Kan Kanseri Haberleri

Kan kanseri (Lösemi) belirtileri nelerdir? Lösemi olduğunu nasıl anlarız?

Kanser, insanlığın en büyük sağlık sorunlarından biridir ve dünya genelinde milyonlarca insanın hayatını etkileyen bir hastalıktır. Hücrelerin kontrolsüz bir şekilde çoğalmasıyla karakterize edilen kanser, vücuttaki normal hücrelerin sağlıklı dokulara zarar vermesine neden olabilir. Günümüzde kanser hala birçok bilinmezle çevrili bir sorun olup araştırmacıları, doktorları ve bilim insanlarını etkileyen bir alan olarak ön plana çıkar.

Haber 21-11-2023 22:33

Başka hastalıklarla karıştırmayın! Belirtileri fark etmemek ölüm neden oluyor

Yaşam süremizi uzatmak için vücudumuzun gösterdiği değişimlere dikkat etmemiz çok büyük önem taşıyor. Özellik kanser hastalıkları önceden birçok belirti vererek vücudumuzu uyarıyor. Ancak bu belirtiler çoğu zaman başka hastalıklarla karıştırılıyor. Kan kanserinin belirtileri hakkında bilinçli olmak hayat kurtarıyor.

Haber 02-09-2022 14:33

Belirtiler farklı olsa da yapmanız gereken belli! Sabahları böyle uyanıyorsanız...

Kanser belirtileri kişiden kişiye fark edebilir. Ancak belli başlı belirtiler ortaktır. Mesela sabahları uyandıktan sonra fark etmeye başlayabileceğiniz ve dikkat ettiğinizde fark edebileceğiniz belirtiler olabilir. Kanser belirtisi vücudun etkilenen bölgesine ve kanserin yayıldığı yere göre değişir. Sabahları uyandığınızda ani bir lösemi belirtisi ortaya çıkabilir.

Haber 11-08-2022 09:41

Kovid-19 şüphesiyle gittiği hastanede lösemi olduğunu öğrendi

Yüksek ateş, halsizlik, nefes darlığı ve baş dönmesi şikayetiyle başvurduğu hastanede kan kanseri teşhisi konulan 14 yaşındaki lise öğrencisi Yunus Emre Gözen, sağlığına kavuşmak için mücadele ediyor - Kemik iliği nakli için yurt içi ve dışında tarama başlatılan Gözen, lösemi hastalarına umut olmak için herkesi bağış yapmaya davet etti - Yunus Emre Gözen: - "Hastalık tanısı konanlar morallerini yüksek tutsun ve kendilerini korusunlar. Hiçbir şekilde bu hastalık atlatılmayacak bir şey değil" - Çocuk Kemik İliği Nakli Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Arzu Akyay: - "Verici sayısı artarsa sadece Yunus Emre için değil diğer kemik iliği nakli bekleyen hastalar için de umut olur. Herkesi gönüllü donör olmaya davet ediyoruz"

Yurthaber 10-11-2020 11:12

Kan Kanseri

Kan Kanseri Hakkındaki Haberler Mynet'te. Kan Kanseri Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Lösemi hastası çocukların iyileşme oranları artıyor

Doç. Dr. Elif Ümit: - "Eskiden hastalar tedavi olsalar da kısa bir ömür ile ifade edilirdi, şimdi tedavi yöntemlerinin gelişmesiyle özellikle çocuklarda yaşam süreleri uzadı, tamamen iyileşme oranları arttı. Artık 1-2 yıl değil, 10-20 yılı konuşmaya başladık"

Yurthaber 08-11-2020 11:11

Lösemiyi yenen genç kız hastalara umut oldu

Hakkari'de 3 yıl önce lösemi tanısı konulan Fen Lisesi öğrencisi İlayda Tansu Çiftçi okuma azmi, güler yüzü ve mücadele azmi sayesinde hastalığı yenerek sağlığına kavuştu - Aynı durumdaki hastalara da umut olan genç kız, okul başarısı ve örnek tavırlarıyla da çevresindekilerin takdirini topluyor - Çiftçi: - "Üç yıl boyunca Ankara'ya gidip geldim. Ailem, arkadaşlarım ve öğretmenlerimin desteğiyle hastalığı atlattım. İnşallah bu diğer hastalara da umut olur. Hiçbir zaman umudumu kaybetmedim, her zaman hayata pozitif baktım"

Yurthaber 02-11-2019 11:53

Lösemiyi yenen genç kız hastalara umut oldu

Hakkari'de 3 yıl önce lösemi tanısı konulan Fen Lisesi öğrencisi İlayda Tansu Çiftçi okuma azmi, güler yüzü ve mücadele azmi sayesinde hastalığı yenerek sağlığına kavuştu - Aynı durumdaki hastalara da umut olan genç kız, okul başarısı ve örnek tavırlarıyla da çevresindekilerin takdirini topluyor - Çiftçi: - "Üç yıl boyunca Ankara'ya gidip geldim. Ailem, arkadaşlarım ve öğretmenlerimin desteğiyle hastalığı atlattım. İnşallah bu diğer hastalara da umut olur. Hiçbir zaman umudumu kaybetmedim, her zaman hayata pozitif baktım"

Trend 02-11-2019 11:53

Canım Kardeşim'in ağlatan finali böyle değişti

Bu yıl kuruluşunun 20. Yılını kutlayan LÖSEV, merhum Ertem Eğilmez’in 1973 yılında çektiği ve lösemili bir çocuğun hikayesini anlatan Canım Kardeşim’in hikayesini yeniden yazdı.

Magazin 08-11-2018 14:04

Kırılgan kemik yapısı kan kanseri habercisi olabilir

Kırılgan kemik yapısı, şiddetli bel ağrısı, ileri yaş grubunda görülen ve kan kanseri hastalığı olan multipl miyelomanın en belirgin bulgusu olarak kendini gösteriyor - Prof. Dr. Sevgi Kalayoğlu Beşışık: - "Hastalığa yol açan hücrelerin salgıladığı bazı zehirli maddeler, kemik yapısını hasarlıyor, incelmeye yol açarak kırılganlığı kolaylaştırıyor. Çünkü bu hastaların kemiklerinde oyuklar oluşuyor ve bu bölgeler kırılıyor" - "Tümör, kemiklerde de en çok bel omurlarını etkiliyor. Bu nedenle de hastalıkla en önemli bulgu bel ağrısı olarak kendini gösteriyor"

Haber 03-10-2018 11:53

Lösemi hastası Emir için yüzlerce kişi seferber oldu! Aralarında bakan da var

Rize'de yaşayan 7 yaşındaki lösemi hastası Emir Şeremet ilik nakli bekliyor. Tüm kent Emir'i kurtarmak için seferber oldu. Doktorların da dediği gibi 'Tek çare ilik nakli!' Küçük çocuk için 700 kişi sıraya girip bağış yaptı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da bağışta bulundu

Haber 06-06-2018 16:26

Kanseri yendi şimdi hasta çocuklara umut oluyor

Gaziantep'te 14 yaşındayken annesinin zorla götürdüğü hastanede kan kanseri teşhisi konulan ve doktorlarca yüzde 20 yaşama şansı olduğu belirtilen Muhammet Mutlu Güder, okuma azmi ve güler yüzü sayesinde hastalığı yenerek sağlığına kavuştu - Hastalığının kendisini yenmesine ve okulundan koparmasına izin vermeyen GAÜN Makine Mühendisliği öğrencisi Güder, boş zamanlarında bir zamanlar tedavi gördüğü hastanede iyileşecekleri günü bekleyen çocuklara destek oluyor - Muhammet Mutlu Güder: - "Buraya gelip onkoloji servisine çıktığımda, anne ve babalar beni gördüklerinde hoşlarına gidiyor. 'Bu çocuk iyileşmiş, benim çocuğum da iyileşebilir.' diyorlar. Onlara umut oluyorum" - "İleride üst düzey bir yönetici olmak ve bir hastane yaptırmak istiyorum. Hasta öğrencilere burs vermeyi çok isterim"

Haber 01-06-2018 11:53

Kan kanserinde Türkiye'de erken tanı ve tedavi üst düzeyde

Geriatrik Hematoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Osman İlhan: - "Dünyadaki gelişmelere paralel, Türkiye'de erken tanı ve tedavi üst düzeydedir. Özellikte kök hücre nakli, TÜRKÖK'ün de devreye girmesi ile hastaların çoğunluğuna yapılabilmektedir. 2017'de de sadece 600 AML hastasına kardeşten/gönüllü vericiden kök hücre nakli yapılmıştır. Yurt dışına hastanın gitmesi söz konusu değildir"

Haber 26-05-2018 11:45

Çocuğunuzun vücudundaki morluklar lösemi belirtisi olabilir

Çocukluk döneminde en fazla karşılaşılan kanserlerden biri olan löseminin halk arasında kan kanseri olarak nitelendirildiğini belirten uzmanlar, genellikle 2-5 yaş arasındaki dönemde gözlemlenen löseminin kalıtımsal faktörlerin yanı sıra çevresel etkenlerden de kaynaklandığını hatırlatıyor.

Haber 01-11-2017 21:26

Küçük Berfin'e ilik bulundu

Lösemi hastası 3,5 yaşındaki Berfin Güneş'e uygun verici (donör) bulundu.

Haber 03-05-2016 16:54

Minik Berfin ilik nakli bekliyor

Lösemi hastalığına yakalanan ve özel bir hastanede tedavi gören minik Berfin, iyileşebilmek için ilik nakli bekliyor.

Haber 28-04-2016 13:05

Ak düşen saçları 58'inden sonra siyahlaştı

Malatya'da kan kanserine yakalandıktan sonra kardeşinden alınan ilikle yaşama tutunan 58 yaşındaki Hacı Ömer Kılıç'ın beyaz saçları, tedavi sonrası siyah çıkmaya başladı.

Haber 10-01-2016 14:27

Kan kanserinde erken teşhis şansı

Kanada'da Ryerson Üniversitesi fizikçilerinden Dr. Kolios, kan kanserinin erken teşhisinde önemli rol oynayacak kandaki kanserli hücrelerin ultrasonla fotoğrafını çekmeyi başardı.

Haber 22-08-2013 09:26

Genç futbolcu lösemiye yenildi

Nevşehir Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü’nde top koşturan 25 yaşındaki Battal Uğurlu, kan kanserine (Lösemi) yenik düştü.

Haber 17-02-2013 13:53

Kanseri yenen çay: Karahindiba

Kanada'nın Windsor kentinde bilim insanları, halk arasında karahindiba olarak bilinen bitkinin çayı ile kronik miyelomonositik kan kanseri hastasını iyileştirmeyi başardılar.

Haber 17-02-2012 11:32

Hepatit-C ve AIDS'e Türk devası

Çalışmalarını ABD'de yürüten Türk bilim insanlarından kronik Hepatit-C ve AIDS'e karşı iki yeni ilaç geliştirildiği müjdesi geldi.

Haber 01-07-2011 12:36

‘Paracetamol’de kan kanseri riski

Dünyanın en çok kullanılan ateş düşürücü ve ağrı kesicilerinden biri olan Paracetamol’ün sık kullanım durumunda kan kanseri riskini artırdığı ortaya çıktı.

Haber 12-05-2011 07:57

Lösemi hastalığında başarı yüzdesi arttı

Kan kanseri olarak bilinen lösemi hastalığının tedavisinde başarı yüzdesinin arttığını söyleyen Doç. Dr. Ünsal Özgen, 'sabır ve moralin' tedavide önemli etkenler olduğunu söyledi.

Haber 30-11-1999 00:00