Kalp‎ Haberleri

Orta yaşlı bir adamdan kalp nakli yapıldı! Yaşadığı belirtileri anlatınca sosyal medyada gündem yaratmayı başardı

Sol Atriyal İzomerizm ile birlikte Atriyoventriküler Septal Defekt ile doğan Cecilia-Joy Adamou isimli genç bir kadın sağlık yolculuğunu TikTok'tan paylaşınca kısa sürede geniş bir takipçi kitlesine ulaştı. Orta yaşlı bir adamdan kalp nakli aldıktan sonra yaşadığı yan etkilerden bahsedince TikTok'ta viral olmayı başaran Adamou, yayınladığı videosunda göğsünde kalp atışlarını gösterdi.

Trend 26-03-2024 14:17

Uzman isimden menopozda sıcak basmasına karşı önemli tavsiye! İşte faydalı olan o vitamin

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Oğuz Özdemir, menopoz sürecinde nasıl beslenilmesi gerektiğine değinerek, “E vitamini sıcak basmalarını önlemekte faydalıdır” dedi.

Kadin 21-03-2024 17:41

Muğla'da ambulans uçak 2 günlük bebek için havalandı

Muğla'nın Menteşe ilçesinde, kalbinde sorun bulunan 2 günlük bebek, ambulans uçakla İstanbul'a sevk edildi.

Yurthaber 19-03-2024 10:32

Yemeklere lezzet katıyor ama kalp sağlığını tehdit ediyor! Aşırı tüketiminden kaçının

Tuzun kalp sağlığı için potansiyel bir tehdit oluşturduğunu kaydeden Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Semra Topçu, aşırı tuz tüketiminin kalp hastalıklarının yanı sıra yüksek kan basıncı ve böbrek problemleri gibi ciddi sağlık sorunlarına davetiye çıkarabildiğini vurguladı. 'Televizyon yemekleri' olarak da adlandırılan hazır dondurulmuş yiyecekler, konserve çorba, pilav ve erişteler ile gençlerin vazgeçilmezleri arasında yer alan ketçap, hardal gibi sosların aşırı tuz içerdiğini ifade etti.

Haber 16-03-2024 15:47

Diğer Haber Etiketleri

Kalp‎

Kalp Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Kalp Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Tıp literatüründe nadir: 10 binde bir görülüyor! Sağlık raporu almaya gitti hayatının şokunu yaşadı

Tıp literatüründe nadir görülen, çok büyük bir aort anevrizmasının yanı sıra aort damarında daralma, kalpte delik ve aort kapak hastalığı olan genç, yapılan tek seanslık açık ameliyatla hayata tutundu. 10 binde 2 ile 8 arasında görülen bir doğumsal kalp rahatsızlığı olan aort koarktasyonu sebebiyle yaptıkları ameliyat ile hastanın hayatını kurtaran doktorlar, erken teşhisin öneminde dikkat çekti.

Haber 13-03-2024 18:32

Samsun'da kalbinde dört rahatsızlığı bulunan hasta tek operasyonla tedavi edildi

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, literatürde çok nadir görülen doğuştan kalp rahatsızlıkları bulunan 24 yaşında Resul Con, başarılı açık kalp ameliyatıyla tek operasyonla sağlığına kavuştu.

Yurthaber 13-03-2024 10:05

Diyabet, hipertansiyon ve kalp hastaları aman dikkat! Ramzan'da oruç kararı almadan önce bunları bilmelisiniz

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Barış Doğukan Işıkoğlu, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte günlük ortalama 13-15 saat arasında değişecek uzun süreli açlık dönemlerine dikkat çekerek, kronik hastalıkları olanlara uyarılarda bulundu. Özellikle diyabet, hipertansiyon ve kalp hastalığı gibi sağlık sorunları bulunanların, oruç tutmaya karar vermeden önce mutlaka doktorlarıyla görüşmeleri gerektiğini söyledi.

Kadin 11-03-2024 12:06

Her zaman doğruyu söylerler: Kalbindeki dilinde olan burçlar!

Astroloji, insanların kişilik özelliklerini ve davranışlarını anlamak için sıklıkla başvurulan bir kaynaktır. Bazı burçlar var ki içi neyse dışı da odur. Kalbindeki dilinde olan bu burçlar yalan söylemeyi hiç sevmezler. Bu burçları tanıyarak, insanların niyetlerini ve duygularını daha iyi anlayabilirsiniz.

Kadin 09-03-2024 11:06

İbn-i Sina'dan yüz yıllık şifa reçetesi: Kalbi yeniden doğmuş gibi yapıyor! Limon ve balla karıştırınca mucizevi etki ediyor

İbn-i Sina'nın yüzlerce yıl önce kaleme aldığı Tıp Kanunu kitabında verdiği öneriler ve reçeteler günümüze kadar gelmeyi başarmıştır. Kalp sağlığına oldukça faydalı olan karışımın tarifini yazan İbn-i Sina'nın tarifleri dünyada da birçok ülkede uygulanıyor. Otlarla yapılan bu karışım limon kabuğu rendesi ve bal ile birleştiğinde ortaya muhteşem bir şifa kaynağı çıkıyor.

Kadin 05-03-2024 11:05

Kadınlar Günü'nde sevdiklerinizin kalbine dokunacak hediye önerileri

Kadınlar Günü; sevgi, saygı ve takdiri en güzel şekilde ifade etmemizi sağlayan özel bir fırsat. Kadınların hayatımızdaki değerini hatırlatan, onların gücünü ve zarafetini kutlamamızı sağlayan bu özel günde sevdiklerinize unutulmaz bir hediye vermek istiyorsanız, doğru yerdesiniz. Kadınlar Günü'nde, sevdiklerinizin kalbine dokunacak harika hediye önerilerini sizin için seçtik. Her beğeniye hitap edecek listemize gelin, birlikte göz atalım.

Kadin 04-03-2024 22:16

Gerdanlığı, kolunu kaplayan bilezikleri, kemeri... Baştan ayağa her şeyi altın! Depremde eşini ve oğlunu kaybeden AK Partili Murat Çetin, 20 yaş küçük Naz Akdoğan'la evlendi... Görkemli düğünün her detayı olay

AK Partili Murat Çetin, 20 yaş küçük Naz Akdoğan ile görkemli bir düğünle evlenirken; geline takılan gerdanlık, kolunu kaplayan bilezikler ve altın kemer dikkat çekti. 6 Şubat'taki depremlerde eşini ve oğlunu kaybeden Çetin'in bir yıl sonra evlenmesi özellikle sosyal medyanın diline düştü. Aralarında 20 yaş farkı bulunan çiftin düğündeki romantik dansları çok konuşulurken, Akdoğan'ın Instagram profilindeki M ve kalp göndermelerinin sırrı da ortaya çıktı. İşte tüm detaylar...

Finans 04-03-2024 10:25

Uygun fiyatlı parfüm arayanlar buraya! İşte Bargello en iyi kadın parfümleri

Hoş kokulu ürünler tasarlayan Bargello en iyi kadın parfümü ürünleriyle bütçe dostu bir marka olarak karşımıza çıkıyor. Benzersiz ve kalıcı kokularıyla da tanınan markanın en çok beğeni alan ve en çok satılan parfümlerden bir seçki hazırladık. Her zevke ve tarza uygun parfümlerin yer aldığı içeriğimizde Bargello'nun Chanel'den Gucci'ye Victoria's Secret'tan Burberry'e kadar pahalı markaların parfümlerine muadil ürünleri yer alıyor. İşte detaylar!

Kadin 26-02-2024 01:27

Kış aylarını zinde geçirmek için 5 öneri! Herkes kendini yorgun düşüren o hataları yapıyor

Kış aylarında yorgun hissetmemizin nedenlerini açıklayan İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Aktaş, ‘’ Düzenli spor yapmak, sanılanın aksine halsizlik ve yorgunluk şikâyetlerine iyi gelmenin yanı sıra kalp ve damar sisteminin daha sağlıklı çalışmasına da yardımcı olur. Bu nedenle düzenli spor yapmayı bir yaşam tarzı haline getirmeye çalışın’’ dedi.

Kadin 22-02-2024 13:10

Araştırma sonucu: Yüksek düzeyde alındığında kalp hastalığı riskini artırıyor! İltihaplanmayı tetikleyerek kan damarlarına zarar veriyor

Et, balık, kuruyemişler, zenginleştirilmiş tahıllar ve ekmeklerde bulunan aşırı miktardaki B3 vitamini iltihaplanmayı tetikleyebilir ve kan damarlarına zarar verebilir. Yeni araştırmalara göre, önemli bir B vitamini olan yüksek düzeydeki niasin, iltihaplanmayı tetikleyerek ve kan damarlarına zarar vererek kalp hastalığı riskini artırabilir.

Haber 20-02-2024 10:38

Her 3 kişiden birinde görülüyor! Düzenli değilse aman dikkat! Kalp krizi başta olmak üzere birçok riski beraberinde getiriyor

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre günümüzde her 3 kişiden birinde yüksek tansiyon sorunu görülüyor. Önlem alındığı takdirde, 30 yıl içinde 76 milyon kişinin yüksek tansiyonun getirdiği hayati tehlikeden kurtulabileceği tahmin ediliyor. Ancak yüksek tansiyonun tedavisi kadar, gün içindeki tansiyon düzeyi değişikliklerinin de kontrol altında tutulması gerekiyor. Ortalama düzeyde tutulmayan tansiyon, başta kalp krizi olmak üzere, beyin kanaması gibi birçok riski beraberinde getirebiliyor.

Kadin 19-02-2024 15:52

Film gibi 6 gün yaşadı ama hiç hatırlamadı! Başından geçenleri öğrenince kulaklarına inanamadı... 'Yaşamam imkansızdı'

Nefes darlığı, yüksek ateş şikayetiyle başvurduğu devlet hastanesinden bilinci kapalı, entübe edilmiş durumda Acıbadem Kent Hastanesi yoğun bakım servisine sevk edilen Ahmet Kuvvet (50) hiçbir şey hatırlamadığı 6 günün sonunda gözlerini yeniden hayata açtı. Tedaviyi gerçekleştiren Doç. Dr. Cüneyt Narin, “Kendisi için verilmiş hiçbir kararı bilmeyen hastamız uyanıp da süreci öğrenince ‘yaşamam imkansızdı” dedi. Mutlu son ekip çalışmasıyla geldi” dedi.

Kadin 19-02-2024 07:21

'Korona döneminde biz bunu çok yedik! Doğal antibiyotik' Kimse bilmiyor ama Siirt'te sofradan eksik etmiyorlar 'Kilosu 150 TL'

Kış mevsiminin şifa kaynağı olan geleneksel lezzetlerden ’kurut’, alıcısını bekliyor. Uzun süre muhafaza etmek amacıyla yoğurdu kurutma yöntemi ile üretilen kurut, emziren annelerin sütünü artıyor ve doğal antibiyotik olarak hastalıklara iyi geldiği belirtiliyor.

Kadin 08-02-2024 15:31

El sıkışma şekliniz yaşam sürenizi anlatıyor! Kalp sorunlarından demansa kadar belirti veriyor... İşte araştırma sonuçları

İş yerinde iyi bir izlenim bırakmak söz konusu olduğunda sıkı bir el sıkışmanın önemini sık sık duyarız. Öte yandan basit bir hareket olan el sıkışması, kalp sorunları riski altında olup olmadığınızdan demans veya depresyon yaşama olasılığınıza kadar sağlığınız hakkında da pek çok şeyi ortaya çıkarabiliyor.

Kadin 07-02-2024 15:40

Sofralarda ketçap ve mayonezin yerine geçecek! 'Yıllandıkça değer kazanıyor, 30 yıl raf ömrü var' Lezzeti damak çatlatıyor, hastalıklara karşı zırh gibi koruyor

Kastamonu’da Taşköprü sarımsağından üretilen püre, tüp şeklindeki ambalajıyla ketçap ve mayonez gibi sofralarda yer almaya başladı. Ayrıca yıllanmış Taşköprü sarımsağı ekstraktı da, kalp krizi, kolesterol, damarlarda yağlanma gibi birçok hastalığı önlediği gibi hastalıklara karşı insan vücudunu dinç tutuyor.

Kadin 06-02-2024 12:11

15 dakikada etki ediyor, saatlerce kalıyor... İyi bir gece uykusu için gereken 5 şey! Dünyaca ünlü uzman açıkladı

Günümüzde pek çok kişi iyi bir gece uykusu çekememekten şikayetçi. Bu durum kişinin sosyal yaşamına etki ettiği gibi aynı zamanda sağlığını da olumsuz etkileyebiliyor. Bu nedenle dünyaca ünlü uzman Profesör Russell Foster, iyi bir gece uykusu için kaçınılması gereken 5 şeyi açıkladı. Özellikle öyle bir şey var ki 15 dakikada etkisini gösterip, saatlerce vücutta kalarak uykusuzluğa neden olabiliyor. İşte bazı yanlış alışkanlıklarınızı değiştirip size daha iyi bir uyku sunacak o yöntemler...

Kadin 24-01-2024 11:07

Çin’de 'Ölümsüzlük meyvesi' olarak biliniyor! Özellikle bu aylarda tüketildiğinde bağışıklığı tavan yapıyor! İşte pes dedirten faydaları

Son yıllarda popüler olan hünnap sağlık açısından pek çok faydası olan bir meyvedir. İçeriğinde yüksek oranda C vitamini, demir, potasyum, kalsiyum ve lif bulunur. Antioksidan özelliği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur ve vücudu serbest radikallerin zararlı etkilerinden korur. Eskişehir’de yıllardır aktarlık yapan Metin Ağılönü, dünyaca bilinen ve tüketilmesi gereken meyvelerden biri olan ’Hünnap’ meyvesinin faydalarını anlattı.

Kadin 16-01-2024 09:38

Mardin'de kadın hastanın kalp zarından oluşturulan yamayla kalbindeki delik onarıldı

Mardin'de kalp zarından oluşturulan yamayla kalbindeki delik onarılan 33 yaşındaki kadın hasta sağlığına kavuştu.

Yurthaber 10-01-2024 13:54

Kalpli kurabiye tarifi: Kalpli kurabiye nasıl yapılır?

Özellikle sevgililer gününde çok sık yapılan ve tüketilen kalp şeklindeki kurabiyeler, herhangi bir günde de yapılarak sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz, çayın ya da kahvenin yanında sunabileceğiniz lezzetler arasında yer alır. Evde birkaç dakika içinde yapabileceğiniz kalpli kurabiyeleri şeker hamuru ya da pudra şekeri ile süsleyerek de servis edebilirsiniz.

Yemek 22-12-2023 18:14

Çöpe atmadan önce bir kez daha düşünün! Asıl faydası kabuğundaymış! Boğaz ağrınızı anında kesecek

Soğuk havaların etkisini artırmaya başlamasıyla birlikte grip salgını da başladı. Halsizlik, boğaz ağrısı, burun akıntısı, öksürük ve ateş ile kendini belli eden grip için doğal yöntemler arayanlar nar kabuğunun faydalarını duyunca çok şaşıracak. Yıllardır çöpe attığımız nar kabuğunu çöpe atmadan önce bir kez daha düşünün.

Kadin 08-12-2023 15:41

Kalp kası iltihabı (Miyokardit) nedir? Kalp kası iltihabı belirtileri nelerdir, tedavisi nasıl yapılır?

İnsan bedenindeki her iç organın hayati fonksiyonları vardır. Kalp de insan vücudunun en önemli iç organlarından biridir. Vücuda gerekli oksijeni sağlayan kanı pompalayarak onun hareket etmesini sağlar. Kalp duvarında bulunan kalp kası da kalbin gönderdiği sinyaller ile çalışır. Ancak bu sistem bazı durumlara bağlı bir şekilde bozulabilir. Peki, kalp kası iltihabı (Miyokardit) nedir? Kalp kası iltihabı belirtileri nelerdir, tedavisi nasıl yapılır?

Haber 08-12-2023 14:38

Bu sezon mutlaka denemeniz gereken 5 trend 5 elbise!

Yıl boyu ışıldamak ve kendini özel hissetmek isteyenler kombinlerinde elbise tasarımlarından ilham alıyor! Bazen konforlu bazen feminen ve iddialı bir görünüm yaratmak istiyor ve her daim şık, zarif, dinamik görünmek istiyorsanız doğru yerdesiniz. Sizin için sezonun yıldızı 5 trendi ve 5 elbiseyi bir araya getirdik.

Kadin 27-11-2023 14:12

Göğsünün sağ tarafındaki ağrı nedeniyle hastaneye gitti, dünyada on binde bir görülen hastalıkla dünyaya geldiğini öğrendi! Hastalığının adını dövme yaptırdı

29 yaşındaki Mert Kahraman, göğsünün sağ tarafındaki ağrı nedeniyle başvurduğu hastanede kalbi dahil tüm organlarının ters tarafta olduğunu öğrendi. İncelemeler sonucunda Kahraman'ın, dünyada on binde bir görülen ve tıpta "situs inversus totalis" olarak adlandırılan nadir bir hastalıkla dünyaya geldiği anlaşıldı. Bir de kalp yetmezliğiyle karşı karşıya kalan Kahraman, bu durumun tıptaki adını göğsünün sol tarafına dövmeyle yazdırdı. Kahraman, şimdi yapay kalbiyle organ bağışı bekliyor.

Haber 26-11-2023 13:49

En kalpsiz burçlar belli oldu! Sevildiklerini anladıklarında çekilmez oluyorlar

Aşk bazıları için çocuk oyuncağı, birçok kişi için de karmaşıktır. Kalbe söz geçmez ama partner seçiminde dikkatli olmak gerekir. Astrologlara göre bazı burçlar sevildiklerini anladıklarında deyim yerindeyse değişiyor. İşte sevildiğinde vazgeçilmez olduğunu düşünen burçlar...

Kadin 12-11-2023 13:36

Doktorları bile şaşırttı! Kalbini 12 santimetre kaydırdı, akciğerini kağıt gibi ezdi

İstanbul'da halsizlik ve nefes darlığı şikayeti ile doktora giden Burak Aktaş'ın (21) sol göğüs boşluğunda portakal büyüklüğünde bir kitle tespit edildi. Aktaş iki seans kemoterapi gördü ama tedaviye rağmen tümör 2 ay içinde 8-10 kat büyüyerek karpuz boyutuna ulaştı. Kalbini göğüs boşluğunda 12 santimetre sağa iten, sol akciğerini neredeyse tamamen ezen dev tümör, başarılı bir operasyonla çıkarıldı. Bu kadar hızlı büyüyen bir kitle karşısında doktorlar da şaşkına döndü. İşte detaylar...

Haber 05-11-2023 12:52

Her mutfakta bulunuyor! Dikkat farkında değiliz belki ama vücudu çökertiyor

Uzmanlar, zararını bişlmeden tüketilen sağlıksız gıdaların birçok hastalığa yol açabileceğini vurguladı. Zararlı yiyeceklerin genellikle paketli gıdalar olduğu düşünülüyor. Fakat uzmanlar her mutfakta bulunan bir gıdanın vücuda olan zararları konusunda uyarıyor.

Haber 01-11-2023 10:44

Astsubaylık başvurusu yapmak için Ankara'ya gitti, sağlık kontrolünden geçerken şans eseri hastalığını öğrendi! Milyonda bir görülüyor

Kahramanmaraş'ta kirli ve temiz kanı kalbinde birbirine karışan Hasan Hüseyin Daşçı (19), kalp zarından yapılan tünelle sağlığına kavuştu. Daşçı, "Ankara'ya astsubaylık için gitmiştim. Sağlık kontrolünden geçerken şans eseri hastalığı öğrendim" dedi. 4 saat süren operasyonu gerçekleştiren Doç. Dr. Mehmet Kirişci ise normalde bu tür hastalıklarda kalpte delik olması gerektiğini, delik olmamasının milyonda bir görüldüğü ama yapılan müdahale ile hastanın sağlığına kavuştuğunu söyledi.

Haber 15-10-2023 14:08

Kalbinde delik olan 2,5 aylık Muhammet bebek, ambulans uçakla Konya'ya gönderildi

Tokat'ta 2,5 ay önce down sendromlu olarak doğan Muhammet Emir Atala, kalbindeki deliğin tedavisi amacıyla ambulans uçakla Konya'ya sevk edildi.

Yurthaber 05-10-2023 08:30

Anne babalar dikkat! Sakın göz ardı etmeyin, bu belirtiler varsa çocuğunuz kalp hastası olabilir

Çocuk Kardiyolojisi Uzmanları her iki çocuktan birinde 'üfürüm' duyulabildiğini belirterek uyarıda bulunuyor. Kalpte duyulan üfürümlerin 6 dereceye ayrıldığına dikkat çeken uzmanlar, çocuğun bazı durumlarının hafife alınmaması gerektiğini belirtti.

Haber 02-10-2023 11:23

Her gün bir çay bardağı içmek yetiyor! Cildi bebek gibi parlatıyor, kemikleri güçlendiriyor

Tam bir antioksidan deposu bir besin olan keten tohumu, vücudun hastalıklardan korunmasında oldukça etkilidir. İçeriğinde keten tohumu bulunduran bu karşımı günde bir çay bardağı tüketmeniz halinde hem cildiniz eskisinden daha parlak oluyor hem de kemik sağlığınızı güçlendiriyor. Ayrıca menopoz döneminde olan kadınların en büyük destekçisi oluyor.

Kadin 21-09-2023 09:45

Şanlıurfa'da tedavi gören 3 bebek, ambulans uçakla İstanbul'a sevk edildi

Şanlıurfa'da kalp rahatsızlıkları bulunan 3 bebek, ambulans uçakla İstanbul'a nakledildi.

Yurthaber 31-08-2023 09:46

'Kalpli Göl', pembe renge büründü! Dünyada sadece 8 tane var... Sosyal medyada yayılan fotoğraflarıyla popüler hale geldi

Çanakkale'nin Ezine ilçesinde yılın belli dönemlerinde pembeye bürünen ve kalp şekli ile dikkati çeken 'Kalpli Göl', dron ile havadan görüntülendi.

Haber 03-08-2023 13:04

'Ne yapsam kilo veremiyorum' diyenler dikkat! Bu besinler vücuttaki fazla yağları yok ediyor

Fazla kilonun sağlığa olumsuz şekilde etki ettiği biliniyor. Kalp ve damar hastalıkları da dahil olmak üzere diyabete kadar birçok hastalığa zemin hazırlayan fazla kilolardan kurtulmak için sağlıklı beslenip egzersiz yapmanın şart olduğunu belirten uzmanlar vücuttaki fazla yağları yok eden besinleri açıkladı. İşte kilo vermeyi kolaylaştıran besinler...

Kadin 13-07-2023 14:39

Karatay İnsan sağlığı için tam bir zehir diyerek uyardı! Bağışıklık sistemini mahvediyor

Sağlığımızı korumak için günlük hayatta tükettiğimiz yiyecek ve içeceklere dikkat etmemiz gerekiyor. Özellikle gençler arasında sıklıkla tüketilen bir içeceğin zararlarından bahseden Canan Karatay, bu içeceğin bağışıklık sistemi ve kalp için büyük tehlike oluşturduğunu açıkladı.

Haber 18-06-2023 09:40

Yeşil eriği sakın bu şekilde yemeyin! Faydalarının yanında zarara neden oluyor

Yeşil erik yaz aylarının en sevilen meyvelerinden. Yediden yetmişe herkesin favorisi olan eriklerin faydaları saymakla bitmiyor. Şifa kaynağı olarak görülen yeşil erikler yüksek oranda vitamin ve mineral içeriyor. Ancak yeşil eriklerinin hatalı tüketilmesi sağlık sorunları yaratabiliyor.

Haber 15-06-2023 09:49

Düzenli tüketenler hastalık yüzü görmüyor! Tüm organları temizliyor

Hastalıklara karşı dirençli olmak adına yediğimiz yiyeceklere dikkat etmemiz gerekiyor. Uzmanlar meyve ve sebze tüketimini her fırsatta paylaşıyor. Taze meyve ve sebzelerin yanı sıra kuru meyveler de sağlık için oldukça faydalı olabiliyor. Organları temizleyici özelliği bulunan dut kurusunun faydalarını duyanlar bu süper besini evinden eksik etmiyor.

Haber 14-06-2023 08:38

Yüksek antioksidan ve mineral içeriyor! Bir tek ölüme çaresi yok

Ülkemizde fazla tercih edilmeyen bir gıda üzerine yapılan araştırmalar bu gıdanın saymakla bitmeyen faydaları olduğunu tespit etti. Uzmanlar bala olan benzerliği ile bilinen yüksek antioksidan kaynağı olan bu gıdanın faydaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Haber 08-06-2023 16:24

Kahvaltıda yenilen en zararlı yiyecek! Sağlığı etkileyen 7 zararı

Kahvaltıda tükettiğimiz yiyecekler hem genel sağlığımızı hem de gün içerisindeki direncimizi etkiliyor. Uzmanlar kahvaltı öğününü atlamamanın ve sağlıklı beslenmenin önemini her fırsatta vurguluyor. Ancak kahvaltılarda sıklıkla tüketilen bazı yiyecekler sağlık için tehlike oluşturuyor. İşte en çok tükettiğimiz hamur işlerinin zararları...

Haber 08-06-2023 09:04

Kişilik testi: Yüz şekliniz kişilik özelliklerinizi belirliyor

Kişilik testleri şaşırtıcı sonuçlar çıkartabiliyor. Kişilik testleri görsel seçimlerle yapılabildiği gibi parmak uzunluğu, burun şekli, kan grubu, yüz şekli gibi değiştiremeyeceğimiz özelliklerin de kişilik özellikleri hakkında belirleyici rol oynadığı belirtiliyor. İşte yüz şekline göre kişilik özellikleriniz...

Kadin 02-06-2023 09:38

Kardiyolog kalp sağlığı için uzak durmanız gereken hataları paylaştı! Kalp sağlığına verilen en büyük zarar...

Kalp sağlığını korumak hayati önem taşıyor. Kalp sağlığını korumak adına stresten uzak durmak, hareketli yaşamı benimsemek ve en önemlisi sağlıklı beslenmek gerekiyor. Bir kardiyolog kalp sağlığı için uzak durmanız gereken yiyecek stillerini paylaştı.

Haber 01-06-2023 09:07

Resimdeki en şanssız kişi seçiminiz karakter özelliklerinizi belirliyor

Kişilik testleri farklı farklı türleriyle karakter özelliklerini belirleyebiliyor. Ben kimim? sorusunun bilmediğiniz yönlerini gösterebilen kişilik testleri oldukça ilgi çekici olabiliyor. Aşağıda yer alan resimde yanlış tercihi yapan kişi seçiminiz kişilik özellikleriniz üzerinde belirleyici rol oynuyor.

Kadin 25-05-2023 09:22

Kalp hastası olmak istemiyorsanız mutfağınızdan çıkarmanız gereken iki yiyecek! Kolesterol seviyelerini uçuruyor

Kalp sağlığının korunması hayati önem taşıyor. Yüksek kolesterol, çeşitli hastalıklar kalp hastalıkları riskinin artmasına neden oluyor. Uzmanlar kalp hastalıkları risklerinin önüne geçebilmek adına tüketilmemesi gereken yiyecekleri sıraladı. Neredeyse her mutfakta bulunan iki gıdanın kalp sağlığını oldukça tehlikeye attığı öğrenildi.

Haber 16-05-2023 16:25

Çamaşır makinesine aspirin atarak mucizelere tanık olun! Bir adet aspirin o sorunu kökten çözüyor

Çamaşır makinesi hayatımızı kolaylaştıran en önemli icatlar arasında bulunuyor. Çamaşırların tertemiz olmasını sağlayan çamaşır makinesi bazı zamanlarda temizlik için yetersiz kalabiliyor. Lekeli ve sararmış beyaz çamaşırlar için etkili çözümler arıyorsanız aspirin mucizesi yardımınıza koşuyor.

Kadin 10-05-2023 08:34

Bebek taşımanızı kolaylaştıracak pratik bir çözüm bebek taşıma şalları

Ebeveynlerin favori ürünleri arasında olan bebek taşıma şalları sayesinde bebekler son derece rahat ve güvenilir bir şekilde taşınabiliyor. Bebeğinizle ten teması kurmanızı sağlayan bu ürün ebeveyn ile bebek arasındaki bağı da destekliyor. Aynı zamanda bebeğiniz kucağınızdayken işlerinizi kolaylıkla halletmenize de imkân tanıyor. Siz de bebeğinizi taşımanın en pratik yolu olan bebek taşıma şalı arayışındaysanız listemizdeki ürünleri inceleyebilirsiniz.

Kadin 03-05-2023 15:43

Kalp sağlığını kalkan gibi koruyor! Protein deposunu sofranızdan eksik etmeyin

Kalp sağlığı için yediğimiz gıdalara dikkat etmemiz gerekiyor. Zararsız olduğunu düşünerek yediğimiz bazı gıdalar kalp hastalıklarına zemin oluşturarak kalp krizi riskinin artmasına neden oluyor. Ancak yapılan araştırmalarda kalp krizi oranın düşük olduğu eskimoların fazlasıyla tükettiği bir besinin kalp sağlığını kalkan gibi koruduğu ortaya çıktı.

Haber 11-04-2023 14:18