Kadikoy Surp Takavor Ermeni Kilisesi Haberleri

Sahibinden satılık tarihi kilise! İstenen rakam dikkat çekti

Sivas'ta 19’uncu yüzyılda yapıldığı tahmin edilen ve bir zamanlar Ermeniler tarafından kullanılan bir diğer ismi Surp Garabet olan Tarihi Tuzhisar Kilisesi, sahibi Hatice Akay (43) tarafından satışa çıkarıldı. Emlak danışmanı Vahap Yıldız, “Tapusu var ve satılmasında hiçbir engel gözükmüyor. Kilise 1’inci derecede sit alanı ve koruma altındadır. Bugün itibarıyla satışa çıkardık” dedi. Kilise için istenen rakam ise dikkat çekti. İşte detaylar...

Haber 2024-03-29 09:59:34

Son dakika: Karaköy'deki Ermeni kilisesinde yangın! Bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı

Son dakika haberi... Karaköy'deki Surp Pırgiç Ermeni Katolik Kilisesi'nde yangın çıktı. Olay yerine çevredeki ilçelerden çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangın, itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla söndürüldü. 2 kişinin yaralandığı olayda itfaiye ekiplerinin arama çalışmaları sonrası bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı. İtfaiye ekiplerinin arama çalışmaları sürüyor.

Haber 2023-01-23 21:53:57

Ortaköy Surp Asdvadzadzin Ermeni Kilisesi Vakfı’nın başkanlık seçimi yapıldı

Ortaköy Surp Asdvadzadzin Ermeni Kilisesi Vakfı’nın başkanlık seçimi yapıldı

Yurthaber 2022-10-17 00:32:06

Başepiskopos Ateşyan'ın ablası için Diyarbakır'daki tarihi kilisede cenaze töreni yapıldı

Surp Giragos Ermeni Kilisesi'ndeki töreni yöneten Ateşyan: - "Cenazeye katılanlara şükranlarımı sunuyorum. 50-60 seneden sonra ilk kez buradan bir cenaze kaldırıyoruz"

Yurthaber 2022-08-08 15:46:33

372 yıllık tarihi Surp Kevork Kilisesi’ne tek başına sahip çıkıyor! Temizliği ve bakımıyla ilgileniyor

37 yıl önce ailesi ile birlikte göçtüğü İstanbul'dan Mardin'e geri dönen Ermeni vatandaşı Zekeriya Sabuncu, 372 yıllık tarihe sahip Surp Kevork Kilisesi'nin temizliği ile bakımını tek başına üstleniyor.

Trend 05-01-22 17:19

Ermeni Kilisesi Müslüman Kadınlara Emanet

Mardin’in Derik ilçesinde, 1650 yılında inşa edilen Surp Kevork Ermeni Kilisesi'ne, mahallenin Müslüman kadınları bakıyor. Kadınlar, sadece bir kişinin ibadet ettiği kiliseyi temizliyor ve bakımını yapıyor

Haber 07-11-21 15:53

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Adana İl Başkanlığında gündemi değerlendirdi:

"Maalesef komşumuz Yunanistan, iyi komşuluk ilişkilerine yaraşmayacak şekilde başkalarıyla iş tutan, Türkiye'yi, Avrupa Birliği üzerinden, başka devletler üzerinden köşeye sıkıştırmaya çalışan birtakım aktiviteler yaptı. Netice itibarıyla görüldü ki bunların hiçbiri Türkiye Cumhuriyeti'ni kendi yürüdüğü yoldan herhangi bir şekilde geri çevirmiyor, Cumhurbaşkanımızın kararlı siyasetinde herhangi bir değişiklik olmuyor" - "(Kadıköy Surp Takavor Kilisesi'ndeki olay) Mabetlere yapılan saygısızlık bütün dinlere, insanlığa karşı yapılmış bir saygısızlıktır" - "(KKTC Barış ve Özgürlük Bayramı) Sayın Cumhurbaşkanımız buraya çok güçlü bir heyetle katılacak. Cumhurbaşkanımızın, bu sene bu kadar güçlü bir heyetle KKTC'deki törenlere katılması son derece önemli"

Yurthaber 12-07-21 17:19

Adalet Bakanı Gül: Kadıköy Surp Takavor Kilisesi'ne yapılan saygısızlığı kınıyorum

Adalet Bakanı Gül: "Kadıköy Surp Takavor Kilisesi'ne yapılan saygısızlığı kınıyorum"

Yurthaber 12-07-21 13:28

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun: Kadıköy Surp Takavor Kilisesi'ne yapılan saygısızlığı kınıyoruz

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun: "Kadıköy Surp Takavor Kilisesi'ne yapılan saygısızlığı kınıyoruz"

Yurthaber 12-07-21 11:25

Tepki çeken görüntüler! Kilise duvarı üstünde oynayanlar için karar verildi

Kadıköy'de bulunan Surp Takavor Ermeni Kilisesi'nin kapısının üzerine çıkan 2 kişi çalan müzik eşliğinde karşılıklı oynadı. Sosyal medyada hızla yayılan görüntüler tepki topladı. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan 3 kişiden 2'sine ev hapsi verilirken biri serbest bırakıldı.

Haber 12-07-21 10:29

Miçing ayini yapıldı

Orta Anadolu’nun açık olan en eski kilisesi konumundaki Kayseri Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi’nde (1191) geleneksel Miçing Ayini yapıldı.Surp Krikor Lusavoriç Kilisesindeki, Büyük Oruç ibadetinin tam ortasına denk gelen Miçing Ayini, Kilise Vakfı Başkanı Zadik Toker, vakıf yöneticileri ve din görevlilerinin katılımıyla yapıldı.

Yurthaber 11-03-21 12:48

2 asırlık tarihi Ermeni Kilisesi restorasyon bekliyor

Kayseri’nin Tomarza ilçesinde bulunan yaklaşık 2 asırlık Ermeni Surp Boğos Bedros Kilisesi çatı kaplama taşlarında çatlak ve kırıklar oluştuğu, sütun ile duvarların alt kısımlarında oluşan sıva dökülmeleri nedeni ile restorasyon bekliyor.Tomarza çarşı merkezindeki Ermeni Surp Boğos Bedros Kilisesi, 1837 yılında, yöresel geleneğe uygun olarak, düzgün kesme taş bloklar kullanılıp, yığma teknikle inşa edildi.

Yurthaber 27-01-21 08:44

Akdamar Kilisesi nerede? Akdamar Kilisesi hikayesi - Akdamar Kilisesi tarihi

Akdamar Kilisesi mimari açıdan Ortaçağ Ermeni sanatının en parlak mimari eserlerinden biri ve günümüze kadar sağlam ulaşabilmeyi başarmış bir tarihi değer. 10. yüzyılda inşa edilen kilise bugün Van gezilecek yerler listelerinde başı çekiyor ve her mevsim ziyaretçilerin ilgi odağı oluyor.

Trend 21-12-20 15:41

Kilisenin kapısındaki haçı söken şüpheli için istenen ceza belli oldu

Üsküdar Kuzguncuk'ta bulunan Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi'nin dış sokak kapısının haçı söktüğü iddiası ile tutuklu bulunan Mazlum S. hakkında, "İbadethanelere ve mezarlıklara zarar vermek" suçundan 5 yıl 4 aya kadar hapis cezası istendi.

Haber 19-06-20 15:13

İstanbul'daki kilise haçını söken şüpheli tutuklandı

Üsküdar Kuzguncuk'ta bulunan Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi'nin dış sokak kapısının haçını söktüğü gerekçesi ile hakkında başlatılan soruşturma kapsamında serbest bırakılan Mazlum S., savcılığın itirazı üzerine tekrar gözaltına alınarak, tutuklandı.

Haber 30-05-20 21:28

Son dakika: İstanbul'da Ermeni Kilisesi'ne yönelik saldırıyla ilgili yeni gelişme

Üsküdar Kuzguncuk'ta bulunan Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi'nin dış sokak kapısının haçını söktüğü gerekçesi ile hakkında başlatılan soruşturma kapsamında serbest bırakılan Mazlum D.için savcılığın itirazı üzerine tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı. Yakalama kararı üzerine tekrar gözaltına alınan Mazlum D.'nin adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Haber 30-05-20 16:02

Kilise kapısındaki haçı söken kişi yakalandı

Üsküdar'da bulunan Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi'nin giriş kapısı üzerinde bulunan haçı kıran şüpheli Mazlum D. (26), polisin 200 ayrı güvenlik kamera görüntüsünü incelemesinin ardından yakalandı. Zanlı emniyetteki işlemlerin ardından Kartal Anadolu adliyesine sevk edildi.

Haber 29-05-20 11:44

Üsküdar'daki kilisenin kapısındaki haçı söken kişi gözaltına alındı

Üsküdar Kuzguncuk'ta bulunan Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi'nin dış sokak kapısının haçı söküldü. Sökülme anı kamera kayıtlarına yansıdı. Kayıtlarda, bir kişinin kapıya tırmanarak haçı eliyle söktüğü görülüyor. Haçı söken şüpheli bugün gözaltına alındı.

Haber 28-05-20 21:11

Türk bayrağını yırtan Yunan vekile kilise önünde sert tepki

Çanakkale’de, cuma namazı sonrası eski Ermeni kilisesi önünde Türk bayraklarıyla bir araya gelen yaklaşık 50 kişi, Avrupa Parlamentosunda (AP) Türk bayrağını yırtan ırkçı Yunan milletvekili Ioannis Lagos’a sert tepki gösterdi.Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ayyıldız Kardeşliği Topluluğu tarafından cuma namazı sonrası Fevzipaşa Mahallesi Zafer Meydanında bulunan eski Ermeni kilisesi önünde gerçekleştirilen eyleme yaklaşık 50 kişi katıldı.

Haber 31-01-20 15:42

Sur'da Hüsrev Paşa Camisi ve Ermeni Kilisesi onarıldı

DİYARBAKIR'ın Sur bölgesinde bulunan ve 2015 yılında yaşanan terör olayları sırasında zarar gören Hüsrev Paşa Camisi ve Ermeni Protestan Kilisesi, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce onarıldı.

Haber 25-01-20 12:16

Hendek olaylarında zarar gören 4 kilise onarılıyor

DİYARBAKIR'da hendek ve barikat olaylarında terör örgütü PKK mensupları tarafından tahrip edilen, 1376 yılında inşa edilen Ermenilerin en büyük kiliselerinden biri olan Surp Giragos Ermeni Kilisesi'nin de içinde olduğu 4 kilise, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onarılıp restore ediliyor.

Haber 20-12-19 11:19

Türkiye Ermeni Patriği Sahak Maşalyan İlk Pazar Ayinine Katıldı

Salı günü Temsilciler Meclisi tarafından 85. Türkiye Ermenileri Patriği ilan edilen Sahak Maşalyan patrikhane kilisesi olan Surp Asdvadzadzin’ndeki ilk Pazar ayinine katıldı

Haber 15-12-19 16:29

Ermeni Kilisesi, müze olarak hizmet verecek

Sivas’ın Gürün ilçesinde bulunan Surp Asdvadzadzin Kilisesi’nde geçtiğimiz yıl başlayan restorasyon çalışmaları sürüyor.

Haber 23-11-19 10:00

300 Yıllık Ermeni Kilisesi Kaderine Terk Edildi

Şanlıurfa kent merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan 19’uncu yüzyılda yapıldığı tahmin edilen Ermenilere ait Germuş Kilisesi bakımsızlık ve ilgisizlikten dolayı harabeye döndü

Haber 22-11-19 17:32

MSB: Tel Abyad'da Ermeni Kilisesi ibadete açıldı

  MİLLİ Savunma Bakanlığı, Tel Abyad'da teröristlerin mevzi haline getirerek, zarar verdiği Ermeni Kilisesi'nin onarılıp, ibadete açıldığını bildirdi.

Haber 15-11-19 15:35

MSB: Tel Abyad'da Ermeni Kilisesi ibadete açıldı

MİLLİ Savunma Bakanlığı, Tel Abyad'da teröristlerin mevzi haline getirerek, zarar verdiği Ermeni Kilisesi'nin onarılıp, ibadete açıldığını bildirdi.

Haber 15-11-19 14:48

Ermeni Kilisesi onarıldıktan sonra ibadete açıldı

Milli Savunma Bakanlığı, Tel Abyad’da teröristlerin mevzi haline getirerek zarar verdiği Ermeni Kilisesi onarıldıktan sonra ibadete açıldığını açıkladı.Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Tel Abyad’da teröristlerin mevzi haline getirerek zarar verdiği Ermeni Kilisesi onarıldıktan sonra ibadete açıldığı belirtildi.

Haber 15-11-19 14:16

MSB'den kınama

Bakanlık, Ermeni Katolik Kilisesi Papazı Hovsep Bedoyan ve babasının katledildiği terör saldırısını kınadı

Yurthaber 14-11-19 19:17

Milli Savunma Bakanlığından taziye mesajı

Milli Savunma Bakanlığı, Ermeni Katolik Kilisesi Papazı Hovsep Bedoyan ve babasının, terör saldırısında hayatını kaybetmesini üzüntüyle karşıladığını belirtti.MSB’den yapılan açıklamada, “Bölgenin kadim halkına mensup, Ermeni Katolik Kilisesi Papazı dostumuz Hovsep Bedoyan ve babasının, menfur bir terör saldırısı sonucu katledildiğini büyük üzüntüyle öğrendik.

Haber 14-11-19 18:58

MSB, Ermeni Katolik Kilisesi Papazı Hovsep Bedoyan ve babasının katledildiği terör saldırısını kınadı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Ermeni Katolik Kilisesi Papazı Hovsep Bedoyan ve babasının katledildiği terör saldırısını kınadı.

Haber 14-11-19 18:48

Tel Abyad'da Ermeni Kilisesi, ibadete açıldı

BARIŞ Pınarı Harekatı ile terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Tel Abyad'da teröristlerin mevzi haline getirip, zarar verdiği Ermeni Kilisesi, Türkiye tarafından onarılarak ibadete açıldı.

Haber 10-11-19 16:18

Tel Abyad’da Türkiye’nin onardığı Ermeni Kilisesi ibadete açıldı

Barış Pınarı Harekatı kapsamında teröristlerden temizlenen Tel Abyad’da teröristlerin mevzi haline getirdiği ve zarar verdiği Ermeni Kilisesi’nde Türkiye tarafından temizlenerek onarılmasının ardından yıllar sonra ilk ibadet yapıldı.Barış Pınarı Harekatı ile terör örgütü YPG/PKK’dan temizlenen Tel Abyad’da yaşam normale dönmeye devam ediyor.

Haber 10-11-19 16:18

Tel Abyad'da Ermeni Kilisesi, ibadete açıldı

Barış Pınarı Harekatı ile terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Tel Abyad'da teröristlerin mevzi haline getirip, zarar verdiği Ermeni Kilisesi, Türkiye tarafından onarılarak ibadete açıldı.

Haber 10-11-19 15:11

Türkiye'nin onardığı Tel Abyad'daki Ermeni Kilisesi ibadete açıldı

Tel Abyad'da teröristlerin mevzi haline getirdiği ve zarar verdiği Ermeni Kilisesi'nde, Türkiye tarafından temizlenerek onarılmasının ardından yıllar sonra ilk ibadet gerçekleştirildi - Ermeni cemaatinden Um İlyas: - "Uzun süredir burada ayin yapamamıştık, Türkiye sayesinde yeniden özgürce buraya gelerek ibadetimizi yaptık"

Haber 10-11-19 14:53

Teröristlerin mevzi haline getirdiği Ermeni Kilisesi yenileniyor

MİLLİ Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı Harekat bölgesinde yer alan Tel Abyad'da teröristler tarafından mevzi haline getirilen ve zarar verilen Ermeni Kilisesi'nde yenileme çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.  Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Barış Pınarı Harekâtı ile terör örgütü PKK/YPG'den temizlenen Rasulayn ve Tel Abyad'da hayatın normale dönmeye devam ettiği bildirildi.

Haber 09-11-19 13:10

Teröristlerin zarar verdiği Tel Abyad’daki Ermeni Kilisesi onarılıyor

Teröristlerin zarar verdiği Tel Abyad’daki Ermeni Kilisesi onarılıyor

Haber 09-11-19 13:01

Tel Abyad’da Ermeni kilisesi temizlenerek camları yenilendi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Tel Abyad’da bulunan Ermeni kilisesinin temizlenerek camları yenilendiğini açıkladı.Milli Savunma Bakanlığı, konu ile alakalı resmi sitesinden bir açıklama yayınlayarak, “Barış Pınarı Harekâtı ile terör örgütü PKK/YPG’den temizlenen Rasulayn ve Tel Abyad’da hayat normale dönmeye devam ediyor.

Haber 09-11-19 12:59

New York’ta Akdamar Kutsal Haç Kilisesi Fotoğraf Sergisi açıldı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen, İzzet Keribar'ın fotoğraflarından oluşan serginin açılışı, Manhattan’da gerçekleştirildi - Türkiye Ermenileri Patriklik Kaymakamı Şahak Maşaliyan: - “Açıldığı günden beri bu anıtsal kilise Ermenistan ve Türkiye dahil dünyanın dört bir yanından sıcak bir takdirle karşılandı, kilise Türkiye’nin kültürel ve inanç turizmi için en gözde ziyaret yerlerinden biri haline geldi” - “Türk ve Ermeni halkları arasındaki iletişim zorluklarını aşmak için kültürel alanda yapılmış bir girişimdir, iyi niyet üzerine daha güzel bir gelecek ve anlayış için atılmış bir köprüdür” - “Ahtamar, yeniden bir barış yeri olabilir, bu görevi başarıya götürmek için çok özel donanıma sahip”

Magazin 06-11-19 10:04

(ÖZEL) Tel Abyad’da tek kalan Ermeni kilisesi SMO sayesinde güvende

Barış Pınarı Harekatı kapsamında terör örgütünden alınan Tel Abyad’da bulunan tek Ermeni kilisesi, Suriye Milli Ordusu sayesinde artık güvende.Barış Pınarı Harekatı kapsamında Akçakale ilçesinin karşısında bulunan Tel Abyad geçtiğimiz günlerde terör örgütünden alınmıştı.

Haber 18-10-19 13:17

Kaymakam Kurnaz ve Başkan Akkaya restorasyon çalışmalarını inceledi

Konya’nın Akşehir İlçe Kaymakamı Ahmet Sait Kurnaz, Akşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında restorasyonu yapılan Tarihi Ermeni Kilisesi, Gavur Hamamı, Nasreddin Hoca Evi‘nde incelemelerde bulundu.Kaymakam Kurnaz’a Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya da eşlik ederek yapılan çalışmalar ve projeler hakkında bilgiler verdi.

Yurthaber 17-10-19 17:06

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabulü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Bedros Şirinoğlu'nu kabul etti

Haber 17-09-19 16:58

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bedros Şirinoğlu’nu kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Bedros Şirinoğlu’nu kabul etti.Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki kabul yaklaşık 30 dakika sürdü.

Haber 17-09-19 16:43

Akdamar Surp Haç Kilisesi'nde ayin yapıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığının özel izniyle yılda bir kez ibadete açılan Van Gölü'ndeki Akdamar Adası'nda bulunan Surp Haç Kilisesi, yedinci ayine ev sahipliği yaptı - Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez: - "Geçmişte olduğu gibi bugün de gelecekte de Ermeni kardeşlerimizin hem ibadet özgürlüklerine hem de kültürel değerlerine saygı göstermeye devam edeceğiz" - Türkiye Ermenileri Patriklik Kaymakamı Episkopos Sahak Maşalyan: - "Kutsal haç kilisesi, bugün dünya halkları ve özellikle Ermeni ve Türk halkları arasında bir köprü vazifesi görmeye başladı"

Yurthaber 08-09-19 14:56

Akdamar Surp Haç Kilisesi'nde ayin yapıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığının özel izniyle yılda bir kez ibadete açılan Van Gölü'ndeki Akdamar Adası'nda bulunan Surp Haç Kilisesi, yedinci ayine ev sahipliği yaptı - Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez: - "Geçmişte olduğu gibi bugün de gelecekte de Ermeni kardeşlerimizin hem ibadet özgürlüklerine hem de kültürel değerlerine saygı göstermeye devam edeceğiz" - Türkiye Ermenileri Patriklik Kaymakamı Episkopos Sahak Maşalyan: - "Kutsal haç kilisesi, bugün dünya halkları ve özellikle Ermeni ve Türk halkları arasında bir köprü vazifesi görmeye başladı"

Haber 08-09-19 14:55

Akdamar Kilisesi yedinci ayin için hazır

Akdamar Kilisesi’nde bu yıl yedincisi yapılacak ayin için Van’a gelen Ermeni Hristiyanlar teknelerle adaya taşınmaya başlanırken, Akdamar Adası’nda ise geniş güvenlik önlemleri alındı.Van’ın Akdamar Adası’ndaki tarihi Ermeni Kilisesi’ndeki ayine saatler kalırken, tüm hazırlıklar en ince detayına kadar planlandı.

Haber 08-09-19 11:18

Askeri alandaki Ermeni kilisesi restore edilecek

Sivas'ta 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı sınırları içinde bulunan Surp Kevork Ermeni Kilisesi restore edilecek.

Trend 20-08-19 15:03

Askeri alandaki Ermeni kilisesi restore edilecek

Sivas'ta 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı sınırları içinde bulunan Surp Kevork Ermeni Kilisesi'nin restorasyonu yapılacak

Yurthaber 20-08-19 13:51

Askeri alandaki Ermeni kilisesi restore edilecek

Sivas'ta 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı sınırları içinde bulunan Surp Kevork Ermeni Kilisesi'nin restorasyonu yapılacak

Haber 20-08-19 13:50
Yurthaber 20-08-19 11:25