir şekilde hayatını sürdüren Himba kabilesi olarak dikkatleri çekiyor. Kabile kadınlarının tamamen çıplak gezmesiyle bilinen etnik grup, ilginç doğum yöntemleri sayesinde dünyanın ilgisini çekmeyi başardı.

Trend 25-01-22 16:27

Sudan'da kabileler arası çatışma: 48 ölü

Sudan’ın Darfur bölgesinde kabileler arasında çıkan çatışmalarda en az 48 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Haber 06-12-21 19:48

Sirius yıldızının gizemli çocukları! Uzayın sırrılarını binlerce yıl öncesinde çözen gizemli kabile: Dogon kabilesi

Dünya üzerinde pek çok kabile izole bir şekilde dış dünyadan bağımsız yaşamaya devam ediyor. Yüzyıllardır kendilerine ait geleneklerini devam ettiren kabileler günümüzde bir hayli ilgi çekiyor. İşte dünyanın en ilginç kabileleri arasında gösterilen Dogon kabilesinin bir hayli ilginç varoluş özellikleri...

Trend 01-11-21 14:32

Tüm dünyada yoğun ilgi gösteriyorlar! Peki Türkiye’de Squid Game’i en çok izleyen iller hangileri?

Netflix’in yeni Güney Kore yapımı dizisi Squid Game’i izole bir hayat sürdüren kabileler ve teknolojiden uzak olan kişiler dışında herkes duydu. Tüm dünyada kısa bir sürede popüler olan yapıma dair veriler, Google’da yapılan herhangi bir yaygın arama formuna dair istatistikler sunan Trends aracı sayesinde ortaya çıktı. İşte Türkiye’de Squid Game’e en çok ilgi gösteren iller...

Trend 26-10-21 12:06

Gelin hüngür hüngür ağlamak zorunda! Çin’de yaşayan Tujia kabilesinin düğün geleneği herkesi şaşırttı

Dünyanın dört bir yanında oldukça ilginç geleneklere sahip kabileler varlığını sürdürüyor. Kültürel değerlerin getirisi olarak değişik gelenek görenekler, festivaller ve seremonilerle karşılaşıyoruz. İnsanlıktan uzakta tamamen izole bir hayat süren Tujia kabilesi bu değişikliklerin en önemli kanıtlarından biri. Çin’de yaşayan kabilenin geleneklerine göre gelinin düğünden günler önce ağlaması ve uğur getirmesi için küfür edilmesi gerekiyor.

Trend 22-10-21 14:06

Dünyayı şaşkına çeviren kabile! Saatlerce çıplak şekilde durmasına rağmen cinselliği reddeden topluluk: Sadhu Kabilesi

Dünya genelinde milyarlarca insan yaşıyor. Teknolojinin gelişmesiyle beraber aslında uzaklar yakın olarak algılanmaya başlandı. Ancak değişen dünya düzenini reddeden ve kendi gelenekleriyle yaşamaya devam eden kabilelerin sayısı da azımsanmayacak derecede çoktur. Üstelik bazı kabileler hala tarih öncesi döneme ait olabilecek ilkel hayatlarını sürdürüyor. İşte Hindistan ve Nepal’de yaşayan Sadhu kabilesi yaşam biçimleriyle görenleri hayrete düşürüyor.

Trend 12-08-21 12:04

Ölülerinin küllerini vücutlarına sürerek cinsel ilişkiye giren kabile: Aghori Kabilesi

Dünya üzerinde birçok inanış ve yaşam biçimi etkilidir. Modern dünyanın getirdiği teknolojik gelişmelerden uzakta yaşayan kabileler yüzyıllardır devam eden gelenekleriyle şaşkınlık yaratıyor. Tamamen izole bir şekilde yaşayan Aghori kabilesi, inanması oldukça zor bir geleneğe sahiptir. Kabilenin dini ritüelleri tüyleri diken diken ediyor.

Trend 18-06-21 11:58

İlkel yaşam! Dassanech kabilesi üyeleri evlenirken tüm vücutlarını hayvan dışkısıyla kaplıyorlar

Teknolojik gelişmeler neredeyse tüm dünyaya yayılmış durumdadır. Ancak bazı kabileler modern dünyanın dinamiklerinden uzak ve kapalı hayat tarzını devam ettiriyor. Doğu Afrika’da yer alan Dassanech kabilesi de ilkel hayatlarının içinde yüzyıllardır devam eden gelenekleriyle yaşıyor. Hatta kabilenin kendisine ait olan düğün geleneği herkese büyük şaşkınlık yaratıyor.

Trend 17-06-21 16:41

Medeniyetten tamamen uzak yaşayan Yanomami kabilesinin ilginç cenaze alışkanlığı!

Dünya genelinde medeniyetten tamamen uzak bir şekilde hayatını sürdüren kabileler her daim ilgi çekici ve merak uyandırıcı olmuştur. Modern dünyadan ve teknolojiden bir haber olan bu kabileler kendi geleneklerine bağlı olarak ilkel hayatlarını devam ettiriyor. Balta girmemiş Amazon Ormanları’nda yaşayan Yanomami kabilesi ise ilginç cenaze geleneğiyle modern dünyadan ne kadar uzak olduklarını gözler önüne seriyor.

Trend 07-06-21 12:12

Evlendikten sonra 3 gün boyunca tuvalete gitmeleri tamamen yasak olan ilginç kabile: Tidong Kabilesi

Milyarca insanın yaşadığı dünyada çok farklı kültürlere sahip olan ülkelerin olduğunu biliyorsunuzdur. Ancak bu ülkelerin yanında tamamen modernlikten izole bir şekilde hayatlarını devam ettiren kabileler de var. Bu kabilelerin birbirinden ilginç gelenekleri öğrenenleri şaşkınlığa uğratıyor. Bu ilginç geleneklerden bir tanesi ise Endonezya’da Tidong kabilesine ait.

Trend 03-06-21 11:26

Vahşi aslanlarla birlikte yaşayan Munda kabilesi ölmemek için maske takıyor

Dünya üzerinde milyarca insanın yaşadığını düşündüğümüzde yüzlerce hatta binlerce kabile olması kulağa mümkün geliyor. Bu kabilelerin bazılarını tanırken bazılarının isimlerini dahi duymuyoruz. Bazı kabileler var ki isimlerinden çok gelenekleriyle popülerlik kazanıyor. Munda kabilesi ilginç yaşam tarzı ve gelenekleriyle ünlenen bir grup olarak karşımıza çıkıyor.

Trend 02-06-21 11:33

‘Zürafa boyunlu kadınlar’ olarak anılıyorlar! Boyunlarını uzatmak için halka takan kabile: Karen Kabilesi

Dünyanın pek çok bölgesinde tamamen modern dinamiklerden uzakta yaşayan kabileler varlığını sürdürüyor. Bu kabilelerden bir tanesi de Karen olarak karşımıza çıkıyor. İzole bir şekilde sürdürdükleri hayatlarında pek çok ilginç gelenek yer alıyor. Tayland’ın kuzeyindeki dağlık bölgede, Myanmar-Tayland sınırı yakınında yaşayan Karen Long Neck kadınları boyunlarına, kollarına ve ayaklarına taktıkları halkalar nedeniyle tüm dünyanın ilgisini çekiyor.

Trend 01-06-21 10:45

Ölülerin yağını çıkararak vücutlarına süren topluluk: Papua Yeni Gine Kabileleri

Tarih boyunca pek çok kabile ilginç gelenekleriyle günümüzün modern dünyasından oldukça uzak bir hayat sürüyor. İzole bir şekilde yaşayan kabileler modernlikten bir haberler. Teknolojiyi kullanmıyorlar ve kendi geleneklerine göre hareket ediyorlar. Papua Yeni Gine dağlarında yaşayan birkaç kabile ölen kişilerin vücutlarından bir yağ çıkartıyor.

Trend 31-05-21 11:11

Sudan’ın Batı Darfur bölgesindeki çatışmalarda can kaybı 50’ye yükseldi

Sudan’ın Batı Darfur bölgesinde yer alan El Cuneyna kentinde kabileler arasında çıkan çatışmada can kaybı sayısı 50’ye, yaralı sayısı ise 132’ye ulaştı.Sudan’ın Batı Darfur bölgesinde yer alan El Cuneyna kentinde kabileler arasında günlerdir süren çatışmalarda bilanço arttı.

Haber 06-04-21 13:37

Sudan’ın Batı Darfur bölgesinde çatışma çıktı: 40 ölü, 60 yaralı

Sudan Doktorları Merkez Komitesi (CCSD) tarafından yapılan açıklamada, Sudan’ın Batı Darfur bölgesinde yer alan El Cuneyna kentinde kabileler arasında çatışma çıktığı belirtildi.

Haber 06-04-21 00:23

Kadınların erkeklere başlık parası ödediği kabilenin ilginç hikayesi!

Dünya üzerinde birçok kabile yaşadı. Bazıları varlığını sürdürürken bazılarının isimleri tarihin tozlu sayfalarında kalarak unutuldu. Bu birbirinden farklı geleneklere sahip kabileler çoğunlukla kültürel dokularıyla ziyaret edenleri şaşırtıyor. Hala varlığını koruyabilen kabilelerden biri olan Kalaş kabilesi, hem fiziksel görünüşleri hem de gelenekleriyle oldukça farklı bir yaşam biçimine sahiptir.

Trend 31-03-21 17:18

Sudan’da kabileler arasında çatışma: 47 ölü

Sudan’ın Güney Darfur eyaletinde kabileler arasında çıkan çatışmada 47 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.Sudan’nın Batı Darfur eyaletinde onlarca kişinin ölümüne yol açan şiddet olaylarının ardından bugün de Güney Darfur eyaletinde olaylar patlak verdi.

Haber 18-01-21 17:08

Suriyeli aşiretler Esed ve milislerine karşı tek vücut

Suriye Aşiretler Kabileler Meclisi Genel Sekreteri Şıh Selim el Mıslit: - "Esed rejimi ve onun ayrılıkçı milislerine herhangi bir yakınlaşmayı kabul edecek bütün yönelimleri reddediyoruz"

Yurthaber 03-11-20 20:10

Sudan’da kabileler arasında anlaşmazlık: 6 ölü, 20 yaralı

Sudan’ın Suakin kentinde kabileler arasında çıkan şiddet olaylarında 6 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi de yaralandı.Sudan’da kabileler arasında aylardır devam eden anlaşmazlıkların sona erdirilmesi kapsamında Kassala Valisi Salih Amar’ın görevden alınmasının ardından başlayan protestolar şiddet olaylarını dönüştü.

Haber 14-10-20 22:54

Modern toplumdan uzakta, insan eti yiyen kabileler

İnsan eti yiyen kabilelerin sayısı azalsa da, bazıları hala varlıklarını göstermeye devam ediyor. İşte dünyanın uzak noktalarında insan eti yemeye devam eden o kabileler.

Trend 10-04-20 08:49

ANALİZ - Darbeci Hafter'in Selefi müttefikleri

Libya'da daha önce DEAŞ’a karşı olduğu gibi Hafter’e sadık güçlere de direnen Selefi grupların son zamanlarda, taraf değiştirdikleri ve Hafter ile koordineli hareket ettiklerine dair haberler geliyor - Analistler, bu grupların taraf değiştirme kararını esas olarak Suudi Arabistan’ın Libya iç savaşına artan derecede müdahil olduğunun işareti olarak yorumluyor - Libya’da rakip kabileler ve ideolojik gruplar arasındaki çatışma, Kaddafi rejiminin çöküşünden bu yana giderek içinden çıkılmaz bir hal aldı. Adil bir barış tesis edilememesi durumunda devam eden iç savaş bölge geneline şok dalgaları göndermeye devam edecek

Haber 24-01-20 12:27

Darfur'da kabileler çatıştı: 5 ölü, 6 yaralı

Darfur'da kabileler çatıştı: 5 ölü, 6 yaralı

Haber 31-12-19 01:13

SETA'da Suriye’nin geleceği ve bölgesel aktörler tartışıldı

Suriye Geçici Hükümeti Başkanı Abdurrahman Mustafa: - "Rejim şu an siyasi süreç için hazır değil ve siyasi süreçten kaçmak için birçok yol bulacaktır" - SMDK Başkan Yardımcısı ve Anayasa Komitesi Üyesi Dima Moussa: - "Rejim kendini askeri olarak galip görüyor. Rejim bize kulak vermeli, kendi insanına yabancılaşmamalı" - Suriye Kabileler ve Aşiretler Meclisi Başkanı Rami Doş: - "Rejim görevde kaldığı takdirde Suriye'ye istikrar gelemez. Biz ulusal bütünlüğü savunuyoruz"

Haber 14-11-19 14:10

Suriyeli aşiretlerden Münbiç çağrısı

Suriye-Türkiye sınırındaki Azez ilçesinde toplanan Suriye Aşiretler ve Kabileler Meclisi, "Münbiç ilçesinin kurtarılmasını" istedi

Haber 20-10-19 18:00

Barış Pınarı, Fırat'ın doğusundan tehcir edilenlerin dönüş umududur

Tel Abyadlı sivillerden Buhabur aşireti mensubu Rakan Hıdır: - "Siviller, terör örgütü YPG/PKK'dan çok çekti. Arap kökenli siviller, Fırat'ın doğusunda onların keyfi uygulamalarından, ayrılıkçı davranışlarından ve ihanetlerinden ötürü yerinden edildi" - "Güvenli bölge, Türkiye'nin milli güvenlik meselesi olmasının yanı sıra halkımızın başta gelen isteklerinden biridir. Güvenli bölge, ümmetin ve Arap milletinin yanında İsrail gibi saplanmış bir hançer olmamasının garantisidir" - Suriye Aşiret ve Kabileler Meclisi sözcüsü Mudar el Asaad: - "Barış Pınarı Operasyonu gerçek anlamda barışı temsil etmektedir. Suriyeli halkın isteğidir. Fırat'ın doğusundan tehcir edilenlerin dönüş umududur" - "Örgütün keyfi uygulamaları nedeniyle Fırat'ın doğusunda yaklaşık 2 milyon sivil tehcir edildi. 250 bin Kürt kökenli sivil Suriye'nin kuzeyine, Irak'taki kamplara ve Türkiye'ye sığındı. Bu bölge örgütten temizlendiği andan itibaren, yerinden edilen halk geri dönmeye başlayacaktır"

Haber 16-10-19 11:08

Barış Pınarı Harekatı, Suriye'nin bütünlüğünü korumak için başlamıştır

Suriye Aşiretler ve Kabileler Meclisi sözcüsü Mudar el-Asaad: - "Suriye halkının uzun zamandır gerçekleşmesini istediği Barış Pınarı Harekatı barışın temsilidir" - "Barış Harekatı, ayrılıkçı terör örgütüne karşı Suriye'nin bütünlüğünü korumak için başlamıştır" - "Yerinden edilen insanlar, bölgenin örgütten temizlendiği andan itibaren evlerine geri dönecektir"

Haber 15-10-19 11:03

Suriye’de toplanan aşiret liderlerinden Fırat’ın doğusuna yapılacak harekata destek

Fırat’ın doğusuna yönelik düzenlenmesi planlanan operasyon öncesinde, Türkiye ve Suriye’den Kürt, Arap ve Türkmen aşiretlerinin liderleri Azez’de toplanarak, operasyona desteklerini açıkladı.Suriye Aşiretler ve Kabileler Meclis Toplantısı Kilis’in karşısında bulunan Suriye’nin Halep kentine bağlı Azez ilcesi Siccu beldesinde yapıldı.

Haber 08-10-19 16:48

Suriyeli aşiretlerden Fırat'ın doğusuna muhtemel operasyona destek

Suriye Aşiretler ve Kabileler Meclisi Siyası Ofis Sorumlusu Selim Abdüzaziz Müslat: - "Türkiye'nin barış ve istikrarı sağlama ve terörle mücadeledeki rolünü çok değerli ve önemli buluyoruz" - "Türkiye'nin Fırat'ın doğusunda başlatmayı planladığı askeri harekatını canı gönülden desteklediğimizi ifade ediyoruz" - "ABD'yi de bu terör çetelerine destek vermekten vazgeçmeye çağırıyoruz"

Haber 08-10-19 15:18

Kürt, Arap ve Türkmen aşiretleri Fırat’ın doğusuna yönelik operasyon için buluştu

Fırat’ın doğusuna yönelik düzenlenmesi planlanan operasyon öncesinde Türkiye ve Suriye’de yaşayan Kürt, Arap ve Türkmen aşiretlerinin liderleri Azez’de bir araya geldi.Suriye Aşiretler ve Kabileler Meclis toplantısı Suriye’nin Halep Kentine bağlı Azez ilcesi Siccu Beldesi’nde yapılıyor.

Haber 08-10-19 13:33

Dünyanın akciğerleri Amazonlar'da yangınlar devam ediyor

Brezilya Ulusal Uzay Araştırmaları Enstitüsü verilerine göre, ülkede yılbaşından bu yana 83 binden fazla yangın çıktı - INPE ülkede hala yerlilerin yaşadığı 148 bölgede 3 bin 553 yangınla mücadele edildiğini bildirdi - Global Forest Watch sitesine göre, Brezilya'da 2019 yılında 730 binden fazla yangın alarmı verildi - Amazonlar'daki yerli kabileler, devam eden orman yangınlarının yaşadıkları alanları tehdit ettiğini ve yangınlardan endişe duyduklarını belirtiyor - Konuyla ilgili 6 Eylül'de Venezuela hariç bölge ülkelerinin temsilcileri Kolombiya'nın Leticia şehrinde toplanacak

Haber 29-08-19 12:24

Hazreti Muhammed'in yakın dostu: Hazreti Ebubekir

Son peygamber Hazreti Muhammed'in hicreti sırasındaki yol arkadaşı, Birinci Halife Hazreti Ebubekir, vefatının 1385'inci yılında yad ediliyor - İki yıl süren hilafeti döneminde Kur'an-ı Kerim'i mushaf haline getiren Hazreti Ebubekir, İslam dininden çıkarak isyan eden bazı kabileler ve peygamberlik iddiasında bulunanlara karşı mücadele etti - Hazreti Ebubekir, Bizans'a karşı Suriye'de yapılan ve Filistin'in kapılarının Müslümanlara açıldığı Ecnadeyn Savaşı'nın ardından hastalanması üzerine istişareler sonucu hilafet makamını Hazreti Ömer'e bıraktı

Yurthaber 22-08-19 12:20

Hazreti Muhammed'in yakın dostu: Hazreti Ebubekir

Son peygamber Hazreti Muhammed'in hicreti sırasındaki yol arkadaşı, Birinci Halife Hazreti Ebubekir, vefatının 1385'inci yılında yad ediliyor - İki yıl süren hilafeti döneminde Kur'an-ı Kerim'i mushaf haline getiren Hazreti Ebubekir, İslam dininden çıkarak isyan eden bazı kabileler ve peygamberlik iddiasında bulunanlara karşı mücadele etti - Hazreti Ebubekir, Bizans'a karşı Suriye'de yapılan ve Filistin'in kapılarının Müslümanlara açıldığı Ecnadeyn Savaşı'nın ardından hastalanması üzerine istişareler sonucu hilafet makamını Hazreti Ömer'e bıraktı

Haber 22-08-19 12:20

Suriye konulu 13. Garantörler Toplantısı

Suriye Kabileler ve Aşiretler Meclisi Başkanı Şeyh Rami Doş: - "Suriye herkesindir. Herkese yetecektir. Ayrılıkçı örgütler, bu ülkeyi parçalayamayacak" - Suriye Kürt Ulusal Konseyi Başkan Yardımcısı Abdul Hakim Beşşar: - "PYD dahil bütün terör örgütlerinin Fırat’ın doğusundaki uygulamalarına karşıyız" - Afrin Yerel Meclis Başkanı Sait Süleyman: - "Biz (Fırat'ın doğusunda) güvenli bölgenin kurulmasını destekliyoruz"

Haber 01-08-19 18:58

Suriyeli aşiretlerden Erbil'deki saldırıya kınama

Suriye Aşiretler ve Kabileler Meclisi: - "Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğunda görevli diplomatın hayatını kaybetmesine neden olan alçak saldırıyı en sert ifadelerle kınıyoruz"

Haber 17-07-19 23:22

Papua Yeni Gine’de kabile katliamı

Papua Yeni Gine’de kabileler arasında çıkan çatışmalarda en az 24 kişi hayatını kaybetti.Papua Yeni Gine’de kabileler arasında çıkan çatışmada kabile katliamı yaşandı.

Haber 10-07-19 16:08

Papua Yeni Gine'de kabile katliamı: Onlarca kadın ve çocuk öldürüldü

Papua Yeni Gine'de kabileler arasında çıkan çatışmada yaşanan bir katliamda çocukların ve hamile kadınların öldürüldüğü belirtildi.

Trend 10-07-19 14:47

Suriyeli aşiret liderlerinden YPG/PKK'ya tepki

SURİYE Kabileler ve Aşiretler Meclisi üyeleri, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde düzenlenen toplantıda bir araya gelip, terör örgütü YPG/PKK'ya tepki gösterdi.  Suriye sınırındaki Ceylanpınar'da gerçekleştirilen toplantıya, meclis üyeleri ile 50 aşiret temsilcisi katıldı.

Haber 30-06-19 21:52

Suriyeli aşiret liderlerinden YPG/PKK'ya tepki

SURİYE Kabileler ve Aşiretler Meclisi üyeleri, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde düzenlenen toplantıda bir araya gelip, terör örgütü YPG/PKK'ya tepki gösterdi.  Suriye sınırındaki Ceylanpınar'da gerçekleştirilen toplantıya, meclis üyeleri ile 50 aşiret temsilcisi katıldı.

Haber 30-06-19 19:34

Suriyeli aşiret liderlerinden PKK/PYD terör örgütüne tepki

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesine bağlı Şabana mezrasında bir araya gelen Suriyeli aşiret liderleri, PKK/PYD terör örgütünün Fırat’ın doğusunda yaptığı zulüm ve baskınlara tepki gösterdi.Suriye Kabileler ve Aşiretler Meclisine bağlı yaklaşık 50 aşiret temsilcisi ve 500’e yakın davetli, Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesine bağlı Şabana mezrasında bir araya geldi.

Haber 30-06-19 19:23

Suriyeli aşiretlerden YPG/PKK tepkisi

Suriye Aşiretler ve Kabileler Meclisi Sözcüsü Ahmet Ubeyd: - "Örgüt, kendisine itaat etmediğimiz için şu an Suriye'de ekili arazilerimizi yakıyor. YPG/PKK müfredatına uyulmasını istiyor. Örgüt kendisine karşı çıkanları katlediyor, bölgenin demografik yapısını değiştirmeye çalışıyor" - "Fırat'ın doğusunda yaşayan bütün halkların, Arap'ı, Kürt'ü, Türkmen'i ve Ezidi'sinin bu zulümlere karşı ortak tepki koyup, birlikte hareket etmesini bekliyoruz"

Haber 30-06-19 18:26

Suriyeli aşiretlerden YPG/PKK tepkisi

Suriye Aşiretler ve Kabileler Meclisi Sözcüsü Ahmet Ubeyd: - "Örgüt, kendisine itaat etmediğimiz için şu an Suriye'de ekili arazilerimizi yakıyor. YPG/PKK müfredatına uyulmasını istiyor. Örgüt kendisine karşı çıkanları katlediyor, bölgenin demografik yapısını değiştirmeye çalışıyor" - "Fırat'ın doğusunda yaşayan bütün halkların, Arap'ı, Kürt'ü, Türkmen'i ve Ezidi'sinin bu zulümlere karşı ortak tepki koyup, birlikte hareket etmesini bekliyoruz"

Yurthaber 30-06-19 18:26

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki etnik çatışmalar

Kabileler arasında devam eden çatışmalar nedeniyle on binlerce kişi yerinden oldu

Haber 24-06-19 16:08

Libya'da kabileler çatıştı

Libya'da kabileler çatıştı

Haber 07-06-19 01:54

Suriyeli aşiretlerden YPG/PKK'ya yardımı kesin çağrısı

Suriye Aşiretler ve Kabileler Meclisi, Azez'de 14 sivilin öldüğü saldırıyı kınadı - Meclisin açıklamasından: - "(ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı) Koalisyonu PYD'ye verdiği desteği durdurmaya ve tüm ilişkilerini kesmeye davet ediyoruz çünkü bu terör örgütü, koalisyondan aldığı destekle Suriyeli çocuk, kadın ve yaşlıları öldürüyor"

Haber 03-06-19 14:20