Kahramanmarasta Sel Can Aldi Haberleri

Cizre'de sel felaketi! Can pazarı kamerada: Kendisi kurtuldu, başkasını kurtarmak isterken...

Şırnak’ın Cizre ilçesinde sağanak sırasında sele kapılan kişi kendi imkanlarıyla kurtulduktan sonra arkasından gelen kişiyi de kurtarmak isterken yine suya kapıldı. O anlar cep telefonu kamerasına yansırken, bu kişiler bir süre sonra kendi imkanlarıyla sudan çıktı. Öte yandan, olumsuz hava koşulları nedeniyle Cizre, Uludere ve Beytüşşebap ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi.

Haber 2024-03-22 14:59:36

Kenya’daki sel felaketinde bilanço ağırlaştı! Can kaybı 142’ye yükseldi

Kenya’da şiddetli yağışların yol açtığı selde hayatını kaybedenlerin sayısı 142’ye ulaştı.

Haber 2023-12-02 16:31:30

SON DAKİKA | Fırtına ve sel can aldı! AFAD duyurdu, Konya ve Sinop'tan acı haberler peş peşe geldi

Son dakika haberi: Fırtına ve sağanak yağış yurdun büyük bir bölümünü etkisi altına alırken, Konya ve Sinop'tan acı haberler geldi. AFAD; Sinop ve Konya'da fırtına nedeniyle meydana gelen yapısal çökmeler nedeniyle iki kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Öte yandan Ankara'da da 4 askerin fırtına nedeniyle yaralandığı bildirildi.

Haber 2023-11-26 17:57:16

Bakan Yerlikaya duyurdu: Karadeniz Ereğli ilçesi afet bölgesi ilan edildi

Pazar günü yaşanan sel felaketinde can kayıplarının yaşandığı ve büyük hasara uğrayan, Zonguldak'ın Ereğli ilçesi 'genel hayata etkili afet bölgesi' ilan edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ilçedeki zararı ve yürütülen çalışmaları açıkladı.

Haber 2023-11-22 15:59:14

Libya'daki sel felaketinde yeni gelişme! O kentte bir günde 245 cesede ulaşıldı

Libya'da binlerce can alan sel felaketinin ardından kayıpları arama çalışmaları sürerken en fazla ölümün yaşandığı Derne kentinde bir günde 245 kişinin cenazesine ulaşıldı.

Haber 22-09-23 17:55

Binlerce can kaybına açan felaket sonrası 'Türkiye' iddiası gündem oldu! Prof. Dr. Şen Ülkemizde de görülecek diyerek uyardı

Libya'da hafta sonu binlerce kişinin canına mâl olan sel felaketinin Türkiye'yi teğet geçtiği iddiaları sosyal medyanın gündemine geldi. İddialarda özellikle Adana ve Mersin illerinin adı geçiyordu. Prof. Dr. Orhan Şen, Libya'yı kasıp kavuran felaketin benzeri meteorolojik olayların Türkiye'de de görüleceğini belirtti. 5 il içinse Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden uyarı geldi.

Haber 12-09-23 08:38
sel

SON DAKİKA | Kırklareli'deki sel felaketinde can kaybı 6'ya yükseldi... Hayatını kaybeden öğretmen hakkında kahreden detay! 1 ay önce...

Son dakika haberi: Kırklareli'deki sel felaketinde bir cansız bedene daha ulaşıldı. Cansız bedenin Ahmet Baki Şimşek'e ait olduğu belirlendi. 53 yaşındaki Şimşek hakkında kahreden detay ortaya çıktı. Bakan Yerlikaya yaptığı açıklamada, "Bugün de 1 vatandaşımızın maalesef cansız bedenine ulaşıldı. Arama çalışmalarımız tamamlandı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Haber 07-09-23 15:55

İSTANBUL SEL FELAKETİ SON DAKİKA 6 EYLÜL 2023: İstanbul'daki selde can kaybı sayısı kaç oldu? Sel felaketi vefat sayısı ne oldu?

İstanbul'daki sel felaketinde ölü sayısında artış olduğu kaydedildi. Dün Aksaray, Nevşehir, Kayseri ve İstanbul dahil birçok ilde etkisini gösteren sağanak yağış sele neden oldu. Megakent İstanbul'un Arnavutköy ve Başakşehir ilçelerinden gelen görüntüler kan korkuttu. Valilikten can kaybı sayısına ilişkin açıklamada bulunuldu. Peki, İstanbul'da selde kaç kişi öldü? Selde ölenlerin ismi açıklandı mı?

Haber 06-09-23 15:28

Türkiye'yi sarsan kazada kahreden 'Almanya' detayı! Can kaybı yükseldi, cenaze törenlerinde gözyaşları sel oldu

Türkiye dün sabaha karşı Denizli'den kaza haberiyle sarsıldı. Düğün yolundaki otobüse karşı şeritten gelen kum yüklü kamyonun şiddetle çarpması sonucu meydana gelen can kaybı sayısı yükseldi, 41 kişinin tedavisi ise devam ediyor. Kazada hayatını kaybedenler son yolculuklarına uğurlanırken Özcan ailesiyle ilgili ortaya çıkan 'Almanya' detayı dikkat çekti.

Haber 03-09-23 15:55

Giresun'da sel ve heyelan! Araçlar çamura gömüldü, vatandaşlar mahsur kaldı

Giresun merkeze bağlı Duroğlu beldesinde gece etkili olan şiddetli yağışlar sonrasında sel, heyelan ve su baskınları yaşandı. Birçok ev ve iş yerini su basarken, araçlar çamur yığınları arasında kaldı. Mahsur kalan vatandaşlar, iş makineleri yardımı ile kurtarıldı. Duroğlu Belde Belediye Başkanı Halil Çetin, “Afatın boyutu çok büyük; her tarafımızı yıktı, büyük heyelanlar oluştu. Şu ana kadar bir can kaybı yaşanmadı ama Çağlayan mahallemizde bir evden haber alamadık” dedi. İşte detaylar...

Haber 23-06-23 10:27

Samsun'da sel can aldı! 1 kişi hayatını kaybetti

Samsun'un Ladik ilçesine bağlı Alıçlı Mahallesi'nde etkisini gösteren sağanak yağmur sele neden oldu. Hayvanlarını köprüden geçirmek isterken dengesini kaybederek düşen Şükrü Köksal, taşkınla birlikte sürüklendi. Köylülerin çabaları sonucu sel sularının içerisinden çıkarılan Köksal hayatını kaybetti.

Haber 05-06-23 01:11

Son dakika | 10 gün sonra acı haber! Sel sularına kapılan TIR sürücüsünün cansız bedenine ulaşıldı: Can kaybı 21'e yükseldi

Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa'da etkili olan sel sırasında kaybolan TIR sürücüsü Emin Ergün'ün 10 gün sonra cansız bedenine ulaşıldı. Böylelikle sel felaketinde can kaybı 21'e yükseldi.

Haber 24-03-23 13:29
sel

Son dakika: Sel felaketinde can kaybı 20'ye yükseldi

Son dakika haberi: Şanlıurfa ve Adıyaman'ı vuran sel felaketinde can kaybı yükseldi. Yapılan son dakika açıklamasına göre, selde hayatını kaybedenlerin sayısı 20'ye yükseldi. İşte haberin detayları...

Haber 20-03-23 18:28

SON DAKİKA | Bakan Soylu, Bakan Kirişci ve Bakan Nebati'den selin vurduğu Şanlıurfa'da önemli açıklamalar

Son dakika haberi: Şanlıurfa ve Adıyaman'ı vuran sel felaketinde can kaybı 19 olmuştu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Şanlıurfa'da kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulundu. Bakan Kirişci derelerle ilgili yeni bir proje hazırladıklarını söyledi.

Haber 20-03-23 17:56

Son dakika | 1,5 yaşındaki kızıyla kaybolmuştu! Selde can kaybı 19'a yükseldi: Hamile hemşire Fatma Tekdal'ın cansız bedenine ulaşıldı

Son dakika haberi: Adıyaman'daki sel felaketinde 1,5 yaşındaki kızıyla birlikte kaybolan 2 aylık hamile hemşire Fatma Tekdal'dan acı haber geldi. Tekdal'ın cansız bedenine ulaşıldığı öğrenilirken kızı Zeynep Zümra Tekdal'ı arama çalışmaları ise devam ediyor. Fatma Tekdal'ın cansız bedeninin bulunmasıyla sel felaketinde can kaybı da 19'a yükseldi. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 20-03-23 10:36
sel

Son 30 yılın ortalamasından 2 kat fazla yağış düştü! Şanlıurfa Valiliğinden sel açıklaması: Kayıp bir kişiyi arama çalışmaları devam ediyor

Depremden sonra bir de sel felaketi yaşayan Şanlıurfa'da yürütülen çalışmalar ve süreçle ilgili valilikten açıklama yapıldı. Açıklamada normal şartlar altında son 30 yılın ortalama verilerine göre metrekareye düşen yağış miktarının 57,9 kilogram iken 14-15 Mart tarihlerinde ilin merkez ilçelerine 137,6 kilogram yağış düştüğü belirtildi. Açıklamada can kayıpları ve kayıp bir kişiyi arama kurtarma çalışmalarıyla ilgili de bilgi verildi.

Haber 19-03-23 13:26

Depremden sonra sel... Depremzedelerin mezarları çöktü! İç acıtan görüntüler

Deprem felaketinde yıkımların ve can kayıplarının yaşandığı Diyarbakır'da geçtiğimiz gün etkili olan yağış sonrası sel meydana gelmişti. Yağmur sonrası çok sayıda yerde hasar meydana gelirken depremde hayatını kaybeden vatandaşların mezarlıkları çöktü. Yaşananlardan sonra iç acıtan görüntüler ortaya çıkarken durumun, yeni kazılmış olan mezarlarda toprağın çökmesinden kaynaklandığı aktarıldı. Öte yandan bölgede obruklar da oluştu.

Haber 18-03-23 10:25

Şanlıurfa'daki sel felaketinden dehşete düşüren görüntüler! Kızını kurtardı ama sonrasında can pazarı yaşandı

Suriye uyruklu Mustafa Casım, sel felaketinin yaşandığı Şanlıurfa'nın Süleymaniye Mahallesi'nde deprem nedeniyle çadırda kalıyordu. Casım, çarşamba günü eşi Döne ve 12 yaşındaki kızı Bahar'ın akıntıya kapıldığını gördü. Eşi ve kızı akıntıya kapılınca peşlerinde koşan Casım suya atladı. Casım'ın eşi komşuları tarafından kurtarıldı, kendisi de çocuğunu kurtarıp bir süre suda sürüklendikten sonra bir ağaca sarılarak yardım bekledi. Mustafa Casım dehşete düşüren anları anlattı.

Haber 17-03-23 16:58

SON DAKİKA | Sel felaketinde can kaybı sayısı yükseldi! Bakan Soylu Şanlıurfa ve Adıyaman'daki son durumu açıkladı

Son dakika haberi: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sel felaketinde can kaybının yükseldiğini duyurdu. Bakan Soylu, Şanlıurfa'da 16, Adıyaman'da 2 olmak üzere sel felaketinde 18 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Soylu, Şanlıurfa'da arıtılmış suyun yarın sabah saat 05.00 itibarıyla sisteme verilmeye başlanacağını açıkladı. Ayrıca, "Şanlıurfa'da şebekeye ilk gelen su, biz söyleyene kadar sadece kullanma suyu olarak değerlendirilsin. Biz, içme suyu takviyelerini yapacağız." dedi.

Haber 17-03-23 15:28

'Depremde de aynısı olmuştu' diyerek açıkladı! Balıklıgöl'deki balıkların durumu merak ediliyordu... Oraya saklanıyorlarmış

Sel felaketi, can kayıplarına yol açmış, çok sayıda yer de zarar görmüştü. Balıklıgöl de selden etkilenmiş ve paylaşılan görüntüler korkutmuştu. Bölgede su taşkınları yaşanmış, selin vurduğu Balıklıgöl çamurla kaplanmıştı. Balıkların durumu ise endişeye yol açarken son duruma ilişkin verilen bilgide bulanıklığın sebebinin çevreden gelen selin meydana getirdiği çamur yükü olduğu belirtilip bunun kaynak suyunun açılmasıyla düzeleceği aktarıldı. Balıkların da su açılınca ortaya çıkacağı söylendi.

Haber 16-03-23 16:33

SON DAKİKA | Sel felaketinde can kaybı 16'ya yükseldi! Bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı

Son dakika haberi: Selde can kaybı artıyor! Depremlerin ardından Şanlıurfa ve Adıyaman'da bu defa da sel felaketi yaşanmıştı. Şanlıurfa'da bir kişinin daha cansız bedenine ulaşılmasıyla sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 16'ya yükseldi. Şanlıurfa Valiliği de dün etkili olan sel baskınları sonucu hayatını kaybeden kişi sayısının 14 olduğunu, kayıp 2 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğünü, 2 bine yakın ev ve iş yerinde hasar tespiti yapıldığını bildirdi.

Haber 16-03-23 16:06
sel

Selde sürüklenirken elini uzattığı anlar çok konuşulmuştu! Görüntülerdeki yaşlı adam konuştu... Yardım etmeyip video çekmesi tepkiye yol açmıştı

Depremlerden etkilenen Şanlıurfa bu kez de sel felaketi yaşamış ve can kayıpları verilmişti. Sel felaketinden afet anına ilişkin feci görüntüler gelmiş, özellikle bir vatandaşın akıntıya kapılıp sel sularıyla yaklaşık 2 km sürüklendiği, bir ara kurtarılmak için elini uzattığı anlar gündem olmuştu. Görüntüleri kaydeden kişinin elini uzatan vatandaşa yardım etmeyip video çekmeye devam etmesi ise tepkiye yol açmıştı. Cep telefonu kamerasıyla görüntülenen yaşlı adam o anları anlattı.

Haber 16-03-23 15:22

Şanlıurfa ve Adıyaman'daki sel felaketinde can kaybı 15'e yükseldi! Çamurların içindeki o anlar kahretti...

Şanlıurfa ve Adıyaman’daki sel felaketinden bir acı haber daha geldi. Bölgede yaşanan sel faciasında bir kişinin daha cansız bedenine ulaşılırken ölü sayısının 15’e yükseldiği öğrenildi. Kayıp 5 kişi için arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Çamurların içerisinde devam eden arama çalışmalarının görüntüleri ise kahretti.

Haber 16-03-23 09:42

Adıyaman’da okullar tatil mi? 16 Mart 2023 Perşembe Adıyaman'da bugün okullar kapalı mı? Sel can aldı!

Adıyaman’da okullar tatil mi? Birçok kişi, Meteoroloji'den yapılan turuncu kodlu uyarının ardından arama motorlarında konuya ilişkin yaptıkları sorgulamalara hız verdi. Hava durumu ile ilgili verilerin yayımlandı. Öte yandan şiddetli sağanak yağış sürüyor. Peki, bugün Adıyaman’da okullar tatil mi? 16 Mart 2023 Perşembe Adıyaman’da okullar kapalı mı? İşte detaylar...

Haber 16-03-23 08:32

Evler sular altında kaldı, Belediye Başkanı Kayıp haberleri alıyoruz diyerek açıkladı! Şanlıurfa'da sel sularında can pazarı: Görüntüler korkunç...

Deprem felaketiyle yıkılan iller bu kez şiddetli yağışlarla mücadele ediyor. Adıyaman'da sel sırasında konteynerde bulunan bir kişi yaşamını yitirirken Şanlıurfa'dan gelen görüntüler korkuttu. Vatandaşların sel sularının içinden çekilerek kurtarılmaya çalışıldığı anlar kameralara yansıdı. Kentte yoğun bakımı su basarken Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Beyazgül, kayıp haberleri geldiğini açıkladı ve "Birçok evin sular altında kaldığı haberini alıyorum" dedi.

Haber 15-03-23 10:53

Son dakika haberi: Önce deprem şimdi de sel! Şanlıurfa için yeni karar! Acı haberler peş peşe geldi: Can kaybı 14'e yükseldi

Son dakika... Şanlıurfa ve Adıyaman yaşanan büyük depremin ardından şimdi de sele teslim oldu. Adıyaman'da bir konteyner sürüklendi. Caddeleri su basarken ortaya çıkan görüntüler yürekleri dağladı. Şanlıurfa'da 12, Adıyaman'da 2 kişi olmak üzere 14 kişi hayatını kaybetti. 3 bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Okulların tatil edildiği Şanlıurfa'da eğitime verilen ara 1 gün daha uzatıldı.

Haber 15-03-23 10:51

Brezilya'daki sel ve toprak kaymasında can kaybı 44'e yükseldi!

Brezilya'nın Sao Paulo eyaletinde etkili olan sağanak yağışların neden olduğu sel ve toprak kayması felaketinde hayatını kaybedenlerin 44’e yükseldi.

Haber 21-02-23 21:18

Tuğçe Can'ın cenazesinde annenin feryadı yürekleri yaktı! Vahşi cinayette 10'dan fazla bıçak darbesi ve ilaç detayı...

Eskişehir'de 10'dan fazla bıçak darbesiyle vahşice öldürülen 25 yaşındaki Tuğçe Can, son yolculuğuna uğurlandı. Cenazede acılı anne 'Beni de götürün' dieye feryat ederken, gözyaşları sel oldu. Öte yandan katil zanlısı olarak yakalanan ve sevgilisi olduğu iddia edilen Onur K.'nın da yakalanmadan önce ilaç içerek intihara teşebbüs ettiği anlaşıldı.

Haber 13-01-23 15:27

Son dakika: Bakan Soylu, sel felaketinin vurduğu Antalya'da selin bilançosunu açıkladı! 12 bin 500 dönümünde hasar var

Son dakika haberi: Antalya'nın Kumluca ilçesini sel vurdu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da bölgeye giderek incelemelerde bulundu ve bilgi aldı. Gazetecilere açıklama yapan Bakan Soylu, selin bilançosunu açıklarken can kaybı yaşanmadığını söyledi.

Haber 12-12-22 17:50

Filipinler’deki Nalgae Fırtınasında can kaybı 72’ye yükseldi

Filipinler’in güneyinde etkisini gösteren Nalgae Fırtınasının yol açtığı şiddetli yağışlar sonucu meydana gelen sel ve toprak kaymalarında hayatını kaybedenlerin sayısı 72’ye yükseldi.

Haber 29-10-22 09:16

Bozkurt ilçesindeki selin nedenleri ve alınabilecek tedbirler araştırıldı

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Osman Salih Yılmaz: - "Özellikle sel gibi can ve mal kaybına neden olan afet bölgelerinde taşkın duyarlılık haritalarının üretilmesi, yönetim ve stratejik planlama açısından oldukça önemli. Bu haritalar erken uyarı sistemleri, taşkınlara hızlı müdahale, güvenli alanların önceden belirlenmesi, gerekirse barınakların tasarlanması, taşkından korunma için önem taşıyor"

Yurthaber 07-09-22 12:01

Son dakika: Bakan Kurum ve Bakan Soylu Pakistan'a gidiyor! Sel felaketi çok sayıda can almıştı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un bugün sel felaketinin yaşandığı Pakistan’a gideceği açıklandı. Pakistan'da etkili olan sel felaketinde binin üzerinde can kaybı yaşanmıştı.

Haber 01-09-22 14:47

Bozkurt'ta sel felaketinin izleri siliniyor

Kastamonu Valisi Avni Çakır: - "Böyle bir afetin bir daha yaşanmaması, can kayıplarına sebep olmaması noktasında 11 Ağustos gününün gecesinden itibaren devletimiz, yoğun bir çalışma içine girdi"

Yurthaber 10-08-22 13:27

ABD'de sel felaketi! Kentucky'de bilanço ağırlaşıyor: Can kaybı yükseldi

ABD'nin güneydoğusunda yer alan Kentucky eyaletinde etkili olan şiddetli yağışlar sonrası sel felaketi meydana geldi. Geçtiğimiz salı günü başlayan ve halen devam eden selde ölü sayısı 35'e yükseldi.

Haber 02-08-22 08:34

Çay yatağının genişletilmesi Bozkurt'u felaketten korudu

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde 11 Ağustos 2021'de şiddetli yağışların ardından taşan Ezine Çayı'nda alınan önlemlerle 27 Haziran'daki sel daha az hasarla atlatıldı - Bozkurt Kaymakamı Murat Atıcı: - "27 Haziran'da 11 Ağustos'tan daha hızlı ve güçlü bir yağış düşmesine rağmen ilçemizde herhangi bir can kaybı olmadı"

Yurthaber 23-07-22 11:19

Sel felaketinin yaşandığı Bozkurt'ta hayat yeniden normale döndü

Bozkurt Kaymakamı Murat Atıcı: - "11 Ağustos'tan daha hızlı ve daha güçlü yağışa rağmen tedbirleri almamızdan dolayı ilçemizde can kaybı olmadı" - Bozkurt Belediye Başkanı Muammer Yanık: - "Sel, çayın iki yakasında içme suyu, yağmurlama, kanalizasyon sistemlerinde hasara yol açtı. İnşallah onlar da bir ay içinde çalışır hale getirilecek"

Yurthaber 17-07-22 11:02

Düzce'de sel mağdurları evlerine kavuşmak için suyun çekilmesini bekliyor

Melen Çayı'nın taşması sonucu oluşan selin etkilediği Gölyaka ilçesine bağlı İçmeler köyünün muhtarı Nahit Eker: - "Burada akrabası olmayan bir aileyi Düzce'ye KYK yurduna yerleştirdik. Can kaybımız yok. Ekili alanların tamamı gitti. Tek temennimiz yağmurun kesilip devam etmemesi" - Evi hasar gören Yakup Yüksel: - "Maddi anlamda kayıplar olsa da herkes beraberdi, birbirine yardımcı oldu"

Yurthaber 29-06-22 17:15

Son dakika: Başkentten acı haber! Selde yaşamını yitirenlerin sayısı yükseldi

Son dakika haberi: Ankara'da etkili olan sağanak yağış hayatı felç ederken can kayıplarına da yol açtı. Selde üç kişinin yaşamını yitirdiği bildirilmişti. Bugün selden bir acı haber daha geldi. Altındağ'da arıcı Ramazan Gök, 2 gündür kayıp olarak aranıyordu. Bugün Gök'ün cansız bedenine ulaşılmasıyla Ankara'daki sel felaketinde can kaybı 4'e yükseldi.

Haber 13-06-22 17:53

Bakan Kirişci ve AK Parti'li Yıldırım, Erzincan'daki sel bölgesinde incelemelerde bulundu

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci: - "Yaşanılan hadisede maddi olarak kayıp yaşayan bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Tabii ki can zayiatının olmaması en büyük tesellimiz" - AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım: - "Devletimiz, hemşehrilerimizin yanındadır, yaraları sarılacaktır. Sarılmaya başlanmıştır. Bu noktada Valilik emrine gerekli kaynak gönderilmiştir"

Yurthaber 11-06-22 22:40
sel

Erzincan Valisi Mehmet Makas, kentte yaşanan su taşkınıyla ilgili konuştu:

"Can kaybımız yok, özellikle Başpınar köyü ve Kurutilek Mahallesi olmak üzere konutlara su baskını, hayvan ağıllarının dağılması ve tarım arazilerine sel baskını tarzında maddi zararlarımız var"

Yurthaber 10-06-22 00:54

O ülke son 56 yılın en büyük felaketini yaşıyor! Can kaybı yükseldi

Brezilya’da şiddetli yağışlar sonucu yaşanan sel ve toprak kayması felaketinde can kaybının 126’ya yükseldiği, 2 kişinin ise kayıp olduğu bildirildi. Öte yandan yaşanan felaketler Pernambuco eyaletinde son 56 yılın en büyük felaketi olarak kayıtlara geçti.

Haber 02-06-22 21:29

Karadeniz'de kritik 5 ay uyarısı! Heyelan riski arttı

Son yıllarda küresel iklim değişikliğinin etkileriyle görülen ani lokal ve şiddetli yağışların, can ve mal kayıplarıyla sonuçlanan sel ve heyelanlara yol açtığı Doğu Karadeniz Bölgesi'nde, son haftalarda mevsim normallerinin altında yoğun kar ve yağmur yağışları görüldü. Özellikle mart ayında yoğun kar düşen bölgede, Trabzon, Ordu, Samsun ve Rize’de pek çok noktada kaya düşmesine de neden heyelanlarda artış yaşandı.

Haber 24-03-22 11:16

Brezilya'da sel felaketinde ölü sayısı 67'ye yükseldi! Çok sayıda kişi kayıp

Brezilya’nın Rio de Janeiro eyaletinde meydana gelen sel ve toprak kayması felaketinde can kaybı 67'ye yükseldi. Bölgede onlarca ev yıkılırken, çok sayıda kişinin ise kaybolduğu belirtildi.

Haber 17-02-22 00:15

Filipinler'de Rai Tayfunu: Bilanço ağırlaşıyor! Ölü sayısı 375'e yükseldi

Filipinler'de yaşanan Rai Tayfunu'nda ölü sayısı 375'e yükseldi. Can ve mal kaybının yaşandığı ülkenin orta ve güneydoğu kesimlerini vuran tayfun, kurtarma ekipleri tarafından tam bir 'kıyım' olarak nitelendirildi. Ülkede tayfunun toprak kayması ve sel gibi doğa olaylarına neden olmasıyla daha çok can kaybının yaşanmasından endişe ediliyor.

Haber 20-12-21 16:09

Avrupa'daki sel felaketi: Almanya'daki trajediden alınan dersler

Dünya liderleri Glasgow'da iklim değişikliği zirvesi için toplanırken, bu yaz Avrupa'da çok sayıda can alan sel felaketinden sağ kurtulanlar, BBC Muhabiri James Cook'a gelecekteki hava felaketlerinde yaşamların kurtarılması için acilen değişiklikler yapılması gerektiğini söyledi.

Haber 29-10-21 12:36

EKOTÜRK Stüdyo VOA 6 Eylül

Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Savunma Bakanı Llyod Austin Afganistan’ın Amerika’nın Ortadoğu ve Avrupa’yla ilişkilerini nasıl etkilediğini görmek için bölgeye gitti. Amerika’nın güneydoğusundan başlayarak kuzeydoğusuna ilerleyen ve ardında beklentilerin çok üzerinde yıkım ve can kaybı bırakan Ida kasırgası sona erdi. Ani sel baskınlarının vurduğu bölgelerden biri de New York’un komşu eyaleti New Jersey’di. Kasırga “Küçük Anadolu” olarak bilinen Paterson’daki Türk işletmeleri de...

Haber 06-09-21 23:54

ABD'de Sel ve Fırtına Kaynaklı Can Kaybı Sayısı En Az 44'e Yükseldi

Ida Kasırgası’nın uzantısının vurduğu ABD’nin kuzeydoğusundaki eyaletlerde can kaybı sayısı en az 44 kişi oldu. Yetkililer sayının artmasından endişe edildiğini belirtiyorlar

Haber 03-09-21 11:03

Karadeniz'deki sel felaketinde can kaybı 82'ye yükseldi

Karadeniz'deki sel felaketinde can kaybı 82'ye yükseldi

Yurthaber 21-08-21 21:46

Son Dakika: Sel felaketinde can kaybı 82'ye yükseldi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Karadeniz'deki sel nedeniyle ölenlerin sayısının 82'ye yükseldiğini bildirdi.

Haber 21-08-21 21:16