Kadin Konukevi Haberleri

HÜKÜMET KADIN 2 KONUSU, OYUNCULARI VE İSİMLERİ: Hükümet Kadın 2 filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir?

Hükümet Kadın 2 filminin konusu ve oyuncaları merak ediliyor. Filmin yönetmenliğini üstelenen ünlü oyuncu Sermiyan Midyat aynı zamanda filmin hem senaryosunu yazmış hem de başrolünü üstlenmiştir. Film Hükümet Kadın isimli birinci filmin 7 yıl öncesini anlatmaktadır. Peki, Hükümet Kadın 2 konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Hükümet Kadın 2 filmi nerede ve ne zaman çekildi?

Magazin 2023-12-20 20:20:10

HÜKÜMET KADIN OYUNCULARI VE KONUSU! Hükümet Kadın filmi nerede ve ne zaman çekildi?

Hükümet Kadın filminin oyuncuları arasında yer alan isimler ve filmin konusuna dair detaylar merak ediliyor. Filmin yönetmenliğini yapan ünlü oyuncu Sermiyan Midyat, hem senaryosunu kaleme almış hem de başrolünü üstlenmiştir. Peki, Hükümet Kadın oyuncuları kimdir, konusu nedir? Hükümet Kadın filmi nerede ve ne zaman çekildi?

Magazin 2023-10-10 20:56:43

FENERBAHÇE KADIN BASKETBOL SÜPER KUPA FİNALİ 2023: Fenerbahçe Alagöz Holding - LDLC ASVEL maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Fenerbahçe Alagöz Holding Süper Kupa finalinde LDLC ASVEL ile kozlarını paylaşacak. Geçtiğimiz sezon Euroleague şampiyonu temsilcimiz sahadan üstünlükle ayrılmayı hedefliyor. Peki, Fenerbahçe Alagöz Holding - LDLC ASVEL maçı ne zaman, saat kaçta? Fenerbahçe Alagöz Holding - LDLC ASVEL maçı hangi kanalda canlı yayınlanacak?

Spor 2023-09-27 15:02:20

HÜKÜMET KADIN 2 İZLE! Hükümet Kadın 2 filmi konusu nedir, oyuncuları kimler? Bu akşam Star TV'de!

Hükümet Kadın 2 izle ekranı ile filmin konusu ve oyuncuları merak edildi. Serinin kinci filmi de yayınlandığı dönemde oldukça sevilmişti. Demet Akbağ ve Sermiyan Midyat'ın başrolde olduğu film bu akşam saat 20.00'de Star TV ekranlarında izleyiciyle buluşacak. Peki, Hükümet Kadın 2 filmi konusu nedir, oyuncuları kimler? Star TV yayın akışı...

Magazin 2023-07-02 19:08:55

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından Uşak’taki gıda zehirlenmesine ilişkin açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Uşak’taki Kadın Konukevi ve Çocuk Evleri Sitesi’nde yaşanan gıda zehirlenmesinde tedavisi tamamlanan 6 kadın ile 14 çocuğun taburcu edildiğini, 20 çocuğun ise hastanede müşahede altında tutulduğunu açıkladı.

Yurthaber 09-06-23 09:55

Konya'da depremzedeler için yapılan Karatay Konukevi açıldı

Konya Karatay Belediyesi tarafından depremzedeler için yapılan konukevi törenle açıldı.

Yurthaber 18-04-23 07:59

“Gez-Gör Diyarbakır” etkinlikleriyle kız yurdu öğrencileri Hilar Mağaralarını gezdi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Konukevi Kız Yurdu öğrencileri, Ergani ilçesindeki Hilar Mağaralarını gezdi.

Yurthaber 09-01-23 14:43

Konukevi ne demek? Konukevi kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Kelimelerin anlamları araştırılırken ilk bakılan Türk Dil Kurumu (TDK)'nun açıklamaları olur. Türkçeyi zenginleştirmek için yapılan çalışmalar, sözcüklerin kökenlerine kadar tüm detaylarını ortaya çıkarılmasını sağlar. Konuya ilgi duyan ya da kelimelerin anlamlarını merak edenler de TDK'nın perspektifiyle araştırmalarını sürdürür. İrdelenen sözcükler arasında bulunan Konukevi kelimesi de birçok kişi tarafından mercek altına alınır. Ara sıra dikkat çekerek araştırılan Konukevi kelimesi ne anlama gelir?

Egitim 18-05-22 00:00

Son dakika: İçişleri Bakanlığı 81 ile gönderdi! Flaş genelge: 5 milyon erkeğe eğitim verilecek

Son dakika haberine göre İçişleri Bakanlığı, kadına yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin kapsamlı bir genelge hazırladı. 81 il valiliğine gönderilen yazıda çok sayıda başlık dikkat çekti. Buna göre, 5 milyon erkeğe eğitim verilecek, elektronik kelepçe ve kadın konukevi sayısı artırılacak. İşte tüm detaylar...

Haber 02-04-22 10:33

ŞÖNİM ve kadın konukevi personeline, Pozitif Psiko-Terapi Eğitimi

ŞÖNİM ve kadın konukevi personeline, "Pozitif Psiko-Terapi Eğitimi"

Yurthaber 14-01-22 11:36

DHA İSTANBUL - (ÖZE)- GERİYE ALDIĞI EKMEKLER KALDI... BAHÇELİEVLER'DE KADIN CİNAYETİ

Bahçelievler'de 2 çocuk annesi Hanife Demirci, boşanma aşamasında olduğu kocası Satı Mehmet Demirci tarafından güpegündüz sokak ortasında bıçaklanarak öldürüldü.

Yurthaber 11-11-21 14:17

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık'tan kadın konukevi açıklaması:

"Türkiye genelinde kadın konukevi sayımızı 149'a çıkardık. 283 olan kapasitelerini de 3 bin 624'e yükselttik. Konukevlerimizin sayısını ve kapasitelerini arttırırken ki hedefimiz, kadınların hizmetlerimize erişimlerini kolaylaştırmak"

Yurthaber 12-09-21 12:14

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, salgının kadın konukevi hizmetlerine etkisini araştırdı

Araştırmada, salgın döneminde kadınların barınma, güvenlik ve destek hizmetlerine ulaşmada sorun yaşamadığı, kurumsal hizmet mekanizmalarına başvuru sürecinde tereddütte bulunmadığı ve hizmet aldığı konukevinde salgına yönelik sıkı tedbirlerin alındığı sonucuna ulaşıldı

Yurthaber 09-08-21 12:00

Van Büyükşehir Kadin Voleybol takımı, Mezopotamya engelini de geçti

Van Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Kadın Voleybol Takımı, sezonun 11.

Yurthaber 09-01-21 18:19

Akar ve komutanlar gazilerle birlikte fidan dikti

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK komuta kademesi, Bilkent'te yapımı devam eden Gazi Konukevi inşaatında incelemelerde bulundu, gazilerle sınır ötesi harekatlarda şehit düşen askerlerin anısına fidan dikti

Yurthaber 01-12-20 17:19

Akar ve komutanlar gazilerle birlikte fidan dikti

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK komuta kademesi, Bilkent'te yapımı devam eden Gazi Konukevi inşaatında incelemelerde bulundu, gazilerle sınır ötesi harekatlarda şehit düşen askerlerin anısına fidan dikti

Yurthaber 01-12-20 17:19

Akar ve komutanlar gazilerle birlikte fidan dikti

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK komuta kademesi, Bilkent'te yapımı devam eden Gazi Konukevi inşaatında incelemelerde bulundu, gazilerle sınır ötesi harekatlarda şehit düşen askerlerin anısına fidan dikti

Yurthaber 01-12-20 17:19

Alzheımer hastaları Tepebaşı’nda yalnız değil

Tepebaşı Belediyesi, Yaşam Köyü’nde hizmet veren Alzheimer Konukevi ile Alzheimer hastalığıyla mücadele eden vatandaşları ve ailelerini yalnız bırakmıyor.Alzheimer Konukevi 80, Alzheimer Derneği’nde de 40 olmak üzere toplam 120 hasta kapasitesi ile hizmet sunuyor.

Yurthaber 20-09-20 14:53

Tarihi konak konukevi olacak

Tarihi miraslara sahip çıkarak gelecek kuşaklara aktarılması noktasında çalışmalarıyla takdir toplayan Ordu Büyükşehir Belediyesi, tarihi bir konağı restore ederek belediyeye ait konuk evi olarak hizmete sunacak.Daha önce imar planında kültürel tesis alanı iken meclis kararı ile sosyal tesis alanı olarak değiştirilen Selimiye Konak Restorasyon Projesi, Samsun Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünden gelecek onayın ardından ihaleye çıkarılacak.İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı İlhan Yılmaz, “Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak çeşmelerden köprülere, camilerden mezarlıklara kadar birçok tarihi yapıda restorasyon ve düzenleme çalışması yapıyoruz.

Yurthaber 05-08-20 14:07

İSTANBUL - BAĞCILAR'DA KOCASINDAN ŞİDDET GÖREN KADIN PENCEREDEN ATLADI

BAĞCILAR'da bir kadın, şiddet gördüğü kocasından kurtulmak için birinci kattaki evlerinin penceresinden atladı.

Yurthaber 19-06-20 05:26

Kepez’in konukevi sağlık çalışanlarına sıcak yuva oldu

Pandemi sürecinde sağlık çalışanlarına kapılarını açan Hasta Yakınları Konukevi’ni ziyaret eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, konuk evinin bu zorlu süreçte sağlık çalışanlarına sıcacık bir yuva olduğunu söyledi.Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, belediyesinin Hasta Yakınları Konukevi’ni ziyaret etti.

Yurthaber 15-06-20 12:00

Kadın konukevinde maske üretimi yapılıyor

Adıyaman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, tüm kuruluşlara katkı sağlamak amacıyla Kadın Konukevi bünyesinde maske üretimi gerçekleştiriyor.Korona virüsü salgını dolayısıyla maske üretimi yapan Adıyaman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Kadın Konukevi, ürettiği maskeler ihtiyacı olan kuruluşlara verecek.Konuyla ilgili bilgi veren Adıyaman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fehmi Çelik, “Bakanlığımızın öngördüğü tedbirler kapsamında yeni tip koronavirüs ile mücadelede, il müdürlüğümüz ve bağlı kuruluşlarımızda gerekli tedbirler alarak bakım altında bulunan çocuklarımız, yaşlılarımız ve misafir ettiğimiz kadınlarımıza yönelik tüm çalışmalarımızı etkin bir şekilde sürdürüyoruz.

Yurthaber 05-05-20 14:21

Tarsus’ta aşhane hizmete girdi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, korona virüs salgını dolayısıyla evlerinden çıkamayan vatandaşların yaşadıkları sıkıntıları en aza indirebilmek için merkezin ardından Tarsus ilçesinde de aşhane açılması çalışmalarını tamamladı.Faaliyetlerine başlayan Büyükşehir Belediyesi Tarsus Aşhanesinde pişirilen yemekler, kentin dört bir noktasında yaşayan dar gelirlilere, yine belediye ekipleri tarafından temizlik kurallarına azami özen gösterilerek ulaştırılıyor.Berdan İçmesuyu Arıtma Tesisi yanında bulunan Berdan Konukevi yerleşkesi içerisinde yer alan yemekhane, Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Büyükşehir Belediyesi Aşhanesi ekipleri tarafından kullanılarak, Tarsus’taki vatandaşlara da yemek pişirmeye başladı.

Yurthaber 16-04-20 10:38

Tarsus’ta 40 kişilik konukevi sağlık çalışanları için hizmete açıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, korona virüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Tarsus ilçesinde bulunan 40 kişilik Berdan konukevini sağlık çalışanları için hizmete açtı.156 yataklı Macit Özcan Spor Kompleksi’ni sağlık çalışanlarına açan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus’ta da yüzbinlerce vatandaşa hizmet veren sağlık çalışanlarının rahatlıkla kalabilecekleri Berdan konukevini hazır duruma getirdi.

Yurthaber 13-04-20 11:00

Sağlık Sen Bayburt Şube Başkanı Cemil Demir’den mobbing iddiası

Sağlık Sen Bayburt Şube Başkanı Cemil Demir, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve bağlı kuruluşlar Memnune Evsen Huzurevi, Engelsiz Yaşam Bakım Merkezi, Sosyal Hizmet Merkezi ve Kadın Konukevi Müdürlüğünde çalışan personele yönelik İl Müdür Vekili tarafından mobbing uygulandığını öne sürdü.Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Sağlık Sen Bayburt Şube Başkanı Cemil Demir, şu ifadelere yer verdi:“Basın ve kamuoyuna; Bayburt Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve bağlı kuruluşlar Memnune Evsen Huzurevi, Engelsiz Yaşam Bakım Merkezi, Sosyal Hizmet Merkezi ve Kadın Konukevi Müdürlüğünde çalışan personele; İl Müdür Vekili tarafından sergilenen olumsuz tutum ve davranışlar ve sistematik bir şekilde sürekli olarak uyguladığı, mobbing uygulamaları, bireysel, kurumsal ve toplumsal olarak etkileri olmakta ve kurumda çalışan personelleri tedirgin ederek çalışanları iş yapamaz hale getirmektedir.

Yurthaber 10-04-20 10:35

Adıyaman’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği

Adıyaman Valisi Aykut Pekmez’in eşi Yeşim Pekmez, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla şehit eşleri başta olmak üzere çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.Gerçekleşen ziyaretlerde Yeşim Pekmez’e Vali Yardımcıları Ayhan Akpay’ın eşi Senem Akpay, Bedir Deveci’nin eşi Sonnur Deveci, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder’in eşi Şule Ergüder ve Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Yasin Gündoğdu’nun eşi Halime Gündoğdu eşlik etti.Ziyaret programı kapsamında ilk olarak Adıyaman Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren çağrı merkezini gezerek burada çalışan kadınları ziyaret eden Yeşim Pekmez ve beraberindeki heyet, çağrı merkezinde çalışan emekçi bayanlara karanfil dağıtarak bu anlamlı gününü kutladı.Çağrı merkezi ziyaretinin ardından Yeşim Pekmez ve beraberindeki heyet Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Kadın Konuk Evini ziyaret ederek, burada ki kadınların ve kadın personelin gününü tebrik etti.Ziyarette, kadın konukevi müdürlüğü hizmetleri hakkında bilgi alan Yeşim Pekmez konukevi hizmetlerinden yararlanan kadınlarla sohbet ederek 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.Adıyaman Valisi Aykut Pekmez’in eşi Yeşim Pekmez ve beraberindeki heyet daha sonra 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 26 Temmuz 2019 tarihinde Sincik ilçesinde PKK bölücü terör örgütü mensuplarının açtığı ateş sonucu şehadete erişen Polis Memuru Taha Uluçay’ın eşi Sümeyra Uluçay’ı evinde ziyaret etti.

Yurthaber 09-03-20 15:10

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler çalışmaları anlattı

Karabük Valisi Fuat Gürel, kurum denetimleri kapsamında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünü ziyaret ederek, 2019 yılında yapılan çalışmalarla hakkında bilgi aldı.Vali Yardımcısı Vekili Numan Tahir Şimşek, İl Yazı İşleri Müdürü Şerafettin Kelleci, Özel Kalem Müdürü Mustafa Cücü ve birim müdürlerinin hazır bulunduğu toplantıda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün vizyon ve misyonu hakkında İl Müdürü Galip Sökmen bilgi verdi.Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına ait huzurevlerine kabul şartları hakkında da bilgi veren Sökmen, 60 yaş ve üzeri yaşlarda olmak, kendi gereksinimlerini karşılamasını engelleyici bir rahatsızlığı bulunmamak, yeme, içme, banyo, tuvalet ve bunun gibi günlük yaşam etkinliklerini bağımsız olarak yapabilecek durumda olmak, ruh sağlığı yerinde olmak, bulaşıcı hastalığı olmamak, uyuşturucu madde ya da alkol bağımlısı olmamak, sosyal veya ekonomik yoksunluk içinde bulunduğu sosyal inceleme raporu ile saptanmış olmak gerektiğini ifade etti.Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Güleç Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü, Hasan Doğan Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü, Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü, Kadın Konukevi Müdürlüğü, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü ve Yazıköy Engelsiz Yaşam Merkezi Müdürlüğü faaliyet ve çalışmaları hakkında bilgi veren Sökmen, Safranbolu Engelsiz Yaşam Merkezine 13 yaş ve üzeri zihinsel engelli olmak, yüzde 40 ve üzeri zihinsel engeli bulunduğunu, sağlık kurulu raporu ile belgelemek, sosyal ve ekonomik yoksunluk içinde bulunduğu sosyal inceleme raporu ile saptanmış olmak koşulu ve kabullerin gerçekleştiğini söyledi."20 Koruyucu Ailemiz var"Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı 5 özel kreş ve gündüz bakımevinin faaliyet gösterdiğini ifade eden Sökmen, koruyucu aile hizmet modelinden yararlanan 20 ailenin olduğunu bu ailelerin yanında 31 tane çocuğun bulunduğunu söyleyerek, Kadın Konukevi Hizmetleri ve Engelli Evde Bakım Hizmetleri hakkında bilgi verdi.Karabük’teki şehit ve gazi aileleri hakkında bilgi veren Sökmen, Karabük’te 67 tane Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü ve sivil şehidin olduğunu, Kıbrıs, Kore ve vazife malulü olmak üzere hayatta olan 191 tane de gazinin olduğunu belirtti.Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün ilgi alanının toplumun dezavantajlı kesimleri olduğunu ifade eden Vali Gürel, "İşinizi yaparken empati kurarak çalışmalısınız, sosyal devlet olmanın temel amaçlarından biri de vatandaşların insanca yaşamasını sağlamak" dedi.

Yurthaber 11-02-20 13:59

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler çalışmaları anlattı

Karabük Valisi Fuat Gürel, kurum denetimleri kapsamında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünü ziyaret ederek, 2019 yılında yapılan çalışmalarla hakkında bilgi aldı.Vali Yardımcısı Vekili Numan Tahir Şimşek, İl Yazı İşleri Müdürü Şerafettin Kelleci, Özel Kalem Müdürü Mustafa Cücü ve birim müdürlerinin hazır bulunduğu toplantıda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün vizyon ve misyonu hakkında İl Müdürü Galip Sökmen bilgi verdi.Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına ait huzurevlerine kabul şartları hakkında da bilgi veren Sökmen, 60 yaş ve üzeri yaşlarda olmak, kendi gereksinimlerini karşılamasını engelleyici bir rahatsızlığı bulunmamak, yeme, içme, banyo, tuvalet ve bunun gibi günlük yaşam etkinliklerini bağımsız olarak yapabilecek durumda olmak, ruh sağlığı yerinde olmak, bulaşıcı hastalığı olmamak, uyuşturucu madde ya da alkol bağımlısı olmamak, sosyal veya ekonomik yoksunluk içinde bulunduğu sosyal inceleme raporu ile saptanmış olmak gerektiğini ifade etti.Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Güleç Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü, Hasan Doğan Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü, Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü, Kadın Konukevi Müdürlüğü, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü ve Yazıköy Engelsiz Yaşam Merkezi Müdürlüğü faaliyet ve çalışmaları hakkında bilgi veren Sökmen, Safranbolu Engelsiz Yaşam Merkezine 13 yaş ve üzeri zihinsel engelli olmak, yüzde 40 ve üzeri zihinsel engeli bulunduğunu, sağlık kurulu raporu ile belgelemek, sosyal ve ekonomik yoksunluk içinde bulunduğu sosyal inceleme raporu ile saptanmış olmak koşulu ve kabullerin gerçekleştiğini söyledi."20 Koruyucu Ailemiz var"Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı 5 özel kreş ve gündüz bakımevinin faaliyet gösterdiğini ifade eden Sökmen, koruyucu aile hizmet modelinden yararlanan 20 ailenin olduğunu bu ailelerin yanında 31 tane çocuğun bulunduğunu söyleyerek, Kadın Konukevi Hizmetleri ve Engelli Evde Bakım Hizmetleri hakkında bilgi verdi.Karabük’teki şehit ve gazi aileleri hakkında bilgi veren Sökmen, Karabük’te 67 tane Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü ve sivil şehidin olduğunu, Kıbrıs, Kore ve vazife malulü olmak üzere hayatta olan 191 tane de gazinin olduğunu belirtti.Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün ilgi alanının toplumun dezavantajlı kesimleri olduğunu ifade eden Vali Gürel, "İşinizi yaparken empati kurarak çalışmalısınız, sosyal devlet olmanın temel amaçlarından biri de vatandaşların insanca yaşamasını sağlamak" dedi.

Yurthaber 11-02-20 13:59

Alzheimer hasta konukevi tamamlanıyor

Bursa’da ilk ve örnek olacak alzheimer hasta Konukevi’nin ilk etabı Mart ayı sonunda tamamlanması hedefleniyor.Nilüfer Belediyesi ve Uluslararası Lions Kulübü Dernekleri 118-K Yönetim Çevresi Federasyonu iş birliğiyle hayata geçirilen Nilüfer Belediyesi Lions - Ercan Dikencik Alzheimer Hasta Konuk Evi inşaatı yakında tamamlanacak.

Yurthaber 08-02-20 10:02

Alzheimer hasta konukevi tamamlanıyor

Bursa’da ilk ve örnek olacak alzheimer hasta Konukevi’nin ilk etabı Mart ayı sonunda tamamlanması hedefleniyor.Nilüfer Belediyesi ve Uluslararası Lions Kulübü Dernekleri 118-K Yönetim Çevresi Federasyonu iş birliğiyle hayata geçirilen Nilüfer Belediyesi Lions - Ercan Dikencik Alzheimer Hasta Konuk Evi inşaatı yakında tamamlanacak.

Yurthaber 08-02-20 10:02

ER-KADIN depremzedelere yardım malzemesi gönderdi

Elazığ’da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından başlayan yardım kampanyasına Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği de katıldı.

Yurthaber 29-01-20 11:40

Ceren Özdemir cinayetinde 2'nci duruşma (3)

KADIN PLATFORMLARINDAN TEPKİ Ceren Özdemir cinayeti davasının görüldüğü Ordu Adliyesi önünde toplanan Ordu Kadın Platformu, Kadın Savunma Ağı ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, açıklamalarda bulundu. Ordu Kadın Platformu adına konuşan Meryem Külcü, cinayetin sorumluluğunun tek başına katil zanlısına yüklenmesinin yeterli olmadığını belirterek, "Gerekli önlemler alınmış olsaydı Ceren, bugün yanımızda olacaktı.

Haber 20-01-20 11:41

Eğitim Bir-Sen Konukevi hizmete açıldı

Eğitim Bir-Sen Konukevi, dualarla hizmete açıldı.Eğitim Bir-Sen Konukevi, Memur-Sen eski başkanları, Memur-Sen’e bağlı sendikaların genel başkanları ve yönetim kurulları, Eğitim Bir-Sen şube başkanları ve çok sayıda davetlinin katılımıyla dualarla hizmete açıldı.Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, açılışta yaptığı konuşmada, uzun süreden beri üyelerinin ikinci evleri olarak görecekleri yüksek standartlarda hizmet verecek bir konukevi inşa etme hedeflerini hayata geçirdiklerini ifade ederek, “Üyelerimize ve misafirlerimize kaliteli bir hizmet sunacak olan konukevimizin inşasında, tefrişinde yöneticilerimizin, çalışanlarımızın yoğun bir emeği ve mesaisi var.

Haber 18-01-20 16:29

2019'da 474 kadın, erkek şiddeti ile öldürüldü

 KADIN Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun, '2019 Yılı Kadın Cinayeti Raporu'na göre 2019 yılında 474 kadın, erkek şiddeti ile öldürüldü.

Haber 31-12-19 16:16

2019'da 474 kadın, erkek şiddeti ile öldürüldü

 KADIN Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun, '2019 Yılı Kadın Cinayeti Raporu'na göre 2019 yılında 474 kadın, erkek şiddeti ile öldürüldü.

Haber 31-12-19 16:16

2019'da 474 kadın, erkek şiddeti ile öldürüldü

 KADIN Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun, '2019 Yılı Kadın Cinayeti Raporu'na göre 2019 yılında 474 kadın, erkek şiddeti ile öldürüldü.

Haber 31-12-19 16:16

Huzur’da “âşıklar bayramı”

Bursa’nın Mudanya ilçesinde, Yıldıztepe mevkiinde konuklarına tatil konforunda ikinci baharı yaşatan Huzur Özen Yaşlı Konukevi, âşıklara ev sahipliği yaptı.Erzurumlu âşık Yaşar Reyhani’nin kızı Yasemin Reyhani’nin sunuculuğunu yaptığı programa, kısa adı AYŞAD olan Âşıklar, Yazarlar Derneği üyelerinden Maralı Şaziye Çelikler, Gariban Âşık Halil Aksoy gibi halk ozanları ile aynı zamanda Kültür ve Turizm Bakanlığı ses sanatçısı Fahriye Güney de katıldı.

Haber 25-12-19 17:10

Alzheimer hastaları Tepebaşı’nda yalnız değil

Tepebaşı Belediyesi, Yaşam Köyü’nde hizmet veren Alzheimer Konukevi ile söz konusu hastalık ile mücadele eden vatandaşları ve ailelerini yalnız bırakmıyor.Alzheimer Konukevi yatılı 102, gündüz bakımlı 30 ve Alzheimer Derneği’nde de yatılı 40 olmak üzere toplam 172 hasta kapasitesi ile hizmet sunuyor.

Yurthaber 22-12-19 15:28

SİVAS'TAN KARTAL'A DEHŞET TAKİBİ: EŞİ TARAFINDAN 20 KEZ BIÇAKLANAN KADIN AĞIR YARALANDI

SİVAS'ta şiddet gördüğü için kaçarak İstanbul'a dedesinin evine gelen kadın, eşi tarafından yaklaşık 20 bıçak darbesiyle bıçaklanarak ağır yaralandı.

Haber 19-12-19 13:28

İSTANBUL- KADIN DOKTORA OTOYOLDA DAYAK KAMERADA

- Yakalanan şüpheliye tutuklama talebi..

Haber 19-12-19 12:25

UÇAKTA OLAY ÇIKARTAN KADIN YOLCU ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

SABİHA Gökçen Havalimanı'ndan Kıbrıs Ercan Havalimanı'na gitmek için kalkış hazırlıkları yapan özel bir havayolu şirketinin uçağında olay çıkartan Nikar D.

Haber 18-12-19 12:50

Ardahan’da Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Toplantısı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın önderliğinde yürütülen “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı” kapsamında Ardahan Valisi Mustafa Masatlı başkanlığında toplantı düzenlendi.Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının önderliğinde başlatılan çalışma sonucunda İçişleri Bakanı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı, Adalet Bakanı, Milli Eğitim Bakanı, Sağlık Bakanı ve Diyanet İşleri Başkanının ortak imzasıyla yürürlüğe giren, 75 maddeden oluşan, 2020-2021 yılları “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı” ile Ardahan Valiliğine verilen görev ve sorumlulukların gecikmeksizin uygulamaya geçirilmesi, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun uygulanmasında etkinliğin, koordinasyonun arttırılması ve yaşanan üzücü olayların tekrarlanmasının önlenmesi amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak toplantı yapılması planlandı.Bu kapsamda diğer illerde olduğu gibi Ardadan’da tüm kurumların en üst yöneticilerinin katılımıyla Vali Mustafa Masatlı başkanlığında Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle MücadeleToplantısı gerçekleştirildi.Toplantıya Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, Vali Yardımcısı Salih Kalkan, İl Jandarma Komutanı Selçuk Özdem, İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal, Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürü, İl Sağlık Müdürü, Göç İdaresi Müdürü, İl Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü, İl Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı Müdürü, Belediye Başkan Yardımcısı, Kadın Konukevi Müdürü ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.Ayrıca bu toplantıda Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele alanında çalışan tüm kurumların 2019 yılı verileri değerlendirilerek, mevcut duruma ilişkin analizler yapıldı, il ve ilçelerdeki 6284 sayılı Ailenin Korunmasıve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında olay sayıları, başvuru sayıları, kanun kapsamındaki alınan tedbirlerin niteliği, uygulamanın daha iyiye götürülmesi için il/ilçe bazında ve bakanlıklar tarafından planlanması gereken tedbirler değerlendirildi.Toplantıda ayrıca, son dönemde yaşanan üzücü olayların analizleri de yapılarak benzer nitelikte olayların yaşanmaması için alınması gereken tedbirler konuşuldu.Şiddet önleme merkezine polis irtibat görevlisi görevlendirilmesi, risk düzeyi yüksek olayların muhakkak sosyal, psikolojik, ekonomik yönleri ile incelenmesi, olayların meydana geldiği andan itibaren takip edilmesi için sistem geliştirilmesi, şüphelilerle ilgili (öfke kontrolü gibi) önleyici destek hizmetlerinin uygulanması, etkinliğinin arttırılması ve takibinin yapılması, kadına yönelik şiddetle ilgili mücadelede sadece polisiye tedbirlerin yeterli olmadığı, diğer kurumların (baro, üniversiteler ve STK’ların) sürece dahil olması için yapılması gereken çalışmaların planlanması, bu hususların ilimizde ve ilçelerimizde eylem planı haline getirilmesi gibi bir çok konuda çalışma/değerlendirme yapıldı ve Bakanlıkların ortaya koyduğu seferberlikte illerimizin de üzerlerine düşen sorumlulukları gecikmeksizin gerçekleştirmeleri için gerekli çalışmaların yapılması kararlaştırıldı.

Yurthaber 18-12-19 09:08

ÜÇ YILDIR EVDEN ÇIKAMAYAN 201 KİLO KADIN İÇİN BAKANLIK DEVREYE GİRDİ  

İSTANBUL Zeytinburnu’nda yaşayan morbid obez hastası Saniye Darcan (65), 201 kiloya kadar ulaşınca evinden çıkamaz hale geldi.

Haber 17-12-19 16:16

ÜÇ YILDIR EVDEN ÇIKAMAYAN 201 KİLO KADIN İÇİN BAKANLIK DEVREYE GİRDİ  

İSTANBUL Zeytinburnu’nda yaşayan morbid obez hastası Saniye Darcan (65), 201 kiloya kadar ulaşınca evinden çıkamaz hale geldi.

Haber 17-12-19 16:16

ÜÇ YILDIR EVDEN ÇIKAMAYAN 201 KİLO KADIN İÇİN BAKANLIK DEVREYE GİRDİ  

İSTANBUL Zeytinburnu’nda yaşayan morbid obez hastası Saniye Darcan (65), 201 kiloya kadar ulaşınca evinden çıkamaz hale geldi.

Haber 17-12-19 16:16

ÜÇ YILDIR EVDEN ÇIKAMAYAN 201 KİLO KADIN İÇİN BAKANLIK DEVREYE GİRDİ  

İSTANBUL Zeytinburnu’nda yaşayan morbid obez hastası Saniye Darcan (65), 201 kiloya kadar ulaşınca evinden çıkamaz hale geldi.

Haber 17-12-19 16:16

ÜÇ YILDIR EVDEN ÇIKAMAYAN 201 KİLO KADIN İÇİN BAKANLIK DEVREYE GİRDİ  

İSTANBUL Zeytinburnu’nda yaşayan morbid obez hastası Saniye Darcan (65), 201 kiloya kadar ulaşınca evinden çıkamaz hale geldi.

Haber 17-12-19 16:01

Polis, 48 kişilik sigorta çetesini tamirci gibi davranarak yakalamış (2)

KADIN ŞÖFÖRLER YARDIM ETMİŞ Adana'da, sigorta şirketlerini dolandıran 4'ü kadın 48 kişi adliyeye sevk edildi.

Haber 16-12-19 10:18

Muğla'da antik kent yakınlarında yazıtlar bulundu

Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Onur: - "Beşinci ya da altıncı yüzyıla ait olduğunu düşündüğümüz 1500 yıllık yazıt, olasılıkla konukevi ya da bakımevinin varlığını gösteriyor" - "Dostlar' kelimesiyle başlayan yazıtta, ölen kişinin ve onun cenaze işlemlerini yapan arkadaşlarının isimleri yer alıyor"

Magazin 11-12-19 14:05