Kadim Koc Haberleri

TİP'ten 'Ermeni soykırımı iddiaları' hakkında tepki çeken paylaşım! Size oy verdiğime pişman ettiniz

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Ermeni soykırımı iddiaları hakkında tepki çeken bir paylaşımda bulundu. Paylaşımda, 109 yıl önce kadim Ermeni halkının katliam ve sürgünlerle bu topraklardan söküldüğünü belirten TİP, bu olayı en büyük acılardan biri olarak niteledi. Sosyal medyada büyük tepki çeken bu paylaşıma yorum yağdı. Bazı kullanıcılar, 'size oy verdiğime pişman ettiniz' ifadelerinde bulundu.

Haber 2024-04-24 15:37:34

Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen mazbatasını aldı

İstanbul’un kadim semtlerinden Eyüpsultan'da 30 yıl sonra ilk kez CHP’li bir belediye başkanı seçildi. Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen, “herkesin başkanı” olacağına dair söz verdi.

Haber 2024-04-05 16:09:01

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Mehmet Öntürk, İskenderun'da konuştu:

Kesin olmayan sonuçlara göre Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Cumhur İttifakı adayı Mehmet Öntürk, "15 ilçenin 15'ini de adil bir şekilde yöneteceğiz ve buradan şunu yapacağız, bu kadim şehrin kardeşliğini birleştireceğiz inşallah." dedi.

Yurthaber 2024-04-01 07:42:55

Fatih seçim sonuçları canlı! İstanbul Fatih'te yerel seçimi Mahir Polat mı Mehmet Ergün Turan mı kazanıyor?

İstanbul'un kadim ilçesi Fatih'te seçim sonuçları büyük bir merak ve heyecanla bekleniyor. CHP'nin adayı Mahir Polat ile AK Parti'nin adayı Mehmet Ergün Turan arasında nefes kesen bir seçim yarışı yaşanıyor. Her iki adayın da projeleriyle öne çıktığı 31 Mart yerel seçimlerinde Fatih'te de seçim sonuçları büyük heyecanla takip ediliyor. Fatih'te yaşayan vatandaşlar Fatih seçim sonuçlarını yakından takip ederken AK Parti adayı Mehmet Ergün Turan mı CHP adayı Mahir Polat mı kazanıyor?

Haber 2024-03-30 23:35:27

Kadim Dostlar Platformu, İBB Başkan adayı Kurum'a destek vereceğini duyurdu

Kadim Dostlar Platformu Başkanı Yakup Sucuoğlu, 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum'a destek vereceklerini duyurdu.

Haber 30-03-24 14:55

İsrail protestosunun dozu taştı: Bursa'daki 2 bin yıllık tarihi surları görenler tepkili! Bunun yeri burası değil, çok kişi de görmez

Gazze'de eşi benzeri görülmemiş bir katliama imza atan İsrail'e tepkiler dinmek bilmedi. Ancak protestoların dozu bazen tartışmalara yol açacak boyutlara varıyor. Bunun son örneği Bursa'da 2 bin yıllık geçmişi üzerinde taşıyan surlarda yaşandı. Vatandaşlar İsrail nefretini kadim surların üzerine kazıdı. Haliyle bu protesto tepki topladı.

Haber 19-12-23 09:41

SON DAKİKA | 'Başkenti Kudüs olan bir Filistin devletinin...' Erdoğan'dan Filistin-İsrail gerilimine ilişkin önemli mesaj Türkiye, gerilimin düşmesi için elinden geleni yapmaya hazır

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeşilköy'deki Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi Açılış Töreni'ne katıldı. Erdoğan, törende yaptığı konuşmada; Filistin-İsrail gerilimine de değinerek "Türkiye, iyice tırmanan gerilimin düşmesi için elinden geleni yapmaya hazırdır" ifadelerini kullandı. Öte yandan Erdoğan, "Başkenti Kudüs olan bir Filistin devletinin hayata geçirilmesi artık ertelenemez bir ihtiyaçtır." dedi.

Haber 08-10-23 17:18

BBP lideri Destici'den Kerkük açıklaması: Uçaklarımıza 15 dakikalık mesafede

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Kerkük'ün kadim bir Türk şehri olduğunu belirterek, "Orada Türk varlığını yok etmeye ya da gücünü kırmaya, etkisizleştirmeye ya da Türkleri baskı altına almaya, geçmişte yaşandığı gibi birtakım katliamlara kadar gidecek süreçleri yaşatmaya çalışanlara asla müsaademiz yoktur." dedi. Destici ayrıca orada Türklere saldırı girişimi olma ihtimaline karşı, "Hiç kimse endişe etmesin uçaklarımıza 15 dakikalık mesafedeler." ifadelerini kullandı.

Haber 03-09-23 22:51

Herkesin hayran kalacağı bir koku arayanlara Versace'den Burberry'e unutulmaz parfümler

"Bvlgari, Davidoff veya Versace Eros nasıl kokuyor?" sorusunu merak ediyorsanız doğru yerdesiniz! İyi ve kaliteli bir parfümün çevrenizde yarattığı etki düşündüğünüzden çok daha fazla olabilir. İnsanlığın en kadim duyularından biri olan koku, karşı tarafı etkilemek için kullanılabilecek en iyi yollardan biri. Bunu bilen markalar tarafından üretilen ve girdiğiniz ortamlarda direkt olarak fark edilmenizi sağlayacak parfümleri sizin için bir araya getirdik.

Haber 28-08-23 17:51

Her yemeğin yanına yakışan sofraların olmazsa olmazı en iyi turşu markaları

Acısından tatlısına onlarca çeşidi olan turşu; dünyanın en kadim gıda saklama yöntemleri arasında yer alıyor. Hem lezzetli hem faydalı olan bu turşular taze sebzeleri kış döneminde de tüketmeyi sağlıyor. Eğer siz de lezzetli bir turşuya hayır diyemeyenlerdenseniz bir araya getirdiğimiz en iyi turşu seçeneklerine göz atmadan geçmeyin!

Haber 14-08-23 16:40

Muş’ta lise öğrencileri türkülerle şehrin tarihini tanıtıyor

Anadolu’nun kapılarının açıldığı kadim şehir Muş’ta bir grup öğretmen ve öğrenci, seslendirdikleri türkülerle şehrin tarihini tanıtıyor.

Yurthaber 02-06-23 13:27

Mardin'in telkari takıları Viyana’da sergileniyor

Anadolu’nun Renkleri" isimli karma takı sergisinde Mardin’in Midyat yöresine ait kadim telkari takıları Viyana'da sanatseverlerle buluştu.

Yurthaber 12-05-23 07:42

Bakan Kurum: Finansımızın kalbi İstanbul'da atacak

İstanbul Finans Merkezi’nin (İFM) Bankalar Etabı’nın açılış töreninde konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum; "Tarihimizin, geleneklerimizin tüm desenleriyle bezenmiş bu mekânda inşallah finansımızın kalbi atacak" dedi. 14 Mayıs'ta da milletin yeniden 'eser siyaseti' diyeceğine inandığını belirten Kurum "Daha nice dev eserlerimizi Cumhurbaşkanımızın liderliğinde kadim İstanbul'umuza kazandırmaya devam edeceğiz" dedi.

Finans 17-04-23 16:28

Anadolu medeniyetleri nelerdir, Anadolu topraklarında yaşamış kaç uygarlık vardır? Anadolu'da kurulan uygarlıklar ve özellikleri nelerdir?

Medeniyet beşiği olan Anadolu, kadim coğrafyasıyla tarih boyu öne çıkmıştır. Pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmış ve dolasıyla çok önemli olaylara şahitlik etmiştir. Bu bereketli topraklarda yaşayan medeniyetler, tarih boyunca birbirlerinden etkilenmişlerdir. Ayrıca yaptıkları pek çok eser günümüze kadar gelmeyi başarmıştır. Bu sayede bugün Anadolu’da çok sayıda uygarlığın yaşadığını biliyoruz. Peki, Anadolu'da kurulan uygarlıklar ve özellikleri nelerdir?

Egitim 10-03-23 17:03

Hatay’ın ilk ve tek cumhurbaşkanıydı! Tayfur Sökmen vefatının 43. yılında buruk anma: Bu 3 Mart bugüne kadarki en zor anma günü

Hatay’ın ilk ve tek Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen, vefatının 43. yıl dönümünde mezarı başında anıldı. Anma töreninde konuşan Tayfur Sökmen’in torunu Nejla Sökmenoğlu, “Bizler Hataylılara genetik kodumuzda olduğu sürece her daim sahip çıkacağımıza söz veriyoruz. Kadim vatan toprağı olan Hatay tüm yurttaşların şahsi meselesidir” dedi.

Haber 03-03-23 12:57

'İl yapacağız' CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun o ilçedeki konuşmasında dikkat çeken sözler

Bazı ilçelerin il olma beklentileri ve daha önce gündeme gelen il olacağı düşünülen ilçelere dair listeler dönem dönem yeniden konuşulmaya devam ederken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken bir açıklama geldi. Konya Akşehir'de gerçekleşen Büyük Yörük Türkmen Buluşması'na katılan Kılıçdaroğlu, "Akşehir neden il değil? Bağımsızlık savaşının asıl karargahı olan Akşehir. Bizim kadim kültürümüzün yerleşkesi olan bir yeri neden il yapmayacağız? Yapacağız." dedi.

Haber 28-01-23 16:18

Bakan Kirişci duyurdu! İki ayrı bölgemizde yeniden görüntülendi

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Twitter'daki hesabından nesli tehlike altında olan Anadolu Leoparı'nın iki ayrı bölgede yeniden görüntülendiğini duyurdu. Anadolu Leoparı'nın fotokapana yansıyan görüntülerini paylaşan Bakan Kirişci, "Anadolu Leoparı iki ayrı bölgemizde yeniden görüntülendi. İzini sürmeye, heyecanla yolunu gözlemeye devam edeceğiz. Bu kadim topraklar ilelebet yurdu, heybeti daim olsun" dedi.

Haber 26-01-23 12:42

Büyükşehir’in kameraları ile dünya Kayseri’yi izliyor

Büyükşehir Belediyesi kameraları ile kadim kent Kayseri, dünyanın izlediği şehir oldu.

Yurthaber 12-01-23 11:03

Bakan Kurum, Zeytinburnu Millet Bahçesi ve Buz Adası Açılış Töreni'nde konuştu:

"En kutlu müjdelerle başkent yapılmış bu kadim şehir için, sizler için daha hangi projeleri yapabiliriz, gönüllere hangi hizmetlerimizle girebiliriz, biz hep bunun derdinde olduk. Biz milletimizin gönlünün derdindeyiz. Aziz milletimizin duasının derdindeyiz"

Yurthaber 14-10-22 17:07

Marmaray kazılarında keşfedilmişti! Yenikapı Batıkları'nın görüntüsü kahretti: Uyardık ancak bir sonuç alınmış değil

İstanbul’da 8500 yıllık tarihe dayanan Yenikapı Batıkları’nın olduğu arkeolojik bölge evsizlerin mekanı oldu. Bakımsızlık ve ilgisizlikten kötü durumda olan ve yer yer çöp alanına dönüşen bölge için açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Kemal Kutgün Eyüpgiller, "Böylesi görüntüler, maalesef kadim şehrimize yakışmıyor. İstanbul’un kuruluşunun 8500 yıl öncesine dayandığını belgeleyen kalıntıların korunması elzemdir." diye konuştu.

Haber 10-10-22 08:04

Kadim kent Diyarbakır'da günün ilk ışıklarıyla balon keyfi

Sur Kültür Yolu Festivali kapsamında Kapadokya'dan getirilen ve Dicle Vadisi'nde yükselen balonlara ilgi yüksek - Balona binen vatandaşlardan Yasemin Varol: - "Kapadokya'ya hiç gitmedim. Balona binmeyi çok istiyordum. Çok mutluyuz"

Yurthaber 09-10-22 10:44

Bakanı Ersoy Sur Kültür Yolu Festivalinin gala programında konuştu:

"Toplam 5 ilimizde kültür yolu festivalleri düzenliyoruz. Gelecek sene bu 5 ilimize İzmir Efes Kültür Yolu Festivali, Adana Portakal Çiçeği Karnavalı ve Gaziantep Gastronomi Festivali de dahil olacak" - "Bu kadim topraklarda festival coşkusunu yaşama mutluluğunun tarifi bizim için çok büyük"

Yurthaber 08-10-22 21:04

Diyarbakır'da Yeni Şehirden Kadim Şehre bisiklet turu etkinliği yapıldı

Diyarbakır'da "Yeni Şehirden Kadim Şehre" bisiklet turu etkinliği yapıldı

Yurthaber 07-10-22 18:44

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4. Dünya Göçebe Oyunları Açılış Programı'nda konuştu: (1)

"Her ne kadar medya ve iletişim araçları dünyayı küçük bir köy haline getirmiş olsa da bugün halen kültürün ve insani ilişkilerin en etkili taşıyıcısı göçlerdir" - "Göçebe Oyunları'nı dünya çapına yayan bu organizasyonu da insanlığın kadim mirasını gelecek kuşaklara bırakma misyonuyla önemli görüyorum"

Yurthaber 29-09-22 20:24

5. Kadim Değerler Kısa Film ve Fotoğraf Yarışmasına başvurular başladı

"5. Kadim Değerler Kısa Film ve Fotoğraf Yarışması"na başvurular başladı

Yurthaber 26-09-22 20:25

Antik Mısır mezarında bulundu, analiz sonucu hayrete düşürdü! Bugünün favorilerinden biri, daha eskisi yok

Arkeologlar inanılmaz bir keşfe imza attı. Günümüzde kahvaltı sofralarının sevilen ürününü kadim uygarlıkların da tükettiğini gösteren keşif Antik Mısır mezarında yapıldı. Arkeologların son bulgusu, 2 bin 600 yıllık bir gerçeği daha ortaya çıkardı.

Haber 22-09-22 10:19

Kadim Türk yurdu Semerkant, görkemli yapılarıyla zamana meydan okuyor

UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan ve 2 bin 750 yıllık tarihi bulunan şehir, Orta Asya Türk mimarisinin ünü sınırları aşan sayılı eserlerine ev sahipliği yapıyor - "Semerkant'ın kalbi" kabul edilen Registan Meydanı'ndaki tarihi medreseler, Timur İmparatorluğu'nun kurucusu Emir Timur'un kabrinin bulunduğu Guri Emir Türbesi, döneminin önemli astronomi merkezlerinden Uluğbey Gözlemevi gibi yüzlerce yıllık yapılar, tarih meraklılarını zamanda yolculuğa çıkarıyor

Yurthaber 18-09-22 11:05

CHP Sözcüsü Öztrak, MYK toplantısına ilişkin açıklama yaptı:

"Bu ülkede kimse Cumhuriyet'i, Osmanlı ile kapıştırmaz, çarpıştırmaz. Ecdadımızı 'senden', 'benden' diye bölüp parçalamayız. Anadolu'nun kapılarını açan Alparslan da bizim, Anadolu ve Trakya'yı emperyalist çizmelerinden kurtaran Mustafa Kemal de bizim" - "(CHP Parti Meclisi Üyesi Nevaf Bilek'in ifadeleri) CHP'nin görüşlerini Genel Başkanımız, Parti Sözcüsü ve grup başkan vekilleri açıklar. Diyarbakır, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin tarihi ve kadim bir şehridir. Diyarbakırlı kardeşlerimiz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin onurlu ve saygın vatandaşlarıdır"

Yurthaber 12-09-22 18:45

Tokat'ın kadim el sanatı yazmacılığa ömrünün 51 yılını verdi

60 yaşındaki Ali Yeşilyayla, ıhlamur ağaçlarından üretilen kalıplara işlenen motiflerin kumaşlara baskısıyla yapılan Tokat yazmasına 9 yaşından beri emek veriyor - Ali Yeşilyayla: - "Sanatımızı bu seviyeye getirdik. Şükürler olsun, çalışana her türlü iş var, yeter ki işini temiz yap"

Yurthaber 09-08-22 11:57

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı İstanbul'un Kayıp 1000 Günü toplantısı düzenledi

AK Parti İstanbul İl Başkanı Kabaktepe: - "Yanan metrobüsler, yolda kalan otobüsler, bozulan metrolar, temel atmama törenleriyle bütünleşen kayıp 1000 gün yaşadık" - "Eleştiri ve tenkitlerimiz, bir sonraki seçimde bırakın İstanbul'u Beylikdüzü'nü bile kazanma ihtimali olmayan 'Turist Başkanın', bu kadim şehre 1000 gün kaybettirdiğini bir kez daha göstermek, İstanbul'un kalan 2 yılı en az hasarla tamamlamasını sağlamak içindir" - İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Göksu: - "İBB 100 üzerinden 5,9 ile sınıfta kaldı. Bütün vaatlerini gerçekleştirme oranı 5,9"

Yurthaber 03-08-22 16:29

İbadete açılmasına sevindiği Ayasofyanın üç boyutlu ahşap tablosunu yaptı

Bursa'da yaşayan Semih Çelebi, 22 farklı ağaç kullanarak hazırladığı eserde, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi ile Galata Kulesi gibi İstanbul'un simge yapılarını bir araya getirdi - "Kadim İstanbul" adlı üç boyutlu ahşap tabloyu hazırlayan sanatçı Çelebi: - "Ayasofya'nın anısına bir eserimiz olsun dedik ve ortaya bu eser çıktı"

Yurthaber 23-07-22 11:05

Bakan Bozdağ, AK Parti Kars İl Danışma Kurulu Toplantısı'nda konuştu: (1)

"(Danıştayın İstanbul Sözleşmesi kararı) Danıştayın kararı hem Anayasa'mıza hem yasalarımıza hem de Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kadim uygulamalarına muvafık karardır" - "Anayasa'nın hiçbir yerinde usulüne göre yürürlüğe konulmuş milletlerarası antlaşmaları yürürlükten kaldırma veya bu antlaşmadan çekilme yetkisini Türkiye Büyük Millet Meclisine veren bir hüküm yoktur"

Yurthaber 22-07-22 18:01

Yıllık izinlerini Türkiye'de geçirmek için gelen gurbetçi sayısı 1 milyona yaklaştı

Avusturya'dan gelen Yozgatlı Kadim Yalçın: - "Yeni yetişen nesil, sılayırahime değil tatil beldelerine meyilliler, deniz ortamını istiyorlar, ama ben ailemi ziyarete geliyorum" - Belçika'dan gelen Afyonkarahisar'ın Emirdağı ilçesinden Hamza Fakı Çelik: - "Önceki seneler arabayla geldiğimizde Belçika'da 70-80 avroya depomuzu doldururken şuan 130-140 avroları buluyor"

Yurthaber 22-07-22 11:20

Kütahya'nın zenginlikleri Frig Karşılama Merkezi'nde tanıtılıyor

İstanbul-Antalya kara yolunda Porsuk Barajı kıyısında ziyarete açılan merkezde, Frig medeniyetinden izler taşıyan kaya yerleşimleri, Aizanoi Antik Kenti, kentin kadim el sanatı çinicilik gibi tarihi, kültürel ve doğal zenginlikler 3D mapping gösterimiyle yansıtılıyor - Vali Ali Çelik: - "Baraj gölü kenarında yapılacak iskeleden başlayacak tekne turlarıyla karşı yakadaki Frig mağaralarına ulaşımı sağlayacağız"

Yurthaber 07-07-22 11:07

HDP'nin Alevilere Eşit Yurttaşlık Hakkı Buluşması İstanbul'da yapıldı

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan: - "Kurulduğumuz günden bugüne kadar, bu kadim topraklarda yaşayan herkesin, her inancın, her kimliğin ve her rengin, özgür ve eşit yurttaşlık temelinde kendilerini ifade edebileceği bir ortamın yaratılması için bu mücadelenin içerisinde olduk"

Yurthaber 18-06-22 17:15

Samsun'da Kur'an Kursları Kadim Oyunlar Şenliği düzenlendi

Samsun'da "Kur'an Kursları Kadim Oyunlar Şenliği" düzenlendi

Yurthaber 01-06-22 17:34

Kadim dost ne demek? Kadim dost birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Diller değişen, gelişen ve büyüyen yapılardır. Bir dilin gelişmesinde kültür etkileşimi ve kelime çeşitliliği önemlidir. Bir dil, bünyesine yeni kavramlar katarak gelişir. Türkçe de bünyesinde farklı dillerden kelimeler barındıran, pek çok anlamı karşılayan kelime çeşitliliğine sahip bir dildir. Türkçedeki bu zenginliğin kaynaklarından biri de birleşik kelimelerdir. Kendisi de bir birleşik kelime olan Kadim dost ne demek? Kadim dost TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 23-05-22 19:58

Kelam-ı Kadim ne demek? Kelam-ı Kadim birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe, sayısız sözcük deryasıyla şekillenen bir dildir. Türkçeye bu şeklini veren kelimeler basit yapıda olabileceği gibi birleşik sözcüklerden de oluşabilir. Birleşik sözcükler incelendiğinde dilbilgisi kurallarıyla ilgili farklı yapılara rastlanabilir. Türk Dil Kurumu tarafından bu bağlamda ele alınan birleşik sözcükler, detaylı şekilde incelenir ve anlamları belirlenir. Kelam-ı Kadim birleşik kelimesi de Türkçe konuşan kişilerin merak ederek incelediği bir sözcüktür. Kelam-ı Kadim ne demektir?

Egitim 18-05-22 21:31

Kadim ne demek? Kadim kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türk Dil Kurumu, Kadim kelimesini tanımlarken dikkatle yürütülen araştırmalar ve incelemelerde bulunmuştur. Farklı ülkelere ait yabancı kelimelerin de bulunduğu dilimizde, sözcükler araştırılırken kökenleri de dikkate alınarak değerlendirilir. Türkçe günlük kullanım dilinde yabancı kelimelerin de yer alması dilimizi zenginleştiren bir özellik olarak değerlendirilir. Türkçedeki her kelime gibi özenle üzerinde çalışılan Kadim kelimesi ne anlama gelir?

Egitim 18-05-22 20:25

Ceyda Düvenci'den psikolog açıklaması! Hepimiz yaralı bir neslin yetiştirdiği yaralı çocuklarız

'Fatih Altaylı ile Bire Bir'e konuk olan Ceyda Düvenci, "27 yaşından beri psikoloğa gidiyorum. Çok kıymetini gördüm. Bazı arkadaşlarım ise 'Ne faydası olacak bana?' diyor. Psikolojide çok kadim bilgi var. Buna kayıtsız kalıp o hayatı mutsuz idame ettirme meselesi haksızlık ve cehalet gibi geliyor. Hepimiz yaralı bir neslin yetiştirdiği yaralı çocuklarız." ifadelerini kullandı.

Magazin 21-04-22 08:10

Açık Hava Müzesi Edirne kitabıyla kentin kültürel değerleri çocuklara anlatılacak

Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk: - "Çocuklar yaşadıkları kadim şehir Edirne'nin sahip olduğu medeniyet değerlerine sahip çıkacaklar ve geleceğe taşıyacaklar"

Yurthaber 20-04-22 11:28

Yer: Diyarbakır! 'Buraların yabancısıyım' dedi, sosyal medyada gündem oldu: Bugün hangi kapıyı çalarsanız...

Diyarbakırlıların misafirperverliğini göstermek için sosyal deney yapan bir kişi, yanından geçen kişilere, ‘Konya'dan geldim, buraların yabancısıyım, 7,5 liram var nerede iftar yapabilirim’ diye sordu. Gencin sorduğu soruya kimse olumsuz yönde cevap vermezken, deneyi yapan kişi, ''Bu kadim şehirde hangi kapıyı çalarsanız yüzde 90’ı kapısını size açar ve sizin evinizdir der. Batı illerde de bizleri asla geri çevirmediler. Doğulu olduğumu söylediğimde yine aynı cevaplarla karşılaştım'' dedi.

Haber 14-04-22 09:23

Hacı Bayram-ı Veli'nin hatırası altı asırdır camide yaşatılıyor

Edirne Eski Cami'de Hacı Bayram-ı Veli'nin vaaz verdiği ve kendisinden sonra kimsenin çıkmadığı bilinen kürsü, yaklaşık 6 asırdır muhafaza ediliyor - Eski Cami Müezzini İsmail Şen: - "Ziyaretçiler bu kadim camideki kürsüyü ziyaret eder ve Hacı Bayram-ı Veli'ye Fatiha gönderilir"

Yurthaber 13-04-22 11:16

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul Eğitim Yatırımları Toplu Açılış Töreni'nde konuştu: (1)

"İstanbul'un eğitim kapasitesini tahkim etmek amacıyla tarihi nitelikte pek çok adım attık. Örneğin 2002 yılında 40 bin civarında olan derslik sayısını, bununla ne demek istiyorum, göreve geldiğimiz zaman 40 bin civarında olan derslik sayısını 3 kattan fazla artırarak bugün 129 bin seviyesine taşıdık" - "Yaklaşık 3,5 milyon öğrencimizin bulunduğu İstanbul'umuzun eğitim altyapısını güçlendirmek önceliklerimiz arasında yer alıyor. Medeniyetimizin göz bebeği bu kadim şehri hak ettiği hizmetlerle buluşturmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz" - "Son dönemde gerçekleştirdiğimiz öğretmen atamalarında önceliği ve ağırlığı İstanbul'a veriyoruz. 31 Ocak 2022 tarihinde ataması yapılan 15 bin öğretmenin yarısı, yani 7 bin 500'ü İstanbul'da göreve başladı, hayırlı olsun"

Yurthaber 25-02-22 15:43

FETÖ'cü Yusuf Bekmezci hayatını kaybetti! Örgüt içinde 'kadim abi, irşatçı' gibi ifadelerle anılıyordu

İzmir'de'de yakalanan ve FETÖ içinde 'kadim abi, irşatçı' olarak nitelendirilen, Fetullah Gülen ile bizzat bağlı olan örgütün ilk mütevelli heyetinde yer aldığı öne sürülen Yusuf Bekmezci (82) tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Haber 20-02-22 08:04

Mısır’a firavun dönemine ait Benentiyo Kayalığı tarihe ışık tutuyor! Günümüze kadar ulaştırıyor

Mısır'ın Giza şehrinin yakınlarındaki Bahariye Vahası'nda yer alan Benentiyo Kayalığı, adını dönemin büyük bir tüccarının mezarından alıyor. Yaklaşık 2 bin 600 yıllık geçmişe sahip kayalık, Mısır'ın kadim tarihi hakkında önemli bilgiler veriyor.

Trend 18-02-22 17:58

Cumhuriyet tarihinin ilk kilisesinin inşasında sona yaklaşılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle 2019'da temeli atılan Yeşilköy'deki Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi'nin ağustos-eylülde hizmete açılması planlanıyor - İstanbul Süryani Kadim Vakfı Başkanı Sait Susin: - "Sağ olsun devletimiz, hükûmetimiz bu isteğimizi duyarlılıkla karşıladı. Burada baştan sona özellikle Cumhurbaşkanımızın iradesinin çok önemi var"

Yurthaber 16-02-22 11:01

DENİZ KAPLUMBAĞALARI: KADİM DENİZCİLERİN TEHLİKELİ YOLCULUĞU - Hayalet ağlar deniz kaplumbağalarına ölüm saçıyor

Anadolu Ajansı foto muhabirleri Özge Elif Kızıl ve Şebnem Coşkun'un 4 ay süren çalışmayla görüntülediği deniz kaplumbağaları, bilinçsiz avlanma nedeniyle deniz dibinde kalarak canlıların yaşamını tehlikeye atan "hayalet ağlar", balıkçı oltaları, misinalar ve tekne pervaneleri sebebiyle zorlu yaşam mücadelesi veriyor - DEKAMER'in son iki yıllık verilerine göre, 231 ölü deniz kaplumbağası Akdeniz sahillerine vurdu. Bu verilere göre, rehabilitasyon için getirilen 95 deniz kaplumbağasının 56'sı denizsel alana geri döndü, 39'u hayatını kaybetti - DEKAMER Başkanı Prof. Dr. Yakup Kaska: - "Balıkçılara ağda baygın şekilde kaplumbağa gördüklerinde öldü zannedip denize atmamalarını söylüyoruz. Kafası aşağıda, kuyruk tarafı yukarıda olacak şekilde muz tanklara koymalarını ve bizlere hemen haber vermelerini istiyoruz"

Yurthaber 04-02-22 11:20

GÜNCELLEME - Ermenistan'dan kalkan FlyOne'ın uçağı İstanbul'a indi

Erivan'dan gelen ilk seferdeki yolcular, İstanbul Havalimanı'nda çiçeklerle karşılandı - Yolculardan Gayane Bulhadaryan: - "Biz çok eski kadim halkız, biliyorsunuz. Bir hamuruz biz. Ben istiyorum ki barış olsun. Eskiden kalanlar eskide kalsın. Bizim nesiller bunlarla büyümesin" HAVA YOLU ŞİRKETİ YETKİLİSİ VE BİR YOLCUNUN AÇIKLAMALARI EKLENDİ

Yurthaber 02-02-22 21:35