Kanada Federal Parlamentosu Haberleri

İsviçre'nin 'aşırı bor içeriyor' diyerek yasakladığı Beypazarı'ndan yeni açıklama! Analiz sonuçlarını böyle duyurdular

İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Bürosu, Beypazarı Maden Suyu’nun içerisinde yüksek miktarda bor bulunduğu ve tüketilmemesi gerektiği uyarısında bulundu. Konuya ilişkin firmadan yeni açıklama geldi.

Finans 2024-04-19 11:24:54

İsviçre ‘aşırı bor içeriyor’ demişti: Beypazarı'ndan sonra bir açıklama da maden suyu üreticilerinden!

İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Bürosu, Beypazarı Maden Suyu’nun içerisinde yüksek miktarda bor bulunduğu ve tüketilmemesi gerektiği uyarısında bulundu. Beypazarı markasının ardından bir açıklama da Türkiye Maden Suyu Üreticileri Derneği'nden geldi.

Finans 2024-04-18 17:22:51

Scoutium’dan Kanada ekibi Aurora FC ile iş birliği anlaşması

Yenilikçi teknolojisi sayesinde futbol kulüplerinin akademilerine global çözümler getiren, genç yeteneklerin video ve istatistiklerini objektif olarak sunan Scoutium, yaklaşık 60 yıllık futbol tarihi olan Kanada ekibi Aurora FC ile iş birliği anlaşması imzaladı.

Spor 2024-04-17 18:33:52

İsviçre ‘aşırı bor içeriyor’ demişti: Beypazarı'ndan yasak kararı sonrası ilk açıklama

İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Bürosu, Beypazarı Maden Suyu’nun içerisinde yüksek miktarda bor bulunduğu ve tüketilmemesi gerektiği uyarısında bulundu. Konuya ilişkin firma yetkililerinden açıklama geldi. Haberlerin maksatlı olabileceğini söyleyen yetkililer, yağışlardan oldukça etkilenen yeraltı kaynak sularının değerlerinin dönemsel olarak değiştiğini, içeriğindeki mineral değerlerinin artışlar ve azalmaların da olağan olduğunu kaydetti. İşte o açıklama…

Finans 2024-04-16 14:10:25

Tüm dünya merakla bekliyordu, 186 kilometrelik rota izledi! 2024'ün ilk Güneş tutulması Meksika, ABD ve Kanada'dan izlendi!

Kuzey Amerika kıtasında yılın ilk "tam güneş tutulması", Meksika, ABD ve Kanada’da milyonlarca kişi tarafından gözlemlendi. ABD'de tam tutulmanın içinde yer alan 13 eyaletteki yüzlerce şehir ve küçük kasabada, milyonlarca kişi özel güneş tutulması gözlükleri ve teleskoplarla bu tarihi doğa olayına tanıklık etti. Tam tutulma, 6 bin 437 kilometre uzunluğunda, yaklaşık 44 milyon nüfusun yaşadığı Meksika, ABD ve Kanada toprakları üzerinde 186 kilometre genişliğinde bir rota izledi.

Haber 08-04-24 22:51

Rus istihbarat teşkilatı FSB'den dünyayı şaşırtan açıklama: Moskova’daki terör saldırısının arkasında ABD, İngiltere ve Ukrayna var

Moskova'da 139 kişinin öldürüldüğü “Crocus City Hall” adlı konser salonuna düzenlenen terör saldırısıyla ilgili Rusya'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Federal Güvenlik Servisi (FSB) Direktörü Aleksandr Bortnikov, terör saldırısının arkasında ABD, İngiltere ve Ukrayna’nın bulunduğunu öne sürdü. Bortnikov, Ukrayna’nın ayrıca Orta Doğu’da militanları hazırladığını ve eğittiğini de iddia ederek, Rusya’ya karşı cephede farklı milletlerden savaşanların bunun göstergesi olduğunu dile getirdi.

Haber 26-03-24 23:27

PKK yandaşları Avrupa Parlamentosu önünde polise saldırdı! Çevre ülkelerden de geldiler

Belçika'da terör örgütü PKK yandaşlarıyla Türk asıllı vatandaşlar arasındaki gerginlik sürüyor. Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu (AP) önünde toplanan terör örgütü PKK yandaşları taşkınlık çıkardı, barikatları sökerek polise saldırdı. Diğer yandan farklı ülkelerden gelen PKK yandaşlarının da Belçika’daki Türk işletmelerine saldırdığı iddia edildi.

Haber 25-03-24 20:29

Rusya duyurdu! Çin ile birlikte Ay'da nükleer santral inşa edecekler

Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) Başkanı Yuri Borisov, Çin ile ortaklaşa planladıkları uzay projelerini açıkladı. Borisov "2033-2035 yıllarında Çin ile birlikte Ay'da nükleer santral inşa etmeyi düşünüyoruz" dedi.

Haber 05-03-24 20:00

Diktatör Mussolini'nin torunu saldırıya uğradı! Şikayette bulunmayacağını açıkladı

İtalya'da faşist diktatör Benito Mussolini'nin torunu ve Forza Italia partisinin Avrupa Parlamentosu Delegasyonu Başkan Yardımcısı Alessandra Mussolini, Fransa'nın Strazburg şehrinde saldırıya uğradığını açıkladı.

Haber 28-02-24 12:51

Evinin bir odasını atölyeye çevirdi, yurt dışından sipariş yağıyor! En fazla Amerika, Avusturalya, Kanada, Suudi Arabistan ve Türk cumhuriyetlerinden talep geliyor

Gaziantep'te evinin bir odasını tekstil atölyesine çeviren girişimci kadın, birlikte çalıştığı 3 kadınla nevresim takımı, bebek ve çeyiz seti gibi ürünler yapıyor. İş kurma hayalini evinde gerçekleştiren Nuray Şahin yurt dışına da ürün gönderiyor. Özellikle Amerika, Avusturalya, Kanada, Suudi Arabistan ve Türk cumhuriyetlerinden çok talep geldiğini belirten Şahin, "Taleplere yetişmeye çalışıyoruz. Bir yıl sonra büyük atölyeye geçmeyi planlıyorum" dedi.

Finans 23-02-24 20:53

Komşudan 'eşcinsel evliliğe' onay çıktı! Çocuk detayı dikkat çekti

Komşu Yunanistan'da eşcinsellerle ilgili yeni bir adım atıldı. Yunanistan Parlamentosu eşcinsel evliliklere ve eşcinsel çiftlerin birlikte çocuk edinmesine imkan tanıyacak yasa tasarısını onaylandı.

Haber 16-02-24 07:02

Başsavcılık açıkladı! İliç'teki altın madeni faciasıyla ilgili Kanadalı firmanın yöneticisi de gözaltına alındı

Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen toprak kayması felaketinde 9 kayıp işçiyi arama çalışmaları devam ediyor. Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı da yaşanan toprak kayması ile ilgili gözaltına alınan 8 şüpheli arasında, firmanın Kanada uyruklu yetkilisinin de olduğunu bildirdi.

Haber 15-02-24 22:22

Seçim öncesi Donald Trump'a kötü haber! Mahkeme kararını verdi, dava açılabilecek

Mahkeme, Donald Trump için kararını verdi. ABD Federal Temyiz Mahkemesi, eski Başkan Donald Trump'ın dokunulmazlığa sahip olmadığına ve 2020 seçimlerini bozmaya yönelik komplo kurma suçlamasıyla hakkında dava açılabileceğine hükmetti.

Haber 06-02-24 19:29

Kanada’da yabancılara konut satışı yasağı iki yıl daha uzatıldı!

Kanada, vatandaşlarının yaşadığı ev bulma sorunu nedeniyle 1 Ocak 2025'te sona erecek olan yabancılara konut satışı yasağını 1 Ocak 2027'ye kadar uzattı.

Haber 04-02-24 20:36

Avrupa alev alev yanıyor: Çiftçilerin bu seferki adresi Belçika! Öfkeli kalabalık sokakları yakıp Avrupa Parlamento binasını kuşattı

Son dönemde Avrupa'nın genelinde hükümetlerin uyguladıkları tarım politikaları çiftçileri ayağa kaldırdı. Almanya, Fransa, İspanya, Hollanda, Belçika, Polonya, İtalya ve Macaristan'da yoğun şekilde protesto gerçekleştiren çiftçilerin bugünkü adresi Belçika'nın başkenti Brüksel oldu. Çiftçiler sokakları ateşe verip Avrupa Parlamentosu binasını kuşattılar.

Haber 01-02-24 14:42

Kanada, Türkiye'ye yönelik silah ihracatı kısıtlamalarını kaldırdığını duyurdu

Kanada hükümeti, Türkiye’ye satış yapmak isteyen savunma sanayi firmalarına yönelik 2020'den bu yana uyguladığı ihracat kısıtlamalarını kaldırdığını bildirdi.

Haber 30-01-24 00:02

Uçuş sırasında gövdesinden parça kopmuştu, ABD'den Boeing 737 MAX kararı: Artık...

ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), kalite kontrolünü iyileştirmek için Boeing 737 MAX 9 da dahil olmak üzere MAX tipi uçakların üretiminin genişlemesine izin vermeyeceğini bildirdi. 5 Ocak'taki uçuş sırasından gövdesinden parça kopmuştu.

Finans 25-01-24 12:34

Netflix en ucuz reklamsız aboneliğini kaldırıyor

Dijital içerik platformu Netflix, ikinci çeyrekte Kanada ve İngiltere'de en ucuz reklamsız planını kaldıracağını duyurdu.

Finans 24-01-24 12:05

İsrailli esirlerin yakınları parlamentodaki toplantıyı bastı!

İsrailli esirlerin yakınları, İsrail parlamentosu Knesset’te Maliye Komitesi’nin yaptığı toplantıyı bastı. Esir yakınlarından birinin "Çocuklarımız orada ölürken siz burada oturmayacaksınız" yazan bir pankart açtığı görüldü.

Haber 22-01-24 20:37

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Külliye'de büyükelçileri kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya Büyükelçisi Achmad Rizal Purnama, Venezuela Büyükelçisi Freddy Eduardo Molina Gutierrez ve Kanada Büyükelçisi Kevin David Hamilton'ı kabul etti.

Haber 17-01-24 15:29

Yer: Avusturya! Böylesi ilk kez oldu: Türk vatandaşı nikah masasındayken sınır dışı edildi, gelin gözyaşlarına boğuldu

Avusturya'da ilginç bir olay yaşandı. İltica başvurusu kabul edilmeyen 27 yaşındaki Türk vatandaşı Hamza ile 40 yaşındaki Alman nişanlısı Gundula'nın nikahı yarıda kesildi. Çift, Federal Göçmenlik ve İltica Dairesi tarafından gözaltına alınarak sınır dışı edildi. Hamza’nın avukatı Gregor Klammer, nikah masasında gözaltına alınan müvekkilinin Türkiye’ye gönderileceğini ve asker kaçağı olduğunu belirtti.

Trend 16-01-24 20:48

ABD bütçesi 129 milyar dolar açık verdi

ABD federal hükümetinin bütçe açığı, geçen yıl aralıkta bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 52 artarak 129 milyar dolara yükseldi.

Finans 12-01-24 08:18

Resmi Gazete'de yayımlandı! ABD, Kanada ve bazı Arap ülkeleri vatandaşlarına vize muafiyeti

Amerika Birleşik Devletleri, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Kanada, Suudi Arabistan ve Umman vatandaşlarına vize muafiyeti uygulanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Haber 23-12-23 07:57

ARALIK AYI 2023 FED FAİZ KARARI: FED faiz kararı ne zaman açıklanacak, beklentiler ne yönde? ABD Merkez Bankası faiz kararı beklentisi

FED faiz kararının ne zaman açıklanacağı dolar ve altın yatırımcılarının yanı sıra Bitcoin gibi kripto para birimleri ile ilgilenen vatandaşlar tarafından da merak konusu oldu. Geçen ay faiz oranının sabit tutulması kararının oy birliğiyle alındığı ifade edilmişti. Federal fon oranının yüzde 5,25-5,50 aralığında tutulmuştu. Gözler ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'da olacak. Peki, FED faiz kararı ne zaman açıklanacak, saat kaçta? İşte 2023 Aralık ayı FED faiz kararı beklentisi...

Finans 14-12-23 08:17

FED FAİZ KARARI SONRASI DOLAR FİYATINDA SON DURUM 13 ARALIK 2023: Dolar ne kadar, euro kaç TL? FED faiz kararı açıklandı!

Dolar ve euro ile ilgili son dakika gelişmeleri FED faiz kararı sonrası vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen toplantı sonrası yapılan açıklamada faiz oranının sabit tutulması kararının oy birliğiyle alındığı belirtilmişti. Federal fon oranının yüzde 5,25-5,50 aralığında tutulmuştu. FED faiz kararı için ilk toplantı 12 Aralık 2023 Salı günü yapıldı. İkinci toplantı ise bugün gerçekleştirildi. İşte 13 Aralık 2023 FED faiz kararı sonrası dolar fiyatı...

Finans 13-12-23 22:29

ARALIK AYI 2023 FED FAİZ KARARI: FED faiz kararı ne zaman açıklanacak, saat kaçta, beklentiler ne yönde? Gözler Jerome Powell'da olacak!

FED faiz kararının ne zaman açıklanacağı ekonomi gündemini yakından takip eden vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen toplantı sonrası yapılan açıklamada faiz oranının sabit tutulması kararının oy birliğiyle alındığı ifade edilmişti. Federal fon oranının yüzde 5,25-5,50 aralığında tutulmuştu. Peki, FED faiz kararı ne zaman açıklanacak, saat kaçta? İşte, 2023 Aralık ayı FED faiz kararı beklentisi...

Finans 11-12-23 12:11

Dijital Telif Yasası Meclis'e geliyor! AK Partili Yayman duyurdu: Google temsilcileriyle masaya oturacağız

Google'ın dijital yayıncılar için telif ödenmesine ilişkin Kanada ile anlaşmaya varmasının ardından gözler Türkiye'ye çevrildi. Konuyla ilgili açıklama TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman'dan geldi. AK Partili Yayman, Dijital Telif Yasası hazırlığında olduklarını söyledi. Yayman, "Çok ciddi talepler var. Ortak aklı dikkate alarak dijital telif yasası çıkaracağız" dedi.

Haber 06-12-23 14:48

Metrekaresinde 20 bin taş bulunuyor! 600 dolardan dünyanın dört bir yanına satılıyor

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde yaşayan mozaik ustası Suriyeli Mehmed Eldeni, savaştan sonra yerleştiği Türkiye’de işlerini geliştirdi. Eldeni, 30 çalışanıyla ürettiği eserleri metrekaresini 600 dolardan satıyor. Tablolar; Amerika, Fransa, Almanya, Kanada ve Avustralya başta olmak üzere dünyanın dört bir yanına satılıyor. İşte detaylar...

Haber 05-12-23 09:59

Son dakika: ABD-Kanada sınırında şiddetli patlama! Sınır geçişleri kapatıldı

Son dakika haberi: ABD-Kanada sınırındaki Niagara Nehri üzerinde yer alan Rainbow Köprüsü’nden ABD'ye geçiş yapan bir araçta patlama meydana geldi. Patlamanın ardından sınır geçişleri kapatıldı. Patlamada 2 kişinin hayatını kaybettiği, 1 kişinin de yaralandığı açıklandı. ABD basınında yer alan haberlerde, FBI’ın söz konusu patlamayı “terör saldırısı” girişimi olarak ele aldığı aktarıldı.

Haber 22-11-23 21:53

Hamas'ın kalbi deniyordu! İsrail askerleri ele geçirip bayrak açtı

İsrail ordusu Gazze'deki ilerleyişini sürdürüyor. Son olarak Hamas parlamentosu olarak da bilinen parlamento binası işgal edildi. Askerler parlamentoda İsrail bayrağı açıp fotoğraf paylaştı.

Haber 14-11-23 09:57

FENERBAHÇE TRABZONSPOR MAÇ SONUCU! FB TS DERBİSİ saat kaçta, hangi kanada? Kadıköy'de Fenerbahçe devrildi...

Fenerbahçe Trabzonspor maç sonucu ekranı sorgulanıyor. 135. kez karşı karşıya gelen takımlar galibiyet için mücadele etti. Fenerbahçe 3 puanı alıp zirve yarışındaki yerini korumak isterken Trabzonspor ise puan kaybı yaşamamak için mücadele etti. Nefeslerin kesildiği karşılaşmanın ayrıntıları merak ediliyor. Peki, saat kaçta, hangi kanada? İşte dev maçın detayları...

Spor 04-11-23 21:13

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı ile Gazze'yi konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Somali Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile görüştü. İkilinin görüşmesinde İsrail'in Filistin'e saldırıları, Türkiye'nin Gazze'ye insani yardım götürme çabaları ve insani ateşkes için atılması gereken adımların ele alındığı öğrenildi.

Haber 27-10-23 17:10

Bakan Şimşek'ten kritik Almanya teması: Ticaret hacminin 50 milyar doları aşmasını bekliyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Almanya Federal Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Dr. Robert Habeck bir araya geldi. Toplantıda iki ülkenin dış ticaret hacmi ve yatırımlar ele alındı. Bakan Şimşek görüşme sonrası yaptığı açıklamada, "Önümüzdeki dönemde Avrupa Birliği ile olan ilişkilerimizin geliştirilmesinde Almanya’nın daha güçlü destek vereceğine inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Finans 26-10-23 23:03

Gram Altın Grafiği: ABD’açığı beklenenden olumlu geldi

ABD Federal Hükümeti, son mali yılını Eylül ayında noktaladı ve beklenenin altında bir açıkla karşılaştı. Bu dönemde birçok kişi, açığın 2 trilyon doları aşabileceğini düşünüyordu, ancak ABD'nin gerçekleşen açığı 1.695 trilyon dolar olarak gerçekleşti. Bu rakam, bir önceki mali yıla göre yaklaşık 320 milyar dolarlık bir artışı temsil ediyor ve %23.2'lik bir artış anlamına geliyor.

Finans 23-10-23 09:45

İsrail destekçisi Başbakan camide yuhalandı! Yazıklar olsun

İsrail'e göstermiş olduğu destekle uluslararası toplumdan tepki toplayan Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Toronto’daki cami ziyaretinde protesto edildi.

Haber 21-10-23 19:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Şansölyesi Scholz ile görüştü!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Olaf Scholz ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, sorunun temelli çözümü için Filistin'e verilen sözlerin tutulması ve uluslararası toplumun 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan, coğrafi bütünlüğe sahip, bağımsız, egemen bir Filistin Devleti'nin kurulmasına öncülük etmesinin şart olduğunu söyledi.

Haber 12-10-23 17:42

Starlink uydu enkazlarının potansiyel risk oluşturduğu ileri sürülmüştü! SpaceX'ten o rapora itiraz

Amerikan uzay mekiği ve roket üreticisi SpaceX, ABD Federal Havacılık İdaresince (FAA) Kongreye sunulan ve şirketin Starlink uydu sisteminin "potansiyel risk oluşturduğu" ileri sürülen rapora itiraz etti. SpaceX, raporun düzeltilmesi çağrısında da bulundu.

Haber 12-10-23 11:34

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye SİHA tepkisi: Türkiye NATO’da ortağı değil mi?”

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Avusturya Federal Şansölyesi Karl Nehammer ile ortak basın toplantısı düzenledi. İsrail-Hamas çatışması hakkında açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Tüm aktörleri barış için adım atmaya çağırıyorum." dedi. Erdoğan, Türkiye'ye ait SİHA'yı Suriye'nin kuzeyinde düşüren ABD'ye de tepki göstererek " Türkiye şu anda NATO'da Amerika'nın ortağı değil mi? Beraber değil mi? Bunu neyle izah edeceğiz?" dedi.

Haber 10-10-23 18:46

Kanada'da ilk kez bir siyahi Parlamento Başkanı oldu!

Kanada parlamentosundaki Nazi skandalı sonrası istifa eden Parlamento Başkanı Anthony Rota yerine Greg Fergus seçildi. Fergus, Kanada'nın ilk siyahi Parlamento Başkanı oldu.

Haber 04-10-23 00:38

Kanada'daki Avam Kamarası Başkanı Rota'dan skandal hamle! Nazi askerini 'savaş kahramanı' olarak tanıttı...

Kanada Avam Kamarası Başkanı Anthony Rota, eski Nazi askerini ‘savaş kahramanı’ olarak tanıtmıştı. Skandal olay sonrasında gelen tepkilerin ardından Rota, istifa ettiğini duyurdu.

Haber 27-09-23 09:50

Uluslararası tıp kongresine davet edilen profesöre vize şoku!

Kocaeli Üniversitesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cüneyd Özkürkçügil'e uluslararası tıp kongresine katılmak için gideceği Kanada tarafından vize verilmedi. Kanada tarafından vize verilmemesine tepki gösteren Özkürkçügil, "Ülkemin içine düşürüldüğü bu durumdan dolayı çok üzgünüm, hiç hak etmediğimiz bu muamelenin bir cevabı olduğunu görmeden Allah bana ölüm nasip etmesin" dedi.

Haber 23-09-23 18:27

Azerbaycan'ın zaferi sonrası Ermenistan'daki gösteriler sürüyor! Muhalefet halkı parlamento binası önüne çağırdı

Ermenistan'ın başkenti Erivan'da, Azerbaycan'ın Karabağ'da icra ettiği antiterör operasyonu sonrasında başlayan hükümet karşıtı gösteriler 4. gününde de devam ediyor. Başbakan Nikol Paşinyan’ın istifasını isteyen göstericilere müdahale eden polis çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Muhalefet liderleri halkı Ermeni parlamentosu önünde toplanmaya çağırdı. Diğer yandan ise gösteriler sırasında Rusya Büyükelçiliği binasına da boyalı saldırı yapıldı.

Haber 22-09-23 19:45

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Belçika Dışişleri Bakanı Lahbib’i kabul etti

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın görüşmeleri sürüyor. Fidan, ABD’nin New York şehrinde Belçika Dışişleri, Avrupa İşleri, Dış Ticaret ve Federal Kültürel Kurumlar Bakanı Hadja Lahbib’le görüştü.

Haber 22-09-23 18:57

Diplomatik kriz tavan yaptı: Vize işlemleri durduruldu!

Hindistan ile Kanada arasındaki tansiyon giderek tırmanmaya devam ediyor. Sih bir liderin Kanada'da öldürülmesi sonrası artmaya başlayan gerilim Hindistan yönetiminin vize işlemlerini durdurmasıyla iyice tırmandı.

Haber 21-09-23 15:21

Kanada vatandaşlığı nasıl alınır? Kanada vatandaşlık şartları nelerdir?

Bir kişinin ikâmet süresi, dil yeterliliği ve vergi ödemesi gibi temel şartları karşıladığı sürece Kanada vatandaşlık başvurusunu tamamlaması mümkündür. Ancak vatandaşlık başvurusunun eksiksiz olarak tamamlanması için bu süreçte karşılaşılan formlar, belgeler, testler ve mülakatlar hakkında bilgi sahibi olunmalıdır. Bununla birlikte Kanada'ya göçmen olarak gitmeyi hedefleyen bireylere bu ülkede hangi meslek gruplarında çalışan açığı olduğu sıralanabilir.

Haber 20-09-23 17:03

İki ülke arasında yeni kriz! Diplomatlar sınır dışı edildi...

Kanada ile Hindistan arasında diplomatik kriz patlak verdi. Hindistan ve Kanada, Hindistan'daki ayrılıkçı Sih örgütü Halistan Kurtuluş Gücü'nün (KLF) yöneticisi Hardeep Singh Nijjar'ın öldürülmesinin ardından karşılıklı olarak üst düzey diplomatlarını sınır dışı etme kararı aldı.

Haber 19-09-23 10:32

Türk vatandaşlarını isyan ettiriyordu! Avrupa Birliği'nden heyecan yaratan 'vize serbestisi' açıklaması

Avrupa Birliği ile Türkiye ilişkilerindeki en önemli gündem maddelerinden biri olan vize serbestisi konusunda önemli bir gelişme yaşandı. AB yetkilisi Oliver Varhelyi'nin 2 günlük Ankara ziyaretinin ardından Avrupa Parlamentosu (AP Genel Kurulunda 'Türkiye Raporu' görüşüldü. Varhelyi'nin Türkiye'ye 'vize kolaylığı' konusunda verdiği mesaj heyecan yarattı.

Haber 13-09-23 10:21

Rusya’da askeri helikopter düştü: 3 ölü

Rusya’nın Çelyabinsk bölgesinde Rusya Federasyonu Federal Güvenlik Servisi’ne (FSB) ait askeri helikopter düştü. Kazada 3 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Haber 29-08-23 17:17

Son dakika: Wagner lideri Prigojin'in uçağı Moskova yakınlarında düştü! Rusya, Prigojin'in öldüğünü duyurdu

Son dakika haberi: Rus paralı asker grubu Wagner’in lideri Prigojin’in de yolcu listesinde olduğu özel jet Rusya’nın başkenti Moskova yakınlarında düştü. Tver bölgesinde düşen uçakta bulunan 3'ü mürettebat 10 kişinin öldüğü bildirildi. Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı da düşen uçakta Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin'in de öldüğünü dünyaya duyurdu.

Haber 23-08-23 20:12