Kalsiyum Haberleri

Mucize besin: Kalp-damar sağlığını koruyor, bağırsakları çalıştırıyor! Kalsiyum ve fosfor deposu

Kuruyemiş çeşitlerinden biri olan bademin faydaları saymakla bitmiyor. İşlem görmemiş yani çiğ bademin rafine edilmiş veya işlenmiş bademlere göre daha besleyici olduğu biliniyor. Kalp-damar sağlığından sindirim sistemini düzenlemeye kadar birçok yararı olan bademin hiç duymadığınız faydaları haberimizde.

Haber 17-11-2023 17:17

Ispanaktan 10 kat fazla demir, sütten 25 kat fazla kalsiyum içeriyor! Faydalarını duyan çok şaşırıyor

Doğa bize pek çok değerli bitki sunar, ancak bazıları gizli hazine gibidir. Bu değerli bitkilerden biri de dut ağacının yapraklarıdır. Dut yaprakları, yemeklerden çaylara kadar birçok farklı şekilde kullanılabilen son derece faydalı bir bitkidir. Dut ağacının yaprakları, geçmişten günümüze kadar alternatif tıpta sağlık için kullanılmıştır. Duyanların çok şaşırdığı dut yaprağının faydaları haberimizde.

Haber 03-11-2023 09:10

Kalsiyum eksikliği belirtileri nelerdir? Kalsiyum düşüklüğü neden olur?

Kalsiyum insan vücudu için hayati öneme sahip bir mineraldir ve birçok önemli fonksiyonu yerine getirir. Kalsiyumun vücutta ki en bilinen rolü, kemik ve dişlerin oluşumu ve sağlıklı bir şekilde korunmasına katkıda bulunmaktır. Kemikler, vücudumuzun iskeletini oluşturur ve kalsiyum bu kemiklerin sertliği ve dayanıklılığı için gereklidir. Yetersiz kalsiyum alımı kemiklerin zayıflamasına ve osteoporoz gibi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Haber 29-09-2023 20:27

Hazineyi çöpe atıyormuşuz! Bu vitamin bombası hastalıklara karşı kalkan oluyor

Çöpe döktüğümüz, attığımız birçok gıda oldukça faydalı olabiliyor. En güçlü kalsiyum kaynakları arasında yer alan peynirin suyunu da bugüne kadar çöpe attık. Ancak peynir altı suyunun öyle faydaları çıktı ki atmadan önce bir daha düşüneceksiniz.

Haber 25-05-2023 09:01

Kalsiyum simgesi nedir, özellikleri nelerdir? Kalsiyum elementi periyodik tabloda nerede yer alır?

İnsan yaşamı için çok önemli olan kalsiyum, canlılığın devamı için gereklidir. Vücudumuzda en çok bulunan elementtir. Kemiklerde ve dişlerde bulunan kalsiyum, kanın pıhtılaşmasını da sağlar. Aynı zamanda evrende en çok bulunan beşinci elementtir. Yumuşak ve parlak yüzeye sahip bu element, orta derece aktiftir. Peki, kalsiyum elementinin özellikleri nelerdir, periyodik tabloda nerede yer alır?

Egitim 10-03-2023 16:42

Haşlanmış yumurta suyunu lavaboya döküyorsanız büyük hata yapıyorsunuz! Haşlanmış yumurta suyu kullanım alanları

Haşlanmış yumurta kahvaltılarda en doyurucu besinler arasında bulunuyor. Sık sık haşlanan yumurta suyunu lavaboya döküyorsanız büyük yanlış yapıyorsunuz. Bu suyun içerisinde oldukça yüksek miktarda kalsiyum bulunuyor. Haşlanmış yumurta suyu çok farklı alanlarda etkili sonuçlar sağlayabiliyor.

Kadin 20-09-2022 23:12

Kalsiyum metal mi ametal mi? Kalsiyum periyodik tabloda hangi gruptadır?

Periyodik tabloda "Ca "sembolü ile gösterilen element kalsiyumdur. Latincede kireç anlamına gelen "cax" kelimesinden türemiştir. Humphry Davy, kalsiyum hidroksitten elektroliz yoluyla 1808 yılında elde etmiştir. Metalik olan kalsiyumun yapısı gümüş gibi parlaktır. Kalsiyum tam olarak 1439 derecede kaynar.

Egitim 09-09-2022 16:15

Şifa kaynağını çöpe atıyorsunuz! Her gün içilen yoğurt suyunun faydaları saymakla bitmiyor

Yoğurt Türk mutfağında çok önemli bir yere ait. Sofraların vazgeçilmezi olan yoğurt en sık tüketilen gıdalar arasında bulunuyor. Yoğurdun kemiklere ve gelişime olan faydaları biliniyor. Ancak genellikle çöpe atılan yoğurt suyunun faydaları bilinmiyor. Yoğurt suyunun faydalarını öğrenince çok şaşıracaksınız.

Haber 09-09-2022 15:31

Dikkat edin! Topuk dikenine yol açıyor

Topuk dikeni yaşam kalitesini oldukça düşüren rahatsızlıklar arasında bulunuyor. Ayağın üzerine basmakta bile zorluk çektiren topuk dikenine yol açan etkilerden korunmak önem taşıyor. Uzmanlar topuk dikeni hakkında uyarılarda bulunuyor.

Haber 30-08-2022 11:15