Kanal Istanbul Haberleri Ve Son Dakika Kanal Istanbul Haberleri

Kanal Istanbul Haberleri Ve Son Dakika Kanal Istanbul Haberleri

Çılgın proje olarak gündeme gelen ve pek çok kimse arasında ihtilafa neden olan Kanal İstanbul Projesi, 2011 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı.

Küçükçekmece Gölü- Sazlıdere Barajı ve Terkos güzergâhında kurulması planlanan Kanal, Karadeniz ve Marmara Denizi arasında bir geçiş kanalı oluşturmayı hedefler.

Projenin asıl amacı İstanbul Boğazı üzerindeki gemi trafiğini düzenlemek ve alternatif geçiş alanı oluşturmaktır. 75 Milyarlık bir bütçede belirlenen proje, seyir emniyetini sağlamak açısından da önemli bulunur. Projeye gelen karşı fikirler ise balıkların göç yolunun engellenmesi ve tarım alanlarının verimsizleşmesine neden olabileceği yönündedir.

Bunun yanı sıra proje yalnıza bir kanal projesi değil aynı zamanda kanal etrafında şekillenecek yeni bir yaşam alanını da destekler niteliktedir.

Kanal Istanbul Haberleri

Kurum, gazetecinin o sorusuna sinirlendi! Cevabını heceleyerek verdi: Ol-ma-ya-cak

31 Mart seçimlerine artık sayılı günler kaldı. İstanbul'daki yarışın nefes kesmesi beklenirken adaylar tempolarını yükseltti. Bugün gazetecilerle bir araya gelen Cumhur İttifakı adayı Murat Kurum bir gazetecinin Kanal İstanbul sorusuna tepki gösterdi. Aynı konu üzerinde sürekli durulduğuna vurgu yapan Kurum, "Bizim gündemimizde olmayacak diye ısrarla söylememize rağmen siz de ısrarla Kanal İstanbul da Kanal İstanbul diyorsunuz." dedi.

Haber 01-03-2024 16:04

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı?

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? İşte günün özeti...

Haber 14-02-2024 16:53

Kanal İstanbul ve hızlı trenle ilgili canlı yayında önemli mesajlar! 'hesap yaptık diyerek duyurdu! 80 dakika olacak...

‘Çılgın proje’ olarak adlandırılan Kanal İstanbul’da son durumu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu canlı yayında açıkladı. 12 yıldır tartışmaların odağında olan dev proje için Bakan Uraloğlu, “Mühendislik hesabı yaptık, ihtiyaç var” diyerek duyurdu. İstanbul Boğazlarının en zor su yollarından biri olduğunu vurgulayan Uraloğlu, “Boğaz iki yönlü gemi trafiği için çok emniyetli değil” açıklamasında bulundu. Ankara-İstanbul arasını 80 dakikaya düşürecek proje ise yolda.

Finans 09-09-2023 11:04

İmamoğlu'ndan 'Kanal İstanbul' çıkışı! İktidar kendini paralıyordu, şimdi bahsetmiyor dedi ve ekledi: Seçimden sonra...

İBB Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu, iktidarı sert sözlerle eleştirdi. İttifak olarak vatandaşı hiç aldatmadıklarının altını çizen İmamoğlu, "İktidar kendini paralıyordu değil mi geçen sene, ‘Kanal İstanbul’ yapacağız’ diye. Şimdi niye demiyor?" diye sordu. Söz konusu projenin yanlış olduğunu belirten İmamoğlu, "Orada birkaç avuç insan, yatırımcı kazanacak. İşine gelmiyor şimdi. İşte bunun adı aldatma" dedi.

Haber 18-05-2023 16:33

Murat Gezici'nin Kanal İstanbul çıkışı gündem yarattı! Depremle birlikte anlaşıldı diyerek açıkladı

Kamuoyu araştırmacısı Murat Gezici'nin Kanal İstanbul projesiyle ilgili söyledikleri gündem yarattı. Katıldığı canlı yayında dikkat çeken ifadeler kullanan Gezici, "Depremle birlikte Kanal İstanbul'un ne kadar önemli proje olduğu anlaşıldı" diye konuştu.

Haber 02-03-2023 09:48

Kanal İstanbul’un ilk köprüsünün ayakları yükselmeye başladı! İşte Sazlıdere Köprüsünün inşaatında son durum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla geçtiğimiz yıl temelleri atılan Kanal İstanbul için Sazlıdere’den geçiş sağlayacak ilk köprünün ayakları yükselmeye başladı. İnşaat sürecinin tamamlanmasıyla birlikte köprünün yaklaşım viyadükleri ile toplam uzunluğu bin 618 metre olacak.

Haber 22-09-2022 13:34

Bakan Karaismailoğlu'ndan Kanal İstanbul açıklaması! 'En kısa zamanda...'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'ndan Kanal İstanbul açıklaması geldi. "Hem Marmara Denizi'nde, Karadeniz'deki bekleme sürelerinin azaltılması, İstanbul Boğazı'nın yükünün hafiflemesi gerekiyor" diyen Bakan Karaismailoğlu, Kanal İstanbul'u en kısa zamanda yaparak bu risk ve tehlikelerin ortadan kaldırılacağını açıkladı.

Haber 01-09-2022 07:07

Son Dakika: Kanal İstanbul projesi iptal mi edildi? Bakan Kurum'dan flaş açıklama

Son dakika haberi: Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul projesinin iptal edildiği haberini yalanladı. Bakan Kurum, "Kanal İstanbul Projesi'ni tabi ki iptal etmedik. İmar planları yürürlükte. Gurur projemizi adım adım hayata geçiriyoruz. Yapılan, vatandaşlarımızın talep ve ihtiyaçları neticesinde yeni bir imar uygulama değişikliği" ifadelerini kullandı.

Haber 27-08-2022 12:42

Kanal İstanbul Projesi'nde flaş gelişme! İlk kez görüldü...

Kanal İstanbul projesindeki 6 köprüden ilki olan Sazlıdere Köprüsü’nün ayakları yükselmeye başladı. Başakşehir, Kayaşehir ve Bahçeşehir arasındaki ulaşımı sağlayacak Sazlıdere Köprüsü'nün güzergahı havadan çekilen görüntülerle ortaya çıktı.

Finans 09-06-2022 13:47

Son Dakika: İBB Başkanı İmamoğlu'ndan Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu'na Kanal İstanbul tepkisi: Allah'ım çıldıracağım!

Son dakika haberine göre İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu'na "Kanal İstanbul" projesi üzerinden çok sert sözlerle yüklendi. "Sen hayatında bir tane küvette gemi oynatmamış adamsın, büyük gemiyi kanaldan geçirecekmiş. Devletin bakanlarının düştüğü hale bak" diye konuşan İBB Başkanı İmamoğlu "Allah'ım çıldıracağım" diye sitem etti.

Haber 13-12-2021 14:53

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbullulara 'müjde' olarak duyurmuştu! Çalışmalar 2022'de başlıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbullulara 'müjde' olarak duyurduğu millet bahçesiyle ilgili açıklamada bulundu. Dünyadaki en büyük şehir parklarından biri olacağını belirten Bakan Kurum, çalışmalara 2022 yılında başlanacağını açıkladı.

Haber 12-12-2021 08:52

Bakan Kurum'dan Kanal İstanbul açıklaması: İftira ve tehdide izin vermeyeceğiz

Kanal İstanbul projesi ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı yazılı açıklamada, Kanal İstanbul projesine ilişkin, "Hiçbir iftira ve tehdide izin vermeyecek; ülkemizi şehircilik, lojistik, ulaşım, Ar-Ge ve deniz ticaretinin merkez ülkesi konumuna yükseltecek Kanal İstanbul'u da milletimize armağan edeceğiz" dedi.

Haber 09-12-2021 20:13

Kılıçdaroğlu'ndan Türkiye'deki tüm büyükelçiliklere çağrı mektubu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı bir açıklamayla Türkiye'deki tüm büyükelçiliklere bugün (dün) kendi dillerinde çağrı mektubu gönderdiğini duyurdu. Kılıçdaroğlu, paylaşımında "Suyumuz, toprağımız, doğamız bizim her şeyimizdir; yok edilmesine izin vermeyeceğim. Milletimin bilgisine sunarım." ifadelerini kullandı.

Haber 05-11-2021 19:30

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan tartışma yaratacak 'Kanal İstanbul' açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kanal İstanbul ihalesini hiç kimse almayacak. Alan olursa çok ağır bedeller ödeyecektir" dedi.

Haber 05-11-2021 14:36

Bakan Kurum'dan Kanal İstanbul açıklaması: Söz konusu değil

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul projesinde ne su kaynakları, ne ekolojiye zarar verecek adımlara müsaade etmeyeceklerini belirterek, "Su testlerinden deprem öngörülerine kadar her türlü öngörü çalışıldı. Marmara’yı öldürecek bir anlayış söz konusu değildir” dedi.

Haber 04-11-2021 17:48

Ulaştırma Bakanı: Kanal İstanbul’da ana ihale için görüşmelerimiz sürüyor

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul projesinde ana ihale için de hazırlık çalışmalarının ve ön görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

Finans 04-11-2021 15:32

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Artvin'de konuştu:

"Önümüzdeki süreçte ülkemizi ayağa kaldırmak üzere nükleer santralleri açmaya çalışan, Kanal İstanbul'u inşa etmeye çalışan, insansız muharebe savaş uçağını inşa etmeye çalışan bir Türkiye’den bahsediyoruz"

Yurthaber 30-10-2021 18:49

Bu kez İstanbullular cevapladı: Kanal İstanbul projesi yapılsın mı?

İstanbullular Covid-19 aşısı olmak istiyor mu? Kanal İstanbul projesi tartışma yaratmaya devam ederken İstanbullular projenin yapılması hakkında ne düşünüyor? Gece 12'den sonra yasaklanan müzik yayını ile ilgili vatandaş ne düşünüyor? İstanbul Büyükşehir Belediyesi, vatandaşın nabzını tutmak için güncel konularla ilgili anket yaptı. Haziran ayı raporunu duyuran İstanbul Planlama Ajansı, çarpıcı oranları gözler önüne serdi.

Haber 29-07-2021 09:39

AK Parti İstanbul İl Başkanı Kabaktepe, Anadolu Sohbetlerinde konuştu:

"Kanal İstanbul'un kentsel dönüşümü engelleyen bir tarafı olmayacak, kentsel dönüşümü destekleyen tarafı olacak"

Yurthaber 08-07-2021 13:31

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken 'Kanal İstanbul' açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kütüphane Söyleşileri'nin üçüncüsünde Millet Kütüphanesi'nde doktora öğrencileriyle bir araya geldi ve öğrencilerin sorularını yanıtladı. Kanal İstanbul projesiyle ilgili soruya da yanıt veren Erdoğan, "Kanal İstanbul'la ilgili hedefimiz birinci derecede, çevre tehdidinin ortadan kaldırılması. İkincisi, İstanbul'da bugüne kadar yaşanmış bütün kazalardan büyük oranda kurtulmak. Üçüncüsü, çok daha sağlıklı bir deniz trafiğini sağlamak." dedi.

Haber 02-07-2021 21:11

Son Dakika: Türkiye ve Rusya'dan Kanal İstanbul açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la düzenlediği basın toplantısında, "Kanal İstanbul'un Montrö anlaşmasına bir etkisi olmayacak." dedi. Lavrov ise konuyla ilgili, "İstanbul Kanalı yabancı askerlere zemin hazırlamaz." ifadelerini kullandı.

Haber 30-06-2021 17:33

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Katarlılara sınavsız tıp eğitimi iddiasıyla ilgili açıklama

Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na sert tepki göstererek "Bizim bunca yalanı büyük bir keyifle ardı ardına sıralayan siyasetçi sıfatlı bu ruh hastasına ayıracak tek saniyemiz yoktur" dedi. "Katarlılara sınavsız tıp eğitimi" iddiasıyla ilgili ise Erdoğan, "Bu ne densizliktir, bu ne terbiyesizliktir. Tepeden tırnağa hepsi yalan" ifadelerini kullandı.

Haber 30-06-2021 12:26

Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kanal İstanbul’un altı köprüsünden ilkinin temel atma töreninde kendisini eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, "Yabancılara 'Türkiye’den paranızı söke söke alırsınız' demişsin. Bize sökmez Erdoğan" ifadelerini kullandı.

Haber 26-06-2021 17:52

Kanal İstanbul nerede, nasıl gidilir? Kanal İstanbul ne zaman bitecek?

Kanal İstanbul'un temellerinin bugün (26 Haziran 2021) atılacağı açıklanmıştı. Vatandaşlar "Kanal İstanbul nerede, nasıl gidilir?" ve "Kanal İstanbul ne zaman bitecek?" sorularının yanıtını araştırıyor. İşte ayrıntılar...

Haber 26-06-2021 16:38

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul'un maliyetini açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kanal İstanbul'a, İstanbul'un geleceğini kurtarma projesi olarak bakıyoruz" açıklamasını yaparken projenin maliyetinin 15 milyar dolar olduğunu ve 6 yılda bitirileceğini belirtti. Öte yandan muhalefetin Kanal İstanbul ile ilgili "Parasını vermeyeceğiz" ifadesine yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan "Söke söke sizden bu paraları uluslararası tahkim yoluyla alırlar" diye konuştu.

Haber 26-06-2021 14:32

Tarihi gün! Kanal İstanbul'da ilk temel atılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığından itibaren "rüyası" olduğunu belirttiği ve Başbakan iken 27 Nisan 2011'de "çılgın proje" olarak kamuoyuna duyurduğu, İstanbul'u içinden 2 deniz geçen bir şehre dönüştürecek Kanal İstanbul, bugün ilk köprünün temelinin atılmasıyla fiilen hayata geçirilmeye başlanacak.

Haber 26-06-2021 09:19

Bakan Karaismailoğlu: 6 yıl sonra Kanal İstanbul bitmiş olacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "1 yıl hazırlık, 5 yıl yapım olarak düşünüyoruz. 6 yıl sonra Kanal İstanbul bitmiş olacak. Öngörümüz bu." ifadelerini kullandı.

Finans 25-06-2021 21:34

İBB Başkanı İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul açıklaması

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul'un temelinin atılacağı Sazlıdere Barajı yakınlarında yaptığı açıklamada, "Bu güzergahtan geçecek yol, 2006 yılında 1/100.000 Çevre Düzeni Planında işlenmiştir. 29 Nisan 2010 tarihinde, dönemin Ulaştırma Bakanı tarafından İstanbul'a yapılacak 3. köprünün güzergahı bir basın toplantısıyla açıklanmıştır. Kanal İstanbul ise ilk kez 27 Nisan 2011 tarihinde açıklanmıştır. Yani yol projesi, Kanal İstanbul fikrinden 1 yıl önce belirlenmiştir" dedi.

Haber 24-06-2021 12:47

Bakan Kurum'dan Kanal İstanbul açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul'un Türkiye’nin en çevreci şehircilik projesi olacağını söyleyerek, "Kanal İstanbul yüzde 52’si yeşil alandan oluşan, sosyal donatı alanları ve spor alanları açısından son derece zengin, Cumhuriyet tarihimizin en çevreci şehircilik ve en büyük kentsel dönüşüm projesi olacak" dedi.

Haber 22-06-2021 16:09

Bakan Karaismailoğlu açıkladı: 26 Haziran'da Kanal İstanbul'un temeli atılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu açıklama yaparak, Kanal İstanbul'un temel atma tarihini duyurdu.

Finans 22-06-2021 11:32

Kılıçdaroğlu'ndan Kanal İstanbul açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Buradan yeniden çağrı yapıyorum. Hiç kimse Kanal İstanbul ihalesine girmesin. Türkiye Cumhuriyeti Devleti talan edilecek bir ülke değildir" açıklamasını yaptı.

Haber 20-06-2021 11:52

Kanal İstanbul'da önemli gelişme! Ek yolların yapımı başladı

Kanal İstanbul için 26 Haziran’da yapılacak olan temel atma töreni öncesinde oluşturulacak şantiye alanlarına ulaşım ile ilgili ek yol yapımlarına başlandı.

Haber 17-06-2021 12:58

2 yılda tamamlanacak! Kanal İstanbul açıklaması...

Karayolları 1. Bölge Müdürü Turgay Çolak, Kanal İstanbul güzergahında yapılacak ilk köprünün çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü söyledi. Karayolları 1. Bölge Müdürü Turgay Çolak, "Şu anda şantiyemizde 165 personelimiz çalışmakta olup, iş kalemlerimiz ve çalışmalarımız artarak devam edecektir. Köprüyü, 2 yıl gibi kısa bir süre içerisinde tamamlayıp hizmete alacağız." dedi.

Finans 15-06-2021 16:02

Kanal İstanbul nereye yapılacak? Kanal İstanbul'un temeli ne zaman atılacak? Erdoğan açıkladı!

2011 yılında kamuoyuna duyurulan Kanal İstanbul projesinin temelinin ne zaman atılacağı ile ilgili bilgiyi Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi. Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile Kanal İstanbul projesinin temel atma törenini paylaştı.

Haber 14-06-2021 15:20

Hazırlıklar sürüyor! İşte Kanal İstanbul'da ilk temelin atılacağı nokta

Kanal İstanbul'da ilk kazma 26 Haziran'da vurulacak. Proje kapsamında ilk köprünün temelinin atılacağı noktada son çalışmalar görüntülendi.

Haber 14-06-2021 14:42

Kanal İstanbul'daki ilk köprünün detayları belli oldu

İstanbul'un Avrupa yakasında Karadeniz'den Marmara Denizi'ne uzanacak şekilde tasarlanan su yolu projesi Kanal İstanbul güzergahında yapılacak ilk köprüye ilişkin detaylar belli oldu.

Finans 14-06-2021 12:30

Gökhan Özoğuz'un müsilaj yorumu tartışma yarattı!

Athena grubunun solisti Gökhan Özoğuz, Marmara'yı saran müsilaj kabusuyla ilgili dikkat çeken bir yorumda bulundu. Özoğuz, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda müsilajın birden ortaya çıkmasını Kanal İstanbul projesine bağlayarak "Yalanınız batsın" ifadesini kullandı.

Magazin 10-06-2021 14:04

Kanal İstanbul nereye yapılacak? Kanal İstanbul'un temeli ne zaman atılacak?

Kanal İstanbul'un yapımının ne zaman başlayacağına ilişkin bilgi verildi. Peki uzunluğu 45 kilometre olacak Kanal İstanbul nereye yapılacak? Kanal İstanbul'un temeli ne zaman atılacak? İşte detaylar...

Haber 09-06-2021 15:51

Meral Akşener'den 'Kanal İstanbul' eleştirisi: Proje değil, soygun planı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kanal İstanbul projesi ile ilgili, "Bu proje, İstanbul'a yeni bir ihanettir. Bu proje, milletimizin kutlu iradesine yapılan bir saygısızlıktır. Bu proje hattı zatında bir proje değil, düpedüz bir soygun planıdır." dedi.

Haber 09-06-2021 14:27

İmamoğlu'ndan Bakan Karaismailoğlu'na yanıt

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun "Kanal İstanbul, Marmara'daki deniz salyasını bitirecek" açıklamasına "Herhalde rüyasında gördü" yanıtını verdi.

Haber 08-06-2021 23:08

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kanal İstanbul açıklaması: Haziran sonu temelini atıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çamlıca Kulesi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Dünyada örnek teşkil edecek bu projeyi başarı ile hayata geçirmiş oldu." dedi. Erdoğan ayrıca, haziran sonu Kanal İstanbul'un temelinin atılacağını da duyurdu.

Haber 29-05-2021 14:43

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu'dan Kanal İstanbul açıklaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Ülkemizi lojistik bir üst haline getirecek 'Kanal İstanbul' projemizin haziran ayı itibari ile temelini atıyoruz" dedi. Karaismailoğlu, Kanal İstanbul projesinin fotoğrafını da paylaştı.

Finans 22-05-2021 11:22

Bakan Karaismailoğlu'ndan Kanal İstanbul açıklaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, katıldığı canlı yayında Kanal İstanbul, Kuzey Marmara Otoyolu ve diğer önemli projelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kanal İstanbul projesiyle Türkiye'nin lojistik üs olacağını belirten Bakan Karaismailoğlu, projenin 5 yıl içerisinde bitirilmesinin öngörüldüğünü ifade etti. Karaismailoğlu ayrıca, canlı yayında ilk kez Kanal İstanbul'un birebir ölçeğinde resmini paylaştı.

Haber 22-05-2021 01:44

Bakan Karaismailoğlu: Kanal İstanbul ile ilgili bizden bilgi isteyen ülkeler var

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesi ile hem ülke ekonomisinin kazanacağını hem stratejik güç sağlayacağını vurgulayarak, "Projeyle ilgili bizden bilgi isteyen ülkeler var. Kendi ölçeğinde dünyanın en sıralı projelerinden biri olacak." ifadelerini kullandı.

Haber 07-05-2021 23:44

Bakan Kurum'dan Kanal İstanbul açıklaması: Tüm planlamaları yaptık

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul Projesi’nin temelinin yaz aylarında atılacağını ifade ederek, bakanlık olarak tüm planlamaları yaptıklarını söyledi. Bakan Kurum, "Bu planlamalar çerçevesinde gerek çevre düzeni planı, gerek 5001 ölçekli uygulama imar planını onayladık ve askıya çıktık. Gelen itirazları değerlendiriyoruz. Her türlü itiraz karşısında düzeltilmesi gerekenleri düzeltmeye gayret gösteriyoruz. Bu anlayışla Kanal İstanbul projesini yürüteceğiz" dedi.

Haber 01-05-2021 16:27

Bakan Karaismailoğlu: 2021 Kanal İstanbul için önemli bir yıl!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesi'nde çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Kanal İstanbul'un ilk köprüsünün temelini Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte haziranda atacağız. Diğer köprülerin de imalatlarına devam ediyoruz. 2021, Kanal İstanbul için önemli bir yıl olacak. Hedefimiz ihalelerimizi yapıp çalışmalara tam gaz başlamak." dedi.

Finans 30-04-2021 11:01

Reuters: Büyük Türk bankaları Kanal İstanbul projesini finanse etmeye sıcak bakmıyor

İngiltere merkezli Reuters haber ajansı, Haziran ayında ilk adımları atılması planlanan Kanal İstanbul projesinin finansman süreciyle ilgili haberinde, "Türkiye'nin en büyük bankalarından bazıları" diye tanımladığı bankalardan dört yetkilinin görüşlerine yer verdi.

Finans 27-04-2021 14:19

Hulki Cevizoğlu'nun sözleri gündem oldu: Kanal İstanbul’a evet diyen bir Atatürkçüyüm

Bir televizyon kanalında canlı yayına katılan Hulki Cevizoğlu, "Ben Kanal İstanbul’a evet diyen bir Atatürkçüyüm." ifadelerini kullandı. Cevizoğlu'nun açıklamaları günler sonra sosyal medyada yeniden gündem oldu. Cevizoğlu da gelen tepkilere sosyal medya üzerinden yanıt verdi.

Haber 19-04-2021 16:58

Bakan Karaismailoğlu'ndan Kanal İstanbul açıklaması: Tehlikenin boyutları çok daha büyüdü

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yapımında sona yaklaşılan Kuzey Marmara Otoyolu incelemelerinin ardından açıklamalarda bulundu. İsmailoğlu, "Elbette Marmara Bölgesi'nin gelecek resminde yer alan en stratejik ve katma değerli proje, yapımına kısa bir süre sonra başlayacağımız Kanal İstanbul olacaktır" dedi.

Finans 19-04-2021 11:10