Kanal Tedavisi Haberleri

Kanal tedavisi sonra ağrı olur mu? Başarısız kanal tedavisi belirtileri nelerdir?

Kanal tedavisi sonrası genellikle hastaların ağrı ve rahatsızlık hissetme olasılığı düşüktür. Tedavi sırasında kullanılan lokal anestezi nedeniyle işlem ağrısız bir şekilde gerçekleştirilir. Ancak tedavi sonrası bazı hafif semptomlar ortaya çıkabilir. Tedavinin hemen ardından, tedavi bölgesi bir süreliğine hafif hassas olabilir. Bu hassasiyet genellikle birkaç gün içinde azalır.

Haber 29-08-2023 19:20

Ağrıyan dişe kanal tedavisi yapılır mı? Kanal tedavisi ne kadar sürer?

Kanal tedavisi dişin iç kısmında bulunan pulpa tabakasının enfeksiyon, iltihap veya hasar gibi durumlar nedeniyle etkilendiği vakalarda uygulanan önemli bir dental tedavi yöntemidir. Bu tedavi dişin çekilmesini engelleyerek dişin doğal yapısını koruyup ağrı ve rahatsızlığı gidermeyi amaçlar. Kanal tedavisinin temel amacı pulpa adı verilen yumuşak dokunun içinde bulunduğu kök kanallarını temizlemeyerek enfeksiyonun yayılmasını önlemektir.

Haber 29-08-2023 19:13

Kanal tedavisi nedir? Kanal tedavisi nasıl yapılır?

Kanal tedavisi dişin iç kısmındaki pulp tabakasının enfeksiyon, iltihaplanma veya hasar gibi nedenlerle etkilendiği durumlarda uygulanan bir diş tedavi yöntemidir. Bu prosedürde dişin iç kısmındaki yumuşak doku ve sinirler temizlenir, sterilize edilir, ardından özel bir dolgu malzemesi ile doldurulur. Kanal tedavisi dişin çekilmesinden kaçınarak dişin fonksiyonunu ve yapısını koruma amacı güder.

Haber 29-08-2023 19:04

Basit bir diş ağrısı sandı! Doktora gittiğinde hayatının şokunu yaşadı

Diş ağrıları en sık yaşanan sağlık problemleri arasında bulunuyor. Genellikle önemsiz görülen bu ağrılar çeşitli hastalıkların önemli belirtisi olabiliyor. Emma Webster, diş ağrısı nedeniyle gittiği doktorda beyin tümörü olduğunu öğrenerek şok geçirdi.

Haber 12-09-2022 16:30

Kanal Tedavisi

Kanal Tedavisi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Kanal Tedavisi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Türkiye’de çektirdiği dişleri hüsrana uğrattı! Yaşadıklarını sosyal medyada paylaştı

Dünyanın birçok yerinden insanlar estetik ve sağlık için Türkiye’ye geliyor. Katie Inglis’de dişlerini yaptırmak için Türkiye’ye geldi. Yapılan operasyonların ardından istediği sonucu alamayan ve çok zorlu aşamalardan geçen Katie yaşadığı deneyimi sosyal medya hesabı üzerinden paylaşarak herkesi uyardı.

Haber 02-09-2022 15:48